Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kiek išleidžiam vaikų poreikiams ?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaiką auginu viena
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Hmmm...
QUOTE(l'eau @ 2009 11 05, 18:56)
komunalinės paslaugos - taip, jos įeina į vaiko poreikius, nors drįsčiau nesutikti kad pusė (tačiau tai tik mano nuomonė, paremta spėjimu kad vaiko komunalinių paslaugų poreikiai mažesni nei suaugusiojo).
*

Šiaip, iš smalsumo, paklausiu - kodėl taip manote? mastau.gif Jam šildymo mažiau tenka? Ar maudantis tarkim vonioj arba plaunantis rankas, valantis dantis ir t.t. ir pan. jis mažiau vandens sunaudoja? mastau.gif Ar įjungus šviesą kambary jam mažesnė jos dalis tenka? biggrin.gif Ar gaminant maistą jam mažiau dujų/elektros susinaudoja, nes jis mažesnę porciją suvalgo? biggrin.gif Nu šiaip, rimtai įdomu, kodėl smile.gif
Angry
Is savo patirties - man elektra ir vanduo patrigubejo, o ne padvigubejo po vaikiuko gimimo. Kiek save vakarais pamenu - tai arba maudau vaika arba skalbiu.

O kaip ivardijamos papildomos islaidos ir kokia suma joms skiriama? Juk visada tas, pas kuri vaikas gyvena patiria nenumatytu papildomu islaidu. Tik dar nezinau kokiu.
Mes dar per mazi joms smile.gif

Ir kaip is aukles susirinkti "cekius"? Kaip parodyt islaidas auklei?

Apskritai ar yra teke kam su tokiu mazu vaiku bylinetis?
Shater
Nenumatytas išlaidas rašote į poreikių lentelę ir joms skiriate kas mėnesį pvz 30 litų.
Auklei skiriamas išlaidas parodytumėte,jei turėtumėte darbo sutartį su ja.Jei samdote nelegaliai,t.y. nemokate mokesčių, o tik jai į rankas-tai jau kebloka.
wilmusia
Tai ar galit kas papunkčiui įvardint, ką rašyt į vaiko poreikių lentelę keliant ieškinį. Man tai labai skubu...ir svarbu. Norėčiau patarimo iš tų, kurie tikrai tą išmano ar yra išgyvenę. Nė vienoj temoj atsakymo negavau apie vaiko poreikių lentelę. gal čia sulauksiu.
Iš anksto dėkoju.
teisiniai
QUOTE(l'eau @ 2009 11 05, 15:28)
klausimas yra ne kur mama gyventų, o ar jai gyvenamoji vieta kainuotų brangiau nei vaiko nebūtų. kad vaikui reikalingi namai niekas manau nesiimtų ginčytis bet kodėl skaičiuojama nuoma ir paskola jei vaikas nėra bendranuomininkas ar būsto bendrasavininkis? jei nėra, tokiame įskaičiavime tiesiog nėra jokios logikos, o ir teisinio pagrindo. jei yra - taip, jam irgi turėtų būti skaičiuojama dalis šių išlaidų, kurias proporcingai apmokėtų tėvai kartu su išlaikymu. užtat ir būtų įdomu sužinoti ar kam nors yra pavykę dalį paskolos ar nuomos prisiteisti kartu su išlaikymu ir kokie buvo argumentai?
*

pavyko ne dali paskolos priteisti, o itraukti paskola i vaiko poreikiu lentele, kaip suma skiriama vaiko aprupinimui bustu. Be to, imant paskola yra reikalingas teismo sutikimas del busto ikeitimo. Prasant isduoti toki sutikima yra nurodoma, kad tai leis paggerinti vaiko poreikius, aprupins vaika bustu. panasus argumentai yra nurodomi ir sutikime
Esha
Mano vaikuio 3,5 men. Kas menesi isleidziu apie 1000 lt. Veliau islaidos tik dides...
blondinas Nr.245
QUOTE(Esha @ 2010 04 21, 18:06)
Mano vaikuio 3,5 men. Kas menesi isleidziu apie 1000 lt. Veliau islaidos tik dides...
*

dabar pats geriausias momentas atsikratyt vaiko..
*valdonė*
QUOTE(blondinas Nr.245 @ 2010 04 22, 08:16)
dabar pats geriausias momentas atsikratyt vaiko..
*

lotuliukas.gif
Papildyta:
juokas ima is kai kuriu pasisakymu doh.gif Daugumos mamu mastymas savanaudiskas labai, "isleidziu 1000lt." g.gif g.gif Turiu sunu 6 metai, tikrai tiek neisleidziu, nors galeciau pasistengus ir daugau jei pradeciau firminiais rubais rengti, zaislus brangiausius pirkti mirksiukas.gif Nors ir issiskyrusi esu, bet zmoniskai ziuriu ir i vaiko teva, kuris moka tiek kiek gali, ir nemaldauju vis daugiau, mano vaikas as ir turiu juo rupintis, dazniausiai vyrams vaikai dzin. Ir tegul, man nuo to nei blogiau nei geriau, ju pasirinkimas. Bet labai puikiai suprantu, kad vaiko tetis nera melziama karve, ir jam reikia gyventi, valgyti ir t.t.
blondinas Nr.245
QUOTE(Ditė @ 2010 04 22, 10:21)

