NoAngel
2008 12 06, 19:32
Sveikos mielos mamos ir tėčiai  Teiva turiu tokią dilemą dėl mažiukės (baladį bus 3 metai) rimto susidomėjimo anglišku vaikišku televiszijos kanalu - Baby tv.Kas turit galimybę matyt kas ten rodoma suprasit mane, kas ne - siūlyčiau įeit į www.youtube.com (įrašant baby tv)...o bėda čia kaip ir nebėda...nežinau net kaip įvardint  Reikalas tame, kad lietuviškai pana kalbėt visiškai nebando, viską siurbia iš to taip mylimo Baby tv  Ir žodžių kartojimai, ir dainelės, ir muzika, nu žodžiu į viską reaguoja su dideliom emocijom(džiaugsmas, šūkavimas, rankų plojimas, šokimas).Būtų viskas gerai, jei mūsų šeima būtų dvikalbė(anglų-lietuvių), bet va esam tokie kokie esam - lietuviai , tad ir kalbame lietuviškai  O va pricesė ta mūsoji, gražuolė, nerodo susidomėjimo į lietuviškus animacinius filmukus, net ir tos reklamos jai visiškas nulis  Todėl ir lietuvių kalba skurdi  O va angliškus žodelius bando kartot ir ne betkaip, emocingai, išraiškingai.Net nežinau ar gerai išdėsčiau mintius...Ar suprasit....Bet būtų įdomios mintys ir apmastymai, o gal ir patirtis(kas susidūrę su tuo Baby tv)...Ar tokie dalykai nesudarys lietuvių kalboje didelių spragų? Dėl to kad mergina nenori kalbėt, kreipėmės ir į logopedę...Sutrikimų nerado, patvirtino, kad visiškai sveikas vaikas.Beje, jos taippogi klausiau dėl to angliško reikaliuko...Jos nuomonė tokia, kad pakenkt neįmanoma  Bet va manes kažko tai nenuramono Papildyta:P.S. Beje su vaiku bendravimas šimtaprocentinis, dėmesio tikrai rodos netrūksta  Ir knygeleslietuviškas pavartom(paskaitom), ir lietuviškų vaikiškų dainelių duodam paklausyt.Bet susidomėjimas ne toks kaip ................
VeroniQ
2008 12 08, 09:27
Kaip galima neismokt kalbos, kuria kalbi kasdien ir visi kalba, o uzsinio kalba nepamaisys. Nu zinoma tik ne visa diena ta tv ziuret
liepuks
2008 12 08, 10:20
O as specialiai savo mazajai nuperku anglisku DVD nes tokio amziaus vaikai imlus,tai ji ziuri irgi su malonumu tuos angliskus zodelius pakartoja,as kazkur girdejau kad ankstyvoje vaikysteje keleta kalbu girdeje vaikuciai veliau geriau isisavina tas kalbas,na lieka kazkas smegenelese gero,kaip ir istreniruoja labiau ta kalbine dali.Del lietuviu tai ji puikiai kalba,kaip savo metu ,jai2,5 balandi taipogi 3ir labai sudetingus zodelius pakartoja,bet cia nerodiklis del yvairiu priezasciu nekalba vaikuciai ir iki 4 metu bet tai nereiskia, kad nesimokina kalbos na juk supranta ka snekat,reguoja.Paskutinis susizavejimas maniskes is multiku DORA,ja rodo sestad,sekmad 8val per lnk,ar per tv3 tik neatsimenu,tikrai rekomenduoju,ten ir lietuviu kalba ir anglisku zodeliu pamokina,ir interaktyvu-vaikas dalyvauja multike.
