Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Taupymas butui gyvenant pas tėvus
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai
Pages: 1, 2, 3
liepsnele
Kaip žiūrit į tai, jei jauna šeima taupo butui gyvendama pas tėvus?

Sulaukiu nuomonių, kad fu, kaip neįdomu, kaip nešiuolaikiška, bet man atrodo visai protinga, jei pas tėvus daug vietos - tai kam mėtyt pinigus nuomai, kai planuoji imt paskolą?
ziv
Nebent jaigu gerai sutariat. Mes tai nuomojam, nors tevai 3 kambariuose gyvena. Psichologiskai labai gerai jauciuosi gryzus i savo, kad ir nuomojama buta, kai niekam nereikia aiskintis. Tvarkaisi kaip nori ir kada nori. Bet jeigu jums gerai clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif - koks kieno reikalas.
Malibu
Pritariu ZIV. Jeigu puikiai sugyvenate su tėvais, tai sprendimas pataupyti yra labai protingas. Reikia gyventi ne tik šia diena, bet ir žiūrėti į ateitį. O jūsų ateityje nusimato nuosavas būstas - dėl to verta pakentėti.
SuperBaba
As irgi gyvenu su ragana-anyta, kad sutaupyt savam butui, bet zinokit sudas gaunasi blink.gif issileidzia tie musu pinigeliai, nes mes nemokame taupyti mad.gif
liepsnele
Man bent tiek gerai, kad gyvenu su savo tėvais, čia vyrui sunkiau.

Asmeniškai man tai gaila leist pinigėlius nuomai, šimtus litų, kai žinau, kad tuoj neužilgo paimsim paskolą ir tada reiks kiekvieną centuką skaičiuot.

Tik susiduriu su tokiais pasakymais - su tėvais vedę gyvenat - fu, kaip lieva, tipo jau prasčiau nėra kaip gyvent maždaug, net jeigu ir gerai sutariat, čia gi tik santykių su tėvais ir šiaip tarpuisavio gadinimas.

Nu bet man tikrai gaila vardan tos tipo laisvės nuomot butą, kai aš pas tėvus gyvendama galiu tuos pinigus į šoną atsidėt. Man tai pavyksta pataupyt normaliai, tik su vyru sudėtingiau...
Kalinka
nors su visais gerai sugyvenu, bet viskas pakryptu netokia jau gera linkme vos tik reiktu po vienu stogu apsigyvent. Neisivaizduoju tokio gyvenimo ir nuomojom nors abieju tevai turi nuosavus namus ir galybe kambariu, jie yra tevu ir tu esi blogesnej padety nei nuomininkas. Antra vertus jei nemoki taupyt tai ir pas tevus gyvendamas nesutaupysi, plius neigausi igudziu kaip tvarkyti savo namu uki, buhalterija ir pan. Trecia ka norejau pasakyti, tai jei planuoji tam reikalui imti paskola tai nieko nelaukus ta reik ir daryt . Nes mano kvaila galva vis atideliojant gali buti amba ir santykiams(su tevais ir net tarpusavyje) ir svajonei apie nuosava busta. rolleyes.gif Aisku buna ir isimciu! thumbup.gif Tada sekmes!
Board
Mes gyvenam su mano mama, patogu, uz buta perpus mokam, ir mamai gerai ir mums, musu gyvenimas nuo to nenukencia visiskai, taciau kartais pasijauciu nejaukiai, kai pokalbyje praslysta kad: va jau vede ir butinai turi atsiskirt nuo visu seimynu, turi tureti savo busta, o ne sedet tevams ant sprando blink.gif
Mus visus labai tenkina tokia padetis kaip dabar yra, ir mes pinigeliu pasitaupom biskis, ir mamai mano lengviau nes visos islaidos dalinasi. O ir linksmaiu visiems.
Kalinka
Vat vat vyrui sunkiau! pirmiausia turetum liepsnele su juo issiaiskinti kiek jis gales kenteti tokia situacija.Nes kai truks zmogui kantrybe tai jos tie keli/keli šimtai lituku nesulopys... unsure.gif Bet jei taviskis stiprus ir toks pat taupus bei praktiskas pilietis, tai saunu, kad jus radot puiku buda spresti taupymo(tevu saskaita)klausima g.gif Fui kokia esu bjauri pamokslautoja!
Kalinka
QUOTE (auges @ 2004 03 12, 13:17)
Mes gyvenam su mano mama, patogu, uz buta perpus mokam, ir mamai gerai ir mums,

mane visada domino kaip tada vyksta romantiski dalykeliai kai reikia 2 frontais saugotis/šaudytis progas bendrai voniai, gaudynems a la kaip mama pagimde ir pan?(sitoje srityje as jauciau diskomforta kai teko 1 menesi pas tevus pralesti todel labai idomu kaip zmones tvarkosi)
Jūra_
Mes tai nuomavomės pusę metų, o dabar paėmėm paskolą ir nusipirkom savo 2 kambarių butą. Su tėvais, kažin, ar labai gerai gyventi jaunai šeimai. Nežinau. Nebandžiau. Bet kišimasis manau vis tiek tokiu atveju neišvengiamas, o mudu su vyru mėgstame būti nuo nieko nepriklausomi. Neįsivaizduoju savęs nuogos vaikščiojančios tėvų bute blink.gif
liepsnele
Esam užsirezervavę butą ir įnešę užstatą, dabar laukiam tikimės gaut lengvatinę paskolą, taigis ir taupom gyvendami pas tėvus...

