mano pirmokei reikia apie 250psl. knygą perskaityt gan sudėtingą, nurašyt pirmą dalį ir parašyt, kas patiko, kas ne
QUOTE(lengvute @ 2005 07 14, 14:17) mano pirmokei reikia apie 250psl. knygą perskaityt gan sudėtingą, nurašyt pirmą dalį ir parašyt, kas patiko, kas ne Nu nežinau
O mūsų mokytoja nieko neuždavė. Per paskutinį susirinkimą padavė vaikų baigiamuosius darbus susipažinti. Pasakė,kad patys tėvai mato kur pas ką problemos, kad jau ne kartą šnekėta ir pasiūlė turint laiko, kažkiek užsiimti su vaiku toje srityje, kur ji jau sakiusi, kad sunkiausiai sekasi.
O svarbiausia sakė, kad vaikai išsimiegotų, pailsėtų labai gerai, valgytų gerai, kad rudenį ateitų stiprūs. Sakė, kad per vasarą ten aukštumų nepasieksi, svarbu, kad nepamirštų, ko išmokę ir kitais metais būtų sveiki ir pamokų nepraleidinėtų. Tai maniškis su močiute gavo diktantų knygą ir užduotį - po vieną diktantą per dieną. O skaito pats labai noriai vaikų enciklopediją. Ne ištisai, o pasirinktinai, kas tuo metu įdomu. Ir su močiute eina abu eksperimentuoti. Sakau gal neprotinga vaikui nurodyti, kokią knygą skaityti. Jei parinktumėte pagal pomėgius, gal tada noriai skaitytų. Nes pasakų sūnus irgi nelabai skaito. Dabar užsiprasė apie piteri ir vendę, sakė,kad tikrai skaitys. Bet bijau, kad sužavėjo jį pirato paveiksliukas, o kai reiks skaityti irgi dulkės ant lentynos kaip ir kitos pasakos
Vaikams negalima uzduoti namu darbu nei vasarai nei atostogoms moklso metu eigje. O Aifa - Jusu vaiko protinga mokytoja - tevai patys mato jei yra problemu, tada zinoma papildomas ugdymas nekenkia. O tokio storio knyga pirmokei? Gal ji susitinprintoje mokykloje mokosi?
Aš pati esu mokytoja ir pateikiau vaikams rekomenduojamų perskaityti knygučių sąrašą. Jas atrinkau remdamasi 2 klasės kurso programa, jos yra parastos, plonos. Ir kas nori tiek ir perskaitys. O rugsėjį susirinkę aptarsime kas kiek bus perskaitę. Visai nebaisu jeigu ir bus vaikų kurie bus neperskaitę. Nesiskaito, norisi atostogauti, prašau. Jokios prievartos nėra. Bet dažnai rugsėjį būna problema 2-oje klasėje, kad vaikiukai būna užmiršę net raides. Tai tiems, kurie neskaito, truputį būna sunkesnė mokslo metų pradžia.
Mano pirmokas gavo plonų knygų sąrašiuką iš kurio turi perskaityti 5-ias knygas, pažymėti, kurias jau anksčiau perskaitė. O jeigu skaitys kygą ne iš sąrašo - tai užrašyti jos autorių ir pavadinimą.
juokas ten o ne sąrašas, nors yra ką veikti lietui lyjant. O tai perdien tik teliką spokso.
Žinau,kad vaikams reikia per vasarą perskaityti po kelias knygas.Kai pradėjau vaikų klausinėti, kokių konkrečiai knygų reikia, man abu pareiškė, kad vis tiek iš klasės niekas jų neskaitys.
Kiekvieną vasarą reikia perskaityti tam tikrą kiekį puslapių. Knygos yra rekomenduotinos, bet nebūtinos. Va taip ir kankinasi
QUOTE(Iliuzija @ 2005 07 21, 11:22) Kiekvieną vasarą reikia perskaityti tam tikrą kiekį puslapių. Knygos yra rekomenduotinos, bet nebūtinos. Va taip ir kankinasi Gerai, kad bent nebūtinos.Mūsų vaikystės laikais kompų nebuvo,tai mes knygas skaitėm, o dabar mano dukra net "Hario Poterio' iki galo nesugėjo perskaityti,jau nekalbant apie tas knygas,kurias mokykloj rekomenduoja. QUOTE(Dileta @ 2005 07 21, 10:42) Gerai, kad bent nebūtinos.Mūsų vaikystės laikais kompų nebuvo,tai mes knygas skaitėm, o dabar mano dukra net "Hario Poterio' iki galo nesugėjo perskaityti,jau nekalbant apie tas knygas,kurias mokykloj rekomenduoja. teisybe.be kompo ner gyvenimo.paprasai knyga paskaityti tai eina bambedami.kazkokia nesamone turiu maldauti kad paskaitytu.atrodo kad man reikia.kas bus toliau?o nuo kompo nuplest neina! knygas tikrai reik skaityt siais laikas ir ne viena.!
