Monika_150
2008 12 14, 20:03
Na sveikos sugrįžusios į mūsų temelę.
Bitulka
2008 12 15, 08:18
Oi kokia pnicka "pavalgius" Aciu uz nauja temuke
Skaniai liezuvis atrodo drebuciuose  as tik viena karta drebuciuose esu daziusi, mums skaniau su majonezu ir krienais
Agniska
2008 12 15, 10:55
QUOTE(Nerytė @ 2008 12 15, 12:27) Skaniai liezuvis atrodo drebuciuose  as tik viena karta drebuciuose esu daziusi, mums skaniau su majonezu ir krienais  Dėkui Aš kažkaip visada irgi tik su krienais darydavau,o dabar sumąsčiau,kad reikia drebučiuose
QUOTE(Agniska @ 2008 12 15, 09:55) Dėkui Aš kažkaip visada irgi tik su krienais darydavau,o dabar sumąsčiau,kad reikia drebučiuose  o skanu su tuo vandeniu nuo liezuvio, nes as ji visada ispildau  man kazkaip jis nelabai
Masiania*
2008 12 15, 15:35
O koks liezuvio skonis?  Kaip mesa?
QUOTE(Masiania* @ 2008 12 15, 14:35) O koks liezuvio skonis?  Kaip mesa?  labai skanus, tokia minksta mesyte o jei dar su majonezu ir krienais tai isvis pirstus galima apsilaizyti...
Masiania*
2008 12 15, 16:31
As gal ir keista pasirodyrsiu, bet as ir siaip beveik mesos nevalgau  O vien nuo minties, kad kazkieno liezuvi reiketu valgyt, tai isvis negera pasidaro Uztat Mb uz mus abu suvalgo
man irgi labai skanus liezuvis, o ir tas sultinukas nuo liezuvio man skanus, nes as pamarinuoju liezuvi kelias dienas su ppirais, lauzo lapais, cesnakais ir tada viska i puoda,druskos, vandens ir verdu, tai man skanus tas sultinukas gaunasi. tik as dariau i plokstesnes lekstes (kad maziau zeles butu), liezuvius gabaleliais ir morkas ispjausciau gelytes -  atrode
Labas vakaras Paprastos makaronų salotos su dešraIšverdam makaronus, supjaustom karšto rūkymo dešrą, susmulkinam šviežius ir raugintus agurkus, pomidorus. Viską sumaišom su majonezu, dedam druskos ir juodųjų pipirų.
QUOTE(Nerytė @ 2008 12 15, 16:38) man irgi labai skanus liezuvis, o ir tas sultinukas nuo liezuvio man skanus, nes as pamarinuoju liezuvi kelias dienas su ppirais, lauzo lapais, cesnakais ir tada viska i puoda,druskos, vandens ir verdu, tai man skanus tas sultinukas gaunasi. tik as dariau i plokstesnes lekstes (kad maziau zeles butu), liezuvius gabaleliais ir morkas ispjausciau gelytes -  atrode Neryt, o plačiau gali apie tą marinavimą? taip įtrini tik, ar dar kažką naudoji? ir kelias dienas reikia laikyt? maišely, inde? nesu net pirkus žalio, ir net neprisimenu, kada valgiau  tik žinau, kad labai mėgstu  mąstau, gal kalėdom ką paruošt iš jo, nustebinčiau anytą
Šeštadienį šeimynai paruošiau "Granatų žiedą" Idėją pasiskolinau iš rusiško forumo www.gotovim-doma.ru Salotoms reikės: virtų burokėlių(sutarkuotų) virtų morkų(sutarkuotų) virtų bulvių(supjaustytų kubeliais) virtos vištos šlaunelių(galima krūtinėlės,bet aš neturėjau,supjaustyti) kepintų svogūnų(supjaustyti kubeliais) graikiškų riešutų(susmulkinti) granato vaisių majonezo druskos,pipirų Paimti didelę lėkštę,į vidurį lėkštės pastatyti stiklinę ar mažą stiklainiuką sluoksniuoti salotas:aplink tą stiklainiuką dėti pusę tarkuotų burokėlių, padruskinti, papirinti, uždėti majonezo, antras sluoksnis bulvių, vėl druskos, pipirų, majonezo. Taip sudėti visus produktus, stengtis, kad aplink stiklinę gautųsi toks žiedas paskutinis sluoksnis-burokėlių, gausiai aptepti majonezu, išimti stiklinę ir ant viršaus dėlioti granatų sėklas  Čia reikia daug kantrybės mums su vyru salotos nerealiai patiko  o dukrai labai gražiai papuošia stalą skonis gan egzotiškas   
