Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Viskas apie patalynę vaikams ir naujagimiams
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų prekės
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
espera
siaip tai teko skaityti atsiliepima is mamos, kuri konsultavosi su alergologais. tai jai pasake, kad bet kokio uzpildo patalynej gali veistis erkutes, jom svarbu, kad butu ko valgyti. aisku, gal vienur ju greiciau ir daugiau gali atsirasti, kitur maziau.. nezinau.. as tai nusipirkau visgi merinosu vilnos pleda kudikeliui. o veliau ziuresim, kaip ten bus.
renax
Svarbiausia kad butu galima reguliariai plauti smile.gif Nes pvz pleduka isplaut bedos nera o kaldra jau sunkiau vilnone smile.gif
gretulka85
Noreciau suzinoti kokia antklodele geriausia mazyliui-vilnone,sintetine,maisyta...
koks ciuzinukas geriausias?
Valerija
Mano sūnelis miega ant kokosinio čiužinuko, jokio nepatogumo nepajutau, nei kokie įdubimai neišsigulejo, nei ka. Kietas toks, man tokį rekomendavo mūsų šeimos gydytoja.
O apkloju Emiliuką pūkine kaldryte thumbup.gif . Nesigailiu thumbup.gif
Buvau girdėjusi, kad vilnos kaldrytės yra per šiltos ir vaikutis suprakaituoja g.gif .
O apie sintetines aš išviso patyliu...
danoja
sutinku su Valerijos nuomone... smile.gif ...tik ne sintetinę...mano mažiukas taip pat miega ant kokosinio čiužinio... biggrin.gif ...ir thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ...mes pirkom dvipusį...kita pusė yra iš grikių kruopų...jau vyresniam smile.gif
mergyte :)
O mes irgi miegam ant kokosinio čiužinuko thumbup.gif O.kaldrytė tai sintetinė, užvalkaliukai lininiai thumbup.gif, turėjom vilnonę, bet ji man vilna smirdėjo schmoll.gif
fleita
Mūsų dukrytė miega ant kokosinio čiužinuko (nesiskundžia biggrin.gif ), apklota vilnone kaldryte (labai gerai, tokia nestora, bet šilta, dukrytės nesu radusi suprakaitavusios), o pagalvytė kažkokia vatinė, tai ne kas, sušoko tokiais gumuliukais, dabar žadu pirkti naują, gal kas ką patartų? O sintetinė patalynė irgi nėra jau taip blogai, turbūt, jei rekomenduojama alergiškiems vaikams.
Prula
Taigi prisiskaičiau aš čia kažkur supermamoj, kad geriau sintetinė anklodė, o ir sesuo patarė tokia pirkti, tai kaip kvaila višta ir nusipirkau. Dabar labai gailiuos. Ji tokia pakilus, nešildo visai vaiko, reikia su kokiu adijalu užklot, kad prisispaustų... Na nežinau nežinau, bet kuo greičiau keisiu ją į vilnonę arba naturalią kokią medvilninę... schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
ridzis
QUOTE(Prula @ 2005 10 30, 14:32)
Taigi prisiskaičiau aš čia kažkur supermamoj, kad geriau sintetinė anklodė, o ir sesuo patarė tokia pirkti, tai kaip kvaila višta ir nusipirkau. Dabar labai gailiuos. Ji tokia pakilus, nešildo visai vaiko, reikia su kokiu adijalu užklot, kad prisispaustų... Na nežinau nežinau, bet kuo greičiau keisiu ją į vilnonę arba naturalią kokią medvilninę... schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif
*

