Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Veidinė padetis iki gimdymo
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Motukas
Sveikos, mamos!

Pasidalinkit patirtimi - gal kam iki gimdymo buvo nustatyta vaikelio veidine padetis? Kuo viskas baigesi, ar apsisuko vaikelis veiduku zemyn gimdymo eigoje, ar reikejo cezari daryti?

Gal zinote budus, kaip saremiu metu padeti vaikeliui pasisukti teisingai?

Labai dekoju uz atsakymus

Verdaina
Maniškis buvo ne į tą pusę veiduku pasisukęs visą laiką, netgi kai tikrino gimdymo dieną 12h, o jau 18h buvo pasisukės kaip reikia. biggrin.gif Žinojo, kuria puse reikia gimti lotuliukas.gif O šiaip niekas dėl tokio dalyko cezario nedaro - kaip man sakė, čia visai nesudėtinga gimdymo metu pareguliuoti vaikučio ėjimą gimdymo takais.
Isila
mano pirmasis veiduką buvo pasukęs ne taip kaip reikia. Na, du guzus užsistatė, bet daugiau viskas gerai buvo biggrin.gif
ddd
O maniskis ir gime veiduku i virsu ir dar virkstele du kartus buvo apsivyniojus apie kakliuka. Bet nieko, viskas sekmingai baigesi. Jokio cezario nedare. Nors tiesa sakant per echoskopa nepastebejo, kad jis neteisingai "pasiruoses" gimti.
Algyte
Maniske neatsisuko, netgi besisukdama kreivai galvele statesi ir sake, jei buciau dar bandzius pati isgimdyt, tai gimdymo traumos nebutume isvenge. Bet cezari vistiek teko daryt..
Briediene
Mano maziukas buvo ne tik veiduku atsisukes, bet ir neisistates. Net ir prasidejus gimdymo veiklai nesistate. Tik profesionalios gydytojos ir mano kantrybes deka gimem patys. ax.gif
Jau esant makimaliam atsidarymui ir saremiams kas minute, mane visaip kaip varte (ant sono, ant kamuolio horizontaliai) beveik dvi valandas, kol maziukas rado savo pozicija ir uzgime. Lengva tikrai nebuvo schmoll.gif , bet ko mes nepadarysim del savo maziuku! smile.gif Tuo metu apie skausma net negalvojau...
Pati gydytoja po gimdymo sake, kad kitas jau seniai butu padares cp ir nesukes galvos... blink.gif
zodziu, patarimas - ieskok patikimo gydytojo, negimdyk bet kur ir pas bet ka, ir viskas imanoma!;)
Sekmes!
Milda K.Č.
Laba visoms. Teko skaityti,kad kai vaikelis artejant gimdymui ''neįsitaiso''pilvuke galvute žemyn,ar ne ta veidine padetimi,tai labai padeda delnų ir pedų suglaudimo pratimas Reikia atsigulti ant nugaros,ir sudeti rankas ant krūtines kaip maldos metu ir taip pat suglausti pėdas vieną prie kitos(aišku,tada kojos ''išvirsta''į šalis) Tokioje padetyje pabūti apie 15 minučių ramiai sau kvepuojant,nors aš dar siūlyčiau tuo metu mąstyti apie tai,kad tarkim vaikelis apsiverstų galvute žemyn... kviesti jį savo mintim tai padaryti del jo paties,ir aišku,mamytes geroves. Suglaustos pėdos turi liestis viena į kitą stimuliuodamos reikiamą energiją. Pėdos turi būti basos-be kojinių... Sėkmes visom*
LaimingaMamyte
Mano irgi lelius kol kas guli veiduku i virsu... bet jis dar neisistate i kaulus, tik prisipaude... Kazzin ar yra vilties kad dar apsisuks???? Esu biski isigandusi po apziuros unsure.gif unsure.gif
mokam-galim
QUOTE(LaimingaMamyte @ 2009 12 17, 13:49)
Mano irgi lelius kol kas guli veiduku i virsu... bet jis dar neisistate i kaulus, tik prisipaude... Kazzin ar yra vilties kad dar apsisuks????  Esu biski isigandusi po apziuros  unsure.gif  unsure.gif
*