wow, nezinau kaip su skoniu- bet atrodo nuostabiai taip pat komplimentai liezuviui drebuciuose
rimulia12
2008 12 15, 23:55
daivaP Vau as suzaveta, atrodo pasakiskai turbut ir skaniai. Is pradziu pagalvojau kad pyragas,net pamirsau kad cia uzkandziu tema
QUOTE(JoanaS @ 2008 12 15, 19:26) Neryt, o plačiau gali apie tą marinavimą? taip įtrini tik, ar dar kažką naudoji? ir kelias dienas reikia laikyt? maišely, inde? nesu net pirkus žalio, ir net neprisimenu, kada valgiau  tik žinau, kad labai mėgstu  mąstau, gal kalėdom ką paruošt iš jo, nustebinčiau anytą  galiu  i inda dedu lauro lapus smulkintus, cesnaka smulkinta (kubeliai pjaustau), pipiru (zirneliai smulkinti, ne malti, suplaktuku per maiseli padauzau) zodziu visko dedu daug, siek tiek druskos, itrinu tuo misiniu liezuvius, uzdengiu inda plevele ir palieku saldytuve dienai, 1,5 (ilgiau neisbuna, nes jau noriu valgyt  ) po to i puoda viska sukreciu, uzpilu vandens, imetu dar druskos ir verdu verdu kol isverda, vis tikrinu, nes priklauso ant kokios ugnies virsi ir kokio dydzio liezuviai. kai isverda kol dar silti nulupu ir skanaus QUOTE(daivaP @ 2008 12 15, 21:55) Šeštadienį šeimynai paruošiau "Granatų žiedą" ajajai kaip gazu
Agniska
2008 12 16, 11:42
QUOTE(doovka @ 2008 12 15, 15:50) o skanu su tuo vandeniu nuo liezuvio, nes as ji visada ispildau  man kazkaip jis nelabai  Man skaniau,nei paprastas virintas vandenukas  Ir nereikia atskirai sultinio virtis QUOTE(Masiania* @ 2008 12 15, 17:35) O koks liezuvio skonis?  Kaip mesa?  Šiaip liežuvis priskiriamas prie brangesnės mėsos,nežinau skonio reikalas,pas mus tai jis labai mėgiamas,greit nelieka ant stalo QUOTE(6663 @ 2008 12 16, 00:54) taip pat komplimentai liezuviui drebuciuose  Dėkoju
bet siaip juk nera brangus liezuvis, kodel priskiriamas prie brangesnes mesos?  gal sudejus visas islaidas - kad vos ne 2 val. virti reikia
Agniska
2008 12 16, 11:54
QUOTE(Nerytė @ 2008 12 16, 13:44) bet siaip juk nera brangus liezuvis, kodel priskiriamas prie brangesnes mesos?  gal sudejus visas islaidas - kad vos ne 2 val. virti reikia  Nu,nepamenu kiek kiaulienos,bet jautienos,kilas apie 18lt berods,o jis panašiai ir sveria,jei nedaugiau
QUOTE(Agniska @ 2008 12 16, 11:54) Nu,nepamenu kiek kiaulienos,bet jautienos,kilas apie 18lt berods,o jis panašiai ir sveria,jei nedaugiau as dazniausiai perku kiauliu ir jie buna mazesni, man rodos kazkur 6-8 lt. kainuoja tai keli net kg. nesveria  papigiai, o kaip skanu (cia perku kelis jei pati valgau, nes MB nemegsta)
Monika_150
2008 12 16, 14:38
QUOTE(daivaP @ 2008 12 15, 21:55) Šeštadienį šeimynai paruošiau "Granatų žiedą" Idėją pasiskolinau iš rusiško forumo www.gotovim-doma.ru  Likau be zodziu... Viena ka galiu pasakyt,tai: SEDEVRAS!!  niekad nepasakyciau kad cia uzkandis.. Atrodo tiesiog pasakiskai..  saunuole
6663 rimulia12 Nerytė Monika 150 ačiū už pagyrimus mano šeima ir galvojo,kad čia pyragas  kai sužinojo,kad salotos,tai žandikaulis iki kelių atvipo
