Na ka diskutuojame toliau mamytes
Jaigu jau sukurta tema, tai įmetu surinkta Alchmie medžiaga. tikiuosi nesupyks, labai jau naudinga, manau daugumai mamų. ačiū tau labai
QUOTE(Alchemie @ 2008 11 25, 13:14) Tesiame tema. Idedu naudinga informacija, kad nereiketu kas syki naujiems zmonems ieskoti. VRC http://www.raida.lt/ (Vaiko raidos centras Vilniuje) PPT Lietuvos miestuose: Siauliai http://www.siauliai.lt/svietimas/ppt.php Kaunas http://www.kppt.lm.lt/ Vilniaus psichologinė pedagoginė tarnyba A. Vivulskio g. 2A, LT-03220 Vilnius tel.2650912 Kalbos korekcijos centras Kaune http://www.logopedas.lt/ Mikciojantiems vaikams http://www.mikciojimas.com/ Meno ir muzikos terapija Vilniuje http://www.artmusictherapy.lt/ Patarimu ir "receptu" skyrelis http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=375995
Labai dziaugiosi kad radau sia tema
Labutis
Man labai idomu ar jus visos savo vaikams esat susidarusios dienotvarkes ir ar grieztai jos laikotes?Ar padeda? Perskaicius ka jus rsot man palengvejo kad esu ne viena,nes jau buvau visai paluzus QUOTE(Dzakonda @ 2008 12 07, 11:20) Labutis Man labai idomu ar jus visos savo vaikams esat susidarusios dienotvarkes ir ar grieztai jos laikotes?Ar padeda? Perskaicius ka jus rsot man palengvejo kad esu ne viena,nes jau buvau visai paluzus Labas rytas Griežtai laikytis dienotvarkės mums niekada neišeidavo, nors nuo kokių 4 metų turim. Bet didžiulią naudą dienotvarkės, be abejo, hiperiukams, turi. Pabandykit. Sekmės QUOTE(vario @ 2008 12 07, 10:33) Labas rytas Griežtai laikytis dienotvarkės mums niekada neišeidavo, nors nuo kokių 4 metų turim. Bet didžiulią naudą dienotvarkės, be abejo, hiperiukams, turi. Pabandykit. Sekmės Aciu uz atsakyma Man kol kas sunkiai sekasi laikytis
Labas rytas.
Aš taipat auginu sunu hiper aktivu dar jam del nenustigimo vietoi ir išsiblaškimo raida atsolieko o kita rudeni i mokykla man baisu darosi. Gyditoja parekomendavo pagerrti ESPRICO atiduma,ir sukaupima stiprina.gal kuri mama ira davusiu šita papilda parasykit ar padejo ir kiek jo gerti ir koki laika nes gyditoja nieko nesake tik pabreže kad brangus.o gal kokius kitus papildus geret pasidalinkit patirtimi .aciu.
begalo svarbu yra dienotvarkė. kad ir ritualas vaikas eina tvarkytis žaislų, praustis, atsigula paskaitote pasaka ir eina miegoti. negali būti vaiko klykimas, visos šeimos rodiklis. paklys ir nustos, kai jūs nekreipsite dėmesio.
dėl papildų nevartojame jokių, negaliu nieko pasakyti.
Sveikutes,ziuriu apie dienotvarkes kalbate
na paprasčiausiai:
nuo pirmadienio iki penktadienio mano vaikas keliasi 6valanda ryte,prausiasi, valosi dantis,taisosi lova,valgo,rengiasi. ir 6:50 val. išeiname įmokykla. toliau mokyklos rėžimas. tada pareina namo žiūri telika dvi valandas (kitaip neina o savaitgaliai pasivartome ilgiau,iki kokių 9valandos,keliasi tik vyrai mano abu daro pusryčius,tada prausiamės, tvarkomės namus, irvisi susiruošiame ir jau lekiame kur į gamta pasivaikščioti ir išsikrauti.
Na pas mus panasiai,darbo dienom keliames i mokykla,o po mokyklos valanda filmukus,paskui piesiame,zaidziame tvarkomes.