Prula, toki maziuka leliuka kaip tavo as is viso patarciau dekuciais kloti, manau patogiau, jei nesalta uzteks vieno, jei vesiau galima dar viena ar net kelis uzkloti, niekada vaikutis neperkais ir nesusals, o jei naudosi viena stora kaldryte, tikrai sunku bus temperatura sureguliuoti, ir su dekuciais niekada niekas nebus pakile mirksiukas.gif .
O kokios sudeties rinktis manau kiekvienam savaip, as turiu ir medvilnine ir sintetine, turbut ir vilnone butu nebloga, tik gal vaikiukui prie kuno jinai nelabai maloni g.gif
Lauriukas
QUOTE(ridzis @ 2005 10 30, 16:49)
Prula, toki maziuka leliuka kaip tavo as is viso patarciau dekuciais kloti, manau patogiau, jei nesalta uzteks vieno, jei vesiau galima dar viena ar net kelis uzkloti, niekada vaikutis neperkais ir nesusals, o jei naudosi viena stora kaldryte, tikrai sunku bus temperatura sureguliuoti, ir su dekuciais niekada niekas nebus pakile mirksiukas.gif .
O kokios sudeties rinktis manau kiekvienam savaip, as turiu ir medvilnine ir sintetine, turbut ir vilnone butu nebloga, tik gal vaikiukui prie kuno jinai nelabai maloni g.gif
*

drinks_cheers.gif
Kol buvo visai maziukas , mes naudojom medvilnynius dekucius thumbup.gif Tik visai nesenai pradejom naudot kaldryte smile.gif
viltuke
Mes turim LANA CARE vilnos apkloteli. Na, jis gana brangus, mokejom 160Lt, bet nesigailim, nes labai geras-minkstas, svelnus,siltas. Turim kelis ir sintetinius, bet ju praktiskai nenaudojam. O ciuzinukas musu is vienos puses kokosinis, o is kitos grikiu. Kol kas juo nusivilti neteko.
DaliaG
Patalynės kokybiškos yra daug kur, ir prekybos centruose, ir specializuotose parduotuvėse, net ir gariūnuose. Tik skiriaisi kaina (o firma gali net būti ir ta pati). Geriausia pirkti lietuvišką, 100 proc. medvilnės thumbup.gif
vytule
Pačią pirmą patalyne pirkome Riki 2 parduotuvėje berods už 70 Lt, o kitus komplektus tikrai kokybiškus ir lietuvių gamybos 100% medvilnės pavyko rasti Gariūnų turgavietėje naujai pastatytuose pasažuose. Patalynė puikios kokybės, gerai skalbiasi ir kainavo 30 Lt.
Morocco
Aš perku savo kūdikiui patalynę "JYSK" didesniuose centruose. Labai faini margumai, raštai ir t.t. Patalynė - gofruota-man labai patinka. Uzvalkalai - su šniūriukais užrišimui, kad neiškristų kaldra - o ir šiaip anga labai didelė įdėjimui kaldros. NEnusiskalbia, spalvos neblunka, o ir gražus nesvietiškai. Yra ir su visokiais Spiderman, kaip dabar berniukai megsta. Aš su visokiais meškučiais savo panai kol kas perku. IR esu be galo patenkinta. O ir kaina apie 25Lt gal. IR sau nusipirkau "JYSK" patalynę šią savaitę forumietės patarta-nu super. IR irgi kaldra dedasi į užvalkalą per galą ir užsispaudžia "knopkėm"-nu man tai nerealus sprendimas, nes kaldros per šonines skyles-nu niekaip įdėt neišmokau.
Dovanele
O as viena patalynes uzvalkalu komplekta pirkau "Vaiku mieste", o kitiems medziaga pirkau "Bazeje" ir pasisiuvau - juk labai paprasta, tik kelios siules biggrin.gif
allegro
Aš irgi dažniausiai siuvu. Va kartais būna padėvėtuose tokių naujų medvilnės gabalų, kad išeina visas komplektas, arba dar lieka ir kitam. Tad pigiai išeina patalynės komplektas
Pavasarinuko leliuko mama- 2006
as esu nusiziurejusi medziagyte, bet ji ne medvilnine, o linine 100 proc..
Ka manot?
ar vistik medvilne geriau? g.gif
linytes
QUOTE(Tea @ 2004 03 15, 11:31)
As apie kaldrytes patarsiu - turiu vilnone Litexo antklode (merinosu vilnos). Jau antras vaikas po ja guli - super daiktas. Rekomenduoju tik vilnone kaldryte. Jokiu sinteponiniu ar pukiniu nepirkciau - nei sala, nei kaista, nei prakaituoja.
*

