Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Maitinimo nutraukimas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
camillyte
QUOTE(mazass @ 2009 01 21, 16:26)
Manau, kad Tvarijonaites pavyzdys buvo parinktas todel, kad siai moteriai, taip pat kaip ir jums (ka pastebjejau pagal jusu pasisakymus) rupejo isvaizda.
Bet po gimdymo daug kas gali pasikeisti, vaikiuko poreikiai taps zymiai svarbesni nei krutine, plaukai, ar dar kazkas...mastymas, vertybes tikrai pasikeis, nors ir nesutinkat su tuo dabar.
Idomu butu susitikt su jumis forume po to, kai pagimdysit vaikuti  ax.gif
*

butinai apsilankysiu mirksiukas.gif
nors kiek zinau save, dar nesulauziau nei vieno savo isitikinimo smile.gif
galbut ir esu egoistiska
Papildyta:
QUOTE(davule @ 2009 01 21, 16:31)
niekaip nesuprantu taves, camillyte, kokiu tiklsu sedi temoj maitinimo nutraukimas, kuom ji tau aktuali???? jeigu net maitint dar neturi ka....
*

na man tik siaip smalsu pasidare ir nesedziu as cia, tik vakar pirmakart uzklydau mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(mazass @ 2009 01 21, 16:38)
Manau, camilyte net nesiruosia maitinti, nors ir turetu ka...gaila man butu vaikiuko, kuris per toki nusistatyma pries tai, ka gamta sukure, negautu to artumo, to rysio, to apsiraminimo saltinio, to saugumo, to malonumo jausmo...galiausiai negaus to, kas jam yra sveikiausia...ir visa tai tik del to, kad mamytei labiau rupi jos krutine  g.gif
*

mano MP ne vienintelis artumo ir rupescio rodymas vaikuciui doh.gif
mazass
QUOTE(camillyte @ 2009 01 21, 20:43)
mano MP ne vienintelis artumo ir rupescio rodymas vaikuciui doh.gif
*

O vaikuciui maitinimas krutimi gali buti vienintelis artumo ir saugumo saltinis ax.gif
camillyte
QUOTE(mazass @ 2009 01 21, 18:03)
O vaikuciui maitinimas krutimi gali buti vienintelis artumo ir saugumo saltinis  ax.gif
*

tai taip iseina, kad jau kai vaikui 5 metai ir nebemaitini jo krutimi, tai jis nebejaus jokio artumo ir rupescio? doh.gif
mazass
QUOTE(camillyte @ 2009 01 21, 21:28)
tai taip iseina, kad jau kai vaikui 5 metai ir nebemaitini jo krutimi, tai jis nebejaus jokio artumo ir rupescio? doh.gif
*

Apie 5 metus niekas cia nekalba. Bent pirmaisiais gyvenimo metais kudikiui maitinimas krutimi gali buti pats svarbiausias dalykas.
Egle.vb
Ziuriu cia visos taip ilgai maitina thumbup.gif , as savo dukra irgi iki 1,2 metu maitinau, problemu su maitinimu neturejau, tik viena karta gal jau 8men uzkaito iki guzu, doh.gif tai ir asaru teko aptureti is skausmo kai reikejo masazuotis.
O vat mazyliui dar tik 6men, o pradejo pats atsisakineti unsure.gif . Iki 6men maitinau be problemu, o dabar nesuprantu, schmoll.gif suka galva i kita puse, rieciasi pyksta, niekaip ikist negaliu, dar nakti ir paryciais valgydavom, o dabar ir naktimis atsisakinet pradejo, planavau bent jau iki vasaros maitint, bet ziuriu kad jau ir iki 7men neistrauksim blink.gif .
camillyte
tarp kitko nei manes, nei brolio mama krutimi nemaitino... as pati neemiau, o brolis nesugebedavo istraukt normaliai ir paskui budavo neprivalges, mama nezinodavo ko jis saukia, ar kad valgyt nori ar dar kazkas.. o matinti kas pusvalandi, tai irgi nesuprantu to.. man rodos yra ka namuose ir be to veikti - bent kartais reikia apsitvarkyti, valgyt pagaminti, dar kazka padaryti... pirmus menesius abiem atvejais nusitraukinedavo, bet cia jau taip sakant vistiek vaikas nepajusdavo to nusiraminimo ir artumo pagal jus, nes maitindavo is buteliuko.. tai kaip cia dabar iseina? kad mama musu nemylejo ar mes jos? ir ji nesirupino mumis? doh.gif nes pagal jus tik krutis yra nusiraminimo ir artumo israiska
benyte
QUOTE(camillyte @ 2009 01 22, 16:00)
tarp kitko nei manes, nei brolio mama krutimi nemaitino... as pati neemiau, o brolis nesugebedavo istraukt normaliai ir paskui budavo neprivalges, mama nezinodavo ko jis saukia, ar kad valgyt nori ar dar kazkas.. o matinti kas pusvalandi, tai irgi nesuprantu to.. man rodos yra ka namuose ir be to veikti - bent kartais reikia apsitvarkyti, valgyt pagaminti, dar kazka padaryti... pirmus menesius abiem atvejais nusitraukinedavo, bet cia jau taip sakant vistiek vaikas nepajusdavo to nusiraminimo ir artumo pagal jus, nes maitindavo is buteliuko.. tai kaip cia dabar iseina? kad mama musu nemylejo ar mes jos? ir ji nesirupino mumis? doh.gif  nes pagal jus tik krutis yra nusiraminimo ir artumo israiska
*

