Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kiek išleidžiam vaikų poreikiams ?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaiką auginu viena
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Tavo_Mano
QUOTE(blondine @ 2008 12 05, 16:01)
Paskolos, aišku, neišduos, bet kas Jums trukdo įrašyti vaikus kaip savininkus arba bent bendrasavininkius. Arba surašyti popierą, kad kai sumokėsite paskolą, butas taps vaikų nuosavybe. Va tokiu atveju tai būtų teisinga - dalį alimentų skirti paskolai. Nupirktumėte kartu su tėvu vaikams butą.
Su suinteresuotu asmeniu (tiksliau su asmeniu palaikančiu Jūsų nuomonę) ginčų būti negali  lotuliukas.gif . Gali būti tik palaikymas. Iš serijos "našich bjuuut...."
*

Ar taip galima? vaikas ir taip kartu irasytas ten kur irasyta jo mama ir taip yra bendrasavininkas. O popierius toks kai butas taps vaiku nuosavybe vadinasi-testamentas:) arba dovanojimo sutarti pasirasyt bet tai tik kai vaikui bus 18 metu.
Krysta
Dėl medicininės pagalbos nemokamos paantrinsiu ir aš: pasitempė mano vaikinas achilo sausgyslę. Nuėjom pas chirurgą - jis siuntimą pas ortopedus, reikalingas kažkoks spec.įdėklas. Ortopedas išmatavo koją ir pareiškė, kad įdėklas bus po 3 savaičių blink.gif Sakau - kaip vaikui tas tris savaites vaikščioti? Atsakymo nebuvo, patarimas - pirkti iš parduotuvės įdėklą, nes nemokamai eilės tokios tai. Bijau sumeluoti (tas buvo metų pradžioje), bet už tą daiktą sumokėjau ar tai 65, ar 80Lt. Tuo metu atgailėjau pinigus, nes buvo iš ko, Bet ką daryti neturint? Pinigai nemaži. Čia nemokama medicininė pagalba...
Llaume
QUOTE(Krysta @ 2008 12 12, 16:36)
Dėl medicininės pagalbos nemokamos paantrinsiu ir aš: pasitempė mano vaikinas achilo sausgyslę. Nuėjom pas chirurgą - jis siuntimą pas ortopedus, reikalingas kažkoks spec.įdėklas. Ortopedas išmatavo koją ir pareiškė, kad įdėklas bus po 3 savaičių  blink.gif Sakau - kaip vaikui tas tris savaites vaikščioti? Atsakymo nebuvo, patarimas - pirkti iš parduotuvės įdėklą, nes nemokamai eilės tokios tai. Bijau sumeluoti (tas buvo metų pradžioje), bet už tą daiktą sumokėjau ar tai 65, ar 80Lt. Tuo metu atgailėjau pinigus, nes buvo iš ko, Bet ką daryti neturint? Pinigai nemaži. Čia nemokama medicininė pagalba...
*

Butent, gydymas tik salyginai yra nemokamas.
Rykute
Ortopediniu batu jau nebedaro nemokamai, pernai mokejau 70 lt. Duoda padukus, bet is ju naudos tai s...
Medinis
QUOTE(gingilis @ 2008 12 12, 15:06)
Medini,apšvieskit,kur vaikams nemokamai deda breketus? g.gif Mano žiniomis "nemokamai" prasideda nuo 1000 lt.

O kam reikalingi breketai?
gingilis
QUOTE(Medinis @ 2008 12 12, 16:48)
O kam reikalingi breketai?
*

Mergaitės dantų tiesinimui.
zarazna
QUOTE(Tavo_Mano @ 2008 12 12, 17:31)
Ar taip galima? vaikas ir taip kartu irasytas ten kur irasyta jo mama ir taip yra bendrasavininkas. O popierius toks kai butas taps vaiku nuosavybe vadinasi-testamentas:) arba dovanojimo sutarti pasirasyt bet tai tik kai vaikui bus 18 metu.
*

Įrašytas - taip. Bet savininkas nėra. Manau, tai ir turėta galvoje, nes iš esmės tai butas vaikams nepriklauso. Labai gerai parašei apie testamentą, ar dovanojimo sutartį. O jei tokių nėra, kas žino, gal mokės mama iš alimentų paskolą, o paskui, kai vaikams sukaks 18 išsiųs juos į pasaulį laimės ieškoti. Gaunasi liks vaikai nuskriausti.
Todėl ir sakiau, kad kaip ir netinkama iš alimentų dengti dalį paskolos. Nes butas tai mamos. Čia apie tai kalba buvo mirksiukas.gif
Medinis
QUOTE(gingilis @ 2008 12 12, 15:52)
Mergaitės dantų tiesinimui.

Tai estetikos dalis. Gal ir kirpyklos paslaugas turėtų kompensuoti?
Jei dantų kreivumas taptų pavojingas sveikatai - tuomet kompensuotų. Arba nemokamai išrautų dantis.
Llaume
QUOTE(Medinis @ 2008 12 12, 20:12)
Tai estetikos dalis. Gal ir kirpyklos paslaugas turėtų kompensuoti?
Jei dantų kreivumas taptų pavojingas sveikatai - tuomet kompensuotų. Arba nemokamai išrautų dantis.
*

Dantu kreivumas yra ne tik estetine problema. Esant netaisyklingam sakandziui kyla nemazai sveikatos problemu.
Medinis
QUOTE(Llaume @ 2008 12 12, 19:20)
Dantu kreivumas yra ne tik estetine problema. Esant netaisyklingam sakandziui kyla nemazai sveikatos problemu.

