Labas,
Sakykit, kada jūsų vaikučiai pradėjo vaikščioti?
Man truputį neramu-mano mažylei 1 m ir 1 mėn, bet ji dar nevaikšto-stovi savarankiškai, atsitupia, pasilenkia, nulipa nuo lovos, porą kartų padėjo kelis atsargius žingsnelius. Bet neina dar.
Labas,
Sakykit, kada jūsų vaikučiai pradėjo vaikščioti? Man truputį neramu-mano mažylei 1 m ir 1 mėn, bet ji dar nevaikšto-stovi savarankiškai, atsitupia, pasilenkia, nulipa nuo lovos, porą kartų padėjo kelis atsargius žingsnelius. Bet neina dar.
Tai gali nutikti labai greitai.O uz rankytes vedama irgi neina?Uz rankytes as ja vedziojau tik 2sav.Paskui jau pati savarankiskai pradejo vaikscioti 1m.2sav.
manau nieko baisaus greit prades vaikscioti visi vaikai skirtingai pradeda,mano sunus nuo 9,5men.vaiksciojo laikydamas sienomis,kazkur po menesio pradejo pats savarankiskai
vedama eina, šonu įsikibus palei baldus irgi eina puikiai.
gal bijo, prades vaikscioti. mano vyresnioji likus keliom dienom iki metu pradejo vaikscioti, mazoji 7 men. jau lovytej vaiksciojo. manau nuo vaiko priklauso
Viena pradėjo vaikščioti netoli metų laiko, o kita 10 mėnesių
maniskis irgi 1m ir 1men ir nevaiksto. as taip pat sunerimus esu, jau sakiau reiks pas gyd nulekti. bet dvi pazistamos sake, kad ju berniukai pradejo eiti 1m ir 2men. tikriausiai viskas gerai, tik mes labai jau norim skubeti.
maniske pradejo vaikscioti isikibus i ranka anksti, bet grynai matesi kad truksta moralines drasos, tai pati pradejo eit 1m2men, o po men begiojo jau. as irgi pergyvenau
Mano mažylei kitą savaitę bus 1 metukai ir 1 mėnuo, tačiau irgi dar nevaikšto, nors pasiremdama į baldus vaikšto, už rankutės vedama taip pat. man taip pat neramu, bet jei logopedė sakė, kad vaikas gali mokintis vaiksčioti iki 18 mėn., niu tai dar galiu pakentėti kol maniškė įsidrasins
snowflake, nesijaudink. Išties yra normalu, kad vaikas pradeda vaikščioti iki 18 mėn. Pradės ir tavoji. Mano vyresnėlis pradėjo vaikščioti 13.5 mėn. Iki tol neidavo nei palei baldus ar sienas, nei vedamas už rankos. Jis buvo labai atsargus. Matyt bijojo žengti žingsnį
QUOTE(labre @ 2008 12 16, 21:44) maniskis irgi 1m ir 1men ir nevaiksto. as taip pat sunerimus esu, jau sakiau reiks pas gyd nulekti. bet dvi pazistamos sake, kad ju berniukai pradejo eiti 1m ir 2men. tikriausiai viskas gerai, tik mes labai jau norim skubeti. Tai va, kad visi aplinkui atrodo pradeda labai anksti, 10 ar net 9 mėn jau bėginėja, tai kaži kaip keista palieka, aš irgi jau galvojau, kad reikėtų neurologui pasirodyti. Papildyta: QUOTE(Nireglina @ 2008 12 16, 23:09) snowflake, nesijaudink. Išties yra normalu, kad vaikas pradeda vaikščioti iki 18 mėn. Pradės ir tavoji. Mano vyresnėlis pradėjo vaikščioti 13.5 mėn. Iki tol neidavo nei palei baldus ar sienas, nei vedamas už rankos. Jis buvo labai atsargus. Matyt bijojo žengti žingsnį Visi skirtingi vaikiukai-tas tai taip. Ačiū už gerus žodžius
Nemanau kad jums yra del ko nerimauti, juk vaikutis zengia zingsnelius, eina laikydamasis, o kad nevaiksto svarankiskai tai tikriausiai tik del atsargumo ar baimes, as dukryte mokiau vaikscioti taip: pastatydavau ja nuo saves daug maz per istiestas rankas, ir paleisdavau ja, kveisdama pas save,zengdavo po viena zingsneli iki manes, paskui atstuma didindavau ir taip zengdavo jau po keleta zingsneliu, paskui pereidavo ir per kambari
Jums tikrai pavyks, cia tik laiko klausimas, sekmes QUOTE(__snowflake @ 2008 12 16, 17:21) Labas, Sakykit, kada jūsų vaikučiai pradėjo vaikščioti? Man truputį neramu-mano mažylei 1 m ir 1 mėn, bet ji dar nevaikšto-stovi savarankiškai, atsitupia, pasilenkia, nulipa nuo lovos, porą kartų padėjo kelis atsargius žingsnelius. Bet neina dar. nera ko nerimauti.ne visi vaikai vienodi.pamatysite ji viena diena jus nustebins ![]()
QUOTE(doviliuke @ 2008 12 17, 17:58) Nemanau kad jums yra del ko nerimauti, juk vaikutis zengia zingsnelius, eina laikydamasis, o kad nevaiksto svarankiskai tai tikriausiai tik del atsargumo ar baimes, as dukryte mokiau vaikscioti taip: pastatydavau ja nuo saves daug maz per istiestas rankas, ir paleisdavau ja, kveisdama pas save,zengdavo po viena zingsneli iki manes, paskui atstuma didindavau ir taip zengdavo jau po keleta zingsneliu, paskui pereidavo ir per kambari Jums tikrai pavyks, cia tik laiko klausimas, sekmes Būtent taip ir padariau-atėjo po penkis žingsnelius iki manęs net kelis kartus!
