Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mažieji keikūnai
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Redita
Maniškiai prie manęs nesikeikia.Anksčiau atrodė, kad nesikeikia aplamai, o neseniai sūnus pranešė, kad mokykloj už kiekvieną keiksmažodį renka į taupyklę po 5 centus...tai vadinasi, keiksmažodžių moka pakankamai.
SMV
Mano sunui uz 3 dienu sueis 8 metai. Taigi, siek tiek is patirties keiksmazodziu tema.
Nors siaip maniskis nesikeikia (kokius pora kartu yra kazka tokio pasakes bet nesuvokdamas - kai dar buvo mazesnis). Kai paaugo ir eme suprasti, kas tie keiksmazodziai ir kad tai negrazu, eme labai kontroliuoti aplinka - visiems suaugusiems liepia nesikeikti ir net isizeidzia, jei prie jo tai yra daroma. Nieko del to nedariau ir negaliu girtis, kad tai mano auklejimo vaisius - anaiptol. Jis pats toks.
Bet vakar kilo toks gincas. Dabar nepasakysiu nuo ko tai prasidejo, bet eiga mazdaug buvo tokia - kodel kazka daryti suaugusiems galima, o vaikams - ne. Vienas is aptariamu dalyku buvo - kodel suauge gali keiktis (buna ir man isprusta), o vaikui - ne. maniskiui labai padejo toks palyginimas:
Ziurejau viena filma, kuriame vaikas norejo ismokti kautis kardu. Jam dede pasake - pirma ismok naudotis galva ir sirdimi, tuomet galesi mokytis naudotis kardu. Papasakojau tai sunui ir pasakiau - vaikas pirma turi ismokti graziai kalbeti, ismokti jausti ir ivardinti tuos jausmus, turi ismokti uzjausti, suprasti kita zmogu, turi ismokti ivertinti situacija, turi ismokti gerbti kita zmogu, o tada gales mokytis plustis ir keiktis. Nes kol vaikas yra mazas, gali keiksmais pridaryti labai daug bedos. Na ir daviau kelis pavyzdzius is musu gyvenimo.
Kazkaip tai ji itikino.
Lankytojas
Mano dukra nors dar tik sesiu metu irgi kartais nusikeikia. As tai pirmiausia paklausiu is kur toki zodi isgirdo, tada klausiu ar zino kokia jo reiksme, o tada jau nuo situacijos: jei nezino, tai liepiu nesakyti zodziu jei nesupranta ka reiskia, o jei zino tai klausiu ar tas zodis cia tiko ar ne. Dazniausiai padeda, ir daugiau tokiu zodziu nebevartoja. Nors sunkiausia kai liepi to zodzio nevartoti, o tik isijungi televizoriu ir ten kas antras zodis toks. Na tada sunkiau paaiskinti kodel jie vartoja, o jai negalima.
jėga
Aš dėl savo vyresniųjų keiksmažodžių nebepergyvenu, visi tai praeina. Žinoma, jeigu tai normos ribose. blush2.gif Bet ką daryti, kai keikiasi 2-3 metų vaikai. Kai nesupranta ir patys, ką sako, bet žino, kad tai kažkas tokio, dėl ko kitą galima supykdyti. schmoll.gif Tada ir rėžia iš peties, ale tokiais "triaukščiais". Stengiuos labai nekreipti dėmesio, arba pasakau, kad jeigu taip negerai kalbės, ant burnos plaukai pradės augti- dideli dėdės keikiasi- pažiūrėkit kiek daug plaukuotų (ūsuotų). PADEDA thumbup.gif
Ryžulia
Mano sunus nesikeikia. Jau nesikeikia-keikesi, kai jam buvo 3 metai biggrin.gif Bet kazkaip svelniai, ir greit praejo. Bet naujausias bajeris, vakar sako: mama, ant manes darzelyje viena mergaite sake "tu-pyderas" biggrin.gif Jisai labai susinervavo. Ir paklause, ka tai reiskia. Kokiu bus mamkos ideju, kaip paaskinti penkiameciui, kas tas "pyderas"?