Sausio 9 vaziosim i VPC,net nesitikiejau kad taip greitai,galvojau teks eiles keleta men.laukti QUOTE(Roga @ 2008 12 10, 23:06) na paprasčiausiai: nuo pirmadienio iki penktadienio mano vaikas keliasi 6valanda ryte,prausiasi, valosi dantis,taisosi lova,valgo,rengiasi. ir 6:50 val. išeiname įmokykla. toliau mokyklos rėžimas. tada pareina namo žiūri telika dvi valandas (kitaip neina o savaitgaliai pasivartome ilgiau,iki kokių 9valandos,keliasi tik vyrai mano abu daro pusryčius,tada prausiamės, tvarkomės namus, irvisi susiruošiame ir jau lekiame kur į gamta pasivaikščioti ir išsikrauti. sauniai cia jus laika susitvarke na mes gyvename nedideliame mieste,tai keliu ji 6,45 reiks ir man rytoj pasidaryti dienotvarke Papildyta: QUOTE(Dzakonda @ 2008 12 10, 23:18) Na pas mus panasiai,darbo dienom keliames i mokykla,o po mokyklos valanda filmukus,paskui piesiame,zaidziame tvarkomes. Sausio 9 vaziosim i VPC,net nesitikiejau kad taip greitai,galvojau teks eiles keleta men.laukti Niu jei turejai omeni raidos centra,tai ten jau taip keistai su ta ,,eile,,viena kart ilgiau tenka laukti,kita kart la greitai.Na sekmes jums ten QUOTE(neringule @ 2008 12 10, 22:29) Niu jei turejai omeni raidos centra,tai ten jau taip keistai su ta ,,eile,,viena kart ilgiau tenka laukti,kita kart la greitai.Na sekmes jums ten Na taip,suklydau QUOTE(neringule @ 2008 12 10, 23:29) todėl,kad nuvedu į mokykla,pasikalbu su mokytoja, tariamės dažniausiai visi trys kur šiandiena stengsis,arkokius velnius iškrėtė. ir t.t o čia juk vilnius amžini kamščiai,dar į darbą su autiku reikia nusigauti o mes vis dar laukiame kada paskambins iš vaiko raidos centro QUOTE(Roga @ 2008 12 10, 23:48) todėl,kad nuvedu į mokykla,pasikalbu su mokytoja, tariamės dažniausiai visi trys kur šiandiena stengsis,arkokius velnius iškrėtė. ir t.t o čia juk vilnius amžini kamščiai,dar į darbą su autiku reikia nusigauti o mes vis dar laukiame kada paskambins iš vaiko raidos centro Nu va -o musiske mokytoja tai visai nulis emociju QUOTE(neringule @ 2008 12 10, 23:29) Nu va -o musiske mokytoja tai visai nulis emociju vat pas mus tas pats,mokytoja kazkokia vepla,nieko isvis neskatina,nepadeda,vaidint kanors irgi niekur vaiko neima,aplamai ji tokia dzin vaikai jai,gal del to ir mokslai jam nesiseka ,nes ji net nesistengia padet,kiek ateinu pabamba kad ta padare ar ana ir viska,nesu girdejus kad pagirtu,rimtai noriu poakeist mokykla,tik del vaiko bijau ,kad nebutu trauma,nes jis cia turi draugu,tik kai kurie man nepatinka,daro bloga itaka
Galiu "paguosti", kad ne tik hiperiuku ir autistu, ir va tokiu vaiku, kuriems misrus raidos sutrikimas neima i ekskursijas, nebent pats dalyvauji, nes atsakomybe didele..zodziu..skaudu, bet..as suprantu mkytoja, ypac, kai maniskis pvz. del konflikto gali ir pabegti.
QUOTE(Alchemie @ 2008 12 11, 23:43) Galiu "paguosti", kad ne tik hiperiuku ir autistu, ir va tokiu vaiku, kuriems misrus raidos sutrikimas neima i ekskursijas, nebent pats dalyvauji, nes atsakomybe didele..zodziu..skaudu, bet..as suprantu mkytoja, ypac, kai maniskis pvz. del konflikto gali ir pabegti. O aš mokytojos nelabai suprantu. Planuojant ekskursijas galima leisti tokiems vaikams dalyvauti karu su tėveliais, ar kitu suaugusiu. Kalėdiniam renginy, galima nors mažą eilėraštuką skirti (nors, kaip rodo graudi patirtis, tai hiperiukai daug geriau su eilėraščiais ir vaidinimais susitvarko, nei kiti išsigandę vaikai). Ne, taip nėra, nes mokytojai pasiernka lengviausią kelia- neleisti, neduoti, nepriimti. O mūsų vaikai kaip? Kokiu užaugs vaikas, kuris jau nuo 6 metų žino, kad jis kitoks (blogesnis, prastesnis, negeras QUOTE(vario @ 2008 12 12, 09:27) O aš mokytojos nelabai suprantu. Planuojant ekskursijas galima leisti tokiems vaikams dalyvauti karu su tėveliais, ar kitu suaugusiu. Kalėdiniam renginy, galima nors mažą eilėraštuką skirti (nors, kaip rodo graudi patirtis, tai hiperiukai daug geriau su eilėraščiais ir vaidinimais susitvarko, nei kiti išsigandę vaikai). Ne, taip nėra, nes mokytojai pasiernka lengviausią kelia- neleisti, neduoti, nepriimti. O mūsų vaikai kaip? Kokiu užaugs vaikas, kuris jau nuo 6 metų žino, kad jis kitoks (blogesnis, prastesnis, negeras Labai dziaugiosi kad musu mokytoja labai gera ir kiek mes su ja kalbam,ji mums labai padeda
Ne, musu mokytoja visada paklausia ar vaziuociau kartu, nes visos ekskurisjo vyko kol kas pamoky metu, kaias darbe.