gulėjimas vaikučio veiduku į viršų ir veidinė padėtis gimdant, tai visai du skirtingi dalykai. Gimdymas veiduku, kai vaikučio pirmeiga yra veidukas bet ne PAKAUŠIS, kas yra normalus, natūralus gimdymas yra priskiriama gimdymo komplikacijos, sudaro tokie gimdymai labai mažą procentą ir pirmą kart gimdančioms daro dažniausiai CP, nes labai retais atvejai, be traumų pagimdo pačios. schmoll.gif
LaimingaMamyte
QUOTE(mokam-galim @ 2009 12 17, 22:13)
gulėjimas vaikučio veiduku į viršų ir veidinė padėtis gimdant, tai visai du skirtingi dalykai. Gimdymas veiduku, kai vaikučio pirmeiga yra veidukas bet ne PAKAUŠIS, kas yra normalus, natūralus gimdymas yra priskiriama gimdymo komplikacijos, sudaro tokie gimdymai labai mažą procentą ir pirmą kart gimdančioms daro dažniausiai CP, nes labai retais atvejai, be traumų pagimdo pačios.  schmoll.gif
*

Aciu uz atsakyma, bet as nelabai supratau kaip cia du skirtingi dalykai g.gif g.gif ... turit omenyje, kad iki gimdymo jis dar apsivers...
O pirmeiga veiduku, tai jau kai eina neapsivertes... ar kaip???
xxkamane
QUOTE(mokam-galim @ 2009 12 17, 21:13)
gulėjimas vaikučio veiduku į viršų ir veidinė padėtis gimdant, tai visai du skirtingi dalykai. Gimdymas veiduku, kai vaikučio pirmeiga yra veidukas bet ne PAKAUŠIS, kas yra normalus, natūralus gimdymas yra priskiriama gimdymo komplikacijos, sudaro tokie gimdymai labai mažą procentą ir pirmą kart gimdančioms daro dažniausiai CP, nes labai retais atvejai, be traumų pagimdo pačios.  schmoll.gif
*

Mano vaikas gime veidine pireiga, gime didelis vyras, labai placiu peciu, svoris vir 4kg, pagimziau pati be jokiu tarumu, lysimu, siuvimu.
Taigi moteriskes, nusiteikite gerai, atsipalaiduokite, pasidarykite koki menesi pries gimdyma tarpvites masaza ir viskas bus gerai.
mokam-galim
QUOTE(xxkamane @ 2009 12 18, 09:59)
Mano vaikas gime veidine pireiga, gime didelis vyras, labai placiu peciu, svoris vir 4kg, pagimziau pati be jokiu tarumu, lysimu, siuvimu.
Taigi moteriskes, nusiteikite gerai, atsipalaiduokite, pasidarykite koki menesi pries gimdyma tarpvites masaza ir viskas bus gerai.
*

ar tikrai gimė veidine pirmeiga, g.gif o kaip veidukas
atsiūsčiau nuotrauka kaip atrodo vaikutis gimes veidine pitmeiga , bet gaila tų , kurios nusigąs >taip gali gimti. bet aš tokių mačiau ne viena verysad.gif
LaimingaMamyte
QUOTE(mokam-galim @ 2009 12 17, 22:13)
*

Gal galite paaiskinti koks skirtumas?
mokam-galim
QUOTE(LaimingaMamyte @ 2009 12 19, 11:55)
Gal galite paaiskinti koks skirtumas?
*

labas L M , veidinė padėtis iki gimdymo niekada nebūna, ji atsiranda tik esant įvairioms gimdymo komplikacijoms pačio gimdymo metu. Jeigu jums gydytoja pasakė, kad jūsų vaikutis veiduku į viršų, tai normali, kiek retesnė vaikelio buvimo nėštumo pabaigoje padėtis, kuriai esant įvyksta natūralus gimdymas, gal užtrunkantis vienu-kitu sąrėmiu ilgiau.Tai vadinasi pakaušinės pirmeigos užpakalinis vaizdas. Atsiradus sąrėmiams dažniausiai vaikutis pasisuka veiduku į apačią. Abi padėtys yra normalaus ne patologinio gimdymo, todėl ramybės jums gimdant. bigsmile.gif
LaimingaMamyte
QUOTE(mokam-galim @ 2009 12 20, 11:38)
labas L M , veidinė padėtis iki gimdymo niekada nebūna, ji atsiranda tik esant įvairioms gimdymo komplikacijoms pačio gimdymo metu. Jeigu jums gydytoja pasakė, kad jūsų vaikutis veiduku į viršų, tai normali, kiek retesnė vaikelio buvimo nėštumo pabaigoje padėtis, kuriai esant įvyksta natūralus gimdymas, gal užtrunkantis vienu-kitu sąrėmiu ilgiau.Tai vadinasi pakaušinės pirmeigos užpakalinis vaizdas. Atsiradus sąrėmiams dažniausiai vaikutis pasisuka veiduku į apačią. Abi padėtys yra normalaus ne patologinio gimdymo, todėl ramybės jums gimdant. bigsmile.gif
*

