Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nekepti pyragai, pyragaičiai, tortai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Qrune
QUOTE(Monikaa @ 2009 12 01, 17:11)
o kokio mazdaug ieskai, kad tik pertepimas butu ar su vaisias>? galima paprastai su jogurtu ir zele kitas varianats:
2 stiklinės rūgščios grietinės
3/4 stiklinės cukraus pudros
1 stiklinė kokoso drožlių
1 šaukštas kakavos
grietinė+pudra+kakava suplakama. ir tepama  mirksiukas.gif

kitas:
1. Išvirti potirštę košę
2. Sukant šaukštu įtrinti pusę pakelio sviesto
3. Įmaišyti tarkuotą citriną (visą su žievele)
4. Sudėti smulkiai kapotus graikiškus riešutus.  nebandziau bet kas dare sake labai skanus ir nelabai supranta, kad manu kose  smile.gif

kitas:
3kiaušiniai,
250g cukraus,
250g sviesto,
3v.š. kakavos

Dubenėlyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, kiaušinius išplakti su cukrumi , suberti kakavą. Atvėsusią masę sumaišyti su ištirpintu sviestu (aš dedu sviestą į dar šiltą masę ir ten jis išsilydo). Viskas smile.gif  thumbup.gif
Dar labai skanu į kremą įberti graikinių riešutų.  paruoštą tortą papuošiu graikiniais riešutais. Baltą biskvitą partepus ne taip skaniai gaunasi. g.gif
*


Aciu,sendien pabandysiu pagal siuos,iskyrus su kose,nes nera pirkti pas mus smile.gif O gal ir vaisiu turite,isbandysiu viska smile.gif
justina*
greitas ir skanus tortas:
pirktinis biskvitas
1s zelatinos
1l jogurto
vaisiai
zelatinos sauksta istirpinu karstam vandenyje, supilu i jogurta. ant biskvito pilu 1/3-isdelioju vaisius supjaustytus, tada biskvita, vel jogurta, vel vaisius.vel biskvita, jogurta ir vaisius. palaikau kelias val saldytuve, geriausia per nakt- skanus tortas gaunasi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif svarbu- siltai nelaikyti 4u.gif
gekoniuke
QUOTE(bea @ 2004 04 22, 16:57)
Shitas receptas yra kitoje temoje, bet kad autorei nereiktu ieshkoti, idedu cia

Mary Berry nekeptas avietinis sūrio tortas

10 porcijų
Pagaminimo laikas: 45 min. + šaldymas
~439 kalorijos vienai porcijai

3 šaukštai šalto vandens
15 g želatinos
500 g aviečių (aš naudojau šaldytas)
4 šaukštai aviečių likerio (galima brendžio pilt)
250 g mascarpone sūrio
150 ml grietinės
2 kiaušiniai
125 g cukraus pudros

Pagrindui
125 g sausainių (aš naudojau selga) sutrupinti
60 g sviesto ištirpinti
30 g demerara cukraus
45 g graikinių riešutų

Papuošimui:
150 ml plakamos grietinėlės
keletas aviečių
mėtų lapeliai

23 cm per šoną uždaroma kepimo forma

1. Pagrindui sutrupinam sausainius, sumaišom juos, kapotus riešutus, cukrų ir tirpintą sviestą. Kepimo formos dugną išklojam sviestinių popieriumi, ant jo sudedam padarytą masę ir tolygiai ja paskirstom bei apspaudžiam šaukštu.
2. Želatiną užpilam šaltu vandeniu ir paliekam išbrinkti. Tuo tarpu išplakam grietinę, į ją sudedam trynius ir sūrį, plakam. Atskirai išplakam baltymus su cukrumi. Avietes pertrinam per sietelį, kad neliktų grūdelių. Želatiną su vandeniu pašildom karšto vandens vonioje, kad ji ištirptų. Baltymus sumaišome su sūrio-grietinės-trynių mase. Į ja maišant supilam želatiną. Kai truputį apstings (~10 min.), supilam avietes ir išmaišom. Sukrečiam į formą, išlyginam viršų. Pastatom šaltai.
3. Konditeriniu švirkštu puošiame tortą plakta grietinėle. Tada jei turime dedame avietes, mėtų lapelius. Skanaus!

