Sveikos mamytės
Mes daug diskutavom, rašėmės pliusus ir minusus, bet galiausiai apsisprendėm neskiepyti. Kiek žmonių, tiek nuomonių, pabandyk ir tu pati priimti sprendimą
Mes tai skiepijomės,o ką patart labai sunku,nes labai daug nuomonių šiuo klausimu
Šia tema jau 50 puslapių prirašyta - Sena rotaviruso tema
Nezinau... mes pasiskiepijom ir man kazkaip ramu (nusispjaunu triskart per peti), nekimba "zarazos"
Nebutu tas rotavirusas toks baisus, gal niekas neiskotu ir neisradinetu vakcinu. Jei yra bent maza galimybe apsaugoti vaika nuo tokiu baisiu virusu, tai kodel to nepadarius?? Kazkas senoj temoj rase, kad vaikas netoleruoja vakcinos, jam raizo pilvuka, dar imunintetas nusilpo ir slogiukas prasidejo. Na jei jau vakcinos netoleruoja, tai taip iseina, kad rotavirusa vaiko organizmas lengviau toleruos???
brangi vakcina
QUOTE(giedraskiedra @ 2008 12 19, 17:08) Tai niekas ir nesiginčija, kad virusas baisus QUOTE(ma @ 2008 12 21, 11:22) vaiko sveikata dar brangesne... QUOTE(VelDan @ 2008 12 21, 13:38) Tai niekas ir nesiginčija, kad virusas baisus Higiena nera pagrindisnis apsisaugojimo budas nuo rotaviruso. Geras straipsnis raso: Profilaktinės priemonės gali būti nespecifinės ir specifinės. Nespecifinės profilaktinės priemonės tai griežti sanitarijos ir higienos reikalavimai, rankų higienos standartai vaikų kolektyvuose, stacionaruose. Tačiau šios priemonės neapsaugo nuo ligos, tik sumažina jos plitimą. Vienintelis ir patikimas RVI kontrolės būdas tai vakcinacija. Dar rasoma taip: Rotarix sudėtis labai skiriasi nuo anksčiau buvusių rinkoje rotaviruso vakcinų, kurios buvo ne žmogaus rotaviruso pagrindu. Galbut anksciau vaikai ir buvo, kaip rasot, bandomieji triusiai (as vakcina domejausi ne per seniausiai, tik kai patys vaikucio susilaukem)?!...skiepijomes siemet, tad tikrai negaliu teigti, kad mano vaikas buvo "eksperimentinis triusis", nes vakcina patvirtinta ES, atlikti saugumo, efektyvumo tyrimai, nustatyti salutiniai poveikiai...
Jezau, mamos, tik greičiau skiepykit savo atžalas! Mes ne per seniausiai taip sunkiai persirgom tuo Rotu, kad jį kur. Tikrai krapstyčiau tuos pinigėlius, ir pasiskolinčiau, kad galėčiau paskiepyt, bet mums jau vėlu
neskiepyta mano mažė sirgo 8d. ligoninėje su lašalinėm ir jei atsukus laiką atgal tikrai neskiepyčiau
QUOTE(giedraskiedra @ 2008 12 19, 17:38) Nezinau... mes pasiskiepijom ir man kazkaip ramu (nusispjaunu triskart per peti), nekimba "zarazos" Nebutu tas rotavirusas toks baisus, gal niekas neiskotu ir neisradinetu vakcinu. Jei yra bent maza galimybe apsaugoti vaika nuo tokiu baisiu virusu, tai kodel to nepadarius?? Kazkas senoj temoj rase, kad vaikas netoleruoja vakcinos, jam raizo pilvuka, dar imunintetas nusilpo ir slogiukas prasidejo. Na jei jau vakcinos netoleruoja, tai taip iseina, kad rotavirusa vaiko organizmas lengviau toleruos??? Na kartais ne del "baisumo" vakcinos isradinejamos, bet del to kad kazkam "apsimoka" ... QUOTE(vilniusw @ 2008 12 28, 17:22) Negalima susiaurinti "apsimokėjimo" sąvokos iki farmacinių kompanijų gaunamų pelnų
mes ilgai svarstem, taremes, konsultavomes su keliais gydytojais ir vis tik pasiskiepijom... net jei ir susirgs, zinosim kad padarem viska, kad tik maziui butu lengviau. Sveikata brangesne uz tuos pinigus, juolab kad kai kuriais atvejais leliukai net i reanimacja patenka...