Aciu uz paaiskinima.... labai tikiuosi kad gimdymas praeis sklandziai 4u.gif 4u.gif
xxkamane
QUOTE(mokam-galim @ 2009 12 20, 10:38)
*

na gal as tada kazko nesupratau, nes esu ne akusere, o inziniere smile.gif, taigi tu terminu nelaibai skiriu, bet mano vaikelis gime veiduku o ne pakausiu, na apsisukes, ir buvo jis apsisukes pries gimdyma, gimdymo metu neapsisuko taip ir gime ax.gif , veidukui nieko, man irgi nieko, taigi gal as kazka ne taip paaiskinau arba kazko cia nesupratau. Taigi nereikia stresuoti, nesciajai ir gimdyvei tai neprides sveikataos ir drasos 4u.gif
Arven
Veidine pirmeiga tai reiskia, kad pirma eina ne pakausis, o veidas (vaikutis ne prilenkes smakriuka, o stipriai atsiloses). Isivaizduokite save stovincia ziurincia zemyn - jusu galva i dangu pasisukusi pakausiu (pakausine pirmeiga), o jei stovit ir ziurit i zvaigdes, tai Jusu veidas nukreiptas i dangu (veidine pirmeiga).
Veidine pirmeiga yra blogai, nes tokiu budu galva eina didesne apimtim, nei pakausines pirmeigos atveju plius veidukas yra minkstas ir blogiau nei pakausis plecia gimdymo takus.
Visai kas kita yra pakausines pirmeigos priekinis ir uzpakalinis vaizdas. Priekinis vaizdas - kai pakausis yra i prieki, taip dazniausiai buna. Uzpakalinis vaizdas - kai nukreiptas i uzpakali. Toks gimdymas uztrunka siek tiek ilgiau, bet gimdoma naturaliai.
xxkamane
QUOTE(Arven @ 2009 12 21, 14:31)
Veidine pirmeiga tai reiskia, kad pirma eina ne pakausis, o veidas (vaikutis ne prilenkes smakriuka, o stipriai atsiloses). Isivaizduokite save stovincia ziurincia zemyn - jusu galva i dangu pasisukusi pakausiu (pakausine pirmeiga), o jei stovit ir ziurit i zvaigdes, tai Jusu veidas nukreiptas i dangu (veidine pirmeiga).
Veidine pirmeiga yra blogai, nes tokiu budu galva eina didesne apimtim, nei pakausines pirmeigos atveju plius veidukas yra minkstas ir blogiau nei pakausis plecia gimdymo takus.
Visai kas kita yra pakausines pirmeigos priekinis ir uzpakalinis vaizdas. Priekinis vaizdas - kai pakausis yra i prieki, taip dazniausiai buna. Uzpakalinis vaizdas - kai nukreiptas i uzpakali. Toks gimdymas uztrunka siek tiek ilgiau, bet gimdoma naturaliai.
*

Uz paaiskinima aciu, lyg ir supratau, kiek man aiskino gydytoja tai vaikas vietoj gimimo nugaryte i virsu, gime pilvuku, tai tav ax.gif
Bet jokiu traumu aciu Dievui nepatyreme nei vienas, sunui jau 8 metai. vienintelis dalykas kuris buvo, tai paraudes anakis,ir tai nelabai zymiai, po poros savaiciu isnyko.
Arven
QUOTE(xxkamane @ 2009 12 21, 17:07)
Uz paaiskinima aciu, lyg ir supratau, kiek man aiskino gydytoja tai vaikas vietoj gimimo nugaryte i virsu, gime pilvuku, tai tav ax.gif
Bet jokiu traumu aciu Dievui nepatyreme nei vienas, sunui jau 8 metai. vienintelis dalykas kuris buvo, tai paraudes anakis,ir tai nelabai zymiai, po poros savaiciu isnyko.
*

Tai pagal toki paaiskinima buvo pakausines pirmeigos uzpakalinis vaizdas ko gero.
Svarbiausia, kad sveikas! smile.gif 4u.gif
LaimingaMamyte
QUOTE(Arven @ 2009 12 21, 15:31)
*

Aciu labai uz paaiskinima, dabar viska supratau. Beje rodos mano leliukas jau ir apsiverte veiduku zemin thumbup.gif thumbup.gif Bet kokiu atveju aciu uz palaikimus bei paaiskinimus.... 4u.gif 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.