*


Sveikos 4u.gif man l. skanus šitas tortas atrodo, bet l. užkliuvo kiaušiniai, man psichologiškai britku žali kiaušiniai, noriu paklaust patyrusių, ką duoda kiaušiniai tokiam tortui, ir ar galima apsieit be jų? ir kokio riebumo grietinės reikia nes iš tokios kokią gaunu iš kaimo man sviestas akimirksniu išsisuks blush2.gif Ačiū už paaiškinimus 4u.gif
Glee
Kas galėtų papasakoti kaip galima būtų pasigaminti kokių nors šokoladinių ar kitokių saldainių? 4u.gif gal yra atskira tema apie tai tik aš jos nerandu? g.gif
Vikucce
QUOTE(Do @ 2009 12 07, 19:30)
Kas galėtų papasakoti kaip galima būtų pasigaminti kokių nors šokoladinių ar kitokių saldainių? 4u.gif  gal yra atskira tema apie tai tik aš jos nerandu? g.gif
*


Atskiros temos lyg ir nėra, bet receptukų galima rasti Saldžių patiekalų ir Kalėdinių kepinių tėmelėse mirksiukas.gif
Citrusinė
Pats skaniausias tinginys smile.gif
*Pavasarė*
Sveikos,
Gal kas man pagelbės ax.gif
Mačiau Stašaitytės laidoje, kaip darė iš šaldytos sloksniotos tešlos "Napoleoną". Gal kas užsirašėte, ar šiaip numanote, kokiu kremu tiktų pertepti iškeptus lakštus?
Galvoju, gal užtektų minkštą sviestą išsukti ir sumaišyti su kondensuotu pienu g.gif
*ultraviolet*
Sveikutes mamytes nezinau ar cia pataikiau bet labai jau noriu pasidalinti nauju atrastu receptuku blush2.gif
NAMUOSE GAMINTI "RAFAELO"

Jums reikes:
200g. varskes(riebios)
100g. kokoso drozliu + apvoliojimui dar kokia 40-50g.
6 saukstai cukraus pudros
migdolu
1 nugreibta sauksta krakmolo

Varske sumaisome su su cukraus pudra kokosu (kokosa as sumalu iki miltu,bet nebutina) ir krakmolu...gerai isminkom..is gautos mases sukame rutuliukus i ju vidu idedame migdola( migdola as nuskutu bet nebutina) migdolas neturi matytis 4u.gif tada apvoliojame kokose..(atradau dabar naujove spalvotas kokoso drozles labai egzotiskai atrodo) wub.gif Dedame i saldytuva ir laikome per nakti..Isemus is saldytuvo iskart valgyt 4u.gif
SKANAUS 4u.gif 4u.gif 4u.gif
user posted image
liuce
wub.gif
ajivlis
smile.gif sveiki,rašau čia pirmą kartą .Noriu pasidalinti vienu super paprastu receptu.Taip kaip čia tema apie nekeptus gaminius-tokį ir pateikiu jūsų teismui.Reikia 2 pak .želė,geriausiai apelsinų,citrinų,žodžiu rūgštesnės.Tuos abu pakelius suberti į 0,5 l karštą virintą vandenį;ne verdantį.Gerai išmaišyti ir padėti šaltai kol visiškai atšals.Toliau reikia paimti gana nemažą stiklinį ar palstikinį dubenį ,įpilti į jį kondensuoto pieno BE CUKRAUS ir plakti elektriniu mixeriu kol masė padidėja dvigubai ar trigubai;tai užtrunka labai greit.Kol plakame ,kita ranka po truputį pilame atšalusią želė(nesustingusią)į tą dubenį.Masė didėja žaibiškai,tampa orinė,labai panaši į paukščių pieną.Toliau dedame įv.vaisius,uogas ,galima aguonų ir t.t.Permaišomee,sudedame į kokį gražų stiklinį indą ar tortinę su nuimamais kraštais ir į šaldytuvą kokioms 15 min.ir sustingęs galutinai.Puošti galima kaip tik fantazija veikia.Skaniausia būna vasarą su daug braškių.Kalėdoms -su aguonomis.Desertas gana saldokas ,todėl papildomai galima į ištirpintą želė dadėti citrinos sulčių šaukštelį arba pirkti želė su fruktoze,kurie nemėgsta saldžiai.Desertas idealiai tinka visoms besilaikančioms dietų,daugus ,nes nėra jokių kiaušinių baltymų,grietinėlės.Skoniu taip pat primena paukščių pieną.Skanaus,bandykit ir parašykit.Šis desertas mūsų šeimoje jau firminis.Labai mėgsta vaikai,ypač išlaižyti dubenį. biggrin.gif (nesustanginkit želė,tik atšaldykit ,prieš pildamos į pieną)
Masiania*
QUOTE(gb78 @ 2010 01 07, 12:54)
Sveikos,
Gal kas man pagelbės  ax.gif
Mačiau Stašaitytės laidoje, kaip darė iš šaldytos sloksniotos tešlos "Napoleoną". Gal kas užsirašėte, ar šiaip numanote, kokiu kremu tiktų pertepti iškeptus lakštus?
Galvoju, gal užtektų minkštą sviestą išsukti ir sumaišyti su kondensuotu pienu g.gif
*


