Labux.
Aš plaunu visus naujus žaislus. Šiaip tik su soda ištrinu (arba vaikišku muiliuku) ir perplaunu karštu vandeniu. Nukritusius žaislus, namuose ant žemės, nuvalau tik ranka arba nuplaunu vandeniu.. nes šiaip jau namuose švaru. Parsineštus iš lauko taip pat kartais perplaunu tik vandeniu. Nu nelabai dažnai aš tuos žaislus plaunu
Taip pat nuplaunu vandeniu, o minkštus žaisliukus plaunu skalbiankei kartu su vaiko rūbeliais.
Anksciau nukritusius nuplikydavau verdanciu vandeniu, mikstus, kai isterliuzina sumetu i skalbianke kartu su rubeliais. Dabar, kai nespeju kyloti
1-2 kartus per diena nuplaunu.
Aš jau plaunu ganėtinai retai. Kadangi mergina ropoja po kambarį, viską nuo grindų rankioja, kur ir ką bepasiektų - į burną deda, tai žaisliukai yra pats mažiausias ir menkiausias rūpestis
Grindis plauk neplovus, vis tiek rankytės ir plaukų, ir dulkių prisirenka... Taip kad dabar dažniau jos rankytes plaunu nei žaisliukus O šiaip tai naujus žaislus visada gerai nuplaunu (išskyrus minkštus) su muiliuku ir karštu vandeniu, o vėliau - tiesiog su vandeniu.
Sveikutes. Mano vaikiukui pirmajam jau kt. savaite bus 6 m., bet as vis dar plaunu zaisliukus. Ypac minkstus. Nes juose prisikaupia visokiu bakteriju ir dulkiu. Mazam zaisliukus plaudavau su ukiniu muilu, o jei plaut budavo negalima- valydavau spiritu. Dabar greit bus mazasis, tad is anksto nusipirkau sterilizavimo skyscio is "Maximos" ("Chicco", 1 l, kaina-12,99 Lt), kuris tinka ir indams, ir ciulptukams, ir buteliukams (zinoma ir zaislams, kuriuos galima slapint)...
Skaičiau, kad kūdikio žaisliukus reikia plauti su vaikišku muiliuku, pvz.: Johnson`s baby.
Neplaunu. Manau, vaikas turi palaižyt ne vien sterilius žaislus. Toks retorinis klausimas : Ką darysit, kai vaikas žais smėlio dėžėj?
Gerai nuplaunu tik naujai nupirktus žaislus.
Kadangi su pliušiniais žaislais beveik nežaidžia, tai juos tik karts nuo karto į balkoną išnešu "pravėdinti" O kitus plaunu su paprastu vandeniu, bet ne kasdien
aš tik nupirktus žaislus nuplaunu ir nuplikau verdančiu vandeniu, o po to tai nebeplaunu, nes vaikas turi priprasti prie naminių bacilų
retai žaislus plaunu, nes tikrai ne žaislai įdomiausia dabar, o visokie trupinukai ir t.t. Nemanau, kad reikia visiško sterilumo
Neplaunu
QUOTE(Ievius @ 2006 01 17, 20:46) Neplaunu Sutinku
nuplaunu tik tada jei vaikutis numeta zaisla ant zemes
pliušinius išskalbiu skalbiankėj kartu su drabužėliais, nes maniške labai mėgsta uodegas pačiulpt
Aš nuplaunu naujus, o paskui po kažkiek laiko. Po kiekvieno nukritimo ant žemės neplaunu, nes paprasčiausiai to nespėčiau daryt
Maniskis atsigules grindis laizo, tai ka jau cia apie zaislu plovima kalbeti
Jau nebeplaunu!
O as iki siol neploviau. Na, gal retkarciais...
As tai vis naujus zaislus isvirindavau,plaudavau iki 5men.,o dabar nuo situacijos priklauso,jei namie nukrenta jau nebeplaunu,o jei is poliklinikos pareinam su savais zaislais tai tada nuplaunu
Aš plaunu šiltu vandeniu iš krano, su vaikišku muilu
iki triju menesiu mirkiau dezinfekcijos skystija
Iki pusės metų naujus žaislus nuplaudavau, labiausiai kramtomus ar užkritusius už lovos plaudavau. Pradėjus Pauliui ropoti, žaislų nebeplaunu. Užtai dvigubai dažniau kambarius valau
Aš tai žaisliukus nuplaunu pirma kart juos duodama vaikiukui,ka aš žinau kas juos pakuoja kal koks baktėriju maišas
Aš kartais vaikišku muilu, bet dažniausiai perlieju užvirusiu vandeniu
Nuplaunu tik nauja zaisla, o po to jau ne
As tai taip pat tik naujus zaisliukus nuplaunu
as irgi tik su karstu vandeniu nuplaunu. o kramtukais tai dbr visi zaislai pavirte, net pliusiniai
Plaunu po tekančiu vandeniu, o pliušinius skalbiu mašinoj su milteliais ir minkštikliu.
o as zaisliukus plaunu tik vandenuku is krano, bet laabai retai
nuo muilo gi kvapas lieka
Plaunu labai retai
kartkartėm nuplaunu tekančiu vandeniu iš čiaupo, o minkštus tai į skalbyklę su vaiko drabužėliais metu.