O vyrui tai sakyčiau, lengviau nei man, (man išvis atrodo, kad vyrui lengviau svetimuose namuose pirsitaikyt, nes nei jam virtuvėj tiek suktis, nei visokios moteriškos problemos..). Vyras naudojas šia situacija, namie toks vis kaip pusiau svečias, man tenka daugiausia viskuo rūpintis, kartais net pikta, laikiu kol greičiau išeisim ir jis prisiims daugiau atsakomybės namie. maniškis tai visai gerai apsiprato ir net ne per baisiausiai nori išeit, jam ir taip labai gerai blink.gif .

Taip kad problema daugiau man, o su tėvais visai šauniai sugyvenam, man dar smagiau jei jis vakare dirba,o aš ne viena namie.

O romantikai mes irgi turim savo kambarį, į kurį nepasibeldęs nieks nesiveržia...
Manau, kad vaikščiojimas nuogiem po namus nėra gyvenimo esmė biggrin.gif .
ziv
smartass.gif Zinai, Kalinka, ne taip jau paprasta is karto paskola paimt. Pvz. reikia 1 m. but isdirbus, pradini inasa turet.
Ne kitiems sprest, kaip kam gyvent. Va!
Board
Romantiski reikalai sprendziasi labai paprastai: mes turim savo kambary, kur jauciames visiskai laisvai (tame tarpe ir gaudynes, ir saudynes, ir visa kita kaip priklauso), mama niekad neina i musu kambary "be pakvietimo", t.y. esu tikra kad netycia musu neuztiks, ir nuo jos saugotis nereik. O kas del vaiksciojimo nuogai po buta rolleyes.gif , nematau butinybes vaiksciot nuogai po buta siuo metu, taippat ir mano vyras, todel del sio klausimo problemu mums nekyla tongue.gif
Papildyta @ [mergetime]1079092444[/mergetime]
Ir dar, siuo metu neturim galimybes isigyti atskiro buto, juolabiau kai planuojam statytis nama, o ne pirkti buta. Paskola paiimt? As atiduociau beveik visa savo atlyginima uz paskola kas menesi, is vieno vyro atlyginimo neisgyventume, juolabiau kad jis nera pastovus ir gaunamas kiekvieno menesio kazkelinta diena. Zodziu esam kaip ir "priversti" gyventi su tevais, taciau niekad nesu pasigailejus del esamos padeties, mano mama auksinis zmogus... heart.gif
asfaltuota
Na, jeigu jums taip gerai, patogu ir nejaučiat diskomforto-manau nebloga išeitis taupant butui.
Bet va aš bjauri boba, - negyvenčiau nei su tėvais nei su anyta net stadiono ploto bute. Vos tik pradedu įsivaizduot dar vieną bobą be savęs virtuvėj- isterija apima... Turbūt jau geriau barake kur be patogumų glausčiaus. Tiesiog neparnešu kai vienam bute gyvena kelios kartos. Pamenu su vaikystėj su mumis gyveno mamos tėtis, tai jie nuo šešių ryto riedavos. Lygiai taip pat ir mano močiutė, kuri su savo dukra gyvena. Lygiai tas pats ir vyro močiutė su mama. Aplamai , mano supratimu, vaikai jau studijuodami turi nešdintis iš namų, kad išmoktų savarankiškai gyvent, patys gamint, apsiskalbt ar planuot savo biudžetą. Neįsivaizduoju vakarėlio prieš teliką su čipsais ir alumi, kai šalia ant greimos sofutės ir tėvai sėdi. O sekso, kai už sienos miega smalsaujanti mama ar anyta-visai visai...nu bet gal aš be fantazijos, gal visai smagu, kai kas girdi...
Visgi geriausias taupymas savo būstui-mano supratimu-paskola. Ir savo būste gyveni ir taupai tuo pačiu...
Tik nesmerkit manęs už tokį postą- tiesiog prigimtis tokia jau mano- esu savarankiška be galo...Net po gimdymo nenorėjau mamos į namus įsileist, nors po cezario buvau labai silpna ir į tuoletą eidavau tik už sienų pasilaikydama. Vyras kiauras dienas darbe, o čia pirmagimė, tai vos vos įklabėjo, bet ir tai po dviejų dienų lauk išspyriau...
Kalinka
QUOTE (ziv @ 2004 03 12, 13:49)
smartass.gif Zinai, Kalinka, ne taip jau paprasta is karto paskola paimt. Pvz. reikia 1 m. but isdirbus, pradini inasa turet.
Ne kitiems sprest, kaip kam gyvent. Va!

