Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Maitinimo nutraukimas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
majux
Sveikos mielos mamytes smile.gif
Nusprendziau nebezindyti savo mazylio,bet nezinau kaip nutraukti pieno gamyba g.gif is savo patirties parasykite kaip jus nutraukete zindyma.Ka darete?
Is anksto dekoju thumbup.gif

Praeita tema
Pirma tema
Antroji tema
Trecioji tema
Ringiene
kiek girdejau reikia gerti metu arbatas, nes nuo metu mazeja pienas...reikia mazai skysciu gerti, nuo aptemto liemenuko mazeja seniau moterys susiverzdavo su kuo nors krutine, kad nesigamintu pienas smile.gif
Indrul
Manau geriausia nueiti pas savo gine, ji israsyt receptuka vaistukams mirksiukas.gif
O siaip yra dar kazkokie metu lasiukai blush2.gif
olenka
jei imanoma, geriau apsieiti be vaistu, nes jie turi salutini poveiki blink.gif o pienas pamazu nustos gamintis pats - nera paklausos, nera pasiulos. tik reikia maziau skysciu vartoti. o metu arbata tikrai padeda, tik ja reikia gerti stipria. as uzplikydavau pora pakeliu pusei stiklines.
Milinga
Man nė mėtų arbata, nei mėtų tinktūra nepadejo. Isgeriau kelias tabletes (nepamenu kiek gydytoja skyrė, bet tikrai nedaug) ir dingo pienas cool.gif
daivuterau
na jau ko ko, bet vaistuku tikrai nereikia griebtis. pirmiausia nusitraukinek pienuko siek tiek kai pradeda verzti krutine (taip kad nebejaustum verzimo) ir taip kas diena kol viena diena nebejausi jokio tempimo ir viskas. aisku tai gali uztrukti gal savaite gal pora, bet tikrai geriausias budas smile.gif tokiu budu pieno gamyba mazeja naturaliai ir tas pienukas kuris pasilieka krutineja perdega.
majux
kad metu arbata tokia stebuklinga tai tikrai nebuvau girdejusi,bet reikes isbandyti ar ji tokia veiksminga ax.gif o vaistukai tik su receptu parduodami?> jei ne,gal prisimenate pavadinima? smile.gif))
Armando mamyte
man su pienuko nutraukimu kazkaip problemu nebuvo... siaip neuzteko maziukui maistelio is manes , tai as maitindavau viena maitinima krutimi, o kita misinuku... po to mazinau ir liko tik du maitinimai krutimi, o kai nutariau nutraukti jis kazkaip savaime mazejo ir dingo. joki skausmu nebuvo.

o siaip reik gert antibiotikus, paskiria ginekologas, kad nutraukt pienuko gamyba.
majux
na viskas aisku... tai teks apsilankyti..nors dabar maitinu tik naktim,bet ir tai mano dziaugsmui nebeuztenka unsure.gif ir siaip kazkaip nebelabai ir priima jis mano pieneli,atpylineja labai.. o seimos daktaras negali tokiu vaistuku israsyt? gal zinot? mirksiukas.gif
Irina 1984
Neradau tokios temos,todel nuspriandziau pati parasyt.....Kas nestumo metu ir po jo lankesi(osi) pas ginekologe sosnovskiene???????Ka galit apie ja pasakyt??????
Irina 1984
Nejaugi nera moteru kurios lankosi pas ginekologe sosnovskiene???
oksike
Laba diena, noreciau uzvesti nauja tema apie pogimdyvines traumas, apie sveikima ir gyvenima po gimdymo, Pogimdyvine depresija, ar pasitaiko daznai? ar suvokiate kad sergate pogimdyvine depresija? ar teko kreiptis i medikus? Kaip jus paveike gimdymas?ar gyvenimas atsistojo i senas vezias po traumatisko gimdymo? kokiu traumu patyrete gimdymo metu? kaip gyditis ,ir sveikti? Kokiu patarimu turite dar negimdziusioms?
Visoms sirdyngai dekoju uz pasisakymus.
Isila
Čia juk konkursų skyrelis....

Tema apie pogimdiminę depresiją yra skyrely "Po gimdymo"
-luka-
QUOTE(Isila @ 2009 01 05, 15:25)
Čia juk konkursų skyrelis....

