Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Rugilės gimimo istorija
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Pages: 1, 2
vikta
200-11-29, šeštadienio vakaras. Pilvukas vis susitraukia su nežymiais skausmeliais. Kartojasi kas 30 min. Nuo 22 val. Skausmas stiprėja ir kartojasi kas 20 minučių. Bet nesuprantu – ar čia sąrėmiai ar ne, tikėjausi žymiai skaudesnių susitraukimų. Dar prieš kelias savaites iki gimdymo galvojau – kadangi antras vaikas, reikės senelius kviestis (kad su didžiąja pabūtų), kai sąrėmiai kartosis kas 20 minučių. O tai antras vaikelis, viskas žymiai greičiu bus. Bet kai nesupratau, kad čia jau sąrėmiai – tai senelių ir nekviečiau. Nuo 24 val. Sąrėmiai pradėjo kartotis kas 10 minučių. Nuo 2 valandos – jau kas 5-7 minutes, bet ne tokie ir skausmingi. Ne taip kaip su pirmu nėštumu – kai sąrėmio metu reikėdavo sulaikyti kvėpavimą, kad ne taip skaudėtų. Na, bet kai jau sąrėmiai kartojasi taip dažnai – visgi paskambinom seneliams. Atlėkė jie greitai – per 10 minučių biggrin.gif
Išvažiavom su vyru į VGN. Buvau sutarusi su savo gydytoja, kad jeigu gimdymas prasideda naktį – nuvažiuoju į priimamąjį, apžiūri mane budintis gydytojas ir tada skambinu savo gydytojai, pasakau esamą situaciją – kad gydytoja žinotų kiek dar laiko turi iki atvykimo į VGN.
Apžiūrėjo budinti gydytoja – kaklelis suminkštėjęs, dar ilgas, galvutė aukštai, atsidarymas tik 2 cm. Paskambinau savo gydytojai – ji liepė paguldyti mane į Patologinį skyrių, stebėjimui. Patologiniam skyriuje atsidūriau apie 4 val. Užmigti jau neužmigau, vis galvojau apie pirmąją dukrytę – kaip jai seksis be mamos, niekad nebuvo palikta viena ilgiau nei pusdieniui. Darėsi graudu, kad kelias dienas jos nematysiu.
5:30 nuėjau į WC. Va tada ir prasidėjo tikrieji skausmai. Jie kartojosi kas pora minučių. Gulėti jau nebegalėjau, vaikščiojau po koridorių. Apie 6 valandą atsikėlė budinčios sesutės, pamatė mane vaikščiojančią po koridorių. Nusivedė pamatuoti toniukų ir sąrėmių stiprumo. Sąrėmiai tikrai buvo stiprūs – pagal skalę 60-80, ir dažni. Susiskambino sesutė su budinčiu gydytoju – išsiuntė mane į gimdyklą. Gimdyklos perpildytos, sėdėjau koridoriuje ir laukiau kada atsilaisvins gimdykla. Paskambinau vyrui – kad mane jau perkėlė į gimdymo skyrių ir kad jau gali po truputėlį ruoštis, važiuoti pas mane.
Gimdykla taip ir neatsilaisvino – nuvedė mane į Akušerinio skyriaus palatą su gimdymo lova. Budintis gydytojas patikrino kaklą – jau pasiruošęs gimdymui: ir sutrumpėjęs, suminkštėjęs, atsidarymas 4 cm, galvytė žemai. Uždėjo toniukų ir sąrėmių matavimo aparatą. Pasakiau budinčiam gydytojui, kad turiu paskambinti savo gydytojai. Gydytojas atsakė – kad jau pranešta mano gydytojai, ir ji jau važiuoja :)uvo 7:45 val., 2008-11-30, sekmadienio rytas.
Paskambinau vyrui – pasakiau kur randuosi. Jis bus už 10 minučių.
Atvyko vyras. Tokios šaltas jo rankos labai gelbėjo sąrėmių metu.
Visą laiką buvom vieni su vyru, niekas neatėjo. Buvo keista, kad taip vieni palikti. Skausmai jau buvo stiprūs – vyras skambino mano gydytojai, jog ji gal gali telefonu susitarti dėl epidūro. Gydytoja atsakė, kad ji jau VGN ir tuoj pas mane ateis. Praėjus kokioms 5-10 minučių, jaučiu kad jau noriu stumti. Vyras vėl skambina mano gydytojai ir sako, jog noriu stumti. Gydytoja su akušerė atlėkė labai greitai. Pažiūrėjo kaklą ir sako „gimdom“. Aš dar klausiu – epidūro nebegausiu? Gydytoja atsako – „na jau ne, atsidarymas jau 10 cm. Jau kai norėsi, tai ir stumk.“
Kažkaip sąrėmių skausmas sumažėjo, nelabai jų ir bejaučiau, jutau tik tempimą tarpvietėje. Kiek kartų stanginausi nepamenu, bet nedaug. Mažylė labai greitai pasirodė šiame pasaulyje – 9:10 ji jau buvo pas mane ant krūtinės. Labai panaši į savo sesutę, kaip dvynukės smile.gif
Visi prognozavo, kad bus didesnė už pirmagimę, bet buvo mažesnė – 52 cm ir 3,440 kg.
Po gimdymo savijauta buvo labai gera, nes nei kirpo, nei plyšau. Mažylė noriai valgė priešpienį (ne taip kaip pirmoji). Abi su mergyte sveikos ir tvirtos :)agal APGAR 10 balų. Po poros dienų išleido namo.
Susitikimas su vyresniąja dukrele buvo labai emocingas, iki ašarų. Bet jausmams nurimus – vėl namuose harmonija ir ramybė.

