Na rašome kokios mes išpindėję ir aukso kalnus vaikams išleidžiame....
Aš nežinau kiek išleidžiu medinukui. Kas savaitę duodu 10Lt "dienpinigių". Netoli šimto - pusryčiai mokykloje, pietūs kol kas nemokami. Vakarienė - kaip pasiseks, arba pusfabrikačiai, arba kažkas pagaminto.
Drabužiams išeina nemažai. Bet... na todėl, kad kai kam patinka vaikščioti po paduotuves ir pirkti. Kai išeinu aš su medinuku, tai einame į vieną ir stengiamės nupirkti viską bent jau sezonui. Buvo vienas mokamas būrelis - nebeina. Į Baseiną eina per mokyklos kūno kultūros pamoką - kartą per savaitę penki Lt. Tikrai nežinau kokia ta suma gaunasi. Bet kol kas yra iš ko tą sumą mokėt. Papildyta: Šita... nesiruošiu aktyviai dalyvauti diskusijoj, tiesiog norėjau palaikyti temą. QUOTE(Rykute @ 2008 12 02, 16:46) Maistui 10 lt ir po naujų bus dar plius 5 už pietus mokykloj, per mėnesį 450, dar pridėkim 50 lt, kriuos išleidžiu gimtadieniui, kitoms šventėms, kartą pe mėnesį apsilankymui kavinėje, popkornams, traškučiams i pan. 500 lt. Mokyklos reikmėms: pratybų sąsiuviniai 95 lt, apie 250 lt priemonėms prieš rugsėjo pirmą, dar tiek pat išeina per metus, vadinasi per mėnesį 50 lt. Kelionės su klase, jų būna trys-keturios per metus, už autobusą, bilietus, kelionpinigiai, maistą išeina vidutiniškai viena 100 lt, tai per mėnesį apie 30 lt. Vitaminai, vaistai 30 lt Kinas, knygos, žurnaliukai vidutiniškai 30 lt Baseinas 25 lt KTU Kompiuterininkų mokykla metams 1050 lt, mėnesiui tada 87 lt Rūbai, uniforma, batai ir visokios smulkmenos tegu bus 50 lt mėn. Paskaičiavau,kad kol kas tiek išleidau, nors žiemai dar nepirkau... Vežiojimas į baseiną, JKM apie 30 lt. Kišenpinigiai 50 lt. Telefono sąskaita 10 lt mažiausiai Internetas, vanduo, elektra ir t.t 50 lt tik nesakykit, kad sunaudotum tiek pat, jei ir nebūtų vaiko,kaip ex mano. gavau 892 lt... O kur kelionės vasarą kad ir prie Baltijos, važiuojam į Trakus, Anykščius, dar nori į stovyklą, dar draugų gimtadieniai, atrakcionų parkai, miesto dienos. Dovanų įvairiom progom neskaičiuoju. Ko atsisakyt Taigi mėnesio vidurkis apie 1000 lt. P.S. Taigi dar klasės fondas po 5 lt , visokios rinkliavos mokykloj (dovanėlėm, nuotraukom, karnavalui, kaukės karnavalui, įvairis šventės mokykloj ir t.t), tegu po 15 bus, ne kas mėnesį reikia, šiemet dar Pirma Komunija po 10 lt mėn. QUOTE(zinulė @ 2008 12 02, 18:55) Mano medinukas vienmetis su jūsų sunum. Taigi... Kelionės kainuoja mažiau. Ne šimtą, bet iki trisdešimties,plius dešimt į kišenę, kad atsigert galėtų nusipirkti. Mokslo priemonėms penkių šimtų litų per metus (be pratybų) tikrai neišleidžiu. Pieštukai, keletas rašiklių, popierius... Tikrai ne penki šimtai. Susidomėjau Kompiuterininkų mokykla. Jei jūsų sūnus ketvirtokas (kaip mano), tai jis papuola į pradedančiųjų grupę. Jiems numatyta programa - 53 valandos. Sakyčiau brangokai... Nors jei penktokas ir patenka į jaunučius - tuomet jau 101 val... gal ir nieko... Bet vis tiek brangoka. Geriau už tuos pinigus jam kompiuterį nupirkti. Tegu pats mokosi. Visa kita - panašiai. QUOTE(Medinis @ 2008 12 02, 19:23) QUOTE(zinulė @ 2008 12 02, 18:55) Mano medinukas vienmetis su jūsų sunum. Taigi... Kelionės kainuoja mažiau. Ne šimtą, bet iki trisdešimties,plius dešimt į kišenę, kad atsigert galėtų nusipirkti. Mokslo priemonėms penkių šimtų litų per metus (be pratybų) tikrai neišleidžiu. Pieštukai, keletas rašiklių, popierius... Tikrai ne penki šimtai. Susidomėjau Kompiuterininkų mokykla. Jei jūsų sūnus ketvirtokas (kaip mano), tai jis papuola į pradedančiųjų grupę. Jiems numatyta programa - 53 valandos. Sakyčiau brangokai... Nors jei penktokas ir patenka į jaunučius - tuomet jau 101 val... gal ir nieko... Bet vis tiek brangoka. Geriau už tuos pinigus jam kompiuterį nupirkti. Tegu pats mokosi. Visa kita - panašiai. Pvz. Važiuoja sekmadienį į "Spragtuką" bilietai 30 lt, kelionei po 30 lt už autobusą, maisto nupirksiu sakykim už 15 lt, mokykliniai autobusiukai veža pigiau, bet mokykla jo neturi, mokytoja sakė pasiimt bent po 20 lt. Jei pasiims, tai, aišku, ir išleis. Važiavo spalio pradžioj į Trakus, Kernavę. Už autobusą buvo po 40 lt, bilietams bijau pameluot, lyg už viską 60 daviau, gal ir ne daug bilietai išėjo, ėjo valgyt kibinų, pirko suvenyrus, buvau davusi 20 lt, tai dar ir savo išleido kažkiek, na ir maistas vėl kelionei... Į JKM eina ne pirmus metus ir todėl, kad nuo pirmos klasės dalyvauja konkursuose, LOGO olimpiadoje ir pan. Kadangi sekasi, tai tikrai nežadu neleist. Šiaip ne į temą, bet apie kelionių kainas. Važiavom į Rumšiškes,už maždaug 80 km firmai už 30 mokinių sumokėjom 600 lt. Čia vienas iš pigesnių variantų. Mokyklinis būtų mus už maždaug 100 nuvežęs, bet į jį tik netelpa, o antra- reikia tam skirtu metu išvežiot vaikus. Na pasmulkinsiu mokyklines piemones, kiek atsiminsiu: kuprinė šiek tiek virš 70 lt, spalvotas popierius, plonas ir storas, piešimo sąsiuviniai, paprasti sąsiuviniai, ploni ir pusstoriai apie 20 lt, flomasteriai,akvarelė, guašas, vandeniui indelis, teptukai, spalvoti pieštukai, kridelės, plastilinas apie 50lt, rašikliai du po 19 lt, 38 lt. Paprasti 2 rašikliai, korektoriai,liniuotės, žirklės, klijai apie 20 lt. Dar penalas, maišelis spotinei aprangai, rašalo kapsulės, aplankalai ir visokios kitokios smulkmės. Kažin kodėl jos kažkaip greitai dingsta
nelabai supratau, kodel si tema yra skiltyje "Vaika auginu viena"?... Juk si tema ne apie vienisu mamu gyvenima...
cia gal labaiu tiktu: "Tevu patirties taupykle", "Paplepejimai", "Pinigine" ir pan. QUOTE(Viktute @ 2008 12 02, 20:34) nelabai supratau, kodel si tema yra skiltyje "Vaika auginu viena"?... Juk si tema ne apie vienisu mamu gyvenima... Ši tema perkelta iš temos "kaip išsireikalauti alimentų". Aš tik šiaip čia įkišau trigrašį. Temos ginčas - kiek reikia pinigų vaikui ir kiek jau yra per daug. Taip pat galima pasvarstyti - jei vaikas labai gabus lenktynininkas - ar jam reikia pirkti nenaują Formulę, ar vis dėlto tai jau per daug... Tutint galvoje, kad Formulę turėtų nupirkti atskirai gyvenantis vaiko tėvas. Na ir kurui bei padangoms mėnesinės išmokos...