Kiekvienas maitinimo krutimi atvejis yra skirtingas. Vienom visa maitinimo laikotarpi tenka iskesti visokius sunkumus, pas kitas pieno buna mazai arba labai daug, kitom labai pasiseka ir neturi jokiu problemu. Na cia daug atveju galima butu vardinti doh.gif . Pirmiausia tai labai svarbu pacios motinos poziuris i maitinima ax.gif , kaip kazkas kazkur buvo pasakes "99 proc sekmingo maitinimo slypi moters smegenyse" wub.gif .
As savo pirmaji vaika ismaitinau 3 metus tongue.gif , nesijauciu del to kazkokia didvyre ar pan, niekada nebuvo nemaloniu situaciju, kad vaikas rekdamas krapstytu krutine ar pan, nors netgi giminaiciams atrode keistas mano toks pasirinkimas( maitinti iki 3m), sakydavo iskrypeli dar koki uzauginsi doh.gif
Dabar dukryte maitinu jau 1.9 metus smile.gif . Niekada nebuvo jokiu sunkumu schmoll.gif .
Beje, krutine mano tikrai netapo kokia nutysusi, sutrukinejusi ar pan. Esu jauna, plona ir kas mane pamano negali patiketi, kad turiu jau 2 vaikus( juolab, kad pirmam 8 mrtai biggrin.gif ) Gal man tiesiog labai pasiseke smile.gif .
Niekada nereikia remtis atskirais atvejais, kaip kad tu - manes nemaitino, brolio namaitino ir t.t. Jeigu pradesi dometis maitinimu krutimi, skaitysi literatura apie tai, galbut susidarysi kita nuomone smile.gif .
As manau, kad kiekvienos motinos asmeninis reikalas maitinti savo kudiki krutimi ar ne, ir kiek maitinti. Niekada nesmerkiu tu, kurios maitina tik misinukais( kad ir turi savo pieno), nors man atrodo kad tai daryti, uzima kur kas daugiau laiko g.gif . Ir tai jokiu budu nereiskia, kad ji savo vaika myli maziau, ar juo nesirupina mirksiukas.gif
mazass
QUOTE(camillyte @ 2009 01 22, 18:00)
o matinti kas pusvalandi, tai irgi nesuprantu to.. man rodos yra ka namuose ir be to veikti - bent kartais reikia apsitvarkyti, valgyt pagaminti, dar kazka padaryti...
*

Bet is kur pas jus toks kategoriskas nusistatymas pries maitinima krutimi? blink.gif
Juk jus net nezinot, kaip gali pakeisti jusu poziuri gimes vaikutis. Tuo labiau, kad ir cia ne viena mama sake, kad irgi panasiai maste pries gimdyma, o veliau viskas apsiverte aukstyn kojom, ir vaikiuko poreikiai patapo daug svarbesni nei pacios mamos.
Na tikrai, keistai jus cia kalbat, kai net neteko patirti tokiu jausmu g.gif
renatakuz1
na ir as jungiuosi prie jusu smile.gif mano nuomone zindymas krutimi tai nepakartojamas malonumas smile.gif ir nesvarbu, kad kartais krimstelna su dantukais ax.gif mano dukrytei 8menesiukai,ir manau iki 1 metuku tai tikrai maitinsiu, o jei turesiu dar pienuko tai ir virs metu... mirksiukas.gif
pelkių Monas
QUOTE(camillyte @ 2009 01 22, 16:00)
o matinti kas pusvalandi, tai irgi nesuprantu to.. man rodos yra ka namuose ir be to veikti - bent kartais reikia apsitvarkyti, valgyt pagaminti, dar kazka padaryti... doh.gif  nes pagal jus tik krutis yra nusiraminimo ir artumo israiska
*

Tai ir tvarkykites, gaminkit valgi, dar kazka darykit... - tik nedarykit vaiku tongue.gif O kai jusu isvardinta veikla pasidarys jums beverte, kai pajausit kad namai tusti, kad nera kam palikimo uzdirbinet, kad joks darbdavys jusu nemyles is visos sirdies - va tada darykit vaikus biggrin.gif Ir suprasit - nereikia nieko tvarkytis, daryt valgyt ir tt. - nes reikia valgydint vaika tongue.gif Nesvarbu papu ar is buteliuko schmoll.gif , is buteliuko uzims dar daugiau laiko.
Krutis nera mums jokia israiska - tai pats paprasciausias, lengviausias ir visada esantis po ranka ir veikiantis irankis tongue.gif tongue.gif tongue.gif

4u.gif
mazass
QUOTE(pelkių Monas @ 2009 01 23, 00:30)
Tai ir tvarkykites, gaminkit valgi, dar kazka darykit... - tik nedarykit vaiku tongue.gif  O kai jusu isvardinta veikla pasidarys jums beverte, kai pajausit kad namai tusti, kad nera kam palikimo uzdirbinet, kad joks darbdavys jusu  nemyles is visos sirdies - va tada darykit vaikus biggrin.gif  Ir suprasit - nereikia nieko tvarkytis, daryt valgyt ir tt. - nes reikia valgydint vaika tongue.gif  Nesvarbu papu ar is buteliuko schmoll.gif , is buteliuko uzims dar daugiau laiko.
Krutis nera mums jokia israiska - tai pats paprasciausias, lengviausias ir visada esantis po ranka ir veikiantis irankis tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif

4u.gif
*

Va va, as irgi susidariau tokia nuomone, kad camilyte dar visiskai nepasirengusi tureti vaiku, o tuo labiau maitinti krutimi rolleyes.gif
Jjulie
QUOTE(Jurgita26 @ 2009 01 19, 23:47)
Skaitau jau kelinta diena sita tema smile.gif noreciau jau nutraukt matinima krutimi, tik neisivaizduoju kaip ta padaryti...blogiausia tai, kad jis neima tucio, negeria is buteliuko, beveik nieko nevalgo tik mp, aisku kaip ir daugeliui uzminga tik atsigeres pienelio. Tik ateina laikas miegot jis jau patenkintas lovoj ropoja pas mane ir glaudzias prie krutine ir taip graziai "kalba".
O mintys apie nutraukima kyla del dvieju priezasciu, pirma todel, kad beveik nieko nevalgo papildomai, padariau kraujo tyrimus-hemoglobinas 105 verysad.gif , galvoju jei neduosiu mp gal geriau valgys kita maista.
Antra priezastis del aplinkiniu klausinejimo "ar dar tu tebemaitini", pradejau jaustis nemaloniai lyg tas mano vaikas jau koks pirmokas butu, kazkaip net geda sakyti, jo dar maitinu.
Gal kuri esat susidurusi su tuo, kad vaikas apart mp nieko nenori valgyt.
*

