Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar plaunate mažylių žaisliukus?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Žaislai
Pages: 1, 2, 3
neraska
Labux. 4u.gif Ar plaunate žaisliukus, ypatingai kramtukus? Jei plaunate, su kuo? Kaip dažnai plaunate? Aš plaunu su ūkišku muilu, po to gerai nuplaunu su karštu vandeniu. bigsmile.gif
sirse
Aš plaunu visus naujus žaislus. Šiaip tik su soda ištrinu (arba vaikišku muiliuku) ir perplaunu karštu vandeniu. Nukritusius žaislus, namuose ant žemės, nuvalau tik ranka arba nuplaunu vandeniu.. nes šiaip jau namuose švaru. Parsineštus iš lauko taip pat kartais perplaunu tik vandeniu. Nu nelabai dažnai aš tuos žaislus plaunu ax.gif . Kartais net pačiai keista- jei nukrito čiulptukas- tai tuoj bėgu nuplauti.. prieš paduodama jį vaikam- visada apžiūriu ar nėra pūkų, plaukų ir etc.. na o su žaislais- tai toks jausmas, kad viskas ok- tipo geri ir nelabai švarūs blush2.gif o juk žaislus tikrai dažniau į burną susikiša nei čiulptuką doh.gif
lilijal
Taip pat nuplaunu vandeniu, o minkštus žaisliukus plaunu skalbiankei kartu su vaiko rūbeliais. thumbup.gif
Blizgė
Anksciau nukritusius nuplikydavau verdanciu vandeniu, mikstus, kai isterliuzina sumetu i skalbianke kartu su rubeliais. Dabar, kai nespeju kyloti doh.gif , tai tik koki
1-2 kartus per diena nuplaunu.
Ausyte1
Aš jau plaunu ganėtinai retai. Kadangi mergina ropoja po kambarį, viską nuo grindų rankioja, kur ir ką bepasiektų - į burną deda, tai žaisliukai yra pats mažiausias ir menkiausias rūpestis doh.gif
Grindis plauk neplovus, vis tiek rankytės ir plaukų, ir dulkių prisirenka... Taip kad dabar dažniau jos rankytes plaunu nei žaisliukus rolleyes.gif
O šiaip tai naujus žaislus visada gerai nuplaunu (išskyrus minkštus) su muiliuku ir karštu vandeniu, o vėliau - tiesiog su vandeniu.
lialka
Sveikutes. Mano vaikiukui pirmajam jau kt. savaite bus 6 m., bet as vis dar plaunu zaisliukus. Ypac minkstus. Nes juose prisikaupia visokiu bakteriju ir dulkiu. Mazam zaisliukus plaudavau su ukiniu muilu, o jei plaut budavo negalima- valydavau spiritu. Dabar greit bus mazasis, tad is anksto nusipirkau sterilizavimo skyscio is "Maximos" ("Chicco", 1 l, kaina-12,99 Lt), kuris tinka ir indams, ir ciulptukams, ir buteliukams (zinoma ir zaislams, kuriuos galima slapint)...
*Jura*
Skaičiau, kad kūdikio žaisliukus reikia plauti su vaikišku muiliuku, pvz.: Johnson`s baby.
medasta
Neplaunu. Manau, vaikas turi palaižyt ne vien sterilius žaislus. Toks retorinis klausimas : Ką darysit, kai vaikas žais smėlio dėžėj?
Braskiukas
Gerai nuplaunu tik naujai nupirktus žaislus.
Kadangi su pliušiniais žaislais beveik nežaidžia, tai juos tik karts nuo karto į balkoną išnešu "pravėdinti" blush2.gif
O kitus plaunu su paprastu vandeniu, bet ne kasdien ax.gif
Natalėja
aš tik nupirktus žaislus nuplaunu ir nuplikau verdančiu vandeniu, o po to tai nebeplaunu, nes vaikas turi priprasti prie naminių bacilų smile.gif
LT saulele

retai žaislus plaunu, nes tikrai ne žaislai įdomiausia dabar, o visokie trupinukai ir t.t. Nemanau, kad reikia visiško sterilumo schmoll.gif schmoll.gif , nes organizmas vėliau su jokiom infekcijom ir t.t. nekovos...