ach
na as manau pirmiause kad vaikas nesikeiktu reikia paciam nesikeikti jo akivaizdoje.aisku vaikai greitai ismoksta tai ko negalima tai geriause ne saukt ant jo nes tai dar daugiau jiems sukels azarta keikis,o paprasciausiai pasikalbet.manoji dukryte kadaise yra pasakiusi kelis zodzius is keiksmazodziu,bet tai buvo dar seniau.kolkas negirzdiu is jos daugiau keiksmazodziu clap.gif
Rigedora
na pas mus irgi įkalta, kad keiktis galės, kai bus suaugęs. Tai vakar vat žiūrėjom krepšinio varžybas abu ir sirgom už Žalgirį su emocijom. tai mano 8,5m sirgalius sako, mama, tu nesupyk, bet galiu trumpam suaugusiu pavirsti ... doh.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
edvina
Ne vieną kartą esu pagavusi sūnelį besikeikiant. Bandom išaiškinti, kad tai tušti be vertės žodžiai. Aš jam aiškinu, kad vaikai keikiasi todėl. kad mano jog tada jie bus "kietesni". Bet juk taip nėra. Sūnui sakau tu būsi daug "kietesnis" jeigu mokėsi gerai skaityti (tada iš knygų sužinosi daug įdomių dalykų), daug sportuosi, būsi stiprus, būsi sumanus, turėsi daug draugų. Vat tada tu būsi "kietas", o ne pavartojęs kokį bjaurų žodį. lygtais mano aiškinimai nenueina vėjais.
Nieko sau
QUOTE(Rigedora @ 2005 03 10, 12:39)
na pas mus irgi įkalta, kad keiktis galės, kai bus suaugęs. Tai vakar vat žiūrėjom krepšinio varžybas abu ir sirgom už Žalgirį su emocijom. tai mano 8,5m sirgalius sako, mama, tu nesupyk, bet galiu trumpam suaugusiu pavirsti ...  doh.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif
AR leidai??
As pati nusikeikiu kai susinervinu, ir bijau, kad vaikas isgirs butent is manes blush2.gif Ir kai jo paklaus, ir kur ismokai taip negraziai sneket, atsakys is mamos, kazkaip labai nemalonu. Ypac, kai as mokytoja g.gif
Rigedora
smile.gif nepasakiau nei taip nei ne, tik pasiūliau, kad geriau lietuviškai keikis-rūpuže, žalty ar pan. Tada jis nedrąsiai klausė, o kokios kalbos žodis byb...s teko paaiškinti, kad lietuvių, tik negražus. O pas juos mokykloj dabar vieni kitus masiškai bybina... doh.gif
sandralita
4u.gif
3,5 pyplys keikiasi.ka daryt?baudziau visaip,dabar bandau ignoruot,ale jau nuo zmoniu geda verysad.gif viskas prasidejo kai isvaziavo su 'tikrais'vyrais kartingais vazinet,o kada baigsis jau neisivaizduoju...
Leksa
Prisiminiau lotuliukas.gif kaip viena forumo dalyve (nepamenu kuri) pasielge su savo vaiku, kai tas keikesi. Tikiuosi nesupyks, kad jos atradima paviesinsiu ax.gif
Kai vaikas pradejo keiktis namie ji uzjaucianciu balsu pradejo kalbet: oi, burnyte susirgo, kad taip negraziai kalba, ojojoj kaip negerai, reiks gydyt. Tada nuvede vaika i vonia ir isplove burna su muilu. Rase, jog vaikas pavaiksciojo po namus kelias valandas iskises lieziuvi, bet daugiau keiktis nemegino lotuliukas.gif Sakyciau sauni ideja verta isbandymo lotuliukas.gif
indruzele
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

manau, kad panasiai elgciaus: barciau burnyte, gal net pirstu pliauksteleciau. Savo didziosios kartais taip pirstukus baru, ypac, jei ka nors is broliuko atimineja.