Kai sveikatos problemos kils - jas gydys nemokamai.
Llaume
QUOTE(Medinis @ 2008 12 12, 20:25)
*

Savo Medinuka auginate pagal sia filosofija?
Viktute
QUOTE(Llaume @ 2008 12 13, 11:38)
*

esu tikra, kad ne, pagal tokiu "Mediniu", kuriu daugiau nei puse LT (juk neveltui Lietuva pasizymi savo netolerancija kitatauciams, kitos religijos, kitos odos spalvos zmonems, kitaip besirengianciams, kitaip sveriantiems ir kt. gyvenimo buda pasirinkusiems), filosofija tik vienisos "k...os" turi auginti savo "ben...tus" pagal sia filosofija..
mielosios mamos, kurios vienos suteikiate savo vaikams ir dziaugsmus, ir dovanas, ir meile, ir pastogia virs galvos, vienos plesotes tarp darbo, asmeninio gyvenimo ir vaiko bureliu bei ligu, ar jums dar neatsibodo teisintis pries tokius pavirsutiniskus asmenis kaip Medinis & Co, kuriems visai nerupi jusu gyvenimas, kurie visiskai nenusiteikia keisti savo poziurio i jus? gal nebesivelkit i diskusijas su jais, nes nebeimanoma tapo lankytis siame skyrelyje be pykciu, nes bet kokia tema pradejus visur isimaiso tie, kurie tik nori igelti, pakeisti temos eiga, bet nepatarti, kurie nuo to, kad skaudina vienisas mamas savo pastabomis ir ironija, matyt, ne viena orgazma patyria. gal jau uztenka? i sveika diskusija cia net istolo nepanasu 4u.gif
Krysta
QUOTE(Llaume @ 2008 12 13, 11:38)
*

Kodel Medinio? Jei teisingai supratau, Medinis cia isdeste valstybes filosofija, kodel breketai nekompensuojami. Kazkaip liguistai piktai reaguojat i jo postus (netaikau asmeniskai pacituoto posto autorei), skaitykite tai kaip informacija ir ne daugiau. Niekur neradau, kad Medinis ka nors vadintu k...va ar pan. Pacios suteikiate sau kazkokias etiketes ir pacios rekaujate. Apie dantu kreivuma-mano sunus nesiojo plokstele del neteisingo sakandzio ir ji mums nekainavo. Vadinasi, ne viskas medicinoje kainuoja, buna visaip.
zarazna
O kokia diskusija skaitosi "sveika"? rolleyes.gif
Paragintoji
QUOTE(Medinis @ 2008 12 12, 19:25)
*

Galiu pasakyti dvejopai:

1. Jūs klystat.
2. Ši frazė yra klaidinga.

Negydo ir negydys. Yra nubrėžtos ribos, kurios, kaip ir įstatymo stulpas, yra labai plačios...

Turiu pasakyti, kad temos neskaičiau ir mano pasisakymas - ko gera, visai ne į temą.
Viktute
QUOTE(zarazna @ 2008 12 14, 21:41)
O kokia diskusija skaitosi "sveika"?  rolleyes.gif
*

sveika dieskusija - tai diskusija "i tema", o ne "i lankas". si tema vadinasi "Kiek isleidziam vaiku poreikiams?" (skaiciais ir patirtimi dalinasi vienisos mamos). dar nemaciau, kad butumete pasakiusi, kad viena auginate, o jei viena auginate, tai kad nurodytumete konkrecias sumas, kurias tenka isleisti kiekviena menesi vaiko poreikiams.
Papildyta:
QUOTE(Krysta @ 2008 12 14, 09:06)
Jei teisingai supratau, Medinis cia isdeste valstybes filosofija, kodel breketai nekompensuojami.
*

cia kalbama ne apie valstybes, o apie mamu filosofija, labai daznai Lietuvoje jos skiriasi 4u.gif
blondinas Nr.104
QUOTE(Viktute @ 2008 12 13, 21:44)

mielosios mamos, kurios vienos suteikiate savo vaikams ir dziaugsmus, ir dovanas, ir meile, ir pastogia virs galvos, vienos plesotes tarp darbo, asmeninio gyvenimo ir vaiko bureliu bei ligu, ar jums dar neatsibodo teisintis

*

nereikia buti aiskiaregiu, kad pajustum, jog tave vaikai su savo bureliais ir ligom uzkniso juodai...
Todel galiu paimt viena .
As ji ismokinciau rukyt ir gert alu.
Sedetume vakarais an suolo terasoj, kompa pasideje. Tabaluotume kojom ir rasytume idijotiskas zinutes forumuose...o po to zvengtume.
O kiek isleisciau jam, as neskaiciuociau. Nes jis butu mano draugas.