Kai būnam prekybos centre, vis bandau įsiūlyti kokią knygą nusipirkti,galvoju, gal paskaitys...bet nelabai įkalbinėjimams jie pasiduoda.Nors gal mokytoja kažkiek sugeba išreikalausti,kad jie bent kažką skaitytų.Vienu metu vaikų kompas buvo sugedęs,o kitu kompu vyras dirba, jiems žaisti neleidžiama, tai pabuvo mėnesį be kompo, bet įpročių nepakeitė,domisi tik savo mėgstamais žurnaliukais.
maniškis skaito, bet per tokias ašaras, per tokį nenorą , kad siaubas:cry: bet vistiek liepiu, nes su skaitymu ir rašymu turim truputį problemyčių
QUOTE(lengvute @ 2005 07 14, 14:17) mano pirmokei reikia apie 250psl. knygą perskaityt gan sudėtingą, nurašyt pirmą dalį ir parašyt, kas patiko, kas ne Knygų saitymo nebuna per daug, kadangi lavina atmintį. Mano mažoji labai jų nemėgsta, bet vasarai uždavė penkias knygutes perskaityti, tai ji perskaito, bet nieko negali papasakoti ką perskaitė, tai vėl iš naujo skaito. Nes ji dar tik raideles delioja, o ką rašo jai neįdomu, tai dabar pasakiau, kad žinau, kad tu moki skaityti ir šaunuolė, bet man idomu ką ten rašo. Tai dabar bando prisiminti, po truputi sekasi. Bet reikia dviem dirbti. Kitaip jai visia neįdomu vienai.
Kol sūnus turėjo problemų,irgi versdavau skaityti.Bet tolko daug nebuvo.Jam reikėdavo garsiai skaityti, tai paklausius jo skaitymo trūkčiojamu balsu raminančiu užsimanydavau,tokia sadiste jausdavaus, kad vaiką kankinu.
QUOTE(avei @ 2005 07 22, 10:48) maniškis skaito, bet per tokias ašaras, per tokį nenorą , kad siaubas:cry: bet vistiek liepiu, nes su skaitymu ir rašymu turim truputį problemyčių Mano dukra 13m irgi taip sunkiai skaito tą ką uždave mokytoja.Bet yra knygų serijos paaugliams pavyzd.Urllich rašytojos: kaip ,,Vieno bučinio negana'',VISŲ PAVADINIMU NEATSIMENU. ju ten yra daug mes jau 13 knygu nusipirkom tai dukra per viena diena perskaito jai labai idomu,pameginkit,gal ir jusu vaikams paaugliams patiks ji kaip skaito tai žvengia labai
Mano dukra baigė antrą klasę, tai gavo nemažą sarašą rekomenduojamų perskaityti knygų, bet ji jų visai nenori skaityti. Ji mieliau skaito visai kitas knygas, kurios skirtos šiek tiek vyresniems vaikams.Dar jiems užduota prirašyti diktantų vieną sąsiuvinį, bet ji mieliau rašo rašinėlius apie perskaitytas knygas.
QUOTE(Marinčik @ 2005 07 22, 11:06) Mano dukra 13m irgi taip sunkiai skaito tą ką uždave mokytoja.Bet yra knygų serijos paaugliams pavyzd.Urllich rašytojos: kaip ,,Vieno bučinio negana'',VISŲ PAVADINIMU NEATSIMENU. ju ten yra daug mes jau 13 knygu nusipirkom tai dukra per viena diena perskaito jai labai idomu,pameginkit,gal ir jusu vaikams paaugliams patiks ji kaip skaito tai žvengia labai aciu uz patarima reiks nupirkti QUOTE(klarija @ 2005 07 24, 12:32) Mano dukra baigė antrą klasę, tai gavo nemažą sarašą rekomenduojamų perskaityti knygų, bet ji jų visai nenori skaityti. Ji mieliau skaito visai kitas knygas, kurios skirtos šiek tiek vyresniems vaikams.Dar jiems užduota prirašyti diktantų vieną sąsiuvinį, bet ji mieliau rašo rašinėlius apie perskaitytas knygas. Šaunuolė mergaitė!
