Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šeimos narių vardai prasidedantys ta pačia raide
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2
Elemire
Neseniai plepėjau su drauge apie vaikų vardus, ir ji paminėjo tokį gana įdomų niuansą apie šeimos narių vardus iš tos pačios raidės. Draugė turi dvi seseris ir visų jų vardai gražiai suderinti, panašūs ir prasideda E raide.

Dėl to suderinimo vienok draugė skundėsi ir dėl kurioziškų situacijų. Jos vyresnė sesuo išsiskyrusi pasirinko mergautinę pavardę ir draugei tekant dokumentuose iš santuokų rūmų atsirado įrašas apie egzistuojančią santuoką. doh.gif Pasirodo, darbuotojai sumaišė jos ir jos sesers bylas, nes skirtumas vieneri metai, gimimo vieta ta pati, tėvai tie patys, abu vardai prasideda iš tos pat raidės ir labai panašūs, taigi ir įrašas apie santuoką atsirado ne toje byloje, o skyrybų dokumentai buvo sudėlioti teisingai. doh.gif

Po nemenko streso žinoma pavyko atstatyti tuos dokumentus, bet draugės nuomone toks vardų vardų derinimas yra gana nepatogus - neretai jai būdavo atsiunčiamos seserų mokesčių sąskaitos, kildavo problemų perkant daiktus lizingu, nes viena iš seserų jau būdavo įregistruota sistemoje ir pan.
muminukas
mes su broliu, mama su savo broliu, pusseserių ir draugių seserų vardai prasideda ta pačia raide. man gražu smile.gif
na, o visokių nesklandumų gali iškilti dėl bet ko mirksiukas.gif
Irina-i
QUOTE(muminukas @ 2008 12 17, 20:15)
mes su broliu, mama su savo broliu, pusseserių ir draugių seserų vardai prasideda ta pačia raide. man gražu smile.gif
na, o visokių nesklandumų gali iškilti dėl bet ko  mirksiukas.gif
*

pritariu
pazistu seima,visu vardai is L raides
tevai Lerikas ir Larisa o dukros Lijana ir Lela wub.gif
muminukas
na, realiai nesam visi išvardintieji iš tos pačios raidės - yra L*2, D, S, I.
Lantaja
Pas mus visų vyrų vardai, pradedant mano proseneliais ir baigiant broliu , prasideda raide A. Kuriozų tvarkant dokumentus lyg ir niekam nepasitaikė, bet vyresni žmonės, kurių jau silpnesnė atmintis, dažnai pradeda vardinti visus, kol prisimena reikalingąjį doh.gif rolleyes.gif
sena niekšė
mes su vyru skirtingų tautybių. bet tiek mano, tiek jo šeimose, tas pats bajeris egzistuoja iš kartos į kartą. bent jau man atrodo, kad be ryšio šitas visas reikalas.
buvo E, buvo N, buvo A, ir buvo W g.gif
Leksa
QUOTE(muminukas @ 2008 12 17, 19:15)

*

Pritariu, ir vardai cia niekuo deti. Nors as asmeniskai pries vardus is tos pacios raides. Man tiesiog negrazu schmoll.gif Cia gaunasi panasiai kaip kai kale atsiveda suniukus ir visai vadai duodami vardai is tos pacios raides (cia, kas apie kinologija nusimano, tai supras apie ka as).
LokiTana
QUOTE(muminukas @ 2008 12 17, 21:15)
*