Tiesa vasaros ekskursija vyko su tecio dalyvavimu, as nevaziavau..tai paskui kai buvo keleto tevu komentarai apie musu vaika, mokytoja apsake, akd jis turi teise dalyvauti ir aptirti ispudzius, kaip visi vaikai, o jau evai geriau zino, kaip elgtis su juo tokiose situacijose..dabar laukai sestadieni klases Kaledinis pasibuvimas kaimo sodyboje..sedziu ir dtrebu, kaip bus..turime laisve isvaziuoti, kad anresime, si syki nereikes su autobusu vaziuoti, bet vis tiek..turiu as baime del jo elgesio, o dar labiau del tevu komentaru..su klases vaikais as susidraugavusi, jei amne pazista ir mes pasikalbam, ir kartasi del mokytojos ri mano paaiskinimu, jie geriau supranta mano vaika, nei suauge paizureje is savo"patirties" boksto. Mane tik ima tokia neviltis, kai vaika reikia mokyti ir pratinti socializuotis, o tam galimybiu..taip mazai..o ir tai toks sunkus darbas jam paciam
mokytojos yra stebukla, jos gali dirbti su vaikais, net ir mano vaiko mokytoja. kai jai buvo košmaras su mano vaiku per pirma ekskursija kai vaikas iki ašarų mokytoja davarė. per tris mokslo metus, tik viena karta beno nesiėmė į cirka, nes jis sulaužė susitarima. bet visada man sekėsi kaip ir benui. mokytojos visada leidavo dalyvauti renginiuose. vakar taip stengėsi per mokyklos švente nenugriauti scenos ir benui beveik pvayko, bet grįžo toks išsekęs, kaip jam sunku, tai ryta atsikėlė visas perbalęs ir vos kviepuojantis. o ryt dar šokių konkursas, benas vos laikosi.
šiandiena vakare išvedėme pasivaikščioti, gal kiek geriau, kad tik nesprogtų. mums sunkiausia su aplinkiniais žmonėmis jie nesupranta mūsų, šitiek daug įžeidimų ir pažeminimų. bet mes vistiek einame,kaip mano vaikas išmoks gyventi tarp žmonių jai jie neleidžia ir nori atskirti, tas sunkiausia. arba kai jautiesi beviltiškai, kai nežinai padėti kaip padėti vaikui. kai atrodo viska atiduodi kad nors kiek vaikui palengvėtų o nesiseka. atsiprašau išsiliejau.
Mane irgi liudina kaip aplinkiniai reagoja
dėja liūdna statistika hiperaktyvių vaikiukų daugėja ir labai daug per metus apie 26 procentais. taigi daugumai teks suprasti,kad viskas keičiasi ir taip kaip nakščiau nebebus. kaip Batuotas Katinas pasakė ir niekada nepamiršiu "Gyvenkime visi draugiškai"
Zmones neprate, kad salia gali buti kitokie zmones, vaikai, lebgviausia ju nematyti..o kai tie nematomi staiga kazka padaro, tai tada lincas..isnaikinti..pamenu akzkada vienai mamai, kuri mane uzsipuole darzelyje pasakiau, taip, mano vaikas turi bedu, sutinku, bet jus rekdama ir prie vakiko man aiskindama, koks jis, nieko nepasieksite ir linkiu, akd jums niekaa gyvenime netktu to patirti, nes niekas nera apsaugotas nuo to, kad gims kitoks vaikas.
Musu Kaledinis rytmetys praejo gerai..buvo daug veiklos, didele erdve lauke, kazkaip viskas taip be konfliktu praejo, o kai dovanas Kaledu senis teike, maniskis padainavo angliskai dainele..kiti vaikai anekdotus sake ar eilerascius..taigi maniskis ne prasciau pasirode QUOTE(Alchemie @ 2008 12 14, 15:46) Zmones neprate, kad salia gali buti kitokie zmones, vaikai, lebgviausia ju nematyti..o kai tie nematomi staiga kazka padaro, tai tada lincas..isnaikinti..pamenu akzkada vienai mamai, kuri mane uzsipuole darzelyje pasakiau, taip, mano vaikas turi bedu, sutinku, bet jus rekdama ir prie vakiko man aiskindama, koks jis, nieko nepasieksite ir linkiu, akd jums niekaa gyvenime netktu to patirti, nes niekas nera apsaugotas nuo to, kad gims kitoks vaikas. Musu Kaledinis rytmetys praejo gerai..buvo daug veiklos, didele erdve lauke, kazkaip viskas taip be konfliktu praejo, o kai dovanas Kaledu senis teike, maniskis padainavo angliskai dainele..kiti vaikai anekdotus sake ar eilerascius..taigi maniskis ne prasciau pasirode vat tas svarbiausia, kad nepratetę matyti kitokių žmonių nei jie patys, o kas skaudžiausia net nesistengia suprasti. betmesauginame savo stebukliukus,nepaprasti jie vaikai. mesjau ruošiamės vaidinimui Benas bus triušiukas Alchemie,kaip džiugu girdėti, kad viskas taip puikiai praėjo. iš džiaugsmo mano širdelė šokinėja okaip tu pati jautiesi?
