Nuo 2009 sausio men. buvo zadama jog isigalios bendrieji sarasai del priemimo i darzelius (is darzeliu visi prasymai ir sarasai keliaus i miesto savivaldybes atitinkama skyriu kuris ir kuruos bei skirstys vaikus i darzelius) (atseit ijungiams saugiklis kysininkavimui) Gal kas zinote daugiau siuo klausimu ar istikruju taip bus ar ne.
nesuprantu nejaugi niekas nieko apie tai nezinote
komsugnatik
2008 12 17, 15:02
Kazka esu girdejusi apie tokia tvarka, bet kol kas dar labai uoliai nesidomiu sia tema, bet tikrai butu idomu suzinoti kas ir kaip bus
QUOTE(komsugnatik @ 2008 12 17, 15:02) Kazka esu girdejusi apie tokia tvarka, bet kol kas dar labai uoliai nesidomiu sia tema, bet tikrai butu idomu suzinoti kas ir kaip bus vat butent idomu ir man ir ne tik idommu bet ir aktualu, kadangi kainunesiau i darzeli prasyma vaikiuka priimti nuo 2010 (pasake vieu ner) o 2011 gal dar pasislunks kas nors  ir beje direktore uzsimine apie centralizavima, kad gali taip buti ir jai tek atiduoti sarasus savivaldyben
virgutej
2008 12 17, 21:43
QUOTE(Izaa @ 2008 12 16, 17:09) Nuo 2009 sausio men. buvo zadama jog isigalios bendrieji sarasai del priemimo i darzelius (is darzeliu visi prasymai ir sarasai keliaus i miesto savivaldybes atitinkama skyriu kuris ir kuruos bei skirstys vaikus i darzelius) (atseit ijungiams saugiklis kysininkavimui) Gal kas zinote daugiau siuo klausimu ar istikruju taip bus ar ne. Bent jau klaipedoj tokia tvarka jau yra kiek girdejau
QUOTE(virgutej @ 2008 12 17, 22:43) Bent jau klaipedoj tokia tvarka jau yra kiek girdejau  Tipo ir Kaune nuo 2009m birželio turėtu vaikus į darželį skirstyti savivaldybė, bet kiek girdėjau, tai dar ten niekas neaišku (nėra bažės ir jokių tikslių planų kaip tai įgyvendinti), jaučiu kad nespės iki rugsėjo. Iš vienos pusės tai gerai tokia tvarka, nes aš pati kitiems metams savo mergaitę užrašiau į tris darželius ir taip gaunasi kad darželiuose nėra vietų, nes sąrašai "kilometriniai", o kita vertus - tai man nepatinka kad nebus pirmenybė pagal gyvenamą vietą (na tipo pirmenybe laiko jau tavo pageidaujamus darželius, bet jei ten vietos nėra nusiųst į kitą miesto galą gali)
MurkuMurku
2008 12 19, 12:11
Dar to nera, nes sistema neisbaigta, problemos su bazem ir pan. Yra paskirtas tik vienas zmogus siam darbui, tai visai suprantama, kad greitai tos sistemos nebus.
