Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Krabų lazdelės
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Utiuitiutė
Anądien nusipirkau krabų lazdelių- maniau, pagaminsiu salotas su ryžiais ir daržovėmis. Bet šeimyna užprotestavo, kad jau nusibodo ta pati mišrainė. schmoll.gif Tai dabar jos ir stovi šaldiklyje. Patarkit, mielosios, ką dar įdomaus ir skanaus pagaminti iš krabų lazdelių essen.gif
inore
Aš jas dar kepu tešloje. Tešlą darau iš miltų ir alaus, gaunasi tikrai toks įdomus skonis, įpilu miltų ir poto pilu alų kad gautusi vientisa masė dar įdedu pireskonių.
Dar darau įdarytas krabų lazdeles, bet nevisada gaunasi, čia priklauso nuo pačių lazdelių. Pirmiausia jas reikia atvinioti, bet ne visos taip pasidaro,kitos paima ir suplyšta. Tai tos kur išsiviniojo, reikia įdėti įdara ir vėl suvinioti, paskui į mikrobangę kad sušiltu. O įdarą tai darau išvergu kiaušinį, sūris fermentinis, majonezas, agurkas. Viską smulkiai supjaustyti ir yra įdaras.
Skanaus 4u.gif
smike
Man tai fantastiskos salotos tokios: krabų lazdelės+agurkai+paprika+pomidorai+marinuoti pievagrybiai. Užberti druskytės ir pipiriukų. Užpilti padažu paruoštu iš aliejaus, citrinos sulčių (santykis 3:1) ir trupučio garstyčių+gramo medaus. Leisti truputi pastovėti, kad pasimarinuotų ir valgyti. thumbup.gif Patartina gaminti diiiideli kiekį, nes jos labai skanios ir gaivios. biggrin.gif Čia aš kažkada tokias ekspromtu sukūriau, kai ryte reikėjo kažka į darbą neštis, o šaldytuve vien likučiai nuo kažkokios šventės. blush2.gif

dar darau omletą su jomis. Paprasčiausiai apkepinu krablazdes ir užpilu plaktais kiaušiniais. Kai baigia kepti pabarstau tarkuotu sūriu (arba ne, jei neturiu)- labai skanu is ryto! mirksiukas.gif

Dar sumuštinius darau: paimu juodos duonytės, užtepu sviesto, dedu salotos lapą- jį pateplioju majonezu (nedaug, kad pigūrai nepakenkt biggrin.gif ), dedu krabų lazdelių ir valgau. Man skanu. ax.gif

O mišrainę darau tokią:
Virti ryžiai+krablazdės+konservuotas ananasas+graikiški riešutai+petražolės+majonezas. Visi kas ragavo labai gyrė, nes neįprastos. smile.gif

Krablazdes galima panaudoti vėrinukams: fermentinis sūris (pageidautina picarela arba mocarela), krablazdės gabaliukas ir vynuogė arba pomidoro gabaliukas. smile.gif

O šiaip kadangi aš negaliu valgyti krevečių, tai receptuose jas pakeičiu į krablazdes. ax.gif

Sumaišius su sūriu galima karštus sumuštinius kepti. Arba įvynioti į sluoksniuotą tešlą ir pyragėlius gamint. Žodžiu visko prisigalvoti galima. mirksiukas.gif

Na, tikiuosi bent jau idėjų "pamėtėjau". mirksiukas.gif Skanių eksperimentų! 4u.gif
Utiuitiutė
Labai sudomino mišrainė su graikiškais riešutais. Ar juos reikia nuplikyti verdančiu vandeniu? (nes žinau, kad dedant į kai kurias salotas reikia) Ar smulkinti, ar palikti didesnius gabalus?
jolitka
Asirgi darau idarytas lazdeles: idarui lydytas surelis, cesnakas ir majonezas. Issukta lazdele aptepti idaru ir susukti. Pamirkyti kiauso plakiny ir apvolioti dziuveseliuose. Kepti aliejuj.
smike
QUOTE(Sandrelle @ 2005 07 16, 18:32)
Labai sudomino mišrainė su graikiškais riešutais. Ar juos reikia nuplikyti verdančiu vandeniu? (nes žinau, kad dedant į kai kurias salotas reikia) Ar smulkinti, ar palikti didesnius gabalus?
*