Alchemie
2008 12 08, 18:07
Is savo patirties galiu pasakyti taip. Sitos laidos reikia sumazinti, kiek imanoma daugiau. Viena tai vaikas tokio amziaus kaip tik mokosi kurti santykius, pradeda mokytis zaisti su kitais, jei ji kurs santykius pagal TV bus emociniu bedu veliau. del kalbos. Tokio amziaus vaikai labai imlsu kalbai ir praktiskai susideda kalbos pagrindus ir buna luzis kalbejimo.Gal but siuo matu pagal logopedinius reikalavimus ji kalba gerai, bet, kadangi anglu kalbos sistema paprastesne, nei lietuviu, vaikas intuityviai linksta prie lengvesnes sistemos ir ypac, kuri kaip zaidimas ir ryski detale dalyvauja jo gyvenime. Mano vaikas gime lietuviu seimoje, rodziau tik tam tikrus mokomuosius filmukus angliskai, deja vaikas kalba puikiai angliskai (pats ismoko, specialiai nemokiau), o va lietuviskai yra diagnoze nezymus albos neisvystymas - t.y. nederina linksniu, giminiu, daznai ir skaiciu, sunkiau su sakinio sturktura. Nesakau, kad tai TV itaka, ir siuo atveju jo anglu kalba padeda platinti lietuviu kalbos zodyna, taciau, jei yra polinkis 9o apie toki mes eja negalime zinoti ar nuspeti), kad lietuviu kalba bus sunkiau mokomasi, tai TV tikrai nepades. Antras dalykas, kad kompiouteriniai zaidimai ir filmukai praktiskai uzurpuoja vaikoasmenybe ir jo besikurianti "asmenini gyvenima, isgyvenimus", jis susitapatina su herojumi ir labai vargina smegenis. paziureje daugiau TV ar pazaide kompu pasidaro irzlus ir pavarge.. Pas mus siuo metu jau psuemti nera TV, vieninteliai filmukai kuriuos mato yra is kompiuterio ir tik praeje musu cenzura. Turiu apsakyti,kad vaiko emocinis fonas labai pasikeites, nurimes. Taigi, nuostabu ir gerai, kad mama rupinasi kokia itaka daro tas baby.tv ir jei turite galimybe tiesiog isderiniit to kanalo nustatyma, o filmuku ziurejima darykite seimynini, kad knygeles ir bendravimas butu pirmoje vietoje jos gyvenime
Mums sis kanalas jau praeity  Esam tikra lietuviska seima, taciau gyvenam valstybej, kurioj valstybine kalba - anglu... Ir mes nieko pries, kad vaikas tv pagalba ismoktu keleta pagrindiniu fraziu - paciam bus lengviau adaptuotis cia.. Taciau aisku, jei butu taip kaip sitos temos herojei, tai jau butume riboje tuos ziurejimus
laumele
2008 12 10, 09:37
aciu dievui neturiu tokiu bedu . bet tv manau reikia riboti bet kokio amziaus vaikams. nei akims , nei smegeninei , nei bendravimui nieko gero .
Pavasarėlis
2008 12 11, 16:34
Manau filmukai ir TV turi didele itaka. Mes nuo kokiu metu pradejom po truputi ziureti filmukus, tokius kaip mazyliai, teletabiai lietuviu kalba. Beziuredamas vaikas pradejo kartoti tai ka kartoja personazai, taip pradejo plestis zodynas ir kuo tokiau tuo daugiau zodziu jam reikejo. Vaikas ka girdi, tuo ir gyvena. Dabar jam tuoj trys, kalba dar svepluodamas, bet net ir per rinkimus prisiklauses ir prisirinkes fraziu pribloskia senelius ir dedes savo pareiskimais
Vendetta
2008 12 16, 14:38
Mano abu irgi mėgsta Baby TV žiūrėti. Ilgai neleidžiam, bet truputį - kodėl gi ne? Man ir pačiai jį patinka pažiūrėti su vaikais. Tada aš jiems viską lietuviškai aiškinu kas ten ir kaip. Patinka jiems. ir aš kartu su jais pabandrauju.
everoby
2008 12 16, 15:43
Mes gyvenam Anglijoj,mano dukryte labai megsta ziureti filmukus,bet man visai nepatinka kad ji jau moka kelis zodzius angliskai,nes ji jau net uzmirsus lietuviu kalbos zodzio prasme o sako tik angliskai,vistiek teks vaziuot i Lietuva kai jei sukaks 7 metai,mes norim kad ji Lietuvoj mokintusi,o ne cia.