Mes siandien pasiskiepijom. Kadangi pati esu medike ir dar pasitariau su labai kompetentingu pediatru, tai suvokiu shios ligos baisuma. visame pasaulyje kasmet nuo shio viruso mirsta apie 1/2 milijono vaiku. daug kas raso kad ir paskiepinti vaikai suserga... Domejausi shiuo klausimu ir paaiskejo, jog jei skiepijamas vaikas nenuryja visos jam duodamos dozes, ar veliau valgydamas gausiai atpila ir i organizma nepatenka pakankamai vakcinos, toks vaikelis nesiskaito pilnai imunizuotas ir jis susirgti gali. Geriamosios vakcinos tuo ir skiriasi nuo injekciniu, kad pilno patekimo i organizma uztikrinti negali. Taciau kas turi nors menkiausia supratima apie imunologija, supranta jog visvien organizme jau buna pasigaminusiu antikunu, kurie pradeda kovoti su antigenais tik pakliuvus i organizma, kuomet nevaksinuoti tuo metu laukia imuninio atsako, o antikunu gamybos procesas nera jau toks greitas.
p.s. mamoms kurios visgi nusprende savo vaikeli vakcinuoti. vaikelis tampa uzkrato nesiotoju ypatingai praejus savaitei po vakcinacijos. Su ismatom pasisalina gyvas ligos sukelejas, todel siuo laikotarpiu patartina grieztai laikytis higienos reikalavimu, kiekviena karta plautis rankas po vystiklu keitimo. QUOTE(kytia @ 2009 01 06, 12:15) Mes siandien pasiskiepijom. Kadangi pati esu medike ir dar pasitariau su labai kompetentingu pediatru, tai suvokiu shios ligos baisuma. visame pasaulyje kasmet nuo shio viruso mirsta apie 1/2 milijono vaiku. daug kas raso kad ir paskiepinti vaikai suserga... Domejausi shiuo klausimu ir paaiskejo, jog jei skiepijamas vaikas nenuryja visos jam duodamos dozes, ar veliau valgydamas gausiai atpila ir i organizma nepatenka pakankamai vakcinos, toks vaikelis nesiskaito pilnai imunizuotas ir jis susirgti gali. Geriamosios vakcinos tuo ir skiriasi nuo injekciniu, kad pilno patekimo i organizma uztikrinti negali. Taciau kas turi nors menkiausia supratima apie imunologija, supranta jog visvien organizme jau buna pasigaminusiu antikunu, kurie pradeda kovoti su antigenais tik pakliuvus i organizma, kuomet nevaksinuoti tuo metu laukia imuninio atsako, o antikunu gamybos procesas nera jau toks greitas. p.s. mamoms kurios visgi nusprende savo vaikeli vakcinuoti. vaikelis tampa uzkrato nesiotoju ypatingai praejus savaitei po vakcinacijos. Su ismatom pasisalina gyvas ligos sukelejas, todel siuo laikotarpiu patartina grieztai laikytis higienos reikalavimu, kiekviena karta plautis rankas po vystiklu keitimo. Viskas teisingai, tik yra vienas niuansas
zinoma maziau issivysciusiose shalyse mirtingumas zenkliai didesnis. Taciau neimant krastutinumu reiktu atkreipti demesi ir i ligos sunkuma. Teko praktika atlikti infekcinej ligoninej, ir matyti serganciuosius.