Aš tik truputį sukapoju, kad jaustųsi maži gabaliukai, neplikau. mirksiukas.gif
Eslauda XS
As krabu razdeles apvalioju plaktame kiausinyje ir dedu i dziuveselius, tada i ikaitintus riebalus, man labai skanu ir paprasta
Lilly*
Aš darau labai greitas salotas : šv.agurkai ir krabų lazdelės. Viską supjaustau ir sumaišau su majonezu. Greitai, paprasta, ir skanu smile.gif
Utiuitiutė
O mišrainę darau tokią:
Virti ryžiai+krablazdės+konservuotas ananasas+graikiški riešutai+petražolės+majonezas. Visi kas ragavo labai gyrė, nes neįprastos. 

Tai va, dariau aš tą mišrainę. Man patiko thumbup.gif , bet šeimyna ir vėl raukėsi, kad su ryžiais. Kitą kartą darysiu taip pat, tik be ryžių. Manau, bus skanu essen.gif
jolitka
Tai gal taviskiams patiktu tokios:
krabu lazdeles, agurkai, mirkyti dziovinti obuoliai, kons. kukuruzai. Padazas pagal nuotaika biggrin.gif Dz. obuoliai priduoda geros rugsteles.
ViShy
As ziauriai megstu krabu lazdeles,valgyti jas galiu visaip,vienas arba salotas su jomis.Bet labiausiai man patinka su makaronais.Pasidarau padaza su krabu lazdelem ir uzpilu ant makaronu essen.gif thumbup.gif
Labai paprasta ir greita, uztrunka tiek laiko kol isverda makaronai smile.gif
Uzsikaiciu makaronus,tada keptuvej ant sviesto ( galima ir aliejaus ) pakepinu smulkiai supjaustyta svoguna,apkepinu ji,kaip pagelsta sudedu pjaustytas krabu lazdeles,viska apkepu kokia 5 min.,tada ipilu pieno,ir idedu kelis saukstus greitines,kad butu tikrsciau,anksciau gamindavau is greitineles,bet man per riebu...,tada priberiu prieskokiu ( vegetos,pipiru,dziovintu darzoviu ) dar viska truputi patroskinu apie 5 min, ir viskas,kai isverda makaronai uzpilu ant ju ir valgau... man taip labai skanu thumbup.gif wub.gif
Tiesa,makaronai tinka bet kokie,bet as dazniausiai gaminu su tokias susuktais arba kaspineliais ( Italpasta ) mirksiukas.gif
Utiuitiutė
[QUOTE]Bet labiausiai man patinka su makaronais.Pasidarau padaza su krabu lazdelem ir uzpilu ant makaronu essen.gif thumbup.gif [CODE]

Na nežinau nežinai, kaip su tais makaronais... schmoll.gif Sunkus atvejis... Valgytų nebent bado atveju ir tai atbulais dantim. O tą su džiovintais obuoliukais reiks kada pamėgint. Ačiū, mergaitės mirksiukas.gif
winterlady
Anksciau darem keptus keptuvej su aliejum. Tas krabu lazdeles susukdavom i sluoksniuota tesla (pati nedarau, o perku parduotuvej)
Asta
Mano bendradarbių tarpe šiuo metų yra "Trijų K" mišrainė užtepta ant pakepintos ir šiek tiek patrintos česnaku duonos. O "Trys K", tai krabai + kalafijoras + krapai. Viskas supjaustyta kuo smulkiau ir sumaišyta su majonezu ax.gif
jolitka
QUOTE(Asta @ 2005 07 27, 23:47)
Mano bendradarbių tarpe šiuo metų yra "Trijų K" mišrainė užtepta ant pakepintos ir šiek tiek patrintos česnaku duonos. O "Trys K", tai krabai + kalafijoras + krapai. Viskas supjaustyta kuo smulkiau ir sumaišyta su majonezu  ax.gif
*