Daugumos mamu mastymas savanaudiskas labai, "isleidziu 1000lt." 
*

ne savanaudiskas, o nusikalstamas.
Kazkodel niekam nekyla klausimas "kiek isleidziu pinigu kairiai rankai arba desinei kojai".
O vaikui, matai, kaip gyvuliui kokiam, jau reikia paskaiciuot..ar apsimoka.
As manau, kad is tokiu skaiciuotoju vaikus reiktu atimt, o pacias bobas priverstinai kastruot greituoju budu.
Nes kokia motina, toks ir vaikas gali uzauges but..
gingilis
Žmogau,nustok spaminti per visas temas!
blondinas Nr.245
QUOTE(gingilis @ 2010 04 22, 13:42)
Žmogau,nustok spaminti per visas temas!
*

raudonai rasai...Kraujas bega?
prettiness
QUOTE(Ditė @ 2010 04 22, 10:21)
lotuliukas.gif
Papildyta:
juokas ima is kai kuriu pasisakymu  doh.gif  Daugumos mamu mastymas savanaudiskas labai, "isleidziu 1000lt."  g.gif g.gif Turiu sunu 6 metai, tikrai tiek neisleidziu, nors galeciau pasistengus ir daugau jei pradeciau firminiais rubais rengti, zaislus brangiausius pirkti  mirksiukas.gif Nors ir issiskyrusi esu, bet zmoniskai ziuriu ir i vaiko teva, kuris moka tiek kiek gali, ir nemaldauju vis daugiau, mano vaikas as ir turiu juo rupintis, dazniausiai vyrams vaikai dzin. Ir tegul, man nuo to nei blogiau nei geriau, ju pasirinkimas. Bet labai puikiai suprantu, kad vaiko tetis nera melziama karve, ir jam reikia gyventi, valgyti ir t.t.
*

Manau cia visos supranta, kad jie taip pat turi gyventi. As asmeniskai kartais turiu atsisakyti sau pvz. batu, kad vaikui nupirkti juos galeciau. Nes jam nieko negailiu, pirmiausia jam viskas, ko reikia. Taigi as ir moku uz vaiko poreikius tiek, kiek galiu. Ir man kazkodel ziauriai pikta, kad teveliui visiskai dzin, kaip as ta padarysiu, nes jis jau seniai iprato, kad bet kokiu atveju as vaiku pasirupinsiu: gal paprasysiu draugo sumoketi ar galiausiai anksciau budavo atveju, kol viena gyvenau, prasydavau seneliu (savo tevu). Kartais net nebesistengiu suprasti, kaip galima taip numot ranka i savo vaika. Tuo labiau, kad as nesu kazkokia islaidune, visada tariuosiu, ieskau kuo pigesniu variantu vienam, ar kitam daiktui. Na bet yra kaip yra, vaiko meile man viska atperka wub.gif
*valdonė*
QUOTE(prettiness @ 2010 04 22, 14:45)
Manau cia visos supranta, kad jie taip pat turi gyventi. As asmeniskai kartais turiu atsisakyti sau pvz. batu, kad vaikui nupirkti juos galeciau. Nes jam nieko negailiu, pirmiausia jam viskas, ko reikia. Taigi as ir moku uz vaiko poreikius tiek, kiek galiu. Ir man kazkodel ziauriai pikta, kad teveliui visiskai dzin,

Daugelis mamau taip daro, kad tik vaikui butu geriau , skaniau ir graziau. Absurdas butu jei butu kiaip doh.gif Ir as daug ko asmeniskai negaliu sau leisti, bet tai nereiksia, kad turiu reikalauti is kazko kito tarkim is vaiko tevo nerealiu sumu. Man zema skambinti buvusiam ir prasyti tarkim nupirk vaikui zieminius batus schmoll.gif
Kazkaip pikta man butu tik tokiu atveju jei piktybiskai nepadetu vaiko tetis, kad ir galetu. O dabar kai matai kad zmogus duoda tiek kiek turi ir tiek kiek gali duoti tada supranti ir ji 4u.gif
prettiness
QUOTE(Ditė @ 2010 04 22, 15:56)
Daugelis mamau taip daro, kad tik vaikui butu geriau , skaniau ir graziau. Absurdas butu jei butu kiaip  doh.gif Ir as daug ko asmeniskai negaliu sau leisti, bet tai nereiksia, kad turiu reikalauti is kazko kito tarkim is vaiko tevo nerealiu sumu. Man zema skambinti buvusiam ir prasyti tarkim nupirk vaikui zieminius batus  schmoll.gif
Kazkaip pikta man butu tik tokiu atveju jei piktybiskai nepadetu vaiko tetis, kad ir galetu. O dabar kai matai kad zmogus duoda tiek kiek turi ir tiek kiek gali duoti tada supranti ir ji  4u.gif
*