Rotavirusine infekcija galima užsikrėsti keletą kartų, tačiau patys sunkiausi būna pirmieji du susirgimo atvejai. sunkiausiai serga kūdikiai, nes jie su rotavirusais susiduria pirmą kartą, todėl neturi imuninės apsaugos. Be to, jų mažesnės skysčių atsargos, greitesnė medžiagų apykaita. Be to, yrimais nustatyta, kad Rotarix skiepai 100 % apsaugo nuo labai sunkių ligos atvejų (gydymo reanimacijos skyriuose, skysčių lašinimo į veną) ir iki 70 % procentų nuo bet kokio virusinio viduriavimo. asmeniskai as manau jog vakcinacija tikrai geriau nei rizikuoti vaiko sveikata, zinoma jei finansines galimybes leidzia, nes skiepukai labai jau brangus. QUOTE(kytia @ 2009 01 06, 13:01) zinoma maziau issivysciusiose shalyse mirtingumas zenkliai didesnis. Taciau neimant krastutinumu reiktu atkreipti demesi ir i ligos sunkuma. Teko praktika atlikti infekcinej ligoninej, ir matyti serganciuosius. Rotavirusine infekcija galima užsikrėsti keletą kartų, tačiau patys sunkiausi būna pirmieji du susirgimo atvejai. sunkiausiai serga kūdikiai, nes jie su rotavirusais susiduria pirmą kartą, todėl neturi imuninės apsaugos. Be to, jų mažesnės skysčių atsargos, greitesnė medžiagų apykaita. Be to, yrimais nustatyta, kad Rotarix skiepai 100 % apsaugo nuo labai sunkių ligos atvejų (gydymo reanimacijos skyriuose, skysčių lašinimo į veną) ir iki 70 % procentų nuo bet kokio virusinio viduriavimo. asmeniskai as manau jog vakcinacija tikrai geriau nei rizikuoti vaiko sveikata, zinoma jei finansines galimybes leidzia, nes skiepukai labai jau brangus. Jei tiksliau, tai mirtingumas ženkliai didesnis tose šalyse, kur reikalinga medicininė pagalba dehidratacijos atveju nėra visiems pasiekiama Jei galit, patikslinkit teiginį dėl 70proc. apsaugos nuo bet kokio virusinio viduriavimo Beje, paminėtina dar ir tai, kad tebesitęsia klinikiniai vakcinos tyrimai dėl galimų vakcinos sąsajų su traukuliniu sindromu ir pneumonija Dar vienas klausimas, dėl galimybės platinti užkratą po vakcinavimo. Rankų plovimas yra reikalinga apsaugos priemonė, tačiau ji nėra absoliučiai patikima.Vadinasi, paskiepijus kūdikį, šeimos nariai, o ypač darželinio amžiaus broliukai ir sesutės, norom nenorom patenka į užsikrėtimo rizikos grupę
o kiek kainuoja vakcina ir kada galima skiepyti?
mano dukrytė persirgo,gydytoja sakė,kad iki 3m.įgyjo imunitetą.daug kur teko skaityti,kad skiepyti daug sunkiau serga.
http://www.google.lt/url?sa=t&source=w...AondhGTDUtL2EqQ Pastaruoju metu tarp medikų plinta nuomonė, kad būtų įvestas privalomas skiepas nuo rotaviruso, sukeliančio viduriavimą ir vėmimą 3-12 mėn. kūdikiams. Nei JK, nei Lietuvoje šis skiepas nėra privalomas. JK dar tik planuojama įvesti šią vakcinaciją, tuo tarpu Lietuvoje vaikučius galima papildomai paskiepyti už atitinkama mokestį. Ar ši vakcina bus įtraukta į privalomu skiepų kalendorių, dar nežinia. Paskutiniais duomenimis, GlaxoSmithKline Rotarix vakcina nuo rotaviruso turi daug šalutinių poveikių ir netgi gali sukelti mirtiną plaučių uždegimą.