Labai skaniai skamba thumbup.gif Tikriausiai ne tik skamba, bet ir essen.gif
ViShy
As irgi panasius sumustinius darydavau,ant tosteryje paskrudintos formines baltos duonos,uztepdavau misini is krabu,cesnako,surio...skanu thumbup.gif
Utiuitiutė
Mano bendradarbių tarpe šiuo metų yra "Trijų K" mišrainė užtepta ant pakepintos ir šiek tiek patrintos česnaku duonos. O "Trys K", tai krabai + kalafijoras + krapai. Viskas supjaustyta kuo smulkiau ir sumaišyta su majonezu 

thumbup.gif Čia mano skaniausioji thumbup.gif Tik jos pati negaminu, o nusiperku parduotuvėj. Ir vietoj kalfijoro- brokoliai, bet skonis beveik tas pats. Kaip užsinorėjaaaaau, net seilės tįsta blush2.gif
Angeliukas
Greita mišrainytė: marinuoti pievagrybiai- supjaustau į 4 dalis. Krabų lazdeles sumesti į verdantį vandenį 1-1,5 min, šiukštu ne ilgiau, nes ištiž, supjaustyti. Dar smulkiai pjaustyto svogūniuko, prieskonių pagal skonį ir majonezo (aš maišau per pusę su grietine, man taip skaniau). Ir viskas. Tiesa, labai skanu, bet gaunasi mažai, tai galima pridėti ryžių. Skanaus.
bea
QUOTE(Angeliukas @ 2005 07 28, 18:02)
Greita mišrainytė: marinuoti pievagrybiai- supjaustau į 4 dalis. Krabų lazdeles sumesti į verdantį vandenį 1-1,5 min, šiukštu ne ilgiau, nes ištiž, supjaustyti. Dar smulkiai pjaustyto svogūniuko, prieskonių pagal skonį ir majonezo (aš maišau per pusę su grietine, man taip skaniau). Ir viskas. Tiesa, labai skanu, bet gaunasi mažai, tai galima pridėti ryžių. Skanaus.
*

o kam tu jas verdi???
jolitka
Aha, man irgi toks klausimas iskilo? Gal saldytas meta i vandeni, kad atsiltu? g.gif
Angeliukas
Kad tolygiai perkaistų, pabrinktų. Sunku nupasakoti, bet ir kramtosi kitaip nei nevirtos g.gif .
Sonrisa
Aš darau salotas su "snieginiais" krabais, avokadu ir virtais kiaušiniais, ir majonezu, gaunasi tokios mikštos, man skanu smile.gif
ultraviolet
Aš darau salotas su "snieginiais" krabais

Aš irgi žinok tik iš tokių krabų ir darau visokias salotas arba Vici nešaldytų imu, nes kur būna sušaldytos krabų lazdelės labai bjaurus skonis - schmoll.gif
Asta
QUOTE(violetik @ 2005 07 30, 07:11)
Aš irgi žinok tik iš tokių krabų ir darau visokias salotas arba Vici nešaldytų imu, nes kur būna sušaldytos krabų lazdelės labai bjaurus skonis -  schmoll.gif
*

Aš irl abiau nešaldytas mėgstu. Man tai šaldytos kai atšyla tokis "sausos" atrodo schmoll.gif
liniokas
Aš galiu pasiūlyti tokį variantą: krabų lazdelės, fermentinis sūris, konservuoti ananasai (galima dėti ir šviežius) ir majonezas. Viskas daug maž lygiomis dalimis. Sūrį tarkuoju per burokinę tarką, kitus komponentus supjaustau, užpilu majonezu ir thumbup.gif Tokia truputį pikantiška mišrainė, bet gaivi ir soti. smile.gif
jasia
Galiu pasiūlyti karštų sumuštinių receptuką:pakelis krabų lazdelių,2šaukštai majonezo,2šaukštai pom.padažo,2kiaušiniai,ferm.sūrio,svogūnas,jei norit galima dėti žirnelių, kukurūzų ar agurko.Svogūnas apkepinamas kol pagels,viską susmulkinti,sumaišyti,tepti ant batono ir į riebalais pateptą skardą.Kepti kol apskrus[nuo kiaušinio gaunasi graži ruda spalva].Labai skanu su sultiniu.
*Saulyte
Laba mamytės mirksiukas.gif , nu ir aš vieną receptėlį parašysiu, mažum patiks kam tongue.gif . Aš ragavau per kolegės gimtadienį, nu man labai patiko smile.gif