Tema apie pogimdiminę depresiją yra skyrely "Po gimdymo"
*

drinks_cheers.gif
Nestuke-gruoduke
Daug svarsatau del harmonines spirales, ir besvarstydama nusprendziau, kad reikia detis, juk 5 metus, nereik su tabletem vargt.

Dabar noriu paklaust, kur pigiausei galima nusigriebti, ta spirale ir kiek ginei duodat uz idejima?
Pookelis
Ir aš tą patį svarstau. Prieš naujus su gine kalbėjom apie tai, tai sakė hormoninė 700 Lt ir daugiau kainuoja. Šiaip ji siūlo dėt varinę, jei nėra ginekolokinių problemų, gausių skaudžių mėn ir pan. Tos kaina apie 170 Lt. O už įdėjimą net nepagalvojau, kad reikia duot ginei. Na gal saldainių dėžę....
Maliku
Dabar "Mirena" kainuoja 840 Lt. blink.gif Info iš tinklapio www.vaistai.lt Tiesa, esu girdėjusi, kad gydytojai jų gauna pigiau, bet čia su gyd. reikia kalbėti. Įdėjimas valstybinėje med. įstaigoje - nemokamas, privačioje reikia mokėti, pvz. Klaipėdoje vienoje privačių klinikų įdėjimo kaina - 170 Lt.
Nestuke-gruoduke
aciu uz info
zizina
Dalinames patirtim toliau 4u.gif
Praeita tema
Pirma tema
Antroji tema
Trecioji tema
dju
Laba,

Pabandziau padaryti, kaip praeitoje temoje viena mamayte pasiule, pasitepti viduriu lasiukais... Tai jau tikrai mazei taip nepatiko ohmy.gif , viena karta pabande-nesuprato, kita kart-vel atsitrauke, tada isidrasino dar ilgiau paciulpt ne schmoll.gif . As tada uzsiklojau, jinai pasivarte ir uzmigo. Nakti daug geriau miegojo, gal tik du kart kelesi. Reikes ir diena taip pabandyt, parasysiu kaip seksis ar pavyks uzmigdyt. mirksiukas.gif
davule
sveikos, jungiuosi su savo papinuku smile.gif
mano zuikiui metai ir 3 men - geriam MP pries miegeli - du kartus eidami miegoti diena, vakare ir dar paryciais, noriu nuimt bent viena maitinima....
pas mus problema didziausia, kad nemoka uzsimigdyt be MP, buteliuko, soskes nepripazista, demesi galiu nukreipt be rekimu, bet uzmigt neiseina - liekam be miegelio verysad.gif
dar viena blogybe, kad jau labai nori miegelio, jeigu tik neduodu papo, kisasi pirstus i burna ir ciulpia doh.gif, tada duodu papa, kad neiprastume ciupt pirstuku....
kartais uzmiega masinoj, anksciau dar vezime uzmigdavo, bet dabar pradejo protestuot
zodziu nerandam kito tokio gero nusiraminimo budo kaip MP, pasakos, lopsines, galvytes glostymas, svelnus meskutis gerai, bet uzmigt neiseina - gal zinot koki gera patarima????