zinoma, bet jei zmogus klausia viesos nuomones, tai ja ir pareiskiau!
Beje 1 metai but isdirbus, man uzteko 5 menesiu paskutineje darbovieteje, daugiau priklauso nuo algos dydzio rolleyes.gif O pradinio inaso problema visai neegzistuoja, bankas juk netikrina ar tuos 5 proc atidavei Viskas priklauso nuo busto ivertinimo ir t.t..
Kalinka
QUOTE (vobla @ 2004 03 12, 13:55)
, bet ir tai po dviejų dienų lauk išspyriau...

thumbup.gif clap_1.gif viskas lyg pati buciau parasius! thumbup.gif KIEKVIENAS savo laimes kalvis ir ka dabar daryt su tokiom nepakanciom bjaurybem?
liepsnele
Paskolai užtenka būt tris mėnesius išdirbus, praėjus abndomąjį laikotarpį. Tik kai tų pinigų nedaug, imi lengvatinę, viskas užsitęsia... O dar ir ne visų oficialios algos tokios, kad galima būtų paimt paskolą...
Board
O kaip tarkim tuo atveju jei seimos pajamos sudaro 1000Lt pavyzdziui per menesi? Visu pirma niekas paskolos neduos, antra jei ir duotu, tai is tos sumos atiduosi kokius 800 bankui , o uz 200Lt gyveni clap.gif Puikiai, bet ne man.
Venecija
Mes su vyru pusantru metu gyvenom kartu su mano tevais. Dabar jau metus gyvenam atskirai. Dabar jau siek tiek pagyvenus atskirai nuo tevu, butu sunku jei reiketu vel grizti i tevu namus. Taciau tuo metu mums buvo viskas gerai. Tevai visiskai nesikiso i musu reikalus. Mama del nieko nepriekaistavo. Puikiai sutareme.
Bet atsiradus progai, stengemes kuo greiciau issikraustyti. Ne del to, kad mums buvo blogai, o del to, kad pagalvojome, kad mano tevams nera gerai. Kad gal vis delto jie noretu, kad mes gyventume atskirai.
Gyventi su tevais lengviau kai butas yra erdvus. Mano tevai gyvena dvieju kambariu bute, vietos dviem seimoms tikrai mazoka.
Kalinka
QUOTE (liepsnele @ 2004 03 12, 14:01)
Paskolai užtenka būt tris mėnesius išdirbus, praėjus abndomąjį laikotarpį. Tik kai tų pinigų nedaug, imi lengvatinę, viskas užsitęsia... O dar ir ne visų oficialios algos tokios, kad galima būtų paimt paskolą...

o tai ka del lengvatiniu kazkas nuo sausio 1 d.pasikeite? Ja labai lengvai pasinaudojau...gruodzio menesi praeitu metu unsure.gif
Drakulaite
aktuali labai tema huh.gif mes taip pat galvojam apie savo busta...pakolkas nuomosimes, nes savo isigyti nera sansu,paskolos negausim,nes tik balandi pradedu dirbti, o pas tevus jokiu budu negyvensim :nei pas vyrelio, nei pas mano unsure.gif mes jau sutarem puikiai siuo klausimu
mes sita problema del taupymo taip ir sprendziam,tik siek tiek kitokiu budu...abu gyvenam skirtinguose miestuose sad.gif sad.gif sad.gif taigi ir dirbame skirtinguose miestuose sad.gif sad.gif sad.gif taigi metus dirbism, pasitaupysim pinigu (pas tevus gyvenant susitaupys beveik visa alga), o po metu as persikraustysiu i kauna,bet tie metai....bijau kad manes neprazudytu tas baisus laukimas....noriu savo namu, kad ir nuomotu,bet savu-nes juose gyvens musu meile...
pritariu voblai, kad vaikai jau studijuodami turi iseit is tevu namu, bet nevisada tai yra imanoma...as istojau mokytis i ta pati miesta. bendriko aisku kad negavau,taigi gyvenu pas tevus ir dar vienam kambary su 18 meciu broliu... blink.gif o kai atvaziuoja mano vyrelis visi trys miegam vienam kambary,nes butas musu super mazas unsure.gif
susi...tas gyvenimelis cool.gif
Kalinka
QUOTE (auges @ 2004 03 12, 14:02)
O kaip tarkim tuo atveju jei seimos pajamos sudaro 1000Lt pavyzdziui per menesi? Visu pirma niekas paskolos neduos, antra jei ir duotu, tai is tos sumos atiduosi kokius 800 bankui , o uz 200Lt gyveni clap.gif Puikiai, bet ne man.