Tikra teisybė, vilna pats geriausias mums variantas, bet mes pirkom Kaune bazėj "Merkio"firmos. kaina nedidelė, o kokybė gera.Ir mes ją naudojam apvilktą.
tai niekas negalite atsakyti?
ar lininiai uzvalkaliukai nebus per kieti, ar geriau rinktis medvilninius?
Paranormali
QUOTE(Pavasarinuko leliuko mama- 2006 @ 2006 03 27, 12:51)
*

g.gif Manau jog linas linui nelygus.........
tai ir medvilne medvilnei nelygi.
kalbu apie lina skirta patalams, tikrai ne kaip bulviu maisas ten.
Aušrinėlis
QUOTE(Pavasarinuko leliuko mama- 2006 @ 2006 03 27, 13:51)
*

nesuk sau galvos,aisku kad geriau rinkis 100%medvilnes pataline thumbup.gif
QUOTE(Aušrinėlis @ 2006 03 28, 10:53)
nesuk sau galvos,aisku kad geriau rinkis 100%medvilnes pataline thumbup.gif
*

tai jei medvilnine, kaip tik reiks pasukti galva, nes tokiu graziu medvilniniu medziagyciu nemaciau sad.gif
LAILA
Mamytes, o gal kuri pirkot vaikiskos patalynes koplekta Gariunuose, kur prie vezimuku parduoda, na ten viskas ieina; ir apsauga lovytei ir baladakinas ir kaldryte su pagalve ir visi uzvalkaliukai. Gal zinot kas ten per kaldryte, bet svarbiausiai kaip viskas atrodo po skalbymo g.gif Nes siaip tai laaaabai grazus komplektai, net parduotuvese tuoku nemaciau.
Nuska
QUOTE(Pavasarinuko leliuko mama- 2006 @ 2006 03 28, 11:27)
tai ir medvilne medvilnei nelygi.
kalbu apie lina skirta patalams, tikrai ne kaip bulviu maisas ten.
*

PLM, gal kaldrytei užvalkaliukai būtų geriau iš medvilnės, visgi minkštesnė g.gif o paklodės lininės mano manymu drąsiai gali būti, aš taip pat porą paklodyčių iš lino pasiuvau, nes radau pas tėvus visai gražių lininių atraižėlių kaip tik tinkamų vaikiškai paklodei.

Mamkos, man kitas klausimas iškilo - ar klojat į lovytę kokią ala "klijuotę" po paklode, na kad netyčia jei pro pampersą prabėgtų, nesušlaptų čiužinukas g.gif O jei taip, tai kokią klijuotę, ar būna kokios specialios ar tinka tos kur kaip staltiesės iš rietimų parduodamos?
QUOTE(Nuska @ 2006 04 08, 13:40)
PLM, gal kaldrytei užvalkaliukai būtų geriau iš medvilnės, visgi minkštesnė  g.gif  o paklodės lininės mano manymu drąsiai gali būti, aš taip pat porą paklodyčių iš lino pasiuvau, nes radau pas tėvus visai gražių lininių atraižėlių kaip tik tinkamų vaikiškai paklodei.

siandien kaip tik apziurejau tas drobeles, tai jos nera siurkscios, bet kietokos, taip kad turbut teks ieskoti graziu medvilniniu uzvalkaliuku 4u.gif

aciu uz patarimus visoms 4u.gif
Aušrinėlis
QUOTE(LAILA @ 2006 03 30, 14:45)
Mamytes, o gal kuri pirkot vaikiskos patalynes koplekta Gariunuose, kur prie vezimuku parduoda, na ten viskas ieina; ir apsauga lovytei ir baladakinas ir kaldryte su pagalve ir visi uzvalkaliukai. Gal zinot kas ten per kaldryte, bet svarbiausiai kaip viskas atrodo po skalbymo g.gif  Nes siaip tai laaaabai grazus komplektai, net parduotuvese tuoku nemaciau.
*

dovanu gavau toki komplektuka.kaldryte plona,bet lyg ir normali.su masina kol kas neskalbiau,nes skalbiau su ringuvos drozlem,tai kol kas neisbluko g.gif
Pingvinukas
QUOTE(Nuska @ 2006 04 08, 15:40)
PLM, gal kaldrytei užvalkaliukai būtų geriau iš medvilnės, visgi minkštesnė  g.gif  o paklodės lininės mano manymu drąsiai gali būti, aš taip pat porą paklodyčių iš lino pasiuvau, nes radau pas tėvus visai gražių lininių atraižėlių kaip tik tinkamų vaikiškai paklodei.