Nu va paskutine mokslu savaite..kazkaip siuo metu prie pamoku pasodinu tik su pazadu LEGO detaliu
As kazkaip pavargusi jauciuosi...nu bet cia norma, kai saule sveicia gerai, kai debesiukai, tai tingisi, taigi stumiam dieneles
Sveikos hiperaktyviu vaikiuku mamytes
As irgi auginu hiperaktyvia dukryte, kuriai dar yra misrus raidos sutrikimas, mes dabar jau lankome parasuosiamuku grupe darzelyje, bet pastebejau, kad mano dukryte pradejo skustis, kad su ja nenori draugauti vaikai. Ar jusu vaikiukai tokiu problmu neturejo? Maniske tai labai jautriai i tai reaguoja, verkia Negana to, praeita vasara turejome galvos trauma (buvo istikusi koma), ir po to laiko kartais ji prisislapina i lova net ir darzelyje (cia tokia traumos pasekme, geriame vaistukus), tai po tokiu nelaimiu ji pareina namo is darzelio paluzusi, kad visi vaikai juokiasi. Ir matomai noredama apsiginti nuo vaiku pasaipu ji musasi Nu va, ir as isikalbejau, lengviau pasidare.
Vrgsiuke
Mano dukra irgi sako kad su ja nenori vaikai draugauti ir labai jautriai i tai reagoja QUOTE(Alchemie @ 2008 12 15, 15:43) Nu va paskutine mokslu savaite..kazkaip siuo metu prie pamoku pasodinu tik su pazadu LEGO detaliu As kazkaip pavargusi jauciuosi...nu bet cia norma, kai saule sveicia gerai, kai debesiukai, tai tingisi, taigi stumiam dieneles taip sunku paskutine mokslo savaite ir man ir mano vaikui jaučiasi, kad saulės trūkumas, jaučiamės pavargę išsekę irzlūs nieko nesinori daryti jai galėčiau tik gulėčiau, man taip reikia saulės ir šilumos, atrodo, kad ir mano kaulai persmelkti šalčio, tamsos ir drėgmės. vien žo greičiau kalėdos, kad dienos ilgėti pradėtų QUOTE(mijuke @ 2008 12 15, 17:15) Sveikos hiperaktyviu vaikiuku mamytes As irgi auginu hiperaktyvia dukryte, kuriai dar yra misrus raidos sutrikimas, mes dabar jau lankome parasuosiamuku grupe darzelyje, bet pastebejau, kad mano dukryte pradejo skustis, kad su ja nenori draugauti vaikai. Ar jusu vaikiukai tokiu problmu neturejo? Maniske tai labai jautriai i tai reaguoja, verkia Negana to, praeita vasara turejome galvos trauma (buvo istikusi koma), ir po to laiko kartais ji prisislapina i lova net ir darzelyje (cia tokia traumos pasekme, geriame vaistukus), tai po tokiu nelaimiu ji pareina namo is darzelio paluzusi, kad visi vaikai juokiasi. Ir matomai noredama apsiginti nuo vaiku pasaipu ji musasi Nu va, ir as isikalbejau, lengviau pasidare. dėja taip ilga laiką su mano vaiku niekas nežaidė o kaip tavo mergytei su kalba? sunkiausia būdavo kai jis sunkiai kalbėdavo, negalėdavo pasakyti ko nori, tai ir pykdavo, kad niekas juo nesupranta. o kalbėdavomės labai ilgai, išsinagrinėdavome visas situacija. bet padėjo tik vienas įvykis, kad nepultų muštis už menkniekį tai Alchemie berniukas, kol mes buvome susitikme tai gavo į kakta, o vaikis žino, kad mažesnių skriausti negalima, sako mama kaip skaudėjo, kai man davė į kakta, sakau, o įsivaizduok kaip tu mušiei, tai ir kitiems vaikams nepatinka, kai tu mušiesi. ir nuo tada stengdavosi daugiau kalbėtis nei muštis, aišku ne visada pavyksta, bet jau geriau. o dėl darymo į lova, irgi darė ir visi žinojo darželyje, tiesiog kažkada kalbėjausi su vaikais ir jie suprato, kad bet kada gali ir kitiems tokia avarija nutik. nes mano vaikas dar ent pirmoje klasėje grįždavo namo iki durų ateidavo ir prišniodavo kelnias. o tu bandei kalbėtis su darželio vaikais. paaiškinti, kad tavo mergaitė gavo trauma, kad jai reikia padėti o nesijuokti, kad jai tik pagalbos dėka išeis pagyti. vaikams labai patinka kai paprašai pagalbos, o tuo labiau jai vaikui yra buvusi trauma. Siaip jei vaikas judrus, tikras hiperiukas, tai ir vaikus ir suaugusius vargina butent jo judejimas, vidine itampa..cia nieko nepadarysi..deja..bet del tyciojimosi, tai aukletoja