QUOTE(sena pažįstama @ 2011 03 16, 15:14)
O kam virinti parduotuvini pienuka, jei jis ten jau karta virintas?
Nusipirkot, pasildet-ir drasiai duokit
Nusipirkot, pasildet-ir drasiai duokit
O as virinu, man taip "saugiau" ir patikimiau atrodo.
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 03 16, 15:14) O kam virinti parduotuvini pienuka, jei jis ten jau karta virintas? Nusipirkot, pasildet-ir drasiai duokit O as virinu, man taip "saugiau" ir patikimiau atrodo. QUOTE(Sonie @ 2011 03 17, 11:35) As situ klausimu kategoriska. Esu tik uz pienuka ir juolab tokiam dideliam vaikui visiskai su jumis sutinku ir pritariu 100proc mano dukriukas,pieneli gerti pradejo labai anksti nuo 6men,ir ka augam,nieko blogo nenutiko
maniškei 1,3mėn. geria mišinuką
QUOTE(Sonie @ 2011 03 17, 12:35) As situ klausimu kategoriska. Esu tik uz pienuka ir juolab tokiam dideliam vaikui mes geriam pienuką, žinoma buvo laikas kai vakarais neužtekdavo mano pienuko, tai duodavom mišinuko, bet kai suėjo metukai pradėjom ragauti ir pienuko, o dabar jau visiškai perėjom tik prie pienuko ir apie mišinukus net negalvojam o kai dar straipsnių randi apie mišinukus, tai gal geriau pienukas be jokių vitaminų beje čia straipsniukas apie Aptamil, bet gali ir su kitais kada taip atsitikti http://verslas.delfi.lt/business/atsaukiam...l.d?id=43230483 QUOTE(Rutukas111 @ 2011 03 17, 17:19) visiskai su jumis sutinku ir pritariu 100proc mano dukriukas,pieneli gerti pradejo labai anksti nuo 6men,ir ka augam,nieko blogo nenutiko QUOTE(jurackaaa @ 2011 03 18, 20:18) maniškei 1,3mėn. geria mišinuką ryte vakare. kol gers tol duosiu o i darzeli irgi misinuko buteliukus desit? Baikit vaika auginti ant tos chemijos. Metu ir 3 menesiu mergyte jau tikrai pakankamai didele pienukui QUOTE(viola78 @ 2011 03 20, 00:00) mes geriam pienuką, žinoma buvo laikas kai vakarais neužtekdavo mano pienuko, tai duodavom mišinuko, bet kai suėjo metukai pradėjom ragauti ir pienuko, o dabar jau visiškai perėjom tik prie pienuko ir apie mišinukus net negalvojam o kai dar straipsnių randi apie mišinukus, tai gal geriau pienukas be jokių vitaminų Ir taip siais laikais pripumpuota tu E visur, prikista chemiju visokiu, net ir tas pienas velnias zino is kokios karves ir kuom sertos, bet vistiek 1000 kartu geriau nei misinys... o del vitaminu as irgi pilnai pritariu QUOTE(Sonie @ 2011 03 20, 00:39) o i darzeli irgi misinuko buteliukus desit? Baikit vaika auginti ant tos chemijos. Metu ir 3 menesiu mergyte jau tikrai pakankamai didele pienukui Ir taip siais laikais pripumpuota tu E visur, prikista chemiju visokiu, net ir tas pienas velnias zino is kokios karves ir kuom sertos, bet vistiek 1000 kartu geriau nei misinys... o pienuką mes imam iš savo kaimo, kaimynės, kur tikrai žinau kad niekuom nešeria ir naudoja tik sau ir mums dar kai reikia duoda QUOTE(viola78 @ 2011 03 20, 01:25) o pienuką mes imam iš savo kaimo, kaimynės, kur tikrai žinau kad niekuom nešeria ir naudoja tik sau ir mums dar kai reikia duoda o mesytes mes niekur nerandam tokios QUOTE(Sonie @ 2011 03 20, 13:35) o mesytes mes niekur nerandam tokios dabar intere galima rasti ūkininkus netoli jūsų gyv vietos, nuvažiuoti susipažinti, ūkio pasižiūrėti man paprasčiau, nusipirkom sodybą, o ten geri kaimynai, patys vaikus augina ir verslu neužsiima, tai tikrai žinau, kad viskas sveika ir ekologiška QUOTE(viola78 @ 2011 03 20, 13:42) dabar intere galima rasti ūkininkus netoli jūsų gyv vietos, nuvažiuoti susipažinti, ūkio pasižiūrėti man paprasčiau, nusipirkom sodybą, o ten geri kaimynai, patys vaikus augina ir verslu neužsiima, tai tikrai žinau, kad viskas sveika ir ekologiška Aciu uz info butinai reiks pasisieskoti
Nepamirskyte kad pieno ir pieno produktu nepatartina duoti vaikui karsciuojant, tai sukelia vemima.