-------------------------- Žinutė redaguota. Ištrintas nekorektiškas pasisakymas. Moderatorė
courtney
2009 01 09, 12:47
Ir mūsų šis kanalas favoritų sąraše  Ilgai žiūrėt tai ji ir pati nemėgsta, dažniau kaip fonas būna. Per laidelę Louis World (kur aiškina kaip koks daiktas vadinasi), pati manęs klausia, mama kas čia? O paskui vėliau žiūrėdama kartoja: apple-obuolys. pear-kriaušė  Juokinga būna  Nematau tame nieko blogo, svarbu, kad žiūrėjimo laikas būtų ribojamas
gobsiukas
2009 01 09, 13:31
as ir manau kad vaikams tv ziureji reikia riboti nes jislabai veikia vaiko pcihika  ir mes taip patyrem . dabar kai pradejom reguliuoti vaiko ziurejimas jis tapo ramesnis tad manau tv ziurejimas nelabai gerai
*baRboSa*
2009 01 09, 22:04
QUOTE(Mega13 @ 2008 12 06, 19:32) Sveikos mielos mamos ir tėčiai  Teiva turiu tokią dilemą dėl mažiukės (baladį bus 3 metai) rimto susidomėjimo anglišku vaikišku televiszijos kanalu - Baby tv.Kas turit galimybę matyt kas ten rodoma suprasit mane, kas ne - siūlyčiau įeit į www.youtube.com (įrašant baby tv)...o bėda čia kaip ir nebėda...nežinau net kaip įvardint  Reikalas tame, kad lietuviškai pana kalbėt visiškai nebando, viską siurbia iš to taip mylimo Baby tv  Ir žodžių kartojimai, ir dainelės, ir muzika, nu žodžiu į viską reaguoja su dideliom emocijom(džiaugsmas, šūkavimas, rankų plojimas, šokimas).Būtų viskas gerai, jei mūsų šeima būtų dvikalbė(anglų-lietuvių), bet va esam tokie kokie esam - lietuviai , tad ir kalbame lietuviškai  O va pricesė ta mūsoji, gražuolė, nerodo susidomėjimo į lietuviškus animacinius filmukus, net ir tos reklamos jai visiškas nulis  Todėl ir lietuvių kalba skurdi  O va angliškus žodelius bando kartot ir ne betkaip, emocingai, išraiškingai.Net nežinau ar gerai išdėsčiau mintius...Ar suprasit....Bet būtų įdomios mintys ir apmastymai, o gal ir patirtis(kas susidūrę su tuo Baby tv)...Ar tokie dalykai nesudarys lietuvių kalboje didelių spragų? Dėl to kad mergina nenori kalbėt, kreipėmės ir į logopedę...Sutrikimų nerado, patvirtino, kad visiškai sveikas vaikas.Beje, jos taippogi klausiau dėl to angliško reikaliuko...Jos nuomonė tokia, kad pakenkt neįmanoma  Bet va manes kažko tai nenuramono Papildyta:P.S. Beje su vaiku bendravimas šimtaprocentinis, dėmesio tikrai rodos netrūksta  Ir knygeleslietuviškas pavartom(paskaitom), ir lietuviškų vaikiškų dainelių duodam paklausyt.Bet susidomėjimas ne toks kaip ................  Manoji visiskai nerodo jokio susidomejimo siuo tv kanalu,kaip ir per LTV kur dabar rodo "Paslapciu sodas",visiskai neziuri ir jai net neidomu.Visai kas kita teletabiai ir "Aviukas Sonas".Galetu ziuret valandu valandas,deja nieks tiek neleidzia.
Elenchik
2009 01 20, 15:14
Aciu Dievui,kad mum atjunge baby tv,tai nera galvos skausmo.Anksciau tai net i lauka eiti nenorejo.dabar ijungiu koki viena trumpa filmuka,pvz,teletabiai ir psio.
natalikas
2009 02 02, 15:33
QUOTE(LĖTA @ 2008 12 16, 15:38) Mano abu irgi mėgsta Baby TV žiūrėti. Ilgai neleidžiam, bet truputį - kodėl gi ne? Man ir pačiai jį patinka pažiūrėti su vaikais. Tada aš jiems viską lietuviškai aiškinu kas ten ir kaip. Patinka jiems. ir aš kartu su jais pabandrauju. mono sunus irgi ziuri si kanala jam 5m.bet ijungiu ir aiskinu lietuviskai,pas mus rusu-lietuviu seima,bet sunus gerai sneka abem  ,o dabar ir angliskus zodzius jau tare kai TV.ziuri,seip pasakysiu kad labai gerai kad sis kanalas yra geriau nei TELETABIAI
Kartais pažiūrim Baby TV, bet problemų tai nesukelia. Iš anksto tariamės kelis filmukus pažiūrėsim (jie ten trumpučiai  ). Ne tiek daug ir kalba kaikuriuose, kur yra tekstas verčiu ką sako. Gana mielas kanalas, bet jau išauginėjam.