Jei ignoravimas nepadetu, bandyciau tematizuoti ir ikyriai klausineti, ka vienas ar kitas zodis reiskia.
taza
Maniškis tokio amžiaus irgi išgirdo iš didesnių vaikų žodį b****, tai ir jis pradėjo taip šnekėti. Bet aš išgirdusi vis paklausdavau ką tas žodis reiškia. Kadangi nežinojo, tai greitai liovėsi jį vartojęs. Dabar darželyje yra vaikas kuris keikiasi, bet kažkaip išaiškinom kad jei kitas vaikas negražiai šneka, tai nereikia visko kartoti. Juk jis ne tas vaikas. Kol kas jokių keiksmažodžių negirdim iš jo. Lauksim paauglystės... biggrin.gif
*Samanė*
Kieme dičkiai primoko mažius, tie kartoja ,o jie kvatoja už pilvų susiėmę,o paskui mažiai darželį kartoja ir mamkos raudonuoja.Na , kad mergaitės keiktusi kažkaip negirdėjau, nebent paauglės.
Paja
QUOTE(xaiva @ 2006 03 31, 11:06)
Na , kad mergaitės keiktusi kažkaip negirdėjau, nebent paauglės.
*

O aš girdėjau. ax.gif Mano mažoji kelis vakarus iš eilės visus siuntinėjo š... Nors namie niekas nešneka taip. Pasirodo, kad sėkmingai "parsinešė" naujieną iš darželio. Nuėjom iki vonios ir su muiliuku (kaip mamytė ir minėjo) praplovėm burnytę. Staugimas nežmoniškas, bet pakartoti to paties jau nebenori. biggrin.gif Šitas "praplovimas" kažkada jau seniai padėjo ir vyresnėlei nekalbėti to, ko net nesupranta. smile.gif
Rasukas
kai isgirdau pirma b...,tai nekreipiau demesio,o antra karta paklausiau ka reiskia,daugiau nebekartojo...
Padangėje
Aš savo 10mečiui pusproliui paaiškinau pochui, nachui, jobtvaimat reikšmes, tai dabar niekada nebeišgirsi sakant smile.gif ..

O kaip su mažais vaikais, tai nežinau, gal tikrai geras būdas liežuvį pamuilint biggrin.gif
manu
as parduoduvej savo trimeti ganiau vaiku kambari ir atejo penkaimeciu komanda vienas kita gaidziais vadinanciu schmoll.gif kokie tai asocialus. pasiciupau mazaji ir dingau is tokios " draugijos". o vaikas, kad sustauge "ant" visos parduotuves , kad as ji taip greit iskarpsciau is kambariuko. oi varste mane bobutes zvilgsniais reiksmingais
SERPIENTE
manasis ismoko dviem kalbom keiktis,dauk ka daro atostogos lietuvoje,tada dauk ko is vyresniu isgirsta....o cia tai labai daznai vaikai keikiasi,tevai nelabai reaguoja.....na seip jau bent nesu macius kad sureaguotu...
lietuviskus keiksmazodzius primirsta kol y lt negrysta....o ispanisku vis isgirstu kai zaidzia su kompiuteriu ir kas nors nenusiseka...tada baru burnyte...
bet tikrai man tas budas su muilu atrodo veiksmingas...tikrai manau man reikes jy isbandyti kai isgirsiu,,graziu ,,zodeliu thumbup.gif
Getter
Maniškis lietuviškų tiksliau rusiškų keiksmažodžių nevartoja...namie negirdi...o mieste kada ne kada išgirsta iš "kulturingų" lietuvaičių...bet nesureikšmina...Kažkada pasakė "shit" paaiškinau kad negražu taip sakyti...ir kai man netyčia išsprūsta blush2.gif pats pasako...negalima taip sakyti, negražu....