neju
Maniskis irgi papuli naudoja tik migdymuisi. Diena dukart, vakare ir nakti daznai kelias. Uzmiega ir vezime, tai su dieniniu kaip nors gal issisuksiu, o vakare tai problema. doh.gif
zizina
As su tais viduriu lasiukais tik 2 kart tepiau pirma diena, o jau dabar 3 diena be papulio ir nebetepu jau, papuli ir nakti bandziau ikist neee sako ir dabar parodau sako fuuui biggrin.gif Bet man miegojo gerai tik pirma nakti, paskui prasidejo rekimai verysad.gif naktim keliasi kaip ir anksciau - daug kartu, parekia truputi ir toliau miega, anksciau tai papuka ikisu ir toliau miega, o dabar bando pats uzmigt, uztai ir pyksta, bet tikiuosi greit pripras ir nebesikels naktim.
O del pieno, tai tikrai geriau pasidare, kai pradejau tik biski nusitraukt, o ne iki galo kaip dariau, tikrai sumazejo pieno, ir maziau ir reciau dabar nusitraukiu, va sianakt net nereikejo, jauciu greit ir visai dings, nereikejo ir jokiu vaistu.
P.S: bet kazkaip biski ir gaila kad nustojau maitint unsure.gif nors anksciau ar veliau tai reiketu padaryt
jolo
O aš pabandžiau patepti medumi ir druska, suveikė- spjovė lauk. Bet taip gailiai verkė, kad širdis neišlaikė, nusiploviau ir vėl daviau pienuko blush2.gif Nusprendžiau dar truputį palaukti, turbūt dar nesame pasiruošusios visiškai nutraukti nei ji, nei aš ax.gif Juolab, kad kankina abejonės kaip vaikas gaus pakankamai kalcio, nes karvės pieno produktams alergiška, o jei ir MP nebegaus... unsure.gif Pirma reiks su gydytoja pasitarti smile.gif
dju
QUOTE(davule @ 2009 01 19, 11:42)
sveikos, jungiuosi su savo papinuku  smile.gif
mano zuikiui metai ir 3 men - geriam MP pries miegeli - du kartus eidami miegoti diena, vakare ir dar paryciais, noriu nuimt bent viena maitinima....
pas mus problema didziausia, kad nemoka uzsimigdyt be MP, buteliuko, soskes nepripazista, demesi galiu nukreipt be rekimu, bet uzmigt neiseina - liekam be miegelio verysad.gif
dar viena blogybe, kad jau labai nori miegelio, jeigu tik neduodu papo, kisasi pirstus i burna ir ciulpia  doh.gif, tada duodu papa, kad neiprastume ciupt pirstuku....
kartais uzmiega masinoj, anksciau dar vezime uzmigdavo, bet dabar pradejo protestuot
zodziu nerandam kito tokio gero nusiraminimo budo kaip MP, pasakos, lopsines, galvytes glostymas, svelnus meskutis gerai, bet uzmigt neiseina - gal zinot koki gera patarima????
*

Pas mus lygiai tas pats doh.gif
dju
Na diena abe papuko neuzmiega doh.gif
Jjulie
Praeitoj temoj rašiau, kad daug maitinau dukrytę ir dieną kiek norėjo ir naktį ir nusprendžiau staigiai mest, o ne mažint maitinimų skaičių.. tai va nuo 5dienio vakaro neduodu visai. smile.gif dukrytė naktį paverkia, pazyzia, viena naktį nutraukto pienuko visą buteliuką išmaukė, ir užmiega, gerai miega šiaip palyginus. Dieną užmigt didžiausia problema.. savaitgalį mašinoj miegojo, o šiandien malėsi, zyzė gal valandą, po to priėjo prie manęs padėjo galvą ant kelių ir stovint užmigo smile.gif vakar vakare irgi vaikščiojo po namus, vis paprašo "mamam" bet sakau "nėra" ir nereikia.. užmigo prisiglaudus, nešiojimai neveikia jos smile.gif

O man su pienu šiaštadienį buvo visai blogai.. kelis kartus nutraukinėjau, galvojau sprogs krutinė.. vakar jau tik ryte ir prieš naktį nutraukiau po truputį ir viskas. Šiandien jau nereikėjo nutraukt smile.gif ir jau net nepilna krutinė.. ai tiesa tas "truputį", kad suminkštėtų papai ir netemptų pas mane 100-120ml smile.gif tai pirma dieną apie 500ml nutraukiau, įsivaizduoju dabar kiek privalgydavo per dieną mano pupa, kad nelabai kito maisto norėjo smile.gif dabar jau daug geriau valgo smile.gif

Sekmės visoms atsisveikinant su šituo maloniu procesu smile.gif
Jurgita26
Skaitau jau kelinta diena sita tema smile.gif noreciau jau nutraukt matinima krutimi, tik neisivaizduoju kaip ta padaryti...blogiausia tai, kad jis neima tucio, negeria is buteliuko, beveik nieko nevalgo tik mp, aisku kaip ir daugeliui uzminga tik atsigeres pienelio. Tik ateina laikas miegot jis jau patenkintas lovoj ropoja pas mane ir glaudzias prie krutine ir taip graziai "kalba".
O mintys apie nutraukima kyla del dvieju priezasciu, pirma todel, kad beveik nieko nevalgo papildomai, padariau kraujo tyrimus-hemoglobinas 105 verysad.gif , galvoju jei neduosiu mp gal geriau valgys kita maista.
Antra priezastis del aplinkiniu klausinejimo "ar dar tu tebemaitini", pradejau jaustis nemaloniai lyg tas mano vaikas jau koks pirmokas butu, kazkaip net geda sakyti, jo dar maitinu.
Gal kuri esat susidurusi su tuo, kad vaikas apart mp nieko nenori valgyt.
blondinas Nr.120
QUOTE(Jurgita26 @ 2009 01 19, 22:47)
Skaitau jau kelinta diena sita tema smile.gif noreciau jau nutraukt matinima krutimi, tik neisivaizduoju kaip ta padaryti...
*

