Pagaliau ir as radau laiko prisesti ir parasyti savo pastojimo ir gimdymo istorija. 2006 metais pirma karta dingsta mmm, praeina menuo, du, trys, keturi, testai rodo viena juostele, vaiku dar nenoriu, kas darosi nezinau. Einu pas gine, sako, israso hormonu, sako gerti kuri laika, mmm ateina kaip laikrodukas. 2007 metai, nustoju gerti kontraceptikus, mmm vel ne kvapo, vel pas gine, vel hormonai + kontraceptikai. 2008 rugpjuti vestuves, planuojam vaikuti, gine sako, kad mano geriami kontraceptikai gana stiprus, reikia, kad apsivalytu kunas, nusotju gerti mmm nei kvapo
Padaro ultragarsa, pastoti sansu beveik nera, kiausides nefunkcionuoja, moterisku hormonu truksta

duoda laiko iki kovo menesio, kadangi jau trecias kartas perspeja, kad darys laparaskopija. Nauji metai niuroki, nuotaikos nera. Po nauju dar biski saugomes, kad iseitu alkoholio likuciai. Nuo sausio 14 nesisaugom, besijuokdama pakeliu kojas ir sakau, pagulesiu taip,galnubegs kur
Sausio 25 darau testa - neigaiamas

sausio 26,27,28 - neigiamas. vyras ikalbineja daugiau ju nedaryt ir negadint nervu, taip ir padarau. Laikas iki kovo nenumaldomai arteja, mmm kaip nera, taip nera

Pasidarau hormonus, tyrineju atsakyma, internete susirandu rusiska foruma, ten parasau situacija ir hormonu kiekius, prognozes nekokios ir ju manymu. Psichologiskai ruosiuos laparaskopijai ir pinigu taupymui dirbtiniam apvaisinimui.
Ateina kovas, biski maudzia pilvo apacia, tikiuosi, kad ateina mmm, bet ne velnio. Issiprasau pas gine vel i ultragarsa, siuntimo nenori duoti, sako ligonineje jau apziures, bet vis del to isprasau. Sveiki, renkites, gulkites, panele jus nescia

kokios 6-7 savaites, bet nesimato viduje embriono, greiciausiai nesivystantis. Iseinu is kabineto balta kaip mirtis, skambinu vyrui, vaziuot namo paciai nera jegu, asaros byra, rankos dreba,vyras visaip ramina, o as jau beveik komoje. Namie isgeriu arbatos, biski apsiraminu. Lendu i SM paskaitineti, surandu tokia tema, puse merginu raso, kad diagnoze nepasitvirtino. Skaitau intika toliau, aha galima pasidaryt hormonus. Pasidarom hormonus, po savaites vel. Surandu lentele, kur apytikliai parodo pagal hormonu kieki, koks galetubuti vaisiaus amzius, 7-8 savaites, jau ir sirdute plakt turejo

viskas, cia tikrai jau pabaiga, visa dien nevalgau ir vis klausiu uz ka man taip.
Ryte pakartotinis echo, ateinu kaip zeme pardavus, vyras laukia koridoriuje, nes bijo, kad vel namo neturesiu jegu grizti. Atsigulu ir laikas sustoja, ir tik pro migla girdziu balsa, embrionas matosi sirdute plaka, paziurekit. Ir akyse prasvieseja, negali buti, ar jus tikra, pasiziuriu i monitoriu, o ten plaka maza sirdute. greit apsirengiu ir islekiu pas vyra, mes turesim vaikeli, jis pasirode
Po to lekia nenumaldomai nestumo menesiai, jokiu pykinimu, vemimu nera, viska valgau, viskas ok, gimdymo data spalio 25. Per paskutini echo pasako, kad greiciausiai gimdysiu lapkriti, tai nusiteikiu, kad bus per viduriuka, kokia 28-29d.
I nestumo gala gine pasako, kad kaklelis jau 2cm prasiveres iki galo tikrai neisnesosiu. Susiruosiu tases, kad jei ka lektumem i ligonine. Eina 34 savaite, einu i tulika, atsistoju ir kazkaip bega biski

einu miegot, atsikeliu veli tulika, ir vel lyg is ten bega biski

Pazadinu vyras, galvojam ka daryt. Per kursus sake,kad neisnesiuojus iki 37 sav, lekti i ligonine, jei tik kas ne taip. Nu ka 3 val. nakties lekiam mes i AK