linxmute
2008 12 21, 16:39
QUOTE(virgutej @ 2008 12 17, 22:43) Bent jau klaipedoj tokia tvarka jau yra kiek girdejau  Tikrai tokios tvarkos Klaipėdoje nėra ir kol kas švietimo skyrius apie tai net nekalba. Praėjusią savaitę skambinau pati išsiaiškinti situaciją. Dabar tik einama link to, kad vienas vaikas būtų užrašytas tik viename darželyje. Pasakiau, kad esu užrašiusi į kelis, nes ne paslaptis, beveik visos taip darome ir tikimės kur nors greičiau sulaukti eilės  Tai švietimos skyriaus darbuotoja rekomendavo palikti dviejose darželiuose, o iš kitų išbraukti, neva taip po truputį spręstųsi milžiniškų eilių problema. Manau yra tame tiesos
laukinukė
2008 12 22, 15:00
QUOTE(nerara @ 2008 12 18, 12:46) - tai man nepatinka kad nebus pirmenybė pagal gyvenamą vietą (na tipo pirmenybe laiko jau tavo pageidaujamus darželius, bet jei ten vietos nėra nusiųst į kitą miesto galą gali) Maniškė jau lanko lopšiuką, bet per susirinkimą sakė, kad kitais metais jau bus bendra registracija. Ir maždaug, kokį darželį tau "išmes" kompiuteris, tokį ir turėsi. Su vienu šansu pakeisti. Jei ir antras variantas netiks, išmes iš eilės. Marazmas kažkoks. O jei man iš Vaišvydavos išpultų pvz. Šilainiai  Puiki dviguba korupcinė sistema - pirmiausia eisi pas darželio vedėją prašyti, kad priimtų į norimą darželį, tada eisi su lauknešėliu į Švietimo skyrių, kad kompiuteris "susiprastų", kokį darželį tau paskirti
wowerike
2009 01 01, 22:15
QUOTE(laukinukė @ 2008 12 22, 15:00) Maniškė jau lanko lopšiuką, bet per susirinkimą sakė, kad kitais metais jau bus bendra registracija. Ir maždaug, kokį darželį tau "išmes" kompiuteris, tokį ir turėsi. Su vienu šansu pakeisti. Jei ir antras variantas netiks, išmes iš eilės. Marazmas kažkoks. O jei man iš Vaišvydavos išpultų pvz. Šilainiai  Puiki dviguba korupcinė sistema - pirmiausia eisi pas darželio vedėją prašyti, kad priimtų į norimą darželį, tada eisi su lauknešėliu į Švietimo skyrių, kad kompiuteris "susiprastų", kokį darželį tau paskirti  Va va. Tikiuosi, nepadarys tos sistemos. O tai jau irgi įsivaizduoju  Laukiuos antro, pradėjau dairytis, prieš kiek laiko į daržą reik užsirašyt. Nors man prie namų yra daržas, ir jaučiu ne vienas, tačiau mano draugė dirba auklėtoja, ir aš tikrai norėčiau leist į būtent tą darželį, nors ir tektų vežt per pusę miesto (ko mamos dėl šventos ramybės nepadarytų) Bet jei jau nepavyktų patekti į norimą, tai tada tikrai nenorėčiau tasytis iš vieno miesto galo į kitą, eičiau su lauknešėliu tikrai  Antikorupcinė sistema
Na, galvoju, lyg ir gera šita nauja tvarka, kadangi nemažai mamu užrašo savo vaikus vienu metu i kelis darzelius, "jeigu ka", noredamos apsidrausti. Ir neimanoma atsekt i kiek ir kodel uzrase...O poto darzelyje ir sako, kad vietu ner, ir reikalauja vokelio  kad atsirastu vietele  , nesvarbu, kad ta vieta uzimta tiktai fiktyviai...
QUOTE(nep @ 2009 01 18, 15:10) Na, galvoju, lyg ir gera šita nauja tvarka, kadangi nemažai mamu užrašo savo vaikus vienu metu i kelis darzelius, "jeigu ka", noredamos apsidrausti. Ir neimanoma atsekt i kiek ir kodel uzrase...O poto darzelyje ir sako, kad vietu ner, ir reikalauja vokelio  kad atsirastu vietele  , nesvarbu, kad ta vieta uzimta tiktai fiktyviai...   Iš tikrųjų tie užrašymai vos ne į visus aplinkinius darželius viską ir gadina. Paskui grupės būna tuščios, pvz as mus lanko gal kokie šeši vaikai, bet vietų nėra,nes sąrašuose vaikai egzistuoja. O dėl patekimo į norimą: kiek domėjasi, tai reikės nurodyti kelis tinkamus darželius ir niekas nesiųs į kitą miesto galą.
