Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip skatinti domėtis knygų pasauliu?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Ankstyvasis ugdymas
lengvute
maniškės nemėgsta, beyt netyčia radau gerų patarimų, gal pravers ir jums, o gal dar ką nors patarsite iš savo patirties?
Alchemie
Manau, kad vienas is budu, tai kai vaikas mato, akd tau idomu skaityti knygas, ne tik jam, bet ir paciai. Aisku tam tikru laiku, kol vaikas gal iki 4 metu, tai gana sunku rasti laiko paskaityti paciai, kai vaikas salia, bet maniskis butent ir domisi, "skaito"-pasakoja pasiemes savarankiskai knygas delto, kad kopijuoja mamos elgesi, o dabar dar ir delto, akd raides jam atrodo kaip stebuklai, ypac kai jis jau jas pazista.
Pieva1
QUOTE(Alchemie @ 2005 07 13, 13:31)
Manau, kad vienas is budu, tai kai vaikas mato, akd tau idomu skaityti knygas, ne tik jam, bet ir paciai. Aisku tam tikru laiku, kol vaikas gal iki 4 metu, tai gana sunku rasti laiko paskaityti paciai, kai vaikas salia, bet maniskis butent ir domisi, "skaito"-pasakoja pasiemes savarankiskai knygas delto, kad kopijuoja mamos elgesi, o dabar dar ir delto, akd raides jam atrodo kaip stebuklai, ypac kai jis jau jas pazista.
*

drinks_cheers.gif Mano Ievuška iki mokyklos knygas ryte rijo. Labai patiko skaityti, o po staiga... nustojo. Sukau sukau aš galvą ką daryti. Ji geriausiu atveju komiksus paskaitinėja ir viskas... O va per šitas atostogas pati paėmiau knygą. Suvaikėjau - "Harį Poterį" Na ir aš vieną po kitos, vieną po kitos ir baigiu beveik visą seriją perskaityti. Žiūriu dukra irgi pasiėmė nebaigtą skaityti dalį ir ėmė mane vytis biggrin.gif Pradėjom lenktyniauti biggrin.gif
Alchemie
Hehe, manau, akd kai kurie vaikai iki mokyklos patiria malonuma skaityti, nes tai jie daro savo noru, o kai mokykloje reikia skaityti ir ne ta ka nori (o jei dar vadoveliai neidomus) tada atvesta, gal pavargsta, nes ima suprasti, kad skaitymas gali buti ir darbas (mano vyrui po siai dienai skaitymas - darbas cry.gif )
O as vaikiskas knygas skaitau, nes tenka rasyti recenzijas, bet turiu apsakyti, kad daznai tarp vaikisku knygu randu daug geresniu ir mielesniu sirdziai kuriniu, nei tarp suaugusiu lekturos.
HP irgi perskaiciau (paskui rijau) kad zinociau, kodel vaikai taip del jo eina is proto. Padariau savo profesines isvadas apie ta knyga, bet labai laukiu sieinant naujos knygos
Laisvė
Dar prie viso to, kas čia jau mamyčių pasakyta, pridėčiau ir tai, kad vaikas, patyręs skaitymo džiaugsmą, turėtų namuose ne tiek matyti pačias knygas, kiek jausti, kad ir namiškius jos domina, kažkas iš artimųjų (mama ar tėtis) nuolat skaito, kalba apie knygas.
Motina
QUOTE(Laisvė @ 2005 07 14, 18:11)
Dar prie viso to, kas čia jau mamyčių pasakyta, pridėčiau ir tai, kad vaikas, patyręs skaitymo džiaugsmą, turėtų namuose ne tiek matyti pačias knygas, kiek jausti, kad ir namiškius jos domina, kažkas iš artimųjų (mama ar tėtis) nuolat skaito, kalba apie knygas.
*

pritariu drinks_cheers.gif
tiesa, aš pati iki kokių 9 -10 metų visai nenorėjau skaityt blush2.gif Tai tėvas pritrūkęs kantrybės pažadėjo kažkiek kapeikų už perskaitytą puslapį doh.gif
Žiauriai nepedagogiška, bet labai padėjo - knyga įdomi pasitaikė, tai kai "užsikabliavau" thumbup.gif .
Gerai, akd nepiktybiška buvau, bo būtų mano tėvai subankrutavę biggrin.gif
-JURGITA-
Vakar per telika pasakojo apie tai,tai sake vaika pradet mokyt skaityt tik tada,kai pajusit jo nora,jokiu budu ne per prievarta,o noras pasireiskia mazdau 5 metu,jau dabar svajoju kaip mokysiu savo vaikuti tongue.gif
lepunele
teisingI vaikui turi gimti noras skaityti. Pradzioje knygeliu vartymas, teveliu skaitymas ir pasakojimas. Gerai butu dar ir paprasyti kad vaikas pats papasakotu kokia pasaka perskaitete. Jau keturiu metu vaikas pradeda klausineti raideliu, ir patys jau galime sakydami zpdzius pasakyti is kokios raides tas ar vienas zodis prasideda. Ugdymas juk vyksta nuo pat gimimo. Tai priklauo nuo paciu teveliu ir kaip jie juos sudomina...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.