As spalio men.isleidau 800lt.mazoji per vasara ir rudeni labai issitempe,tai reikejo daug drabuzeliu nauju,ziemos sezonui,kombinezonas,kepure golfai,pedkelnes,tapkes ir t.t. gerai,kad praeitais metais batukus ziemai didesnius pirkau,tai dar ir sia atnesiosim,nes tada butu daugiau ant kokiu 140lt. I ta suma ieina ir vitaminai,vaistukai,nes buvo apsirgus,mokestis uz darzeli ir papildoma rinkliava darzelyje.Kadangi su mazaja gyvenu pas tevus,tai dar netenka jokio maisto pirkt,tik vaisiu,sulciu ir saldainiu,pagal poreiki perku.
o siaip pritariu Viktutei,kad kiekvienas pats nusprendzia kas ir kiek yra norma,ir dar gal papildysiu,sia minti,kad ir nuo finansu daug kas priklauso,jei nebus papildomu pinigeliu,tai kazko teks atsisakyt Mano per vasara taip patyso, kad O batu labai didesniu mes negalim pirkti, nes ir taip ortopedinius privalom nesioti Ir giminiu vaikai mazesni taip, kad niekas neperleidzia mums rubeliu...
Man apie mokykla baisu ir pagalvot,kai dabar tiek kainuoja vaika i mokykla suruost
na,nežinau
su seserim susėdom paskaityti zinules paskaičiavimus o sesuo sako,kad nesamonė,ji dviem tiek išleido ir i keliones išleido ir Rumšiškėse ,ir Anykščiuos buvo ir telefonus pildo po 5lt savaitę,bet vaikai susitaupo ir vaikai nebasi ,ir baseiną lanko
taip, vaikai nepigus malonumas
nes i vaiko islaikyma ieina: maistas, apranga, bustas (nuoma ar paskola, komunalines paslaugos), baldai, remontai (nes esant vaikams dazniau remontuotis reikia
Hm... man keista- kai pasako, kad o as maziau- kiekviena mama (seima) isleidzia tiek, kiek gali- kazkas gali daugiau, kitas- maziau
As manau, kad mes isleidziam dukrai (trecioke -8.5 metu) daug. lanko tris mokamus burelius: pramoginiai sokiai -110 Lt / men ( + siemet prisedejo bateliai 130 Lt, kitais metais reikes uzsakyt suknele apie 150 Lt); anglu kalba -146 Lt/ men Daile -53 Lt / men. Neskaiciuoju kiek isleidziu maistui- Bet nemazai - nors pietauja mokykloje; pusryciauja namuose, vakarieniauja, o maistui isranki. kartais pietaujame kavinese. Pramogos- stengiames savaitgali ka nors nuveikt -baseinas (Impuls pliuse -30 Lt apsilankymas), zaidimo kambariai, vaiku spektakliai, keliones. vasara- kelione visa seima+ stovykla. Mokyklines prekes/ rinkliavos- sakyciau tikrai apie 300-400 per metus (tik i mokyklos/klases fonda po 50 kas pusmeti) Va kur siek tiek taupau- tai drabuziams Neskaiciavau komunaliniu islaidu - bei smulkiu: mobilus, dienpinigai (gauna, palyginus mazokai), zurnalai ir knygos (megeja)... kazkada teismui apskaiciavau viska-viska - gavau 1800 Lt suma Beje, prie isleisdama vaika i pirma klase - padarem remonta jos kambari ir nupirkom baldus: remontas apie 1500 Lt kainavo, baldai- 5 000 Lt aisku, kai neturejome tokiu pinigu,. tiek neisleisdavom: vaikas sokius lankydavo darzely, rengesi is pigiu drabuziu parduotuviu, reciau pramogavom, atostogavom pas senele
Pasiskaičiavau, kad praeitą mėnesį vienam vaikui vidutiniškai išleidau 1240 Lt: išlaidas tik vaikams dalinau į dvi dalis (nes vaikai 2), bendras dalinau į tris dalis (nes mes trise), išlaidų tik sau ar katinams neįtraukiau visai. Tiesa, į tą mėnesį įpuolė vienos dukros gimtadienis, dar buvo ekskursija, dar atidaviau skolas iš anksčiau, dar buvo avarija su vandentiekiu - čia išlaidos, kurios būna ne kiekvieną mėnesį.