zarazna
QUOTE(Viktute @ 2008 12 15, 01:56)
sveika dieskusija - tai diskusija "i tema", o ne "i lankas". si tema vadinasi "Kiek isleidziam vaiku poreikiams?" (skaiciais ir patirtimi dalinasi vienisos mamos). dar nemaciau, kad butumete pasakiusi, kad viena auginate, o jei viena auginate, tai kad nurodytumete konkrecias sumas, kurias tenka isleisti kiekviena menesi vaiko poreikiams.
Papildyta:
cia kalbama ne apie valstybes, o apie mamu filosofija, labai daznai Lietuvoje jos skiriasi  4u.gif
*

Dėkui už garbę, kad sekate mano žinutes. O jei kažkaip praleidote - galiu pakartoti - auginau vaikus viena. Tiesa, dabar auginu jau ne viena, bet užtat vaikų padvigubėjo biggrin.gif.
Kadangi tema "kiek išleidžiame vaikų poreikiams", iškėliau esminį klausimą apie poreikių apskaičiavimo teisingumą - nes gali pasirodyti, kad realiai vaikams išleidžiama mažiau nei galvojama. Kaip jūs pasakėte - apie "mamų filosofiją". Argi tai ne į temą? bigsmile.gif Ne savo filosofija skaičiuojant reiktų remtis, o logika bei žiniomis.

Su Blondino "su skaičiais" pirmu sakiniu sutinku...
Krysta
QUOTE(blondinas Nr.104 @ 2008 12 15, 06:22)
nereikia buti aiskiaregiu, kad pajustum, jog tave vaikai su savo bureliais ir ligom uzkniso juodai...
<...>
O kiek isleisciau jam, as neskaiciuociau. Nes jis butu mano draugas.
*

QUOTE(zarazna @ 2008 12 15, 09:00)
Su Blondino "su skaičiais" pirmu sakiniu sutinku...
*

O aš sutinku su dviem pacituotais. Kartais mamos, beieškodamos galimybių vaikui nupirkti geresnius batus, geresnius žaislus, geresnius drabužius, pamiršta patį vaiką. Kai perki dovaną draugui, ji nebūtinai turi būti krūūta. Ji gali būti nuoširdi. Tas pat ir su vaikais. Jiems reikia turėti ką apkabinti prieš miegą. O iš kokios odos batai ne taip ir svarbu...
Atsakant į temą kiek išleidžiu vaikų poreikiams galiu atsakyti išleidžiu tiek, kiek mano vaikams reikia pagal mano galimybes. Vienam ta suma gali atrodyti išpi..dėjimas, kitam - ubagystė. Bet juk kalbame apie mano pinigus ir mano vaiką smile.gif
Miaška
QUOTE(Krysta @ 2008 12 15, 11:40)
Tas pat ir su vaikais. Jiems reikia turėti ką apkabinti prieš miegą. O iš kokios odos batai ne taip ir svarbu...
*

O aš sakyčiau, kad reikia atrasti viduriuką, nes iš kokios odos batai - vis tik svarbu, kadangi kai žieminiai batukai nusidėvi per mėnesį ir vidury gruodžio tenka pirkti naujus arba paleisti vaiką vaikščioti su sportbačiais - ir nenorėdama į kokybę imsi kreipti dėmesį.
Apkabinti prieš miegą - tas būtina, bet pavalgyti po pamokų - būtina ne mažiau, apkabinimais gurgiančio pilvo nenutildysi. Aišku, likus savaitei iki algos nevalgiusi miegoti einu aš, stengiuosi, kad vaikai nors kažką graužiamo turėtų.
Ką noriu tuo pasakyt - nereikia pulti į kraštutinumus, ir apsiriboti vien dėmesiu arba vien pirkimu kažko superduper. Reikia ir vieno, ir kito.
zarazna
QUOTE(Miaška @ 2008 12 15, 13:56)
Ką noriu tuo pasakyt - nereikia pulti į kraštutinumus, ir apsiriboti vien dėmesiu arba vien pirkimu kažko superduper. Reikia ir vieno, ir kito.
*

Be abejonės taip.
O aš norėjau pasakyti dar ką kitą, kad jau turim tokį "kryžių" - auginti vaikus vienos, reikėtų stengtis mažiau piktintis tuo. Tiksliau kitais, kurie mąsto kitaip, o todėl dažnai ir gyvena kitaip. Taip, aš puikiai žinau, ką reiškia pavargti nuo darbo, parduotuvės, būrelių, ligų, tačiau niekada nekaltinau nieko dėl to. Niekada nebuvau "surūgusi" iš esmės. Niekada nesakiau, kad kaltas ex, valdžia, ar aplinka, todėl manęs visi turi gailėtis, o jeigu kas nors nesigaili - yra didžiausias bjaurybė.
O kas dėl vaikų poreikių - kiek išleidžiu vaikams žinau lito tikslumu (vedu konkrečią apskaitą) tačiau kokia kitiems nauda, jei jie tai sužinos? Kad pasakytų "aha, sakiau sakiau" ar panašiai, ir gyventų savo įsitikinimuose toliau? Jei kažkas netenkina, reikia stengtis tai keisti, o ne ieškoti pasiteisinimo, kodėl nekeisti nieko.
Miaška
QUOTE(zarazna @ 2008 12 15, 12:10)
- Niekada nebuvau "surūgusi" iš esmės. Niekada nesakiau, kad kaltas ex, valdžia, ar aplinka, todėl manęs visi turi gailėtis, o jeigu kas nors nesigaili - yra didžiausias bjaurybė.