O man kazkada zema buvo prasyti seneliu nupirkti ne tik batus, bet ir sauskelniu sunui. Buvo baisiai geda pries juos, kad toki teva sugebejau issirinkti. Jokio zmogiskumo is jo nesulaukiau, NEI SYKIO nesulaukiau klausimo, is ko gyvena vaikas doh.gif . Bent demesiu vaika butu apdovanojes, tada vel gi kitaip ji vertintum, jam buvo patogu ji "pamirsti".
Dabar nesmagu pries esama drauga, jis irgi sako nemaldauk ir pan. Taciau as toks zmogus, as uz teisinguma, uz pasidalijima atsakomybe. Na zodziu cia neissenkama tema rolleyes.gif
*valdonė*
QUOTE(prettiness @ 2010 04 22, 15:11)
O man kazkada zema buvo prasyti seneliu nupirkti ne tik batus, bet ir sauskelniu sunui. Buvo baisiai geda pries juos, kad toki teva sugebejau issirinkti. Jokio zmogiskumo is jo nesulaukiau, NEI SYKIO nesulaukiau klausimo, is ko gyvena vaikas  doh.gif . Bent demesiu vaika butu apdovanojes, tada vel gi kitaip ji vertintum, jam buvo patogu ji "pamirsti".
Dabar nesmagu pries esama drauga, jis irgi sako nemaldauk ir pan. Taciau as toks zmogus, as uz teisinguma, uz pasidalijima atsakomybe. Na zodziu cia neissenkama tema  rolleyes.gif
*

Turbut , kad geda, bet ne viskas gyvenime nutinka taip kaip mes norime , kad ir su tais vyru pasirinkimais, gi negali visoms atitekti vyrai gerieciai , mylintis savo vaikus 4u.gif Suprantu jus drinks_cheers.gif
blondinas Nr.245
as pakartosiu savo minti, kuria jau buvau parases, bet kazkokia ziurke ja istryne:
Jei jus esat issiskyre ir vaika pasiemet sau..Tai kuris sioj situacijoj yra nukentejes-ar jus, kur gyvenat su vaiku, ar tevas, kur liko vienas?
Jei tevas, likes vienas kaip pirstas, tai kodel jis turi dar primoketi?
O jei jus, tai atiduokit vaika buvusiam vyrui arba i prieglauda...
Jus ble.. gi pasilikot sau vaikus, del kuriu gyvenat ir dirbat.. Tai kokio velnio dar skaiciuojat ju atsipirkima ir sanaudas...
Jus gal ne motinos ble...
Galvokit biski ka snekat..
*valdonė*
QUOTE(blondinas Nr.245 @ 2010 04 22, 15:30)
as pakartosiu savo minti, kuria jau buvau parases, bet kazkokia ziurke ja istryne:
Jei jus esat issiskyre ir vaika pasiemet sau..Tai kuris sioj situacijoj yra nukentejes-ar jus, kur gyvenat su vaiku, ar tevas, kur liko vienas?
Jei tevas, likes vienas kaip pirstas, tai kodel jis turi dar primoketi?
O jei jus, tai atiduokit vaika buvusiam vyrui arba i prieglauda...
Jus ble.. gi pasilikot sau vaikus, del kuriu gyvenat ir dirbat.. Tai kokio velnio dar skaiciuojat ju atsipirkima ir sanaudas...
Jus gal ne motinos ble...
Galvokit biski ka snekat..
*

Nu kam tas ble........ pastoviai g.gif lotuliukas.gif biggrin.gif Zinok, ne visi teveliai taip noriai tuos vaikus pasiimtu/ pasiima mirksiukas.gif
blondinas Nr.245
QUOTE(Ditė @ 2010 04 22, 16:33)
Zinok, ne visi teveliai taip noriai tuos vaikus pasiimtu/ pasiima  : mirksiukas :
*

o tu atiduotum?
*valdonė*
QUOTE(blondinas Nr.245 @ 2010 04 22, 15:35)
o tu atiduotum?
*