Mano atveju tėvas vaikams moka po 400 Lt, vadinas, aną mėnesį aš vaikams skyriau po 840 Lt. Uždirbam panašiai abu, na, oficialiai - jis daugiau, aš prisiduriu iš papildomų darbų. QUOTE(Viktute @ 2008 12 05, 12:47) taip, vaikai nepigus malonumas nes i vaiko islaikyma ieina: bustas (nuoma ar paskola, komunalines paslaugos), Va dėl paskolos galėčiau pasiginčyti... Butas tai Jūsų vardu, reiškia Jūsų nuosavybė. Teisiškai vaikams tėvų turtas nepriklauso, jie jį paveldi tik po tėvų mirties... (jei neišreikšite kitokios valios)... Suprantu, sakysite, kad Jums vienai užtektų ir vieno kambarėlio ar pan. Sutinku, tačiau tas papildomas plotas vistiek liks Jums, ir kai vaikai bus pilnamečiai, Jūs galite jį parduoti pirkti mažesnį plotą ir ... pavyzdžiui keliauti. Taigi gaunasi kaip ir "skolinimas" vaikams. QUOTE(zarazna @ 2008 12 05, 14:00) Va dėl paskolos galėčiau pasiginčyti... Butas tai Jūsų vardu, reiškia Jūsų nuosavybė. Teisiškai vaikams tėvų turtas nepriklauso, jie jį paveldi tik po tėvų mirties... (jei neišreikšite kitokios valios)... Suprantu, sakysite, kad Jums vienai užtektų ir vieno kambarėlio ar pan. Sutinku, tačiau tas papildomas plotas vistiek liks Jums, ir kai vaikai bus pilnamečiai, Jūs galite jį parduoti pirkti mažesnį plotą ir ... pavyzdžiui keliauti. Taigi gaunasi kaip ir "skolinimas" vaikams. Iš esmės pritariu... O jei paskola mokama dalinai iš alimentų, išeina, kad tėtis "nuperka" mamai dalį buto. O ir vaikai netenka kasdienėms jų reikmėms skiriamų pinigų... Juk vaikai po tėvo mirties taip pat paveldės ir tėvo turimą butą, tad tėvų indėlis išeis toks pats... Oi susilauksim mes šitoj temoj puolimo QUOTE(zarazna @ 2008 12 05, 14:00) Va dėl paskolos galėčiau pasiginčyti... Butas tai Jūsų vardu, reiškia Jūsų nuosavybė. Teisiškai vaikams tėvų turtas nepriklauso, jie jį paveldi tik po tėvų mirties... (jei neišreikšite kitokios valios)... Suprantu, sakysite, kad Jums vienai užtektų ir vieno kambarėlio ar pan. Sutinku, tačiau tas papildomas plotas vistiek liks Jums, ir kai vaikai bus pilnamečiai, Jūs galite jį parduoti pirkti mažesnį plotą ir ... pavyzdžiui keliauti. Taigi gaunasi kaip ir "skolinimas" vaikams. busto suteikimas vaikui ieina i tevu islaidas, nes kitaip gaunasi, kad tik dosnus tevai arba savo nuoziura tai suteikia, bet neprivaloma galite gincytis kiek tik norite, bet i gincus su Jumis nesivelsiu ir kitiems nepatariu, nes nematau reikalo aukoti savo laika beprasmiui dalykui, juk Jus cia tik tam, kad prastumtumet savo laika, o as cia tam, kad gauciau informacijos arba ja dalinciausi. tad jei kam idomu, galiu atsiusti LR teismu praktikos taikant istatymus, reglamentuojancius tevu pareiga materialiai islaikyti savo vaikus, apibendrinimo apzvalga, kuri buvo patvirtinta LR Ausciausiojo teismo senato 2005-06-23 nutarimu Nr. 54. Ten labai aiskiai parasyta del vaiku islaikymo kas ieina i si islaikyma - busto ar gyvenamosios vietos aprupinimas eina treciu