Toje laidoje ji ir dare su kondensuotu pienu ir sviestu tik dar kazka dejo, gal citr. sulciu g.gif Neatsimenu, tik pamaniau, kad visai i Napoleono skonis turetu gautis nepanasu rolleyes.gif
patiko
niekur neberandu kaip pasidaryti bounty . Jei kas galit imeskit cia nuoroda.
Aciu 4u.gif
pragiedruliai
QUOTE(dailija @ 2010 01 14, 13:22)
niekur neberandu kaip pasidaryti bounty . Jei kas galit imeskit cia nuoroda.
Aciu 4u.gif
*


čia labai geras receptukas, tik angliškai... išbandytas ne sykį, puikiai pavykęs.
liuce
QUOTE(ajivlis @ 2010 01 13, 19:36)
smile.gif sveiki,rašau čia pirmą kartą .Noriu pasidalinti vienu super paprastu receptu.Taip kaip čia tema apie nekeptus gaminius-tokį ir pateikiu jūsų teismui.Reikia 2 pak .želė,geriausiai apelsinų,citrinų,žodžiu rūgštesnės.Tuos abu pakelius suberti į 0,5 l karštą virintą vandenį;ne verdantį.Gerai išmaišyti ir padėti šaltai kol visiškai atšals.Toliau reikia paimti gana nemažą stiklinį ar palstikinį dubenį ,įpilti į jį kondensuoto pieno BE CUKRAUS ir plakti elektriniu mixeriu kol masė padidėja dvigubai ar trigubai;tai užtrunka labai greit.Kol plakame ,kita ranka po truputį pilame atšalusią želė(nesustingusią)į tą dubenį.Masė didėja žaibiškai,tampa orinė,labai panaši į paukščių pieną.Toliau dedame įv.vaisius,uogas ,galima aguonų ir t.t.Permaišomee,sudedame į kokį gražų stiklinį indą ar tortinę su nuimamais kraštais ir į šaldytuvą kokioms 15 min.ir sustingęs galutinai.Puošti galima kaip tik fantazija veikia.Skaniausia būna vasarą su daug braškių.Kalėdoms -su aguonomis.Desertas gana saldokas ,todėl papildomai galima į ištirpintą želė dadėti citrinos sulčių šaukštelį arba pirkti želė su fruktoze,kurie nemėgsta saldžiai.Desertas idealiai tinka visoms besilaikančioms dietų,daugus ,nes nėra jokių kiaušinių baltymų,grietinėlės.Skoniu taip pat primena paukščių pieną.Skanaus,bandykit ir parašykit.Šis desertas mūsų šeimoje jau firminis.Labai mėgsta vaikai,ypač išlaižyti dubenį. biggrin.gif (nesustanginkit želė,tik atšaldykit ,prieš pildamos į pieną)
*




mmm kaip skaniai skaitosi lotuliukas.gif
Alexandra.R.
QUOTE(*ultraviolet* @ 2010 01 12, 09:17)
NAMUOSE GAMINTI "RAFAELO"