Hmmm...
Neplaunu blink.gif O ką, reikia? Tai man tada reiktų visą aplinką sterilizuoti, nes mažius viską, ką tik gali į burną kiša (ir lovos kraštą, ir kaldros kampą, ir mano megztinį, ir visus žaislus, merliukus ir t.t.) Aišku, stengiuosi neleisti, bet būna, kad nenužiūriu, pvz padedu ant lovos nusisuku, o jis žiūrėk jau ant pilvo - kaldros ar užtiesalo kampą apsižiojęs blink.gif Taip kad nuplaunu tik naujus žaisliukus, ir viskas... kol į lauką neinam, žaislų ten nesinešam. Kas bus kai šliaužiot pradės? Negi grindis ir kilimus sterilizuosit po tris kartus per dieną g.gif
Natalėja
QUOTE(Ievius @ 2006 01 17, 20:46)
Neplaunu blink.gif O ką, reikia? Tai man tada reiktų visą aplinką sterilizuoti, nes mažius viską, ką tik gali į burną kiša (ir lovos kraštą, ir kaldros kampą, ir mano megztinį, ir visus žaislus, merliukus ir t.t.) Aišku, stengiuosi neleisti, bet būna, kad nenužiūriu, pvz padedu ant lovos nusisuku, o jis žiūrėk jau ant pilvo - kaldros ar užtiesalo kampą apsižiojęs blink.gif Taip kad nuplaunu tik naujus žaisliukus, ir viskas... kol į lauką neinam, žaislų ten nesinešam. Kas bus kai šliaužiot pradės? Negi grindis ir kilimus sterilizuosit po tris kartus per dieną g.gif
*

Sutinku drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
ladybird20
nuplaunu tik tada jei vaikutis numeta zaisla ant zemes lotuliukas.gif kad netycia koks plaukelis mano nepatektu doh.gif
Opusas
pliušinius išskalbiu skalbiankėj kartu su drabužėliais, nes maniške labai mėgsta uodegas pačiulpt g.gif tai vaizdelis buna nekoks doh.gif
paukstyte
Aš nuplaunu naujus, o paskui po kažkiek laiko. Po kiekvieno nukritimo ant žemės neplaunu, nes paprasčiausiai to nespėčiau daryt doh.gif
koalyte
Maniskis atsigules grindis laizo, tai ka jau cia apie zaislu plovima kalbeti irnesakyk.gif
Jau nebeplaunu!
Grytute
O as iki siol neploviau. Na, gal retkarciais... blush2.gif Ir ka jus manot - i zarnyna pakliuvo kazkokia infekscija. schmoll.gif KAzkada sakiau - na jau ne, vaikosiltnamio salygomis neauginsiu. Tegul igyja imuniteta. new_russian.gif O dabar bijau - nebenoriu daugiau laselines savo mazyliui. scare.gif
pumkius
As tai vis naujus zaislus isvirindavau,plaudavau iki 5men.,o dabar nuo situacijos priklauso,jei namie nukrenta jau nebeplaunu,o jei is poliklinikos pareinam su savais zaislais tai tada nuplaunu mirksiukas.gif
TiMa
Aš plaunu šiltu vandeniu iš krano, su vaikišku muilu ax.gif bet ne kasdien ... blush2.gif
justinaa
iki triju menesiu mirkiau dezinfekcijos skystija doh.gif nors ten kazin ka sterelizavo nes nuo kvapo vaikas nejeme nei buteliuko nei jokiu zaislu, o dabar su kuriais vaikas zaide tuos vakare nuplaunu vakare (ir tai nevisada) po siltu vandeniu!