- O kas dėl vaikų poreikių - kiek išleidžiu vaikams žinau lito tikslumu (vedu konkrečią apskaitą) tačiau kokia kitiems nauda, jei jie tai sužinos?
*

- Palaikau ir sutinku. Pati esu optimistė ir visada (beveik biggrin.gif ) geros nuotaikos, nes po skyrybų atsivėrė šviesa, gėris ir grožis, todėl visokie finansiniai nepritekliai niekaip neištrina šypsenos iš akių. Aišku, nuovargis gerai pažįstamas, net sakyčiau - išsekimas (reanimacijoje jau pabuvojau, lėtinę mažakraujystę jau turiu), bet toks yra mano pasirinkimas: auginti vaikus vienai ir dirbti tiek, kad aprūpinčiau mano supratimu pakankamai.

- Nauda yra. Jei mamytė pasisako, kad nuperka mokyklines prekes rugsėjį už 100 Lt - norisi sužinoti, kaip jai tai pavyksta, ir gal kažką prisitaikyti sau. Tas pats su rūbais, apavu, pavalgymu... Juk galima patirtį įgyti ne tik per praktiką, o ir pasinaudoti kitų jau išbandytais būdais mirksiukas.gif
Kitas dalykas: kažkam gal pravers tie mūsų skaičiukai ruošiant kokius nors popierius dėl vaikų išlaikymo. Juk sunku viską prisiminti ir numatyti vienu prisėdimu.
zarazna
QUOTE(Miaška @ 2008 12 15, 14:25)
- Nauda yra. Jei mamytė pasisako, kad nuperka mokyklines prekes rugsėjį už 100 Lt - norisi sužinoti, kaip jai tai pavyksta, ir gal kažką prisitaikyti sau. Tas pats su rūbais, apavu, pavalgymu... Juk galima patirtį įgyti ne tik per praktiką, o ir pasinaudoti kitų jau išbandytais būdais mirksiukas.gif
Kitas dalykas: kažkam gal pravers tie mūsų skaičiukai ruošiant kokius nors popierius dėl vaikų išlaikymo. Juk sunku viską prisiminti ir numatyti vienu prisėdimu.
*

Tada tema turėtų būti, ne kiek išleidžiame, o kaip biggrin.gif
Matai, teismui reikia pagrįsti savo išlaidas (beje, tam ir skaičiuoju jas biggrin.gif ), o ne bendrai, tad kitų skaičiavimai mažai padės... Ir aplamai labai sveika susiskaičiuoti konkrečias išlaidas, tada daug geriau galima planuoti ax.gif
Miaška
QUOTE(zarazna @ 2008 12 15, 12:34)
Tada tema turėtų būti, ne kiek išleidžiame, o kaip  biggrin.gif
Matai, teismui reikia pagrįsti savo išlaidas (beje, tam ir skaičiuoju jas  biggrin.gif ), o ne bendrai,  tad kitų skaičiavimai mažai padės... Ir aplamai labai sveika susiskaičiuoti konkrečias išlaidas, tada daug geriau galima planuoti  ax.gif
*

Tada galima temą modifikuoti į "kiek ir kaip" biggrin.gif

O dėl pagrindimo teismui - kai kasdien skaičiuoji viską, tai atsirinkti nesunku, bet neskaičiuojančioms tai pagelbėtų susidėlioti ir padėtų prisiminti. Gal biggrin.gif
Jenke
Ar tiesa,kad tevas alimentu turi tiek moketi,kiek ir vaiko motina gali skirt jo islaikymui??
gingilis
QUOTE(Jankeliukas @ 2008 12 15, 17:50)
Ar  tiesa,kad tevas  alimentu  turi  tiek moketi,kiek  ir  vaiko  motina  gali  skirt jo  islaikymui??
*

Netiesa.Tėvai moka proporcingai pagal turtinę padėtį.Bent jau taip turėtų būti. biggrin.gif
Jenke
QUOTE(gingilis @ 2008 12 15, 19:41)
Netiesa.Tėvai moka proporcingai pagal turtinę padėtį.Bent jau taip turėtų būti. biggrin.gif
*

Tai taip iseinna,jai motina dirba puse etato ir gauna 600lt,i rankas o tevas uzdirba 2500lt,tai tevas moka 500lt,vaikui ??man atrodo kad praprcingai kiek vienas gali skirt tiek ir kitas g.gif g.gif
shiva1
nezinau, kaip lt, bet jav islaikymas skaiciuojamas pagal pajamas, kiekviena valstija turi savo apskaiciavimo formule, i kuria itraukiamos islaidos ir pajamos, vaikas turi teise gyventi taip gerai kaip gyvena jo tevai/tevas
jawa13
QUOTE(Viktute @ 2008 12 02, 21:53)
beprasme tema ir beprasmi gincai, todel kad kiekvienas pats nustato kas yra jam ir jo vaikui norma, o kas yra per daug
*