punktu cituoju: "Būtinoms vaiko vystymosi sąlygoms sudaryti turi būti patenkinti vaiko poreikiai maistui, aprangai, būstui, sveikatai, mokslui, poilsiui, laisvalaikiui, kultūriniam ir kitokiam ugdymui. Papildyta: QUOTE(blondine @ 2008 12 05, 14:20) puolamos iki siol cia buvo tik vienisos mamos, nes kazkodel tik jos turi atsiskaityti apie islaidas ir teisintis del ju. QUOTE(Viktute @ 2008 12 05, 14:21) tad jei kam idomu, galiu atsiusti LR teismu praktikos taikant istatymus, reglamentuojancius tevu pareiga materialiai islaikyti savo vaikus, apibendrinimo apzvalga, kuri buvo patvirtinta LR Ausciausiojo teismo senato 2005-06-23 nutarimu Nr. 54. Turiu. Ir esu laaabai gerai išstudijavusi Taip tai privaloma... iki 18 metų. O po to , jei butas "užrašytas" ne vaikų vardu, butas - Jūsų.... Ir darote su juo, ką norite. Tad... Kodėl jei jau nuomonė nesutampa su Jūsiške, ginčas vadinasi beprasmiu? Zarazna, juk sakiau, kad taip bus Papildyta: QUOTE(Viktute @ 2008 12 05, 14:25) puolamos iki siol cia buvo tik vienisos mamos, nes kazkodel tik jos turi atsiskaityti apie islaidas ir teisintis del ju. Aš irgi vieniša mama, tad šis akmuo į mano daržą nelekia... QUOTE(blondine @ 2008 12 05, 14:29) Turiu. Ir esu laaabai gerai išstudijavusi Taip tai privaloma... iki 18 metų. O po to , jei butas "užrašytas" ne vaikų vardu, butas - Jūsų.... Ir darote su juo, ką norite. Tad... Kodėl jei jau nuomonė nesutampa su Jūsiške, ginčas vadinasi beprasmiu? Zarazna, juk sakiau, kad taip bus dar nemaciau nei vieno banko, kad isduotu paskola nepilnameciui vaikui, todel, zinoma, bustas mano vardu. kodel turetu buti kitaip beprasmis gincas todel, kad kiekvienas gincas su nesuinteresuotu asmeniu yra beprasmis, juk Jums is sito ginco jokios naudos. Jus tik norite "pasicatinti", tai "catinkites". QUOTE(Viktute @ 2008 12 05, 14:36) dar nemaciau nei vieno banko, kad isduotu paskola nepilnameciui vaikui, todel, zinoma, bustas mano vardu. kodel turetu buti kitaip Paskolos, aišku, neišduos, bet kas Jums trukdo įrašyti vaikus kaip savininkus arba bent bendrasavininkius. Arba surašyti popierą, kad kai sumokėsite paskolą, butas taps vaikų nuosavybe. Va tokiu atveju tai būtų teisinga - dalį alimentų skirti paskolai. Nupirktumėte kartu su tėvu vaikams butą. QUOTE(Viktute @ 2008 12 05, 14:36) beprasmis gincas todel, kad kiekvienas gincas su nesuinteresuotu asmeniu yra beprasmis, juk Jums is sito ginco jokios naudos. Jus tik norite "pasicatinti", tai "catinkites". Su suinteresuotu asmeniu (tiksliau su asmeniu palaikančiu Jūsų nuomonę) ginčų būti negali QUOTE(blondine @ 2008 12 05, 15:01) Su suinteresuotu asmeniu (tiksliau su asmeniu palaikančiu Jūsų nuomonę) ginčų būti negali matau sunkiai Jus cia... gerai, paaiskinsiu apie suinterisuotas sio ginco puses - kita puse yra tevas arba kt. asmuo, mokantis alimentus vaiko islaikymui. ar Jus mokate alimentus? Papildyta: QUOTE(zarazna @ 2008 12 05, 15:06) tai gi sakiau, kad