Aplinkinių mažiausiai klausyk! Maitinimas tai privalumas ir iki 2 metų galima maitint bele būtų noras smile.gif

Mano dukrytės praktiškai pagrindinis maistas buvo irgi MP, visą kitą valgė priklausomai nuo nuotaikos, mėsą sunkiai sekėsi duot. Hemoglobinas pastoviai apie 105-110, dabar baigiam gert Floradix, savaitė jau kaip nebemaitinu, daug geriau valgyt pradėjo, bet su mėsa vistiek sunkiai sekasi.
Tiesa irgi neėmė čiulptuko ir iš buteliuko po porą gurkšnių tik vandenuką gėrė, užmigdavo su papu. Dabar labai sėkmingai užmiega gerdama karvės pieną iš buteliuko ir užmiega apsikabinus smile.gif taigi jei pasiryši nutraukt vis dėl to tikrai nebijok, vaikas pats suras kaip jam užmigt wink.gif

Aš labiausiai pergyvenau, kaip užmigs.. ir va labai dabar džiaugiuosi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(zizina @ 2009 01 20, 11:28)
Pas mus tas pats, as irgi nuo penktadienio neduodu visiskai, praso kartais dar papi(ypac naktim) bet kai parodau, sako fuui. na va siandien nakti tai tik du kartus atsikeles paverke papio, paskui nurimo ir uzmigo, palyginus su vakar naktim, tai sakyciau labai gerai miegojo.
Diena uzmigt irgi paisidare sunku, pakol neprisiduksta ir nepavargsta, tol neuzmiega, nei supt nei paglostyt nesiduoda visai. Ir aplamai anksciau jei verkia , tai prie papo nurimdavo, o dabar verkia ir nezinau kaip ji nuraminti  doh.gif

Nors tiesa valgyt pradejo tai normaliai  bigsmile.gif besotis pasidare  biggrin.gif
Papildyta:
bigsmile.gif oho, nieko sau truputi  doh.gif puslitri pieno prisimelzt  doh.gif
As pirma diena 200 ml tik, o dabar isvis 30-20 ml nusitraukiu 
*

Nu va tokia aš pieninga biggrin.gif dabar jau nenutraukinėju visai.. smile.gif ir man atrodo nesigamina jau pienukas, nors yra dar papuose.

Maniškė naktim labai gerai miegot pradėjo smile.gif thumbup.gif po vieną kartą keliasi ir užmiega, kai paimu pas save į lovą, vakar visą naktį išmiegojo, 8a kaip laikrodukas pabunda, pienuko einam pašildom išmaukia ir toliau miega iki kokių 10val. Užmiegam dieną ir vakare irgi su pienuku, tai labai lengva dabar smile.gif

O tu bandei duoti pieno paprasto? SUsitvarkė gal jau užmigimas? smile.gif
zizina
QUOTE(Jjulie @ 2009 01 23, 14:20)
Nu va tokia aš pieninga biggrin.gif dabar jau nenutraukinėju visai.. smile.gif ir man atrodo nesigamina jau pienukas, nors yra dar papuose.

Maniškė naktim labai gerai miegot pradėjo smile.gif  thumbup.gif po vieną kartą keliasi ir užmiega, kai paimu pas save į lovą, vakar visą naktį išmiegojo, 8a kaip laikrodukas pabunda, pienuko einam pašildom išmaukia ir toliau miega iki kokių 10val. Užmiegam dieną ir vakare irgi su pienuku, tai labai lengva dabar smile.gif

O tu bandei duoti pieno paprasto? SUsitvarkė gal jau užmigimas? smile.gif
*

Kaip tik galvojau kaip jums sekasi bigsmile.gif
As pries para buvau nusitraukus, bet tik 10 ml, tai dabar galvoju melztis ar ne daugiau , bijau kad nepasidarytu guzu unsure.gif bet gal ir nebesigamina daugiau to pieno, krutys lyg ir nesunkios. na pakol netemps, tol nemelsiu.

Ir mano pradejo gerai miegot naktim, kaip senai as taip kietai miegojau thumbup.gif
Dvi naktis pirmas tik prastai buvo, bet dabar ismoko ir priprato uzmigt be papo, bet tai kietai jis pas mane sugalvojes lotuliukas.gif vakare atsigula kaip as ant pagalves rodo kad telika ijungciau ir dar ne bet ka, o tik muzikini kanala, parodo kad reik pagarsint, apsikabina buteliuka (su vandieniu) nusuka galva i sona ir po dvieju dainu uzmiega lotuliukas.gif nakti prabunda (vakar 5 val siandien 3val.) vel rodo i telika, as jam vel muzikini kanala, po dainos miega, 9 atsikelia (kaip laikrodukas) ir sako amam, tada einam i virtuve koses valgyt thumbup.gif

Karves pieno as jam anksciau buvau davus, neeme visai, aplamai nieko neeima kas baltos spalvos, ir savo pieno nusitraukus daviau - neeme, nei jogurto nei actimelio nei varskes doh.gif jogurta tik su melynem valgo-nes melynas.

bet sakiau reikes pabandyt duot karves pieno. o jus ji uzvirinat? ir is kokio buteliuko duodat gert? kur su soske? nes maniskis geria arbatas ir vandieni is buteliuko su kietu snapeliu, gal piena nakciaii reiktu pabandyt duot is buteliuko su soske? g.gif
jolo
QUOTE(zizina @ 2009 01 23, 16:05)

bet sakiau reikes pabandyt duot karves pieno. o jus ji uzvirinat? ir is kokio buteliuko duodat gert? kur su soske? nes maniskis geria arbatas ir vandieni is buteliuko su kietu snapeliu, gal piena nakciaii reiktu pabandyt duot is buteliuko su soske? g.gif
*