1 nugreibta sauksta krakmolo


*


super kvailas klausimas blush2.gif bet... ka jus vadinat nugriebtu saukstu? Toki kur jame tiek kiek pasiseme ar nubraukta (t.y.be kaupo)?
Mayfly
QUOTE(dailija @ 2010 01 14, 12:22)
niekur neberandu kaip pasidaryti bounty . Jei kas galit imeskit cia nuoroda.
Aciu 4u.gif
*


"Bounty saldainiai"
*ultraviolet*
QUOTE(Alexandra.R. @ 2010 01 14, 22:50)
super kvailas klausimas  blush2.gif bet... ka jus vadinat nugriebtu saukstu? Toki kur jame tiek kiek pasiseme ar nubraukta (t.y.be kaupo)?
*



Taip ta ir turejau omeny ax.gif be kaupo mirksiukas.gif
jurda
QUOTE(ajivlis @ 2010 01 13, 19:36)
smile.gif sveiki,rašau čia pirmą kartą .Noriu pasidalinti vienu super paprastu receptu.Taip kaip čia tema apie nekeptus gaminius-tokį ir pateikiu jūsų teismui.Reikia 2 pak .želė,geriausiai apelsinų,citrinų,žodžiu rūgštesnės.Tuos abu pakelius suberti į 0,5 l karštą virintą vandenį;ne verdantį.Gerai išmaišyti ir padėti šaltai kol visiškai atšals.Toliau reikia paimti gana nemažą stiklinį ar palstikinį dubenį ,įpilti į jį kondensuoto pieno BE CUKRAUS ir plakti elektriniu mixeriu kol masė padidėja dvigubai ar trigubai;tai užtrunka labai greit.Kol plakame ,kita ranka po truputį pilame atšalusią želė(nesustingusią)į tą dubenį.Masė didėja žaibiškai,tampa orinė,labai panaši į paukščių pieną.Toliau dedame įv.vaisius,uogas ,galima aguonų ir t.t.Permaišomee,sudedame į kokį gražų stiklinį indą ar tortinę su nuimamais kraštais ir į šaldytuvą kokioms 15 min.ir sustingęs galutinai.Puošti galima kaip tik fantazija veikia.Skaniausia būna vasarą su daug braškių.Kalėdoms -su aguonomis.Desertas gana saldokas ,todėl papildomai galima į ištirpintą želė dadėti citrinos sulčių šaukštelį arba pirkti želė su fruktoze,kurie nemėgsta saldžiai.Desertas idealiai tinka visoms besilaikančioms dietų,daugus ,nes nėra jokių kiaušinių baltymų,grietinėlės.Skoniu taip pat primena paukščių pieną.Skanaus,bandykit ir parašykit.Šis desertas mūsų šeimoje jau firminis.Labai mėgsta vaikai,ypač išlaižyti dubenį. biggrin.gif (nesustanginkit želė,tik atšaldykit ,prieš pildamos į pieną)
*


susigundžaiu ir aš. Šnd nusipirksiu žele ir kond. pieną. Ryt bandysiu

Papildyta:
tik nežinau kokius vaisius ir uogas reiks dėt. Turiu konservuotų abrikosų. Gal tiks?
Zaahra
QUOTE(pragiedruliai @ 2010 01 14, 15:05)
čia labai geras receptukas, tik angliškai... išbandytas ne sykį, puikiai pavykęs.
*



Kas yra tas heavy cream? kondensuotas pienas?
ajivlis
QUOTE(jurda @ 2010 01 15, 15:08)
susigundžaiu ir aš. Šnd nusipirksiu žele ir kond. pieną. Ryt bandysiu