Štai pora foto palyginimui: pirmoje foto pirmagimė Urtė, antroje – antroji mergytė Rugilė smile.gif

Urtė
user posted image

Rugilė
user posted image
NoAngel
wub.gif wub.gif wub.gif gražuolytės sesytės...Bet ir panašumas....Pritrenkiantis...Sveikatytės ir sėkmės Jums 4u.gif
Solemi
be komentaru wub.gif wub.gif wub.gif asara vis tiek istrysko... wub.gif
dijanute
kokia silta nuostabi istorija, wub.gif
pukute m
Panasios tai tikrai - kaip dvynes 4u.gif Sekmes augant biggrin.gif
Lishka
super papasakojai, tikrai ne bereikalingų pagražinimų, bet su pakankama šilumos doze 4u.gif 4u.gif 4u.gif
sterra
labai grazu wub.gif wub.gif tikrai labai panasios thumbup.gif wub.gif
jurginux
wub.gif wub.gif wub.gif labai graziai aprasiai,sekmes ir sveikatytes jums 4u.gif
GudriLapė
labai gražios mergytės smile.gif sėkmės jums augant 4u.gif
Fioneta
Labai grazi istorija wub.gif
O sesutes kokios panasios bigsmile.gif
Aukit dideles ir sveikos 4u.gif
Darfe
Labai greit, taip sklandžiai, gerai, tik dar biškutį ir gydytoja būtų nespėjus biggrin.gif Sveikinimai 4u.gif
----Ingute----
user posted image user posted image user posted image susigraudinau net perskaičius user posted image .Tikrai graži istorija...o dukrytės tai net labai panašios viena į kitą user posted image
Zemil
4u.gif kad ir toliau taip viskas sklandziai vyktu
Amiletta
Vikta, tiesiog pavydėtinas gimdymas buvo. Šaunu. 4u.gif Sveikatėlės jums visiems. 4u.gif
braškytė
Gražiai aprašei Rugilės gimimo istoriją, šaunuolė wub.gif
another
Gražu wub.gif Smagu, kad taip greit ir lengvai atėjo Rugilytė wub.gif
erikiuxxx
ech wub.gif graziai aprasei wub.gif
tikrai ,kad gimdymas pavydetinas wub.gif
Miglee
pagal pasakojima atrodo, kad gimdymas buvo greitas ir lengvas biggrin.gif grazios mergytes ir labai panasios wub.gif
rasike1982
labai grazi ir greita gimdymo istorija... lauksim trecios wub.gif broliuko istorijos thumbup.gif
Vilija2
Labai graži istorija, nu bet sesučių panašumas... wub.gif wub.gif wub.gif
egle-kristina
jau dukryciu grazumas wub.gif
puiki istorija, sveikinu 4u.gif
Inga780618
Saunuole VIKTA,sveikatytes tau ir tavo dukrytems,ale jau koks panasumas ,nerealu wub.gif
diddy
Saunuole, liuks susitvarkei, praktiskai gydytojos ir nereikejo smile.gif o mergelikes tai tikrai labai panasutes, idomu ar bus tokios, kai Rugile paaugs smile.gif Dideles sekmes Jusu seimynelei 4u.gif
EMILIUX
Vikta,saunuole wub.gif abi Tavo dukrytes nuostabios wub.gif Sveikatytes Jums,ramiu nakteliu 4u.gif
spanieliuke
kaip graziai papasakota wub.gif o jau sesuciu panasumas koks wub.gif wub.gif aukit dideles ir sveikos 4u.gif
Kavytė
labai grazi istorija ir mergytes nuostabios, o ir varduka grazu isrinkot 4u.gif
Omrum
panašumas stulbinamas blink.gif lig ta pati vaiką du kartus pagimdei lotuliukas.gif
sveikinu su dukrytė 4u.gif
mickute7
Tikrai lengvai pagimdei thumbup.gif tai, kad ir toliau tau taip lengvai viskas sektusi wub.gif
Pragundė
wub.gif wub.gif wub.gif Sesutės labai identiškos, sveikinu sulaukus pagausėjimo 4u.gif
Ramunita