As ne, man nera reikalo, nes savo sunu labai myliu, visko mums uztenka tai kaip ir viskas liuks bigsmile.gif
Bet kad ir butu norinciu atiduoti mamu, sakau tikrai ne visi tevai ir imtu .Ir dar kazi kaip galima vaika kaip daikta atidavineti??? g.gif
blondinas Nr.245
QUOTE(Ditė @ 2010 04 22, 16:37)
Ir dar kazi kaip galima vaika kaip daikta atidavineti??? 
*

labai paprastai...Paskaityk temos pavadinima:
"Kiek kainuoja daikto islaikymas?"
*valdonė*
QUOTE(blondinas Nr.245 @ 2010 04 22, 15:42)
labai paprastai...Paskaityk temos pavadinima:
"Kiek kainuoja daikto islaikymas?"
*

O tu is tu zmoniu kuriems atidave ar is tu kurie nori kad atiduotu, bet neatiduoda ? mirksiukas.gif
nekeista
QUOTE(Esha @ 2010 04 21, 18:06)
*

tiesiog idomu pasidare, kur ta 1000lt tokio amziaus vaikui isleidziate blink.gif

QUOTE(prettiness @ 2010 04 22, 15:45)
Manau cia visos supranta, kad jie taip pat turi gyventi. As asmeniskai kartais turiu atsisakyti sau pvz. batu, kad vaikui nupirkti juos galeciau. Nes jam nieko negailiu, pirmiausia jam viskas, ko reikia. Taigi as ir moku uz vaiko poreikius tiek, kiek galiu. Ir man kazkodel ziauriai pikta, kad teveliui visiskai dzin, kaip as ta padarysiu, nes jis jau seniai iprato, kad bet kokiu atveju as vaiku pasirupinsiu: gal paprasysiu draugo sumoketi ar galiausiai anksciau budavo atveju, kol viena gyvenau, prasydavau seneliu (savo tevu). Kartais net nebesistengiu suprasti, kaip galima taip numot ranka i savo vaika. Tuo labiau, kad as nesu kazkokia islaidune, visada tariuosiu, ieskau kuo pigesniu variantu vienam, ar kitam daiktui. Na bet yra kaip yra, vaiko meile man viska atperka  wub.gif
*

oj kaip as jus suprantu, esu lygiai tokioj pat situacijoj unsure.gif as ir viena pilnai islaikau vaika, viska kas geriausia atiduodu jam. o "tevas" nei lito neprisideda doh.gif net nepasidomi kaip vaikas, ar sveikas, ar gyvas, ar neserga...todel man jo visiskai negaila, tokiam ir paskutines kelnes numauciau jei galeciau, panasiai ir buvo, kai jis turejo padengt visas teismo islaidas, o dar ponas pasisamde advokata geriausia, kuris nieko padaryt negalejo biggrin.gif doh.gif juokinga....ir dabar skolos jau nemazos, antstoliai jau juo rupinasi.....

QUOTE(Ditė @ 2010 04 22, 15:56)
Daugelis mamau taip daro, kad tik vaikui butu geriau , skaniau ir graziau. Absurdas butu jei butu kiaip  doh.gif Ir as daug ko asmeniskai negaliu sau leisti, bet tai nereiksia, kad turiu reikalauti is kazko kito tarkim is vaiko tevo nerealiu sumu. Man zema skambinti buvusiam ir prasyti tarkim nupirk vaikui zieminius batus
Kazkaip pikta man butu tik tokiu atveju jei piktybiskai nepadetu vaiko tetis, kad ir galetu. O dabar kai matai kad zmogus duoda tiek kiek turi ir tiek kiek gali duoti tada supranti ir ji
*

zinoma, kai zmogus rupinas bent tiek, kiek gali, nieko nesakau, visiems sunku, galima ir ji suprast, nu bet kai piktybiskai pasako, kad jei tu paduosi antstoliam, vaikas negaus nei lito(nors skola jau ir taip beveik 5 tukstanciai)...nu atsiprasau doh.gif sukasi tik viena mintis, duot dar karta i teisma ir prisiteisti dar didesnius alimentus gun_bandana.gif
blondinas Nr.245
QUOTE(Ditė @ 2010 04 22, 16:49)
O tu is tu zmoniu kuriems atidave ar is tu kurie nori kad atiduotu, bet neatiduoda ? : mirksiukas :
*

o tu is tu zmoniu, kurie pritruke argumentu, sako oponentui: "tu pats durnas"?
Papildyta:
QUOTE(nekeista @ 2010 04 22, 17:16)
  sukasi tik viena mintis, duot dar karta i teisma ir prisiteisti dar didesnius alimentus : saudau
*

pinigai atnesa nauda tik vienu atveju- kai juos gauni uz savo gerai atlikta darba.
Jei pinigus atimi is ko nors, pavagi, reketuoji arba gauni elgetaudama.. Tokie pinigai atnesa nelaimes..ir netgi mirti.

