Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ar saugu skristi lektuvu
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia!
Pages: 1, 2
@rita@
sveikos mielosios!nepykit jei jau yra tokia tema bent jau as neradau. smile.gif pasidalinkit savo nuomone ir patirtim.ar saugu skristi lektuvu nesulaikus 3men saugaus termino nestuke.gif ?
mama_gulbe
QUOTE(@rita@ @ 2008 12 17, 13:18)
sveikos mielosios!nepykit jei jau yra tokia tema bent jau as neradau. smile.gif pasidalinkit savo nuomone ir patirtim.ar saugu skristi lektuvu nesulaikus 3men saugaus termino  nestuke.gif ?
*

as skridau du akrtus
ir viskas ciki

gines taad kazkada kai klausiau tai sake nieko baisaus biggrin.gif
Amali
As skridau 10sav, 14sav ir 29sav ir nieko neatsitiko ax.gif
Elemire
Kaip ir bet kuriuo atveju tai labai priklauso nuo tavo savijautos ir nėštumo eigos. Skrendant lėktuvu atsiranda perkrovos, ypač lėktuvui kylant arba leidžiantis, tai kaip ir papildomas stresas organizmui - jeigu nėštumas komplikuotas, tai gali būti skirtumas tarp persileidimoir sėkmingo išnešiojimo.

Kita vertus jeigu viskas su nėštumu gerai, jau būta pas gydytoją ir jokių komplikacijų nepastebėjo, tada ir tas skrydis neturėtų pakenkti.
@rita@
aciu mielosios uz isreiksta nuomone biggrin.gif na as dabar esu ne LT buvau pasitikrint tai sake 5sav na dabar jau 6sav eina kol kas viskas thumbup.gif bet turejau pries tai 1 persileidyma tai ir baiminuosi dabar nes noriu iki 12sav grizti i LT ir ten lankytis pas gyditojus ir gimdyt. biggrin.gif
gele9999
QUOTE(@rita@ @ 2008 12 17, 14:18)
sveikos mielosios!nepykit jei jau yra tokia tema bent jau as neradau. smile.gif pasidalinkit savo nuomone ir patirtim.ar saugu skristi lektuvu nesulaikus 3men saugaus termino  nestuke.gif ?
*

manau nieko nenutiks smile.gif
Elemire
QUOTE(@rita@ @ 2008 12 17, 17:44)
aciu mielosios uz isreiksta nuomone biggrin.gif na as dabar esu ne LT buvau pasitikrint tai sake 5sav na dabar jau 6sav eina kol kas viskas thumbup.gif bet turejau pries tai 1 persileidyma tai ir baiminuosi dabar nes noriu iki 12sav grizti i LT ir ten lankytis pas gyditojus ir gimdyt. biggrin.gif

Na jeigu kol kas visks gerai tai gal ir nereikėtų pergyventi. Vienas persileidimas dažniausiai tiesiog būna atsitiktinė nelaimė, kitam nėštumui tai dažniausiai įtakos neturi. Nors aišku jeigu išeina palaukti iki tos 12 savaitės, geriau pakentėti, dėl visa ko - ir po 12 savaičių juk galima lankytis pas gydytojus ir gimdyti Lietuvoje, kitos moterys grįžta tik paskutiniam trimestre į LT gimdyt.
Fruttini
Kai man buvo 2-3 sav. ilsejomes Kretoje, tuomet dar nezinojau, kad laukiuosi. Skridom ir zygius ejom, plaukem i Santorini sala per didziausia bangavima, 90 proc. zmoniu veme 4u.gif na ir zinoma po valandos ir as neatsilaikiau. Tad turejau nemazai streso ir nieko neatsitiko, viskas ok nestuke.gif smile.gif
Aterol
Siaip svarbu, kaip pati jautiesi skrisdama, ar nejauti streso, baimes ir pan. As skridau lektuvu dar net nezinodama, kad jau laukiuosi nestuke.gif , nestumas buvo mazytis dar. Bet kadangi man lektuvais skraidyti buvo tape jau beveik kaip kasdienybe, tai jokio streso neisgyvenau ir pan., tad viskas sekmingai praejo. mirksiukas.gif
Jestea
Labutis