graži istorija, gražios lėlytės 4u.gif
Zitlali
Grazi istorija wub.gif Sveikateles ir daug graziu akimirku user posted image
banginiukas
grazi istorija bigsmile.gif
pradingau
kaip grazu.ir tokia realistiska istorija. atgime mano prisiminimai. wub.gif
mama bum
Kokie angeliukai wub.gif o pirsciukai tokie mazyciai wub.gif nerealus grozis
Aukit sveikos ir grazios 4u.gif
dimming
Kaip dvynukes bigsmile.gif Grazutes!
canadian
Labai graži istorija...Ir sesytes labai grazios 4u.gif
Lity
Labai silta istorija wub.gif O sesutes tikrai kaip dvynukes wub.gif wub.gif wub.gif
gabvidas
Tikrai graži istorija ,o jau sesių panašumas tai akivaizdus 4u.gif 4u.gif
*Martyna*
Pavydžiu mergyčių wub.gif Jau tokios gražutės wub.gif Sveikinu ir linkiu daug laimės 4u.gif
kirbe
Bet jau sesuciu panasumas stulbinantis...galima butu pasakyti,kad cia vienos mergytes nuotraukos....Sekmes jums.... 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Erkac
Grazi istorija wub.gif
Olinda
Abidvi dukrytes labai panasios wub.gif
mocha
Faina istorija thumbup.gif o mergytės kokios panašios thumb_yello.gif linkiu gerai augti!
Malvina_s
QUOTE(vikta @ 2008 12 14, 15:55)
200-11-29, šeštadienio vakaras. Pilvukas vis susitraukia su nežymiais skausmeliais. Kartojasi kas 30 min. Nuo 22 val. Skausmas stiprėja ir kartojasi kas 20 minučių. Bet nesuprantu – ar čia sąrėmiai ar ne, tikėjausi žymiai skaudesnių susitraukimų. Dar prieš kelias savaites iki gimdymo galvojau – kadangi antras vaikas, reikės senelius kviestis (kad su didžiąja pabūtų), kai sąrėmiai kartosis kas 20 minučių. O tai antras vaikelis, viskas žymiai greičiu bus. Bet kai nesupratau, kad čia jau sąrėmiai – tai senelių ir nekviečiau. Nuo 24 val. Sąrėmiai pradėjo kartotis kas 10 minučių. Nuo 2 valandos – jau kas 5-7 minutes, bet ne tokie ir skausmingi. Ne taip kaip su pirmu nėštumu – kai sąrėmio metu reikėdavo sulaikyti kvėpavimą, kad ne taip skaudėtų. Na, bet kai jau sąrėmiai kartojasi taip dažnai – visgi paskambinom seneliams. Atlėkė jie greitai – per 10 minučių biggrin.gif
Išvažiavom su vyru į VGN. Buvau sutarusi su savo gydytoja, kad jeigu gimdymas prasideda naktį – nuvažiuoju į priimamąjį, apžiūri mane budintis gydytojas ir tada skambinu savo gydytojai, pasakau esamą situaciją – kad gydytoja žinotų kiek dar laiko turi iki atvykimo į VGN.
Apžiūrėjo budinti gydytoja – kaklelis suminkštėjęs, dar ilgas, galvutė aukštai, atsidarymas tik 2 cm. Paskambinau savo gydytojai – ji liepė paguldyti mane į Patologinį skyrių, stebėjimui. Patologiniam skyriuje atsidūriau apie 4 val. Užmigti jau neužmigau, vis galvojau apie pirmąją dukrytę – kaip jai seksis be mamos, niekad nebuvo palikta viena ilgiau nei pusdieniui. Darėsi graudu, kad kelias dienas jos nematysiu.