nekeista
QUOTE(blondinas Nr.245 @ 2010 04 22, 17:32)
Papildyta:
pinigai atnesa nauda tik vienu atveju- kai juos gauni uz savo gerai atlikta darba.
Jei pinigus atimi is ko nors, pavagi, reketuoji arba gauni elgetaudama.. Tokie pinigai atnesa nelaimes..ir netgi mirti.
*

nezinau, gal ir tavo tiesa, bet tiesa ir ta, kad vaikas yra abieju ir abu privalome ji islaikyti, todel, tie pinigai nera nei reketuojami, nei vagiami ar kaip kitaip prievartaujami. o as jo ir neprasau nieko, as tik ginu savo vaiko teise i pilnaverti gyvenima, ir primenu jo tevui, kad jis turi ne tik teises i vaika, bet ir pareigas juo rupintis cool.gif
blondinas Nr.245
QUOTE(nekeista @ 2010 04 22, 17:43)
vaikas yra abieju ir abu privalome ji islaikyti,
*

ka isvertus reiskia - as turiu 50% savo vaiko.
Nenervink geriau manes...nes trenksiu i snuki..virtualiai.
Tu bent supranti kokias nesamones sneki..
nekeista
QUOTE(blondinas Nr.245 @ 2010 04 22, 18:21)
*

ohoho kokia agresija doh.gif ka cia nori pavaidinti? ar pagazdinti doh.gif lotuliukas.gif tikras blondinas... gal istatymus pasiskaityk pirma?
prettiness
QUOTE(nekeista @ 2010 04 22, 17:43)
nezinau, gal ir tavo tiesa, bet tiesa ir ta, kad vaikas yra abieju ir abu privalome ji islaikyti, todel, tie pinigai nera nei reketuojami, nei vagiami ar kaip kitaip prievartaujami. o as jo ir neprasau nieko, as tik ginu savo vaiko teise i pilnaverti gyvenima, ir primenu jo tevui, kad jis turi ne tik teises i vaika, bet ir pareigas juo rupintis cool.gif
*

drinks_cheers.gif butent
*valdonė*
QUOTE(blondinas Nr.245 @ 2010 04 22, 16:32)

Is kur toks jautrumas? mirksiukas.gif
Shater
A dabar pamastymui vienam nelaimingam neurotikui:
ar be fotelio,sunio,zuvyciu buves sutuoktinis gali gyventi?Numirs,jei neaptures akvariumo?O vaikas numirs ar ne ,jei nepavalgys,jei prie minus 20 neaprengs jo kas nors,jei visus metus nakvos po medziu? doh.gif
l'eau
QUOTE(Shater @ 2010 04 23, 19:44)
O vaikas numirs ar ne ,jei nepavalgys,jei prie minus 20 neaprengs jo kas nors,jei visus metus nakvos po medziu? doh.gif
*

tai kad jūs pamestumėt vaiką po medžiu, neaprengtumėt ir nemaitintumėt, dar nereiškia kad ir kitos taip darytų. yra daugybė mamų kurioms jų vaikai rūpi, todėl ir pamaitina ir aprengia ir po medžiu nepalieka vien todėl kad iš ex pinigų neišpeša cool.gif
zybi
QUOTE(Violetikas @ 2010 04 25, 19:28)
Labai idomi diskusija. Ir labai idomus "ponas" reiskiasi sioje diskusijoje. Internetineje erdveje tokie vadinami troliais, na, bet as cia apie vaikus atejau pasneketi.

Tagi va, papasakosiu siek tiek apie vaiku "pasiemima" sau ir apie "nukentejusi" teva, kuris nemato savo vaiku ir todel neturetu duoti pinigeliu SAVO vaikams.