Del procentu ir viso kito gal geriau pakomentuotu profesorius V. Usonis. Beje nesu linkusi cia delioti visu pliusu ir minusu, parasiau savo pozicija, kuria argumentavau. Toliau kiekvienos mamos reikalas pasitiketi medicina ar gryzti i akmens amziaus laikus paziureje ivairiu laidu ish rusijos kuriose pateikiama informacija gal ir skamba itikinamai, bet ganetinai ispusta (beje pastebejau jog rusai megsta shokiruojancias laidas leisti i eteri). Kiekviena pozicija turi savu pliusu ir minusu.
Beje Lietuva nera jau tokia treciaruse salis kur zmones bandymu triusiukai, shi vakcina europos komisijos iregistruota europos sajungos shalyse. Beje vakcinuojama du kartus , vienos vakcinos kaina apie 250, taigi gaunasi net 500 lituku QUOTE(kytia @ 2009 01 06, 10:45) kiekvienos mamos reikalas pasitiketi medicina ar gryzti i akmens amziaus laikus paziureje ivairiu laidu ish rusijos kuriose Nemačiau nei vienos laidos iš Rusijos (per toli gyvenu tikriausiai Vakcina (vakcinos) nuo rotaviruso turi per daug galimų šalutinių poveikių ir aš asmeniškai joje (jose) nematau visai jokios naudos. QUOTE(kytia @ 2009 01 06, 21:45) Del procentu ir viso kito gal geriau pakomentuotu profesorius V. Usonis. Beje nesu linkusi cia delioti visu pliusu ir minusu, parasiau savo pozicija, kuria argumentavau. Toliau kiekvienos mamos reikalas pasitiketi medicina ar gryzti i akmens amziaus laikus paziureje ivairiu laidu ish rusijos kuriose pateikiama informacija gal ir skamba itikinamai, bet ganetinai ispusta (beje pastebejau jog rusai megsta shokiruojancias laidas leisti i eteri). Kiekviena pozicija turi savu pliusu ir minusu. Beje Lietuva nera jau tokia treciaruse salis kur zmones bandymu triusiukai, shi vakcina europos komisijos iregistruota europos sajungos shalyse. Beje vakcinuojama du kartus , vienos vakcinos kaina apie 250, taigi gaunasi net 500 lituku atsiprašau gal aš ne į tema,bet nuo paukščių gripo vakcina,bandoma Lietuvoje http://www.google.lt/url?sa=t&source=w...uA7Idel1k5utiaQ QUOTE(delfinas @ 2009 01 06, 20:10) Vakcina (vakcinos) nuo rotaviruso turi per daug galimų šalutinių poveikių ir aš asmeniškai joje (jose) nematau visai jokios naudos. Dėl vakcinos naudos: tam tikromis sąlygomis ir aplinkybėmis vakcina gali būti ir yra naudinga. Ar ji pateisina savo kainą (piniginę ir ne tik) Lietuvoje- diskutuotinas klausimas. Įdomu būtų sužinoti, ar Lietuvoje yra nustatytas konkrečių rotaviruso tipų paplitimas QUOTE(delfinas @ 2009 01 06, 21:40) Nemačiau nei vienos laidos iš Rusijos (per toli gyvenu tikriausiai Vakcina (vakcinos) nuo rotaviruso turi per daug galimų šalutinių poveikių ir aš asmeniškai joje (jose) nematau visai jokios naudos. sutinku! Papildyta: QUOTE(kytia @ 2009 01 06, 21:15) Del procentu ir viso kito gal geriau pakomentuotu profesorius V. Usonis. Beje nesu linkusi cia delioti visu pliusu ir minusu, parasiau savo pozicija, kuria argumentavau. Toliau kiekvienos mamos reikalas pasitiketi medicina ar gryzti i akmens amziaus laikus paziureje ivairiu laidu ish rusijos kuriose pateikiama informacija gal ir skamba itikinamai, bet