o man įdomu kaip jie skirsys - ar pagal faktine ar deklaruota gyvenamąją vietą. Nes pvz mes esam įregistruoti Vilniuje, o gyvenom Klaipėdoje  Gerai, kad jau einam į darželį
QUOTE(Natuke @ 2009 01 18, 15:41) o man įdomu kaip jie skirsys - ar pagal faktine ar deklaruota gyvenamąją vietą. Nes pvz mes esam įregistruoti Vilniuje, o gyvenom Klaipėdoje  Gerai, kad jau einam į darželį  gal turesi pasakyt, kad nori pagal gyvenama  Neturetu buti didelis skirtumas, darzelis sian ar ten. Svarbu vienas vaikas viena vieta, ne taip kaip anksciau, vienas vaikas, minimum 3 vietos
na bet ta sistema turėtų atsižvelgti į kažkokius kriterijus. Jeigu aš gyvenu tarkim Šilainiuose ir papuls kokia Panemunė ar Petrašiūnai o jei, tarkim, šeimoj du vaikai? nemanau, kad darytų bele kaip. Reik atidirbtos, išbaigtos sistemos. Nors jaučiu bus, kad norėjo kaip geriau, o gavosi kaip visada
Daugiaziede
2009 01 22, 16:16
Mes savaji mazyli taip pat uzraseme i keleta darzeliu...Ir visur eiles tokios,kad regis nerealu pakliuti iki mokyklos...  Naujas istatymas dar neaiskus,vedejos nieko konkretaus nepasako....Kazkokia painiava  Bet pasake,kad bus pirmenybe pagal gyvenamaja vieta.Ir kad ne vienas vaikas nebus paliktas "be vietos".O viena apie kysius "suko"....
pakabukas4
2009 02 05, 08:18
sveikutes , na mes tai pakliuvom i tu istatymu pinkles , kol gyveno klaipedoje buvau uzrasiusi i klaipedos darzeli , persikraustem i sodus priklausom gargzdams tai musu nebepriima i miesto darzeli , nors eileja pralaukem 1,5 metu , pagal gyvenama vieta kur mums priklauso eiti darzelyje nera vietu gal rugsejo pirmai ir atsiras ta vieta , mieste isvis isbrauke is sarasu , tai puse metu lysk kur nori o dar ir tokia situacija susikloste kad butinai reikia gryst i darba , na vienu zodziu kur beinu aiskintis visur ne ju problemos pas visus tas pats atsakymas niekuom padeti negalima
agnerici
2009 02 05, 20:19
mes jau stvim du metus direktore maitino pazadais tuomet kreipemes i svietimo skyriu,visgi vieta atsirado nuo rugsejo lankom
pakabukas4
2009 02 06, 09:11
QUOTE(agnerici @ 2009 02 05, 21:19) mes jau stvim du metus direktore maitino pazadais tuomet kreipemes i svietimo skyriu,visgi vieta atsirado nuo rugsejo lankom  tai va as ir galvoju darzelio direktore man vis zada vieta nuo rugsejo o kaip cia isties bus nezinia
va cia tai geras  mums tai katastrofa su darzeliu kitaip negaliu pavadint.vaikui 5metai,o darzelyje vietos nesulaukiame
GintareM
2009 02 13, 11:31
QUOTE(Sidabrinė @ 2009 02 11, 21:49) va cia tai geras  mums tai katastrofa su darzeliu kitaip negaliu pavadint.vaikui 5metai,o darzelyje vietos nesulaukiame  tai jau jusu vaikas i parengiamaja grupe turi eiti, o i parengiamaja privalo priimti, tokie istatymai! Pasiskambinkit i svietima
QUOTE(kgintare @ 2009 02 13, 11:31) tai jau jusu vaikas i parengiamaja grupe turi eiti, o i parengiamaja privalo priimti, tokie istatymai! Pasiskambinkit i svietima  mes pora menesiu pavaiksciojom i darzeli,bet jis buvo grupeje su 2-3metais jaunesniais vaikais.Ejau pas direktore prasyt,kad leistu i bendraamziu grupe,o ji man pasake,kad vietu nera.Berniukas pradejo elgtis kaip mazas vaikas.Jis grupeje atrode kaip tu vaiku tetis  turiu omeny,kad jam penkti metai ejo,o grupeje vaikai buvo2-3metuku.Susinervinusi nezinojau ka daryti.nebeleidau i darzelio direktore pasake parasyti prasyma,kad mes iseiname is darzelio ir ateiti po nauju metu,gal atsilaisvins vieta..nuejome,o vietu nera.Mums pagal gyvenama vieta jis priklauso.Teko eiti i kita darzeli...ten taip pat vietu nera vis sako ateikit po menesio,ateikit dar po menesio...taip ir laikas eina.o vaikui jau 5metai  negalime niekaip i darzeli pakliuti
pakabukas4
2009 02 17, 14:30
sveikutes na va as lindau lindau i akis ir gavau seip ne taip ta vieta darzelyje
edditka
2009 02 23, 09:46
QUOTE(edditka @ 2009 02 23, 09:46) mes saviškę į darželį užrašėme 2008 gruodžio pradžioje, o lankyti pradėjo 2009 vasario 2, tai tik 2 mėn teko laukti, ir tai per sausį tvarkėmės pažymas iš vaiko gyd (mums reikėjo : stomatologo, kardiologo išvadų, kraujo, spalinukių ir šlapimo tyrimus atlikti). Apie laisvą vietą darželyje pamačiau KL švietimo skyriaus puslapyje ir tiesiai į tą darželį nuėjau, pasakiau, jog žinau, kad yra laisva vieta tai noriu ją užimti, ir be jokių didesnių problemų...priėmė...