Papildyta:
tik nežinau kokius vaisius ir uogas reiks dėt. Turiu konservuotų abrikosų. Gal tiks?
*


Tiks konservuoti abrikosai,labai tinka mandarinų skiltelės,netinka ananasai ir kiviai.
Papildyta:
QUOTE(ajivlis @ 2010 01 15, 22:01)
Tiks konservuoti abrikosai,labai tinka mandarinų skiltelės,netinka ananasai ir kiviai.
*


Dar galima jei turit kokį biskvitą ,galima įdėti į apvalią formą ,o ant viršaus šį desertą.Bus panašus kaip maskarponės tortas.
jurda
Kaip tik žadėjau pilt ant biskvito, kad gautųsi kaip tortas
Ju'
QUOTE(zaahra @ 2010 01 15, 19:04)
Kas yra tas heavy cream? kondensuotas pienas?
*


Manau, kad plakamoji grietinėlė (30 ir > %). Jei ne, praneškit, ryt ketinu bandyt ir turiu grietinėlės mirksiukas.gif
Zaahra
Aga, man isverte kaip grietinele bigsmile.gif reiktu pameginti pagaminti
patiko
QUOTE(Mayfly @ 2010 01 14, 23:15)


aciu smile.gif
Lusasita
QUOTE(Mayfly @ 2010 01 15, 00:15)


seniai norejau siu saldainiu receptuko thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif aciu 4u.gif
*dew*
QUOTE(*ultraviolet* @ 2010 01 12, 09:17)
Sveikutes mamytes nezinau ar cia pataikiau bet labai jau noriu pasidalinti nauju atrastu receptuku blush2.gif
NAMUOSE GAMINTI "RAFAELO"

Jums reikes:
200g. varskes(riebios)
100g. kokoso drozliu + apvoliojimui dar kokia 40-50g.
6 saukstai cukraus pudros
migdolu
1 nugreibta sauksta krakmolo

Varske sumaisome su su cukraus pudra kokosu (kokosa as sumalu iki miltu,bet nebutina) ir krakmolu...gerai isminkom..is gautos mases sukame rutuliukus i ju vidu idedame migdola( migdola as nuskutu bet nebutina) migdolas neturi matytis 4u.gif  tada apvoliojame kokose..(atradau dabar naujove spalvotas kokoso drozles labai egzotiskai atrodo) wub.gif  Dedame i saldytuva ir laikome per nakti..Isemus is saldytuvo iskart valgyt 4u.gif


*


katik padariau siu skanestu, dariau is dvigubos normos, gavosi kaupina lekste.viena paragavau-nerealus skonis wub.gif ju kazkada buvau ragavus pas drauge pries kokis 6 metus, labai patiko, kol pati isbandziau cool.gif as nemaisiau spalvu, dariau tik su baltom drozlem, taip man graziausia, nes su spalvotom tai atrodo labai chemiskai doh.gif
laizanika
Vakar gaminau stai sita skanumyna
Varskes tortas su snikeriais

Labai gerai gavosi tik truputi pastabu ka kitaip dariau ir labai tiko, nes radau komentaruose tokias pastabas.
1. Sausainiu dejau du pokelius po 180g, viena pokely kakaviny, kita paprasta karameliny kazkoky, uzpyliau istirpintu visu pokeliu sviesto. Gavosi geras labai skonis pagrindo ir nuo siek tiek daugiau sviesto nelabai kietas.
2. Zelatino reikia ne 20g o viso 40g, taciu atitinkamai ir dvigubai vandens.
3. Snikeriu negailekit, kuo daugiau tuo skaniau.As sudejau 3 - 2xpack snikeriukus.
4.Naudokite mazesne forma, nes mases nera daug, didesneje formoje gaunasi labai plonai.

