Daktarienė B
2005 07 17, 10:24
Sveiki,
Gerb. gydytoja, norėjau paklausti vieno dalyko, mano sūnus, kuriam 4 su truput2iu visai nemoka susikaupti, nežinau, kodėl taip yra, nemanau,kad kaltas brolio gimimas,kadangi jis dar mano nėštumo metu taip elgdavosi, pvz, kai prašai,kadką nors padarytų, kokią užduotėlę,atitinkančią jo galimybes, jis nedaro,sako nemoke, ir net neišeina įkalbinti,kad padarytų, mau jam tai tiesiog neįdomu, o tas užduotėles noriu,kad darytų,nes neina į darželį, kadangi aš pati esu namuose ir sūnaus nevedu, kad abu broliai būtų namuose, kad vyresnysis nesijaustų nuskriaustas, ir šiaip pastebėjau,kad nesugeba susikaupti kokiai nors veiklai,kuri reikalauja kantrybės, aišku,aš jo neverčiu jo daryti,kas ne jo jėgoms ar galimybėms,bet kartais tai pnorėtųsi,kažin kodėl taip yra ir kaip jam padėti,
Su pagarba
Psichologe
2005 07 19, 07:48
O gal sunus gali susikaupes daryti tai, kas jam yra labai idomu?
Jeigu vaikas pagal temperamenta yra judrus, linkes greit pereiti nuo vienos veiklos prie kitos, tai jam gali sektis susikaupti sunkiau, negu jo bendraamziui, kuri nera toks judrus. Be to, keturiu metu vaika sunku priversti atlikti uzduotele, kuri jam neidomi. Tai pat ypac svarbu, kaip Jus dirbate su vaiku, kaip jus stengiates sudominti uzduotelemis.
Jeigu kelia nerima tai, kad vaikas negali susikaupti, galbut nuveskite ji pas psichologa, kad pabandytu dirbti su juo- tuomet butu galima suprasti, kur slypi problema- ar vaikas per mazas susikaupti tiek, kiek Jums atrodo, kad reikia, ar jis is tikruju blogai islaiko demesi ka nors darydamas, ar Jus patiriate sunkumu mokydama vaika.