pakabukas4
2009 02 26, 11:19
QUOTE(edditka @ 2009 02 23, 10:46) sveikute kuo anksciau uzrasysi tuo daugiau sansu pakliuti norimu laiku , reikia tureti gimimo liudijima ir del viso pikto deklaruotos vietos pazyma jai esi is klaipedos rajono tikrai prireiks
edditka
2009 02 26, 12:47
ačiū už atsakymus, mamytės  . reikia kuo greičiau užrašyt savo dukriuką
QUOTE(edditka @ 2009 02 23, 10:46) reikia ne galvoti, o eiti ir klausti. as rugseji nuejau ir uzsirasiau, kad jau nuo sio rugsejo i darzeli priimtu. taigi, pries metus uzsiraseme. bet vietu tai buvo. bet cia kaune.
nu jums geraij kas vietos radote o as vat lapkriti uzrasinejau savo kudikeli keliu mensiu, tai po 2 metu mums vietos nera...nu tai kokia cia tvarka kaaaaa  nervas jema kai rik tokius dalykus planuoti pries tieekk metu, greiciau ta bardaka darzeliuose sutvarkytu
Sveikutės! Mums tik 2 mėn., bet girdėjau tiek kalbų apie darželius - gasdina, kad gali negauti vietos. Prie pat mūsų namų yra lopšelis-darželis, labai norėčiau ten papulti, kai mažyliui sukaks 2 metukai. Kur sudaromi sąrašai, ar tiesiogiai į darželį keiptis. Nesinori, kad pertiek laiko prašymas pasimestų. Be to, koks to Klaipėdos švietimo skyriaus puslapis? Norėčiau žvilgtelti.
Tai kur tiksliai dabar reikia kreiptis, jeigu nori užrašyti į vaiką į darželį arba išsiaiškint apie laisvas vietas jame? Keista, nepavyksta rasti nei puslapio jokio, nei telefonu internete...
Užvakar buvau užėjusi į darželį prie mūsų namo. Direktorė tiesiog davė man prašymo formą ir užregistravo jį žurnale ir tiek. Nors mums tik 2 mėnesiai, bet norėjau užsitikrinti, kad mano vaikelis po dvejų metukų turės, kur prisiglausti, kol mamytė dirbs. Nors jie formuos grupę tik rugsėjį, o man reikės pradėti dirbti kovo mėnesį. Tokiu atveju, prašė ateiti mėnesiu anksčiau pasiteirauti dėl laisvos vietos.
QUOTE(knatalja @ 2009 03 08, 14:44) Užvakar buvau užėjusi į darželį prie mūsų namo. Direktorė tiesiog davė man prašymo formą ir užregistravo jį žurnale ir tiek. Nors mums tik 2 mėnesiai, bet norėjau užsitikrinti, kad mano vaikelis po dvejų metukų turės, kur prisiglausti, kol mamytė dirbs. Nors jie formuos grupę tik rugsėjį, o man reikės pradėti dirbti kovo mėnesį. Tokiu atveju, prašė ateiti mėnesiu anksčiau pasiteirauti dėl laisvos vietos. Keista, maniau, kad dabar reikia eiti ne i pati darzeli, o i koki svietimo skyriu
QUOTE(virgutej @ 2008 12 17, 22:43) Bent jau klaipedoj tokia tvarka jau yra kiek girdejau  Girgeti ir as girdejau, bet ar tai tiesa...ar tikrai braukia is sarasu vaikucius, kuriuos teveliai i kelis darzelius uzrase?