Na mano ziniomis ir patirtimi....man 3 savaiciu,o jau skridau 8 kartus, kas antra savaite nuo pastojimo.... blink.gif viskas gerai, ir gydytoja sake-sveikam nestumui,skrydziai nekenkia, Tad tikiuosi viskas bus gerai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Aterol @ 2008 12 18, 18:46)
Siaip svarbu, kaip pati jautiesi skrisdama, ar nejauti streso, baimes ir pan. As skridau lektuvu dar net nezinodama, kad jau laukiuosi  nestuke.gif , nestumas buvo mazytis dar. Bet kadangi man lektuvais skraidyti buvo tape jau beveik kaip kasdienybe, tai jokio streso neisgyvenau ir pan., tad viskas sekmingai praejo.  mirksiukas.gif
*

ups, 13 savaiciu.
Papildyta:
Labutis

Na mano ziniomis ir patirtimi....man 13 savaiciu,o jau skridau 8 kartus, kas antra savaite nuo pastojimo.... blink.gif viskas gerai, ir gydytoja sake-sveikam nestumui,skrydziai nekenkia, Tad tikiuosi viskas bus gerai smile.gif
Agė
30 sav. gydytojai leidus suskraidziau i Egipta. Del vis ako su savimi veziausi gydytojos pazyma.
Agė
30 sav. gydytojai leidus suskraidziau i Egipta. Del vis ako su savimi veziausi gydytojos pazyma. Tiesa, besileidziant lektuvui isiskaudejo galva. Saltas slapias ranksluostis apslakstytas actu isgelbejo wink.gif
Agė
30 sav. gydytojai leidus suskraidziau i Egipta. Del vis ako su savimi veziausi gydytojos pazyma. Tiesa, besileidziant lektuvui isiskaudejo galva. Saltas slapias ranksluostis apslakstytas actu isgelbejo wink.gif
Agė
Agė
Agė
30-31 sav. suskraidziau i Egipta. Tik ka grizome. Del visa ko su savimi turejau gines pazyma.
beatek
svieki, as tik praeita savaite suzinojau, kad nescia, o sausio menesi reikes skristi i komandiruote... Labai, del to bijau, o atsisakyti negaliu nes jau bilietai nupirki ir darbe apie nestuma sakyti nenoriu... schmoll.gif
Sigitute
QUOTE(beatek @ 2008 12 29, 07:36)
svieki, as tik praeita savaite suzinojau, kad nescia, o sausio menesi reikes skristi i komandiruote... Labai, del to bijau, o atsisakyti negaliu nes jau bilietai nupirki ir darbe apie nestuma sakyti nenoriu...  schmoll.gif
*