Gaila nepadariau fotkes, nes jau teliko tik mazas gabaliukas blush2.gif
Magira
QUOTE(laizanika @ 2010 01 21, 23:29)
Vakar gaminau stai sita skanumyna
Varskes tortas su snikeriais

Gaila nepadariau fotkes, nes jau teliko tik mazas gabaliukas  blush2.gif
*


Sutinku!!Τikrai pabandykit si torta .Labai lengva padaryti ir galima improvizuoti.As karta pridejau sokolado ir daug kakavos tai gavosi kaip sokoladinis.
Tikrai skanu mirksiukas.gif
laizanika
QUOTE(Magira @ 2010 01 22, 09:31)
Sutinku!!Τikrai pabandykit si torta .Labai lengva padaryti ir galima improvizuoti.As karta pridejau sokolado ir daug kakavos tai gavosi kaip sokoladinis.
Tikrai skanu mirksiukas.gif
*



Tikrai taip thumbup.gif Antras bandymas su siuo gaminiu buvo toks, kad Rududu kremu istepiau pada, o i varskes mase idejau konservuotu persiku. Nebuvo kam nepatiko lotuliukas.gif MB draugo zmona skambino recepto paklausti, sako vyras namo gryzo ir giria tavo pyraga lotuliukas.gif
Masiania*
QUOTE(laizanika @ 2010 01 25, 22:41)
Tikrai taip  thumbup.gif  Antras bandymas su siuo gaminiu buvo toks, kad Rududu kremu istepiau pada, o i varskes mase idejau konservuotu persiku. Nebuvo kam nepatiko  lotuliukas.gif MB draugo zmona skambino recepto paklausti, sako vyras namo gryzo ir giria tavo pyraga  lotuliukas.gif
*


Geriausias ivertinimas thumbup.gif lotuliukas.gif
jurda
o kokią varškę dedat?

Papildyta:
kaip smulkiai susmulkit tuos snikerius? po 1cm supjaustyt ar dar smulkiau?
Magira
QUOTE(jurda @ 2010 01 28, 13:28)
o kokią varškę dedat?

Papildyta:
kaip smulkiai susmulkit tuos snikerius? po 1cm supjaustyt ar dar smulkiau?
*


Varske dek kokia tik nori as ja vistiek su mikseriu pertrinu o sokolsduka taip kazkur 1cm kvadratini pjaustau.
jurda
Ajivlis, pabandžiau vakar daryt šį pyragą, bet man visi vaisiai sukrito į apačią, o biskvitas iškilo į viršų ir nerisisunkė tos masės, todėl tapo sausokas. Ką ne taip padariau? O cukraus tikrai nereikia dėt?

Ačiū, Magira
Mantilė
Varškės tortas su snikeriais stingsta šaldytuve thumbup.gif želatino turėjau tik 25 g pokelį-viliuosi,kad užteko tokio kiekio..
jurda
na, ir kaip gavosi? Aš vis žadu daryt, bet mano šeima suvalgo snicerius. Parsinešiu ir paslėpsiu tongue.gif
ajivlis
QUOTE(jurda @ 2010 01 29, 11:48)
Ajivlis, pabandžiau vakar daryt šį pyragą, bet man visi vaisiai sukrito į apačią, o biskvitas iškilo į viršų ir nerisisunkė tos masės, todėl tapo sausokas. Ką ne taip padariau? O cukraus tikrai nereikia dėt?

Ačiū, Magira
*


Nežinau ,kokis vaisius dėjai .Aš tai paprastai dedu mandarinų skilteles arba pjaustytus persikus.Dėl saldumo galima dėti arbatinį šaukštelį cukraus pudros į kondensuotą pieną,bus saldesnis.Aš tai perku citrininę želė ir į ištirpintą želė karštame vandenyje dar dadedu truputį citrinos sulčių,tampa daugiau saldžiarūgštis.Jei dėti ant biskvito masę ,reiktų patį biskvitą sudrėkinti pav.skiestom citrinų sultim.Beje ar žele 2 pak .dėjai tik į pusę litro vandens?Tai labai svarbu,nes jei į 1 litrą,tai gausis košė.Bandyk daryti pradžioje vieną ,be biskvito,tada pajausi skonį ir konsistenciją.Vakar vėl kaip tik dariau tą desertą,tai apibarsčiau šaldytais raud.serbentais,buvo labai skanu.Man gaunasi labai orinis ir purus,bet ,kai kurios draugės sako,kad kartais joms susisluoksniuoja ,nėra purumo.Tiesiog nežinau,man jis pavyksta padaryti per kelias min.t.y.suplakti.
Mantilė
QUOTE(jurda @ 2010 01 31, 10:59)
na, ir kaip gavosi? Aš vis žadu daryt, bet mano šeima suvalgo snicerius. Parsinešiu ir paslėpsiu tongue.gif
*