tad tikrai liudnai, neduos... sad.gif aisku Susivairuot galima bet paskui galo su galu nesudursi tai prastai...
asfaltuota
QUOTE (liepsnele @ 2004 03 12, 12:01)

kiek pamenu aš naujoj darbovietėj nei to bandomojo nebuvau praėjusi...ir alga ne "aukso kalnai', ale vistiek davė. Labai nuo bankų priklauso, bet pradinių pinigėlių visgi reik turėt, būsto vertinimams, draudimams ten visokiems, notorui. net jei ir be pradinio įnašo-vistiek sutiksi sumelė...
Sara
QUOTE (vobla @ 2004 03 12, 13:55)
Aplamai , mano supratimu, vaikai jau studijuodami turi nešdintis iš namų, kad išmoktų savarankiškai gyvent, patys gamint, apsiskalbt ar planuot savo biudžetą.

Va nuo to viskas ir prasideda, islekia vaikai i studijas ir jau nebenori pas tevus grizti... buna savarankiski, kuria sau gyvenima, bet pavyzdziui kiek pazistu studijuojanciu vilnieciu - 90 proc. su tevais gyvena... nu ir priprate taip....as negaleciau ir nenoreciau, kad mano vaikai iki 30 metu su manim gyventu....
liepsnele
QUOTE (Kalinka @ 2004 03 12, 15:03)
o tai ka del lengvatiniu kazkas nuo sausio 1 d.pasikeite? Ja labai lengvai pasinaudojau...gruodzio menesi praeitu metu unsure.gif

Nieko nesuprantu. Lengvatinės buvo išdalintos liepos mėnesį. Kiekvienamet jas skelbia tik vienakart metuose ir būtina per kelias savaites po paskelbimo pateikt visus popierius, kad galėtum pretenduot į ją.

Gal nebent tu, Vobla, ne Vilniuj tvarkeis?> Gal kitur tvarka kitokia,aš tik apie Vilnių žinau. O gal tu kalbi apie lengvatinę būsto nuomą iš valstybės unsure.gif ?

Ir gruodžio mėnesį tkrai neįmanoma lengvatinę buvo gaut, nebent tik paprastą - tiesiai iš banko.
Smurka
Mano viena pazystama Siauliuose kuri laika gyveno pas anyta. Taupumo sumetimais. Buvo sunku, bet pakenciama.
Bet kai viena nakti ji suprato, jog anyta, kaip kokia maniake uz duru stovi ir klausosi (na, suprantat patys), tai mygom issinesdino. Vyrui pasake, kad nebeduos, kol negyvens atskirai nuo tokios mamytes.
Venecija
QUOTE (liepsnele @ 2004 03 12, 14:13)
Nieko nesuprantu. Lengvatinės buvo išdalintos liepos mėnesį. Kiekvienamet jas skelbia tik vienakart metuose ir būtina per kelias savaites po paskelbimo pateikt visus popierius, kad galėtum pretenduot į ją.

Gal nebent tu, Vobla, ne Vilniuj tvarkeis?> Gal kitur tvarka kitokia,aš tik apie Vilnių žinau. O gal tu kalbi apie lengvatinę būsto nuomą iš valstybės unsure.gif ?

Ir gruodžio mėnesį tkrai neįmanoma lengvatinę buvo gaut, nebent tik paprastą - tiesiai iš banko.

Mano vieni draugai gruodzio menesi pasieme lengvatine paskola. Ir jau nusipirko busta. Tiesa Klaipedoj. Gal cia salygos kitokios g.gif
ziv
Geras, vobla, thumbup.gif tai koks bankas po 3 men duoda? Pagal pajamas mums iseitu, tik ar cia Vilniuj taip?
Drakulaite
QUOTE (Sara @ 2004 03 12, 14:11)
Va nuo to viskas ir prasideda, islekia vaikai i studijas ir jau nebenori pas tevus grizti... buna savarankiski, kuria sau gyvenima, bet pavyzdziui kiek pazistu studijuojanciu vilnieciu - 90 proc. su tevais gyvena... nu ir priprate taip....as negaleciau ir nenoreciau, kad mano vaikai iki 30 metu su manim gyventu....

Sara, o je taip naturaliai susiklosto,kad vaikai lieka pas tave? negi juos isvysi? gali sakyt nesakius, bet musu lietuvelej jau taip yra kad jaunai seimai supoer sunku pradet gyvent-super sad.gif o dar studijuojant o nedirbant tai isvis mad.gif doh.gif huh.gif
ewa
Tiesa pasakius nezinau ka reiskia vedusiems gyventi pas tevus. As dar gerokai pries vedybas sakiau, kad geriau budoj gyvensiu nei su savo ar vyro tevais.