turetu dirbti su vaikais. As va pamaciau, kaip musu klaseje mokytoja yra daug padariusi..tai vaikai kartais salinasi maniskio, stengiasi jo isklausyti atsistoje kiek atokiau, nes jis akzkodel kalbedamas nori liesti veida ar apimti uz peties, kas vaikams kiek nejauku (gal kartyais jis tai padaro per stipriai ir vaikai naturaliai nori gintis) Taciau, as daug su vaikais pati kalbuosi, aiskinu jiems, kas maniskiui sunku, kaip ji suprasti, saviski irgi prie vaiku sudrausminu, paaiskinu, kodel jo elgesys (pvz. veido lietimas yra nemalonus) ir nors jis nera visai pilnas klases narys, jis nera atstumtas. Ypac gerai pamaciau, ta, kai atejes is kitos klases vaikas maniski isvadino issigimeliu Tokiais momentasi norisi verkti..kai supranti, akd be mokytojos idirbio, mano vaikas butu vadinamas tokiais zodziais ir neturetu gyneju darzelyje siulyciau surasti kokia stiprioji dukrytes puse, akd ji galetu per ja veikti. Galiausiai, as savo vaika mokiau atsakyti, jei pravardziuoja - arba nu ir kas. Arba kas sako ant saves pasisako. Siaip siuo atveju labai svarbu ar vaiko saviverte yra auksta..maniskio auskta ir su tokiais atsakymais jis nuramindavo erzintojus, jei vaiaks jauciasi silpnas..tokie atsakymai nepades QUOTE(Alchemie @ 2008 12 16, 14:33) Siaip siuo atveju labai svarbu ar vaiko saviverte yra auksta..maniskio auskta ir su tokiais atsakymais jis nuramindavo erzintojus, jei vaiaks jauciasi silpnas..tokie atsakymai nepades dėja o mūsų savivertė labai maža
mano mazoji iki triju metuku visai nekalbejo, dabar jau kalba ir netgi labai daug, plepa be perstojo. Jos kalba yra labai greita, todel daznai neina suprasti, ka ji nori pasakyti.
Zodziu, vaikai yra ziaurus.Manoji taip pat kalbedama nori liesti kita vaika, o ramesni vaikai judresniu tiesiog salinasi. Taip pat negirdi zozdio negalima, na nereguoja i si zodeli. Man dar apsunkina padeti tai, kad gyvename be tecio, o kartu su seneliais, tai aukleti yra be galo sunku. Aukletojos sako, kad darzelyje yra viskas gerai, su ja dirba logopede, spec. pedagoge, tai sake, labai pareigingai atlieka uzduotis, tik va yra tas begalinis noras kuo greiciau viska baigti ir begti, tas ir trukdo... O siaip tai ji yra be galo meili, svelni, jautri. Ryte prabnda ir sako: Mamyte, as jau taves pasiilgau. Vistiek, mamytes, musu vaikuciai yra patys geriausi ir sauniausi stiprybes visoms
Labas rytas
Pas mus totalus pablogėjimo metas- tamsu, mėnulis, nemiga, nevalgymas ir t.t.. Kiekvienais metais prieš žiemos atostogas būna labai sunku, šiemet neišimtis. Tik man dabar sunkiau valdytis- harmonai daro savo O ir brolio laukimas vaiką erzina. Žodžiu... sunku.... Apie draugus: maniškis susiranda labai lengvai, visiškai neturi jokių baimių nepažįstamiems žmonėms, vaikams, situacijoms. Nors su suaugusiais jam lengviau, nei su vaikais. O su mergaitėmis lengviau, nei su berniukais. Taigi, sūnus yra labai įdomus pašnekovas, pilnas idėjų, pasiūlymų ir klausimų. Visiems iš pradžių labai patinka. Tol... kol nenusibosta. Mintys ir klausimai pas jį šokinėja kosminiu greičiu, dažnai klausinėja tą patį po kelis kartus (nes kol sulaukia atsakymo, jis jau ką kitą sugalvojęs paklausti ir taip neišgirsta atsakymo). Suaugusius glumina jo klausimų atvirumas. Kaime draugauja su visais - šiukšlininku, pardavėjais visų parduotuvyčių, picerijų darbuotojais,bibliotekininkais ir t.t. Visiems padeda ir visų būna varomas lauk už įkyrumą. Su vaikais kažkaip kitaip- maniškis žaidžia tik tuos žaidimus kurie jam įdomus, niekada neleidžia žaidime vadovauti kitam vaikui (va, dabar, tokiam amžiui, pagrindinis žaidimas yra kompas- tai būna žiūrimi tik tie puslapiai, kurių JIS nori žiūrėti ir pan.) Vaikams tas atsibosta ir pabuvę svečiuose 15 min, jie eina namo. Žodžiu draugų ir daug, ir nei vieno.
