Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: namų ruoša
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2
Iva
Ar turi jusu vaikas kokias nors pareigas namuose? ar tai skatinate? ir is vis ka apie tai manote? verta, neverta, kokio amziaus ir kaip pradet, padiskutuokime. wink.gif
Iva
turiu temine nuotraukyte wink.gif cia pradzia....
Springlet
Namu ruosos, mano manymu, mamai vienai tikrai nereiketu susikrauti. Mes dulkes kartu valome, va noreciau ir grindis plauti ismokyti. O siaip, jei yra galimybe kartu valgyt daryti, tai kartu ir lupame, pjaustome, skutame. Aisku pasitaiko visko.
Iva
pabandysiu vel nuotr. idet
Iva
kazkodel su nuotr. man neiseina, bet sitoj nuotr. darbu pabaiga :smile.gif
Iva
dar pabandysiu idet, cia darbu pradzia
Iva
as leidziu saviskei darbuotis, va tik pastoviu pareigu ji neturi, daro kai nori, gal reiketu pratinti turet savo pareigas, pav. buti atsakingai uz kazka tai, kol kas ji turi pati lova savo pakloti, dazniausiai pati tai prisimena, kartais reikia priminti, galvoju gal dar dulkes nusluostyt pavest, bet ar ne per anksti pareigas uzkraut? Skaiciau straipsni pirmam psl apie tvarkymasi ir pagalvojau ar tikrai verta taip anksti? Nors gal ir reikia kad padetu tvarkytis ir darytu tai savarankiskai kai ismoks, gal tada nebutu barniu kaip atsimenu paauglysteje kai mama turejo po simta kartu primint ir vistiek nedarydavau, nes atsirasdavo kitu uzsiemimu.
Iva
Ir dar paklausti norejau kaip sekasi pratint susitvarkyti zaislus ir savo rubelius? nes pas mus karai kartais vyksta del ismetytu visur zaislu
lovely
Kas liecia namu ruosa,tai maniskiui nuo nuotaikos priklauso,
kai nori pasluosto dulkes,padeda pasiurbliuoti,virtuveje padeda svogunus nulupti ir kiausinius wink.gif
Siaip labai nespaudziu jo,savo zaislus kai paprasau susitvarko,
nors po keliu minuciu vel visi zaislai buna ismetyti wink.gif
Noa
Maniskis (6 m.) turi dvi nuolatines pareigas: karta per savaite susitvarkyt kambari ir atsako uz batu tvarka koridoriuje (cia pati pirma jo pareiga, nuo 3 metu:) ). Dar yra papildomos pareigos, t.y. pagal nurodymus: paduoti ka nors kam nors(skambanti telefona, tusinuka, distancini), dazniausiai man, pakelti kas nukrite (man sunkoka lenktis, 37 savaite smile.gif ), isplauti savo kambary grindis, isblizgint stalo koja (pas mus toks stalas su viena blizgancia koja:) ), nupurksti vandeniu geles, pasikloti lova (savo ir musu smile.gif ) nueiti i parduotuve ir parnesti pieno pakeli arba apkeisti Saltinelio buteli, uzbaigti kompiuterinius zaidimus ir ijungti interneta. Kaip ir viskas...  ;D
Iva
[smiley=smiley1.gif] [smiley=smiley1.gif] [smiley=smiley1.gif] NOa - isnaudotoja [smiley=smiley1.gif] o parduotuve toli nuo namu?
Springlet
Maniskes, kai as valau dulkes kambaryje irgi valo kartu, su siurbliu labai retai siurbia, o va batus irgi labai noriai tvarko, as kazkodel irgi vaikysteje labai megau batus tvarkyti ??? net visu isvalydavau ir  lentyna graziai sutvarkydavau. Dar mes vaikysteje  turejome toki darbu grafikeli, kada ir kas turi geles lieti, dulkes valyti, grindis plauti... bet pati savo vaikams dar to netaikau, o ir ar reikia?
Springlet
Maniskis (6 m.) turi dvi nuolatines pareigas: karta per savaite susitvarkyt kambari ir atsako uz batu tvarka koridoriuje (cia pati pirma jo pareiga, nuo 3 metu:) ). Dar yra papildomos pareigos, t.y. pagal nurodymus: paduoti ka nors kam nors(skambanti telefona, tusinuka, distancini), dazniausiai man, pakelti kas nukrite (man sunkoka lenktis, 37 savaite smile.gif ), isplauti savo kambary grindis, isblizgint stalo koja (pas mus toks stalas su viena blizgancia koja:) ), nupurksti vandeniu geles, pasikloti lova (savo ir musu smile.gif ) nueiti i parduotuve ir parnesti pieno pakeli arba apkeisti Saltinelio buteli, uzbaigti kompiuterinius zaidimus ir ijungti interneta. Kaip ir viskas...  ;D