Bet jokiu budu kategoriskai nesakau, kad reikia tik baigus vidurine issinesdint is tevu. Vis del to pas mus daug kas neturi tokios galimybes.

Ir jegu jau taupoma butui, tai turbut tikrai geriau pasikankinti pas tevus, o ne nuomotis buta, juk tie nuomos pinigai, kaip i ora. Tada jau geriau pirkt ir paskola moketi. Tai nors zinai, kad kazkada issipirksi ir butas bus tavo.
Kalinka
kiekviename mieste kiekvienam bankui yra suteikti limitai, Siauliuose limitai gruodzio menesi buvo pasibaige hanza banke ir NORD/LB kituose net neisnaudojo...Vilnius yr Vilnius cia ir 1000 lt ne alga ir lengvatine paskola kazkokia utopija varykit chebra in Siaulius cia tokiu problemu nera ir 1000 litu ner kur padet ir puse gyvenimo butui nereiks taupyti.
MORALAS: reik tinkamu metu but tinkamoje vietoje, ir AČIŪ dievui, kad nepavyko igyvendinti savo didziosios svajones-persikelti Sostinen...bent jau kas liecia busta.

liepsnele
Vobla, o kuris čia bankas davė paskolą net bandomojo nepraėjus unsure.gif ??? Nu kiek domėjaus, nei vienas taip neduoda. Jau į paskolų temą įdėjau linką, kur viskas apie bankų paskolų sąlygas surašyta, bet galiu vėl pakartot:

žiūrėt čia
Sara
QUOTE (MonaLisa @ 2004 03 12, 14:25)
Sara, o je taip naturaliai susiklosto,kad vaikai lieka pas tave? negi juos isvysi? gali sakyt nesakius, bet musu lietuvelej jau taip yra kad jaunai seimai supoer sunku pradet gyvent-super sad.gif o dar studijuojant o nedirbant tai isvis mad.gif doh.gif huh.gif

Nu aisku, kad sunku pradet jauniems gyvent.... bet, mano nuomone, jau geriau nesituokti jei zadi gyvent pas tevus..., jau tikrai nemanau, kad tiems tevams malonumas, kad , pvz. , ne tik kad dukrele (sunelis) neskuba savo lizdo kurti, bet dar ir antra toki nabaga parsiveda....

jei nori gyvent pas tevus - gyvenkit kiekvienas pas savo, vaziuokit i svecius, o visa kita uki vesti pradekit kai busit savarankiski ir po savo (kad ir kokiu prastu) stogu....

Kalinka
prastesnis, bet savo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
pageres laikai ieskosi progos pasigerint!
asfaltuota
QUOTE (liepsnele @ 2004 03 12, 12:45)
Vobla, o kuris čia bankas davė paskolą net bandomojo nepraėjus unsure.gif ??? Nu kiek domėjaus, nei vienas taip neduoda. Jau į paskolų temą įdėjau linką, kur viskas apie bankų paskolų sąlygas surašyta, bet galiu vėl pakartot:

žiūrėt čia

Parex, Vilniuj. Bet gal dar nuo to priklauso, kad prieš tai aš jau kitose įmonėse dirbus buvau. O ir kol visi reikalai įsivažiavo(radom butą, susitvarkėm popierius) dar ne vienas mėnesis praėjo.
Papildyta @ [mergetime]1079097174[/mergetime]
Bet gal kas nors jau pasikeitė, nes jau pusantrų metų, kaip už savo būstą bankui mokam. Ech-kaip smagu, kad jau minus 1,5 clap.gif clap.gif clap.gif reiškia liko-jau tik clap.gif clap.gif clap.gif 9,5 Blemba, kaip greit laikas bėga...
Sarah
Nelabai isivaizduoju gyvenimo kartu su mano, ar vyro tevais. Savarankiskai gyvenu 17 metu. Bet visai nesmerkiu tu jaunu seimu, kurios del vienokiu ar kitokiu priezasciu gyvena kartu su tevais. As pati gana daznai prasau savo tevuko pagalbos vaiku prieziuroje. Ypac kai serga, mat dvynukai serga beveik kartu. Tai atvaziuoja ir prabuna savaite - dvi. Problemu nebuna, nes i musu reikalus nesikisa. Aisku, intymumo tada ir buti negali, nes gyvenam vieno kambario bute. Buvo viena karta sneka su vyro tevais apie gyvenima kartu. Tada norejom parduoti buta ir pirkti nama, ir tiesiog prasem ju priimti mus ant kampo kol irengsim ji gyvenimui. Tai pasiule nomuotis. Nelabai malonu buvo tai isgirsti, tuo labiau kai jie, du pensininkai, gyvena 3 kambariu bute, o mes- 4 asmenu seima grudames vienam kambary. Nelabai suprato tokio atsakymo ir mano vyras, ju sunus.
vivi
Sakyciau viskas priklauso nuo zhmoniu ir ju santykiu su tevais. Jeigu jiems visiems taip gyventi gerai - tai ir gerai. Ir ne kitu tai reikalas. Vat jei kazhkam negerai - tada verta butu susirupinti. As neisivaizduoju gyvenimo kartu su tevais. Gal todel, kad niekada su jais negyvenom. Gyvenant dar su kazhkuo man tikrai truktu to intymumo kuris yra dabar, kai gyveni savo buste ir gali visishkai atsipalaiduoti. Bet visada gali ateiti toks momentas, kai reikes gyventi su tevais. Nebutinai tu neturesi kur gyventi. Tiesiog gali prireikti prizhiureti pasenusius tevus.