man pagailo savo vaiko, jau ta knyga kaip kankynė, bausmė, o jei ir paskaito, nieko neatsimena, tai aš arba vyras kartais gal jai paskaitysim ir eina sau, neversiu
Mano pirmokei užduota perskaityti 4
Mano sūnus, prastai skaito ir rašo su klaidomis, nors jau baigė antrą klasę. Pažįstama mokytoja priminė elementarią tiesą: vaikas, skaitydamas tekstą, įpranta matyti taisyklingai parašytus žodžius. Tada ir pats rašydamas matys, kad akį rėžia klaidos. Tai dabar visą vasarą prieš miegą ar dienos metu bandėm kartu skaityti. Sėdim kiekvienas su savo knyga. Vakar vakare ištempiau visą šeimą į pievutę. Sugulėme visi keturi pievos viduryje- ir kiekvienas po knygą. Visai šauniai praleidome vakarą.
QUOTE(Paloma @ 2005 08 22, 15:34) Mano pirmokei užduota perskaityti 4 O mums vasarai uždavė 33 knygas kai pamačiau sarašą
Mano sūnus eis į ketvirtą klasę. Jo mokytoją visus mokslo metus liepdavo per savaitę perskaityti 30 psl ir aprašyti į sąsiuvinį. Tą pačią užduotį paskyrė ir vasarai. Sūnus per vasarą perskaitė berods 10 storų knygų. Aprašyti padėjau.
Kitas sūnus eis į antrą klasę. Jam vasarai užduočių mokytoja neskyrė. Jis neperskaitė nė vienos knygos... Pati esu lietuvių kalbos mokytoja ir matau, kad dauguma vaikų nemėgsta skaityti. Mano pačios vienas sūnus nepraeina pro knygyną (bankrutuosiu- bet džiaugiuosi), kitas skaito tik "Flintą" ir "Donaldą". Bent tiek...
Mums tai berods nieko neuždavė
O as nematau nieko baisaus, kad yra uzduota per vasara perskaityti keleta knygeliu (baige 1 klase) (pasirinktinai, tik ne zurnalu) ir reikia aprasyti 3 knygas apie ka jos. Rinkosi pati , perskaite "Simtamyles girios pasakas", "Sokolada iki pirmadienio" ir "Eduoniuka ir Bakteriuka". Be abejo, kaip ir visi vaikai, geriau ziuretu TV ar zaistu kompu, tik neskaitytu. Bet manau, kad skaityti knygas, taip pat iprotis, be to naudingas
QUOTE(Jurgitele @ 2005 09 01, 04:49)
pasirodo maniškė ne taip suprato, iš tois knygos reikėjo parašyt ir paskaityt, kiek pajėgia
Ką tik grižau iš mokyklos dukra perejo į 3 klasę.PRIE MOKYKLOS PADARĖ KAŽKOKĮ SUSIBURYMĄ .vISOS KLASES KARTU NUO 1 IKI 10 KL.NIEKO MES NEMATEM,NIEKO NEGIRDEJOM, tokia švente.
O vyresnioji nuejo tai sake klasėje sustatė mokytoja į vieną liniją ir kaip kariuomeneje tikrino kas kaip atrodo,kas su kokiu sijonu,jeigu ne pilnai juodas,tai nutemdavo(nu nevisai )bet patampydavo už sijono.Poto sake tokiu tonu su jais kalbėjo....o poto vaikai klause,- kur mokytoja gėlės padet,O JI - į šiukšlų dėžė.(galvoju ar ji durna ,ar mano dukra biški prikure nors nemanau,o gal mokytoja žinot jauna jai gal 20 su kažkiek metu ,gal nežino kaip su 7-okais elgtis.žodžiu dur dom
nu tikrai nenormalu
Na žinot, gal tų vaikų ir neįmanoma nuo kompų atplėšt, gal ir neskaito jie knygų... Bet kartais jau tokių knygų užduoda perskaityt... Kad nuėjus į biblioteką jų ieškot-bibliotekininkė stebisi, kaip vaikai tokias knygas ima-juk po tokių skaitymų vaikas nenorės į rankas nė vienos knygos paimt..