Diskusija yra temoje"vaika auginu viena",tad as visa tai perfrazuociau i "kiek issireikalauti is tevo,kad pakaktu vaiko islaikymui",o tada ir prasideda...Batukai uz 200lt,nors gyvenant su teveliu jie buvo perkami uz 100lt,toliau...Rasiklis uz 20lt,t.y 2kart brangiau,ir t.t Klausimas:kodel vaiko poreikiai padideja po skyrybu?Taip isdalinama moraline zala?
p.s As dukrai isleidziu per menesi maziau nei 1000lt.I tai ieina burelis,keliones,kinas/teatras.
rainiukas
QUOTE(jawa13 @ 2008 12 16, 12:59)
Diskusija yra temoje"vaika auginu viena",tad as visa tai perfrazuociau i "kiek issireikalauti is tevo,kad pakaktu vaiko islaikymui",o tada ir prasideda...Batukai uz 200lt,nors gyvenant su teveliu jie buvo perkami uz 100lt,toliau...

drinks_cheers.gif Sito ir as meginau klausti, bet kazkaip vienisos mamo tai supranta kaip izeidima ir nesigaudyma kainose. Kai gyveni su vyru, tai uztenka tiek, kiek yra, o kai ya is ko reikalauti, tai kodel gi ne...
Rykute
Mano vaiko islaidos keiciasi tik nuo mano finansines geroves, nes issiskyrem dar nesulauke vaiko ir iki triju metu nemokejo nei 1 ct.
Kol mano finansai buvo skurdus, mane su lelium islaike mano tevai, kai atsistojau ant koju islaikau pati mus, bet poreikiai isaugo kartu su vaiku ir ekonomika.
Is musu tevelio neissireikalausiu daugiau, net ir noredama, nes ir tu 200 lt nemoka, bet jei tevas uzdirba daugiau ir gali skirti VAIKUI daugiau kodel taip nedaroma ???? O kai mama uzdirba daugiau tai ji vaikui tikrai skiria daugiau, ir lavinimui ir pramogom, ir visai kitai gyvenimo kokybei...
Viktute
QUOTE(jawa13 @ 2008 12 16, 12:59)
Diskusija yra temoje"vaika auginu viena",tad as visa tai perfrazuociau i "kiek issireikalauti is tevo,kad pakaktu vaiko islaikymui",o tada ir prasideda...Batukai uz 200lt,nors gyvenant su teveliu jie buvo perkami uz 100lt,toliau...Rasiklis uz 20lt,t.y 2kart brangiau,ir t.t Klausimas:kodel vaiko poreikiai padideja po skyrybu?Taip isdalinama moraline zala?
p.s As dukrai isleidziu per menesi maziau nei 1000lt.I tai ieina burelis,keliones,kinas/teatras.
*

panasiai 1000 Lt/men. vidutiniskai isleidzia visos, tad nera is pirsto lauzti pinigai, kaip atrodo tiems, kas neskaiciuoja. kas del batuku kainu, tai pries kelis metus uz 100 dar galima buvo nusipirkti batu, dabar uz tokia kaina nusipirksi tik, jei tau kas atvez uz savikaina, gal todel ir susidaro ispudys, kad kainos pasikeicia tik po skyrybu 4u.gif

o kas del temos, jos pavadinimas yra toks, koks yra ir nereikia jo perfrazuoti. nebent galite atidaryti nauja tema. galite uzsukti ir i tema "Kaip issireikalauti alimentu", jei Jums tai aktualu
rainiukas
QUOTE(Viktute @ 2008 12 16, 14:43)
kas del batuku kainu, tai pries kelis metus uz 100 dar galima buvo nusipirkti batu, dabar uz tokia kaina nusipirksi tik, jei tau kas atvez uz savikaina, gal todel ir susidaro ispudys, kad kainos pasikeicia tik po skyrybu  4u.gif
*

Nu jei nepiktai ir apie tuos batus biggrin.gif Nupirkau naujus batukus savo mazajam is Reno, labai man patinka sita parduotuve. Su tipo goretexu (kitaip vadinasi bet esme ta pati), vokiski. Per ispardavima pirkau, 35 mokejau. Be nuolaidos 70 kainuoja. Ziemai tikrai uzteks, dar zieminius turim uz 130 is ten pat, odiniai (irgi pirkau su nuolaida). Itariu, kad su musu ziemom neprireiks tokiu siltu, kur kojos prakaituoja 4u.gif
Viktute
QUOTE(Rykute @ 2008 12 16, 14:37)
Mano vaiko islaidos keiciasi tik nuo mano finansines geroves, ... poreikiai isaugo kartu su vaiku ir ekonomika.
...jei tevas uzdirba daugiau ir gali skirti VAIKUI daugiau kodel taip nedaroma ???? O kai mama uzdirba daugiau tai ji vaikui tikrai skiria daugiau, ir lavinimui ir pramogom, ir visai kitai gyvenimo kokybei...
*

Papildyta:
QUOTE(shiva1 @ 2008 12 16, 00:55)
vaikas turi teise gyventi taip gerai kaip gyvena jo tevai/tevas
*