Tai tikrai, pritariu smile.gif
Averita
Mūsų šeimoje tiek vardai,tiek ir pavardė iš V raidės.Vyras Virginijus,aš Vilda,o dukrytė Viltė wub.gif Kai sūnėlį turėsim,gal irgi iš V raidės galvosim,man gražu.
gyvatėlė
Mano šeimoje, turiu omeny, tėvelius, seserį ir save, visų vardai prasideda raide J. Ir man tai niekada nekliuvo. Visa problema būdavo laidiniu telefonu, nes visų šeimos moterų balsas skamba vienodai (bent jau taip visi sakydavo kitame laido gale). Tik viena problema ta, kad mano ir mamos vardai vienodi, tai telefonu tenka ilgokai aiškintis, kurios reikia lotuliukas.gif
organizatore
musu su mb vardai prasideda ta pacia raide, bet nusprendem specialiai vaikuciui varduko is tos raides nerinkti bigsmile.gif
Jazza
Man gražu, kai vardai iš tos pačios raidės. Kol kas nei mano, nei MB giminėse tokios tradicijos nėra. Gal mes būsim pirmieji... O gal ir ne, dar viskas prieš akis ax.gif
muminukas
mano karta sulaužė vienos raidės tradiciją. bet per daug dėl to galvos nesukam smile.gif
austulle
Mums visai neplanuojant ir netyčia taip pavyko, kad vieno vaiko pirmoji vardo raidė sutampa su manąja, o dar vieno - su vyro. Bet apie tai visiškai negalvojom, kai rinkom vardelius rolleyes.gif
milabra
Man labai gražu, kai šeimos vardai iš tos pačios raidės smile.gif Vieną šeimą pažįstu, visi iš A, mano dėdės šeima buvo daugiavaikiai, tai visa vyrija buvo iš A raidės, o mergaitės tai jau belekaip smile.gif Kaimynai irgi abu iš A raidės, maniau kad ir dukrai duos tokį vardą, bet diedas užprotestavo smile.gif Dabar AAU biggrin.gif
Averita
Mano draugės vyro ir dvynukių vardai iš J,man tai gražu wub.gif
rytoj
Mano giminėj niekas neplanavo, bet mano, mano sesės ir mano tetų vardai prasideda ta pačia I raide biggrin.gif Ir kol kas niekas nieko nesupainiojo. Tik aš pati vieną kartą apsižioplinau. Mūsų su sese ir vienos tetos pavardės tokios pačios (mergautinės), o emailai sesės ir tetos sudaryti iš jų vardo ir pavardės (tarkim, ieva.pavardaite@pastodeze.com ir irma.pavardaite@pastodeze.com). Tai kazkada tetai rasydama, sesei parasiau, nes jos emaila man pirma ismete pasirinkimui biggrin.gif Bet nieko, greit atsirokavom biggrin.gif Ir tada visos keturios nusprendėm, kad reik dar panašesnius emailus visoms susikurti biggrin.gif
*GG*
Man labai patinka. wub.gif
Jazza
QUOTE(viilda @ 2009 02 07, 13:25)
Mano draugės vyro ir dvynukių vardai iš J,man tai gražu wub.gif
*

Aš irgi pažinojau šeimą, kurių visų šeimos narių vardai iš J raidės ir pavardė taip pat. Gražu man. Tik dabar dukros jau ištekėjusios ir pavardes nebe iš J raidės turi.
Nifer
Sesuo Simona smile.gif
Irina-i
man irgi grazu,bet specialiai taip nedaryciau smile.gif
Pepe_Ilgakojine
man tai kažkaip svarbiau, kad vaikui vardas tiktų ir reikšmę turėtų, nei tai, kad vardas būtų iš vienos ar kitos raidės ax.gif
Irina-i
QUOTE(Pepe_Ilgakojine @ 2009 02 24, 15:16)
man tai kažkaip svarbiau, kad vaikui vardas tiktų ir reikšmę turėtų, nei tai, kad vardas būtų iš vienos ar kitos raidės ax.gif
*

as rimtai nesuprantu,kaip gali vardas tikti vaikui ar ne smile.gif paaskink,jei nesunku..nu vaikui pora dienu..ziuri i vaika ir galvoji: aha,antanas tau netinka,uzhtat tomas super g.gif
(neturiu vaiku) biggrin.gif
cia gal turejai omeny,kad nebutu kokiu nenormaliu vardu "Greipfruktas" ? blush2.gif
aniuta82
man tai visai fainiai. nes mano ir vyro raides vienodos tai ir savo vaikams bandysiu parinkt is tos pacios raides 4u.gif
Nieko sau
QUOTE(Irina-i @ 2009 02 24, 22:57)
as rimtai nesuprantu,kaip gali vardas tikti vaikui ar ne smile.gif paaskink,jei nesunku..nu vaikui pora dienu..ziuri i vaika ir galvoji: aha,antanas tau netinka,uzhtat tomas super  g.gif
(neturiu vaiku)  biggrin.gif
*