ganetinai ispusta (beje pastebejau jog rusai megsta shokiruojancias laidas leisti i eteri). Kiekviena pozicija turi savu pliusu ir minusu. Beje Lietuva nera jau tokia treciaruse salis kur zmones bandymu triusiukai, shi vakcina europos komisijos iregistruota europos sajungos shalyse. Beje vakcinuojama du kartus , vienos vakcinos kaina apie 250, taigi gaunasi net 500 lituku beje usonis skiedzia nesamones ir klaidina zmones! QUOTE(dange @ 2009 01 06, 11:39) Dėl vakcinos naudos: tam tikromis sąlygomis ir aplinkybėmis vakcina gali būti ir yra naudinga. Mano (ir kokių 90 proc. aplinkinių) sąlygomis beigi aplinkybėmis ši vakcina nėra ir negali būti naudinga QUOTE(ma @ 2009 01 07, 11:57) Informacija apie Rotarix'o ir pneumonijos ryšį "prabėgo" per žinaisklaidos priemones berods praėjusių metų pavasarį-vasarą.Vėliau teko skaityti kompanijos komentarus. Žodžiu po daugybės skaičiavimų, perskaičiavimų ir statistinių rezultatų dėliojimų, padaryta išvada, jog duomenų, patvirtinančių šį ryšį nepakanka, tačiau tolimesni tyrimai šia linkme- būtini
o mes pasisikiepijome ir patenkinti nes aplink mus buvo serganciu o musiske tfu tfu tfu isliko sveika, cia kaip kieno organizmas reaguoja, tiek ir kiti skiepai kad ir nuo gripo, kartais sukelia ir mirti.
Mano dukrytei jau 3 mėnesiai. Niekaip neapsisprendžiam ar skiepyti nuo rota viruso ar ne, juolab, kad apsispręsti reikia iki 6 mėn. ir vakcina ne tokia jau pigi (apie 500 lt.) Kaip elgėtės jūs? Ir kodėl?
skiepų skyrelis http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showforum=108
mes pasiskiepijome,mano nuomone,jeigu yra nors menkiausia galimybe padeti savo vaikui jei neisvengti tai nors palengvinti liga(nors ir nupirkus ta galimybe),tai as tik uz!!! man mano vaiko sveikata yra brangesne.ir kai konsultavausi su pediatru(tikrai geru speciolistu) man jo argumentai pasirode itikinamesni nei"as skaiciau"-"ten buvo parasyta"-sorry,tikrai nieko nenorejau izeisti
Tuo metu, kai sirgom rotu, keikiausi, kad nėra vakcinos nuo roto. Dabar kai vakcina yra ir galiu palyginti ligos sunkumą ir kainą, manau kad neverta. Juolab kad ir pasiskiepijus, rizika išlieka. Tą patį patyrėm su vėjaraupių vakcina Varilrix - sėkmingai prasirgom nors ir skiepijomės
Siūlau akciją GSK - pažadėkit grąžinti pinigus, jei skiepyti vaikučiai vistiek suserga
tai va drauge paskiepijo savo dukriuka ,o vaikas vistiek susirgo
Kiek pakalbejom su draugais, turincius lelius tai niekas neskiepijo... Ir daktare musu sake, savo vaiko neskiepietu...
Mano vaikas prieš mėnesį prasirgo ROTO virusu,kurį beje pasigavome ligoninėje,o skyriuje moka taip "gerai gydyti vaikus",kad teko į reanimaciją gultis,kur vaikas per 15 min. atsigavo.
Kad ir kaip buvo sunku,bet nemanau kad jei galėčiau laiką atsukti atgal,skiepyčiau.Be šio viruso yra dau baisesnių ligų,ir nuo visų,deja,vaikų nesuskiepysim. Susirgus ROTO,reikia nedelsti ir kuo skubiau kreiptis į gydymo įstaigą,nes šiuo atveju pavojingiausias skysčių netekimas.Laiku suteikus pagalbą,vaikas paros bėgyje atsigauna. P.S.Jei tik įmanoma,aplenkti INFEKCINIŲ LIGŲ SK.