Mano skyrybos (kurios dar nesibaige) vyko taip: paskambino vyro advokate ir pranese man, kad vyras padave skyrybu (t.y. jis nusamde advokate sau, kai as tuo tarpu buvau nusamdziusi sau ir taip pat padavusi skyrybu). Pranesusi sia "naujiena" ji paklause, ar as sutinku su salygom. As, savaime suprantama, paklausiau "kokios tos salygos". Tai advokate (primenu, jog salygas diktavo mano ex) nustebusi, kad ir pati nesuprantu pasake "tai vaikai lieka jums, savaime suprantama". Va tokia buvo mano ex skyrybu salyga  biggrin.gif  Tai apie koki nuskriausta, palikta, vienisa vyra galima sneketi? Beje, nei namo, nei automobilio, net akvariumo jis man nepaliko. Zemes, kurias jis turejo paveldejes, jis pasiliko sau, o nuomuojamas butas nesiskaito turtu, nes nuoma mokejau pati. Beje, veliau teko persikelti pas tevus.
Sekantis klausimas: "ar vyras turi teise matyti vaikus, kuriems moka alimentus".
O taip!!! Ne tik gali, bet ir yra prasomas, maldaujamas, kad bent paskambintu vaikui, kuris teva myli labiau uz gyvenima. Taigi, po treju metu gyvenant atskirai galiu konstatuoti, jog skambuciai vaikui (15 min) vyksta mazdaug kas trecias menuo, o pasimatymai su tevu (keliu dienu) mazdaug kas 5 menesiai (vidutiniskai, pastoviai retejantys).
Dabar retorinis klausimas (Blondinai gali neatsakineti (nebent labai nori ir negali susivaldyti biggrin.gif )): Ar tevas privalo prisideti prie vaiko auklejimo ir islaikymo, jei PATS norejo, kad vaikas liktu su motina, kuriai nepaliko JOKIO turto (na, nebent turtu laikytume 11 metu senumo TV ir tris, dar mokyklos laikus menancius vyriskus svarkus)?

Va toks mano "trumpas" pamastymas tema "Kiek kainuoja vaikas?"  biggrin.gif (beje, vaikai gime santuokoje laukiami ir mylimi)
*

Na matyt buvo kazkokia priezastis, kad vyras pirmas ant skirybu padave smile.gif Aisku vaika islaikyt privalo, jai tai jo vaikas:) O, kad turto tau nepaliko, tai visai normalu, jai ten viskas jo uzdirbta smile.gif
Violetikas
QUOTE(zybi @ 2010 04 25, 18:38)
Na matyt buvo kazkokia priezastis, kad vyras pirmas ant skirybu padave smile.gif  Aisku vaika islaikyt privalo, jai tai jo vaikas:) O, kad turto tau nepaliko, tai visai normalu, jai ten viskas jo uzdirbta smile.gif
*

Tuo metu viskas jau buvo "pradirbta" smile.gif T.y. kol as laukiausi ir gimdziau dukryte, buves vyras sugebejo pridaryti desimtukstantines skolas, kurias srebiam (abu) iki siol.
O skyrybu pirma padaviau as. Tiesiog veliau jis ir pats nusisamde advokate, kuriai nepapasakojo, kad procesas jau pradetas.

aisteja13
mielos mamos smile.gif siulau jum tam(tai) neurotikui(ei) nieko neaiskint 2 kartus,o juolab klausti kazko..esme tame,jog jis/ji tera bukas padaras,kuris vos iki 40 suskaiciuoja..vienoje temoje jis/ji issireiske gana nuosirdziai ir atvirai,kad esas gejus,tai nieko baisaus,bet jo/jos ir kvailos kopijos zodziais "nesveikas pederastas" verysad.gif taigi spreskit pacios,ar gali toks ka nors suprasti g.gif
diana34
QUOTE(aisteja13 @ 2010 04 25, 20:26)
mielos mamos smile.gif siulau jum tam(tai) neurotikui(ei) nieko neaiskint 2 kartus,o juolab klausti kazko..esme tame,jog jis/ji tera bukas padaras,kuris vos iki 40 suskaiciuoja..vienoje temoje jis/ji issireiske gana nuosirdziai ir atvirai,kad esas gejus,tai nieko baisaus,bet jo/jos ir kvailos kopijos zodziais "nesveikas pederastas" verysad.gif taigi spreskit pacios,ar gali toks ka nors suprasti g.gif
*

drinks_cheers.gif vacation4.gif
rami80
gal kuri nors turit vaiko poreikiu lentele????????????noriu issiaiskint kaip ten viskas sudaroma, kad pati galeciau savo sudaryt.mano leliukui dabar 1,5metu.
reikia pvz smile.gif kad ko nepraleisciau
Pekutis*
QUOTE(Rykute @ 2008 12 02, 17:46)
Na rašome kokios mes išpindėję ir aukso kalnus vaikams išleidžiame....
*

niekada neskaičiavom, kiek išleidžiam vaikui. Bet ir nesijaučiam nei savęs, nei dar ko nors nuskriaudę dėl to, kad dažnai pirmiausia pagalvojam apie vaiko, o tik po to apie kitus poreikius. Vaikas neskaičiuojama investicija ne tik pinigų, bet ir jausmų. mirksiukas.gif
Fegari
QUOTE(blondinas Nr.245 @ 2010 04 22, 18:21)
*