cia vienisos mamos yra puolamos gal geriau atidarykite atskira tema skyriuje "Bendraminciai" (temos pavadinimas galetu buti "Mane erzina vienisos motinos") ar "Kertele sielai" (tema "Kodel mane erzina vienisos motinos? Padekite issiaiskinti") ir "pakaifuokite" QUOTE(Viktute @ 2008 12 05, 15:22) ar Jus mokate alimentus? Tokio dalyko, kaip "alimentų mokėjimas" iš vis nėra. Yra išlaikymas vaikui. Ir jį suteikia abu tėvai kartu. Beje, nepilnametis gali būti emancipuotas ir tuomet išlaikymą jau būtent jam turės mokėti abu tėvai. Kaip ir aprūpinti būstu taip pat... QUOTE(Viktute @ 2008 12 05, 15:22) matau sunkiai Jus cia... gerai, paaiskinsiu apie suinterisuotas sio ginco puses - kita puse yra tevas arba kt. asmuo, mokantis alimentus vaiko islaikymui. ar Jus mokate alimentus? Papildyta: tai gi sakiau, kad cia vienisos mamos yra puolamos gal geriau atidarykite atskira tema skyriuje "Bendraminciai" (temos pavadinimas galetu buti "Mane erzina vienisos motinos") ar "Kertele sielai" (tema "Kodel mane erzina vienisos motinos? Padekite issiaiskinti") ir "pakaifuokite" Miela, Viktute, baigdama diskusiją iš savo pusės, dar kartą parašysiu - aš taip pat esu vieniša mama. Tad turiu teisę (aplamai tai visi ją turi) dalyvauti šioje diskusijoje Aš neginu jokių suinteresuotų pusių, aš rašau remdamasi loginiu mąstymu, teisinėmis žiniomis bei sąžine. Gaila, kad pyktis (ar savigaila, ar dar kažkas) tiek užtemdė Jūsų akis, kad nesugebate net priimti galimybės, kad jog kita "suinteresuota šio ginčo pusė" taip pat gali būti teisi. Apriori. Manęs neerzina vienišos motinos, na... gal tik šiek tiek "siaurai" matantys žmonės. Nors iš esmės tai aš gyniau tik vaikus... nes jiems liktų daugiau alimentų pinigėlių... Supratau, kad netinku šiam skyreliui, nes neteigiu, kad "visi vyrai kiaulės". Išeinu gražiuoju
Dievuliau, o juk pradžia buvo visai nebloga - konkretūs skaičiai ir pasvarstymai, kas būtina, o kas ne... Na kam nusiristi iki tų pasikandžiojimų? Man asmeniškai įdomiau kitų patirtis ir informacija, o ne rietenos.
QUOTE(Miaška @ 2008 12 05, 15:52) As, turedama du keturmecius, kiekvienam is ju per menesi isleidziu nuo 830 iki 1460 Lt. Gyvenamoji vieta Vilnius. Aukles nesamdau. Ta menesi, kai isleidau 830 Lt, apie savaite gyvenome kaime, todel ir islaidu maziau gavosi. Ta menesi, kai isleidau 1460 Lt, apsiltinau vaiku kambario balkona ir perklijavau ju kambary tapetus bei praleidome apie 5 dienas Palangoje.
O mes neuždirbame poilsiui Palangoje... Iš ko čia pareikalavus išlaikymo...
susiraskite papildoma darba, kaip ir dauguma siame skyrelyje besilankanciu vienisu mamyciu
QUOTE(Viktute @ 2008 12 05, 18:22) Pasiūlymas labai logiškas. Mano papildomi darbai prideda dažnai iki 20% nuolatinių pajamų dydžio. Iš papildomų darbų tvarkau apleistą namų ūkį (čiaupai, kriauklės, vamzdžiai...) - exas tuo nesirūpino, taip pat iš papildomų darbų taupau atostogoms, planuojam su vaikais kur nors išvažiuoti.