Ilekiam, tamsu, viskas uzrakinta, prabegam per koridoriu, nieko ner

Eina sau, ka daryt

vyras su tase, as su maisu. O laiptai, begam i virsu. Atgema, Aliooo ar yra cia kas... tyla, seseliu punktas tuscias, ne gyvos dvasios, vyras sako, kaip siaubiaka kokiam. Ooo, durys begam ten

nusileidziam laiptais, valiooo sviesa, kazkas uz duru yra - ibegam su tasem

Ziuri i mus akusere, sako ka cia darot? Gimdom

O jus apziurejo? Nea, ten nieko nera. Kaip nera? Na taip. Palaukit jus palydes

Ok. Nuveda mus vel i apacia

Sako, niu gi va, cia reikejo garsiai pasibelsti ir pradeda trankyt per durys ir kratyt rankena

Islenda sesele apsimiegojusi, susiraso dokumentus, ateina daktaras, apziuri, sako vaziuokit dar namo, jus negimdot
Papildyta:Ateina spalio 25d. pirmasis terminas, nieko nevyksta, na ir nereikia. vyras sako pilvukui, kad sestadieniais jis ilsisi ir nenoretu, kad siandien reiktu lekti i ligonine. Susitvarkom paskutinius reikaliukus, parsisiunciam is intiko filmu, o as baisiai uzsinoriu torto "Dainavos", ir taip baisiai, kad reikia tuoj pat. Cia buvo pirmas atvejis per visa nestuma,zyziu vyrui, kad noriu nebegaliu kaip, vaziuojam pirkti. Arciausiai namu IKI, sako neparduodam tokiu seniai

na vaziuojam i Rimi, irgi sako senai nebekepam, norfa, maxima irgi neturi. Vyras siulo koki kitoki, o as svaoju apie kieta su riesutais. Gryztu namo nuliudusi, bet vyras ramina ir sako, kad pirmadieni mano zusakys torta kepykloje ir kad neverkciau. Atsigulam miegot ir as jau svaoju apie pirmadieni ir apie tai, kaip kaposiu torta
Nakti biski maudena pilva ir nugara, skausmas nedidelis, panasus kaip per mmm. 8 val. nuenu atigerti, galvoju reikia paziuret kaip daznai tasskausmelis uzeina. Vo blemba

kas 6 minutes, zadinu vyra, sakau atrodo gimdau. Jis pasoka, sako lekiam. Dar sakau palukek, paskaiciuosiu, pasisikrinsiu, i dusa nueisiu. Ateinu is duso, atigulu ir skaiciuoju, praejo 6, 8, 6, 10, 8, 12

nea, negimdau, niekur nevaziuojam, cia turbut paruosiamieji
Kokia 12 val. kai vyras galutinai pabunda, sako gal del visa ko nulekiam pasitikrint, blogiau nebus. Kadangi AK mums nepatiko, nusprendziam vaziuoti i RK. Niekad ten nebuve, tik mazdaug zinom kur yra, man linksma, vyrui nelabai, muzikele groja, mes vaziuojam, iriedam i kazkoki kiema ir einam ieskot kur cia gimdo

Su zmoniu pagalba mums tai pavyksta. papasakojam akuserei, kas ir kaip, saemiai nereguliarus, bet del visa ko atvarem. Ateina gydytoja, paklausia kur gyvenam. Ai, 5 min kelio nuo gimdymo namo, tai turbut vaziuokit namo, jei ka vel atvaziuoti, bet del visa ko dar paziuresiu kiek atsiveres kaklelis. Uzlipuant kedes, ooo sako vaikeli, jau 6 cm, tegulvyras nesa daiktus
pranesu dziugia zinia vyrui, jis pabales, sakau vaziuok namo pavalgyk, as paskambinsiu. Skambinu mamai, mama kirpykloj ruosiasi vakarui, spalio 26d. sukanka 40 metu kai susipazino mano tevai