Mamkos, man kitas klausimas iškilo - ar klojat į lovytę kokią ala "klijuotę" po paklode, na kad netyčia jei pro pampersą prabėgtų, nesušlaptų čiužinukas  g.gif O jei taip, tai kokią klijuotę, ar būna kokios specialios ar tinka tos kur kaip staltiesės iš rietimų parduodamos?
*

Aš po paklode tiesiu tokį vienkartinį paklotą, kur vaistinėse būna. Perku didžiausią dydį atrodo 60*90. Tikrai labai patogu, ir gera apsauga avarijos atveju 4u.gif
Bastetė
QUOTE(Pingvinukas @ 2006 04 11, 21:46)
Aš po paklode tiesiu tokį vienkartinį paklotą, kur vaistinėse būna. Perku didžiausią dydį atrodo 60*90. Tikrai labai patogu, ir gera apsauga avarijos atveju  4u.gif
*

Mamytės, toks iškilo klausimas :čiužinukas lovytei visas ištisai yra įvilktas į polietileną.Ar man jį taip ir palikt, ar nuplėšt ir klot kokią klijuotę ant čiužinio?Ar galiu paklodę tiesiai ant to nenuplėšto polietileno klot? blush2.gif

Ir dar -siuvėjėlės:kaip jūs paklodę siuvat,ty.:ar tokią paprastą kaip suaugusiems,kad tik pasikištų po čiužinuku ,ar kad susirištų po juo, ar sutvirtinat kaip kitaip po čiužiniu, ar gumą prisiuvat,kad nesivažinėtų?Ar nėr jokio reikalo?
Ačiū 4u.gif
PIKTUKE
[quote=Bastetė,2006 04 21, 21:38]
Mamytės, toks iškilo klausimas :čiužinukas lovytei visas ištisai yra įvilktas į polietileną.Ar man jį taip ir palikt, ar nuplėšt ir klot kokią klijuotę ant čiužinio?Ar galiu paklodę tiesiai ant to nenuplėšto polietileno klot? blush2.gif

Manau polietileną reikėtų nuplėšti, nes mažylio odelė turi iš visų pusių kvėpuoti ir jei vaikiuką per šiltai užklosi, tai jis greičiau suprakaituos ir šlapias paliks. O klijuotės tiesti taip pat nereikia, nes tų ,,nelaimių '' naudojant sauskelnes retai pasitaiko. g.gif
Aš paprasčiausiai ant paklodės užtiesiu sulenktą storesnį vystyklą , jo ir pakanka, kad prabėgus sysiukui pro sauskelnes būtų apsaugotas čiužinukas. smile.gif
Aušrelė
sveikutes siektiek ikisiu savo trigrasy , kadangi pati siuvu patalyne ir visa kita pagal uzsakymus tai siektiek jums padesiu wub.gif
1. paklodele as siuvu is abieju galu uzmaunama , kad neslidinetu
2. medzegeles perku , medzegu imperijoj . ( pasirinkimas didelis }
3 paklodeles siulyciau siutis is plonos flanelytes
4 beto yra speceli medvilnine klijuote pirkti avarijos atvejui
na nezinau ar as jums padejau jai kils klausimeliu parasykite as jums padesiu juk visi leliukai turi miegoti siltai graziai ir tvarkingai 4u.gif
rena
As patalyne pirkau "cipolinas" parduotuveje 100%medvilne(frotine) nesigailiu. Nei blunka nei susitraukia, esu patenkinta. Baldakima siuvausi pati is uzuolaidines medziagos, labai fainiai atrodo, o ant ciuzinuko nupirkau paklode su gumom, nei slidineja nei is galu issitrauko, labai gerai ir patogu.
Aušrelė
QUOTE(rena @ 2006 04 22, 17:34)
As patalyne  pirkau "cipolinas" parduotuveje 100%medvilne(frotine) nesigailiu. Nei blunka nei susitraukia, esu patenkinta. Baldakima siuvausi pati is uzuolaidines medziagos, labai fainiai atrodo, o ant ciuzinuko nupirkau paklode su gumom, nei slidineja nei is galu issitrauko, labai gerai ir patogu.
*

