Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: kaip pasakyti vaikui ne ?
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
mamamia25
mano drauge turi sunu jam 2metai, jis maziukas visko jam reikia, nori. bet ji jam niekad nesako negalima ar pan. tik viska slepia arba liepe mum draugam nevalgyti, nedarytin, neimti ir tt. visi plinkiniai turi sokineti pagal mazulio dudele. aisku niekas spec nedaro, kad erzint vaikiuka.. kadangi daznai atostogaujam kartu tai igrista negali sausainio ryte prie kavos, nes jam negalima. atsiger limonado nes irgi negalima, vyno irgi pamatys reikes. atsiset ten atsistot cia ir tt. jau nesinori ,net vaziuoti pas juos, o apie bendras atostogas tai jau kalbos nera schmoll.gif . ar cia mama teisingai elgiasi? ir kaip jai neiskaudinus pasakyti, kad perlenkia lazda, visi turim vaiku, visi mylim, bet reik suprast, kad pasaulis sukasi ne tik apie tavo vaika.
Alta
Esu išgyvenusi į panašią situaciją (tik draugės vaikas buvo didesnis). Pusryčių metu perdaug nepiknaudžiavau skanėstais, bet dienos metu mudvi su dukra išeidavom pasmaližiauti, nes neketinau visas atostogas šokti pagal kitų žmonių dūdelę. Tiesą sakant nežinau ką patarti, bet tai kaip elgiasi jūsų ar mano draugės nėra gerai kitų žmonių atžvilgiu.
nep
Ar tik čia nesielgiama pagal tą mitinį neva kiniečių modelį, kad iki 7 m vaikas karalius, nuo 7 iki 14 tarnas, o nuo 14 m. draugas. lotuliukas.gif Aš manau, kad negerai elgiasi. Vaikui turbut bturi buti sakoma, kas galima o kas negalima. Nebent, jums neleisdama valgyti saldumynu prie vaiko, ji stengiasi nekelti erzelio, vaika kartais labai sunku nuraminti, jei jis isiverkia del kokio niekniekio.
O vaikui pasakyti ne labai paprastai, turbut reikia tyliai, bet grieztai. Ir jeigu ne, tai NE, cia negali buti jokiu kompromisu. Negalima saldainio, ir NEGALIMA. Vyno taip pat.
*KaRoLyTė*
g.gif
jo mamyte popina vaika iki isprotejmo doh.gif
Džakonda'
blink.gif pati auginu 2 vaikus ir nabijau pasakyti NE,visada taip sakau nuo mazu dienu.Aisku nesu jau tokia griezta,bet viskam yra ribos.
Net nezinau ka patarti,gal siaip kaip nors joko forma paklausti pas ja "Ar nemanai kad reikia vaikui pasakyti NE" g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.