Maniškė, baigusi pirmą klasę, mokykloje gavo tokią knygelę " Tegyvuoja vasara! Būsimam antrokui", knygelė yra užduočių sąsiuvinys ir vasaros dienoraštis kartu. Ką galiu pasakyt? Jei nebūtų gavusi šios knygos, tai vargu ar vasarą ji prisėstų ką mokyklinio veikti, o dabar ir siūlomas knygas paskaito (aišku, nemažai siūlomų knygų iš to sąrašo ji jau perskaitė būdama 5 metų), kartu atliekame užduotis, pvz. vat per tam tikrą laiko tarpą skaičiuok tam tikrus mašinos modelius ir surašyk kiek suskaičiavai, taip savaitę daryt ir suskaičiuot kurių buvo daugiausia, arba dar siūloma laikyt vorą dėžutėje ir stebėt kaip audžia tinklą, aišku vėliau išleist vorą į laisvę, na ir t.t. Šiaip esu nuomonės, kad vaikui reik kažką veikti, nereik bim bam pa uglam net atostogų metu, nepakenks perskaityti knygelę, ar atlikti užduotį kokią, vis vaikui į naudą tai eis
O būsimi pirmokai irgi gavo užduotėlę vasarai- išmokti vieną eilėraštukai atmintinai, jo tekstą irgi davė
Pas mus mokykloje vasarai kažko konkretaus neužduoda tik mokytoja liepia vaikams neužmiršti skaityti
QUOTE(Jurgitele @ 2005 09 01, 07:49)
Siaip nieko konkretaus neuzdave, bet iteike sarasa su 56 knygom ir iš jų patare, bet 1-2 per vasarą perskaityt. Kelias jau senai perskaites vaikis, kurias turi is saraso dar skaito. Ir nesarasines grauzia. Kadangi skaityt jam patinka, tai skaito savo noru, kartais net per daug.
Siandien sutarem, kad po truputi ka nors parasys, kad neuzmirstu kaip rasyt. Dar turim tokias anglu knygeles su cd, tai kazkiek ir angu ivada padarysim, kol as atostogauju.
mano sunui jau tuoj 11metu,bus penktokas,taciau knygu nenori skaityti nesvarbu kiek mokytoja rekomendavo perskaityt.sako kad mokytoja vistiek nepatikrins skaite ar ne.po truputi skaito ,bet labai nepatenkintas,nes tuo metu negali lakstyti lauke.kodel vaikams skaitymas taip nepatinka,ypac vasara?
Mums mokytoja vasarai nieko neuždavė.Tačiau mano sūnelis pats darbo prisigalvoja:parašė, kad nupirkčiau užduočių knygelių(skaičiavimui, rašymui). O dar sumąsto kartais, kad aš jam diktantą padiktuočiau. Anąsyk liepiau pailsėti, juk vasara, tai verkti pradėjo, pareiškė:"Kodėl tau nepatinka, kad aš mokytis noriu?".Va taip.Sugalvoja visokių žaidimų, pvz., "pasakyk 10 žodžių, kur gale bus nosinė" , "paskyk 10 paukščių", "skaičiuok pridėdamas po tris". Pradeda pats, o paskui jau aš galvoju panašias užduotis. Aišku, ne kiekvieną dieną. Būna, kad kelias dienas tik žaidimai rūpi.Randa laiko ir skaitymui, ir kompiuteriu, ir kiemo draugams, ir filmukams. Net nežinau, kol kas jokių problemų.O jeigu vaikui kas neįdomu, tai galima žaidimo forma "priversti". Kažkada aš sūnui tokius žaidimus siūlydavau, o dabar -jis man.
keliu tema i virsu..
QUOTE(Gabe @ 2007 07 16, 01:00) keliu tema i virsu.. Maniškė sąrašo taip pat negauna. Ji būsima penktokė, baigė pavasarį pradinę mokyklą, o rudenį keliaus į naują mokyklą. Tai galvoju, jei ten tvarka kitokia ir vaikai gavę sąrašą, tai maniškė bus kaip balta varna. Nors šeip ji skaito knygas, ypač kai oras lietingas buvo,tai versti tikrai nereikėjo.