O jei keiktūsi aš irgi eičiau burnytės su muilu plaut thumbup.gif
eglutėskarotoji
maniškis tai iš daržo tokių perliukų parsineša, kad net ausys raitosi. bandžiau i gnoruot, paskui klausinėt reikšmių, bet darželyje žodynas kasdien papildomas. bet finalas viso to buvo kai savo seneliui, beveikl 80 mečiui, pareiškė: bliaka mūka dulniau dink is cia. blink.gif ale tada užtrakau (o senelis - nieko, sau ir nuėjo, kur anūkas siuntė) g.gif . atskaičiau pusės valandos paskaitą apie keiksmažodžių žalą, kol palūpė vaikui atvipo. verysad.gif gal jei pats senelis būtų paaiškines labiau būtų suveikę. nors kuriam laikui apsiramino.
tiesa, dabar turiu naują metodą: sakau, kad nuo keiksmažodžių dantys genda ir taisyt reiks, ir pas daktarą važiuos. kol kas bijo. unsure.gif
jei vėl prasidės, teks su muilu plaut. mirksiukas.gif
Agatas1
Mano mergina irgi retkarčiais parodo "savo erudiciją" biggrin.gif Kol kas ignoruojam, bet muilą teks prisiminti. smile.gif Dabar gydom ausytes, nes pradėjo ne visada išgirsti ką tėveliai sako lotuliukas.gif
Alexandra.R.
QUOTE(Bittersweets @ 2006 03 31, 18:52)
Aš savo 10mečiui pusproliui paaiškinau pochui, nachui, jobtvaimat reikšmes, tai dabar niekada nebeišgirsi sakant  smile.gif ..

O kaip su mažais vaikais, tai nežinau, gal tikrai geras būdas liežuvį pamuilint  biggrin.gif
*

As irgi savo pusbroliukui isaiskinau tuos rusiskus zodzius ir dar "zajebis". Kai suzinojo reiksmes - daugiau nevartojo. O ir dediene manau dekinga, nes jai geda buvo verst, ka vaikas sako ir pats nesupranta.
Aassta
blush2.gif manoji irgi zodyneli kai parodo, kartais neturiu kur det akiu. Itariu reikes pasinaudoti patarimu del burnytes plovimo. Nes is darzelio tokiu rinktiniu zodziu prisirenka kad paciai liezuvis neapsivercia pasakyt. blush2.gif
Nuokata
O as,kai mano mergina nusikeikia,nuo pat mazens sakydavau,kad tai labai negrazus zodelis,dar apsimetu,kad verkiu,tai ji prieina,apkabina,ir pasako,kad daugiau negraziu zodeliu nesakys smile.gif
Papildyta:
Tiesa,papasaksiu viena baika.iseinam is laiptines,ir pro pat vaikinas,man pasirode,lyg "metalistas"praejo,tai ji ant viso kiemo kaip susuko,mama ziurek ankogolikas eina(tipo alkoholikas).O mieste,laukiant autobuso moteris "labai pavargusi" sedejo ant suoliuko.Tai atsisuko mazoji ir tyliai sako:mam,o cia bijoke?(tipo pijoke). smile.gif Darzelyje tokiu dalyku prisirinko.
apelsinuke
Kai sūnelis negražiai pakalbejo, tai močiutė pasiūle užbert pipiriukų ant liežuvio. Keletą kartų kartojo, kad taip bus, jei nesiliaus. Vaikas susidomejo ir pats paprašė "tų pipiriukų" paragaut. Močiutės nuostabai, anūkeliui jų skonis patiko g.gif
O dabar tai bandysiu muiliuko terapiją ir aš, nes jau bandžiau ir per lūpytes suduot, ir aiškint,bet nepadeda. Manau, keturmetis jau suvokia, kad supykus nedera vadint namiškių kvailiu ar šūdu, bet tas jo įprotis ėmė erzint. bandžiau nekreipt dėmesio, bet kantrybė trūko, kai tokiais žodeliais pavadino močiutę.
man siaubingai gėda prieš mamą, ir pikta, kad nesugebu iteigt vaikui, kad negalima supykus visų šudint... g.gif
Pradedu jaustis bejege, kai kartoja ir laukia kokia bus mano reakcija.