as irgi rukyt niekaip negaliu mest...
Ar zinot ,kodel tiek daug rukau?
O gi todel, kad motina ilgai papais maitino
dju
QUOTE(Jurgita26 @ 2009 01 19, 23:47)
Skaitau jau kelinta diena sita tema smile.gif noreciau jau nutraukt matinima krutimi, tik neisivaizduoju kaip ta padaryti...blogiausia tai, kad jis neima tucio, negeria is buteliuko, beveik nieko nevalgo tik mp, aisku kaip ir daugeliui uzminga tik atsigeres pienelio. Tik ateina laikas miegot jis jau patenkintas lovoj ropoja pas mane ir glaudzias prie krutine ir taip graziai "kalba".
O mintys apie nutraukima kyla del dvieju priezasciu, pirma todel, kad beveik nieko nevalgo papildomai, padariau kraujo tyrimus-hemoglobinas 105 verysad.gif , galvoju jei neduosiu mp gal geriau valgys kita maista.
Antra priezastis del aplinkiniu klausinejimo "ar dar tu tebemaitini", pradejau jaustis nemaloniai lyg tas mano vaikas jau koks pirmokas butu, kazkaip net geda sakyti, jo dar maitinu.
*

Mano maze taip pat valgyt normaliai pradejo gal tik nuo 9.5 men, taip vis MP gere ir hemoglobinas buvo zemas, tai pradejau duoti gelezies.
As irgi taip manau, kad MP pasisotina ir kito maisto jau nenori, bet manau, kad iki metu dar maitink, maniskei jau 1 m 4 men ir man negeda pasakyti , kad as dar maitinu. thumbup.gif
Milinga
As turejau problemu su maitinimu, todel po 3 menesiu nutraukiau maitinima, geriau vaistus ir pienas per kelias dienas dingo.
zizina
QUOTE(Jjulie @ 2009 01 19, 22:00)
Praeitoj temoj rašiau, kad daug maitinau dukrytę ir dieną kiek norėjo ir naktį ir nusprendžiau staigiai mest, o ne mažint maitinimų skaičių.. tai va nuo 5dienio vakaro neduodu visai. smile.gif dukrytė naktį paverkia, pazyzia, viena naktį nutraukto pienuko visą buteliuką išmaukė, ir užmiega, gerai miega šiaip palyginus. Dieną užmigt didžiausia problema.. savaitgalį mašinoj miegojo, o šiandien malėsi, zyzė gal valandą, po to priėjo prie manęs padėjo galvą ant kelių ir stovint užmigo smile.gif vakar vakare irgi vaikščiojo po namus, vis paprašo "mamam" bet sakau "nėra" ir nereikia.. užmigo prisiglaudus, nešiojimai neveikia jos smile.gif

*

Pas mus tas pats, as irgi nuo penktadienio neduodu visiskai, praso kartais dar papi(ypac naktim) bet kai parodau, sako fuui. na va siandien nakti tai tik du kartus atsikeles paverke papio, paskui nurimo ir uzmigo, palyginus su vakar naktim, tai sakyciau labai gerai miegojo.
Diena uzmigt irgi paisidare sunku, pakol neprisiduksta ir nepavargsta, tol neuzmiega, nei supt nei paglostyt nesiduoda visai. Ir aplamai anksciau jei verkia , tai prie papo nurimdavo, o dabar verkia ir nezinau kaip ji nuraminti doh.gif

Nors tiesa valgyt pradejo tai normaliai bigsmile.gif besotis pasidare biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Jjulie @ 2009 01 19, 22:00)
ai tiesa tas "truputį", kad suminkštėtų papai ir netemptų pas mane 100-120ml smile.gif tai pirma dieną apie 500ml nutraukiau,
*

bigsmile.gif oho, nieko sau truputi doh.gif puslitri pieno prisimelzt doh.gif
As pirma diena 200 ml tik, o dabar isvis 30-20 ml nusitraukiu
zizina
QUOTE(dju @ 2009 01 19, 17:42)
Na diena abe papuko neuzmiega  doh.gif
*

O tai ima papa po tu lasiuku? Nes mano kai ju paragavo neime visai papo paskui

QUOTE(Jurgita26 @ 2009 01 19, 23:47)
*

As irgi patarciau iki metuku pamaitint dar mirksiukas.gif O klausinejo ir manes visi ar dar maitinu, tai kai pasakydavau kad TAIP tai visu keista reakcija budavao, nors pazistu daug mamu kurios iki 2 metu maitino, tai jos tik uz maitinima MP.