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(rainiukas @ 2008 12 16, 14:49)
Nu jei nepiktai ir apie tuos batus biggrin.gif Nupirkau naujus batukus savo mazajam is Reno, labai man patinka sita parduotuve. Su tipo goretexu (kitaip vadinasi bet esme ta pati), vokiski. Per ispardavima pirkau, 35 mokejau. Be nuolaidos 70 kainuoja. Ziemai tikrai uzteks, dar zieminius turim uz 130 is ten pat, odiniai (irgi pirkau su nuolaida). Itariu, kad su musu ziemom neprireiks tokiu siltu, kur kojos prakaituoja 4u.gif
*

kiekvienas perka tai, ka iperka 4u.gif
as vaikams ziemai perku odinius su naturaliu kailiu batus, dydis toks, kad tilptu ir su silta kojine, o kiekvienam sezonui kiekvienas mano vaikas turi po kelias striukes smile.gif
skubu nuraminti tuos, kurie dabar nores pasmaikstauti, kad geri batai ir papildomos striukes atsirado tik alimentu deka, kad tai neimanoma, nes alimentu negaunu jau ketvirtas menuo
rainiukas
QUOTE(Viktute @ 2008 12 16, 14:53)
as vaikams ziemai perku odinius su naturaliu kailiu batus, dydis toks, kad tilptu ir su silta kojine, o kiekvienam sezonui kiekvienas mano vaikas turi po kelias striukes  smile.gif
*

Apie tai ir kalba-kiek iperku, tiek moku, o vienisos nors ir neiperka, bet per galva verciasi, net skolinasi, kad nupirktu neiperkamus (neaisku, ar jie geresni), is ko paskiau ir susidaro tukstanciai. Taip turbut bandoma parodyti, kad "vaikui atiduodu viska", o uzaugus dar ir prikisama - "as tave viena uzauginau, aukojausi, koks tu nedekingas...". O kam to reikia, jei galima be auku? smile.gif
Viktute
QUOTE(rainiukas @ 2008 12 16, 15:00)
..turbut bandoma parodyti, kad "vaikui atiduodu viska", o uzaugus dar ir prikisama - "as tave viena uzauginau, aukojausi, koks tu nedekingas...". O kam to reikia, jei galima be auku? smile.gif
*

tik nereikia galvoti, kad vienisos aukojasi tongue.gif as, asmeniskai, jei vel tureciau rinktis, rinkciausi lygiai ta pati, t.y. gimdyciau. as esu savo vaikams dekinga, kad juos turiu, o ne jie man, kad juos pagimdziau. su jais jauciuosi daug laimingesne, o visa kita tik buitis, kuria gali iveikti kiekvienas suauges ir subrendes zmogus. garantuoju, kad taip galvoja dauguma vienisu mamyciu, nes vaikas yra pats artimiausias draugas.
tik is keliu moteru man teko girdeti priekaistus vaikams (kelios mano drauges buvo sie vaikai) del to, kad jos neva padare dideli darba, suteikdamos gyvybe..galiu pasakyti, kad tai buvo pilnoje seimoje. o priekaistauti gali ir nieko nedaves zmogus, tam daug proto nereikia. bet vel gi, nesu cia tam, kad kurciau ar palaikyciau kvailus steriotipus.
Rykute
QUOTE(rainiukas @ 2008 12 16, 16:00)
Apie tai ir kalba-kiek iperku, tiek moku, o vienisos nors ir neiperka, bet per galva verciasi, net skolinasi, kad nupirktu neiperkamus (neaisku, ar jie geresni), is ko paskiau ir susidaro tukstanciai. Taip turbut bandoma parodyti, kad "vaikui atiduodu viska", o uzaugus dar ir prikisama - "as tave viena uzauginau, aukojausi, koks tu nedekingas...". O kam to reikia, jei galima be auku? smile.gif
*

Na cia dar nei viena neparase, kad isleidzia tukstancius unsure.gif Vidurkis 1000 lt. As pasiskaiciavau mano gavosi siuo metu 1200 lt, nes darem remonta, rasomo stalo lovos ir spintos reikejo, i pirma klase isejom. Dar atostogos Klaipedoj ir prie ezero sodyboi (uz gyvenama plota nemokam). Pries tai kol ejo i darzeli ir poreikiai buvo menkesni, rubai treningai ir t.t. dienpinigiu nereikejo, nebuvo bureliu, varzybu... buvo apie 900 lt vidurkis.
Manau iki paauglystes sie skaiciai turetu + - nesikeisti.
Alimentu negaunu jau metai laiko ir skiriu kiek galiu, jei negaliu atidedu kitam menesiui, o kai kur padeda seneliai.
Krysta
QUOTE(rainiukas @ 2008 12 16, 14:49)
*