Sarah - vyro tevai gal zhino kiek trunka isirengimas? Suprantu, kad jums tai ishgirsti gal ir nebuvo labai malonu, bet, ish shono zhiurint, ju astakymas labai logishkas ir normalus. Beto, sveikintina, kad jie moka pasakyti 'ne'.
liepsnele
QUOTE (vobla @ 2004 03 12, 16:09)
Parex, Vilniuj. Bet gal dar nuo to priklauso, kad prieš tai aš jau kitose įmonėse dirbus buvau. O ir kol visi reikalai įsivažiavo(radom butą, susitvarkėm popierius) dar ne vienas mėnesis praėjo.
Papildyta @ [mergetime]1079097174[[b]*liepsnele rgetime] [/b]
Bet gal kas nors jau pasikeitė, nes jau pusantrų metų, kaip už savo būstą bankui mokam. Ech-kaip smagu, kad jau minus 1,5 clap.gif clap.gif clap.gif reiškia liko-jau tik clap.gif clap.gif clap.gif 9,5 Blemba, kaip greit laikas bėga...

Nu tai turbūt kai jau nešėt bankui dokumentus, tai jau buvo praėjęs tavo bandomasis...

Gerai jum, tik 10-čiai metų ėmėt, mes tai 25 imsim... Jau bus 50 metų man, kai išmokėsim paskolą ohmy.gif .
asfaltuota
QUOTE (vivi @ 2004 03 12, 13:44)
Nebutinai tu neturesi kur gyventi. Tiesiog gali prireikti prizhiureti pasenusius tevus.

Vat šitą dalyką aš jau esu apmasčius, kai išsimokėsim už šitą būstą- teks pirkt kitą. Šiap ar taip, vaikams augant reiks didesnio. O šitame galėsim apgyvendinti katro nors tėvus ( abiejų tėvai gyvena toli, kituose miestuose). Greičiausiai vyro, nes su mano tėvais lyg šiol gyvena sesuo (25m), blink.gif ir jeigu jai tai dabar netrukdo, tai reiškias ir ateity galės prižiūrėt. Juk negali pas save visus surinkti ir pasidaryt senukų prieglaudą. Taip, kad teks dalintis. Vyras dėl tokių mano apmastymų eilinį kart pareiškė, kad aš tik kas blogai mastau. Nesuprantu, kodėl blogai-senatvė juk realybė ir neverta į tai užmerkt akių.
ilja
Neisivaizduoju gyvenimo nei su vienais tevais.
Manieji gyvena name, turiu as ten kambari, bet stovi jis ten tuscias ir neirengtas. Tevai sake, jai reikes, tai padarys atskira iejima ir dar virtuvele kokia sumazinus kambari padarys. bet tikiuosi, kad niekad to neprisireiks g.gif .
O ir su uosve jokio malonumo gyvendama nejausciau.
Tiesa sakot, kad gyvenant su tevais labai nukencia intymumas. Ka jau kalbeti apie tevus, turejau toki "malonuma" metus laiko gyventi su vyro pusbroliu, tai galvojau, kad isprotesiu. Namuose megstu kartais irvisa diena su naktinukais pravaikscioti, o kai svetimas zmogus namuose, viskas kazkas ne taip unsure.gif O ir pasipykti normaliai negali laugh.gif
Board
QUOTE (Sara @ 2004 03 12, 14:56)
jei nori gyvent pas tevus - gyvenkit kiekvienas pas savo, vaziuokit i svecius, o visa kita uki vesti pradekit kai busit savarankiski ir po savo (kad ir kokiu prastu) stogu....