O gal kalcį papildomai duodat? Nes, jei nieko balto nevalgo, tai gal gali pritrūkt g.gif unsure.gif
Dukrytė jau trečia diena kaip užmiega be papo. Maitinu tik vakare ir ryte. Pirmą dieną pietų užmigo vietoj 1 val tik puse 5, vakar ir šiandien jau puse 2. Bet vakar buvo sunkiausi diena, nes verkė verysad.gif O šiandien jau be problemų- pažiūrėjo reklamą, padainavau lopšinę ir užmigo thumbup.gif Sekantį maitinimą nuimsiu, kai vėl sumažės pieno, nes dabar vakarais pilna krūtinė būna smile.gif

P.S. Gydytojai pasakiau, kad ruošiuosi nutraukt maitinimą, o pieno produktams alergiška, išrašė kalcio, bet duosiu tik kai visiškai nebemaitinsiu. Taip pat patarė pabandyti duoti patį liesiausią pieną, prieš tai 3 kartus nuvirinus ir nugriebus susidariusią "plutą"
zizina
QUOTE(jolo @ 2009 01 23, 15:46)
O gal kalcį papildomai duodat? Nes, jei nieko balto nevalgo, tai gal gali pritrūkt  g.gif  unsure.gif
*

As anksciau esu pirkus ta skysta kalci osterocare ( ar kazkap pan.) sake gyd. kitokio ir nera, tai jis toks slyykstus, nelabai jis gere ji, ir as jo negalejau gert (man jis irgi slykstus buvo) ismeciau puse buteliuko, nemazai nors ir kainavo doh.gif
Tai dabar nezinau ka reikes daryt, gal vel pirkt ir per prievarta girdit verysad.gif
Nors pakolkas dabar geriam vitaminus su gelezim, kol nepabaigsim tol nepirksi kalcio.
Dariau varsketukus vaikui, labai megsta ir sureliu labai valgo, tai bandysiu dar koses ant pieno virti, nors dar perku pieniskas koses kur leliukams biggrin.gif tai gal ir uzteks jam to kalcio blush2.gif
pelkių Monas
O mamos, kokios jus saunuoles 4u.gif Visai neblogai jums sekasi. Tikrai pasinaudosiu jusu patirtim thumbup.gif Parasykit kaip seksis toliau, svarbiausia kaip uzmiega. As bandziau viena diena pries pietu miega neduoti (patepiau medum su druska ir perspejau kad papas neskanus), neeme, neverke, bet niekaip uzmigt nemoka schmoll.gif Kankinosi, vaikste, zaide, griuvinejo, kol galiausiai uzmigo. Bet vakare vel paprase, tai daviau normalu pap ir aisku valge. Man svarbiausia kad pats uzmigtu, nes seip jis nera verksliukas. Butinai parasykit 4u.gif
jolo
QUOTE(pelkių Monas @ 2009 01 23, 18:46)
O mamos, kokios jus saunuoles 4u.gif  Visai neblogai jums sekasi. Tikrai pasinaudosiu jusu patirtim thumbup.gif  Parasykit kaip seksis toliau, svarbiausia kaip uzmiega. As bandziau viena diena pries pietu miega neduoti (patepiau medum su druska ir perspejau kad papas neskanus), neeme, neverke, bet niekaip uzmigt nemoka schmoll.gif  Kankinosi, vaikste, zaide, griuvinejo, kol galiausiai uzmigo. Bet vakare vel paprase, tai daviau normalu pap ir aisku valge. Man svarbiausia kad pats uzmigtu, nes seip jis nera verksliukas. Butinai parasykit  4u.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Pas mus pirmą dieną irgi lygiai tas pats buvo, kaip jau ir rašiau, vietoj 1 val užmigo puse 5 mirksiukas.gif O šiandien jau normaliai. Kaip su vakariniais migdymais bus nežinau unsure.gif , bet dar per daug ir negalvoju, vis tiek bent porą savaičių prieš miegą dar duosiu MP ax.gif
Papildyta:
QUOTE(zizina @ 2009 01 23, 17:31)
As anksciau esu pirkus ta skysta kalci osterocare ( ar kazkap pan.) sake gyd. kitokio ir nera, tai jis toks slyykstus, nelabai jis gere ji, ir as jo negalejau gert (man jis irgi slykstus buvo) ismeciau puse buteliuko, nemazai nors ir kainavo  doh.gif 
Tai dabar nezinau ka reikes daryt, gal vel pirkt ir per prievarta girdit  verysad.gif
Nors pakolkas dabar geriam vitaminus su gelezim, kol nepabaigsim tol nepirksi kalcio.
Dariau varsketukus vaikui, labai megsta ir sureliu labai valgo, tai bandysiu dar koses ant pieno virti, nors dar perku pieniskas koses kur leliukams  biggrin.gif  tai gal ir uzteks jam to kalcio  blush2.gif
*

g.gif g.gif Mums kur išrašė kalcį yra miltelių pavidalo, bet nebeatsimenu tikslaus pavadinimo, nes gėrė 4 mėnesių, o dabar dar nepirkau ax.gif
davule
QUOTE(jolo @ 2009 01 23, 15:46)
Dukrytė jau trečia diena kaip užmiega be papo. Maitinu tik vakare ir ryte. Pirmą dieną pietų užmigo vietoj 1 val tik puse 5, vakar ir šiandien jau puse 2. Bet vakar buvo sunkiausi diena, nes verkė  verysad.gif  O šiandien jau be problemų- pažiūrėjo reklamą, padainavau lopšinę ir užmigo  thumbup.gif Sekantį maitinimą nuimsiu, kai vėl sumažės pieno, nes dabar vakarais pilna krūtinė būna  smile.gif
*

kaip smagu kad ismokot uzmigt be MP thumbup.gif
pas mus tai dar tik planuose...
iltiniai dantys pradejo dygt, sukilo tempa, tai teks palaukt su atpratinimu dar kuri laika....