Na jei apie batus - mano vyresnėlio vienuolikamečio koja 41, žieminius batus pirkau 42 dydį doh.gif - už 70Lt naujų neįperku, be to, gaila vienai žiemai, nes kitai vargu ar tiks. Pirkau nenaujus, todėl pigiau (berod 60Lt). Bet - kai buvo pasnigę supratau, kad su vienais batais ilgai netrauks. Jei bus žiema, reiks dar vienų. Tai viena - atrodo, daiktus perki pataupydamas, bet jų reikia ne vienų. Jau neskaičiuoju kiek kelnių reikia. O išlaidos gaunasi didelės dėl paprastų priežasčių - labai dažnai yra papildomų. Važiuoja į ekskursiją - visada 40-50Lt reikia (apie 30-35Lt vien rinkliava), vaikšto į baseiną - vien šį mėnesį teko pirkti naujas šlepetes, naujas maudymosi kelnaites ir už maikutę varžyboms 15Lt. O dar Kalėdos - Kalėdinės dovanos klasiokui/ei (keičiasi dovanomis). Kitą mėnesį teks mokėti už pusmetį treniruočių. Ir kiekvieną mėnesį atsiranda tų nekasdienįų išlaidų - tai buvo pirmoji komunija, tai stovykla, trumpas poilsis prie jūros, tada pasiruošimas rugsėjui, tada mokesčiai už baseiną ir t.t. Jau nekalbu apie pastoviai perkamus rūbus, nes kiekvienam beveik sezonui vis reikia naujų - pats augimas dabar, o kelnes nuplėšo... Ir per išpardavimus nupirkti rūbus sunku, nes jie sezono pabaigoje būna. Rizikuoju kartais, pvz., kokią striukę perku, bet su batais nedarau taip. Ir vis tiek finale 800-900Lt visada išleidžiu kiek skaičiavau. Neišlaidaudama...
zarazna
Vat ir aš jau norėjau sakyti, kad vaikams batus perku RENO, tačiau matau mane jau aplenkė, matyt ne aš viena tą gerumą jau atradau. Batukai ten tikrai kokybiški, daug nuolaidų. Paskutinis pirkinys - aulinukai (dirbtinė oda) su kailiu dukrai už 49 Lt. Pats tas mūsų žiemoms, neperšlampa net jei drėgna ir pakankamai šilti. Pigiau nei maximoje... bigsmile.gif

Rykute
QUOTE(zarazna @ 2008 12 16, 18:16)
Vat ir aš jau norėjau sakyti, kad vaikams batus perku RENO, tačiau matau mane jau aplenkė, matyt ne aš viena tą gerumą jau atradau. Batukai ten tikrai kokybiški, daug nuolaidų. Paskutinis pirkinys - aulinukai (dirbtinė oda) su kailiu dukrai už 49 Lt. Pats tas mūsų žiemoms, neperšlampa net jei drėgna ir pakankamai šilti. Pigiau nei maximoje...  bigsmile.gif
*

Nu kiek ten teko ieskoti arba ismieru nera arba viskas mergaitem doh.gif Man patiko zygio batai ir walking..
zarazna
Aš kol kas randu abiems... biggrin.gif
Miaška
QUOTE(rainiukas @ 2008 12 16, 15:00)
Apie tai ir kalba-kiek iperku, tiek moku, o vienisos nors ir neiperka, bet per galva verciasi, net skolinasi, kad nupirktu neiperkamus (neaisku, ar jie geresni), is ko paskiau ir susidaro tukstanciai.
*

Nei viena tokia bent jau čia nepasisakė... g.gif

QUOTE(Viktute @ 2008 12 16, 15:11)
tik nereikia galvoti, kad vienisos aukojasi  tongue.gif  as, asmeniskai, jei vel tureciau rinktis, rinkciausi lygiai ta pati, t.y. gimdyciau. as esu savo vaikams dekinga, kad juos turiu, o ne jie man, kad juos pagimdziau. su jais jauciuosi daug laimingesne, o visa kita tik buitis, kuria gali iveikti kiekvienas suauges ir subrendes zmogus. garantuoju, kad taip galvoja dauguma vienisu mamyciu, nes vaikas yra pats artimiausias draugas.
*

Va po tokiais žodžiais ir aš pasirašyčiau drinks_cheers.gif
Mano ex vaikų nenorėjo, jei dėl pirmo dar tylėjo, tai dėl antro - protestavo ir siūlė abortą, o man vaikai yra džiaugsmas ir Dievo dovana, kiek tai bekainuotų darbo ir bemiegių naktų.

QUOTE(Rykute @ 2008 12 16, 15:18)
Na cia dar nei viena neparase, kad isleidzia tukstancius  unsure.gif  Vidurkis 1000 lt. As pasiskaiciavau mano gavosi siuo metu 1200 lt, ...
*

Praeitą mėnesį ir man panašiai gavosi - po 1240 abiems, nes pirkau vaikams puspalčius, buvo mažosios gimtadienis, ekskursija, na ir namie šį tą tvarkomės, kas griūva...

QUOTE(zarazna @ 2008 12 16, 17:16)
Vat ir aš jau norėjau sakyti, kad vaikams batus perku RENO, tačiau matau mane jau aplenkė, matyt ne aš viena tą gerumą jau atradau.
*

Ar ten būna visokių dydžių, ar tik vaikiškų? Maniškės nešioja 38-39 ir 40-41.
rainiukas
QUOTE(Miaška @ 2008 12 16, 23:32)
Ar ten būna visokių dydžių, ar tik vaikiškų? Maniškės nešioja 38-39 ir 40-41.
*

Ten visiems - ir vaikams, ir suaugusiems. Sunkiau rasti man rodos mazesniu dydziu - 26,27. Bent jau kai as ieskau tokiu, tai visur nuo 31 visokiu modeliu ir kainu blush2.gif
jawa13
QUOTE(Viktute @ 2008 12 16, 15:43)
panasiai 1000 Lt/men. vidutiniskai isleidzia visos, tad nera is pirsto lauzti pinigai, kaip atrodo tiems, kas neskaiciuoja. kas del batuku kainu, tai pries kelis metus uz 100 dar galima buvo nusipirkti batu, dabar uz tokia kaina nusipirksi tik, jei tau kas atvez uz savikaina, gal todel ir susidaro ispudys, kad kainos pasikeicia tik po skyrybu  4u.gif

o kas del temos, jos pavadinimas yra toks, koks yra ir nereikia jo perfrazuoti. nebent galite atidaryti nauja tema. galite uzsukti ir i tema "Kaip issireikalauti alimentu", jei Jums tai aktualu
*