KRISTIDA
Iki pusės metų naujus žaislus nuplaudavau, labiausiai kramtomus ar užkritusius už lovos plaudavau. Pradėjus Pauliui ropoti, žaislų nebeplaunu. Užtai dvigubai dažniau kambarius valau
tamsi
Aš tai žaisliukus nuplaunu pirma kart juos duodama vaikiukui,ka aš žinau kas juos pakuoja kal koks baktėriju maišas nono.gif
Kitana
QUOTE(paukstyte @ 2006 01 18, 19:37)
Aš nuplaunu naujus, o paskui po kažkiek laiko. Po kiekvieno nukritimo ant žemės neplaunu, nes paprasčiausiai to nespėčiau daryt   doh.gif
*

as lygiai taip pat drinks_cheers.gif
Bretane
Aš kartais vaikišku muilu, bet dažniausiai perlieju užvirusiu vandeniu ax.gif
DaliaG
QUOTE(neraska @ 2005 07 12, 13:48)
Labux. 4u.gif Ar plaunate žaisliukus, ypatingai kramtukus? Jei plaunate, su kuo? Kaip dažnai plaunate? Aš plaunu su ūkišku muilu, po to gerai nuplaunu su karštu vandeniu. bigsmile.gif
*

Aš tai verdančiu vandeniu nuplikau ax.gif O minkštus irgi į skalbimo mašiną planuoju dėti bigsmile.gif
Jurgux
Nuplaunu tik nauja zaisla, o po to jau ne schmoll.gif schmoll.gif Juk namie pakankamai svaru ir tikrai nesiruosiu paluti po kiekvieno kritimo ant zemes blush2.gif Nepykit, bet nesuprantu kam plauti jeigu nukrito namie ant zemes g.gif g.gif
ievast
As tai taip pat tik naujus zaisliukus nuplaunu bigsmile.gif Ir manyciau, kad vaikai turi savo bakteriju naminiu paragaut rolleyes.gif
Siracusa
as irgi tik su karstu vandeniu nuplaunu. o kramtukais tai dbr visi zaislai pavirte, net pliusiniai hihihi.gif
linytes
Plaunu po tekančiu vandeniu, o pliušinius skalbiu mašinoj su milteliais ir minkštikliu.
gieruze
o as zaisliukus plaunu tik vandenuku is krano, bet laabai retai blush2.gif
nuo muilo gi kvapas lieka g.gif
mucka
Plaunu labai retai ax.gif Naujus irgi ne visada nuplaunu ax.gif o minkštus skalbiau dar tik 1 kartą (mums beveik 10 mėn.) ax.gif nematau reikalo krupščiai viską valyt - pradės vaikščios savarankiškai lauke, tai netokių bjaurybių pridės į burną doh.gif Dažniau plaunam rankytes 4u.gif
jkrista
kartkartėm nuplaunu tekančiu vandeniu iš čiaupo, o minkštus tai į skalbyklę su vaiko drabužėliais metu.
menade
Naujus žaislus būtinai išplaunu skalbiankėj,o ar vėliau namie naudotus plausiudar nežinau,nes Nagliukas dar nežaidžia su žaislais biggrin.gif
Rituxx
naujus žaislus visada plaunu ir kai mažas buvo stengdavausi išplauti visus, o dabar tai nebent pamatau kad nešvarūs tai plaunu rolleyes.gif
daivajna
Kartais nukritusius ant žemės žaisliukus perlieju vandniu iš čiaupo, o kartais ir neplaunu...Pitariu mamosm, kad pradėjus vaikščioti po lauka dar didesnių bakterijų i burnytę pateks. Pakels kokį nieką nuo žemės o paskui ta rankytę į burnytę įsikiš verysad.gif Nepadarysime savo vaikučiams super sterilios aplinkos.....