huh.gif Na su tokia filsofija, iki kokiu 26-27 metu tureciau gyvent su mama, naktim apsikabinsu pagalve miegot, apie vaikus ne ir negalvok, o jau vyra namo atsivest blink.gif tai jau didziausia nuodeme....
Na o del paskolu g.gif : realiai jei gauni kokiu 100 000Lt, panasei vilniuj kainuoja normalesnis butas be remonto, kiek moki bankui? keik permoki palukanu pavidalu? 25 metus moki moki moki moki moki moki ir??? O jei darbo netenki? ir negali susirast bent pusmeti? Kaip tada? is ko paskola grazint? o per pusmeti isivaizduoju nemenka sumele gaunasi? O jei sugalvoji gyvenamaja vieta pakeist? Ar i uzsieni isvaziuot? Kalsutuku milijonas, atsakymu nei i viena nezinau... Ir jusu neprasau atsakyt, taciau kai tik buvo kiles pokalbis apie paskola is kart uzejo tokios mintys.
ilja
QUOTE (auges @ 2004 03 12, 16:54)
huh.gif Na su tokia filsofija, iki kokiu 26-27 metu tureciau gyvent su mama, naktim apsikabinsu pagalve miegot, apie vaikus ne ir negalvok, o jau vyra namo atsivest blink.gif tai jau didziausia nuodeme....
Na o del paskolu g.gif : realiai jei gauni kokiu 100 000Lt, panasei vilniuj kainuoja normalesnis butas be remonto, kiek moki bankui? keik permoki palukanu pavidalu? 25 metus moki moki moki moki moki moki ir??? O jei darbo netenki? ir negali susirast bent pusmeti? Kaip tada? is ko paskola grazint? o per pusmeti isivaizduoju nemenka sumele gaunasi? O jei sugalvoji gyvenamaja vieta pakeist? Ar i uzsieni isvaziuot? Kalsutuku milijonas, atsakymu nei i viena nezinau... Ir jusu neprasau atsakyt, taciau kai tik buvo kiles pokalbis apie paskola is kart uzejo tokios mintys.

O jei nuomuosiesi, tai nei pinigu, nei buto neturesi sad.gif Man vistiek geriau butu imti paskola
Board
laugh.gif o man geriausiai su tevais thumbup.gif
Na vel gi kiekvienam savo, as dabar neiciau nei nuomotis nei paskola imciau, net jei ir duotu, o sedeciau sau ramiai mamai po sparneliu, arba kaip kiti traktuoja ant sprando ir myleciau gyvenima biggrin.gif
asfaltuota
auges, būstą parduot galėsi jei ir nebaigta mokėt paskola- yra daug visokių variantų(skolos perpirkimas ir pan.). Taip, kad ir gyvenamą vietą galėsi pakeist wink.gif Jei netenki darbo- didesnis stimulas ieškot kito. O nuo visokių nelaimingų atsitikimų- yra būsto paskolos draudimas- be jo ir paskolos negausi. vat keli atsakymai...
Bet yra kita pusė- juk tarp plikų sienų negyvensi. reiks remonto, baldų, buitinės technikos. Galų gale indų, puodų. Na, žodžiu teks nuo šaukšto pradėti...vat taip po truputį ir kapstomeės- tai baldelį kokį, tai šaldytuvą. O vat šiandien pas mane tikra šventė- po metų skalbimo rankytėm, - ką tik meistrai įbogino naują skalbyklę clap.gif clap.gif clap.gif Nereik visko iš karto norėti- po biškutį po biškutį- buitis užgyvenama.
ilja
QUOTE (vobla @ 2004 03 12, 17:05)
auges, būstą parduot galėsi jei ir nebaigta mokėt paskola- yra daug visokių variantų(skolos perpirkimas ir pan.). Taip, kad ir gyvenamą vietą galėsi pakeist wink.gif Jei netenki darbo- didesnis stimulas ieškot kito. O nuo visokių nelaimingų atsitikimų- yra būsto paskolos draudimas- be jo ir paskolos negausi. vat keli atsakymai...
Bet yra kita pusė- juk tarp plikų sienų negyvensi. reiks remonto, baldų, buitinės technikos. Galų gale indų, puodų. Na, žodžiu teks nuo šaukšto pradėti...vat taip po truputį ir kapstomeės- tai baldelį kokį, tai šaldytuvą. O vat šiandien pas mane tikra šventė- po metų skalbimo rankytėm, - ką tik meistrai įbogino naują skalbyklę clap.gif clap.gif clap.gif Nereik visko iš karto norėti- po biškutį po biškutį- buitis užgyvenama.

