Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kraitelis
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
gintale
Sveikos mamytės,

ko labiausiai jums pritruko po gimdymo? T.y. ko gailejotes neisigijusios dar kol buvot nestuke.gif ?
O gal ko nors isigijote per daug ir ne neprireike? doh.gif
Valerija
Aš pamiršau nusipirkti įdėklų į liemenėlį, tai kai gulėjau ligoninėje paprašiau vyro, kad nupirktų, tai labai prastus nupirko. Tai jau geriau pačiainusipirkti ir nepamiršti, beto nepamažinti,nes pienas "liejasi laisvai".
Ir labai būtina išsirinkti GERĄ čiulptuką mažyliui, nes mažylis betkokois pigios neims. Rekomenduoju AVENT mirksiukas.gif
lilijal
Mes rūbelius pirmoms kelioms savaitėms (t.y. visko po 3 ) pirkom prieš gimdymą likus 2 savaitėms. Vystyklus vaikui 4 nupirkau, o 6 prieš pat gimdymą pati siuvau (gal man dėl to ir gymdymas prasidėjo g.gif ). Kai atsiguliau į priešgimdyvinę palatą, man patarė būtinai pirkti kremą speneliams, vyras nupirko, bet jų neprireikė. "Pampersus" pirkom jau vaikui gimus, nes nežinai, kokio dydžio bus jo užpakaliukas. biggrin.gif Lovytę vyras atvėžė į namus vaikui gimus, patalynę pirkom taip pat tik vaikui gimus. Čiulptuką tikrai nerinkom geriausią, o tik tokį kokį vyrui įbrūko vaistinėje, gal ir dėl to vaikas prie jo taip ir nepriparato. Buteliuką gavom "Canpol baby" paparastą dovanų, tai su juo ir naudojomes iki 2-3 mėnesių (aiški iš jo tik gėrėm pankolių arbatą). Vėliau pirktos žirklūtės netiko, iki šiol naudoju savo kosmetines, taip pat ir su nosytės valymu - "pompa" netiko.

Čia tikrai ne patarimas - o nuomonė - manau, kad reikia visko pirkti minimaliai, nes mūsų laikais galima nuvažiuoti į parduotuvę ir nupirkti, o rūbelių, nors ir gražių, daug pirkti nereikia, nes vaikas labai greitai auga ir kaip liudna būna, kai rūbelio, kurį pirkai, net neudėsi. 4u.gif
LINCE
Daug kas priklausys nuo to,ar pati žadi maitinti.Jei taip ,tai tikrai nepirk jokių pientraukių ,buteliukų ir pan.Jei prireiks -bet kada įsigysi.Mums neprireikė čiulptuko,nes beveik niekada jo ir dabar neduodu(nebent nervai nelaiko:) )Aš nenaudoju drėgnų servetėlių,nes gyd.patarė to nedaryt.o turiu tiek ,kad žadu pradėt valytis makiažą(čia rimtai).
Meila
Neturėjau čiulptuko, nes maniau kad gyvensim be jo, deja aš klydau 4u.gif Sau higieninių įdėklų turėjau per mažai, nemaniau, kad galima tiek daug kraujuoti, ir geriau pirkti tuos didelius, kurie skirti ir šlapimo sulaikymui smile.gif
introdusa
prisipirkau per daug pirštinelių ir surišamų marškinėlių, nereikalingi buvo ir vystyklai. Tačiau nepasiroušusi buvau skuduriurų atpylimui pieno.
mammamia
Pirmiausia tai save buvau pamiršusi. Šį kartą šaldytuve gyvens kopūstas, mat nežinau ar Lietuvoje propoguojama, pirmom dienom po gimdymo l. padeda šviežio šaldyto kopūsto lapai įsidėti į papinyčia, mat jie padeda esant mastitui ar šiaip pakietėjusiom persipildžiusiom krūtim (tiesiog apkamšai krūtis lapais ir laikai tol kol jie visiškai suglemba, tuomet keiti naujais. Labai pasiteisina-pigu ir natūralu).Na, ir įklotų prisipirkau manau pakankamai, kad nereiktų vyro siuntinėt. Taip pat praverčia turėt geros literatūros apie tarkim pirmus mažylio metus, mat klausimų kilo iš kart, o norinčių į juos atsakyt nebuvo l. daug smile.gif Dar pasiruošiau medetkų tinktūros (specialiai mamytėm ir kūdikiam) jei vėl tektų plyšti..nes ji padeda žaizdai gyti ir palengvina kančias tuolete..
O mažajam tai pas mus populiaru užpakaliuka po kiekvieno sauskelnės keitimo natūraliu apsauginiu kremu ar talku apsaugoti, ko nebuvom pasiruošę..tai kentėjom visi. Dar nežinau kokius jūs keitimo čiužinėlius turit, mūsiškis pvc paviršium, ant tokio pasirodo vaikučio nuogu užpakaliuko neguldysi smile.gif tai naudojom rankšluosčius pirmom dienom.. dabar prisisiuvau flanelinių vokelių, kuriuos lengva užvilkt ir taip gerų rankšluosčių nebegadinsim smile.gif
O bendrai tai l. pritariu - mažiau išankstinių pirkinių dažniau pasiteisina.
sdr
Aš buvau per daug prisipirkus mažiausio dydžio drabužėlių, kuriuos labai greitai išaugo, o kai kurių net nespėjau uždėti. Drabužėlių tikrai daug nereikia, naudojau tik kelis, kurie buvo patogiausi, beto vasarą labai greitai džiūsta, tai tik perrengus išplaudavau, o po 2-3 valandų išlyginuis jau galėjau vėl rengti tais pačiais.
Dėl savęs, tai aš nebuvau nusipirkus spec. liemenėliės maitinančioms, o paprasta man pasirodė nepatogi, tai kai dar ligoninėj buvau siunčiau vyrą jos ieškoti ax.gif Būdavo taip, nueina į parduotuvę, susiranda pardavėją ir skambina man, tada jau mes su pardavėja aiškinamės kokio dydžio ir kokios man reikia ir ką jie turi. Tai tokiu būdu trečioj parduotuvėj surado ir nupirko, sakė jei netiks tai pakeis, bet tiko.
Darsė
QUOTE(Valerija @ 2005 07 19, 13:46)
Ir labai būtina išsirinkti GERĄ čiulptuką mažyliui, nes mažylis betkokois pigios neims. Rekomenduoju AVENT mirksiukas.gif
*

