200-11-29, šeštadienio vakaras. Pilvukas vis susitraukia su nežymiais skausmeliais. Kartojasi kas 30 min. Nuo 22 val. Skausmas stiprėja ir kartojasi kas 20 minučių. Bet nesuprantu ar čia sąrėmiai ar ne, tikėjausi žymiai skaudesnių susitraukimų. Dar prieš kelias savaites iki gimdymo galvojau kadangi antras vaikas, reikės senelius kviestis (kad su didžiąja pabūtų), kai sąrėmiai kartosis kas 20 minučių. O tai antras vaikelis, viskas žymiai greičiu bus. Bet kai nesupratau, kad čia jau sąrėmiai tai senelių ir nekviečiau. Nuo 24 val. Sąrėmiai pradėjo kartotis kas 10 minučių. Nuo 2 valandos jau kas 5-7 minutes, bet ne tokie ir skausmingi. Ne taip kaip su pirmu nėštumu kai sąrėmio metu reikėdavo sulaikyti kvėpavimą, kad ne taip skaudėtų. Na, bet kai jau sąrėmiai kartojasi taip dažnai visgi paskambinom seneliams. Atlėkė jie greitai per 10 minučių Išvažiavom su vyru į VGN. Buvau sutarusi su savo gydytoja, kad jeigu gimdymas prasideda naktį nuvažiuoju į priimamąjį, apžiūri mane budintis gydytojas ir tada skambinu savo gydytojai, pasakau esamą situaciją kad gydytoja žinotų kiek dar laiko turi iki atvykimo į VGN. Apžiūrėjo budinti gydytoja kaklelis suminkštėjęs, dar ilgas, galvutė aukštai, atsidarymas tik 2 cm. Paskambinau savo gydytojai ji liepė paguldyti mane į Patologinį skyrių, stebėjimui. Patologiniam skyriuje atsidūriau apie 4 val. Užmigti jau neužmigau, vis galvojau apie pirmąją dukrytę kaip jai seksis be mamos, niekad nebuvo palikta viena ilgiau nei pusdieniui. Darėsi graudu, kad kelias dienas jos nematysiu. 5:30 nuėjau į WC. Va tada ir prasidėjo tikrieji skausmai. Jie kartojosi kas pora minučių. Gulėti jau nebegalėjau, vaikščiojau po koridorių. Apie 6 valandą atsikėlė budinčios sesutės, pamatė mane vaikščiojančią po koridorių. Nusivedė pamatuoti toniukų ir sąrėmių stiprumo. Sąrėmiai tikrai buvo stiprūs pagal skalę 60-80, ir dažni. Susiskambino sesutė su budinčiu gydytoju išsiuntė mane į gimdyklą. Gimdyklos perpildytos, sėdėjau koridoriuje ir laukiau kada atsilaisvins gimdykla. Paskambinau vyrui kad mane jau perkėlė į gimdymo skyrių ir kad jau gali po truputėlį ruoštis, važiuoti pas mane. Gimdykla taip ir neatsilaisvino nuvedė mane į Akušerinio skyriaus palatą su gimdymo lova. Budintis gydytojas patikrino kaklą jau pasiruošęs gimdymui: ir sutrumpėjęs, suminkštėjęs, atsidarymas 4 cm, galvytė žemai. Uždėjo toniukų ir sąrėmių matavimo aparatą. Pasakiau budinčiam gydytojui, kad turiu paskambinti savo gydytojai. Gydytojas atsakė kad jau pranešta mano gydytojai, ir ji jau važiuoja :)uvo 7:45 val., 2008-11-30, sekmadienio rytas. Paskambinau vyrui pasakiau kur randuosi. Jis bus už 10 minučių. Atvyko vyras. Tokios šaltas jo rankos labai gelbėjo sąrėmių metu. Visą laiką buvom vieni su vyru, niekas neatėjo. Buvo keista, kad taip vieni palikti. Skausmai jau buvo stiprūs vyras skambino mano gydytojai, jog ji gal gali telefonu susitarti dėl epidūro. Gydytoja atsakė, kad ji jau VGN ir tuoj pas mane ateis. Praėjus kokioms 5-10 minučių, jaučiu kad jau noriu stumti. Vyras vėl skambina mano gydytojai ir sako, jog noriu stumti. Gydytoja su akušerė atlėkė labai greitai. Pažiūrėjo kaklą ir sako gimdom. Aš