Saunuolis taviskis ;D
Svarbiausias paskutinis darbas wink.gif
Noa
Iva, Springlet - aha, as va irgi tokia buoze pasijauciau  ;D va siandien pasiunciau i konteineri du krepsius siuksliu isnest ir galvoju sau - kaip gera tureti vaiku, viska teisingai organizavus, paciai dirbt nereikia  ;D ;D ;D Kodel gi man vienai tvarkyt, jeigu dergia visi kolektyviai?!
Tiesa, parduotuve visiskai salia - kaimyninis namas, nei per gatve eit, nei nieko. Toliau neleisciau, baisu butu smile.gif
Iva
saunuole Noa,as va ir galvojau negi toliausiai siunti i parduotuve,bet jauciu koks patenkintas grizta, tipo suauges ;D
zivile
nepasakyciau ,kad bus i tema,bet labai jau norisi papasakoti kas mums buvo ivyke vakar.Esu saviskes vienas palikus viena karta 10 min.,nelabai megstu palikineti,na bet vakar mums prireike trumpam islekti,tai palikom vienas kaip galvojau 15 min.,bet taip gavosi ,kad uztrukom siek tiek ilgiau,as skambinu namo ,niekas neatsiliepe,na,o mes kamstyje sedim,bet man suveike motiniskas instinktas,kad reikia geriau man lekti,tai sokau is masinos ir lekiu,na,o ziuriu is priesais ateina dvi mazos,apsiverkusios mergaites,ant sirdies gera pasidare,kad taip viskas gerai baigesi,nes turejo pereiti nemazai gatviu,o tuo labiau,kad jau buvo beveik atejusios i shopingu centra,na tada jau butu teke ilgiau ieskoti,tik vuras vargsas pirmas vis delto namo parleke ir nieko nerado,isivaizduokit kaip jam baisu buvo.Dabar kai pasakoju ,tai juokas ima ypac kai prisimenu kaip mano vargsytes atrode,vyresnioji is atsakomybes net sysiu pridarius,o is paskos tempia sese,kuri su tokiais kablukais apsiavus,kad vos mazais zingsniukais patipena :'(va taip mums buvo,na o namu ruosos darbus megsta atlikineti,daug sunkiau  priprasyti ,kad susitvarkytu savo zaislus,ypac mazaja ji tokia uzsispyrus,kaip papraso sese,kad padetu jai ,tai stovi ir burbukiuoja kazka,tipo net negirdi,na bet siaip taip susitariam wink.gif
Iva
vargsiukes mergaites, bet gerai kad viskas gerai baigesi ;D

del tvarkos kazkaip pagalvojau, kad jeigu vaiko kambaryje padaryt daug visokiu lentyneliu, dezuciu ir pan. gal tada tvarka geresne butu, bent gal zaislai nebutu taip ismetyti? nebandet? o tai pas mus viskas i viena deze suversta - zaislai, rubai, zaisliniai indai ir karoliukai ir t.t zodziu velnias galva nusisuktu ir dar prikalbint ilgai reikia, kad bent zaislai po kojom nesimaisytu
zivile
atrodytu ,kad kai zaislus tik sumesti i deze reikia butu paprasciau,bet gal gan nuobodu,okai reiktu sudelioti i lentyneles galetu zaisdamos delioti,gal ir geriau butu ;)bet pas mus nuomuotas butas ir vietos nedaugiausia tad pasitenkinam daug maz dezem :)tik leles ir sen ir ten sodinam,bet vis netinkama vieta,vis kliuna ir krenta :-/
Noa
saunuole Noa,as va ir galvojau negi toliausiai siunti i parduotuve,bet jauciu koks patenkintas grizta, tipo suauges ;D

