P.S.Nepykite mamytės jei nevietoje idėjau temą nes tikrai apie tai aš neradau.Stengiausi
Turiu maža bėdele,mano dukrai trugdo beveik visi drabužiai ka bereknčiau.Tokiom šaltom žiemos dienom žinoma reikia kepures šiltos,tačiau prisiminus praeitus metus,kai vaikas nešiojo kepurę užrišama po smakru,nusprendžiau kažka pakeisti.Nes jai trugdydavo tie šniuriukai,juos tampydavo,sako spaudžia,laisviau užrišdavau taip pat spausdavo,net ant smakro dėdavo ta užrišimą.Šiemet tikėjausi tai išpresti,nupirkau užmaunama kepure,labai atrodė patogi ir ir šaliko nereikia.Tačiau jai vel bėda,jai trugdo kasytės,reikalauja jas istraukti,nes kutena,tai tos kepurės galai kurie turėtu užsidėti ant kakliuko šiltai per kasytes pasikelia,ir skylių vėjui ipūsti atsiranda.bet kokias maikutes,golfyte ar mėgstinukus per petuku siūles ji tampo i priekį,kažkaip trugdo.(ir drabužėlis labai nebegražai atrodo)Giedryčiu,kelnyčių ir sijonuku guma ar tai diržas jai spaudžia vis tempia žemyn.Triusikėliai lenda i šikniuka vėl trugdo,tamposi kol atstato.Na nesu pastebejusi tokių vaikų,ar kam taip pasitaiko? nes tikrai truksta kantrybė ir susipykstam.
P.S.Nepykite mamytės jei nevietoje idėjau temą nes tikrai apie tai aš neradau.Stengiausi
yra tokių vaikų, yra, deja ir ne vienas
mes panašią problemą sprendėm pasitarę su gydytoja - deja, ji mums patarė tik pirkti ir bandyti ieškoti tinkamų vaikui rūbų... nesakau, kad tai paprasta ir pigu, bet ko dėl savo vaiko nepadarysi... tiesa, pas mane berniukas, tai vienodai jam rūbų grožis, svarbu, kad patogu - tai labai palengvina gyvenimą svarbiausia, kad rūbai nebūtų ankšti, kai ką po šiai dienai rengiam išvirkščiai (apatinius visus, pėdkelnes, kai kuriuos golfus), kad siūlės negraužtų, nukarpau visas etiketes, ir t.t. kepurę nešioja "skafandrą", kasų jis, tiesa, neturi... jei vaikas jaučia diskomfortą, būdas jam padėti - šalinti priežastį, nes sako kai kurių vaikų jautri oda, jautri nervų sistema, ir jokie įkalbinėjimai ir t.t. nepadės. o gal kas turės ir geresnį receptą?
Ištikruju tikrai labai stengiuosi kuo laisvesnius pirkti ir pėdkelytes ir sijonukus bei kelnytes per juosmeni,nė vieno pas ja drabuželiu nėra aptempta.Tai manau arba oda jautri,arba netgi nervų sistema
Dar kaip tik šiandien nuo ryto su auklėtute šnekėjomės.Taip-sako,jai viskas trugdo,kitam belenkaip užmauk jam gerai.
O gal kasas ne lauk traukti, o pakelti į viršų, kad prie kaklo nesiliestų
O jeigu leisti daugiau pačiai dukrytei spręsti, ką pirksite kokį rūbelį? Gal tada mieliau dėvėtų?
p.s. šiaip nesu susidūrusi su tokia situacija, nežinau ką patarti
Šeip ji neprieštarauja dėl drabužiukų,perku kas patinka,dar ir spalvą laidžiu išsirinkti kokią nori.
Kaip suprantu tokių vaikučiu mažai kaip maniškė.
Turiu ir aš tokį "džiaugsmą"
Drabužius perku aš, nedasileidžiu iki to kad išsirinktų ko nori, nes tada visai ant galvos užlips. Turiu tokia taktiką - padedu kelis apsivilkimo variantus ir iš jų ryte turi išsirinkti vieną ir nekitaip. Aišku - būna visko, bet mamos, reik dantis sukandus per daug nenusileist, nes taip užlips ant galvos, kad io, io........... O kartais leidžiu ožiuotis ir nereaguoti kad ir viešoje vietoje, nes vaikai gudrūs, oi, kokie gudrūs..........tuo tik ir naudojasi pvz.: parduotuvėje, parke...............
O gal skalbimo milteliai sukelia alergija
Matyt natura tokia vaikucio, bet asmeniskai su gydytoja pasitarciau, gal ir tiesu nervu sistema kiek jautresne.?
|