dar klausiu epidūro nebegausiu? Gydytoja atsako na jau ne, atsidarymas jau 10 cm. Jau kai norėsi, tai ir stumk. Kažkaip sąrėmių skausmas sumažėjo, nelabai jų ir bejaučiau, jutau tik tempimą tarpvietėje. Kiek kartų stanginausi nepamenu, bet nedaug. Mažylė labai greitai pasirodė šiame pasaulyje 9:10 ji jau buvo pas mane ant krūtinės. Labai panaši į savo sesutę, kaip dvynukės  Visi prognozavo, kad bus didesnė už pirmagimę, bet buvo mažesnė 52 cm ir 3,440 kg. Po gimdymo savijauta buvo labai gera, nes nei kirpo, nei plyšau. Mažylė noriai valgė priešpienį (ne taip kaip pirmoji). Abi su mergyte sveikos ir tvirtos :)agal APGAR 10 balų. Po poros dienų išleido namo. Susitikimas su vyresniąja dukrele buvo labai emocingas, iki ašarų. Bet jausmams nurimus vėl namuose harmonija ir ramybė. Štai pora foto palyginimui: pirmoje foto pirmagimė Urtė, antroje antroji mergytė Rugilė  Urtė  Rugilė
NoAngel
2008 12 14, 14:04
dijanute
2008 12 14, 15:01
kokia silta nuostabi istorija,
pukute m
2008 12 14, 15:09
Panasios tai tikrai - kaip dvynes  Sekmes augant
jurginux
2008 12 14, 18:03
GudriLapė
2008 12 14, 18:26
labai gražios mergytės  sėkmės jums augant
Fioneta
2008 12 14, 18:35
Labai grazi istorija O sesutes kokios panasios Aukit dideles ir sveikos
Labai greit, taip sklandžiai, gerai, tik dar biškutį ir gydytoja būtų nespėjus  Sveikinimai
----Ingute----
2008 12 14, 19:14
 kad ir toliau taip viskas sklandziai vyktu
Amiletta
2008 12 14, 20:06
Vikta, tiesiog pavydėtinas gimdymas buvo. Šaunu.  Sveikatėlės jums visiems.
braškytė
2008 12 14, 20:40
Gražiai aprašei Rugilės gimimo istoriją, šaunuolė
another
2008 12 14, 22:21
Gražu  Smagu, kad taip greit ir lengvai atėjo Rugilytė
erikiuxxx
2008 12 15, 10:35
ech  graziai aprasei tikrai ,kad gimdymas pavydetinas
pagal pasakojima atrodo, kad gimdymas buvo greitas ir lengvas  grazios mergytes ir labai panasios
rasike1982
2008 12 15, 14:24
labai grazi ir greita gimdymo istorija... lauksim trecios  broliuko istorijos
Vilija2
2008 12 15, 14:26
egle-kristina
2008 12 15, 16:34
jau dukryciu grazumas puiki istorija, sveikinu
Inga780618
2008 12 15, 16:52
Saunuole VIKTA,sveikatytes tau ir tavo dukrytems,ale jau koks panasumas ,nerealu
Saunuole, liuks susitvarkei, praktiskai gydytojos ir nereikejo  o mergelikes tai tikrai labai panasutes, idomu ar bus tokios, kai Rugile paaugs  Dideles sekmes Jusu seimynelei
EMILIUX
2008 12 16, 22:11
Vikta,saunuole  abi Tavo dukrytes nuostabios  Sveikatytes Jums,ramiu nakteliu
spanieliuke
2008 12 17, 11:44
kaip graziai papasakota  o jau sesuciu panasumas koks  aukit dideles ir sveikos
labai grazi istorija ir mergytes nuostabios, o ir varduka grazu isrinkot
panašumas stulbinamas  lig ta pati vaiką du kartus pagimdei sveikinu su dukrytė
mickute7
2008 12 18, 18:57
Tikrai lengvai pagimdei  tai, kad ir toliau tau taip lengvai viskas sektusi
Pragundė
2008 12 18, 20:06
Ramunita
2008 12 19, 08:11
graži istorija, gražios lėlytės
Zitlali
2008 12 20, 13:22
Grazi istorija  Sveikateles ir daug graziu akimirku
banginiukas
2009 01 02, 10:51
grazi istorija
pradingau
2009 01 22, 15:26
kaip grazu.ir tokia realistiska istorija. atgime mano prisiminimai.
