Gretchenn
2008 12 23, 15:32
Sveikos mergytės. Labai atsiprašau, kad kuriu temą atskirą, jeigu bus įmanoma moderatorės galės ištrint paskui ją, bet man reikia atsakymo į vieną klausimą.  Radau supermamoje tokį receptuką tortui: Man (ir mano svečiams) labai skanus torto pretepimas:
3kiaušiniai, 250g cukraus, 250g sviesto, 3v.š. kakavos
Dubenėlyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, kiaušinius išplakti su cukrumi , suberti kakavą. Atvėsusią masę sumaišyti su ištirpintu sviestu (aš dedu sviestą į dar šiltą masę ir ten jis išsilydo). Viskas smile.gif Dar labai skanu į kremą įberti graikinių riešutų. Šituo kremu dažniausiai tepu šokoladinius jau paruoštus biskvitus, paruoštą tortą papuošiu graikiniais riešutais. Baltą biskvitą partepus ne taip skaniai gaunasi. Skanaus jums ir jūsų svečiams mirksiukas.gif 4u.gif Šiandien vakare turiu skubiai iškepti du tortus, pasirinkau šitą paprasčiausią ir pigiausią. Gal kas esat dariusios ar matot klaidas? Ar tikrai viską reikia šitaip daryti? Ir keli klausimėliai: 1. Tas dubenėlis tikriausiai turi būti pačiame puode su verdančiu vandeniu t.y. įstatytas į verdantį vandenį? 2. Kiaušinius plakti galima su rankom (visur skaičiau, kad plakti su mikseriu)? 3. Tepti ant biskvito jau šaltą masę? 4. Skaičiau, kad šeimininkės dar kažkuo mėgsta perlieti biskvitą. Tai yra būtina? Ką tas perliejimas jam padaro? Dar kartelį atsiprašau, bet tikrai reikia pagalbos. Pirmą kartą kepu tortą, esu visiškai žalia šiuo klausimu
Saulės pūga
2008 12 23, 16:07
Sveika  1. Na, nebūtinai jį turi semti vanduo, užteks ir karštų vandens garų. 2. Be abejo, plakti galima rankomis (rankiniu plakikliu ar net šakute), tik ilgiau užtruks. 3. Manau, kad taip. Bent jau pradedančią stingti. 4. Biskvitai sulaistomi tam, kad būtų drėgnesni (ir valgyt tokius skaniau). Laistoma daug kuo, priklauso nuo paties biskvito ir pertepimo: saldinta kava, vaisine arbata ir pan. Skanių tortų
Gretchenn
2008 12 23, 16:11
Vajetau kaip ačiū Aš jums nuotraukytę padovanosiu jei pavyks
Saulės pūga
2008 12 23, 16:18
 negirk patarimų, torto neparagavęs... Bet ačiū, labai laukiu
Gretchenn
2008 12 23, 16:28
Nuotraukytė rytoj, o skonis po Kalėdų Papildyta:Beja dar klausimėlis. O galima būtent šiuo atveju kava apipurkšti su tuo kur dažniausiai būna langams valyti purkštuku?  Ar būtina kažkaip įpatingai užpilti?
Gretchenn
2008 12 23, 18:43
Ir dar vienas iš kvailesnių klausimų  Su kuo tepti tą cremą ir ar plonai jo tepti [nu būna, kad išsipučia] ? ;DD
Gretchenn
2008 12 23, 20:03
Niekas man nesigavo, biskvitas sulūžo, cremas nesustingo, net nemokėjau kraštų apibarstyti migdolais. Nu ir n**** tokią šeimininkę kaip aš.
aistukke
2008 12 23, 20:32
QUOTE(Gretchenn @ 2008 12 23, 20:03) Niekas man nesigavo, biskvitas sulūžo, cremas nesustingo, net nemokėjau kraštų apibarstyti migdolais. Nu ir n**** tokią šeimininkę kaip aš. nereik taip nervuotis is karto Kaip supratau darei torta pirma karta,tai manau reikejo pradet nuo meducio Mano pirmasis tortas buvo medutis,manau jo nepadaryti neimanoma,viskas paprasta,kaip du kart du O ir be galo skanus jis
Gretchenn
2008 12 23, 21:23
O medutis mano mėgstamiausias.... Neradau medaus biskvitų, būčiau ir aš dariusi. Nu kaip nors, nusiraminsiu. Reik gi dar vieną iškept. Gal galit kas nors paaiškint, kaip apibarstyti šonus torto? Reikia kažkokią masę daryti [barstysiu kokosu] ? Barstyti kai jau sustings tortas ar prieš dedant į šaldytuvą? Gretinėlę purškiamą prieš stingdant ar ištraukus iš šaldytuvo purkšti?
QUOTE(Gretchenn @ 2008 12 23, 22:23) O medutis mano mėgstamiausias.... Neradau medaus biskvitų, būčiau ir aš dariusi. Nu kaip nors, nusiraminsiu. Reik gi dar vieną iškept. Gal galit kas nors paaiškint, kaip apibarstyti šonus torto? Reikia kažkokią masę daryti [barstysiu kokosu] ? Barstyti kai jau sustings tortas ar prieš dedant į šaldytuvą? Gretinėlę purškiamą prieš stingdant ar ištraukus iš šaldytuvo purkšti?  Tai, jei rasi medaus biskvitu gatavu, apipurksi juos purskiama grietinele, tai jau kepti nebereiks
Gretchenn
2008 12 23, 21:33
Tai, kad aš jau viską turiu susipirkus šitam tortui ir be to rytoj ryte išvažiuoju į kaimą, nėra laiko ieškoti. Ačiū už pasiūlymą Tai kaip su tais šonais?