Viskas bus gerai, nesijaudink. Be gydytojo pazymos leidzia skristi iki 7 menesio nestumo. Jei nori jaustis konkreciau, gali nueiti pas gine, kuri pasakys greiciausiai lygiai taip pat smile.gif
LauraBu
Apie skrydzius lektuvais stai ka galiu pasakyti: skrydis lektuvu tai tas pats, kas buti persviestam rentgenu, nes gaunama kosmines radiacijos, kuri pakilus i 10 ar daugiau km auksti jau yra stipriai jauciama. Ir tai yra ne is kokios fantastikos srities, o taip kalba mokslininkai. Zinoma, niekas nuo rentgeno aparato nemire, bet pacios pagalvokit, ar nesciai galimi tokie tyrimai?! Persasi isvada, kad geriau kelioniu lektuvu, o ypac pramoginiu, tokiu kaip atostogos, geriau atsisakyti.
Vaiduliux25
As skridau i LT,kai dar nezinojau,jog laukiuosi tada man buvo apie 3savaites,bet nieko blogo nenutiko,na atgal i Airija skridau budama 12savaiciu,bet lektuve nei pykino,nei buvo bloga,zodziu,viskas praejo sklandziai,taip pat ir skrendant 25savaite viskas ciki smile.gif dabar niekur skristi nebezadu,liksiu,kol gims mano vaikutis,nes,manau,kad daznai skraidyti irgi negerai,juk tai ne tas pats kas vaziuoti masina,bet man skrydziai nesukele jokiu problemu tongue.gif nestuke.gif
Pukutė
Man taip pat teko sia savaite keliauti i komandiruote ir skristi lektuvu. Tikrai labai bijojau, kad gali pykinti, bet viskas praejo sklandziai. Ir nusimato dar viena komandiruote uz 2 men su lektuvo skrydziais, tai nezinau, galbut ir atsisakysiu sios keliones, pasisakydama darbe, kad laukiuosi...paprasciausia ramiau jausiuos.
piku_dama
pATI SKRIDAU budama 3-4 savaiciu, daktarei leidus. Sunkiausia buvo skrydzio metu, kai norisi kojas istiesti. Bet siaip viskas gerai. I prieki kai skridai pavalgiau lektuvo maisto, tai pries leidziantis jau supykini, nes kitas dalykas salia wc sedejom, tai visi kvapai jau pasimaise. Skrendant atgal sedejom prie avarinio isejimo, kur galima istiest kojas, jauciausi puikiai, o ir jau maisto ju nevalgiau, tik tai kas buvo saldu lotuliukas.gif
niamniuska
QUOTE(@rita@ @ 2008 12 17, 11:18)
*