o mums AVENT čiulptukas buvo per didelis- rėmėsi į nosį biggrin.gif Tai vyras nulėkė ir nupirko paparastą NUK, nors tiesą sakant tai mažoji juos bau dabar sėkmingai spjauna kuo toliau g.gif

kaip jau kažkas minėjo labai praverčia paprasta marlė- jei vaikas atpylinėja

o žirklutės specialios nagams kirpti nekerpa nieko- naudojam paprastą kirpiklį
helli
Nepanaudojau:

1. čiulptukų ...... ir avent siūlėm ir nuk, visus dukrytė ibrokavo smile.gif
2. kelių 56 dydžio smėlinukų, nes mažoji gimė juos jau išaugus......
3. siurbliuko nosytei .... pirkom gerą, brangų (hm atrodo nuk), bet nei velnio jis netraukė. Nors tiesa pasakiu nelabai ir reikėjo.

Per mažai:

1. įdėklų po gimdymo....... dabar pirkčiau taip: kokius 5 didelius pampersinius smile.gif , 5 mažesnius ir bent jau pora pakelių Tena mažiausių (pastarieji tikrai neprapuls ir susinaudos). Nors čia labai idividualu.
2. palučių paprastų baltų medvilninių. Ypač praversdavo (dar ir dabar praverčia smile.gif ) keičiant pampersus užtiesti ant vystymo lentos. Aš saviškei kiekvieną kartą bent po pusvalandį leidžiu nuogu užpakaliuku pabūti. Na o pirmaisiais mėnesiais labai dažnai tik pradėjus pasispardymą be pamperso pasidarydavo balutė blush2.gif taigi reikėdavo tik pakeisti palutę ir toliau mėgaudavomės oro voniomis smile.gif .
3. pirštinyčių pirmam mėnesiui - kadangi dažnai atsiduria burnytėj kažkaip norisi dažniau keisti.