Sakau, mamyt, as gimdau

Tyla, sako, o as tevui dar sakiau, ot butu faina jei anuke, per musu jubilieju gimtu

bet sako, kai pirmas vaikas visko gali buti, gali ir nakti pagimdyti. Kai as patirties neturiu, nusprendziu, kad ir gimdysiu velai vakare. Paskambinu vyrui, sakau einu as pamiegosiu, tu namie apsitvakyk, lovyte sudek, veliau atvarysi.
Uzmiegu,skausmai biski didesni, bet pakenciami. Tikrina saremius, viskas Ok, gydytoja labai maloni. pasiklausiu apie nuskauminamuosius, pasako, kad kankintis neleis, jei reikes duos. na ok, liuks. Vel uzmiegu, ateina gydytoja, sako jau 16 val. paziurim kakleli, jau 8 cm, kerpam vandenys. Procedura nemaloni,guliu ir galvoju, nu as kokia saunuole, taip bijojau gimdyt, o viska istveriau. AHA, naivuole

Nubegus vandenims, suprantu, kad ten buvo gelytes, skambinu vyrui, jau sneket negaliu, sakau vaziuok uz kokiu 30 min cia. Laikas baisiai letai slenka, skausmas vis dideja, gretimoje gimdykloje jau gana garsiai rekauja mergina.
Skauda dar labiau, prasau nuskausminamuju, sako, kad jau nebegalima, kad pakenteciau

Patikrina ar eina vaikas zemyn, sako letokai, laikykit kojas praskietus, aha, lengva sakyt, as jau ties apalpimo riba, kokios dar kojos. Atnesa man kazkoki arkli gumini Nivejos ir ikisa tarp koju, sako, bent taip pagulekit. Skausmas dar didesnis, po biski norisi tustintis, jau ir as kartais parekiu. o uz sienos girdziu, stumkit, pasistenkit, stumkit. Laukiu neulaukiu kada ir as sita isgirsiu. Ateina gydytoja, pasiulo biski prasivaikscioti, atsistoju, apalpstu, atsimerkiu su laseline, lasina gliukoze, jegu jau nebeturiu, verkiu, prasaku cezario,sakau, kad turim pinigu, kad sumokesim, prasau daugiau nekankint, keikiu save, kad kvaile buvau, reikejo imti epidura kai dar buvo 6cm

Uz sienos vis dar saukia stumk, stumk, dar pasistenk. galvoju Dieve, tenirgi vargsiuke, jau stumia koki 20 karta ir vis niekaip. Dar pora minuciu ir mane veda ant gimdymo stalo, skauda vis dar labiau, inirtingai prasau cezrio, gydytoja juokauja, kad atgal vaiko neistums, kad ai neimanoma, as zinau,kad imanoma,ir pykstu, kad man nieks nenori daryt cezario
Ir prasideda paskutinioji dalis, girdziu per saremi stumk, sukaupiu paskutines jegas ir stumiu kiek galiu, zinau, kad jei sito nepadarysiu, mirsiu is skausmo, vel stumk, ir vel stumiu, kiek turiu jegu. Biski atokvepis, pro migla girdziu vaiko riksma, uz sienos gime leliukas

ir veeel, stumiam, ir paskutinis stumimas ir jauciu palengvejima

negali buti, viskas baigesi, negaliu tuo patiket ir cia pravirksta lelia

kuri visa nestuma rode uzpakali arba uzspaudusiais kojas, tai nezinojome kas gims. Dukryte,saukia gydytoja, maziuke apvalo, 52 cm ir 3150g. Atnesa man, padeda ant krutines, norisi verkti is laimes, bet nera jegu net paverkt, visas kuna dar dreba, maziuke guli tokia gerute ant krutines

Musu mazas gumuliukas angeliukas pupuliukas stebukliukas.
Mane dar palieka guleti dviem valandom gimdykloje, pagaliau ileidzia vyra, nes jis nebespejo atvaziuoti, o per viduri gimdymo jo nebeileido. Dvi valandos seimos idilijos, vyras glosto man galva, mazoji ciulpia papuka....
Stai tokia gana ilgoka musu stebuklelio atsiradimo ir gimimo istorija. Aisku, tas skausmas jau uzsimirso, ir nera viskas taip baisu, kai buvo pirma savaite po gimdymo, bet antravaika turbut gimdyciau su nuskausminimu