@adrij@
2008 12 24, 08:59
Na neparasei kas per kremas , jei be zelatino , tai barstyk kai apstengs , tada dar galesi ir krastus palyginti ( kremo ) , o medutis su visais paaiskinimais yra temoje " Medaus tortai "
delfinarija
2008 12 28, 15:47
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 24, 10:59) Na neparasei kas per kremas , jei be zelatino , tai barstyk kai apstengs , tada dar galesi ir krastus palyginti ( kremo ) , o medutis su visais paaiskinimais yra temoje " Medaus tortai "Labas,gal kas galit paaiskinti kodel man kepant biskvita ,jis iskyla nevienodai?
Saulės pūga
2008 12 28, 16:44
Gal per intensyviai į tešlą miltus įmaišai arba kiaušiniai tik iš šaldytuvo išimti (šiltesniuose kiaušiniuose yra daugiau oro ir tešla lengviau kyla)? Gal kepimo formos kraštus ištepi riebalais ir kepinys negali normaliai pakilti? Jei problema tik pūslelės biskvito viršuje - apversk jį išėmus iš fomos ir padėk ant grotelių (kad atvėstų ir susistovėtų, neprisimenu kiek laiko bet tikrai apie 12 val.). Na, net neįsivaizduoju, ką patarti dar. Nebent nusipirkti jau iškeptą biskvitą (juokauju  ).
@adrij@
2008 12 28, 16:51
QUOTE(delfinarija @ 2008 12 28, 15:47) Labas,gal kas galit paaiskinti kodel man kepant biskvita ,jis iskyla nevienodai?  Zinok buna taip , 100 kartu kepi - lygut lyguyeliai, o 101 paima ir iskepa nelygus .....nezinia kame cia reikalas Bet dazniausiai iskyla per daug vidurys ( kupolas ), arba vidurys ima ir sukrenta , as tik tiek patarsiu , kuo ilgiau ( beveik iki iskepimo galo ) neatidarineti orkaites dureliu , tai bent viduriukas nesukris , o ta iskilusi boksteli galima ir nupjauti , bus sonu trupinukams .
delfinarija
2008 12 28, 17:16
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 28, 18:51) Zinok buna taip , 100 kartu kepi - lygut lyguyeliai, o 101 paima ir iskepa nelygus .....nezinia kame cia reikalas Bet dazniausiai iskyla per daug vidurys ( kupolas ), arba vidurys ima ir sukrenta , as tik tiek patarsiu , kuo ilgiau ( beveik iki iskepimo galo ) neatidarineti orkaites dureliu , tai bent viduriukas nesukris , o ta iskilusi boksteli galima ir nupjauti , bus sonu trupinukams .  Neatidarau orkaites kol kepa,o iskyla taip i kupola Papildyta:QUOTE(Saulės pūga @ 2008 12 28, 18:44) Gal per intensyviai į tešlą miltus įmaišai arba kiaušiniai tik iš šaldytuvo išimti (šiltesniuose kiaušiniuose yra daugiau oro ir tešla lengviau kyla)? Gal kepimo formos kraštus ištepi riebalais ir kepinys negali normaliai pakilti? Jei problema tik pūslelės biskvito viršuje - apversk jį išėmus iš fomos ir padėk ant grotelių (kad atvėstų ir susistovėtų, neprisimenu kiek laiko bet tikrai apie 12 val.). Na, net neįsivaizduoju, ką patarti dar. Nebent nusipirkti jau iškeptą biskvitą (juokauju  ). Riebalais istepu tik dugna kepimo formos
@adrij@
2008 12 28, 22:50
Taip tik dugna , nes kitaip atsoks nuo krastu , jei tepsi ir juos .
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 28, 23:50) Taip tik dugna , nes kitaip atsoks nuo krastu , jei tepsi ir juos . Mat kaip, o as ir krastus visad tepdavau, bet gal geriau gaunas is kitos puses pagalvojus, kepinys gauna pro sonus ''alsavima'' ir gal del to neiskyla viduriukas, ar ne
QUOTE(Srove @ 2008 12 28, 23:18) Mat kaip, o as ir krastus visad tepdavau, bet gal geriau gaunas is kitos puses pagalvojus, kepinys gauna pro sonus ''alsavima'' ir gal del to neiskyla viduriukas, ar ne  As irgi visada tepu sonus. Visada buna gerai
@adrij@
2008 12 28, 23:23
Srove , tikrai nezinau kaip geriau  , bet kai istepi sonus , biskvitas bent pas mane atsoka nuo krastu , ir tiesiog gaunasi mazesnis nei forma , kai kada tai man netinka  , as megstu kai torto krastai buna lygus
irmulia
2010 05 08, 23:46
| i |
| PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:
1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!
2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.
3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.
4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.
5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.
6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.
7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.
Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
|
|