Dėl knygų sąrašo, penktokams tikrai nežinau ką ten reikia paskaityti per vasarą, nes kiekvienoj mokykloj savi reikalavimai. O ketvirtokų turiu, bet deja ne namuose, o darbe. Jei labai reikės sakyt, nueisiu kitą dieną ir parsinešiu (aš dabar atostogauju, tikrai nebus sunku).
Mano vaikinas irgi nenori tų knygų skaityti ir tiek,priverčiu kartais,kad paskaitytų,bet manau,kai be noro skaito,tai tas pats,kad ir neskaito,vistiek nieko neatsimins,juk neįdomu.Pasakysiu kaip sena boba:o kai aš buvau vaikas,oho kaip skaitydavau
QUOTE(rasitar @ 2007 07 17, 13:56) Dėl knygų sąrašo, penktokams tikrai nežinau ką ten reikia paskaityti per vasarą, nes kiekvienoj mokykloj savi reikalavimai. O ketvirtokų turiu, bet deja ne namuose, o darbe. Jei labai reikės sakyt, nueisiu kitą dieną ir parsinešiu (aš dabar atostogauju, tikrai nebus sunku). tai kaip suprantu busimiems ketvirtokams saraseli turi?..
mums per vasara buvo duotos knygeles skaityti net trys,sunkiai ir mes jas skaitom,bet siaip ne taip iveikem
ketvirtokui rekomenduojamos knygos-
1. Barrie, James. Piteris Penas ir Vendė. 2. Cvirka, Petras. Vaikų karas. 3. Dahl, Roald. Matilda. 4. Degutytė, Janina. Baltas gulbių sostas. 5. Denneborg, Heinrich Maria. Katinas Kasperas. 6. Dodž, Merė Meips. Sidabrinės pačiūžos. 7. Endė, Michaelis. Džimas Saga ir mašinistas Lukas. 8. Grahame, Kenneth. Vėjas gluosniuose. 9. Gripė, Marija. Elvis Karlsonas. 10. Hartling, Peter. Benas myli Aną. 11. Isokas, Gediminas. Kur lizdelį sukti. 12. Jankus, Jurgis. Auksinis vabaliukas. 13. Kepenienė, Nijolė. Džiovintas debesėlis. 14. Kestneris, Erichas. Gegužės 35-oji. 15. Liegutė, Emilija. Dramblienė. 16. Lindgren, Astrida. Didysis seklys Bliumkvistas. 17. Lindgren, Astrida. Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo. 18. Lindgren, Astrida. Padaužų kaimo vaikai. 19. Lindgren, Astrida. Pepė Ilgakojinė. 20. Loftingas, Hju. Daktaras Dolitlis. 21. Mackevičius-Nord, Jonas. Aukso mieste. 22. Mašiotas, Pranas. Pajūriais pamariais. 23. Matutis, Anzelmas. Margaspalvė genio kalvė. 24. Norton, Mary. Skoliniautojai. 25. Pogorelskis, Anatolijus. Juodoji višta arba Požemio gyventojai. 26. Proisleris, Otfrydas. Plėšikas Hocenplocas. 27. Račickas, Vytautas. Šlepetė. 28. Raud, Eno. Pabaldukai. 29. Rodaris, Džanis. Čipolino nuotykiai. 30. Roholtė, Dortė. Vasara vaiduoklių viešbutyje. 31. Saja, Kazys. Ei, slėpkitės! 32. Schmidt, Annie M. Viplala. 33. Sigutė (lietuvių liaudies pasakos). 34. Tamulaitis, Vytautas. Svirplio muzikanto kelionės. 35. Tamulaitis, Vytautas. Vieną kartą. 36. Vainilaitis, Martynas. Spalvoti nykštukai. 37. Vestli, Anė Ketrina. Tėtis, mama aštuoni vaikai ir sunkvežimis. 38. Vilimaitė, Bitė. Čiuožyklos muzika. 39. White, E. B. Šarlotės voratinklis. 40. Zomer-Bodenburg, Angela. Vampyriukas. 41. Žitkevičius, Leonardas. Su tėvelio kepure. nu gal ir daugoka
Gal galite įmesti nuorodą, kur galimą rasti analogišką knygų sąrašą penktokui.