Maniskis pradejo vaikscioti 1,3 menesiuku, buvo bailiukas.. o dabar yra 2,6 menesiu... i ji beziurint as jau pavargstu kaip jis valioja tiek lakstyti
Tikrai nereikia pergyventi kad dar nevaiksto. pastebejau kad anksciau pradeda vaikscioti tie vaikuciai kurie neropoja. mano dukra pradejo vaiksciot tik 1 metu ir 2 menesiu , bet iskart tvirtai, be griuvinejimu. Dabar jai 2 su trupuciu bet tikrai neatsilieka nuo kitu vaiku, kurie anksciau pradejo vaikscioti
tik nereikia pergyventi kaip bebutu anksciau ar veliau vistiek vaikscios.musu vaikuciai pradejo vaikscioti 11menesiu.
Zinoma, kad vaiksciojimas-cia pat. Juk pati matot - visi zingsneliai iki to-jau padaryti. Dabar beliko pajudeti paciai mazylei ir - pirmyn. Pasak gydytoju vaikelis turi pradeti vaikscioti iki 14 (ar net 16 men, bijau klysti). Maniskis pvz sedeti pradejo 9 menesiu, kai visu draugiu jau sedejo, bet uztat pirmas kalbeti pradejo. Nera ko pergyventi, visiskai
tikrai nera ko nerimaut.mano sunus pradejo vaiksciot tik metu ir 2 menesiu
Maniske pradejo vaiksciot 1m. 9 d, nors visi prognozavo kad ankscaiu prades, nes viska darydavo daug anksciau
Pradžia jau yra.
Mano mergytė pradėjo pati nesilaikydama eiti likus kelioms dienom iki pirmojo gimtadienio. Iš pradžių po 2-4 žingsnelius ir taip kaskart vis pridėdama po pora žingsnelių, kol perėjo per visą kambarį.
mano vaikas pradejo vaikscioti 10 men, bet as manau kad vaiko nereikia skubinti, padarys tada kai ateis laikas
mano dukryte pradejo vaiksciot tik 1m ir 3men,bijojo eit vaiksciodavo tik isikibus palei baldus ar i pirsta,taip ropinejo daug .as irgi labai pergivenau bet viena diena ziuriu atein iki manes
Papildyta: be to iki pusantru metuku yra norma pradet vaiksciot neskubet reikia pas tuos gyditojus vest jai vaiksto palei baldus..
Nesijaudinkit, kiekvienas vaikas skirtingas, ateis laikas ir vaikscios
As irgi nerimavau, bet tikrai nereikejo Linkiu kuo greiciau sulaukti savarankisku zingsneliu
Mes savarankiskai pradejom eiti 1m. 1sav., bet mano mama sake, kad as labai anksti pati atsistojau ir nupedinau, kazkur 10.5 menesiu
tikra tiesa, nera ko jaudintis
vyresnelis 12men ir 15d maziukas tai 8men jau vaiksciojo o 9 jau begiojo
abu 10 men
mergaite pradejo nuo metuku vaikscioti ,o berniukas 11 menesiu ,bet neverta nerimauti kiti pradeda ir apie 1m menesius vaikscioti
Mes jau vaikštom vaikštom:)
Mes tai velai pradejom vaikscioti
O mums jau 1m ir 2men bet dar nevaikstom,
mes pradejom vaikscioti tikrai velai.beveik metuku ir dvieju menesiu.jau buvau pradejusi nerimauti,galvojau,gal kazkas ne taip su dukryte...bet,aciu dievui,pasirode,kad ji tiesiog tinginiavo
maniškė pradėjo vaikščioti 1metų ir 1mėnesiuko
cia nuo genu, manau, priklauso. mes su vyru anksti pradejom, tai dukra irgi 10men pradejo vaikstinet.