Mano papildomi darbai ziema +20% vasara ir 100 % siekia mano pagrindinio atlyginimo. O taupom tai kas menesi 200 lt nemoketu alimentu, skola jau beveik 3000 lt O SAKO MES TAUPYT NEMOKAM
QUOTE(Rykute @ 2008 12 05, 19:26) Mano papildomi darbai ziema +20% vasara ir 100 % siekia mano pagrindinio atlyginimo. O taupom tai kas menesi 200 lt nemoketu alimentu, skola jau beveik 3000 lt O SAKO MES TAUPYT NEMOKAM tai jau tikrai. jei apie skolas, tai musu tevelis mums jau kazkur 3320 Lt skolingas o papildomo darbelio ir as turiu tik neskaciavau kiek jis procentaliai per menesi sudaro pajamu..nedaug, bet buna menesiu kai ir apie 500 Lt papildomai prisideda del to Tai mes pastoviai "pasitaupom" o veliau kai jau prispaudzia anstoliai juos atgaunam, bet si karta nepadeda anstoliai tai dar "pataupius" reikes eiti i policija kai is darbo galesiu iseit
Na,as vaikams daug neisleidziu,bet mano jau nemazos,kas svarbiausia,kojos nebeauga,nereikia batu zieminiu pirkti kas metai (o ir siaip rubu nebeisauga),nes anksciau tai cia budavo tikra tragedija seimos piniginei
Atostogos-pailsim prie juros ir nebrangiai.Jau trecia vasara su mazike vazinejam i Karkle,isimetam palapine,uzsiperkam paprasto maisto savaitei ir pirmyn.Sia vasara keliavom po Latvijos pajuri savaite,nakvojom masinoj degalinese,maisto turejom,virem ant lauzo,kainavo tik kuras daugiausia,maistas gal iki 100lt atsiejo,bet dar ir atgal parsivezem nemazai,na,tik Latvijoj degalinese kava sau pirkdavausi,negaliu as be jos Mokyklai tikrai daug neiseina,duodu merginom po simta litu mokslo metu pradzioj,ir jos paprastai i ta suma isipaiso,apsiperka pacios.
As ir Norfoi pirkau vaikui striuke tai kainavo (su akcija) 59 lt bet tikrai silta ir gera
QUOTE(Rykute @ 2008 12 09, 16:37) As ir Norfoi pirkau vaikui striuke tai kainavo (su akcija) 59 lt bet tikrai silta ir gera Vat batus stengiuosi pirkti kokybiskus,naturalios odos (paprastai vokiskus arba lenkiskus),tai ir vaiku kojos sausos (arba speja isdziuti per nakti jei truputi sumirksta),ir uztenka ne vieniems metams QUOTE(denaxa @ 2008 12 09, 16:42) Vat batus stengiuosi pirkti kokybiskus,naturalios odos (paprastai vokiskus arba lenkiskus),tai ir vaiku kojos sausos (arba speja isdziuti per nakti jei truputi sumirksta),ir uztenka ne vieniems metams As tokius perku vis vien dvejus, nes kitu neleidzia ortopedas, o kaip jis juos sugeba suslapinti nesuprantu QUOTE(Rykute @ 2008 12 09, 17:00) As tokius perku vis vien dvejus, nes kitu neleidzia ortopedas, o kaip jis juos sugeba suslapinti nesuprantu Jei dar nedidukas-tai viskas aisku,balos pacios jo kojytes susiranda
as tai vaikams drabuzius perku padevetuose, per ivairius ispardavimus internete ir prekybos centruose, uzsienyje (nes ten zymiai pigiau nei cia) bei turguje. avalyne man atveza pazystama is Turkijos, veza kokybiska ir gera, atiduoda uz savikaina, todel pas ja uzsakau, nes parduotuvese kainos
niekada nepirkciau 104cm ugio trikotazinius marskinukus uz 70 Lt QUOTE(denaxa @ 2008 12 09, 14:42) Atostogos-pailsim prie juros ir nebrangiai. Mokyklai tikrai daug neiseina,duodu merginom po simta litu mokslo metu pradzioj,ir jos paprastai i ta suma isipaiso,apsiperka pacios. Apie atostogas kol kas stengiuosi negalvoti, nes vasarą tikrai neturėsiu nei kur, nei kuo vaikų nusivežti. Pavasariui taupom, gal pavyks nusipirkti kokią kelionę, vasarai pasistengsiu uždirbti abiejų stovykloms, o pati greičiausiai neatostogausiu. Vat su mokykla nustebinai: man vien užsienio kalbų pratybos kainavo po 60-70 Lt, visos kitos - dar po 100 abiems, o kur dar sąsiuviniai, rašikliai, dailės priemonės... QUOTE(denaxa @ 2008 12 09, 15:42) Vat batus stengiuosi pirkti kokybiskus,naturalios odos (paprastai vokiskus arba lenkiskus),tai ir vaiku kojos sausos (arba speja isdziuti per nakti jei truputi sumirksta),ir uztenka ne vieniems metams Su batais pas mus taip: vyresnioji jau daug metų dėvi kerzus, perkam gerus už 200-250 Lt, bet vienerius atitampė 3 metus žiemą-vasarą, kitus spėjo išaugt per metus, dabar treti tarnauja jau antrus metus. Dar nuperku sportbačių, ir batelius. O mažoji seka mada, jai visi tie sportiniai batukai, tai perkam išparduotuvėse. Tiesa, dabar atsirado problemų su pėdomis, pradedam kruizą per medikus, žiūrėsim, ką teks autis, o gal ir operuotis...