JOLKA999
2008 12 16, 19:01
nesu macius liezuvio taip pigiai
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 12 16, 19:01) nesu macius liezuvio taip pigiai  Lituvoj, gal nera taip pigiai
Mintibutė
2008 12 16, 19:35
Sis granatu ziedas nerealus  ... jauciu bijancioms egzotikos tiktu koks kukuruzu/zirneliu ziedas
Ačiū Taip,skonis egzotiškas  bet mes mėgstam visokius derinius:saldu-sūru, rūgštu-sūru ir t.t. O šiaip vietoj granatų galima sugalvoti ką nors kita, galima ir žirneliais papuošt
QUOTE(bjaurybe @ 2008 12 16, 22:12) mmm  Koks skanus saltas uzkandis
 tikiuosi Bea patvarkys tokius pokstus
Mintibutė
2008 12 17, 13:12
DaivaP,as jau sakiau,kad galima papuost kitaip man tikrai tektu 2 ziedus daryt,nes MB su granatais/vynuogem ir t.t. nevalgytu...  O as suraityciau su apetitu
tai bandykit daryt  tik mažesnius, vieną sau, kitą vyrui  manau patiktų
bjaurybe
2008 12 17, 16:59
nu ,blyn,įšokau ne į ten  .O dar supykau ryte ,kodėl mano skelbimą panos ištrynė anoje temoje...jergau,jergau......
zvaigzdielaite
2008 12 18, 08:34
Gal kas zinos skaniu salotu su marinuotais pievagrybiais?
QUOTE(zvaigzdielaite @ 2008 12 18, 00:34) Gal kas zinos skaniu salotu su marinuotais pievagrybiais?  mm: virtos morkos, vishtiena (virta, kepta ar rukyta), pievagrybiai, zalias agurkas, majonezas- viska pjaustom kubeliais:) Niammm
zvaigzdielaite
2008 12 18, 09:21
Nelabai megstu virtas morkas
Masiania*
2008 12 18, 09:27
QUOTE(zvaigzdielaite @ 2008 12 18, 09:21) Nelabai megstu virtas morkas  Tai nedek ju, kur matai problema
QUOTE(Masiania* @ 2008 12 18, 01:27) Tai nedek ju, kur matai problema  xi xi, norejau parashyti.. aha, nedek, bus vis tiek labai skanu.. arba paprasciausiai sumaishyk tuos grybus su krapais, svoguniukais ir majonezu- puikumelis..
marimacho
2008 12 18, 10:34
sveikos planuoju daryti silke pataluose  ir noreciau ja padaryt kaip cia dare merginos, kad butu kaip tortas  paskaiciau Sonatinos recepta, ten parasyta, kad reikia zelatinos kas esat bande ar irgi dejot zelatinos, nes kitaip nestovi ir sugriuna?
Vikucce
2008 12 18, 11:18
QUOTE(marimacho @ 2008 12 18, 10:34) planuoju daryti silke pataluose  ir noreciau ja padaryt kaip cia dare merginos, kad butu kaip tortas  paskaiciau Sonatinos recepta, ten parasyta, kad reikia zelatinos kas esat bande ar irgi dejot zelatinos, nes kitaip nestovi ir sugriuna? Aš dabar visada darau su želatina, labai graži forma išėmus gaunas Aš želatiną imu specialiai žuvų drebučiams daryt, su prieskoniukais tokią, dar biškutį Dr. Oitker (ar kaip ten panašiai  ) įdedu paprastos, kad normaliai sustingtu, ir ją įmaišau į majonezą, ir kol nepradėjo jis stingt, į kiekvieną sluoksnį tą majonezą dedu is sluoksniuoju tada
QUOTE(marimacho @ 2008 12 18, 10:34) sveikos planuoju daryti silke pataluose  ir noreciau ja padaryt kaip cia dare merginos, kad butu kaip tortas  paskaiciau Sonatinos recepta, ten parasyta, kad reikia zelatinos kas esat bande ar irgi dejot zelatinos, nes kitaip nestovi ir sugriuna? aš dedu želatiną, formą išlaiko, tvirčiau būna, nors žinau, kad yra, kas nededa
marimacho
2008 12 18, 12:09