cia kol vaikiukas mazas tai ir neslidineja o kai paauks pacios pamatysite beja tik is praktikos zinau pati savo du kleckus turiu wub.gif
ajja
labai grazia patalyne Rimi pirkom, su vaikiskais piesiniais thumbup.gif
Isila
00 proc. medvilnė. Bet juokingiausia, kad po salbimo, ji susitraukė, nes nei pagalvė, nei antklodė į užvalkalus nebetelpa doh.gif blink.gif
saulėsmama
Oaš mažajai pirkau trikotažinę patalynę\na kaip maikutės medžiaga.Esu labai patenkinta ir spalvos pastelinės,ir piešinukai maži ir mieli.Pirkau Šiauliuose,kas žino URTĖJE.O baldakimų nemėgstu,nes man atrodo,kad mažyliui oro mažai įeina,šviesos taippat,o be to noriu visada mažiukę matyti.Aišku dėl skonio nesiginčijama ax.gif
Aušrelė
QUOTE(Isila @ 2006 04 23, 18:43)
00 proc. medvilnė. Bet juokingiausia, kad po salbimo, ji susitraukė, nes nei pagalvė, nei antklodė į užvalkalus nebetelpa  doh.gif  blink.gif
*

100% sutinku nes maciau ta patalyne net medzegos ne lietuviskos ir kas siuva zinau taigi kekvieno teise rinktis . as savo leliunciom tik kokybiska imciau wub.gif
*CACA*
Aš patalynę bazėje 5 sandėlyje pirkau.ten jų labai įvairių ir gražių yra. Tiesiog net sunku išsirinkti. Ir medvilninės ir trikotažinės ir frotinės. man labai patiko trikotažinės.Tokia maloni medžiagytė. Kolkas nusipirkau medvilninę, bet dar būtinai pirksiu ir trikotažinę. Sau juk turim po kelis patalynės komplektus, tai ir vaikučiui bent du tai jau tikrai reikia turėti.
Dar galiu pridurti, kad tame sandėlyje mačiau patalynių ir tokių, kuriomis Kotryna prekiauja, bet kainos tai kiek pamenu vos ne daugiau kaip per pusę. taigi už ką mokam už patalynę ar už parduotuvę???
veriru
QUOTE(Nuska @ 2006 04 08, 13:40)

Mamkos, man kitas klausimas iškilo - ar klojat į lovytę kokią ala "klijuotę" po paklode, na kad netyčia jei pro pampersą prabėgtų, nesušlaptų čiužinukas  g.gif O jei taip, tai kokią klijuotę, ar būna kokios specialios ar tinka tos kur kaip staltiesės iš rietimų parduodamos?
*

