Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: namų ruoša
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2
Ivonadaniel
QUOTE(jurgencija @ 2008 02 12, 14:15)
Maniskis jau bulviu nuskuta visai seimynai... thumbup.gif
*

smile.gif Oho!Kaip jums gerai! thumbup.gif
HilaMMM
Labutis mamytes.Mano nuomone pagrtina vaikucius mokyti tvarkos, svaros, atsakomybes.Taciau viskam yra ribos.Mano vyresniajam vaikuciui penki, bet bulviu skust tikrai neduociau.O jeigu isipjaus, ar dar kas nutiks, ar pargrius, ar palinks kur ant astraus daikto.Uzsigrauzciau as tada.Kam ta rizika.Tokie daiktai kaip peiliai, zirkles ir visi kiti astrus daiktai padeti ir vaikams liesti draudziama.Galiu duoti padeti maisyti, plakti ka nors, isplauti indus, isluostyti irankius, paserviruoti stala.Kambarius tvarkomes taip pat drauge, duodu valyti dulkes, siurbtis savo kambari.Jam to pakanka ir jis jauciasi laimingas.Nerizikuokime savo vaikuciu sveikatyte, saugokime juos.
Karta mano sunus sveciavosi pas mano mama.Grizes jis pradejo pasakoti kaip jie ten kazka gamino ir jam mociute dave pjaustyt ten kazka.Abstulbus buvau, paskambinau mamai ir daviau velniu uz toki pasitikejima. doh.gif
Reda Paulikienė
Sveikos mamytės darbštuolytės gathering.gif
Aš manau, kad jei vaikas nori padėti dirbti įvairius darbelius, reikia jam leisti, pamokyti.Juk kartu viską nudirbti daug smagiau, nors tikrai kantrybės reikia geležinės 4u.gif
Sūnelis labai noriai prisijungia ir padeda man friends.gif Vos pamatęs, kad susiruošiau plaut gridis iškart sušunka:mamyte ir aš noriu doh.gif Tai ką, tenka apsišarvuot kantrybe ir laukt kol jis "prisiplauna" arba susitariam, kad aš išplausiu, o jis perplaus ten, kur jam atrodys kad dar reikia thumbup.gif
Kasdieną šeria savo dekoratyvinį triušiuką - labai jį myli jau pusę metų thumbup.gif
Padeda man gaminti, tvarkosi savo daiktus,kartu rūšiuojam skalbinius,džiaunam, parsinešam malkų, sėjam, ravim yess.gif
džiaugiuos, kad jis toks darbštuoliukas. svarbu jam padėt pajaust, kad yra labai svarbus šeimos narys, laiku pagirti, pastebėti,pasidžiaugti mažais bet nuoširdžiai atliktais darbeliais good.gif
gabvidas
Na mūsų namuose didžiausia pareiga vaikų tai yra susirinkti savo žaislus.O visa kita ruoša priklauso nuo jų noro,jei tas noras atsiranda tada prašom indus plauti,juos šluostyti,grindis išplaut ar dulkes nuvalyt ir t.t.Ir nesvarbu kad po to tenka viska pačiai dar persižiūrėt ax.gif
*Anigla*
mirksiukas.gif Laba visoms!
Mūsų namuose tvarkos laikomės visi. Kaip galima vaiką išmokyti tvarkytis, jei patys tėvai sėdi betvarkei, arba praeina pro ne vietoj padėtą daiktą?
Mes stengiamės vaikui parodyti, kad tvarka yra mūsų visų pareiga, todėl vaikas turėdamas savo kampelį (kambarį), taip pat pažaidęs susurenka žaisliukus, kai kada padedu ir aš, tai dulkes pavalom, mėgsta išsiurbti kambarį, tikrai neverčiam to daryti, tačiau į pagalbą visada pasisiūlo ir pati. thumbup.gif Būna dienų, kai vaikas tikrai pavargęs, ar sujaukta po draugų apsilankymo, tačiau visada padės, ar bent pakomentuos, kur turiu dėti, nes ir mergina turi savo tvarką. lotuliukas.gif clap_1.gif
Ivonadaniel
šiandien maniškis pasisiūlė išvalyti dulkės nuo kėdžių biggrin.gif
Moske
Mūsų panelė tikrai gera pagalbininkė.Visada,pamačius,kad aš pradedu tvarkytis namie,puola šluostyti dulkes,griebia iš rankų siurblį(kad ir kaip išsiurbliuotų),padeda gaminti maistą mirksiukas.gif Pjausto salotas,agurką(aišku ne su aštriu peiliu),plaka kiaušinienę,ar tešlą blynams(kad ir kiek pritaškytų) thumbup.gif Vasarą visada padeda ravėti sode gėle,daržoves bigsmile.gif Puiki mamos pagalbininkė thumbup.gif
WeenUOGE
http://video.lyga.lt/c/seimai/62/19
daug patarimų ta tema, ar padėjo? smile.gif
Leilla
zaislus privalo susitvarkyti, bet dulkiu valymas ar virtuvej kokios pagalbos nereikalauju, bet jei tik rodo iniciatyva nenustumiu ir leidziu man padeti, ir dar pagiriu, koks saunuolis,kad mamai padeda . Ypac megsta svogunus,cesnakus ,virtus kiausinius lupti, stala serviruoti smile.gif
Ashji
Manoji 4.5 tikra pagalbininke.Viska daro,ka ir mama.Siurbia plauna grindis.Dar pyksta,jei kartais neleidziu biggrin.gif O viena vakara,nieko nejklausius isplove pilna kriaukle indu smile.gif Patikrinus darba,net nebuvo prie ko prikibti ax.gif
Pavasarėlis
Nezinau kaip ten bus kai paaugsime, bet dabar tai mielai padeda visur. Ypac didelis smagumas laiptine sluoti. Kartais as noreciau kad jis geriau pazaistu, kol as tvarkausi,bet zmogus speja visur sudalyvauti ir mamai padeti ir zaislais pasirupinti.
birina
Pagrindine tai savo daiktus susitvarkyti.O seip pagal nuotaika,kartais padeda dulkes valyti,siurbti.
Rciukas
maniskis pagal nuotaika su kambariu tvarkymu, bet daiktus visuomet susitvarko-aisku, paragintas ax.gif
vitalija.vilke
Na manasis tai dar truputėli per mažas, dėl namų ruošos, bet kai tvarkau namus tai ir pasiurbliuoja ir grindis paplauna, labiausiai mėgsta šluostyti dulkes, bet turbūt kaip ir daugumai vaikų tas noras labai greit išgaruoja, kai reikia tikrai tvarkytis. smile.gif
Germinė
mano mažiukė bulves moka skust tongue.gif
šventėm stalą dengia
mėgsta kilimą siurbliuot
gindrite
pasitaisyti paciam lova, susitvarkyti savo zaislus ir rubelius(del rubeliu tai buna kad as antra kart turiu pertvarkyt,bet svarbu stengias),palaisto geles,ir siurbliuoja kambarius(lab patinka)
*furnikuca*
oi maniske tai labai megsta lotuliukas.gif pastoviai namie su skuduriuku vaiksto ir kazka valo. nusirengus drabuzius turi graziai susideti kad jei nesusilamdytu lotuliukas.gif
LaVil
Turi susitvarkyti savo zaislus, pavalges indus nunesti, jei prilaisto gauna servetele ir turi susluostyti. Jei paima ka norsw pats is saldytuvo, turi padeti i vieta. Tokia ta musu namu ruosa smile.gif. Stipriai neverciam, bet turi kai kurias pareigas. Nors kai uzeina kartais tvarkymosi priepuolis, tai buna ne tik savo zaislus susirenka, bet ir dulkes nuvalo, grindis su sluotele pavalo smile.gif
Lotyna
Maniski sunku ikalbeti tvarkytis, truputi vargstam ax.gif
gabani
QUOTE(Domke @ 2010 02 08, 17:33)
Maniski sunku ikalbeti tvarkytis, truputi vargstam  ax.gif
*