Naujus žaislus būtinai išplaunu skalbiankėj,o ar vėliau namie naudotus plausiudar nežinau,nes Nagliukas dar nežaidžia su žaislais
naujus žaislus visada plaunu ir kai mažas buvo stengdavausi išplauti visus, o dabar tai nebent pamatau kad nešvarūs tai plaunu
Kartais nukritusius ant žemės žaisliukus perlieju vandniu iš čiaupo, o kartais ir neplaunu...Pitariu mamosm, kad pradėjus vaikščioti po lauka dar didesnių bakterijų i burnytę pateks. Pakels kokį nieką nuo žemės o paskui ta rankytę į burnytę įsikiš
Aš išplaunu naujus žaisliukus karštu vandeniu su muilu, o paskui nebeplaunu, jie ir taip švariai aplaižyti
Naujai nupirktus zaislus nuplaunu po verdanciu vandeniu. Iki puses metuku ploviau nukritusius zaislus ant zemes po valdeniu, bet dabar to nebedarau, nes manau vaikas turi igauti imuniteta, zinoma dabar grindis namie dazniau plaunu 1-3 kartus i diena, tai didelio purvo tikrai nepatenka
minkštus skalbiu skalbimo masinoj, o "kietus" perplaunu vandeniu
QUOTE(gytulka @ 2006 04 30, 12:41) Naujai nupirktus zaislus nuplaunu po verdanciu vandeniu. Iki puses metuku ploviau nukritusius zaislus ant zemes po valdeniu, bet dabar to nebedarau, nes manau vaikas turi igauti imuniteta, zinoma dabar grindis namie dazniau plaunu 1-3 kartus i diena, tai didelio purvo tikrai nepatenka ir mes taip pat darom tik grindis ne taip daznai plaunu QUOTE(gytulka @ 2006 04 30, 14:41) Naujai nupirktus zaislus nuplaunu po verdanciu vandeniu. Iki puses metuku ploviau nukritusius zaislus ant zemes po valdeniu, bet dabar to nebedarau, nes manau vaikas turi igauti imuniteta, zinoma dabar grindis namie dazniau plaunu 1-3 kartus i diena, tai didelio purvo tikrai nepatenka Darau lygiai taip pat Grindis daznai ploviau gal kokius 3-4 men. nes vis bijojau ,kad dulkiu vaikas neprikvepuotu
aš minkštus naujus žaislus skalbiu skalbimo mašinoje, o tų kurių negalima skalbt laikau šaldymo kameroje
Barškučius ir kt kietus išplaunu vandeniu su muilu ir viskas
tik vandenuku nuplaunu. svarbiausia namu svara palaikyt, tada nebus ir zaislam kur susipurvint
naujus zaisliukus visada nuplaunu virintu vandenuku, nukritusius zaisliukus taip pat praplaunu virintu vandeniu.
Po draugu, megstanciu paragauti musu zaisliukus,
perplaunu tik naujus ir nukritusius ant zemes zaislus, o siaip nemanau, kad vaikus reikia auginti steriliai
Plaunu su ūkiniu muilu (jis iš natūralių medžiagų) naujus guminius žaislus, o medžiaginius išskalbiu skalbyklėje. Nukritus žaislui jo nepuolu plauti, nors namuose turime ir šunį - vaikas turi priprasti prie namie esančios aplinkos ir jos nešvarumų. Iki šiol dukrytė
As tai nuplauna daznokai su karstu vandeniu ir kartais muilu,nes kai pasiziurai tai zaislai burnoj ir burnoj
Suseiliotus barskucius ir kramtukus nuplaunu karstu vandeniu,medziaginius plaunu skalbykleje.Jei nukrenta neplaunu,nes kur ten jie gali issitepti kai svaru namie
As plaunu zaisliukus su virintu vandeniu, stengiuosi pastebeti juos numestus zaisliukus, na zinoma visu nesuziuresi, ypac dabar kai viska kisa i burnyte
as irgi plaunu verdanciu vandeniu o pliusinius skalbiankei
|