QUOTE(virgutej @ 2008 12 17, 22:43) Bent jau klaipedoj tokia tvarka jau yra kiek girdejau  Pagal naują tvarką irgi prašymas pateikiamas darželio direktorei (apie naują tvarką skaitykite http://www.klaipeda.lt/klaipeda/content/do...;categoryId=602 ) Pirmenybė suteikiama: "7.1. iš šeimos, priskiriamos socialiai remtinų šeimų grupei; 7.2. iš šeimos, kurioje vienas iš tėvų yra pirmos ar antros grupės invalidas; 7.3. iš mokinių ar universiteto, kolegijų studentų, besimokančių dieniniuose skyriuose, šeimos; 7.4. kurio brolis ar sesuo jau lanko tą įstaigą; 7.5. gyvenančiam netoli įstaigos, išskyrus specialiąsias grupes."Klaipėdoje sužinoti apie laisvas vietas darželiuose galima savivaldybės puslapyje kur Švietimas -> http://www.klaipeda.lt/klaipeda/selectPage...amp;pathId=1106  Pagal šiuos duomenis tikrai tragiškai atrodo - labai sunku surasti vietą 2 metų vaikui ir dar į norimą darželį
lijanele
2009 03 11, 18:43
va jei, padetis tragiska  . as uzrasiau tik i viena darzeli, kai buvo vaikas 3 men ir tokia eile buvo, kad paskaiciavus gavosi, kad iki 7 metu ten nepateks  , bet jei dauguma uzraso i 2-3, tai gal ta eile tik fiktyvi...pavasari i darba, o tos grupes tik nuo rugsejo sudaromos  , kuo daugiau galvoju, tuo liudniau daros Dar paziurejau i ta svietimo psl  , 2 metu vaikams vietu klaipedoj nera  , kazkokia nesamone...
Zuikis-Puikiss
2009 03 11, 22:47
Pasiskaiciau, tai net keista. Mamos, jei Jums sako, kad nera vietu tai Jus iskarto skambinkite i svietimo skyriu ir vieta tikrai atsiras, jei priklausote tam darzeliui.
linytes
2009 03 28, 16:49
Gal kas žinot, kaip bus, jeigu, tarkim, užsirašau į eilę darželin, o ,atėjus eilei, dar noriu šiek tiek vaiką namie palaikyti, o leisti truputį vėliau, ar išbrauktų visai iš eilės, ar vėliau dar atsirastų vietos daržely(pvz. tada, kai jau į paruošiamąją grupę eis)?
^Braškytė^
2009 03 29, 00:27
QUOTE(linytes @ 2009 03 28, 16:49) Gal kas žinot, kaip bus, jeigu, tarkim, užsirašau į eilę darželin, o ,atėjus eilei, dar noriu šiek tiek vaiką namie palaikyti, o leisti truputį vėliau, ar išbrauktų visai iš eilės, ar vėliau dar atsirastų vietos daržely(pvz. tada, kai jau į paruošiamąją grupę eis)? neisbraukia  bent jau musu tai neisbrauke ,mes norejom eiti nuo sausio men ,o dar iki siol neinam  bet sarasuose esame
linytes
2009 03 31, 16:13
QUOTE(Armani @ 2009 03 29, 02:27) neisbraukia  bent jau musu tai neisbrauke ,mes norejom eiti nuo sausio men ,o dar iki siol neinam  bet sarasuose esame  ačiū už atsakymą, lėksiu abu vaikučius darželin registruoti
sharlote
2009 04 15, 17:49
Zinokite merginos, isbraukia.... mus isbrauke du kartus, karta, kai neatejom i lopseline grupe, ir va ka tik, kai atejau 3 men veliau, nei ten buvo nurodyta... pasake, atsiprasau, viso gero....
Juodoji...