Ačiū
nieko sau sarasa idejai???
mano vaikai skaito is saraso tik kas patinka o visa kita-megiamas knygas... QUOTE(vaival @ 2009 05 15, 12:46) Rekomenduojamos literatūros sąrašas http://www.pedagogika.lt/index.php?-448243960 ten kur lietuvių kalbos rekomendacijos, apačioje nuoroda 56 klasės K. Boruta. Jurgio Paketurio klajonės R. Černiauskas. Jūra yra sūri, Čir vir vir pavasaris V. Dautartas. Žydrieji jungos arba R. Spalis. Gatvės berniuko nuotykiai L. Degėsys. Žolynas. Žvėrynas, Gerai, bet nelabai (melų pasakos) L. Gutauskas. Paukščių takas (eilėraščiai) J. Jankus. Po raganos kirviu V. V. Landsbergis. Obuolių pasakos arba R. Černiauskas. Slieko pasaka I. Meras. Geltonas lopas G. Morkūnas. Vasara su katšuniu (Grįžimo istorija) V. Petkevičius. Didysis Medžiotojas Mikas Pupkus S. Poškus. Nebaigta pasaka V. Račickas. Zuika padūkėlis arba Jos vardas Nippė K. Saja. Būrimas obuolio sėklom P. Tarasenka. Perkūno šventykloje M. Vainilaitis. Kaulo bobos apžavai arba Sidabrinė kultuvėlė, arba Akivarų tiltas J. Žilinskas. Gugis girių kaukas ir žmonių draugas E. Blyton. Šauniojo penketuko nuotykiai arba P. Berna. Arklys be galvos Broliai Grimai. Vaikų ir namų pasakos Ch. R. Chimenesas. Plateras ir aš arba K. Dicamillo. Pasaka apie Desperą M. De Jongas. Gandralizdis ant stogo arba ODell. Mėlynųjų delfinų sala, arba F. Istvaan. Lutra (Murza), arba F. Zaltenas. Bembis. Bembio vaikai, arba F. Movetas. Šuo, kuris nenorėjo būti šunimi Janošas (Janosh). Brolių Grimų pasakos kitaip T. Janson. Tėtis ir jūra arba Nematomas vaikas L. Kerolis. Alisa stebuklų šalyje arba M. Macourekas. Du šimtai senelių, arba R. Dahl. Raganos S. Lagerliof. Stebuklingosios Nilso kelionės K. S. Liuisas. Liūtas, burtininkė ir drabužių spinta arba Dž. K. Rouling. Haris Poteris ir Išminties akmuo, arba Dž. R. R. Tolkinas. Habitas H. Malot. Be šeimos arba K. Hagerup. Morkus ir Diana, arba F. Erlingsson. Benjaminas Balandis, arba M. Gripė. Jozefina, arba Hugas ir Jozefina. Hugas, arba J. Mark. Griaustinis ir žaibai, arba E.Colfer. Benis ir Omaras, arba V. Železnikovas. Visi svajoja apie šunį arba Baidyklė A. Maršalas. Aš moku šokinėti per balas arba Papasakok apie kalakutą, Džo P. Moon. Neskaityk šios knygos J. C. Mourlevat. Upė, tekanti atgal B. Park. Čia buvo Mikas Hartas arba R. Welsh. Drakono sparnai, arba G. Paris. Moliūgėlio istorija B. Reuteris. Busterio pasaulis arba L. Sachar. Berniukas mergaičių tualete, arba C. Biodker. Silas ir juodoji kumelė V. Sarojanas. Tėti, tu keistuolis. Mama, aš tave myliu arba U. Starkas. Sikstenas, arba R. Dahl. Denis pasaulio čempionas, arba K. Niostlinger. Pirmadienį viskas kitaip K. Steinsdóttir. Spurgos ir karis arba Angelas Vakarų rajone E. Švarc. Žvaigždūnė arba M. Murray. Beveik neįtikėtina Kedrės B. Hartli istorija (tos, kuri planavo nepaprastą gyvenimą; Beveik neabejotina Kedrės B. Hartli šlovė (tos, kuri negali nesklandyti aukštai ir nemylėti giliai) H. Varmer, L. Brøgger. Vargšas berniukas iš Odensės arba K. Ljunggren. Svečiuose pas Astridą Lindgren Ž. Vilson. Mes dvynės arba D. Geisler. Slapti Vandos užrašai, arba S. Olsson, A. Jacobson. Berto dienoraštis arba Berto žygiai, arba P. Džonsonas. Kaip auklėti savo tėvus QUOTE(zinulė @ 2009 05 18, 21:11) Rekomenduojamos literatūros sąrašas http://www.pedagogika.lt/index.php?