Tai va reikia šviežių raudonų pomidorų vidutinio dydžio. Juos išpjaustome rožytėm ( na man rodos visos žinote kaip tai padaryt ). Įdarui imame manau geriau ne šaldytas krabų lazdeles , fermentinį sūrį olandų arba kas kokį mėgstat, virtas kiaušinis( bet galima ir nedėt), vietoj kiaušinio galima konserv. kukurūzų, žalumynai ( smulkintos petražolės, krapai ), smulkintas česnakas, bet nepadaugint. Krabų lazdeles, sūrį ir kiaušinius susmulkinam mažais kubeliais, tada sudedam žalumynus, česnaką, pipiriukų juodų, užpilam neriebiu Daumantų
majonezu, išmaišome ir sudedame į išskobtas pomidorų roželes. Papuošiame šv. baziliko ar petražolės lapeliu ir skanaus. mirksiukas.gif

thumbup.gif niam niam kaip skanu buvo biggrin.gif
Bitulka
Mano firminė mišrainė: thumbup.gif
šviežias agurkas
pomidoras
kietai virtas kiaušinis
fermentinis sūris
krabų lazdelės
truputis prieskonių
majonezas maišytas su grietine arba jogurtu

Viską supjaustau kubeliais, užpilu majonezu ir išmaišau. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Skanaus mirksiukas.gif

Utiuitiutė
Oi, kokių skanių salotų vakar valgiau thumbup.gif Ir ne namie gamintų, o pirktinių. Niekad nepatikėčiau, kad toookių skanių galima nusipirkt. Taigi, sudėtis: snieginės krablazdės, ferm.sūris, poras, morkos, pomidorai, majonezas. Krablazdės ir sūris supjaustyti dideliais gabalais. Nu jau skanumėlis neišpasakytas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
smike
O morkos virtos ar žalios? smile.gif
Utiuitiutė
  O morkos virtos ar žalios?

Virtos biggrin.gif Irgi supjaustytos stambiais šiaudeliais. Tas supjaustymas, man strodo, sonio irgi prideda mirksiukas.gif
Utiuitiutė
Tas supjaustymas, man strodo , sonio  irgi prideda

Turėjo būti: man atrodo, skonio irgi prideda wub.gif wub.gif wub.gif
zigzag
QUOTE(Asta @ 2005 07 27, 23:47)
Mano bendradarbių tarpe šiuo metų yra "Trijų K" mišrainė užtepta ant pakepintos ir šiek tiek patrintos česnaku duonos. O "Trys K", tai krabai + kalafijoras + krapai. Viskas supjaustyta kuo smulkiau ir sumaišyta su majonezu  ax.gif
*

Visai skanu ir "keturi K": dar + kukurūzai.
Utiuitiutė
Dar kai ką radau kitoj temoj, čia Babyface receptėlis:
As tai labai megstu si patiekala:
Reikes krabu lazdeliu, kiausiniu, morku, miltu, pieno, vegetos, druskos.
Kiausinius isvirti ir smulkiai sukapoti. Morkas smulkiai sutarkuoti ir pakepinti keptuveje. Tada sukapotus kiausinius su morkom sumaisyti. Ideti vegetos pagal skoni. Cia bus idaras. Tuomet krabu lazdeles isvynioti ir idet i vidu idaro ir tuomet vel susukti.
Paskui reikia pasidaryti tesla is miltu, pieno, kiausiniu ir druskos (trupuciuka). Kai tesla jau paruosta, reikia krabu lazdeles su idaru pavoliot tesloj ir kepti keptuvej.. Patiekti su morku salotom... Labai labai skunu smile.gif
Utiuitiutė
O LinaBoo gamina ir kitokį variantą:
Aš kartais kitokį įdarą dedu. Supjaustau smulkiai papriką ir porus, patroškinu ir vynioju į vidų. Tuomet blanširuoju džiūvėsėliuose. Kai labai neturiu laiko darau greitąjį varijantą. Nusiperku gatavai blanširuotų krabų lazdelių ,pakepinu jas. Tuomet troškinu porus su paprika (šiuo atveju geriausia kelių spalvų, gražiau gaunasi). Ir tiesiog paskirstau tolygiai ant krabų lazdelių. Skonis iš principo tas pats, ar viduj įdaras, ar išorėj tongue.gif .