2009 04 17, 12:53
Paziurejau i ta svietimo puslapi tai  tai kur det 2metu vaika
QUOTE(sharlote @ 2009 04 15, 18:49) Zinokite merginos, isbraukia.... mus isbrauke du kartus, karta, kai neatejom i lopseline grupe, ir va ka tik, kai atejau 3 men veliau, nei ten buvo nurodyta... pasake, atsiprasau, viso gero....  Ir mum panasiai buvo  3 kartus ejom ir vis dokumentu nerasdavo
asasas777
2009 04 17, 19:47
merginos, gal kam aktualu.. www.peticija.lt yra balsavimas pries mamu atostogu trumpinima...balsuokite, jei tam pritariate
toscana
2009 04 18, 21:41
QUOTE(sharlote @ 2009 04 15, 17:49) Zinokite merginos, isbraukia.... mus isbrauke du kartus, karta, kai neatejom i lopseline grupe, ir va ka tik, kai atejau 3 men veliau, nei ten buvo nurodyta... pasake, atsiprasau, viso gero....  Na bet tai jūs skambinot, sakėt kad perkeltų, ar tiesiog niekam nieko ir atėjot po trijų mėnesių. Tai ką darželio darbuotojams žinot, jūs gal visai neateist, o eilė tai užimta. Man atrodo labai natūralu, kad išbraukė. Aš buvau užrašius, bet gavosi taip kad dar pusmetį būsiu namie su vaiku. Nuėjau to mėnesio pradžioj, pasakiau, perrašėm datą, bet eilėje likau.
milky_way
2009 04 22, 15:29
QUOTE(vaiku mamaa @ 2009 04 17, 12:53) Paziurejau i ta svietimo puslapi tai  tai kur det 2metu vaika  namuose sedeti,arba aukle samdyti
rasiuks30
2009 04 23, 10:41
Dėl vietu palikimo darželyje,pagalvojus juk netaip jau lengva ta vieta palikti,yra sudarinėjami grupiu sarašai ir juose yra tam tikras vaiku skaičius,jei atsisako is eilės kelios mamos,tai i tuos sarašus papildomiai itraukia kitus vaikučius ir dabar jau sugalvojus vesti vaikuti kur buvo atsisakiusi mama nori atvesti savo mažyli o grupės sarašas jau pilnas,tai ka turėtu daryti direktorė? pasakyti tai mamytei kad tu atsiimk savo vaikuti ,nes nori atvesti ta mamytė kuri saraše buvo anksčiau už jus?  ar užkrauti auklėtojai papildoma našta,už kuria jai niekas nemoka ir papildomai nepadeda?
linytes
2009 05 28, 14:22
Na, o kaip tada suprast tą naują tvarką, kad rašomas bendras sąrašas savivaldybėms dėl darželio?Ar užsirašius bendranm sąraše yra tikimybė pakliūti na kad ir ne prie namų esantį, o kitą netoliese darželį, jei tame artimiausiame vietų nėra? Aš savo vaikučius užrašiau į darželį nuo 2010m rugsėjo, bet negarantuoju, kad tikrai tada juos leisiu.Jeigu auklė galės pažiūrėti, tada neleisiu. Kadangi visko gyvenime gali atsitikti, tai dėl viso pikto užrašiau. Nors užrašant mergytę, sakė, kad jų amžiaus grupė jau suformuota, kažin ar atsirastų tos vietos vėliau. Man įdomu, gal kas galėtumėt patarti, kaip tokiu atveju geriausia elgtis, kad iš eilės neišmetinėtų ir būtų garantija, kad ,reikalui esant, būtų galima tikėtis pakliūti į kokį nrs netolimą darželį. Direktorės pavaduotoja nesugebėjo atsakyti į šį klausimą.
Swallowtail
2009 06 07, 23:42
QUOTE(Zuikis-Puikiss @ 2009 03 11, 23:47) Pasiskaiciau, tai net keista. Mamos, jei Jums sako, kad nera vietu tai Jus iskarto skambinkite i svietimo skyriu ir vieta tikrai atsiras, jei priklausote tam darzeliui. Na, vien paskambinus į švietimo skyrių, vieta tikrai neatsiranda Mums, kai darželyje sakė, jog vietų nėra, paskambinus į švietimo skyrių pasakė, kad tikrai tame darželyje su vietomis labai sudėtinga ir niekuo padėti negali. Pasiūlė kreiptis į kitą darželį, kuriame vietų yra. Deja, kitas darželis mums nelabai tinka strategiškai
|
|