Aha:) kai su juo kartu i parduotuve einam, tai bimbineja sau aplinkui zaislus, dar biesas zino kur, o kai viena paleidziam, tai begte i parduotuve, iki pieno, pro kasa ir namo smile.gif

O siaip del tvarkos kambary tai mes irgi viena pagrindine diiiidele deze turim. Ja, aisku, kartais irgi susitvarkom, periodiskai. Koki karta per pusmeti  ;D
Springlet
;D Zodziu kartu su mergickom skalbinius dziaustem, mazajai dar sunku pakabinus kojinyte su spraustuku prisegti, tai ji patobulino dziovima: is pradziu prisega spraustuka prie kojinytes, o tada padziauna  ;D
Dar leidau saviskem siurbti... irgi patiko.  ;)ir veliau susimasciau juk jos nori, o gal as per mazai leidziu?
Noa
Springlet, o tu leisk leisk, matysi paskui kokia nauda bus - sedesi sau, laikrasti skaitysi, o namai patys tvarkosi smile.gif Maniskis irgi is pradziu improvizuodavo - liepdavau koridoriuj batus sutvarkyt, tai jis zmogus sudedavo kurybiskai - rastais, pvz. arba - didelis, mazas, didelis, mazas smile.gif Arba - rateliais, gelytemis:) uztat dabar tik komanda duok - nei pirto krutint nebereikia wink.gif
Iva
[smiley=smiley1.gif] [smiley=smiley1.gif] [smiley=smiley1.gif]oi jau isvaizduoju tuos rastus koridoriuje, va cia tai ismone, gal taviskis menininkas koks bus? ;D
Noa
O gal ir neblogai butu jei tik praeit netrukdytu, o tai jis juos meniniais sumetimais, kai siena baigdavosi, ir palei ta siena, kur durys sudedavo, ir siaip visur  ;D Ir siaip tu gera minti davei, gal reikia tai ugdyt - isivaizduoji, uzeini pas ka nors i svecius - o ten  batai sudeti kokia nors skrydziui pasirengusios gulbes forma:) Arba riaumojancio kalnu liuto smile.gif Kaip kokia ikebana  ;D Tiesiog galetu but  - pasauli uzkariauja naujoviska interjero dizaino pakraipa, gimusi Lietuvoje ;D
Iva
reik man pasigirt - pana mano vakar man pica iskepe ;D vat ;D aisku paplotis pirktinis buvo, bet pati norejo ir padare ir man ir sau ;D ;D ;D
Noa
Oho, kokia saunuole, rimtai as. Mano bendradarbės suneliai irgi tiek pasidaro, tai jinai labai patenkinta ir visiems giriasi... Jiems 18 ir 16 metu ;D ;D ;D
Iva
kudikeliai  [smiley=smiley1.gif] [smiley=smiley1.gif] [smiley=smiley1.gif] bet siaip mane labiausiai nustebino, kad ji pati sugalvojo, grizom namo, o ji sako mamyte tu pavargai, pailsek, as valgyt padarysiu, issilydziau is karto ;D
Noa
Kas neissilydytu biggrin.gif Jau cia skaitant lydaisi, taigi penkiamete, tokia dar mazyte, o jau seimininke smile.gif Ir dar ne tik sau, kaip tie mineti suneliai smile.gif saunuole mergyte smile.gif
INGRID