hiperiukasm yra btina fizine iskrova, mums tai labai padeda pasilakstymas miske, arba baseine, tada buna rami, pavargus
Tik kad to laiko vis truksta
maniske taip pat neturi baimes svetimiems zmonems, ir su suaugusiais labiau daugauja nei su vaikais. Uzdavinejau tiesmukiskus ir atvirus klausimus, o mano viena drauge, kuriai teko isgirsti keleta tokiu klausimeliu pakomentavo, kad ka vaikas mato seimoje, ta ir kalba, tipo, kad as neaukleju. Labai skaudu buvo
Nrsuporanta zmones, oi kaip nesupranta, kad yra ir kitokiu vaiku, nei jie turi, bet tai dar nereiskia, kad musu vaikai yra durni ar nesveiki, jie tiesiog truputeli kitokie, tuo jie ir idomus
Musu visuomene durna ir nesveika..smegenis suvirskino konsumerizmas, sirdis suede pinigai..nieko nebeliko...randi koki spinduli, pasidziaugi ir paskui pamatai, akd to spindulio seselyje guli lazda...o as is viso pati kvailiausia sitos visuomenes dalele..nes kazkodel tikiu, akd yra geru zmoniu, tik mes nemokame ju rasti..ir zliumbiu, kai pamatau toki zmogu..zliumbiu, kai pasikartoja nusivylimo situacija..ir vel viskas teka sava vaga..nezinau kiek jegu ir kokios jegos riekia, akdgaletum ka nors pakeisti
QUOTE(mijuke @ 2008 12 17, 12:42) mes taip pat ilgai nekalbėjome. kai mano vaiko savivertė yra labai žema, jam labai sunku bendrauti, begalo įkirus net galiu sakyti priklus mano vaikis. tačiau švelnus begalo myli mažus vaikiukus. labai dažnai išveda iš kantrybės visus ir bet ką. aš taip pat auginau vaikį viena. ir visa sakydavo, kad aš nesirūpinu vaiku, arba sakydavo, kaip aš galiu rūpintis savo vaiku jai esu kilusi iš tokios šeimos. ir niekam nerūpi, kad aš esu aš ir kad mano šeima ne priko kokia aš ar mano vaikas. bet nežinau visada laikausi iš kur tiek stiprybės nežinau pas mus. QUOTE(vario @ 2008 12 17, 12:47) Labas rytas Pas mus totalus pablogėjimo metas- tamsu, mėnulis, nemiga, nevalgymas ir t.t.. Kiekvienais metais prieš žiemos atostogas būna labai sunku, šiemet neišimtis. Tik man dabar sunkiau valdytis- harmonai daro savo O ir brolio laukimas vaiką erzina. Žodžiu... sunku.... pats sunkiausias laikotarpis, labai bijau aš žiemos atostogų, taip sunku, kad atrodo bet kas vėl gali nutikti, ir kai artėja sausio 5 diena, kai benas per balkona iššoko, ir jaučiu kai vaikas atrodo tuoj tuoj sprogs. bet ačiū mokytojai, davė benui dar viena vaidmenį tai vaidins du viename triušiuku ir vilku. tai nors užsiėmimas dar vienas, tai vakarais pirmyn atgal vaikšto ir mokinasi vilko žodžius. bet po kelių minučių jau verkia, kad niekas jam nesiseka, ir taip atrodo begalo o tu laikykis, esi tokia stipri, tiek daug iš tavęs išmokau QUOTE(mijuke @ 2008 12 17, 17:41) benas visiškai neturi savo nuomonės, ką jam pasakys tą ir padarys, tas baisiausia o žmonės net nesistengs suprasti jai jų tai neliečia QUOTE(Alchemie @ 2008 12 17, 21:33) Musu visuomene durna ir nesveika..smegenis suvirskino konsumerizmas, sirdis suede pinigai..nieko nebeliko...randi koki spinduli, pasidziaugi ir paskui pamatai, akd to spindulio seselyje guli lazda...o as is viso pati kvailiausia sitos visuomenes dalele..nes kazkodel tikiu, akd yra geru zmoniu, tik mes nemokame ju rasti..ir zliumbiu, kai pamatau toki zmogu..zliumbiu, kai pasikartoja nusivylimo situacija..ir vel viskas teka sava vaga..nezinau kiek jegu ir kokios jegos riekia, akdgaletum ka nors pakeisti tu esi teisi. bet kas nutiko, kad pas tave tokios niurios mintys
Laikykimies, merginos, viena kitos
Alchemie Mūsų vaikų ir mūsų misija šiame gyvenime, yra šiek tiek kitokia nei visų kitų. Ir vien dėl to visi privalom būti stiprūs
Vario..kad nepikti zmones..mandagiai pasiule lankyti individualiai piesima, o ne grupeje..kai man taip svarbu, akd vaikas gautu socialine patirti grupeje