mama bum
2009 01 22, 20:56
Kokie angeliukai  o pirsciukai tokie mazyciai  nerealus grozis Aukit sveikos ir grazios
dimming
2009 01 22, 21:13
Kaip dvynukes  Grazutes!
canadian
2009 01 23, 15:35
Labai graži istorija...Ir sesytes labai grazios
gabvidas
2009 01 23, 23:54
Tikrai graži istorija ,o jau sesių panašumas tai akivaizdus
*Martyna*
2009 01 24, 07:58
Pavydžiu mergyčių  Jau tokios gražutės  Sveikinu ir linkiu daug laimės
Grazi istorija
Abidvi dukrytes labai panasios
Faina istorija  o mergytės kokios panašios  linkiu gerai augti!
Malvina_s
2009 01 27, 23:00
QUOTE(vikta @ 2008 12 14, 15:55) 200-11-29, šeštadienio vakaras. Pilvukas vis susitraukia su nežymiais skausmeliais. Kartojasi kas 30 min. Nuo 22 val. Skausmas stiprėja ir kartojasi kas 20 minučių. Bet nesuprantu ar čia sąrėmiai ar ne, tikėjausi žymiai skaudesnių susitraukimų. Dar prieš kelias savaites iki gimdymo galvojau kadangi antras vaikas, reikės senelius kviestis (kad su didžiąja pabūtų), kai sąrėmiai kartosis kas 20 minučių. O tai antras vaikelis, viskas žymiai greičiu bus. Bet kai nesupratau, kad čia jau sąrėmiai tai senelių ir nekviečiau. Nuo 24 val. Sąrėmiai pradėjo kartotis kas 10 minučių. Nuo 2 valandos jau kas 5-7 minutes, bet ne tokie ir skausmingi. Ne taip kaip su pirmu nėštumu kai sąrėmio metu reikėdavo sulaikyti kvėpavimą, kad ne taip skaudėtų. Na, bet kai jau sąrėmiai kartojasi taip dažnai visgi paskambinom seneliams. Atlėkė jie greitai per 10 minučių Išvažiavom su vyru į VGN. Buvau sutarusi su savo gydytoja, kad jeigu gimdymas prasideda naktį nuvažiuoju į priimamąjį, apžiūri mane budintis gydytojas ir tada skambinu savo gydytojai, pasakau esamą situaciją kad gydytoja žinotų kiek dar laiko turi iki atvykimo į VGN. Apžiūrėjo budinti gydytoja kaklelis suminkštėjęs, dar ilgas, galvutė aukštai, atsidarymas tik 2 cm. Paskambinau savo gydytojai ji liepė paguldyti mane į Patologinį skyrių, stebėjimui. Patologiniam skyriuje atsidūriau apie 4 val. Užmigti jau neužmigau, vis galvojau apie pirmąją dukrytę kaip jai seksis be mamos, niekad nebuvo palikta viena ilgiau nei pusdieniui. Darėsi graudu, kad kelias dienas jos nematysiu. 5:30 nuėjau į WC. Va tada ir prasidėjo tikrieji skausmai. Jie kartojosi kas pora minučių. Gulėti jau nebegalėjau, vaikščiojau po koridorių. Apie 6 valandą atsikėlė budinčios sesutės, pamatė mane vaikščiojančią po koridorių. Nusivedė pamatuoti toniukų ir sąrėmių stiprumo. Sąrėmiai tikrai buvo stiprūs pagal skalę 60-80, ir dažni. Susiskambino sesutė su budinčiu gydytoju išsiuntė mane į gimdyklą. Gimdyklos perpildytos, sėdėjau koridoriuje ir laukiau kada atsilaisvins