QUOTE(Mazulka5 @ 2009 01 04, 23:05) O mums jau 1m ir 2men bet dar nevaikstom, Mano mergyte labai panasaus amziaus kaip tavo ir dar nevaiksto, atsistoja, palei baldus peduoja, sliauzioja, ant lovos dar neuzsiropscia, kazkaip irgi neramu, lankem masazus, gal bandysiu dar gauti siuntima
maniskis pirmus savarankiskus zingsniukus zenge 1m 2d
as irgi pergyvenau pet dabar jau ne, mums 1 metukai ir 4 menesiai bet dar savarankiskai neveikstom. matosi kad vaikas bijo. palei baldus vaiksto kuo puikiausiai jau pora menesiu bet pats bijo.ir vedziojamas nesiliedzia. matyt jam saugiau paciam isikabinus. na jei vaikas atsargus ka as padarysiu. buvom pas gydytojus bet pasji raumenukai silpnesni kojyciu todel daro viska leciau. svarbu kad palei baldus vaikscioja, kai isidrasins tada ir pats prades. laiko dar turim
mums jau metukai.mazoji isikibusi i ranka tiesiog bega, o vos tik ja paleidi iskarto keturiom atsiklaupia, zodziu pati dar neina. siandien gydytoja mums pasake kad tai yra daug sveikiau, negu kai maziukai pradeda eiti nuo 9 ar 10 men, ne taip apkraunami klubai
Musu angeliukui jau virs metuku jau vaikstom nuo vienos lovos iki kitos pereinam per kambari bed dar labai nedrasiai
Maniskis pradejo vaikscioti 11men.,o va giminiu mergyte 1m.3men.Viskam savo laikas
QUOTE(__snowflake @ 2008 12 16, 17:21) Labas, Sakykit, kada jūsų vaikučiai pradėjo vaikščioti? Man truputį neramu-mano mažylei 1 m ir 1 mėn, bet ji dar nevaikšto-stovi savarankiškai, atsitupia, pasilenkia, nulipa nuo lovos, porą kartų padėjo kelis atsargius žingsnelius. Bet neina dar. Prades nepergyvenk...labai atsargi ir tiek..musu ir iki metų laiko visur įsikibęs, vienas bijojo, nulipdavo , užlipdavo nuo lovos..stovėdavo vienas...eidavo i sienas įsikibęs.....bet vienas po kambarius keliaudavo greituoju būdu - ropojimu....metų ir 3 dienų pereidavo per kambarį..bet vis dar kibdavosi..1 metų ir mėnesio jau pilnai vaikščiojo , o dabar 1 metų 2jų menesių kaip ir laksto jau ..apie ropojimą nebeprisimena..
Maniškis po 2-4-6 žingsnelius vaikščiojo nuo 11 mėn., o sulaukęs metukų paeina iki 10-16 žingsnelių, bet ir tai tik užsimiršęs, kad eina...dažniausiai visur varo keturiom arba eina įsikibęs į sieną, baldus ar mano kojas
sauniai cia vaikuciai matau mokosi vaiksciot
man su dukryte kazkaip labai lengva buvo, kelias savaites pavaiksciojo laikydamasi uz sienu, o va kai isejom i lauka be vezimo tik uz rankytes laikiau, tai iskart pasileido ir nuejo pati pradejo kalbinti visus zmones ir vaikus sekmes besimokant vaikscioti
Matant koks sunutis atsargus ir bailiukas buvo(neziurint to kad paemes uz musu rankos lakste kaip patrakes
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=463648
MAMOS TAI LIECIA MUS VISAS, O NE TIK LUBAS!!!SIANDIEN LUBOS,O RYT %!!!!
Aš taip pat labai pergyvenau dėl savo tinginiuko, kuris ir sukakus 1,3 m nesiteikė savarankiškai vaikščioti. Bet vat po kelių savaitėlių pradėjo eiti, tik labai atsargiai ir saugiai
QUOTE(agnytyte @ 2009 01 15, 17:46) as irgi pergyvenau pet dabar jau ne, mums 1 metukai ir 4 menesiai bet dar savarankiskai neveikstom. matosi kad vaikas bijo. palei baldus vaiksto kuo puikiausiai jau pora menesiu bet pats bijo.ir vedziojamas nesiliedzia. matyt jam saugiau paciam isikabinus. na jei vaikas atsargus ka as padarysiu. buvom pas gydytojus bet pasji raumenukai silpnesni kojyciu todel daro viska leciau. svarbu kad palei baldus vaikscioja, kai isidrasins tada ir pats prades. laiko dar turim mano dukryte labai panasiai,kaip jusu vaikutis,jai dabar 1m 2,5men.bet irgi pati nevaiksto,tik isikibus visur ir keturiom,issigandus labai buvau,nerimavau,pas daktarus net vedziau,pas neurologe irgi,bet jokiu raumenu ir refleksu ligu nerado,taigi dar einam i mankstukes,tikiuosi po ju prades eit |