ko tu cia sedi bobu temoj ir dar pariniesi? eik dirbk ka nors verciau
gina
Laba diena,
gal galetumete ideti vaiko poreikiu lenteles pavyzdi, nes niekur neberandu, kaip tai turetu atrodyti...
aciu..
ievoole
Sveikos 4u.gif
vaikuti auginu su vyru, bet irgi pasidalinsiu savo patirtimi ax.gif
auginame 1-riu metuku berniuka, kas menesines islaidos:
* dygsta dantukai tai palaidi labai viduriukai, pampersai keiciami daznai tai buna apie 94lt. dar + pakelis serveteliu 5lt., kai buname mieste. Naudojame viska PAMPERS firmos, kad butu pigiau perkame Assorti parduotuveje. 100lt.
* pienelis ozkytes 500ml talpa kainuoja 3,75lt., per menesi mums iseina 135lt.
* Hipp tyres, jogurtai, varskytes.. man mamai keliauninkei nepamainomas dalykas, gaunasi 200lt.
* uzkandziai: sausainiukai, duoniukai, dziuvesiai, meduoliai ir t.t. apie 50lt.
* kopustus, bulves, morkas, dazniausiai gauname is kriksto tecio mazuliuko tevu arba vyro tevo, tai issileidzia 10-15lt. jei sumastom koki ziedini kopusta imaisyti ar tiesiog tarkuoti zalias morkytes tai pirktines saldesnes ir traskesnes.
* sultys apie 70lt. db vasara issigelbejimas, kieme turiu didziuli kruma rabarbaru, tai isverdu kompotelio, kuris jam labai patinka.
* mesyte: triusiukas ir vistyte pirkom is pusbrolio kaimo tai men gavosi 10lt., o dar jautiena, kiauliena Lekeciu mesines dar 20lt.
* vaisiai ir uogos 60lt.
* augame zaibiskai, o kas mums perleistu rubeliu neturime, tai viska perkames patys, per men 200-300lt. ir visuomet perku dydziu didesnius, kad ilgiau nesiotu. Perku is Lindex, Zaros, Eoxox, Mother care, Tingo, Marks&Spencer, bet pataikom ant puikiu nuolaidu ir tie rubeliai nesusidevi taip greitai, kaip pigiasniu parduotuviu.
* o dar zaisliukai, aisku kas menesi neperku, bet kai nuperku koki gera viena FP lavinimo staliuka ar FP traukini, tai paskaiciavus per men iseina apie 85lt.
* namu islaidu net neskaiciuoju, dar vitaminai, sampunai, o jau ir draugu turi savo amziaus i kuriu gimtadienius eina, visur tik islaidos ir islaidos, koks vaiko amzius bebutu.. blush2.gif doh.gif smile.gif bet geriau pats sau maziau nusiperki, maziau papromogauji, kad tik tavo vaikelis butu pilnai aprupintas wub.gif