Kai turėsi-suprasi biggrin.gif (aš ne piktai mirksiukas.gif )...žinau daug atvejų, kai gimė vaikelis, o nėštumo metu jam išrinktas vardas visai netiko prie veido biggrin.gif
Irina-i
QUOTE(gritte @ 2009 02 26, 13:21)
Kai turėsi-suprasi  biggrin.gif (aš ne piktai  mirksiukas.gif )...žinau daug atvejų, kai gimė vaikelis, o nėštumo metu jam išrinktas vardas visai netiko prie veido  biggrin.gif
*

oho,geras 4u.gif bet vaikas gi keiciasi iki metuku ar kiek g.gif
muminukas
QUOTE(Irina-i @ 2009 02 26, 14:30)
oho,geras  4u.gif  bet vaikas gi keiciasi iki metuku ar kiek  g.gif
*

tai keičiamės visą gyvenimą. čia gal net psichologinis faktorius suveikia. mano mamai seneliai tp buvo išrinkę vienokį vardą, bet savaitės gale nespėjo įregistruoti ir po savaitgalio totaliai priešingu vardu pavadino. ir dabar močiutė negali paaiškinti, kodėl taip nutiko. tiesiog smile.gif o mano vardas buvo skirtas antram senelių vaikui, bet gimė sūnus ir vardas laukė manęs 19 metų. kai aš gimiau, beveik kitų variantų ir nebuvo smile.gif
GiedrėM
QUOTE(Irina-i @ 2009 02 24, 23:57)
as rimtai nesuprantu,kaip gali vardas tikti vaikui ar ne smile.gif paaskink,jei nesunku..nu vaikui pora dienu..ziuri i vaika ir galvoji: aha,antanas tau netinka,uzhtat tomas super  g.gif
(neturiu vaiku)  biggrin.gif
cia gal turejai omeny,kad nebutu kokiu nenormaliu vardu "Greipfruktas" ?  blush2.gif
*

Kaip dėl vaiko, nežinau. Būna, kad nauji pažįstami pamiršta mano vardą (ypač studijų metais). Viena grupiokė kartą pareiškė, kad mano vardas man netinka blink.gif

O kalbant į temą blush2.gif rolleyes.gif Vyro giminėj yra Pranų linija: vyro pusbrolis, dėdė (vyro mamos brolis), senelis, prosenelis yra Pranai ir dar kažkiek amžinąatilsį Pranų. Tokia taisyklė: gimsta Pranui pirmas sūnus ir jį Pranu pavadina. O kitą vaiką pagal skonį. Pvz.: broliai Pranas ir Giedrius doh.gif Gerai, kad mes į tą liniją nepapuolėm rolleyes.gif
My.Vica
Na man tai kazkaip grazu kai seimoje visu vardai ta pacia raide prasideda.. gaunas kaip kazkoks akcentas ar kaip cia isireiskus, taip vieningai skamba, man patinka 4u.gif
pumpocka
Na musu su vyru abieju vardai prasideda Ž,mano Živile,vyro Žydrunas.Tai kai gime dukra visi klause o kodel ne Žydrune? doh.gif Man tas klausimas jau tiek buvo igryses... verysad.gif Nu man nepatiko nei vienas vardas is Ž,todel radau ir kitokiu vardu(o be to pirmagimei jau turejau varda sugalvojus,nors dar net vyro neturejau,su vyru ilgai kovojom,jis kito norejo,bet as nugalejau thumbup.gif ) Gal kad butu kitos raides...Bet yra kaip yra...
saulute:)
mano vyras is D raides,as taip pat is D raides,tai pagalvojome kodel gi ne ir sunui duoti varda is D raides ax.gif
luli
kai isrinkom dukrytei varda,tik tada pastebejau,kad mano ir jos vardai prasideda ta pacia raide,nors specialiai taip nerinkom smile.gif
Nokyte
Na,mano šeimoje buvo taip,kad mano,mamos,briolio ir tėčio vardai prasidėjo iš D raidės - kaip ir pavardė.Tikrai labai gražiai man tai atrodo ax.gif Bet nesiplėšyčiau ir nedėčiau savo vaikučiui vardo iš tos raidės tik dėl šito tongue.gif
renatakuz1
Mano mamos vardas Rima, tecio Romas, brolio Ricardas, o mano Renata smile.gif taip smagu kad visi is R raides... o va pati sukuriau seima tai visu is skirtingu raidziu vardai, vyras Andrius o dukryte Paulina smile.gif
Donyy
QUOTE(saulute:) @ 2009 03 31, 15:48)
mano vyras is D raides,as taip pat is D raides,tai pagalvojome kodel gi ne ir sunui duoti varda is D raides ax.gif
*