mes vaikysteje  turejome toki darbu grafikeli, kada ir kas turi geles lieti, dulkes valyti, grindis plauti... bet pati savo vaikams dar to netaikau, o ir ar reikia?
*
Ne kartą girdėjau, kad didesnėse šeimose tokie grafikėliai naudojami, ir aišku, ir naudinga wink.gif, kaip tik kilo mintis, kad man saviškėms reiks paruošt tokį, nes dabar, jei klausiu "kas nesutvarkėt to ir ano:, tai jos verčia kaltę viena kitai, o kai bus nustatyti darbai, tai jau nekils klausimų, kas už tai buvo atsakingas ir kas dabar dėl netvarkos kaltas :smile.gif.
Springlet, o kokie ten darbeliai buvo surašyti (šiaip man atrodo ten ir valandos ir dienos turėtų būt surašytos, tik, kad maniškės dar nepažįsta :smile.gif), gal dar kas nors panašiai skirstėt darbus, kur kabinot tą tvarkaraštį (vaikų kambary, ant šaldytuvo ar dar kurt nors) ???
Manau, kad galima suskirstyti, kas tvarkys batus, laistys gėles, o žaislus ar drabužius tvarkytis gi turėtų kiekviena savo, indus pavalgius nusinešti-taip pat, tų darbų kaip ir pritrūksta :smile.gif, na, nebent dar siurbliavimas ir dulkių valymas (nors viską reiks pertvarkyt :smile.gif), kai paaugs, matyt, tąsąrašą bus galkima vis papildyt, betgi ir gi įsivaizduoju, kaip jos maištaus, kaip ginčysis, kuri kokio darbo nori, o prieš valią gi nepriversi :smile.gif.Laukia sunkus uždavinys, na, bet pabandysiu, ir parašysiu jumsm, kaip sekėsi tartis ir supažindint namiškius su šia idėja wink.gif
Springlet
INGRID, grafikas buvo ir tevams, ir vaikams wink.gif Tai mes ir tevus kontroliuodavom ;D Buvo lentele suskirstyta savaites dienomis(virsuje) ir darbai (kaireje), o kas tuos darbus darys buvo pazymeta spalvomis, mano tarkim raudonas kvadratelis, sesers - geltonas, o jei kas antra savaite keisdavomes, tai puse kvadratelio nuspalvinta raudonai, o kita - geltonai. O darbai tai jau ivairiausi : geliu laistymas, dulkiu nuo grindu sluostymas, dulkiu nuo baldu sluostymas, grindu virtuveje plovimas, grindu koridoriuje plovimas, siurbimas, dulkiu nuo palangiu valymas ir net buteliu isnesimas budavo ;D, t.p. skalbimas, lyginimas... Beje buvo nurodyta tik savaites diena, o valanda - ne. Jos ir nereikia nurodyti, nes valandos laikytis, tai jau per daug sudetinga, daznai atsiras ir kitos veiklos ta valanda ir kaip tada ???
Springlet
Springlet, o kokie ten darbeliai buvo surašyti (šiaip man atrodo ten ir valandos ir dienos turėtų būt surašytos, tik, kad maniškės dar nepažįsta :smile.gif), gal dar kas nors panašiai skirstėt darbus, kur kabinot tą tvarkaraštį (vaikų kambary, ant šaldytuvo ar dar kurt nors) ???