QUOTE(Sonie @ 2011 03 17, 12:35) As situ klausimu kategoriska. Esu tik uz pienuka ir juolab tokiam dideliam vaikui mielai girdyčiau pienuką, bet...pagerėm savaitėlę - rezultatas, aštri alergija, žaizdotos kojelės, nemiegotos naktys, bėrimai, užkietėję viduriukai QUOTE(Smilga* @ 2011 03 21, 21:19) mielai girdyčiau pienuką, bet...pagerėm savaitėlę - rezultatas, aštri alergija, žaizdotos kojelės, nemiegotos naktys, bėrimai, užkietėję viduriukai tai gal tik tam pienukui alergiškas, galima pabandyti vietoj karvės, ožkos pienuko duoti o be to, kartais pereinant nuo mišinuko prie karvės pieno reikia palaipsniui, duoti skiestą galimą, kad vaikas priprastų ir nebūtų jo organizmui didelis šokas QUOTE(Smilga* @ 2011 03 21, 21:19) mielai girdyčiau pienuką, bet...pagerėm savaitėlę - rezultatas, aštri alergija, žaizdotos kojelės, nemiegotos naktys, bėrimai, užkietėję viduriukai O misinuka duodate karves pieno pagrindu? Pilnai suprantu, kad buna ir alergisku vaikiuku, tada taip - tik misinukas, bet sneku tik apie karves pienuka nealergiskiems vaikams QUOTE(viola78 @ 2011 03 21, 23:28) tai gal tik tam pienukui alergiškas, galima pabandyti vietoj karvės, ožkos pienuko duoti o be to, kartais pereinant nuo mišinuko prie karvės pieno reikia palaipsniui, duoti skiestą galimą, kad vaikas priprastų ir nebūtų jo organizmui didelis šokas manyciau jeigu vaikas alergiskas karves pieno baltymui tai jis bus alergiskas ir tradiciniams misinukams, nes jie taip pat karves pieno pagrindu pagaminti
kaitalioju. kai turiu sviezio pieno- pienuko, kai jau keleta dienu pastovejes misinuko..
Mes pradejom gerti karves piena
Jei duodat piena, tai bent jau ne karves, o ozkos. Daug info yra apie karves piena,kodel geriau rinktis ozkapieni, tai nesiplesiu.
QUOTE(Darfe @ 2011 03 26, 12:53) Jei duodat piena, tai bent jau ne karves, o ozkos. Daug info yra apie karves piena,kodel geriau rinktis ozkapieni, tai nesiplesiu. čia diskusija verda ar mišinys ar pienas, tad manau daug kas sutiktų, kad pienas geriau, tik jis turi būti natūralus be jokių vaistų liekanu ir t.t. o karvės ar ožkos, tai gal ir geriau tas ožkos pienas, bet jei vaikas neelergizuoja, tai gali drąsiai gerti ir karvės pienuką
Kol kas dar pati maitinu, bet jau po truputi duodu pienuka Dobilas. Jokiu berimu nebuvo, nesuviduriavo. Tik kad mazai dr jo isgeria, tik apie 40 ml vakarais, o kartais ir isvis negeria....
Mums beveik 2 metai, dar geriam prieš miegą Aptamilio mišinuką, nes karvės pieno nelabai mėgėja. Pieną, giretinę ir vaškę perkam iš ūkininkų. Tai Košes virtas ant pieno ir pan valgo.