QUOTE(zizina @ 2009 01 23, 16:31)
As anksciau esu pirkus ta skysta kalci osterocare ( ar kazkap pan.) sake gyd. kitokio ir nera, tai jis toks slyykstus, nelabai jis gere ji, ir as jo negalejau gert (man jis irgi slykstus buvo) ismeciau puse buteliuko, nemazai nors ir kainavo  doh.gif 
*

o maniskis kaip megsta ta kalci smile.gif , rodo i buteliuka ir praso, kad dar ipilciau
brasta
QUOTE(pelkių Monas @ 2009 01 23, 17:46)
O mamos, kokios jus saunuoles 4u.gif  Visai neblogai jums sekasi. Tikrai pasinaudosiu jusu patirtim thumbup.gif  Parasykit kaip seksis toliau, svarbiausia kaip uzmiega. As bandziau viena diena pries pietu miega neduoti (patepiau medum su druska ir perspejau kad papas neskanus), neeme, neverke, bet niekaip uzmigt nemoka schmoll.gif  Kankinosi, vaikste, zaide, griuvinejo, kol galiausiai uzmigo. Bet vakare vel paprase, tai daviau normalu pap ir aisku valge. Man svarbiausia kad pats uzmigtu, nes seip jis nera verksliukas. Butinai parasykit  4u.gif
*

Maniškis jau mėnuo kaip be MP. Labai džiaugiuosi, nes išmoko ir pats užmigti. Vartosi, kuičiasi, o paskui apsiverčia ant pilviuko ir užmiega. Naktį keliasi porą kartų, o būna, kad ir iki ryto išmiega. Džiaugiuosi nerealiai, nes beveik pusantrų metų mane "valgė" kiaurą naktį...
Dieną atsigulam kartu ant lovos... jei nori pabėgt, tai pradžioj per jėgą neleidžiu... būna, kad ir paverkšlena, o tada užsikaria man ant pilvo ir užmiega...
amaz
Sūnui sekmadienį sueis metukai, tai irgi nusprendžiau po truputį nutraukti matinimą, iki šiol dar matindavau prieš pietų miegelį, prieš naktį ir vieną kartą naktį, panašiai 4-5 val. ryto Tai vat nuo praėjusio sekmadienio prieš pietų miegelį pradėjau duoti mišinuką. Pirmą dieną praverkė valandą niekaip negėrė iš buteliuko, bet paskui šiap taip įkišau vis kalbėdama kaip skanu. Pirmadienį jau ši procedūra truko tik pusvalandį. Savaitės bėgyje vis mažiau reikėdavo įkalbinėti, o šiandieną thumbup.gif atsigulėme kartu pietų miegelio, pamatė buteliuką su pienuku, pat išspjovė soskę ir pradėjo gerti, nereikėjo viso buteliuko ir atlūžo smile.gif. Tai manau su pietų miegeliu susitvarkėme. Kitą savaitę bandysime atsisakyti vakarinio maitinimo, nes ir tai jau užvalgo pienuko, bet kaip seniau bemaitinant nebeužiega dar pasivarto lovoje, pažaidžia ir tik tada lūžta, tai tikiuosi didelių bėdų neturėsime.
*GAILĖ*
QUOTE(amaz @ 2009 01 23, 21:52)
Sūnui sekmadienį sueis metukai, tai irgi nusprendžiau po truputį nutraukti matinimą, iki šiol dar matindavau prieš pietų miegelį, prieš naktį ir vieną kartą naktį, panašiai 4-5 val. ryto Tai vat nuo praėjusio sekmadienio prieš pietų miegelį pradėjau duoti mišinuką. Pirmą dieną praverkė valandą niekaip negėrė iš buteliuko, bet paskui šiap taip įkišau vis kalbėdama kaip skanu. Pirmadienį jau ši procedūra truko tik pusvalandį. Savaitės bėgyje vis mažiau reikėdavo įkalbinėti, o šiandieną  thumbup.gif atsigulėme kartu pietų miegelio, pamatė buteliuką su pienuku, pat išspjovė soskę ir pradėjo gerti, nereikėjo viso buteliuko ir atlūžo smile.gif. Tai manau su pietų miegeliu susitvarkėme. Kitą savaitę bandysime atsisakyti vakarinio maitinimo, nes ir tai jau užvalgo pienuko, bet kaip seniau bemaitinant nebeužiega dar pasivarto lovoje, pažaidžia ir tik tada lūžta, tai tikiuosi didelių bėdų neturėsime.
*

sory bet nematau prasmės keist krūtį buteliuku ir žinduku schmoll.gif . juk paskui reikės nuo butelio atpratinėt. metinuką jau laisvai gali mokyt gert iš puodelio, tada ir teisingas įprotis formuosis - ne pačiulpt prieš užmiegant, o tiesiog atsigert.
Lewisia
Nesuprantu kas darosi ?Jau 5 dienos kai vaikas nebegauna pienuko o man kaip skauda krūtinę,ne krūtis, nes jo s visai nepritvinkusios ir neveržia,o po krūtinės ląsta ypač iškvėpiant.Anuos, kaip maitinau tokio skausmo neprisimenu matyt ir neskaudėjo.Gal skausmas susijęs su maitinimo nutraukimu? g.gif ar jums taip nebuvo?
mole
QUOTE(brasta @ 2009 01 23, 22:24)
Maniškis jau mėnuo kaip be MP. Labai džiaugiuosi, nes išmoko ir pats užmigti. Vartosi, kuičiasi, o paskui apsiverčia ant pilviuko ir užmiega. Naktį keliasi porą kartų, o būna, kad ir iki ryto išmiega. Džiaugiuosi nerealiai, nes beveik pusantrų metų mane "valgė" kiaurą naktį... 
Dieną atsigulam kartu ant lovos... jei nori pabėgt, tai pradžioj per jėgą neleidžiu... būna, kad ir paverkšlena, o tada užsikaria man ant pilvo ir užmiega...
*

Super, gera maitinti, bet turbūt gera ir nustoti maitinti jau paaugusį mažylį, ypač jei tave "valgo" ne tik naktį, bet ir dieną, jau daugiau nei pusantrų metų doh.gif
Reikia ir man pasiryžti ax.gif
zizina
QUOTE(Lewisia @ 2009 01 24, 19:42)
Nesuprantu kas darosi ?Jau 5 dienos kai vaikas nebegauna pienuko o man kaip skauda krūtinę,ne krūtis, nes jo s visai nepritvinkusios ir neveržia,o po krūtinės ląsta ypač iškvėpiant.Anuos, kaip maitinau tokio skausmo neprisimenu matyt ir neskaudėjo.Gal skausmas susijęs su maitinimo nutraukimu?  g.gif ar jums taip nebuvo?
*