buna specialios, plonytes, Cipoline maciau, mazdaug 3 lt kainuoja mirksiukas.gif
Neffertite_
Niekur neradau tokios temos, todėl norėčiau pasiklausti jau patyrusių mamyčių - kur ir koki geriausia pirkti patalynę vaikiukui? Gariūnai - nedrįsčiau ten pirkti, kadangi po pirmo skalbimo "susiburbuliuoja", pasidaro šiurkšti ir t.t. O kotrynoje yra tokių gražių, su atlasu ir pan, bet kaina - doh.gif Kur rasti kainos ir kokybės atitinkančią patalynę mažyliui? Dėkui už bet kokią info... 4u.gif
amelijaž
Mes perkam parduotuvėj "Kids Planet" ir kokybiška ir kaina normali.Ir rūbelius ten perkam dar neteko nusivilti. 4u.gif
Matelyk
naujus rūbelius ir patalynę perku "Vaikų mieste", "Kotrynoj", "Riki2". patalynė pas mumi flanelinė ir lininė, ir kol kas per 10 mėn nesusiskalbė ir nesusiburbuliavo, nors keičiu ir skalbiu kas pora sav.
SIEMENS
O musu pataline - is Gariunu. Ji yra lietuviska ir kol kas labai gerai atrodo, nors jau buvo skalbta. thumbup.gif
mucka
Pirkau bazėje už 35 ir Vaikų mieste už 55 lt., pirkta iš bazių dabar atrodo geriau, nors naudojau panašiai. Abiejų šiek tiek apsiplovė spalvos, bet nė viena nesusiburbuliavo. Bet labiausiai patinka ir geriausiai atrodo močiutės siūta patalynė iš geros flanelės thumbup.gif Beje, dar gariūnuos pirkau flanelinę paklodėlę su guma - iki dabar kaip nauja thumbup.gif
ievast
As pirkai visa komplekta ten su baldakimais kaldryte ir uzvalkalais bazeje lietuviska tucio firmos labai gera ir kaina gera 89 Lt thumbup.gif Ir kiek jau kartu skalbiau ir visiskai spalvos nenisiplovusios, o patalune gana yskios geltonos spalvos, o antra komplektuka pirkau riki2 cia jau lenku firmos 29 Lt, bet taip pat esu patenkinta spavos ir nenusiplovusios ir mes nesirinkom ryskiu melinu spalvu, nes bijojom, kad nedazytu bigsmile.gif
O frotines paklodes 19 lt tai daugiau nepirkciau kokybe gera ir nieko jai neatsitike po skalbimo, bet man jinai atrodo siurkstoka tai vaikiuko tiesiai ant jos neguldau schmoll.gif
Neffertite_
QUOTE(amelijaž @ 2006 05 02, 23:16)
Mes perkam parduotuvėj "Kids Planet" ir kokybiška ir kaina normali.Ir rūbelius ten perkam dar neteko nusivilti.  4u.gif
*

O kur randasi ši parduotuvė? Labai sudominai... 4u.gif

P.S. Ačiū visoms, kurios atsiliepė. Kotrynoje išsirinkau faną gražų komplektėlį, kaina 395 Lt. doh.gif Šakės. Sau dvigulę iš satino pirkau už 120 Lt. O čia vaikiukui... Gariūnuose - mane daug kas atkalbinėja, tipo šiurkšti pasidaro. Bet irgi manau, čia reikia mokėt išsirinkti... Kauno bazėje dar nebuvau, bet labai labai noriu ten apsilankyti. Visoms ačiū. 4u.gif
amelijaž
"Kids Planet" yra Panevėžyje parduotuvėje "BABILONAS". Labai gražius pataliukus nupirkau kai dar laukiausi su visu baldakimu, antklodėle, pagalvėle, apsaugomis ir mokėjau tik 140 lt. O dabar pirkau du pataliukų komplektukus po 60 lt.
Aš esu įsitikinusi kad kūdikėliui geriausia yra medvilnė.Taigi pas mus viskas iš medvilnės ir rūbeliai. mirksiukas.gif
rena
As pirkau patalyne 100% medvilne, frotine, bet be baldakimo parduotuveje"Cipoline", o baldakima pasisiuvau, nes niekur neradau pirkti, nes norejau, kad butu is uzuolaidines medziagos. Patalyne kainavo-200lt., baldakimas-94lt. Esu labai patenkinta thumbup.gif
jole
Aš naudoju medvilninę patalynę. Pirkau Nuke - ir nesusiburbuliavo ir spalvos išlikę, kaina 65lt
saulėsmama
Kažkur jau rašiau,kad patalynę pirkau Šiauliuose,"URTĖJE'-medžiaga kaip maikutės labai švelni mažylei.Mokėjau 60 lt.yra ir paklodėlė su guma,pastelinių spalvyčių,mažais paveiksliukais.Baldakimas man pasirodė nepraktiškas,nes prie mažylės labai dažnai reikia eiti ir kilnoti užuolaidėles,gražumo gražu-nesiginčyju.Man tik atrodo,kad oras po užuolaidėlėm užsistovi-ojuk noris kad mažei būtų visad šviežias. wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.