Pas mus lygiai tas pats tongue.gif
double_cat
As leidziu padeti, kai dukra tik pareiskia nora. Nesvarbu, kad tai uztrunka ilgiau ir padaro net taip gerai kaip as;) Pvz., tarkuoja suri lazanijai, i tesla spaudzia sausainiu formeles, nusivalo dulkes, laisto savo kaktusa.
snieguoliuke_123
maniškis pats pasikloja lovą thumbup.gif susideda žaisliukus į lovą (minkštus), nuo savo stalo valosi dulkes, susitvarko knygutes ir žaisliukus biggrin.gif biggrin.gif savaitgaliais paduodam stalinį peilį ir pats tepasi sumuštinį biggrin.gif , susideda purvinus rūbus į skalbinių dėžę, labai mėgsta laistyti gėles biggrin.gif kartais su šepešiu bando plauti biggrin.gif biggrin.gif
ir labai mėgsta vcalgyt padėt daryti thumbup.gif
bite77
Sveikos mamos, aš gal ir ne įtema bet labai labai reikia pagalbos.
Man reikia jūsų pagalbos esu mama 6men sūnelio ir studente. Rašau bakaluro darba tema:Šeimos ir darbo suderinimo problemos mamų auginančių vaikus iki mokyklinio amžiaus.reikia atlikti tyrimą. Galinčios padėti prašau parašykite man jurgitamuse@yahoo.co.uk
Ačiū. Laukiu.
*Lyra*
Mano pupai 2.11 m. pasikloja lova, susideda zaisliukus, pavalgiusi indus sudeda i plautuve, megsta laistyti geles. Kartais uzeina tvarkymosi metas, tada darbuojasi siurbliu ir labai ,,padeda" plauti indus.
jekaterina.s
QUOTE(gabani @ 2010 02 08, 18:03)
Pas mus lygiai tas pats tongue.gif
*