man sunelis issileidzia apie 1200lt per men 4u.gif
mmamuliuke
idomiai jus cia diskutuojat nusprendziau ir as truputi prisideti prie to kiek kainuoja vaikas. negyvenam su vyru kartu 2 metus skirybas pradedam tvarkyt tik dabar, gyvenam skirtingose salyse. visa ta laika auginau pati is savo santaupu, (nesu islaidune ir siek tiek susitaupiau kol dirbau uk), vyras siek tiek pamesdavo iki kol vaikui suejo 1m. kaip kulturingi zmones norejau susesti pasikalbeti apie elementus vaiko islaikyma. isgirdau toki atsakyma na as suprantu tau priklauso pinigai doh.gif ( ne man o tavo sunui) bet as noreciau kad jam butu atidaryta saskaita ir visi pinigai eitu ten. ta prasme jis juos pasiims tik uzauges o iki to as turiu ji auginti savo jegomis? isgirdau atsakyma TAIP, o kaip paklausiau tu kazkiek sumokesi uz ta laika kaip nemokejau pirma pasake paskaiciuok. paskaiciavau pasakiau. atsakymas as ka tau i milionieriu panasus. o kas kaltas kad visa ta laika vaiko pinigus svaistei? tai dabar tetis pagalvos ir atsakys ar ka sumokes vaikui.
o kiek kainuoja islaikymas kazin ar kokia lentele pades. kiek turi galimybiu tiek ir leidi. stengiuosi kad vaikas gautu viska kas geriausia, bet kai turi pinigeliu leidi sau kazka daugiau ir geresnio vaikui nupirkt kai ner sukiesi is to ka turi. retai mamai vaikas nera pats geriausias ir vertas visko kas tik yra pasaulyje geriausio
*valdonė*
QUOTE(ievoole @ 2010 05 19, 10:38)
Sveikos 4u.gif
vaikuti auginu su vyru, bet irgi pasidalinsiu savo patirtimi ax.gif
auginame 1-riu metuku berniuka, kas menesines islaidos:
* dygsta dantukai tai palaidi labai viduriukai, pampersai keiciami daznai tai buna apie 94lt. dar + pakelis serveteliu 5lt., kai buname mieste. Naudojame viska PAMPERS firmos, kad butu pigiau perkame Assorti parduotuveje. 100lt.
* pienelis ozkytes 500ml talpa kainuoja 3,75lt., per menesi mums iseina 135lt.
* Hipp tyres, jogurtai, varskytes.. man mamai keliauninkei nepamainomas dalykas, gaunasi 200lt.
* uzkandziai: sausainiukai, duoniukai, dziuvesiai, meduoliai ir t.t. apie 50lt.
* kopustus, bulves, morkas, dazniausiai gauname is kriksto tecio mazuliuko tevu arba vyro tevo, tai issileidzia 10-15lt. jei sumastom koki ziedini kopusta imaisyti ar tiesiog tarkuoti zalias morkytes tai pirktines saldesnes ir traskesnes.
* sultys apie 70lt. db vasara issigelbejimas, kieme turiu didziuli kruma rabarbaru, tai isverdu kompotelio, kuris jam labai patinka.
* mesyte: triusiukas ir vistyte pirkom is pusbrolio kaimo tai men gavosi 10lt., o dar jautiena, kiauliena Lekeciu mesines dar 20lt.
* vaisiai ir uogos 60lt.
* augame zaibiskai, o kas mums perleistu rubeliu neturime, tai viska perkames patys, per men 200-300lt. ir visuomet perku dydziu didesnius, kad ilgiau nesiotu. Perku is Lindex, Zaros, Eoxox, Mother care, Tingo, Marks&Spencer, bet pataikom ant puikiu nuolaidu ir tie rubeliai nesusidevi taip greitai, kaip pigiasniu parduotuviu.
* o dar zaisliukai, aisku kas menesi neperku, bet kai nuperku koki gera viena FP lavinimo staliuka ar FP traukini, tai paskaiciavus per men iseina apie 85lt.
* namu islaidu net neskaiciuoju, dar vitaminai, sampunai, o jau ir draugu turi savo amziaus i kuriu gimtadienius eina, visur tik islaidos ir islaidos, koks vaiko amzius bebutu.. blush2.gif  doh.gif  smile.gif  bet geriau pats sau maziau nusiperki, maziau papromogauji, kad tik tavo vaikelis butu pilnai aprupintas  wub.gif

man sunelis issileidzia apie 1200lt per men 4u.gif
*

labai norint galima ir 3000 lt, prigalvot, ka prirasyti, bet dar ir vaikas vaikui nelygus ax.gif maniskiui 6 metai, bet gal puse tik isleidziu ka cia prirasete , zinoma ten smulkmenu jau neskaiciuoji kiek sureliu ar kiek varskyciu suvalgė blush2.gif
Llaume
QUOTE(*valdonė* @ 2010 05 21, 14:54)
labai norint galima ir 3000 lt, prigalvot, ka prirasyti, bet dar ir vaikas vaikui nelygus  ax.gif maniskiui 6 metai, bet gal puse tik isleidziu ka cia prirasete , zinoma ten smulkmenu jau neskaiciuoji kiek sureliu ar kiek varskyciu suvalgė  blush2.gif
*

Bereikalo, nes sureliams ir varskytems per menesi labai nemazai iseina. Pameginkit paskaiciuot 4u.gif
mazilike
QUOTE(Llaume @ 2010 05 21, 14:56)
Bereikalo, nes sureliams ir varskytems per menesi labai nemazai iseina. Pameginkit paskaiciuot  4u.gif
*

sveikos 4u.gif na tikriausiai pasiturincios mamytes cia raso tokias sumasmes nesam vargingai gyvenanti seima siekiam viduriuka kazkur biggrin.gif mano didzioji ji lanko darzeli i men vien jai iseina kazkur 600-700lto maziuke sedi namie tai gal ir iseina kokie du simtai blush2.gif sureliam ar dar kam...nes jau didele ir pampersu nebereikia. drinks_cheers.gif
ievoole
QUOTE(*valdonė* @ 2010 05 21, 15:54)
labai norint galima ir 3000 lt, prigalvot, ka prirasyti, bet dar ir vaikas vaikui nelygus  ax.gif maniskiui 6 metai, bet gal puse tik isleidziu ka cia prirasete , zinoma ten smulkmenu jau neskaiciuoji kiek sureliu ar kiek varskyciu suvalgė  blush2.gif
*

na prirasyti bele ko neprirasiau, tik tai ka tikrai perkam, o kai paskaiciuoju visas smulkmenas tai taip ir gaunasi mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.