QUOTE(foccusiss @ 2011 04 04, 16:10) Kol kas dar pati maitinu, bet jau po truputi duodu pienuka Dobilas. Jokiu berimu nebuvo, nesuviduriavo. Tik kad mazai dr jo isgeria, tik apie 40 ml vakarais, o kartais ir isvis negeria.... Mano irgi taip pat, dar labai mažai geria, arba visai kurią dieną negeria, bet čia viskas dėl to, kad gauna MP-tai aš perdaug ir nepergyvenu, baigs gerti MP, pradės karvės pienuką
O mes gerem MP iki 13 men, o paskui misinuka pries miega ir anksti ryte.. ragavaom ir [irktini piena.. bet kazkaip man saugiau atrodo misinukas, be to manau kad jame daugiau vitaminu.. bet nuo dvieju metuku greiciausiai uzteks ir pirktinio pienuko, nes gal jau vakarais negers
QUOTE(Donatuke @ 2011 04 05, 22:10) O mes gerem MP iki 13 men, o paskui misinuka pries miega ir anksti ryte.. ragavaom ir [irktini piena.. bet kazkaip man saugiau atrodo misinukas, be to manau kad jame daugiau vitaminu.. bet nuo dvieju metuku greiciausiai uzteks ir pirktinio pienuko, nes gal jau vakarais negers Vitaminu daug labai misinuke ir visi jie sintetiniai, man atrodo vargu ar ten viskas pasisavinama...
Na mes kolkas ryte ir vakare geriam misinuka, siaip valgot daug pieno produktu - suriai, jogurtai varske, pilam pienuka i kose, viskas tvarkoj, nebuvo ne karto isberta. Laukiu vakare mama is kaimo parves pienuko, bandysim juo pakeisti vakarini misinuka.
O sakykit, ar butina pienuka skiesti ir kokiu santykiu?
Vyresneliui nuo metuku duodavau virinta karves piena. Mazyli kol kas maitinu naktimis pati, bet diena jau duodu ir virinto karves pieno
QUOTE(Lietuvaitee @ 2011 04 17, 15:26) Vitaminu daug labai misinuke ir visi jie sintetiniai, man atrodo vargu ar ten viskas pasisavinama... prirašyta daug vitaminų, ir reklama tam sukurta, net gydytojai agituoja už mišinius, bet ar čia jau didelis gėris, tai nežinau, nežinau QUOTE(eveeez @ 2011 04 17, 15:42) Šiaip nebūtina, bet kartais vaikiukai atsisako gerti gryną karvės pienuką, tai kad priprastų tenka skiesti, o kiek skiesti, tai vėlgi nuo vaiko prieklauso, nuo karvės pieno riebumo, o paskui vandenuko kiekį palaipsniui mažinti reikia, kol galiausiai pradeda gerti ir gryną
Mes geriam misinuka, jis nera toks sunkus ir riebus (sunkiai virskinamas) kaip karves pienas. O be to misinuke naudingu ir reikalingu medziagu tikrai daugiau nei karves ar ozkos piene
Aptamil geriam viena karta, kosias su pienu verdu
Mums 1.4 m, geriam pries miega Aptamil, i koses pieno nepilu, nes dukryte beria, bet sumaisau kose su jogurtu, labai skanu
Mes iki 2m gerem Aptamil pienuka pries miega du kartus dienoj, o karves pieno neistengem pamegti.
Parduodu Aptamil Kinder Milch 1+ visa pakuote ir dar viena pakeli.galiojimas iki 2012 04 06. Gal kam reikia i a.z.
Mes nuo metuku gerem piena, na bent sis tas naturalaus (ne miltai sintetiniai). pirkdavau ekologiska ir pervirdavau pati (taip ramiau man
sveikos brangiosios.esu naujoke, tikiuosi manes neisvysit.auginu metu ir jau triju menesiu vaikiuka-berniuka
Iki metukų gėrėme Semperi,bet po to pradėjau bandyti naminį karvės pieną,bet skiestą ant pusės,nes riebus.