O del valgio tai ir as kovodavau, ir musu kraujas pasedes buvo, tai liepe mesos daugiau duoti, normalu maista nuo 6 men tik pradejo valgyt. Na su pietu valgiu nebuvo problemu, mesyte labai megsta, tik va kosiu nepripazino, tai rytais stengdavausi neduot papo, kad alkanesnis butu ir po biski pripratinau kosytes valgyt. Tai telika ijungiu per reklamas pamaitinu, tai zaislu kokiu nauju duodu, tai seip kokiu virtuviniu daiktu, uzsizaidzia ir nejucia kosyte suvalgo biggrin.gif po savaites jau normaliai valge thumbup.gif
davule
QUOTE(zizina @ 2009 01 20, 11:28)
Diena uzmigt irgi paisidare sunku, pakol neprisiduksta ir nepavargsta, tol neuzmiega, nei supt nei paglostyt nesiduoda visai. Ir aplamai anksciau jei verkia , tai prie papo nurimdavo, o dabar verkia ir nezinau kaip ji nuraminti  doh.gif

*

vat to as labiausiai ir bijau, kad nebus kaip nuramint ir uzmigdyt....
kiek bandziau migdyt pradzioj be MP, vis tiek prisimena po kokio pusvalandzio, kad pienelis negertas doh.gif
skaiciau toki migdymo buda - paguldai ir palieki kokiu 20 sek viena - palaukt kol mamyte sugris, kita diena 50 s ir taip vis ilgint laiko tarpa pakol nesulaukes mamos pats uzmigs - reikes pabandyt g.gif
dju
QUOTE(zizina @ 2009 01 20, 11:49)
O tai ima papa po tu lasiuku? Nes mano kai ju paragavo neime visai papo paskui

*

Ima. Bet vis patepu, kvapa pajaucia sako kaka, po truputi nulaizo ir ciulpia pilnu tempu doh.gif
atigil
Ir aš savąją bandau atpratinti nuo MP. Štai jau para kaip mes be MP. rolleyes.gif Šiaip lyg šiol jai ir diena MP nereikedavo, tik vakarui uzmigti, nakti ir paryciais. Dabar vakare geria pirktini pienuka is buteliuko. Tiklsiau dar viena vakara tik ir gere. Nezinau kaip bus toliau, bet kol kas tai viskas klostosi neblogai smile.gif
Tik man vat, krutine tai jau plysta. Siandien buvau pas gine tai israse vaistu nuo laktacijos. Turetu greit susitvarkyt.
Sekmes ir kantrybės jums 4u.gif
camillyte
na as dar ne mama, bet aisku sutinku, kad MP yra labai sveika ir panasiai, bet turi but saikas ir supratimas, man atrodo nenormalu, ka vaikas jau vaiksto ar ropoja ir vis dar gerias MP... pvz kai viesumoje ateina ir lupa motinai papa is po bliuskutes... nu atsiprasau, bet cia jau isvis amoralu... schmoll.gif
Jurgita26
Brangioji camillyte matosi, kad vaiku neturi, nes vaikai kai kurie pradeda ropoti puses metu, tai jau reikia greit nutraukti maitint, ar cia jau tavo nuomone per ilgai ir taip maitintas smile.gif
camillyte
QUOTE(Jurgita26 @ 2009 01 20, 21:08)
Brangioji camillyte matosi, kad vaiku neturi, nes vaikai kai kurie pradeda ropoti puses metu, tai jau reikia greit nutraukti maitint, ar cia jau tavo nuomone per ilgai ir taip maitintas smile.gif
*

na mano krutine tikrai ne skirta ciulpimui, nemanau, kad jis padekos paskui uzauges ir supras, o man beliks "spanielio ausys" .. puikiausiai vaikai uzauga ir ant misineliu (juk yra tokiu, kurios neturi pieno) - nematau reikalo maitinti puse metu ar ilgiau.. schmoll.gif
zizina
QUOTE(camillyte @ 2009 01 20, 21:39)
na as dar ne mama, bet aisku sutinku, kad MP yra labai sveika ir panasiai, bet turi but saikas ir supratimas, man atrodo nenormalu, ka vaikas jau vaiksto ar ropoja ir vis dar gerias MP... pvz kai viesumoje ateina ir lupa motinai papa is po bliuskutes... nu atsiprasau, bet cia jau isvis amoralu... schmoll.gif
*