sveikos, na as paskiepijau dukryte siuo skiepu, bet nesakyciau, kad labai del to dziaugiuosi. jei laika reiketu sukti atgal, gal neskiepyciau-nesakau, kad pakenke, nesakau, kad padejo, bet tiesiog nesu linkusi visu imanomu skiepu suvaryt vaikui.
sunus sirgo rota virusu-sunkiai, deja jis jau per didelis skiepyti, va sunaus liga ir paskatino paskiepyti mergyte. o va koleges sunus kas met sunkiai serga rota virusu (gal 4 m) , kiek ji nedarbingumu eme, kiek gulejo infekcinese ir ne savaite, o po kelias vis savaites, po to kol vaikui imuniteta atstatydavo, nes nusivemes, nusividuriaves , daug svorio netekes, nusilpes budavo, po menesi nedarbingumo, vaikui imunitetas nusilpo, sirgti pradejo kitomis ligomis, tai vat ir spresti reikia.
dėl roto viruso. sirgome būdami metukų laiko. liga nesunki, jei laiku kreipiamasi į gydytojus. aš greitąją iškviečiau kiek vėlokai, tik kai mažiulis atsisakė gerti skysčius. sirgome keturias dienas. gydymas: lašelinės, gerosios bakterijos, smecta, espumizan. ir vaistai nuo temperatūros. pirmos trys dienos sunkios, po to viskas ok. aišku, priklauso nuo vaiko imuniteto. užkrėtėme bendraamžę kaimynės mergytę. ji dar valgo mamos pieną. tai šios neguldė net į ligoninę, nes, pasirodo, maitinami MP šia liga praserga labai lengvai. ir tikrai dvi dienas paviduriavo(po keturis kartus per dieną), vėmė tris kartus, o po to pasveiko galutinai. beje po šios ligos kuriam laikui atsiranda imunitetas tam roto viruso štamui, kuriuo prasirgote. kaip aiškino gydytoja, plinta per nešvarias ligas, būdingas sezoniškumas. virusas mėgsta šaltą laikotarpį. be roto dar yra noro. labai panaši liga. skiepai beprasmiai. kaimynystėje gulėjo trijų mėn. skiepytas nuo roto. svarbiausia laikytis higienos, na o jei turėjot kontaktą tai telieka gerti daug skysčių bei gerąsias bakterijas. serga ne tik vaikai, bet ir suaugę. nustatoma liga padarius išmatų pasėlį. infekcinėje ligoninėje pacientai privalo gulėti su tomis pačiomis diagnozėmis tose pačiose palatose. Santariškėse dėl to problemų nebuvo. vos nustatė diagnozę, iškart apgyvendino su likimo broliais. liga nėra tokia baisi kaip ją piešia. beje, manau, kad ne viena mes ja sirgome vaikystėje. bent jau aš prisimenu, kad panašiais simptomais sirgo mūsų kaimynės berniukas, ale visi galvojo, jog apsinuodijo.
Papildyta: p.s. nešvarias rankas turėjau pasakyti
Prasirgome ir mes visa šeima Roto ir Noro virusais
asmeniškai aš prieš skiepus, ir taip tos chemijos daug QUOTE(TOCAMI @ 2009 01 18, 18:34) 1. tai šios neguldė net į ligoninę, nes, pasirodo, maitinami MP šia liga praserga labai lengvai. ir tikrai dvi dienas paviduriavo(po keturis kartus per dieną), vėmė tris kartus, o po to pasveiko galutinai. 2.beje po šios ligos kuriam laikui atsiranda imunitetas tam roto viruso štamui, kuriuo prasirgote. 3. skiepai beprasmiai. kaimynystėje gulėjo trijų mėn. skiepytas nuo roto. 4. liga nėra tokia baisi kaip ją piešia. 1. Cia irgi priklauso nuo imuniteto 2. Irgi nevisiems. Vienais metais rotavirusu sirgom kas menesi 3. Triju menesiu kudikiui skiepai sitie dar buvo nesusiformave, garantuoju, kad net nesuduota visa vakcija, nes jos yra dvi ar trys, priklausomai, kokia pasirenki. Jas susuoda tam tikrais intervalai-ka pusantro ar kas du menesius, gerai nepamenu. Tai jei sudave pirma vakcina 1,5 menesio, antros dar nebuvo sudave-todel vaikas ir sirgo. 4. Baisi baisi...