Pati maitinau iki 1,3 metuku ir nuo tada nei misinuku, nei pieno neduodu. Pieno produktu prisivalgo su kosem, jogurtukai, varskytes ir t.t. O del misinuku tai as skeptiska (aisku, nekabu apie tai, kai mama neturi savo pienelio leliukui!). Geriam arbateles, o labiausiai megstam paprasta vandeni
Mišinukas sveikiau, bet duodavau pieną taip jau ramiai, kaip kada pasitaiko nuo 2 metų. Iki tol irgi gerdavo pieną, bet rečiau.
manoji gere Holle misinuka, kai pasibaige valstybes kompensuojamas brangusis neocate, ir kai jau buvau perzengus i antra antro nestumo puse, ir mano pienuko atsisake. Po kiek menesiu viena diena eme ir atsisake buteliuko ir misinio apskritai. Nei pienas, nei misinys jos jau nebedomina, pauosto ir sako "ne".
Tai vat ir turiu 3,5 dezutes dar ilgai galiojancio ekologisko holle misinuko nuo vieneriu metu. Gal kam reikia?
Mes gerem nuo metu skirta misinuka, paskui perejom prie pienuko
QUOTE(jur-kli @ 2011 05 08, 18:02) Pati maitinau iki 1,3 metuku ir nuo tada nei misinuku, nei pieno neduodu. Pieno produktu prisivalgo su kosem, jogurtukai, varskytes ir t.t. O del misinuku tai as skeptiska (aisku, nekabu apie tai, kai mama neturi savo pienelio leliukui!). Geriam arbateles, o labiausiai megstam paprasta vandeni mums 1,5metukų, vis dar lepinamės MP, karvės pienuko kaip tik pasiūliau savaitgalį su medumi, nes sergam, bet atsisakė, tai pieno produktų gaunam kaip ir jur-kli, darau varškytę iš naminio pienuko, valgom jogurtukus, sūrį, kartais su košėm gauna manoji pupa QUOTE(viola78 @ 2011 04 17, 23:37) prirašyta daug vitaminų, ir reklama tam sukurta, net gydytojai agituoja už mišinius, bet ar čia jau didelis gėris, tai nežinau, nežinau as tik uz naturalu produkta
Mes geriam misinuka ryte kai tik atsikelia, ir vakare, pries miega. Koses verdu su dvaro pienu (2.5 proc riebumo) perpus su vandenuku. Manau dar ilgai duosiu misinuka, maciau, kad yra ir nuo 2 metuku skirtu misinuku, tad duosiu
QUOTE(viola78 @ 2011 05 16, 17:17) gal ir klystu, bet kiek zinau, iki 3 metuku negalima vaikams medaus, na sistemismiskai bent jau nereikia, viena kita karta minimalus kiekis gal nepakenks, bet vis tiek gal reiktu atsargiau su medum. Nesupraskit prasau mano komento kaip pamokslo ar panasiai, tiesiog patarimas
nuo 6men visiskai atsisakem misinuko(savu noru)... nuo 11men pradejo gert karves piena,bet tik parduotuvini,kitokio neisiuliau...tai va jau nuo 11men geriam piena ir tuo patenkinti
QUOTE(asbk @ 2011 05 23, 16:06) gal ir klystu, bet kiek zinau, iki 3 metuku negalima vaikams medaus, na sistemismiskai bent jau nereikia, viena kita karta minimalus kiekis gal nepakenks, bet vis tiek gal reiktu atsargiau su medum. Nesupraskit prasau mano komento kaip pamokslo ar panasiai, tiesiog patarimas taip iki 3 metukų medaus produktai mažyliams nerekomenduojami, kaip stiprus alergenas, išimtis gali būti medaus ūkyje augantiems vaikams, jei jiems nepasireiškia elergija nuo medaus bet po truputį ant šaukštuko galo palaižyti mažylei aš jau seniai duodu, juk daug ką mamos duoda paragauti savo vaikučiams
Mano mazyliui metai ir 7 men ir geriam misinuka skirta vaikams nuo 1+. Geria vakare pries miega, nakti ir per pietus. Neseniai bandziau duoti karves pieno, tai suviduriavo, galvojau gal siaip nuo ko, vaisiu per daug ar pan. Vel daviau misinuka ir viskas susitvarke. Po kiek laiko vel pabandziau neriebu karves piena ir vel tas pats, smarkiai suviduriavo. Ar gali buti, kad netoliaruoja karves pieno baltymo?
dukra gere piena parduotuvini dvaro
Nuo vienerių metukų pratinam prie karvės pieno, žinoma, neriebaus, vaikutis gerai jaučiasi, todėl per kurį laiką atsisakysim mišinuko visiškai
|