betgi ir gi įsivaizduoju, kaip jos maištaus, kaip ginčysis, kuri kokio darbo nori, o prieš valią gi nepriversi :smile.gif.Laukia sunkus uždavinys, na, bet pabandysiu, ir parašysiu jumsm, kaip sekėsi tartis ir supažindint namiškius su šia idėja wink.gif

Bus proga ismokti bent jau savaites dienas wink.gif O tvarkarastis kabejo virtuveje ant sienos.
Idomiausia, tai kaip reaguos vyras aprasyk ;D
INGRID
[quote]

Idomiausia, tai kaip reaguos vyras aprasyk ;D

SU VYRU JAU KALBĖJOMĖS NESENIAI, TAI JIS IRGI PRITARIA, TIK SAKOM, KAD REIKĖS PIEŠINĖLIUS PRIKLIJUOT, PAVYZDŽIUI, TAI GĖLYTĘ, TAI DAR KĄ-KAIP DARBELIO PAVADINIMĄ, IR PO SPALVA, KAIP JŲ VARDĄ, O SAU TAI MES DARBŲ TOKIU BŪDU NESKIRSTYSIM :smile.gif, KOL KAS PUIKIAI SUSIPRANTAM, KAM IR KĄ DARYT, KASKART VIS KITOKIA TVARKA :smile.gif
Iva
;D geniali mintis del tvarkarascio, reiks ir mum pasidaryti, tik ir save butinai itrauksiu ir vyra, o tai ir mes megejai "pamirst".
INGRID
vakar puikiai susitarėm su dukrom ir be tvarkaraščio, tiesiog pasakiau žodžiu, kad "viena būsit atsakinga už tą ir tą, kita-už tą ir aną, šiandien tu darai tą, tu-aną", ir jos be žodžių puolė kuopt kiekviena savo paskirtą kampelį, savo sferą ir net po to nereikalavo už tai pagyrimo  :smile.gif, kažkaip per daug paprasta  :smile.gif
Springlet
Maniskes, tai labai noriai dziausto skalbinius ant dziovykleles ir juos prisegineja, tai pat isdziuvusius nurenka, bet man nesiseka palaikyti pastovia tvarka ju lentynose, persirengineje po kelis kartus per diena, suvercia, o paciom sutvarkyti sunkoka.
Geles lieja savo kambaryje, dar nenudziuvo wink.gif
O va grindu dar neplauname, tik jei ka papila, tai jau pacios sutvarko smile.gif
Dalijukas
Kai pasiimu siurbli ,panele irgi nori kartu siurbliuoti smile.gif .Ir indus patinka plauti biggrin.gif galetu turkstis ir turkstis biggrin.gif .O zaislu tai tvarkyti dar nenori.Kai pvz kepam blynus tai padeda produktus atnesa ar miltu ideda ax.gif
jurgixe
mano tai maziuke kol kas nori labiausiai man padeti,kai skutu bulves-tai man padavineja jas.taip pat padeda is skalbimo masinos isimti iskalbtus skalbinius.na o didesni tai irgi turi namu ruosos darbu,bet jei vis neprimintum,tai turbut pamirstu,kad reikia laikas nuo laiko ir kambari susitvarkyt,ir lovas kasryta klotis.
jovitn
QUOTE(jurgixe @ 2007 02 23, 15:07)
mano tai maziuke kol kas nori labiausiai man padeti,kai skutu bulves-tai man padavineja jas.taip pat padeda is skalbimo masinos isimti iskalbtus skalbinius.na o didesni tai irgi turi namu ruosos darbu,bet jei vis neprimintum,tai turbut pamirstu,kad reikia laikas nuo laiko ir kambari susitvarkyt,ir lovas kasryta klotis.
*

saunuoles mamytes....ir as siandien pasigalvojau kaip bus gerai kaip jau gales isnesti man siuksles.....nuo mazens maniskis is skalbimo masinos nesa man skalbinius i balkona,paduoda telef,distancini atnesa sluota, siufeliuka isnesa bigsmile.gif ...tvarkosi savo zaislus(nevisada)..vasara taip pat siusdavau i parduotuve pieno ar batono(parduotuve kitoj kelio pusej)..
fana
QUOTE(jovitn @ 2007 02 25, 21:47)
saunuoles mamytes....ir as siandien pasigalvojau kaip bus gerai kaip jau gales isnesti man siuksles.....nuo mazens maniskis is skalbimo masinos nesa man skalbinius i balkona,paduoda telef,distancini atnesa sluota, siufeliuka isnesa bigsmile.gif ...tvarkosi savo zaislus(nevisada)..vasara taip pat siusdavau i parduotuve pieno ar batono(parduotuve kitoj kelio pusej)..
*

thumbup.gif
linutex
Sveiki. Gal galit papasakot, kaip jums padeda jūsų atžalėlės? wub.gif
liudmilocka
QUOTE(Springlet @ 2003 04 30, 00:48)
Maniskes, kai as valau dulkes kambaryje irgi valo kartu, su siurbliu labai retai siurbia, o va batus irgi labai noriai tvarko, as kazkodel irgi vaikysteje labai megau batus tvarkyti ??? net visu isvalydavau ir  lentyna graziai sutvarkydavau. Dar mes vaikysteje  turejome toki darbu grafikeli, kada ir kas turi geles lieti, dulkes valyti, grindis plauti... bet pati savo vaikams dar to netaikau, o ir ar reikia?
*