Maži vaikai labai imlūs kalbom. Ir aš nieko prieš jei jie išmoksta ir kitą kalbą. Kiek yra mišrių šeimų, kur kalbama ne viena kalba. Teko susidurti su tokiu atveju, kai prieš 3 metus šešiamete mergaite per pusmetį išmoko rusų kalbą žaisdama su kiemo vaikais. Jos gimtoji kalba vokiečių, ir tėveliai tuo metu buvo stažuotėje Sankt Peterburge. Mažoji kuo puikiausiai susikalbėjo su muitininkais pasėnyje ir vertėjavo tėveliams. Ir kai svečiavosi ši šeima Lietuvoje po 2 metų, kieme mažoji su vaikais kalbėjo rusiškai, nes buvo keli bendraamžiai rusiukai, o kai aš paklausiau jos rusiškai, ji atsakinėjo man vokiškai.
patranka
2009 03 12, 19:18
 kartais leidžiu
jurgelep
2009 03 12, 22:00
mano vaikinukui irgi patinka sitas kanalas, gerai bent kad per ji rodoma ta vadinamoji geroji animacija
labai geras kanalas, žiūri pakankamai seniai. Kažkada mokantis kalbėti, buvo atsiradusi jo kalboje ne žuvis, o fišė, bet praėjo ir praėjo.. O nenori kai kada eiti į lauką dėl Nikodeono (ar kaip jis ten) kanalo.. Mat baby per trejus metus tapo įprastu reikalu
Landrita
2009 03 24, 11:25
Mes tik pries pora men atradom si malonuma, tai net mano beveik 7 metu sunus issiziojes ziuri.Jam idomu.As jam isverciu, jis po truputi isimena zodzius.Net simsonus praleidzia del baby tv.
irmusia
2009 04 07, 15:11
Kazkaip musiske aplamai nelabia zavisi TV. Atrodo reklamuoja koki filmuka, kuris bus po sasvaites, jau sako ziuresim. Ateina filmo diena, atsiseda, 10-15 min ir vsio. Jau spurda, juda, muistosi ir sugalvoja kokiu sunybiu, tai telika slieka kaip fonas  ir taip nuo mazumos. Va toki multika apie Dora, Paslapciu soda, aviuka sona, tai pasiziuri, nes jie neilgi. Bet jei rodytu kelias serijas is eiles irgi neissedetu. Taigi tfu tfu tfu bet lyg ir neturim kolka stokios problemos.
aistule28
2009 04 07, 18:32
Mano mažyliui 3m ir 4mėn. bet jis filmuku visai nežiūri,tik kartais užmeta akį,o šiaip nenusėdi vietoj ramiai kad visa filmuka išžiūrėt.kartais kai žiūrim koki filma vakarais atsigula prie mūsu pažiūrėt,kai būna pavarges jau
žibutė69
2009 04 07, 20:55
Maniškis šį kanalą labai žiūrėjo 3 metų. Dabar jam 5 metai, tai jau nebesidomi šiuo kanalu.
Hedra:)
2010 01 19, 16:14
o as pastebejau , kad manasis kaip tik daug ka gero ismoksta is televizoriaus...
baby tv- šiuo metu mėgiamiausias vaiko kanalas, kiti nelabai tinka. Na bet stengiuosi kad nežiūrėtu ištisain
sandrijja1980
2010 02 04, 00:40
kempiniukas placiakelnis sitas filmukas ji pakerejo.
Madmuazelle
2010 02 04, 20:47
QUOTE(Snake* @ 2010 01 31, 12:50) baby tv- šiuo metu mėgiamiausias vaiko kanalas, kiti nelabai tinka. Na bet stengiuosi kad nežiūrėtu ištisain  Pas mum tas pats  tik pramerkia akis - junk Baby.tv
|
|