Kai as vaiko dar neturejau man irgi buvo nesuprantama ir net gi nenormalu kaip vaikas su dantim dar gali valgyti papa juo labiau vaiksciojantis ar neduok dieve dar ir snekantis blink.gif doh.gif siaubas kazkoks galvojau biggrin.gif tada dar nescia budama taip draugei sakiau, kuri savo mazoiu iki 2.5 metu maitino bigsmile.gif ne sakau jau as tai tikrai nedarysiu, menesis daugiausiai pamaitinsiu ir vsio lotuliukas.gif
Tai ji taip juokesi is manes, sako , pamatysi kai pati turesi dar ir ne tiek maitinsi, visos taip sako pakol vaiku neturi, ir as, sako, taip sakiau. Na ka dabar ji is manes juokiasi biggrin.gif
Tai kad nesakyk op nepersokus griovio mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(camillyte @ 2009 01 20, 23:46)
na mano krutine tikrai ne skirta ciulpimui, nemanau, kad jis padekos paskui uzauges ir supras, o man beliks "spanielio ausys" .. puikiausiai vaikai uzauga ir ant misineliu (juk yra tokiu, kurios neturi pieno) - nematau reikalo maitinti puse metu ar ilgiau..  schmoll.gif
*

Del SAVO vaiko dar ir netiek padarysi, ir juokas bus tas maitinimas, jei tik TAVO vaikui taip bus geriau 4u.gif
camillyte
na as jau supratau, kad cia renkasi tik salininkes zindymo, tai tuoj busiu akmenim uzmetyta unsure.gif gal jau begu.. sugrisiu kai vaiku turesiu...

ir tikrai ne visos matina taip ilgai, net jei ir turi pieno nutraukia, nes tiesiog rupinasi ir savimi... be to as manau, kad nemaitindama krutimi dar tikrai neparodai nemeiles savo vaikui.. manau, kad niekada negalima pamirst ir saves smile.gif sekmes auginant sveikus ir grazius mazylius mirksiukas.gif
Ode
QUOTE(camillyte @ 2009 01 20, 22:46)
na mano krutine tikrai ne skirta ciulpimui,

o man beliks "spanielio ausys"

juk yra tokiu, kurios neturi pieno)
*

O kam skirta moters krūtinė? bigsmile.gif

JEI krūtys ir keičiasi, tai keičiasi nėštumo metu, maitinimas ne prie ko

Ne, tokių nėra. Oi, meluoju. Yra 1-2%, kurios turi rimtų fiziologinių sutrikimų

camillyte
QUOTE(Ode @ 2009 01 20, 22:12)
O kam skirta moters krūtinė?  bigsmile.gif
*

mano manymu ji neskirta niekam... tiesiog yra ir tiek.. ir jei jau yra, tai bent jau noriu, kad butu ir grazi, kaip elementariai norim buti lieknos, lygios odos ir panasiai mirksiukas.gif
jolo
QUOTE(camillyte @ 2009 01 20, 22:39)
*

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Oi, koks pažįstamas mąstymas biggrin.gif biggrin.gif
Kol neturėjau dukrytės irgi sakydavau, kad maitinsiu maksimum iki pusės metų, nes irgi atrodė nenormalu, kad toks "didelis" (taip tada atrodė biggrin.gif ) vaikas dar žinda. Bet jau greit metukai, o ir toliau sėkmingai maitinu. tongue.gif Bet tikiuosi per ateinančius keletą mėnesių užbaigti blush2.gif
Aišku, yra kur visiškai nemaitina, bet, tai, mano nuomone, yra tikras egoistiškumas doh.gif Kai sirgau, pačiai teko keletą savaičių maitinti vaiką mišinuku ir pati mačiau koks skirtumas tarp mišinio ir MP mirksiukas.gif Taip, kad Camillyte, kaip ir rašė, kol neperšokai per griovį, nesakyk op mirksiukas.gif 4u.gif smile.gif
davule
QUOTE(camillyte @ 2009 01 20, 23:46)
na mano krutine tikrai ne skirta ciulpimui
*