jei viskas tvarkoje nieko nekenkia schmoll.gif
klara.
Nestumo metu skraidziau gal 6 kartus. Keleta ju - per pirmaji trimestra. Savijauta nepakito, skrydzius pakeliau kaip visada, gerai, nieko neskaudejo, nepavargau. Na, tiesiog darbas toks - komandiruotes, taigi, pasirinkimo kaip ir neturejau. Beje, mano dauguma kolegiu is kitu saliu irgi nestumo metu skraie, augina sveikus lelius 4u.gif
Marusia:)
Aš būdama 17 sav keturiais lėktuvais skridau i Braziliją ir viskas buvo čiki, per patį ilgiausią skrydį lyg tyčia gavau vietą prie avarinio išėjimo, tai ištiesiau kojas ir miegojau, kelionė nieko nesiskyrė nuo ankstesnių. Bet jau kai reikėjo po mėnesio grįžti atgal tais pačiais 4-iais lėktuvais, tai tikrai nebuvo taip lengva, ypač skrendant per Atlantą beveik 12-a val. Visų pirma dėlto, kad man jau niekas nedavė vietos prie avarinio išėjimo(pasirodo, invalidams ir nestuke.gif ten draudžiama sėdėti), mamų ir nestuke.gif vietos registruojantis jau buvo užimtos(lyg tyčia reise buvo gal 10 mamyčių su mažaisiais, kuriems kelionė neypatingai patiko ir nepasitenkinimą jie dažnai reiškė labai garsiai smile.gif ), o pats beveik 500 vietų lėktuvas buvo vos ne pilnas. Būčiau skridusi į Braziliją dar ir 30 savaitę ir ten gimdžiusi, bet po grįžimo labai greit persigalvojau ir nutariau geriau gimdyti čia ir jau vėliau su mažuoju keliauti.
Manau, kad skrydžiai tikrai nekenkia, tiesiog ilgus, daugiau kaip 8-ias val trunkančius, ištverti reikia stiprių nervų ir sveikatos smile.gif Prieš kelionę konsultavausi pas gydytoją, tai ji pasakė, kad pati į Australiją būdama nestuke.gif keliavo ir kalbos apie tai, jog tai gali pakenkti lėliukui yra netiesa. Žinoma, pridūrė tai, kad pavargsiu per kelionę žymiai daugiau nei įprastai.
Nattele
Man 14 sav, skraidau nuo pat nestumo pradzios 2 kartus kiekviena savaite (nes i darba kita miesta reikia skristi) ir jokiu problemu, jokiu papildomu simptomu. Konsultavausi net su pora gydytoju, normaliam nestumui skraidymas tikrai nekenkia. Pries 3 savaites teko skristi ir i JAV, bei ten apie 10 skrydziu taip pat nieko. Manau, kad mano organizmas jau iprates prie skraidymo. Gal gal tureti problemu tos, kurios daznai neskraido ir siaip skrydis yra nemalonus dalykelis...
daivadavija
Skridau būdama 8 savaičių ir viskas gerai.
megasun
As budama nescia su lektuvu neskridau, o rinkausi kelta schmoll.gif Ne del to, kad sveika ar nesveika, o tiesiog man paciai skrendant buna negerai: sirdis maskatuojasi, silpna, galva sukasi leidziantis, o islipus is lektuvo vos galiu paeiti ax.gif Matyt, organizmas nepernesa slegio kaitos ar panasiai. Pagalvojau, jei jau man taip negerai, tai leliukui irgi nebutu buve ka geriau. Smagu toms, kurios gali skristi mirksiukas.gif
Boruzele***
Sveikos 4u.gif skridau budama 28 savaiciu nescia, trimis lektuvais nestuke.gif lotuliukas.gif ir viskas ok blush2.gif aisku leliukui nepatiko, kai leidomes, labai spardesi, o taip laikemes visai neblogai thumbup.gif smile.gif
Domelija
As skridau lektuvu budama 7men nescia, nusprendem paautostogauti Egipte pries gimstant mazytei lotuliukas.gif pries tai zinoma gavom gydytojos leidima doh.gif skrydzio metu jauciausi puikiai (nors tai buvo mano pirmas skrydis lektuvu gyvenime doh.gif ). Gal tik siek tiek truko vietos sedint, norejosi paguleti, issitiesti ax.gif Beje paciam Egipte as ir mano pilvukas sulaukdavom labai daug demesio wub.gif O pries skrendant atgal jau oro uoste manes klause kelinta men nescia(tai sakiau, kad sesta lotuliukas.gif ), gerai, kad nepareikalavo pazymos, kad galiu skristi doh.gif
raudona astos
Budama 7 savaiciu skridau is anglijos ir atgal ir nieko, viskas thumbup.gif
Medulis
as skridau 4 savaiciu smile.gif bet viskas gerai smile.gif
*mamusikas*
Mes su MB buvom nusipirkę kelionę į Egiptą, ir tada sužinojau kad esu nestuke.gif , buvo 6-7 sav. PAsikonsultavau su gyd. patarė daugiau skysčių vartoti skrendant ir tiek.
wainona
mes su vyru ir planuojam skrist i lt bet man bus jau 12 saw...baiminuos del to kad nuo 6 saw iki 9saw as kraujavau...bet leliuj wiskas oki doki..tai tik del to baisu ka wel nekraujuot..dbr jauciames pujkej nestuke.gif
Pukutė
As ginekologes taip pat uzklausiau apie skrydzius lektuvus ir poveiki maziukui.
Sake per nestuma patariama jei imanoma isipaisyti i tokius remus - 2 trumpi skrydziai (iki 3val.) ir vienas ilgas (>4val.)
Nes skridimas lektuvu, slegio skirtumas gali sukelti persileidima.
As pati skidau 4 sav. ir vel teks skristi 14 sav. Gydytoja pasake tik, kad trumpu skydziu limita busiu isnaudojusi. mirksiukas.gif

googa
Prieš kelias dienas parskridome iš atostogų Škotijoje su 27 sav. nėštumu (skyris apie 2,5 val.) - skrydžio metu leliuzas niekaip nereagavo, taigi suskraidėm sėkmingai pirmyn, atgal smile.gif
mamakarolina
Aš skridau dar nežinodama, kad pilvelyje jau tupi antras mūsų leliukas rolleyes.gif žinoma, dar nebuvo 3 mėnesių ax.gif bet jaučiausi gerai ir nieko nenutiko thumbup.gif dabar jau virš 3 mėnesių ir skrydžių nusimato bigsmile.gif pasitarsiu prieš skrendant su gydytoja ir jei tik leis, tuomet skraidysiu smile.gif