Kolkas nera rusiškų keiksmažodžių, bet man labai gana ir šių...
Tiesiai pasako vaikas, kas taip darželyje kalba. O jam ir prilimpa...
Rytoj bandysiu muilo terapiją ir laukiu Jūsų, mamytes, minčių ir patarimų šiuo klausimu g.gif
gugile
na kas del keiksmazodziu tai manau kad kiekvienas vaikas ju parsinesa is darzelio, tik nereikia labai jau to sureiksminti, nes kai nekeripi demesio vaikas mato kad tevam tas neaktualu, namie jie taip nekalba tai tik paklausia kodel kiti taip kalba, tada jam paaiskini kad ne viskas ka kiti daro yra gerai viska su juo issiaiskini ir viskas kazkaip dideliu problemu del to ir nebuvo, bet gal dar bus?
G-M
As tai savo dicki paemiau uz sprando primuilinau kempine ir gerai patryniau veideli uz grazias pamokas lotuliukas.gif Mazoji ziurejo dabar sakau ateik tu ta i asaras brolis irgi vos nebliauna. Sedejo paskui apsikabine tai mazoji sako daugiau nesakykim g.gif Ziuresim ar nepamirs lotuliukas.gif
SUPER HERA
blink.gif muilas? o kur moralas?gal verta dažniau pasikalbėti ,pasiaiškinti su vaiku?mes dažnai žaidžiame tokį žaidimą ,,galima- negalima ,, .aš pasakau koki sakinį ,vaikai sako,ar tai daryti galima ar ne.pvz. daužyti langus?ne plėšyti gėles?ne pasisveikinti su kaimyne/taip.kai dega namai,daužyti langus?taip ir t.t beveik kasdien aptariame išgirstus ,matytus dalykus .pvz ka greitoji veikia,kaip nubaudžiamas vagis,kas mus saugo,kaip elgtis jei bando gatvėj nuskrisusti,kas yra melas,keiksmažodžiai,narkotikai ir t.t. vaikai labai natūraliai ,žaisdami,susipažysta su žmonėmis,soc. aplinka,žino elementrias etikos normas.nesu girdėjusi jų keikiantis ,nes puikiai žino narkotikų
,melo , keiksmažodžių žalą ir t.t
arlina
maniskis irgi buvo kieme "prisirinkes" graziu zodeliu. Tai viena karta nebeistverusi, pamuilinau liezuviuka... tai dabar pamirsome visus negrazius zodzius, nes daugiau burnytes nenori plauti:)
Paslaptingoji
maniskis irgi turi turtinga zodyna doh.gif jam dar nera ne triju doh.gif
kai ka is darzelio parsinese visokius pimpa ir pan.nemazai ismoko is vyro brolio ir seip kai isvaziuoja su tetuku i sporto sale tai irgi pramoksta perliuku.o vyras juokiasi blink.gif as tai siuntu nes man visai nejuokinga kai jis man sako "zdarov einam gert alaus"topas aisku labai riebus rusiskas keiksmazodis istartas labai piktai ir aiskiai.ir kartojo be sustojimo kelis kartus kol as sedejau suakmenejusi. mega_shok.gif bandziau sneket umn.gif bet jis nereguoja tik juokiasi.bandysiu ir as burnyte bart g.gif del muilo nezinau kazkaip gaila... unsure.gif bijau kad darzely aukletojai nepasakytu,jau isivaizduoju ka ji pagalvotu apie musu seima. doh.gif
Kolekcionierė
bent kol kas nesikeikia,o ir darzeli aukletoja labai gedina jei kuris taip daro,jei netycia kas susikeikia prie jos tai ji is kart pasako,kad negalima taip sneket
murzinyte
O ką daryt kai vaikas nesikeikia, o tiesiog atžagariai grubiai kalba.... ? "Aš tave išmesiu", "aš su tavim negyvensiu" ir t.t. ir dar su tokiu tonu ir arogancija, kad kartais jau net ne pikta o elementariai skaudu....