As taip pat neskiepijau , nes manau kad tai pinigu plovimas
Na mes kaip jau ir apsisprendėm nesiskiepyti... Aišku, nesinori sirgti tokai baisia liga, bet juk būna, kad serga ir paskiepyti...
skaitau mamyciu pasisakymus ir nezinau, verta man vaikas skiepyti ar ne
QUOTE(edke @ 2009 01 11, 20:26) Mano dukrytei jau 3 mėnesiai. Niekaip neapsisprendžiam ar skiepyti nuo rota viruso ar ne, juolab, kad apsispręsti reikia iki 6 mėn. ir vakcina ne tokia jau pigi (apie 500 lt.) Kaip elgėtės jūs? Ir kodėl? o kas ten iki 6 mėn vyksta? Kodėl negalima vėliau? niekada neskiepinsiu savo vaikų tokia nesąmone. Sutinku, ja sirgti sunku, bet... tik parą ar dvi. Jei nervai silpni - guli ligoninėj, jei stiprūs - būni namie. Vaistų nėra. Reikia turėti sauskelnių ir daug servetėlių. Skysčių gėrimas. Jei pavyksta įkalbint vaiką išgert smecta - tai ir visas pasiekimas. valgyt galima tik džiuvėsį ir ryžių galetes... mano vaikams patiko. galetės
aš dar kartą sakau, kad liga nebaisi. prasirgom. pagailėkit vaiko. vakcina pakankamai nauja. ar absoliučiai saugi neaišku. roto virusas, kaip ir gripo turi ne vieną štamą(nu tipo rūšį), pasiskiepysit nuo vieno štamo, o kur garantija, kad nepasigaus kito? jums spręsti. vakcina ne pigi, gal tuos pinigėlius investuokit į mažylio grūdinimą, ar jam patinkančius užsiėmimus. liga sunki, jei leidi vaikui dehidratuoti. todėl susirgus negalima užsiimti aviveikla, o reikia kreiptis į medikus. jei kokiam "kalabybiškyje" vaikas mirė, nes dehidratavo, tai gal ne tik felčerė kalta. mamai, kai vaikutis tapo vangus apatiškas, reikėjo greitąją kviesti. viena felčerė, tai dar ne poliklinika. yra ir kitų specialistų. bet mūsų dauguma tokios: daktarytė pasakė ir šventa". nei šventa nei ką. bent jau pasiklausti reikia, kokie simptomai gali reikšti pablogėjimą, į ką atkreipti dėmesį ir pan.
dėl antro argumento. sirgti rotu kas mėnesį? ar žinot, kad persirgus rotu žarnynas dar apie porą sav. jautrus. tai kaip prižiūrėjot ir kur vedžiojot savo lelių, kad kas mėn. sirgo rotu? kad trijų mėn kūdikiui nesusiformavo nuo skiepo imunitetas gal, bet jei būtų neskiepiję, gal iš viso būtų nesirgęs, nes kas žino, gal imunitetas ir neatlaikė šio skiepo ir įsileido ligą. juk kūdikio imunitetas ir taip turi ką veikti pagal skiepų kalendorių, bet kam dar jam duoti tokių neefektyvių vakcinų nežinau. liga nėra baisi, gal labiau jautriai mamai sunku žiūrėt į vemiantį savo vaiką. bet kai žinai, kad pasveiks per tris dienas, tai tiesiog stengiesi padėti jam ir tiek. nereikia čia užsiimt gasdinimu. nuo roto miršta Indijoje, bet ne Lietuvoj, tik teikitės į medikus kreiptis jei jau užsikrėtėt, o kad kas mėnesį nesirgtumėt(negaliu patikėt, kad taip būna) plaukit rankas ir valykit namus. |