Su mokykla taip pigiai prasisuku,nes abi jau vyresnese klasese,nelabai ko ten daug ir reikia,ir pacios merginos galvoja kaip pigiau prasisukt.Buvo mazesnes-isleisdavom daugiau (buvo dar muzikos mokykla,o ir dailes priemones tikrai daug "suesdavo")
Batai-vyresne irgi kerzus tampo jau trecia ziema(uz 200lt pirkom),mazikei pirkom pernai,nes jau senus isaugus buvo (ne kerzus,bet uz ta pacia suma),siemet,aciu Dievui,nereikejo. Miaska,nedaryk tos klaidos,vasara butinai reikia atostogu,nors savaitei pakeisti aplinka,isvaziuoti kur nors,kad ir pas bobute i kaima.Kol neturejau masinos kelis metus negalejau net i kaima pas motina dazniau nuvaziuoti,mums trims traukiniu jau buvo per brangu (kai vaikai paaugo tiek kad nebeisejo "zuikiu" prasivezti),tai tokios ir atostogos,jautiesi kaip ju ir nebutu kai neiseina niekur istrukti,o kai mama nepailsejus tai ir vaikams negerai. QUOTE(denaxa @ 2008 12 10, 12:48) Su mokykla taip pigiai prasisuku,nes abi jau vyresnese klasese,nelabai ko ten daug ir reikia,... Miaska,nedaryk tos klaidos,vasara butinai reikia atostogu,nors savaitei pakeisti aplinka,isvaziuoti kur nors,kad ir pas bobute i kaima. Mano dešimtokė ir aštuntokė, bet reikia vis dar daug - ypač brangūs anglų-vokiečių-rusų kalbų vadovėliai ir pratybos. Taip pat, kadangi abi mokosi sustiprintos dailės klasėse - tų priemonių reikia nuolat. Atostogas bandysim apturėti pavasarį kokią savaitę visos trys, minėjau, kad taupom kokiai kelionei. O bobučių gyvų aš neturiu, kaimų - taip pat, mašinos - irgi ne. Kol kas vasaros atostogų klausimą nukelsiu į ateitį, ten bus matyt...
Netiketos islaidos
QUOTE(Llaume @ 2008 12 11, 17:31) Netiketos islaidos Kokios išlaidos? Vaikams iki 18-os metų nemokamai teikiama visapusiška odontologinė pagalba. QUOTE(Medinis @ 2008 12 12, 04:35) As anksciau galvojau, kad vaikams visa medicinos pagalba nemokama, bet va reikejo daryti echoskopija pilvo - 30 lt, reikejo papildomai krauja daryti - 22 lt. Gerai, kad prie saves turejau grinu pinigu, nes bankomatas tologai QUOTE(Rykute @ 2008 12 12, 08:18) Ir aš galvojau. Medini, dėkok Dievui, kad tau netenka su tuo susidurti ir sužinoti, kiek toje nemokamoje medicininėje pagalboje yra mokamų dalykų. Po konsultacijos sužinojau, kad mažąjai neišvengiamos abiejų pėdų operacijos. Jau dabar prasidėjo mokami dalykai: nuvažiuokit ten, įsigykit tą, šitas jums nekainuos, o vat anas - kainuos... QUOTE(Miaška @ 2008 12 12, 11:06) Ir aš galvojau. Medini, dėkok Dievui, kad tau netenka su tuo susidurti ir sužinoti, kiek toje nemokamoje medicininėje pagalboje yra mokamų dalykų. Po konsultacijos sužinojau, kad mažąjai neišvengiamos abiejų pėdų operacijos. Jau dabar prasidėjo mokami dalykai: nuvažiuokit ten, įsigykit tą, šitas jums nekainuos, o vat anas - kainuos... Stiprybes jums, pas mane taip pat abi kojos isoperuotos
Medini,apšvieskit,kur vaikams nemokamai deda breketus?
|