Tvarijonaite per interva sake - tik dabar supratau (ty gimus suneliui), kam yra reikalinga krutine smile.gif

pati ieskau info apie zindymo nutraukima, tai gal bus idomu:kaip nujunkyti
dar vienas straipsnis atjunkyti ar ne
Papildyta:
Dar biski:

Daugeliui motinų atjunkymas sukelia prieštaringų emocijų. Viena vertus, jis suteikia moteriai daugiau laisvės bei pasididžiavimo mažyte kūdikio pergale. Kita vertus, maitinimas krūtimi – nepaprastai intymus užsiėmimas, ir moterims sunku jo atsisakyti. Daugeliui motinų tai nauja patirtis, kad vaikas daugiau niekada nuo jų taip smarkiai nebepriklausys.

Pripažinkite savo emocijas ir žinokite, kad kūdikis taip pat gali jaustis sutrikęs. Tačiau taip pat prisiminkite, kad turite dar daugybę metų kurti artimus ir gražius santykius.

Patarimai, kaip lengviau išgyventi šį periodą:

Tuo metu, kai turėtumėte kūdikį maitinti krūtimi, sugalvokite jam linksmą pramogą arba išveskite į lauką.

Venkite sėdėti įprastinėse žindymo vietose ir dėvėti tuos pačius drabužius.

Žindymą atidėkite, jei tuo metu kūdikis bando priprasti prie kitų pasikeitimų, pavyzdžiui, auklės ar besikalančių dantukų.

Sakykite vaikui, kad jis jau didelis ir kad moka tiek daug naujų dalykų. Padrąsinti visada naudinga.

Vietoj savo pieno duokite vaikui mėgstamą užkandį.

Jei vaikas įgyja raminantį įprotį, pavyzdžiui, pradeda čiulpti nykštį, nebarkite jo. Tai jo būdas prisitaikyti prie emocinių pokyčių.

Kada “per ilgai”?

Dalis ekspertų teigia, kad nieko blogo maitinti vaikus net iki darželinio amžiaus, jei tai abiem priimtina. Prisiminkite, kad vyresnio nei 1 metų vaiko motinos pienas nebeaprūpina visomis naudingomis medžiagomis, reikalingoms augančiam organizmui. Taip pat žinokite, kad emociškai ir psichologiškai žalinga žindyti vaiką, kai jis to nebenori.

davule
neblogas straipsnis anglu kalba
camillyte
QUOTE(davule @ 2009 01 21, 09:07)
Tvarijonaite per interva sake - tik dabar supratau (ty gimus suneliui), kam yra reikalinga krutine  smile.gif
*

tokios kaip Tvarijonaite man jokioj srity nebus pavyzdziu... doh.gif
mazass
QUOTE(camillyte @ 2009 01 21, 18:31)
*

Manau, kad Tvarijonaites pavyzdys buvo parinktas todel, kad siai moteriai, taip pat kaip ir jums (ka pastebjejau pagal jusu pasisakymus) rupejo isvaizda.
Bet po gimdymo daug kas gali pasikeisti, vaikiuko poreikiai taps zymiai svarbesni nei krutine, plaukai, ar dar kazkas...mastymas, vertybes tikrai pasikeis, nors ir nesutinkat su tuo dabar.
Idomu butu susitikt su jumis forume po to, kai pagimdysit vaikuti ax.gif
davule
QUOTE(camillyte @ 2009 01 21, 17:31)
*

niekaip nesuprantu taves, camillyte, kokiu tiklsu sedi temoj maitinimo nutraukimas, kuom ji tau aktuali???? jeigu net maitint dar neturi ka....
mazass
Manau, camilyte net nesiruosia maitinti, nors ir turetu ka...gaila man butu vaikiuko, kuris per toki nusistatyma pries tai, ka gamta sukure, negautu to artumo, to rysio, to apsiraminimo saltinio, to saugumo, to malonumo jausmo...galiausiai negaus to, kas jam yra sveikiausia...ir visa tai tik del to, kad mamytei labiau rupi jos krutine g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.