Nu idomiai, man tai kartais sone ir nugaroj paskausta irgi toks idomus skausmas uzeina, bet galvoju nu negi nuo to kad maitinima nutraukiau g.gif
Felisė
as irgi penktadieni nutraukiau maitinima. mazyliui 1.5 metu.
skauda krutis, jos prisipilde, kietos. truputi nusitraukiau, bet skausmas nepraeina. ar taip turi buti? kada pienukas nustoja gamintis? pasidalinkit savo patirtimu, kaip jums buvo.
Jjulie
QUOTE(zizina @ 2009 01 23, 15:05)
Kaip tik galvojau kaip jums sekasi  bigsmile.gif
As pries para buvau nusitraukus, bet tik 10 ml, tai dabar galvoju melztis ar ne daugiau , bijau kad nepasidarytu guzu  unsure.gif  bet gal ir nebesigamina daugiau to pieno, krutys lyg ir nesunkios.  na pakol netemps, tol nemelsiu.

Ir mano pradejo gerai miegot naktim, kaip senai as taip kietai miegojau  thumbup.gif
Dvi naktis pirmas tik prastai buvo, bet dabar ismoko ir priprato uzmigt be papo, bet tai kietai jis pas mane sugalvojes  lotuliukas.gif vakare atsigula kaip as ant pagalves rodo kad telika ijungciau ir dar ne bet ka, o tik muzikini kanala, parodo kad reik pagarsint, apsikabina buteliuka (su vandieniu) nusuka galva i sona ir po dvieju dainu uzmiega  lotuliukas.gif nakti prabunda  (vakar 5 val siandien 3val.) vel rodo i telika, as jam vel muzikini kanala, po dainos miega, 9 atsikelia (kaip laikrodukas)  ir sako amam, tada einam i virtuve koses valgyt  thumbup.gif

Karves pieno as jam anksciau buvau davus, neeme visai, aplamai nieko neeima kas baltos spalvos, ir savo pieno nusitraukus daviau - neeme, nei jogurto nei actimelio nei varskes  doh.gif jogurta tik su melynem valgo-nes melynas.

*

Aš pieną tik pašildau, nevirinu. O duodu iš paprasto buteliuko, bet jei pripratęs prie gertuvės su kietu snapu bandyk gal iš jo ir duot, nepamatis kad baltas smile.gif

O dėl nutraukimo, jau visai nenutraukinėju, krutys nesunkios, pienas jaučiu jau nesigamina, bet dar neperdegė, yra dar krutyse smile.gif

Bet kox gudrutis dėl užmigimo tavo mažius tai tikrai lotuliukas.gif Aš dabar noriu pripratint, kad pas save lovytėj užmigtų mažė su buteliuku, nes kol kas pas mus lovoj užmiega su manim pašonėj, o po to perkeliu.
Jjulie
QUOTE(Felisė @ 2009 01 25, 12:01)
skauda krutis, jos prisipilde, kietos. truputi nusitraukiau, bet skausmas nepraeina. ar taip turi buti? kada pienukas nustoja gamintis? pasidalinkit savo patirtimu, kaip jums buvo.
*

Aš nutraukinėjau pienuką, kad krutys būtų jau ne kietos ir kad neskaudėtų, tai gana dažnai pirmas 2 dienas, po to pradėjo mažiau gamintis, dar po 2 nustojo visai, arba laabai mažai. smile.gif Sėkmės! Paskaityk temą, daug patarimų rasi wink.gif
pelkių Monas
QUOTE(Lewisia @ 2009 01 24, 18:42)
Nesuprantu kas darosi ?Jau 5 dienos kai vaikas nebegauna pienuko o man kaip skauda krūtinę,ne krūtis, nes jo s visai nepritvinkusios ir neveržia,o po krūtinės ląsta ypač iškvėpiant.Anuos, kaip maitinau tokio skausmo neprisimenu matyt ir neskaudėjo.Gal skausmas susijęs su maitinimo nutraukimu?  g.gif ar jums taip nebuvo?
*

Gal jums skauda nerva tarp sonkauliu. Paskambinkit gyd., papasakokit, patars tabletes. Manau tai nera susieja su maitinimu schmoll.gif
amaz
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 01 24, 00:03)
sory bet nematau prasmės keist krūtį buteliuku ir žinduku schmoll.gif . juk paskui reikės nuo butelio atpratinėt. metinuką jau laisvai gali mokyt gert iš puodelio, tada ir teisingas įprotis formuosis - ne pačiulpt prieš užmiegant, o tiesiog atsigert.
*

Tai, kad negeria niekaip, bandžiau ir su snapeliu, ir paprastai iš puodelio niekaip nenusiramina. Ir iš vis pienuką geria tik iš buteliuko.
jolo
QUOTE(Lewisia @ 2009 01 24, 20:42)
*

Ir aš manau, kad čia nesusiję su žindymo nutraukimu 4u.gif Geriau kreipkitės pas šeimos gydytoją, kad, kaip ir minėjo, nebūtų nervo uždegimas, ar kokie plaučiai g.gif Na, mes čia galim priburti, tad tikrai geriau pas gydytoją nueit mirksiukas.gif
Svarune
sveikutes....sos reikia pagalbos labai...........
maitinu vaikiuka savo pienu ale nutraukineju,nori nustoti nes darosi per sunku...beda ta kad nezinau ka reikia daryti.......padekit prasau patarimais kas turit kokius....
domice
QUOTE(Svarune @ 2009 01 26, 15:51)
maitinu vaikiuka savo pienu ale nutraukineju,nori nustoti nes darosi per sunku...beda ta kad nezinau ka reikia daryti.......padekit prasau patarimais kas turit kokius....
*

