Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lelyte ar meskiukas?
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
kivi
Ar yra koks nors psichologinis paaiskinimas kodel vaikuciai megsta zaisti su vienais ar kitais zaisliukais?
Seniai apie tai galvoju, tai manau paklausiu rolleyes.gif

Dukryte 5 m, megsta pasakas apie zveriukus, zaidzia su kaciukais, suniukais ir pan. O barbe isrengta po lova metosi ir mazge pazaidzia su ja tik tada, kai drauge ateina ir atsinesa savo leliu.
Na palyginimui as vaikystei zaisdavau tik su lelem visokias princeses, princus, ju meiles visokias wub.gif Pasakas tik apie princeses. O mano dukryte, kaip ir sesuo vaikystej.
Kazkur skaiciau apie tai, bet jau nepamenu. Butu labai idomu suzinoti
Pangasija
rolleyes.gif oi... prisimenu save vaikystej... mylimiausi zaislai -- zveriukai, pasakos mylimiausios -- irgi apie zveriukus. O lelems budavo nulis demesio. Savo mylimus zveriukus iki dabar esu issaugojus clap_1.gif
Psichologe
Nesu skaičiusi kokios nors informacijos apie tai. Jeigu surasiu, tai būtinai parašysiu.
Viktualina
Pas mane situacija analogiška. Aš domėjausi tik lėlėm - minkštų žaislų neturėjau ir man jų nereikėjo - o dukra 2m. tik jais ir domisi. Lėlės visai nedomina - o aš tiek jų turiu išsaugojusi jai...
Renarda
O mano trimetis sunelis leles megsta labiau uz pusantru metuku dukryte... Jam didziausias malonumas nuejus pas pussesere pastumdyti leliu vezimeli. Zinoma jis zaidzia ir su masinelem, siaip yra labai padykes, bet kai nueinam pas draugus, kurie turi leliukus, tai jis negali atstoti - glosto rankytes, veiduka, snekina. Toks mergaitiskas jis tada atrodo. Bet gal tai normalu tokiame amziuje? Tuo labiau, kad mate kaip buvo globojama sesyte g.gif . Bet Teletabiai musu seimoje neturi komkurentu biggrin.gif
Psichologe
Vaikas elgiasi su mažais vaikais panašiai, kaip su juo buvo elgiamais, o be to, turbūt stengiasi elgtis panašiai kaip mato elgiantis jus su maža sesute.
-Radė
sveiki,
as norėčiau paklaust ar būtina vaikui turėt savo vienintelį žaislą. Kodėl vieni vaikai nepaleidžia kokio meškio ir eidami miegot, o kitiem visai nebūtina tokia atributika? Draugės mergytė turi savo vienintelį ir neliečiamą, privalomas einant miegoti. Manoji tokių meilių žaislam nepripažįsta, jei ir pasiima ką į lovą, tai jau grimzdant į sapną būtinai atstums ir išmes, kad netrukdytų.Nei vienas žaislas neturi išskirtinės "padėties", tačiau mažam vaikui būdingas savinkiškumas, tai kitiems nenoriai dalina, jei ką iškart - "mano".
~Aura
As del savo seses. Jai 9 metai, negali viena miegot. Iskart i asaras. Kai as miegu salia tai nieko. Bet tada vistiek prisideda kruvas zaislu, uzsikloja galva ir juos apsikabinus miega.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.