Mes tarpusavy tikrai taip nešnekam schmoll.gif
jurgixe
QUOTE(murzinyte @ 2006 12 09, 01:37)
O ką daryt kai vaikas nesikeikia, o tiesiog atžagariai grubiai kalba.... ? "Aš tave išmesiu", "aš su tavim negyvensiu" ir t.t. ir dar su tokiu tonu ir arogancija, kad kartais jau net ne pikta o elementariai skaudu....
Mes tarpusavy tikrai taip nešnekam  schmoll.gif
*

as manau,kad taip vaikas galbut isreiskia jame susikaupusi pykti.ir sakyciau,kad yra gerai kad jis isilieja o ne viska savyje kaupia.paprasciausia gal vaikui truksta demesio,benravimo.
posa
man irgi atrodo, kad vaikui susikaupia pyktis, neigiamos emocijos ir jis paprasciausia, nezino kito budo, kaip jas isreiksti, kaip su jomis tvarkytis... siulyciau pasikalbeti su vaiku, ramiai be pykcio, paklausti, kodel jis piktas, paprasyti, kad papasakotu, kas ji taip supykde, na, tiesiog padeti jam issakyti tai, kas kaupiasi viduje... ir nereiketu i vaiko pykti atsakyti pykciu, nors kartais tai atrodo neimanoma, nes taip mes nemokom vaiku kaip tvarkytis su emocijomis, o tiesiog patvirtiname, kad jis teisingai elgiasi, juk mes irgi pykstame...ir gaunasi uzdaras ratas... verysad.gif
o su keiksmazodziais mes kovojam senu geru budu - Kaledu seneliu... juk vaikams, kurie negraziai kalba, kazin, ar kokia dovanele priklauso... zinokit padeda, mano pypliui 3,5 ir keiktis nustojo kaip burtu lazdele pamojus, ir dar kitus perspeja, kad gali dovanu ir negauti, jei negraziai kalbes... thumbup.gif
uItra
QUOTE(murzinyte @ 2006 12 09, 01:37)
*

maniskis irgi turi toki iproti, na o "Shudas" tai nenulipa nuo zodyno. zino, kad negerai, kalbeta buvo ne karta, bet vos supyksta is kart "shudas. as su tavim nedraugausiu / ismesiu / primusiu" blink.gif manau ismoko darzelyje, o ir televizijoj si zodi labai daznai isgirst galima sad.gif
ir jei suaugusiu pokalby kazkur is kalbos isprusta koks negrazesnis zodis, pats is kart pastebi ir pradeda rekt "tu negraziai sneki!!!" nors visumoj namie nei kas keikiasi, nei vieni kitiems grasina, nei barniai vyksta :|
i kalbas, kad negaus dovanu, saldainiu, filmuku neleisiu ziureti atsakymas irgi vienas "nu ir kas..." doh.gif
murzinyte
QUOTE(jurgixe @ 2006 12 09, 13:46)
as manau,kad taip vaikas galbut isreiskia jame susikaupusi pykti.ir sakyciau,kad yra gerai kad jis isilieja o ne viska savyje kaupia.paprasciausia gal vaikui truksta demesio,benravimo.