5:30 nuėjau į WC. Va tada ir prasidėjo tikrieji skausmai. Jie kartojosi kas pora minučių. Gulėti jau nebegalėjau, vaikščiojau po koridorių. Apie 6 valandą atsikėlė budinčios sesutės, pamatė mane vaikščiojančią po koridorių. Nusivedė pamatuoti toniukų ir sąrėmių stiprumo. Sąrėmiai tikrai buvo stiprūs – pagal skalę 60-80, ir dažni. Susiskambino sesutė su budinčiu gydytoju – išsiuntė mane į gimdyklą. Gimdyklos perpildytos, sėdėjau koridoriuje ir laukiau kada atsilaisvins gimdykla. Paskambinau vyrui – kad mane jau perkėlė į gimdymo skyrių ir kad jau gali po truputėlį ruoštis, važiuoti pas mane.
Gimdykla taip ir neatsilaisvino – nuvedė mane į Akušerinio skyriaus palatą su gimdymo lova. Budintis gydytojas patikrino kaklą – jau pasiruošęs gimdymui: ir sutrumpėjęs, suminkštėjęs, atsidarymas 4 cm, galvytė žemai. Uždėjo toniukų ir sąrėmių matavimo aparatą. Pasakiau budinčiam gydytojui, kad turiu paskambinti savo gydytojai. Gydytojas atsakė – kad jau pranešta mano gydytojai, ir ji jau važiuoja :)uvo 7:45 val., 2008-11-30, sekmadienio rytas.
Paskambinau vyrui – pasakiau kur randuosi. Jis bus už 10 minučių.
Atvyko vyras. Tokios šaltas jo rankos labai gelbėjo sąrėmių metu.
Visą laiką buvom vieni su vyru, niekas neatėjo. Buvo keista, kad taip vieni palikti. Skausmai jau buvo stiprūs – vyras skambino mano gydytojai, jog ji gal gali telefonu susitarti dėl epidūro. Gydytoja atsakė, kad ji jau VGN ir tuoj pas mane ateis. Praėjus kokioms 5-10 minučių, jaučiu kad jau noriu stumti. Vyras vėl skambina mano gydytojai ir sako, jog noriu stumti. Gydytoja su akušerė atlėkė labai greitai. Pažiūrėjo kaklą ir sako „gimdom“. Aš dar klausiu – epidūro nebegausiu? Gydytoja atsako – „na jau ne, atsidarymas jau 10 cm. Jau kai norėsi, tai ir stumk.“
Kažkaip sąrėmių skausmas sumažėjo, nelabai jų ir bejaučiau, jutau tik tempimą tarpvietėje. Kiek kartų stanginausi nepamenu, bet nedaug. Mažylė labai greitai pasirodė šiame pasaulyje – 9:10 ji jau buvo pas mane ant krūtinės. Labai panaši į savo sesutę, kaip dvynukės smile.gif
Visi prognozavo, kad bus didesnė už pirmagimę, bet buvo mažesnė – 52 cm ir 3,440 kg.
Po gimdymo savijauta buvo labai gera, nes nei kirpo, nei plyšau. Mažylė noriai valgė priešpienį (ne taip kaip pirmoji). Abi su mergyte sveikos ir tvirtos :)agal APGAR 10 balų. Po poros dienų išleido namo.
Susitikimas su vyresniąja dukrele buvo labai emocingas, iki ašarų. Bet jausmams nurimus – vėl namuose harmonija ir ramybė.

Štai pora foto palyginimui: pirmoje foto pirmagimė Urtė, antroje – antroji mergytė Rugilė smile.gif

Urtė
user posted image

Rugilė
user posted image
*

Mėlynakės-mama
graziai papasakojai thumbup.gif linkiu Urtei ir Rugilei broliuko ax.gif
Dzanetukas
Dau labai grazus pasakojimai wub.gif
Ir dvi nepaprastai panasios mergytes- sesytes wub.gif
Linkiu dar ir broliuko mirksiukas.gif
vikta
Sesutės jau nebepanašios smile.gif
va palyginimui:
kairėjė Urtė, dešinėje Rugilė. abi 2 mėnesiukų
user posted imageuser posted image
Omrum
aha dabar jau nepanašios atrodo , bet kai gime tai identiškos atrodė smile.gif
*mamusikas*
pažiūrėjus nuotraukas,(ką tik po gimdymo), atrodo kad Urtė paguldyta ant kito šonelio
_2good4U_
Na ir panasumas panelyciu! blink.gif Labai graziai ir issamiai aprasei! wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.