Tuze
9 nėštumo savaitę per savaitę teko skrist 7 kartus. 2 skrydžiai - po 9 valandas. tai tik vieno iš jų metu baisiai sutino kojos. Visa kita normaliai. BET turbut jei nebutu reikėję, nebūčiau šitaip bandžius vaikelio...
arventina
Aš skridau 19 savaičių. Mano šeimos gydytoja tam neprieštaravo ir sakė, kad dar ne tokios nėštukės skraido. Skrydis buvo sklandus, tik per kilimus ir nusileidimus truputi pykino ir į tuoletą dažnai reikėjo eiti. Net leidžiantis ir dar nepakilus prašydavau stiuardesės kad leistu pasinaudoti tuoletu. Aš nematau nieko blogo skaidyme tuo labaiu jei nėstukš jaučiasi gerai ir nėra jokių komplikacijų. Linkiu skraidyti ir nesuvaržyti savo laisvės. nestuke.gif
jurgitabl
As skridau 10 sav, nieko blogo nebuvo. Siaip tai rekomenduojama iki 12 sav neskristi.
julcionok
Na, paskaiciau ir siek tiek apsiraminau. Turesiu skristi panasiai 10-11 savaite, tai truputi neramu, bet gal viskas bus gerai.. Pasitarsiu dar su gydytoja 4u.gif
Theia
Skraidau tikrai daznai, skridau 5, 7, 10, 11 savaite, dabar vel skrisiu 14-a. Darbas toks. Mano gine sako, kad skrydziai leliui nekenkia, jei mama jauciasi gerai. Viena pastebejau, kad po skrydzio bunu labiau pavargusi nei iki nestumo, todel dabar renkuosi vakarinius skrydzius, kad tiesiai is lektuvo i lovyte. III trimestre zadu atsisveikinti su lektuvais, nes ko gero tarp sedyniu abu su pilvuku netilpsim, o ir pagimdyti kokiam nors Cekijos lektuve virs Sveicarijos nesinori, paskui neatsirinksim kurios salies pilietis gime lotuliukas.gif
skrabaliuke
per pirmus tris menesius teko skristi 6 kartus ir nieko, jauciausi puikiai. skrendant 7men labai tino kojos, bet siaip viskas thumbup.gif
Pusaite
sveikos,o ta patikra,kur ja praeit reikai ir tav e nuskanuoja,nekensminga?
gal galima jos atsisakyt?
Afute28
mes skridome, kai dar nezinojome apie nestuke.gif, buvo 3-4 sav. Viskas kolkas gerai thumbup.gif
skrite
Manau labai taikliai cia buvo pasakyta, kad sveikam nestumui skrydis nesutrukdys.
Taciau esant komplikuotam nestumui tai jau tures itakos.

Skrydzio metu veikia sie veiksniai:

Radiacine spinduliuote yra 25 kartus didesne ten virsuje nei ant zemes

Slegio pasikeitimas. Visos dujos organizmo viduje lektuvui pakilus pleciasi, nes mazeja slegis. Musu organizme naturaliai yra susikaupusiu duju, kurios issipletusios gali pilve sudaryti spaudima, kas nera labai gerai, ypac beuzsimezganciam nestumui.

Vibracija. Ji priklauso nuo lektuvo, kuriuo skrendate. Taciau yra irodyta, kad ji kenkia zmogaus sveikatai.

Triuksmas. Kas nera labai sveika, ypac propeleriniuose lektuvuose, kur triuksmas tampa gan svarbiu veiksniu. Ypac pasikartojantis triuksmas

Sausas oras. Taip pat priskiriamas prie neigiamai sveikata veikianciu veiksniu.