*

Na tai ir turėjau omenyje, kad taip kalba dažniausiai supykęs, kai nepatenkinami jo kaprizai. Kažkur skaičiau , kad reikia tokio amžiaus vaikus mokyti įvardinti emocijas - pykstu, liūdžiu ir t.t. nes jie to nemoka ir patys susipainioja jausmuose. Mes tai praktikuojam , visada bandau klausti kaip jis jaučiasi, kaip mano dėl ko; kartais pavyksta pasikalbėti, kartais kaip į sieną doh.gif
Manau išaugsim iš to smile.gif
Zhaliaake
QUOTE(sandralita @ 2006 03 29, 17:08)
4u.gif
3,5 pyplys keikiasi.ka daryt?baudziau visaip,dabar bandau ignoruot,ale jau nuo zmoniu geda verysad.gif viskas prasidejo kai isvaziavo su 'tikrais'vyrais kartingais vazinet,o kada baigsis jau neisivaizduoju...
*

maniskiui irgi beveik 3,5 m. ir kartais pasako smile.gif atvaziuojam i kiema, o musu vieta uzimta. vyras kazka pasako, o tas, sededamas savo keduteje reze 'nakui cia masina stovi' biggrin.gif abu susizvalgem, juoktis norisi smile.gif, bet nieko nesakem... geriau nekreipti demesio, nes kai pradedi sakyti 'negalima', tai dar labiau pradeda keiktis.
Rimulinka
QUOTE(Zhaliaake @ 2007 02 02, 21:12)
maniskiui irgi beveik 3,5 m. ir kartais pasako smile.gif atvaziuojam i kiema, o musu vieta uzimta. vyras kazka pasako, o tas, sededamas savo keduteje reze 'nakui cia masina stovi'  biggrin.gif abu susizvalgem, juoktis norisi smile.gif, bet nieko nesakem... geriau nekreipti demesio, nes kai pradedi sakyti 'negalima', tai dar labiau pradeda keiktis.
*

4u.gif maniškis jau didelis 7 -riu metų, kieme irgi prisigaude visokiu nešvankybių ,bet namuose negirdėjau ,o tas plovimas su muilų tai thumbup.gif ,jei tik išgirsiu taip ir padarysiu,galės burbuliukus leisti per burną lotuliukas.gif ,ir keiktis tikrai nenorės. ax.gif gera tema thumbup.gif ,tik užsigulėjo kažkaip ,o diskutuoti tikrai yra apie ką mirksiukas.gif
Rimulinka
QUOTE(murzinyte @ 2006 12 09, 00:37)
*

tai mano vaikas sako ,kaip užaugsiu tai nužudysiu mamą {čia jis taip aukletojai sakė}man kaip jinai pasakė tai neturėjau kur akių dėti doh.gif blush2.gif ,sako kažkas pas jus namie atsitiko ,kad vaikas tai šneka ,o dar jisai trys dienas nebuvo darželyje doh.gif kosėjo labai tai neleidau ,kaip paklausiai karoli ,kodėl tu taip sakei sako ,aš pajuokavau ,tai suprask kaip nori ,o jau aukletojos pagalvojo ,kad namuose kažkas negerai,mano vaikis irgi kartais grubiai šneka ,sakau kodėl tokiu tonu šneki ,sako netyčia , unsure.gif aš tik juokauju ,man taip atrodo ,kad jis nelabai supranta ,kas yra grubu ,o kas juokinga rolleyes.gif ,bet pykčio tikrai nenori parodyti tai va
naktininkė.
Toleruojam laisvą verbalinės ekspresijos formą, nei patiems nesinori restrikcijuoti savęs, nei vaiko. Keikės ir siuntinėjo į visas penkias pasaulio puses visos trys - išaugo, svetimiems tiesiog paaiškindavom, kad dabar tokia stadija ir, kad neverta kreipti dėmesio. Dabar visos pakankamai mandagios ir be 'riebių' keiskmažodžių leksikone, nenaudojant drausminimų, muilo ir moralų mirksiukas.gif
aistruole
Dukrai greit 9 metai. Nera gyvenime nusikeikusi, ji net zodzio sudas negali pakartoti, jai tai negrazu, nemandagu.
Sunui 5.5 metai, irgi nera nusikeikes, net i galva jam neateina. Is kur vaikai gali keiktis?
Jei tevai blogai aukleja, neapaaiskina apie blogus zodzius.