šuduks-apačia kieta,viršus patežęs.Gaila snikerių ir kt produktų unsure.gif
*ultraviolet*
QUOTE(Mantilė @ 2010 01 31, 21:49)
šuduks-apačia kieta,viršus patežęs.Gaila snikerių ir kt produktų unsure.gif
*



Maciau komentaruose ten raso kad apacia visos pradejo daryt su paprastu pirktiniu biskvitu ax.gif O virsui gal mazai zalatinos buvo g.gif jos minimum 60 reikia 4u.gif as siaip visur dedu daugiau nei raso ax.gif
Magira
QUOTE(*ultraviolet* @ 2010 01 31, 20:52)
Maciau komentaruose ten raso kad apacia visos pradejo daryt su paprastu pirktiniu biskvitu ax.gif  O virsui gal mazai zalatinos buvo g.gif  jos minimum 60 reikia 4u.gif  as siaip visur dedu daugiau nei raso ax.gif
*


As i apacia dedu smulkintus sausainius o ne biskvita.Visada gaunasi puikiai o zelatina ir as dedu is akies ,bet daugiau negu priklauso.
jurda
QUOTE(ajivlis @ 2010 01 31, 17:45)
Nežinau ,kokis vaisius dėjai .Aš tai paprastai dedu mandarinų skilteles arba pjaustytus persikus.Dėl saldumo galima dėti arbatinį šaukštelį cukraus pudros į kondensuotą pieną,bus saldesnis.Aš tai perku citrininę želė ir į ištirpintą želė karštame vandenyje dar dadedu truputį citrinos sulčių,tampa daugiau saldžiarūgštis.Jei dėti ant biskvito masę ,reiktų patį biskvitą sudrėkinti pav.skiestom citrinų sultim.Beje ar žele 2 pak .dėjai tik į pusę litro vandens?Tai labai svarbu,nes jei į 1 litrą,tai gausis košė.Bandyk daryti pradžioje vieną ,be biskvito,tada pajausi skonį ir konsistenciją.Vakar vėl kaip tik dariau tą desertą,tai apibarsčiau šaldytais raud.serbentais,buvo labai skanu.Man gaunasi labai orinis ir purus,bet ,kai kurios draugės sako,kad kartais joms susisluoksniuoja ,nėra purumo.Tiesiog nežinau,man jis pavyksta padaryti per kelias min.t.y.suplakti.
*


Dėjau konservuotų abrikosų skilteles. O žele dėjau 2 pakelius, bet į 0,5l vandens. Nepamiršau biggrin.gif Masė gavosi puri, tik biskvitas sausokas, nes išplaukė į paviršių g.gif
laizanika
QUOTE(Mantilė @ 2010 01 31, 20:49)
šuduks-apačia kieta,viršus patežęs.Gaila snikerių ir kt produktų unsure.gif
*



Aisku pacios noredamos geriau sugadinat visa skony lotuliukas.gif Sausainius turbut pacius brangiausius ir geriausius perkat, o reikia pacius pigiausius. Paslaptis yra tame, kad pigus sausainiai yra minksti ir netrapus, todel susitinge su sviestu jie nebuna labai labai kieti. Minstas tas pagrindas niekad ir nebus, kazkoks kietumas vistiek liks. O kad virsus patezes tik per mazai zelatinos, as dedu du kupinus valgomuosius saukstus, per daug tikrai nebuna.
Trecias bandymas su tortuku buvo su zele. I varskes maze idejau is anksto susaldyta zele kubeliai, o kai susitingo pati varske dar ant virsaus apdeliojau konservuotu vaisiu ir uzpipyliau sluoksny atvesintos zeles. Rezultatas thumbup.gif Tik zele turi buti dideles koncentracijos, as vietoj 0,5l vandens ipyliau tik 0,3 ir dar saukstely zelatinos iberiau. Sustingo puikiai thumbup.gif