labukas
o kodėl nusitraukinėji? neima krūtinės? kaip suprantu, kūdikėlis dar visai mažiukas?
Svarune
QUOTE(domice @ 2009 01 26, 17:36)
labukas
o kodėl nusitraukinėji? neima krūtinės? kaip suprantu, kūdikėlis dar visai mažiukas?
*

visai mazutis savaite tik ryt...neima mano papulio...spjauna
domice
QUOTE(Svarune @ 2009 01 26, 17:55)
*

net nežinau, ką tau patarti, žinoma, nusitraukinėt, tai dvigubas darbas, bet dėl mažylio...
Pirmos dienos ir man labai sunkios buvo, maitinau ir pirmąjį sūnelį, maitinu ir antrąjį, bet gal pasistenk, tik pirmos dienos, paskui tikrai viskas susitvarkys smile.gif
zizina
QUOTE(Svarune @ 2009 01 26, 15:51)
*

mano draugei taip buvo, neeme visai papulio, arba po 5 min nuluzdavo prie kruties, tai ji nusitraukinejo, bet tuo paciu vistiek kruti duodavo, tai pomazu vaikas iprato, paaugo ir po kokio menesio eme kruti thumbup.gif
Sunku ka ir patarti istiesu, tik tu viena gali zinoti kas tavo vaikui ir tau geriau 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Jjulie @ 2009 01 25, 13:44)
Aš pieną tik pašildau, nevirinu. O duodu iš paprasto buteliuko, bet jei pripratęs prie gertuvės su kietu snapu bandyk gal iš jo ir duot, nepamatis kad baltas smile.gif

O dėl nutraukimo, jau visai nenutraukinėju, krutys nesunkios, pienas jaučiu jau nesigamina, bet dar neperdegė, yra dar krutyse smile.gif

Bet kox gudrutis dėl užmigimo tavo mažius tai tikrai  lotuliukas.gif  Aš dabar noriu pripratint, kad pas save lovytėj užmigtų mažė su buteliuku, nes kol kas pas mus lovoj užmiega su manim pašonėj, o po to perkeliu.
*

Daviau vaikui karves pieno, tai galvojau numirsiu is juoko, paeme buteliuka, pridejo man prie kruties ir psss sako, tipo pila is palpulio i buteliuko biggrin.gif pats zvengia, bet i burna neiima doh.gif

viskas ir as jau nebenutraukineju, pieno dar yra bet netempia ir neskauda drinks_cheers.gif

Jau kaip man gerai, net bijau prisikalbet rolleyes.gif , jau nakti miega neprabusdamas iki ryto wub.gif nakciai uzmiega prie MTV, o diena isradom kita buda, apsikabina papuli, padedas galva salia ir uzmiega biggrin.gif
mazass
QUOTE(Svarune @ 2009 01 26, 18:55)
*

Siulyciau pirmiausia nusiraminti. Visoms mamytems sunku pirmomis dienomis, taip pat reikia turetu teisingu ziniu, kad galetum maitinti krutimi. Tavo atveju siulyciau pasirodyti specialistei, kad pamokintu kaip taisyklingai kudikis turetu apzioti kruti.
Dabar tavo maziukas yra dar labai mazas ir tikrai jam ne i nauda, jei tu dabar galvosi apie maitinimo nutraukima.
Patariu pavartyti ne tema apie nutraukima, o tema apie ilga ir sekminga zindyma (STAI SITOJE TEMOJE), ten yra tikrai patyrusiu mamyciu, kurios patars tau ka daryti. Ne viena mama toje temoje rado pagalba, kuri tikrai padejo.
Tu turi galvoti apie maziuka ir tai, kas jam geriausia smile.gif
Stiprybes, kantrybes ir didelio noro zindyti savo kudikeli, tada tikrai jums pavyks viskas 4u.gif
brasta
QUOTE(Felisė @ 2009 01 25, 12:01)
*

Visiškai nustojo gamintis po dviejų savaičių. Pirmą savaitę buvo sunkoka. Tai kai jau labai nemalonu pasidarydavo, tai nusitraukdavau iki palengvėjimo. O taip ir skaudėjo, ir kietos buvo... bet su kiekviena diena tapdavo vis lengviau.
brasta
QUOTE(mazass @ 2009 01 26, 18:56)

Patariu pavartyti ne tema apie nutraukima, o tema apie ilga ir sekminga zindyma (STAI SITOJE TEMOJE), ten yra tikrai patyrusiu mamyciu, kurios patars tau ka daryti. Ne viena mama toje temoje rado pagalba, kuri tikrai padejo.
Tu turi galvoti apie maziuka ir tai, kas jam geriausia  smile.gif
Stiprybes, kantrybes ir didelio noro zindyti savo kudikeli, tada tikrai jums pavyks viskas  4u.gif
*

drinks_cheers.gif Man irgi ta tema nemažai padėjo.
Auguste2
As irgi, tik dvi savaites maitinau, nes vaikas neistraugdavo normaliai pienuko, pastoviai vergdavo, nes budavo nedavalges. pradejau nutraukinet ir galiausiai isivariau liga, mastita, nelinkiu nei vienai tokiu skausmu ir operaciju patirti, ir pasekmes like randai. pradejau vaika maitinti misinuku, tai nei verksmo jokio nebudavo sociai pavalgydavo ir miegodavo. gyditojai israse vaistu ir pienas dingo.
mazass
QUOTE(Auguste2 @ 2009 01 26, 22:57)
As irgi, tik dvi savaites maitinau, nes vaikas neistraugdavo normaliai pienuko, pastoviai vergdavo, nes budavo nedavalges. pradejau nutraukinet ir galiausiai isivariau liga, mastita, nelinkiu nei vienai tokiu skausmu ir operaciju patirti, ir pasekmes like randai. pradejau vaika maitinti misinuku, tai nei verksmo jokio nebudavo sociai pavalgydavo ir miegodavo. gyditojai israse vaistu ir pienas dingo.
*

Na as irgi tikrai nelinkiu to nei vienai mamytei verysad.gif .