thumbup.gif
Leilla
maniskis tai padeda ir dulkes valyt (zinoma pervalau poto kai jis nemato), ir langus valyt, batus tvarkyt, manau jei vaikystej tai darys, tai ir veliau maziau problemu bus su tvarka
norita
Visada siurbia kilimą savo kambary, palaisto gėlę, susirenka žaislus nuo grindų ir sudeda ant stalo ar lentynos. Išrūšiuojam dažniausiai kartu. O su rūbų tvarkymu tai jau problema
alexandra.
Mes turime nemazai naminiu gyvunu: kate, 3 sinsilas, 200l akvariuma. Paskutinius puse metu dukros pareiga du kartus per diena iberti katei maisto (paimti maisa is spinteles ideti du saukstus maisto ir viska padeti i vieta), vakare iberti maistelio ir padeti sieno sinsiloms, pranesti man jeigu kas is gyvunu nebeturi vandenuko. Zuvytes seriame kartu (bijau kad pati gali perserti). Zodziu gyvunai - jau tampa dukros pareiga. Kartais vaikui reikia priminti, bet visvien viska maniske atlieka pati. As tik valau kates kreka, sinsilu narva ir akvariuma valom visa seima ax.gif . o tvarkytis kambary sekas sunkiai, ypac zaislu tvarkymas ax.gif .Gal tai susija sutuo kad as neesu labai tvarkinga blush2.gif . Geles kartu liejam. Anksciau niekad negirdejau apie tokia vaiku pareiga kaip batu tvarkymas smile.gif . Reik isbandyti tai tikrai butu sauni vaiko pareiga. thumbup.gif
Ledas
Maniškei dabar 4metukai. Bet tvarkytis ji labai nenori. Dažnai jai liepiu sutvarkyti savo išmėtytus žaislus. Dulkes valo tik tada, kai ir aš valau, tai daugiau man primakaluoja, nei padeda. su tuo pačiu skuduru ir langus ir grindis pervalo doh.gif Jai patinka minkyt tešlą, tai jeigu aš ką iš miltų darau, tai ir ji visada prisideda
carvalho
Maniškio pagrindinė pareiga-palaikyti tvarką savo kambaryje. Kadangi bernas auga, indai ir dulkių šluostymas jam-peilis lotuliukas.gif Šiaip indus nusineša pavalgęs į kriauklę, jei ką išpila-išvalo.
Vaikystėj mes su sese turėdavom paskirstytus darbus: kas grindis plauna, kas dulkes valo ir t.t. Būdavo penktadieninis namų tvarkymas, jei susitvarkydavom, gaudavom savaitgalinių pinigų. Pamenu, būdavo puiki paskatnimo priemonė mirksiukas.gif per porą valandų namai blizgėdavo biggrin.gif
mint_fresh
mirksiukas.gif sveiki wink.gif gal kas galit patart ka del virtuves isiruosimo? o gal galit atsiust savo virtuves nuotrauku? wink.gif gathering.gif buciau labai dekinga clap_1.gif mano e-mail agne.jasinskaite@yahoo.com wink.gif
Druska*
Manoji tai megsta tvarkyteis, bet as jei ir turiu padet nes kitaip prisigalvoja sau ligu tai jai koja skauda, tai ranka, tai jau pavargo doh.gif doh.gif bet meginu priverst nors savo kambari tvarka palaikyt, bet jei nors viena jos zaisla brolis paiima ir nunesa i kita kambari tai ji jo nepakels ir nepades i vieta, pareiskia cia ne ji atnese doh.gif labai kariaujam del tvarkos
Linuute
Mes tvarkomes kartu. 4u.gif
Ivonadaniel
Maniškis labai mėgsta valyti veidrodį ir šepečių valyti tolėtą bigsmile.gif
jurgencija
Maniskis jau bulviu nuskuta visai seimynai... thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.