gimdykla. Paskambinau vyrui kad mane jau perkėlė į gimdymo skyrių ir kad jau gali po truputėlį ruoštis, važiuoti pas mane. Gimdykla taip ir neatsilaisvino nuvedė mane į Akušerinio skyriaus palatą su gimdymo lova. Budintis gydytojas patikrino kaklą jau pasiruošęs gimdymui: ir sutrumpėjęs, suminkštėjęs, atsidarymas 4 cm, galvytė žemai. Uždėjo toniukų ir sąrėmių matavimo aparatą. Pasakiau budinčiam gydytojui, kad turiu paskambinti savo gydytojai. Gydytojas atsakė kad jau pranešta mano gydytojai, ir ji jau važiuoja :)uvo 7:45 val., 2008-11-30, sekmadienio rytas. Paskambinau vyrui pasakiau kur randuosi. Jis bus už 10 minučių. Atvyko vyras. Tokios šaltas jo rankos labai gelbėjo sąrėmių metu. Visą laiką buvom vieni su vyru, niekas neatėjo. Buvo keista, kad taip vieni palikti. Skausmai jau buvo stiprūs vyras skambino mano gydytojai, jog ji gal gali telefonu susitarti dėl epidūro. Gydytoja atsakė, kad ji jau VGN ir tuoj pas mane ateis. Praėjus kokioms 5-10 minučių, jaučiu kad jau noriu stumti. Vyras vėl skambina mano gydytojai ir sako, jog noriu stumti. Gydytoja su akušerė atlėkė labai greitai. Pažiūrėjo kaklą ir sako gimdom. Aš dar klausiu epidūro nebegausiu? Gydytoja atsako na jau ne, atsidarymas jau 10 cm. Jau kai norėsi, tai ir stumk. Kažkaip sąrėmių skausmas sumažėjo, nelabai jų ir bejaučiau, jutau tik tempimą tarpvietėje. Kiek kartų stanginausi nepamenu, bet nedaug. Mažylė labai greitai pasirodė šiame pasaulyje 9:10 ji jau buvo pas mane ant krūtinės. Labai panaši į savo sesutę, kaip dvynukės  Visi prognozavo, kad bus didesnė už pirmagimę, bet buvo mažesnė 52 cm ir 3,440 kg. Po gimdymo savijauta buvo labai gera, nes nei kirpo, nei plyšau. Mažylė noriai valgė priešpienį (ne taip kaip pirmoji). Abi su mergyte sveikos ir tvirtos :)agal APGAR 10 balų. Po poros dienų išleido namo. Susitikimas su vyresniąja dukrele buvo labai emocingas, iki ašarų. Bet jausmams nurimus vėl namuose harmonija ir ramybė. Štai pora foto palyginimui: pirmoje foto pirmagimė Urtė, antroje antroji mergytė Rugilė  Urtė  Rugilė 
Mėlynakės-mama
2009 01 28, 22:21
graziai papasakojai  linkiu Urtei ir Rugilei broliuko
Dzanetukas
2009 01 29, 12:30
Dau labai grazus pasakojimai Ir dvi nepaprastai panasios mergytes- sesytes Linkiu dar ir broliuko
Sesutės jau nebepanašios  va palyginimui: kairėjė Urtė, dešinėje Rugilė. abi 2 mėnesiukų 
aha dabar jau nepanašios atrodo , bet kai gime tai identiškos atrodė
*mamusikas*
2009 01 30, 21:49
pažiūrėjus nuotraukas,(ką tik po gimdymo), atrodo kad Urtė paguldyta ant kito šonelio
_2good4U_
2009 01 30, 22:35
Na ir panasumas panelyciu!  Labai graziai ir issamiai aprasei!
|
|