QUOTE(Alchemie @ 2008 12 18, 10:48) Vario..kad nepikti zmones..mandagiai pasiule lankyti individualiai piesima, o ne grupeje..kai man taip svarbu, akd vaikas gautu socialine patirti grupeje ir aš į viską labai jautriai reaguoju Tik, nesuprantu, kodėl net piešimą? Žinok, maniškiui vis trumpindavo (mažindavo), pamokas klasėje, o paskui išvis į pilną namų mokymą perėjom. O prasidėjo viskas labai nekaltai- individualiai tik matematika. paskui, dar ir lietuvių kl., paskui dar ir užsienio, paskui dar ir gamtos pažinimas... Ir baigėsi tuo, kad vaikui su klase nebeliko pamokų Ir svarbiausia, dabar aš tai žinau, kad visai nebūtina mūsų vaikų izoliuot. Ir jei ne tas individualus mokimasis, mano galva, šiuo metu, maniškis turėtų geresnius rezultatus. Tas atskirimas nuo klasės didesnę naudą duoda tik mokytojui. Kaip man dabar vieinė psichologė aiškino- vaiko intelekto kofic. sumažėjimas, yra tik mokymosi motivacijos praradimo pasekmė, o motyvaciją prarado mokydamasis vienas
Jezau kaip liudna skaityti
Vario, cia burelis..uz kuri moku ir gana daug..meno terapija....individualiai jis puikiai dirba..o ve sunkumai kai grupeje, nes turi adaptuotis ismokti nepavargti nuo kitu zmoniu..maniau, akd tai idealus variantas ir is kur musu neismes, kaip ismete is sporto
Na..sutiksiu as u individualiu piesimo bureliu..tik nuolaidu prasysiu, nes kitaip neisimokesiu..jam reikia saviraiskos, bent tokios, kalseje jis piesime beveik nedalyvauja O cia dirba su gerom priemonem, idomiom ivairiom technikom, tikrai meniskai lavina vaika..tik va...vaizdas, kad jam reikia buti vienuoliu QUOTE(vario @ 2008 12 18, 10:28) Laikykimies, merginos, viena kitos kaip nors reikia tą tamsu perioda išgyventi. o kai esame ne vienos nors šiek tiek lengviau. QUOTE(Alchemie @ 2008 12 18, 10:48) Vario..kad nepikti zmones..mandagiai pasiule lankyti individualiai piesima, o ne grupeje..kai man taip svarbu, akd vaikas gautu socialine patirti grupeje QUOTE(vario @ 2008 12 18, 11:06) Ir svarbiausia, dabar aš tai žinau, kad visai nebūtina mūsų vaikų izoliuot. Ir jei ne tas individualus mokimasis, mano galva, šiuo metu, maniškis turėtų geresnius rezultatus. Tas atskirimas nuo klasės didesnę naudą duoda tik mokytojui. Kaip man dabar vieinė psichologė aiškino- vaiko intelekto kofic. sumažėjimas, yra tik mokymosi motivacijos praradimo pasekmė, o motyvaciją prarado mokydamasis vienas vat, tas svarbiausia, einame ir mes visur, niekur nesislepiame, nesimokame namie, kad ir kaip mokytojai man sako, kad reikia jam atskiro mokinimosi, aš nesutinku, žiauru, gal ir klystu. bet kai paprašau papildomos medžiagos bena pamokyti neduoda. tai tada aš sakau jūs man paaiškinkite, kaip aš turiu vaika išmokyti, kad įvertinimo nebūtų 0 procentų. tai vat vis dar keliaujame į mokykla. QUOTE(Dzakonda @ 2008 12 18, 14:11) Jezau kaip liudna skaityti žinai, o mes niekur nesislepiame
labas rytas
QUOTE(Alchemie @ 2008 12 18, 14:25) Vario, cia burelis..uz kuri moku ir gana daug..meno terapija....individualiai jis puikiai dirba..o ve sunkumai kai grupeje, nes turi adaptuotis ismokti nepavargti nuo kitu zmoniu..maniau, akd tai idealus variantas ir is kur musu neismes, kaip ismete is sporto O būrelis skirtas visiems, ar spec. sunkumų turintiems vaikams? Būrelio tikslas koks? Išlieti jausmus, išmokti pasakoti savo išgyvenimus, adaptuotis grupėje? Kodėl jūs turėtumėte trauktis? Bet kokiu atveju aš nesutikčiau su individualia veikla, arba, bent jau tarčiausi taip, kad sakykim, kas antrą užsiėmimą vaikas galėtų būti grupėje. Ir tai, patikėk, viskas tas į gražų popieriuką įvyniotas išvarymas (kitaip to nepavadinsi, ir kaip tik, tas saldus būdas yra skausmingesnis), ne tavo ir ne tavo ar kitų vaikų problema- tai, jaučia mano širdis, anų vaikų mamos bėda. QUOTE(Roga @ 2008 12 18, 22:29) vat, tas svarbiausia, einame ir mes visur, niekur nesislepiame, nesimokame namie, kad ir kaip mokytojai man sako, kad reikia jam atskiro mokinimosi, aš nesutinku, žiauru, gal ir klystu. bet kai paprašau papildomos medžiagos bena pamokyti neduoda. tai tada aš sakau jūs man paaiškinkite, kaip