QUOTE(Vikucce @ 2008 12 18, 11:18) Aš dabar visada darau su želatina, labai graži forma išėmus gaunas Aš želatiną imu specialiai žuvų drebučiams daryt, su prieskoniukais tokią, dar biškutį Dr. Oitker (ar kaip ten panašiai  ) įdedu paprastos, kad normaliai sustingtu, ir ją įmaišau į majonezą, ir kol nepradėjo jis stingt, į kiekvieną sluoksnį tą majonezą dedu is sluoksniuoju tada  QUOTE(JoanaS @ 2008 12 18, 11:18) aš dedu želatiną, formą išlaiko, tvirčiau būna, nors žinau, kad yra, kas nededa  aisku, aciu reiks bandyt
Oksiukas
2008 12 18, 14:05
laba, aš šiandien dariau, bet be želatino tai nežinau kas gausis, dabar dar laikau bliude, o paskui bandysiu versti, tai nežinau kaip bus
marimacho
2008 12 18, 14:08
QUOTE(Oksiukas @ 2008 12 18, 14:05) laba, aš šiandien dariau, bet be želatino tai nežinau kas gausis, dabar dar laikau bliude, o paskui bandysiu versti, tai nežinau kaip bus  tai gal paskui bus ir vaizdine medziaga
Silke su kapareliais silke, kapareliai, truputi petrazoliu, svogunas - paprastas ir maza galvute melynojo nuplikyti ir smulkiai supjaustyti, aliejus (kartais perku silke aliejuje tai kas be ko papildomai aliejaus nereikia pilti  ) Papildyta:Vistienos spalvotos salotos
vistienos krutinele kepta su astraiais prieskoniais, ryziai, ananasas, kukuruzai, paprika, razinos (nepadauginti), kons.raudonos pupeles, petrazoles, majonezas. manau viskas aisku, tik del krutineles, krutinele apvolioti prieskoniuose ir pakepti ant keptuves, po to supjaustyti norimo dydzio gabaleliais ir visus ingridientus sumaisyti
Masiania*
2008 12 18, 15:21
QUOTE(Nerytė @ 2008 12 18, 15:17) Vistienos spalvotos salotos Pasivaisinu, tik razinas iskrapstau
QUOTE(Masiania* @ 2008 12 18, 15:21) Pasivaisinu, tik razinas iskrapstau  MB ta pati padare
QUOTE(Oksiukas @ 2008 12 18, 06:05) laba, aš šiandien dariau, bet be želatino tai nežinau kas gausis, dabar dar laikau bliude, o paskui bandysiu versti, tai nežinau kaip bus  dariau be zelatino- gavosi puikiai Neryt- silke- niam
Oksiukas
2008 12 19, 09:18
labas rytas, man tai dėja silkė nesigavo, nekrito iš bliudo, tai dabar bandysiu su želatinu  6663 gal galit parašyt kaip sluoksnius dėjot(eiliškumą) gal aš ką ne taip darau, nes dariau pirmą kartą
QUOTE(Oksiukas @ 2008 12 19, 09:18) labas rytas, man tai dėja silkė nesigavo, nekrito iš bliudo, tai dabar bandysiu su želatinu  6663 gal galit parašyt kaip sluoksnius dėjot(eiliškumą) gal aš ką ne taip darau, nes dariau pirmą kartą  na aš ne 6663, bet parašysiu, kaip aš dedu sluoksnius  bulvės, morkos, silkė, burokėliai, bulvės  į indą tiesiu maistinę plėvelę, tada dedu produktus, viršų uždengiu taip pat plėvele ir kišu nakčiai į šaldytuvą
Oksiukas
2008 12 19, 11:21
Ačiū šiandien vėl reiks bandyti
Vikucce
2008 12 19, 11:56
QUOTE(JoanaS @ 2008 12 19, 10:44) na aš ne 6663, bet parašysiu, kaip aš dedu sluoksnius  bulvės, morkos, silkė, burokėliai, bulvės  į indą tiesiu maistinę plėvelę, tada dedu produktus, viršų uždengiu taip pat plėvele ir kišu nakčiai į šaldytuvą  Aš irgi taip pat, bet jei ne kūčiom, tai ne tik želatinos, bet ir majonezo dedu, į silkes sluoksnį dar svogūniuko, o į bulvių labai skanu pievagrybių pakepintų pamaišyt
|
|