-448243960 ten kur lietuvių kalbos rekomendacijos, apačioje nuoroda 56 klasės K. Boruta. Jurgio Paketurio klajonės R. Černiauskas. Jūra yra sūri, Čir vir vir pavasaris V. Dautartas. Žydrieji jungos arba R. Spalis. Gatvės berniuko nuotykiai L. Degėsys. Žolynas. Žvėrynas, Gerai, bet nelabai (melų pasakos) L. Gutauskas. Paukščių takas (eilėraščiai) J. Jankus. Po raganos kirviu V. V. Landsbergis. Obuolių pasakos arba R. Černiauskas. Slieko pasaka I. Meras. Geltonas lopas G. Morkūnas. Vasara su katšuniu (Grįžimo istorija) V. Petkevičius. Didysis Medžiotojas Mikas Pupkus S. Poškus. Nebaigta pasaka V. Račickas. Zuika padūkėlis arba Jos vardas Nippė K. Saja. Būrimas obuolio sėklom P. Tarasenka. Perkūno šventykloje M. Vainilaitis. Kaulo bobos apžavai arba Sidabrinė kultuvėlė, arba Akivarų tiltas J. Žilinskas. Gugis girių kaukas ir žmonių draugas E. Blyton. Šauniojo penketuko nuotykiai arba P. Berna. Arklys be galvos Broliai Grimai. Vaikų ir namų pasakos Ch. R. Chimenesas. Plateras ir aš arba K. Dicamillo. Pasaka apie Desperą M. De Jongas. Gandralizdis ant stogo arba ODell. Mėlynųjų delfinų sala, arba F. Istvaan. Lutra (Murza), arba F. Zaltenas. Bembis. Bembio vaikai, arba F. Movetas. Šuo, kuris nenorėjo būti šunimi Janošas (Janosh). Brolių Grimų pasakos kitaip T. Janson. Tėtis ir jūra arba Nematomas vaikas L. Kerolis. Alisa stebuklų šalyje arba M. Macourekas. Du šimtai senelių, arba R. Dahl. Raganos S. Lagerliof. Stebuklingosios Nilso kelionės K. S. Liuisas. Liūtas, burtininkė ir drabužių spinta arba Dž. K. Rouling. Haris Poteris ir Išminties akmuo, arba Dž. R. R. Tolkinas. Habitas H. Malot. Be šeimos arba K. Hagerup. Morkus ir Diana, arba F. Erlingsson. Benjaminas Balandis, arba M. Gripė. Jozefina, arba Hugas ir Jozefina. Hugas, arba J. Mark. Griaustinis ir žaibai, arba E.Colfer. Benis ir Omaras, arba V. Železnikovas. Visi svajoja apie šunį arba Baidyklė A. Maršalas. Aš moku šokinėti per balas arba Papasakok apie kalakutą, Džo P. Moon. Neskaityk šios knygos J. C. Mourlevat. Upė, tekanti atgal B. Park. Čia buvo Mikas Hartas arba R. Welsh. Drakono sparnai, arba G. Paris. Moliūgėlio istorija B. Reuteris. Busterio pasaulis arba L. Sachar. Berniukas mergaičių tualete, arba C. Biodker. Silas ir juodoji kumelė V. Sarojanas. Tėti, tu keistuolis. Mama, aš tave myliu arba U. Starkas. Sikstenas, arba R. Dahl. Denis pasaulio čempionas, arba K. Niostlinger. Pirmadienį viskas kitaip K. Steinsdóttir. Spurgos ir karis arba Angelas Vakarų rajone E. Švarc. Žvaigždūnė arba M. Murray. Beveik neįtikėtina Kedrės B. Hartli istorija (tos, kuri planavo nepaprastą gyvenimą; Beveik neabejotina Kedrės B. Hartli šlovė (tos, kuri negali nesklandyti aukštai ir nemylėti giliai) H. Varmer, L. Brøgger. Vargšas berniukas iš Odensės arba K. Ljunggren. Svečiuose pas Astridą Lindgren Ž. Vilson. Mes dvynės arba D. Geisler. Slapti Vandos užrašai, arba S. Olsson, A. Jacobson. Berto dienoraštis arba Berto žygiai, arba P. Džonsonas. Kaip auklėti savo tėvus bet ne jau visą sąrašą ir turi perskaityti?
mūsų mokykloje būsimiems antrokams iš duoto knygų sąrašo privaloma perskaityti penkias, trys jau įveiktos
|