Idedu nuotraukas antrojo savo bandymo kur dariau su Rududu ant pagrindo ir vaisiai varskeje. Kaip matote jis tikrai netyzta, atpjautas gabalelis islaiko savo forma. O skonis wub.gif Dabar uzsimaniau lotuliukas.gif
jurda
skaniai atrodo, reiks bandyti su žele saldainiais vietoj žele
jurda
dar norėjau paklaust, o kokią želatiną dedat? Mačiau pirkt OPTIMOS, bet gal ji nelabai gera?
jurda
Nesigavo man jis schmoll.gif Viršų išmečiau į šiukšlinę, o iš pagrindo, pridėjus anakardžių riešutų, padariau ,,tinginį". Man labai greit varškė sušoko į gumulėlius, ją sumaišius su želatina. Kol grietinėlę išplaikiau ax.gif Gal perdaug želetinos-50g-įdėjau? Be to, oetker firmos želatina l.greit išbrinksta, ji l.smulki. Dalį dėjau tos, dalį-Optimos, kuri stamboka. O kokią jūs dedat?
eliga
Gaminau torčiuką, kuriam reikia:
1l riebios grietinės
1 biskvito
~ stiklinė cukraus
~ 2 bananai
~ 4 saujos nesaldžių sausų pusryčių dribsnių
Geriausiai žinoma ragauti.
Grietinę sumaišyti su cukrumi, įdėti supjaustytus bananus, sausus pusryčius ir ta mase reikia pertepti biskvitus. Želatinos nededu, bet ko gero galima g.gif nors viskas kuo puikiausiai sustingsta per keletą valandų.
Šiandien man gavosi taip:

http://public.fotki.com/eliga/gaminu/imgp4372.html
pašnekutė
Čia ne tortas, bet tinkamesnės temos neradau
Greita, skanu, primena griliažą (kas mėgsta)
Taigi -

AVIŽINIS DESERTUKAS

Švarioje keptuvėje ištirpinti sviesto, berti cukraus, pakaitinti, pilti avižinių dribsnių, nuolat maišant kaitinti, kol cukrus karamelizuosis. Išdėti į indą, kol neataušo.
Ataušusį palaužyti (jei cukraus bus mažiau - gausis birus, bet skonis nuo to nenukentės)
Mums skanu tongue.gif

Minusas - keptuvę po visko reikės pamirkyti hihihi.gif
jurda
gal dar kas žinot kokių nekeptų pyragų? g.gif
Lina1985
Superiniai receptukai. Jau senei bedariau nekepta torta, tai reiks vel pasidaryti kazka. Ideju gavau milijona lotuliukas.gif
Pupu_mama
sveikos. Gal zinot kaip uzdeti zele sluoksni ant torto? Nes uzpiliau jau atvesusia zele ir ji isigere i pati biskvita schmoll.gif
kersiene
QUOTE(Mantilė @ 2010 01 31, 21:49)
šuduks-apačia kieta,viršus patežęs.Gaila snikerių ir kt produktų unsure.gif
*




nesupykit, 4u.gif bet ar tinginys buna labai jau minkstas?plius i ji dedasi pieno,tai jau ir taip aisku,kad pagrindas darytas is sausainiu ir sviesto nebuus minkstas!kitas dalykas zelatinas,reik nepamirsti,kad kiekvienos firmos skirtingo stiprumo,kaip pav. 'klingai'pilstymo ir "baivos" du skirtingi dalykai,pirmosios reik bent jau dvigubai,antrosos uztenka ir parasytos recepte wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.