Perkrovos. Nors jos keleiviniuose laineriuose yra itin mazos, bet gali pasitaikyti ir stipresniu, ypac lektuvui patekus i turbulencijos zona, kur ju stiprumo tiesiog negalima numatyti. Perkrovu itaka yra labai pavojinga sveikatai, ypac neigiamu perkrovu (tai tos perkrovos, kurios pakelia mus i virsu, o ne prispaudzia prie kedes). Ju metu visas organizmas patiria dideli stresa, sutrikdomas sirdies veikimas, kraujotakos sistema. Galima isivaizduoti, tuo metu, kai sakykim mus spaudzia prie kedes, zandus traukia zemyn, lygiai taip ir kraujas visas subega i apatine kuno dali, gali net aptemti akyse. Galima tik speti, kaip tai paveikia musu tik ka uzsimezgusi vaisiuka pilve.

Deguonies trukumas. Sako pats uz save.

Dar vienas svarbus dalykas yra tai, jog visi sie isvardinti punktai veikia vienu metu, tai irgi ne i gera.

Taip pat ilgas sedejimas nepatartinas nesciosioms, ypac nepatogioje padetyje, kas taip pat yra tiketinas dalykas skrendant ypac transatlantinius skrydzius.

Teiingumo delei, nera jokiu atliktu tyrimu ir kokiu oficiaiai paskelbtu isvadu, kad skraidymas kenkia nestumui ar kad nekenkia.

Taigi belieka spresti mums pacioms mirksiukas.gif
jaudrute
Sveikos mamytes 4u.gif o man kazka teko girdeti, kad nuo 6 men i lektuva nelabai nori ileist be gydytojo pazymos, kad tikrai viskas oki.Kazin, ar cia yra tiesos? Pati esu ne Lt, su masina neprivazinesi, tad mastau, kaip cia reikes skrist..Beje viena karta jau skridau 10 savaiciu, nieko blogo ar neiprasto nepajutau biggrin.gif Vat tik, yra toks dalykas, kad zmogus kiekvieno skrydzio metu gauna doze radiacijos ar kazkas panasaus..tai leliukui negerai tie dazni skraidymai g.gif nestuke.gif smile.gif
Vera25
as skridau lektuvu 27 savaiciu. smile.gif jauciausi gerai, niekas i mano pilveli net neziurejo ax.gif buvau girdejusi, kad galima skristi iki 36 savaites, tik tada turbut jau reikia gydytojo pazymos biggrin.gif
Adaja
sveikos 4u.gif kadangi man 5-6 sav. grese persileidimas, ir turbut del to kad savaitgali daugiau judejau, laipiojom po kalnus, na nedidelius, ten daugiau pasivaiksciojimas buvo, tai man is kart po to pradejo teplioti, tai lektuvu man uzdraude skraidyti nestumo metu del visa ko, geriau pasisaugoti 4u.gif
o kur dar radiacija ir visa kita doh.gif pasak gydytojo, nerekomenduojama skirti pirmais nestumo menesiais, nes kaip tik tada vystosi visi organai,mazylis, radiacija gali tureti neigiamu pasekmiu 4u.gif o nestumo pabaigoje skrydis gali issaukti prieslaikini gimdyma 4u.gif
dziuginta33
[quote=jaudrute,2009 11 22, 16:59]Sveikos mamytes  4u.gif  o man kazka teko girdeti, kad nuo 6 men i lektuva nelabai nori ileist be gydytojo pazymos, kad tikrai viskas oki.Kazin, ar cia yra tiesos? Pati esu ne Lt, su masina neprivazinesi, tad mastau, kaip cia reikes skrist..Beje viena karta jau skridau 10 savaiciu, nieko blogo ar neiprasto nepajutau biggrin.gif  Vat tik, yra toks dalykas, kad zmogus kiekvieno skrydzio metu gauna doze radiacijos ar kazkas panasaus..tai leliukui negerai tie dazni skraidymai  g.gif  nestuke.gif  smile.gif
*

[/quote]
Tikrai ileis iki 8 men galo,bet paskutini menesi gali kilti problemu,tada reikia jau pazyma tureti is gydytojo,kad viskas ok ir gali skristi.Ypac vokieciu avialinijos kabinasi.Bet manau paskutini menesi nera ko skraidyti biggrin.gif ,reikia leliaus laukti zemeje.
Papildyta:
*

[/quote]
Pati daug skraidau,gydytoja liepe vandenuka gurgsnoti skrendant ir tiek.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.