pas mus irgi panasiai, turim pakariauti del tvarkos ax.gif
DO&RU
QUOTE(lyra82 @ 2010 06 29, 16:54)
Mano pupai 2.11 m. pasikloja lova, susideda zaisliukus, pavalgiusi indus sudeda i plautuve, megsta laistyti geles. Kartais uzeina tvarkymosi metas, tada darbuojasi siurbliu ir labai ,,padeda" plauti indus.
*

arba supervaikas arba greit nustos tai daryti tongue.gif
another
QUOTE(DO&RU @ 2010 07 06, 22:49)
arba supervaikas arba greit nustos tai daryti  tongue.gif
*

Kodėl taip kategoriškai biggrin.gif
Maniškis trimetis indus atneša (visai šeimai), paskui nuneša į indaplovę ar kriauklę, dulkes mėgsta valyti net tada, kai nereikia biggrin.gif Grindis plauti (su šepečiu) ir siurbti- vieni smagiausių darbų maždaug nuo 1,5 metukų. Jei skubam siurbti ir jam neleidžiam ilgai (t.y. preciziškai, taip kaip jis pats nori...) sriubliuoti, pykstamės doh.gif Jei netyčia išpila ką nors, pats atsineša rankšluostuką ir valo, arba iškart pasako "aš išvalysiu" Žinoma, kartais valom kartu, bet jei tai tiesiog kažkas ant stalo (ne kilimo), puikiai susitvarko ir vienas.
Moka ir labai nori skusti bulves, visada stengiasi būti kartu, kai gaminame maistą, žiūri ir kai kuriuos veiksmus kartoja, jei jam neleidžiama kartu dalyvauti (pvz maišyti verdančią sriubą, išiminėti pyragą iš orkaitės ir pan.) Visa tai daro pats savanoriškai, neraginamas ir specialiai nemokomas.
Truputį pakariauti reikia dėl išmėtytų žaislų, bet principas jau aiškėja ir žaislai vis dažniau be papildomo raginimo "išsivaikšto" į vietas
DirOl*
Dulkes kartu valom, kur pasiekiam smile.gif Bando siurbti kilimus bet dar nelabai kaip gaunasi biggrin.gif O šiaip ir indus (nedūžtančius) mokomės plauti smile.gif
spylka78
na mes ir jei ka ispilam tai patys ir issivalom ,stala savo pavalge nusivalo , lekstutes nusinesa, veidrodzius valom doh.gif spinta veidrodine , aisku paskui tenka pervalyt nes ismuzoja, bet stengiasi thumbup.gif , lova padeda pakot , rubus mokam susilankstyt , bet tai darom tik laaabai retai , po darbeliu -piesimo ,karpymo viska susitvarko patys smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.