Man tai irgi garzu kai seimoje visu vardai yra is tos pacios raides thumbup.gif
RitaRazi
Mano tevu seimoje kazkaip netycia gavosi, kad mano ir mamos vardai prasideda R raide, o tecio ir brolio - K raide smile.gif Tevai sake, kad specialiai taip nerinko..
Bet si taisykle "sugriuvo", kai gime musu pagrandukas netyciukas brolis - tai jo vardas is A raides.

Musu seimoje vardo pirmoji raide nesvarbi, visi "prasidedam" skirtinga raide smile.gif
InJe*kcija
QUOTE(Donyy @ 2009 04 23, 10:46)
Man tai irgi garzu kai seimoje visu vardai yra is tos pacios raides  thumbup.gif
*

man tai baisu... visiskai nepatinka schmoll.gif
Ineja
Grazi tradicija.
Ponia Popins
Pažįstu šeimą, kur vaikai pavadinti vardais iš E raidės. Dar kita šeima berniukus pavadino vardais iš tokios pat raidės kaip tėvo vardas, o mergaitę-iš mamos. Nieko blogo čia nematau. Vieni vardus derina vienaip, kiti kitaip, treti iš vis nederina.
Natėja
QUOTE(Ineja @ 2010 04 15, 23:51)
Grazi tradicija.
*

man ir taip atrodo drinks_cheers.gif net slapta "audžiu mintį" antrojo vaikelio varduką derinti prie pirmosios vardelio iš tos pačios raidės wub.gif
maskanyte
Mes laukem nesulaukem berniuko 4u.gif !!!!!!!!!! Varduka jau sugalvojom jis prasideda ta pacia raide kaip ir tecio. Ir nieko blogo tame nematau ax.gif blush2.gif
murkse
QUOTE(Ineja @ 2010 04 15, 23:51)
Grazi tradicija.
*

kodel gi ne 4u.gif man gražu
Varliuke1
mum taip gavosi netycia mes abu su vyru vardai is A raides. sunui buvau senai senai sugalvojus veino zmogaus garbei. irgi is A. norim dar vieno vaikiuko tai rinksim irgi is A . Juokaujam kad besimokydami abeceles toliau A raides neismokom. 4u.gif
Alexandra.R.
QUOTE(gutte86 @ 2009 06 19, 21:51)
man tai baisu... visiskai nepatinka  schmoll.gif
*

man irgi baisu. Daugiau kinologija primena. Gimusiems vienos vados suniukams irgi vardus is tos pacios raides parenka.
Dzenete
Netoli musu gyveno mano pirmoji mokytoja, Ju seimoje visi buvo is A raides. Tai man mazytei labai keistai atrodydavo, ir as vis galvodavau kaip ce man vyra susiradus, kad jo vardas prasidetu ta pacia raide kaip ir mano biggrin.gif
Nida liepa
QUOTE(gutte86 @ 2009 06 19, 22:51)
man tai baisu... visiskai nepatinka  schmoll.gif
*

pritariu
.Serena.
man visai grazu kai vaiku vardai prasideda is tos pacios raides rolleyes.gif
rapoja
Jei vardai gražūs-kodėl ne?Tada gražu thumbup.gif
otema
Nematau prasmės derinti vardus iš tos pačios raidės. Aišku jei Jūs matot kažkokią prasmę, turit tradicijas, kodėl gi ne..smile.gif
djusted
Pazistu seima kur ir tetis ir mama ir dukryte ir sunukas visi is S smile.gif
Kodel gi ne, jei zmonems taip noris smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.