aš turiu vaika išmokyti, kad įvertinimo nebūtų 0 procentų. tai vat vis dar keliaujame į mokykla. žinai, o mes niekur nesislepiame Apie individualius užsiėmimus yra daug nuomonių. Ir nevisada tai yra blogai, kaip taip atsitiko mūsų atveju. Pas mus , tiesiog, jau peržengta riba buvo, tarp mokymosi vienam ir paprasčiausio išvarymo iš klasės. O slapstystis, mes irgi niekada nesislapstėm ir nesislapstom. Koncertai, kinai, išvykos- visur su vaiku. Žinoma, yra keletas pažįstamų (draugais jau jų nebegaliu vadinti), kurie supratę, kad mūsiškis šiek tiek kitoks nei jų vaikai, labai sumažino bendravimus su mumis. Skaudu buvo, bet nieko, išgyvensim QUOTE(Roga @ 2008 12 18, 21:29) žinai, o mes niekur nesislepiame Mes irgi nesislapstom,gal ne tai issireiskiau,tiesiog turim tokiu pazistamu,kurie kviecia i svecius,o kai atvaziojam tai ziuri kreivai i Gabriele,tai su tokiais zmonemis ir nesinori bendrauti O as visai be nuotaikos QUOTE(vario @ 2008 12 19, 10:15) O slapstystis, mes irgi niekada nesislapstėm ir nesislapstom. Koncertai, kinai, išvykos- visur su vaiku. Žinoma, yra keletas pažįstamų (draugais jau jų nebegaliu vadinti), kurie supratę, kad mūsiškis šiek tiek kitoks nei jų vaikai, labai sumažino bendravimus su mumis. Skaudu buvo, bet nieko, išgyvensim vat butent, pas mus irgi visi draugai ir pazystami atsisijavo, liko tik tie kurie supranta mus ir nesmerkia. labiausiai mane stebina, kaip mano draugo mama puikiai sutaria su mano vaiku, nuo pirmo karto jie susikalba. net keista, kai benas mikcioja ji vistiek sugeba jo isklausyti ir susikalbeti. einame visur ir kuo daugiau ir mes QUOTE(Dzakonda @ 2008 12 19, 16:03) Mes irgi nesislapstom,gal ne tai issireiskiau,tiesiog turim tokiu pazistamu,kurie kviecia i svecius,o kai atvaziojam tai ziuri kreivai i Gabriele,tai su tokiais zmonemis ir nesinori bendrauti O as visai be nuotaikos ir mano vaikis visos nuotraukos darzelyje yra verkencio, niekas nesisekdavo, bet visada dalyvaudavome. jam taip sunku budavo, kad i pabaiga sventes niekas neidomu budavo tai klykdavo visu balsu. bet tai praeis tiesiog reikia laiko, ir kad suprastu, jog tai ne kancia o tiesiog geras laiko praleidimas. QUOTE(Roga @ 2008 12 19, 18:26) vat butent, pas mus irgi visi draugai ir pazystami atsisijavo, liko tik tie kurie supranta mus ir nesmerkia. labiausiai mane stebina, kaip mano draugo mama puikiai sutaria su mano vaiku, nuo pirmo karto jie susikalba. net keista, kai benas mikcioja ji vistiek sugeba jo isklausyti ir susikalbeti. einame visur ir kuo daugiau ir mes ir mano vaikis visos nuotraukos darzelyje yra verkencio, niekas nesisekdavo, bet visada dalyvaudavome. jam taip sunku budavo, kad i pabaiga sventes niekas neidomu budavo tai klykdavo visu balsu. bet tai praeis tiesiog reikia laiko, ir kad suprastu, jog tai ne kancia o tiesiog geras laiko praleidimas. Mes nuo tokiu zmoniu atsiribavom QUOTE(Dzakonda @ 2008 12 19, 19:35) Mes nuo tokiu zmoniu atsiribavom būtent, labai daug išmokau čia, iš vario iš Alchemie, jos man tiek padėjo, ir dabar kada labai sunku žinau, kad jos šalia supras ir patars.
Vario..burelis skirtas saviraiskai, manau, delto gali buti visokie vaikai. Yra atskiros grupes butent spec. poreikiu turintiems vaikams (Dauno sindromas ir pan.) maniskis normalioje grupeje..kurioje jis vienas turi bedu, kaip suprantu..nu vienzo..bandysim dar akzka mastyti.
is esmes jam ten aptinka ir ji lavina, tai jau didelis pliusas, nes iki siol jo vienintelis burelis - logopede. dar apsidziaugti noriu, akd vaidinime sudalyvavo, viska sbuvo gerai, Kaldu senio zaidimus zaide..tik, aki senis dovanojo kalsei bendra dovana isbego i koridziu ir prie kampo atsitupes vrke, akd neteisingas tas dovanas apdalijo..bet kazkaip po vaidinimo manau jau jam emocijos biski liejosi..jis sventai tiki kaledu seniu..siuo atveju vaikas tyras ir tiki stebuklais..matyt nuo jo as uzsikretusi tiketi stebuklais |