Batukai buvo tik pvz,atsiranda ir kitokiu "butinybiu",niekam nieko neprimetu,ir palaikau mau puse mirksiukas.gif "Perfrazavau"tema sau,nieskau kur issirekt,tiesiog norejau pasisakyti,nes tema man atrode "linkus"i tai smile.gif
zarazna
QUOTE(jawa13 @ 2008 12 17, 09:57)
nes tema man atrode "linkus"i tai smile.gif
*

Jaučiasi kartais tokia tendencija, pastebiu ir aš tai, tačiau patikėk tikrai ne visos vienišos mamos jaučiasi gerai tik žinodamos, kad ex moka "iš paskutiniųjų"... biggrin.gif
Visur yra visokių žmonių. Neskirstykim jų į stalčiukus - kiekvienas individualus. Tai daugiau priklauso ne nuo šeimyninio statuso, o nuo žmogaus polinkio kaltinti kitus. Kas taip daro - visada kaltins kitą kas tai bebūtų - ex, valdžią, ar forumietę, kuri išdrįso tai parašyti biggrin.gif
Viktute
QUOTE(jawa13 @ 2008 12 17, 07:57)
"Perfrazavau"tema sau,nieskau kur issirekt,tiesiog norejau pasisakyti,nes tema man atrode "linkus"i tai smile.gif
*

taip, visada atsiranda, kas nukreipia tema netinkama linkme drinks_cheers.gif , is pasidalinusiu sioje temoje sumomis ir patirtimi vienisu mamyciu nei viena nesake, kaip gi cia isreikalauti is tevelio, kad dar daugiau poreikiu pas vaika atsirastu bigsmile.gif
o i tokius pasisakymus geriau nekreipti demesio mirksiukas.gif
Miaška
QUOTE(rainiukas @ 2008 12 17, 03:18)
Ten visiems - ir vaikams, ir suaugusiems. Sunkiau rasti man rodos mazesniu dydziu - 26,27. Bent jau kai as ieskau tokiu, tai visur nuo 31 visokiu modeliu ir kainu blush2.gif
*

Ačiū, reikės pasidairyti. Žiemai jau aprūpinau, bet gi kiek čia liko - ir pavasaris ateis, reikės kokio lengvesnio apavo vaikams. Apie save jau tyliu: dažniausiai pavyksta peršokti iš žieminių tiesiai į vasarinius biggrin.gif

QUOTE(Viktute @ 2008 12 17, 12:30)
taip, visada atsiranda, kas nukreipia tema netinkama linkme  drinks_cheers.gif  , is pasidalinusiu sioje temoje sumomis ir patirtimi vienisu mamyciu nei viena nesake, kaip gi cia isreikalauti is tevelio, kad dar daugiau poreikiu pas vaika atsirastu  bigsmile.gif
o i tokius pasisakymus geriau nekreipti demesio  mirksiukas.gif
*

Sutinku. Visose temose, ne tik apie vaikus ir jų išlaikymą, atsiranda parėkaujančių, o čia dar atsiranda ir įsitikinusių, kad kitos rėkauja... doh.gif
Taigi, dalinamės toliau informacija ir nkreipiam dėmesio į rėksnius biggrin.gif
Rykute
O man dabar kita problema - KELNES doh.gif Dzinsai netinka, nes traukia salti ( nors ir su pasiltinimu kiausiukai sala ), o su treningais i mokykla prie liemenes uniformines nei sis nei tas. Vienas radau velvetines su pasiltinimu, o kitas tokias klasikines siltas, bet ju neuztenka, nes gryzta slapias ir purvinas, isskalbus neisdziuva doh.gif Jei kas matet pigiai Kaune praneskit bigsmile.gif
Miaška
Kelnes labai geras pirkau pernai Gariūnuose vyresniąjai - juodos, tokios tvirtos medžiagos, su pašiltinimu. Gaila, dabar jau siauros.
O šiaip maniškės su džinsais, ir aš su džinsais, nešalta kol kas...
Rykute
QUOTE(Miaška @ 2008 12 17, 14:45)
Kelnes labai geras pirkau pernai Gariūnuose vyresniąjai - juodos, tokios tvirtos medžiagos, su pašiltinimu. Gaila, dabar jau siauros.
O šiaip maniškės su džinsais, ir aš su džinsais, nešalta kol kas...
*

Tai as Kauno bazej pirkau bet kaina ~70 lt doh.gif dabar sake 95 lt
O matai pas mus buvo kiausiuko uzdegimas, vos ne vos ligoninei issisukom be operacijos, pragulejom savaite su lasalinem ir turiu instrukcija kaip saugoti ta sudetinga vyriska beda biggrin.gif Kadangi nuo ko atsirado uzdegimas neaisku ( ar susimuse ar... ) tai ir patarimu doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.