Utiuitiutė
Dar pora receptukų:
As siulau savo krabu lazdeliu recepta.Svoguna ir morka supjaustai siaudeliais,pakepini aliejuje.Fer.suri sutarkuoji ir sumaisai su morkomis ir svogunais.Krabu lazdeles isvynioju dedu idara ir atgal suvynioj.lLazdeles mirkau i alaus tesla ir kepu riebaluose.iskepus perpjaunu istrizai ir patiekiu su majonezu.Graziai atrodo ir skanu/
Utiuitiutė
.Smulkiai supjaustai krabus, virtą kiaušinį, smulkiai sutarkuoji morkytę, įspaudi arba smulkiai supjaustai česnaką, truputėlį žalių krapų.Viską sumaišyti su majonezu (man labiausiai patinka Helmans arba Daumantų).Pagal skonį druskos ir pipiriukų. Masę dėti ant keptos duonos arba skrudinto batono.
rituks
As irgi turiu savo mylimas salotas smile.gif :
Sudetis tokia: pekino kopustas, krabu lazdeles, kukuruzai ir majonezas. Labai greita, paprasta ir skanu thumbup.gif
@asta
pasiulysiu ir as savo receptuka ax.gif morkas supjaustyt siaudeliais,pakepint su porais(as partoskinu truputyje vandens,kad nebutu riebu),kai darzoves atvesta,deti virtas ar koncervuotas pupeles,zinoma krabu lazdeles,megiamu prieskoniu ir viska sumaisyt su majonezu.skaniausia misraine valgyt,kai sudaryta ji pastovi koki pusvalandi 4u.gif
Utiuitiutė
Palergonija, net seilė nutįso... wub.gif Svarbu sulaukti rytojaus... Jaučiu, karšta bulvytė šalia irgi nepamaišytų, niam niam essen.gif
@asta
doh.gif pamirsau dar viena rolleyes.gif
krabu lazdeles smulkiai supjaustyt,itarkuot surio,truputi cesnakiuko viska sumaisius gaunas puikus idaras lietiniams blynams essen.gif
bitemajagsm
Na gal ir labai supykdysiu jus su savo šiuo postu, bet vis tik noriu pasisakyti: po to, kai perskaičiau krabų lazdelių sudėtį (jose krabų nėra - tik jų aromatas), tai pro šiuos produktus labai abejingai praeinu. Geriau nusiperku žuvies ar krevečių. Jau ir taip tos chemijos gyvenime užtenka.
Utiuitiutė
Violetuk, man atrodo, puikiai visos žinom, kad krabų mėsos ten nerasta. Juk lazdelės gaminamos iš žuvies surimio mirksiukas.gif Jei būtų nors lašelis krabienos, ir kaina, ir skonis skirtųsi nuo dabartinių
bitemajagsm
QUOTE(Sandrelle @ 2005 11 11, 22:30)
Violetuk, man atrodo, puikiai visos žinom, kad krabų mėsos ten nerasta. Juk lazdelės gaminamos iš žuvies surimio  mirksiukas.gif Jei būtų nors lašelis krabienos, ir kaina, ir skonis skirtųsi nuo dabartinių
*

Na tai dar blogiau, jeigu ir žinot, ir perkat g.gif . Bet spręsti jums. 4u.gif
Utiuitiutė
Juk tai žuvis!!! Juk žuvį irgi perkam ir valgom tongue.gif
Tučka
QUOTE(Violetukas @ 2005 11 11, 22:50)
Na tai dar blogiau, jeigu ir žinot, ir perkat g.gif . Bet spręsti jums. 4u.gif
*

Jeigu visos prades galvoti taip kaip tu, tai manau parduotuvese apyvartos isvis nebebutu schmoll.gif O ka tu zinai kaip pvz: zuvys buvo auginamos ir ar jose nera kokiu chemikalu. doh.gif blink.gif
slyva
Krabu tai niekad nemegau, nei tos ryziu misraines su krabais ir kukuruzais, nei siaip juos vienus valgyt (drauge matydavau kaip valgo), bet labai patinka tie parduotuviniai krabukai dziuveseliuose! Liuks maistukas thumbup.gif
@asta
na manau kiekvienas renkas pats ka valgyt,bet mano nuomone jau geriau krabu lazdeles nei zuvies pirsteliai,nes juose tai jau rimtai nezinia kurios zuvu dalys sumaltos doh.gif
Tučka
QUOTE(Palergonija @ 2005 11 13, 12:14)
na manau kiekvienas renkas pats ka valgyt,bet mano nuomone jau geriau krabu lazdeles nei zuvies pirsteliai,nes juose tai jau rimtai nezinia kurios zuvu dalys sumaltos doh.gif
*

Tikra tiesa mirksiukas.gif
Utiuitiutė
O gal ką Kalėdoms iš krabienos įdomaus gaminat? g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.