Papildyta:
Bet del ko taip atsitinka, tai butu labai ilga tema diskutuoti: netaisyklingas kruties apziojimas, netaisyklingas nusitraukinejimas, t.y. negalima nusitraukti daugiau nei vaikuciui reikia, nereikia istustinti kruties iki galo, jeigu tiek neisgeria vaikutis, kad nesusidarytu laktostazes, nekietetu krutys, ir galiausiai neuzpultu mastitas unsure.gif
Buna ivairiu priezasciu, tik reikia zinoti kaip jas pasalinti arba kreiptis i specialistus, arba net ieskoti pagalbos forume, yra daug mamu, kurios tikrai geru ir teisingu patarimu gali duoti, ko kartais net is gydytoju negausi.
Svarune
niu zinokit nutraukineju i ta buteliuka...ir duodu...atejo pasverti tai merga priaugus saunei svorio,tai bisli pastiprino mano motyvacija...ale sake jei nemaitinsiu krutimi,tai vis tiek baigsis pienas...cia tiesa??
Ode
QUOTE(Svarune @ 2009 01 27, 17:39)
niu zinokit nutraukineju i ta buteliuka...ir duodu...atejo pasverti tai merga priaugus saunei svorio,tai bisli pastiprino mano motyvacija...ale sake jei nemaitinsiu krutimi,tai vis tiek baigsis pienas...cia tiesa??
*

Kaip kam. Vienos išmaitina iki metų ir ilgiau nutraukinėdamos, kitoms pienas jau po mėnesio baigiasi. Teisingai žįsdamas vaikelis ištraukia geriau, negu pientraukis, tad yra pagrindo manyti, kad žįsdamas jis ilgiau mėgausis pieneliu.
mazass
QUOTE(Svarune @ 2009 01 27, 19:39)
ale sake jei nemaitinsiu krutimi,tai vis tiek baigsis pienas...cia tiesa??
*

Paprasyk gydytojos, kad parodytu kaip taisyklingai paduoti vaikiukui kruti, kad galetum maitinti krutimi, o ne is buteliuko. Tada jums abiems taip bus geriau, paprasciau ir ramiau mirksiukas.gif
Ir pritariu Odei, kad kudikis geriau istraukia pienuka nei pientraukis.
Ir keliauk i tema apie ilga zindyma, o ne apie nutraukima, ten tikrai daugiau pagalbos gausi mirksiukas.gif
verdi
Mano lelka greit pienuka istraukdavo, os su pientraukiu ilgiau tekdavo pavargt.. ax.gif
Svarune
niu zinokit reikia man info kaip nutraukti pieniuka...labai bijau kad nesisitvarkysiu viena...kai mama isvaziuos, o su misinuku ir mb gali padeti...bijau kad jei persiduoda mano depresija..o ji man yra ir pati suprantu...todel ir prasau info...
Ode
QUOTE(mazass @ 2009 01 27, 17:52)
Paprasyk gydytojos, kad parodytu kaip taisyklingai paduoti vaikiukui kruti, kad galetum maitinti krutimi, o ne is buteliuko. Tada jums abiems taip bus geriau, paprasciau ir ramiau  mirksiukas.gif
*

jei gydytoja pati mokės... doh.gif
trys gilės
Čia tema kažkaip nukrypo nuo temos g.gif
mazass
QUOTE(Ode @ 2009 01 28, 16:58)
jei gydytoja pati mokės...  doh.gif
*

Na taip, cia irgi tiesos yra. Nes nemazai gydytoju apskritai nieko neismano apie ilgo ir sekmingo zindymo paslaptis doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Svarune @ 2009 01 28, 15:40)
niu zinokit reikia man info kaip nutraukti pieniuka...labai bijau kad nesisitvarkysiu viena...kai mama isvaziuos, o su misinuku ir mb gali padeti...bijau kad jei persiduoda mano depresija..o ji man yra ir pati suprantu...todel ir prasau info...
*

Dar karteli siulau pasitarti su mamytemis temoje apie ilga ir sekminga zindyma (STAI CIA. Bent jau pasiskaityk ten, ir gal pamatysi kad nera taip blogai kaip atrodo. Toje temoje ne viena mama su panasiom problemom kaip tavo issikapste ir laimingai maitina savo vaikiukus mirksiukas.gif
Nepasiduok depresijai ir pagalvok, kas tavo vaikuciui geriausia ir sveikiausia 4u.gif
pelkių Monas
QUOTE(Svarune @ 2009 01 28, 13:40)
*

Niekas ten nepersiduos ir viska jus susitvarkysit tongue.gif Nekvailiokit, susiimkit, eikit kur pazliumbkit i virtuve ir nusiraminkit. Jums jau pasake kur paskaityt - skaitykit 4u.gif Ir zindykit savo vaika, nes kitaip - tai kam tie papai pas jus ? 4u.gif 4u.gif Sekmes 4u.gif
*old stories*
Sveikutes smile.gif

Jungiuosi ir as prie jusu blush2.gif
Maitinau savo pupa jau metus laiko ir nutariau pagaliau uzbaigti tai ax.gif Tai va jau 6-ta diena kaip kankinu savo mazule. Nutariau neduoti is vis papulio, nes diena jai ir taip nereikedavo, tik pries miega noredavo ir zinoma simta kartu per nakti. Tai va jau neapsikenciau tokio bardako ir pasakiau - gana doh.gif
Niekaip nebuciau pagalvojusi, kad bus taip sunku. Pazistamos sake, trys dienos ir vaikas atpras doh.gif Na pas mus kitaip. Naktimis kankinasi mazule, zviegia , spiegia, plesia man rubus doh.gif Nu gaila ziuret, net pati kartu su ja verkiu verysad.gif Uzmiega tik ant mano krutines, vos tik pajudu, prabunda ir vel viskas is naujo doh.gif
Jei buciau zinojusi kad taip bus, matyt buciau dar maitinusi unsure.gif
O kaip jusu mazyliai nakti miega be pienelio? Ir kaip jus manot duoti jai nakciai kokio pienuko, ar geriau nepratinti prie naktinio valgymo g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.