mano drauge turi sunu jam 2metai, jis maziukas visko jam reikia, nori. bet ji jam niekad nesako negalima ar pan. tik viska slepia arba liepe mum draugam nevalgyti, nedarytin, neimti ir tt. visi plinkiniai turi sokineti pagal mazulio dudele. aisku niekas spec nedaro, kad erzint vaikiuka.. kadangi daznai atostogaujam kartu tai igrista negali sausainio ryte prie kavos, nes jam negalima. atsiger limonado nes irgi negalima, vyno irgi pamatys reikes. atsiset ten atsistot cia ir tt. jau nesinori ,net vaziuoti pas juos, o apie bendras atostogas tai jau kalbos nera
Esu išgyvenusi į panašią situaciją (tik draugės vaikas buvo didesnis). Pusryčių metu perdaug nepiknaudžiavau skanėstais, bet dienos metu mudvi su dukra išeidavom pasmaližiauti, nes neketinau visas atostogas šokti pagal kitų žmonių dūdelę. Tiesą sakant nežinau ką patarti, bet tai kaip elgiasi jūsų ar mano draugės nėra gerai kitų žmonių atžvilgiu.
Ar tik čia nesielgiama pagal tą mitinį neva kiniečių modelį, kad iki 7 m vaikas karalius, nuo 7 iki 14 tarnas, o nuo 14 m. draugas.
O vaikui pasakyti ne labai paprastai, turbut reikia tyliai, bet grieztai. Ir jeigu ne, tai NE, cia negali buti jokiu kompromisu. Negalima saldainio, ir NEGALIMA. Vyno taip pat. jo mamyte popina vaika iki isprotejmo Net nezinau ka patarti,gal siaip kaip nors joko forma paklausti pas ja "Ar nemanai kad reikia vaikui pasakyti NE" |