Papildyta:
Man irgi nepatinka kai aplinkiniai linke spresti apie vaiko seima is jo kalbu ar darbu. Mano vyras nufilmavo kaip vaikai zaisdami musasi tarpusavyje, grumiasi...is visu jegu. Tai jie ten su visokiais garsais, ir juoko ir riaumojimo kariavo. Galetum pagalvoti, kad rimtai ten jie...bet juokiasi tuo paciu.
Na tai esme tame, kad mano mama pamate ta nufilmuota vaizda ir aptirpo. Ji dabar jau gilioje depresijoje, kad musu seimoje vyrauja egresija ir smurtas, o as tikriausiai visa tai slepiu ir kenciu doh.gif
-Radė
aplinkinių jau toks darbas galvas kraipyti mirksiukas.gif
man nei šilta, nei šalta nuo to irnesakyk.gif buvo, kad troleibuse muistytis ir pykti pradėjo, tuoj bobelės, va alkaną vaiką išvežė doh.gif lotuliukas.gif

o keiktis ir mano mažoji buvo pradėjus, bet kaip prasidėjo, taip ir baigėsi, mes nereagavom į jos posakius su prieskoniu f**k
Casual
QUOTE(taza @ 2006 03 31, 11:30)
Maniškis tokio amžiaus irgi išgirdo iš didesnių vaikų žodį b****, tai ir jis pradėjo taip šnekėti. Bet aš išgirdusi vis paklausdavau ką tas žodis reiškia. Kadangi nežinojo, tai greitai liovėsi jį vartojęs. Dabar darželyje yra vaikas kuris keikiasi, bet kažkaip išaiškinom kad jei kitas vaikas negražiai šneka, tai nereikia visko kartoti. Juk jis ne tas vaikas. Kol kas jokių keiksmažodžių negirdim iš jo. Lauksim paauglystės... biggrin.gif
*

mes darem panasiai, veliau aiskinom ka tie zodziai reiskia ir kokie zmones tokius dazniausiai naudoja.
Nezinau kaip mokykloj jie elgiasi, bet mum saviskiu keikiantis netenka girdet.
advokate
Prausti burną su muilu man atrodo žiauru, manau, tai ne tik fizinė bausmė kiek pažeminimas vaikui. Tikrai nepritariu schmoll.gif
Mes negražius žodžius bandome išgyvendinti "moraliniu spaudimu", atrodo, kad pasiteisina smile.gif
olenka
o mes kaip tik pagrasinam muilu. dar nei karto neteko plauti burnos, bet aš pasiryžusi, jei tik ką....... cool.gif
man tik įdomu - naujų gerų žodžių reikia mokinti, kartoti, kol vaikas įsisavina, o blogo - užtenka kad kieme kažkas pasakytų vieną kartą.... unsure.gif
nejaugi tokia žmogaus prigimtis?
Leilla
dickis mano irgi buvo pasigaves negraziu zodziu, as nekreipdavau demesio, nes kelis subarus ziuredavau kad dar dazniau kartoja, kai emiau nebekreipt aprimo, bet va mama mano isgirdus subare ji, tai jis vel savo vare ta grazuji ant 3 raidziu, tai kai mama vel isvaziavo is musu ir uzsimirso, tad mano nuomone reik paaiskintkad negrazu taip kalbet bet jei neklauso tada nekreipt demesio, matys kad neidomu ir pamirs, na cia mano nuomone
olenka
sutinku! drinks_cheers.gif
kartais vaikai kartoja tuos blogus zodzius, net nezinodami ju prasmes, nes mato kazkokia ypatinga tevu reakcija (nuostaba, juoka, pykti, susierzinima,....)
aisku, tai labiau tinka mazesniems vaikams
erdni20
maniskis taip pat tik isgordo nauja keiksmazodi tai ir kartos g.gif bet as paprasciausiai nekreipiu demesio ir nedrausminu tadar jis pamirsta greiciau
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.