Teisybe sakai. Ir mes viska bandom savo rankom daryti. Seneliai savo medines duris i sarva keiciasi, priimsim ir pasikeisim savo "odinukes", tevai kriaukle keite - o mums labai jos reikejo biggrin.gif
Dziaugsmas tau, kad jau turi skalbenke. Galetumem ir mes nusipirkti, bet tik jai ietos nelabai yra sad.gif
vivi
auges, bet juk jums ir gerai pas tavo mama, nesiskundzhiat ir visi draugishkai gyvenat, kaip suprantu - tai ir thumbup.gif
Zinau tokiu poru ir tikrai nematau nieko tame blogo.
keista buna tada, kai gyvena kartu su tevais ir zyzia kokie anie negeri, kishasi i ju gyvenima ir t.t. Tokiu atveju mano galva galima pasiulyt tik keltis kitur, o jei nenori/neturi galimybiu susitaikyti su tuo, kas yra, nes tai jie gyvena pas kitus zhmones, tad prie ju ir taikytis turi.
manu
QUOTE (vobla @ 2004 03 12, 11:55)
O sekso, kai už sienos miega smalsaujanti mama ar anyta-visai visai...nu bet gal aš be fantazijos, gal visai smagu, kai kas girdi...

nebutinai mama ar anyta klausosi. man kazkada kaimynas is apacios pusiau juokais pusiau ne pasake - anksciau girdejau kaip vaika darote , o dabar naktimis verkia. pasijuokem kartu, bet is tikro nejauku pasidare.
Bekasė
QUOTE (Sara @ 2004 03 12, 14:11)

o tai kaip patarsi - bendriko tai niekas tokiu atveju neduoda.
Pats nedirbi o mokaisi - tevai irgi mazai kam sutiks/ gales isnuomuoti atskira buta.
Tai ka tada daryti - is pradziu arti kokia 20-30 metu, kad galetum nusiprikti buta, o tada eiti studijuoti?

Liepsnele, tu kada lengvatiniu kreditu salygas ziurejai? Toks vaizdas, kad pries kelis metus. Nuo 2003m01.01 yra isigaliojusios naujos taisykles - savivaldybe paskelbia kokie bankai teikia lengvatinius kreditus ir kokio suma jie gauna. Ir jau nuo banku priklauso per kiek laiko, jie tuos lengvatinius kreditus isdalina. Pvz pernai spalio pabaigoj Parex bankas vis dar turejo lengvatiniu kreditu. Tiesa, siemet atrodo dar nera paskelbta, kokie bankai teiks lengvatines paskolas.
Gali issamiau pasiziureti cia ir cia
Manguste
QUOTE (vobla @ 2004 03 12, 17:05)

Va, va ir mes taip gyvenam. Vasarą pasiėmėm paskolą butui, mokėsime 30 metų, bet džiaugiamės, kad turim savo kampą, kurį galime tvarkyti kaip norim ir kada norim. Dabar labai sunku, vienas kambarys net nepradėtas tvarkyti, kitame stovi tik lova, mažosios lovytė, kompiuteris, televizorius ir staliukas. Tik virtuvę įsirengėm. Taip po truputį ir perkam viską išsimokėtinai. Vieną daiktą pasiimam patys, po vieną paėmę vyro ir mano tėvai. Skalbti nešu pas mamą. Gerai, kad netoli gyvena. Kitą savaitę ruošiamės važiuoti užsisakyti pirmąją savo bute spintą.
Pas tėvus gyvenome daugiau kaip metus po vestuvių. Buvo gerai: mama valgyti darydavo, pinigų tiek nereikėdavo, bet visi pinigai vis tiek kažkur išeidavo. :rolleyes:Na, neišeidavo mums taupyti. Atrodo to reikia, ano reikia ir vėl žiūrėk nėra. Negreitai būtume susitaupę savam būstui. Pradžioje buvo sunku atskirai, bet pripratau ir tikrai smagu, kad gyvename atskirai. Darome ką norime, ir kada norime. rolleyes.gif
Sara
QUOTE (Silvute @ 2004 03 12, 23:36)
o tai kaip patarsi - bendriko tai niekas tokiu atveju neduoda.
Pats nedirbi o mokaisi - tevai irgi mazai kam sutiks/ gales isnuomuoti atskira buta.
Tai ka tada daryti - is pradziu arti kokia 20-30 metu, kad galetum nusiprikti buta, o tada eiti studijuoti?

Na tai as nepriestarauju, kol studijuoji, nedirbi ir seimynos nekuri,- normalu gyvent pas tevus. bet jei jau susimeti tuoktis su kuo nors, reiskia jau ne mokslai ,o vaikai galvoje ir buitiniai klausimaidaugmaz aiskus. tada gali ir nuomotis,- nei sis nei tas pas tevus giminaicius naujus temptis gyventi....

be to , visi, kurie cia raso, kad tauposi butu ir tuom tarpu (1-2) metus gyvena pas tevus... g.gif g.gif nerealiai masto. jei jau zada butui sutaupyti per keleta metu.. reiskia uzdirba nerealius pinigus (pasiziurejus i butu kianas vilniuje - viena mintis persasi - paskola!), o jei uzdirba tiek daug, kad gali is tu pinigu pirkti busta, tai kodel tu keliu simtu negali nuomai moketi??
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.