Hermion@
Aš išplaunu naujus žaisliukus karštu vandeniu su muilu, o paskui nebeplaunu, jie ir taip švariai aplaižyti hihihi.gif Dar išplaunu žaislus, su kuriais žaidė atėję pas mus į svečius vaikai.
gytulka
Naujai nupirktus zaislus nuplaunu po verdanciu vandeniu. Iki puses metuku ploviau nukritusius zaislus ant zemes po valdeniu, bet dabar to nebedarau, nes manau vaikas turi igauti imuniteta, zinoma dabar grindis namie dazniau plaunu 1-3 kartus i diena, tai didelio purvo tikrai nepatenka lotuliukas.gif
ivory
minkštus skalbiu skalbimo masinoj, o "kietus" perplaunu vandeniu
MamaDiana
QUOTE(gytulka @ 2006 04 30, 12:41)
Naujai nupirktus zaislus nuplaunu po verdanciu vandeniu. Iki puses metuku ploviau nukritusius zaislus ant zemes po valdeniu, bet dabar to nebedarau, nes manau vaikas turi igauti imuniteta, zinoma dabar grindis namie dazniau plaunu 1-3 kartus i diena, tai didelio purvo tikrai nepatenka  lotuliukas.gif
*

ir mes taip pat darom biggrin.gif
tik grindis ne taip daznai plaunu ax.gif
Velniukė
QUOTE(gytulka @ 2006 04 30, 14:41)
Naujai nupirktus zaislus nuplaunu po verdanciu vandeniu. Iki puses metuku ploviau nukritusius zaislus ant zemes po valdeniu, bet dabar to nebedarau, nes manau vaikas turi igauti imuniteta, zinoma dabar grindis namie dazniau plaunu 1-3 kartus i diena, tai didelio purvo tikrai nepatenka  lotuliukas.gif
*

Darau lygiai taip pat thumbup.gif Tik grindis plaunu 1 karta i diena na ir zinoma jai issipurvina tada ta procedura pakartoju lotuliukas.gif
Grindis daznai ploviau gal kokius 3-4 men. nes vis bijojau ,kad dulkiu vaikas neprikvepuotu doh.gif Gal pogimdyvine kokia baime buvo apemusi nes bet kokio maziausio purvo kraciausi blush2.gif
loncelotas
aš minkštus naujus žaislus skalbiu skalbimo mašinoje, o tų kurių negalima skalbt laikau šaldymo kameroje lotuliukas.gif
Barškučius ir kt kietus išplaunu vandeniu su muilu ir viskas 4u.gif
crazy babe
tik vandenuku nuplaunu. svarbiausia namu svara palaikyt, tada nebus ir zaislam kur susipurvint ax.gif
kristal
naujus zaisliukus visada nuplaunu virintu vandenuku, nukritusius zaisliukus taip pat praplaunu virintu vandeniu.
Po draugu, megstanciu paragauti musu zaisliukus, tongue.gif apsilankymo tokios pacios proceduros.
triuliu
perplaunu tik naujus ir nukritusius ant zemes zaislus, o siaip nemanau, kad vaikus reikia auginti steriliai schmoll.gif
verzak
Plaunu su ūkiniu muilu (jis iš natūralių medžiagų) naujus guminius žaislus, o medžiaginius išskalbiu skalbyklėje. Nukritus žaislui jo nepuolu plauti, nors namuose turime ir šunį - vaikas turi priprasti prie namie esančios aplinkos ir jos nešvarumų. Iki šiol dukrytė flirt.gif nesirgo ir nieko neatsitiko.
Juritele
As tai nuplauna daznokai su karstu vandeniu ir kartais muilu,nes kai pasiziurai tai zaislai burnoj ir burnoj biggrin.gif
Wildberry
Suseiliotus barskucius ir kramtukus nuplaunu karstu vandeniu,medziaginius plaunu skalbykleje.Jei nukrenta neplaunu,nes kur ten jie gali issitepti kai svaru namie rolleyes.gif O siaip tai labai steriliai neauginu,nes dabar ji viska i burnyte deda nespeju suziureti ax.gif Taigi stengiuosi namuose svara palaikyti 4u.gif
Julija1
As plaunu zaisliukus su virintu vandeniu, stengiuosi pastebeti juos numestus zaisliukus, na zinoma visu nesuziuresi, ypac dabar kai viska kisa i burnyte tongue.gif
laura-jur
as irgi plaunu verdanciu vandeniu o pliusinius skalbiankei
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.