Aš šiaip labiau pasisakyčiau už kraitelio susipirkimą iš anksto. Mes buvom viskuo pasirūpinę dar prieš gimdymą, vyras man paskui tik antrą liemenuką maitinimui nupirko (įdaviau dėžutę, kad nupirktų tokią pačią). Kažkaip man pačiai be galo džiugus tas asipirkinėjimo procesas buvo, o ir mažylei gimus vyro nereikėjo vaikyti, galėjo su mumis visą laiką būti. Žinoma, nereikia be proto 56 dydžio rūbelių prisipirkti, bet kokie trys komplektukai nepakenktų.
Daile
As taip pat is anksto pradejau kaupti kraiteli. Po truputi, pasimegaudama, turedama pakankamai laiko su malonumu vaiksciojau ir rinkau reikalingus daikciukus pagal nusipirkta kudikiu knygoje nurodyta "reikalingu daiktu sarasa" sumazindama visko per puse:)

tik nepasirupinau savimi, t.y. neturejau tinkamu iklotu po gimdymo, serveteliu krutims, liemeneles. to man prireike, bet issiverciau ir be ju:)
lilijal
Aš esu nusistačiusi prieš išankstinį apsipirkinėjimą, nes praradau vaikuti 6,5 mėn. Tada džiaugiuosi, kad tada nieko prieš nepirkau, ne būtų graudu žiūrėti į tuos gražius rūbelius, kuriuos su tokia meile pirkai busimam vaikui. sad.gif
Adile
Mums neprisireikė nei buteliukų, nei čiulptukų... Viską sukroviau ir lauks broliuko ar sesytės biggrin.gif

Praadžioj per mažai vystyklų buvau įsigijus, bet paskui sesė pasiuvo krūvą... galutiniam rezultate turiu jų 20 gal, ir tikrai ne per daug. Naudoju patiesti kai keičiu sauskelnes... kai kur ant lovos paguldyt prisireikia... ir t.t.

Neturėjau "skudurėlių" nuvalyti, kai atpila ir t.t. Irgi, ačiū sesei, pasiuvo mažyčių flanelinių šluostelių šūsnį... man geriau (ir gražiau ax.gif ) nei marliniai skudurėliai.

Nebuvo įsigiję jokio "baldo" vaiko daigtams sudėti. Buvo viskas "išmėtyta" po komodas, spintas... Po kokių trijų mėnesių įsigijom komodą tik mažylio daigtams thumbup.gif Baigėsi lakstymai po visą namą doh.gif

Nebuvom įsigiję sudedamos kelioninės lovelės... jos prisireikė kokių trijų - keturių mėnesių, kai į lopšį nebetilpt pradėjo. Nuvaziavus kur nors i svecius (mes daznai vaziuojam pas senelius) vaikas visada turi savo vieta, kur miegot ir jokių problemų su užmigimu, nes "sienos" tai tos pačios kaip namuose per pietų miegą (naktį miega medinėj, paprastoj lovytėj). Manau, kad lovytę reikėjo pirkti iš karto, nes su tuo lopšiu doh.gif ant žemės nestatysi, ant stalo vėl...

Per mažai įsigyjau įklotų po gimdymo... Iš viso trijų rūšių po penkis vnt. Pačių didžiausių penkių užteko, o tų vidutinių tai kokių dvidešimt man reikėjo blink.gif Buvau įsidėjus "Allways" naktinių, bet jie man per maži buvo, ypač nakčiai. Su "tena" jaučiausi kur kas patogiau. Mažųjų įklotų irgi sunaudaujau kokius dvidešimt. O vėliau jau su "Allways" vargau. (Gal čia tik man vienai tokie poplūdžiai buvo... bet gydytoja sakė, kad viskas lyg ir normalu)

A, dar labai geras dalykas tinklinės kelnaitės iškart po gimdymo. Jos ilgesniu liemeniu, plonytės, gerai įklotą prilaiko. Tik aš vienas nusipirkau (abejojau ar prireiks, nes draugės labai išpeikę buvo), tai antrą dieną vyrą nusiunčiau į vaistinę dar poros, kad pasikeist būtų.

Gydytoja buvo liepusi atsivežt paklodėles vienkartines į lovą pasitiest... turėjau, bet neprisireikė. Po šiai dienai turiu... vaikiukui gal prasivers, kai be sauskelnių migdysiu.

Nežinojau, kad į gimdymo palatą reikia iškart atsinešt drabužėlius ir sauskelnes naujagimiui. Tai kol mane susiuvo, tėtis lėkė į mašiną drabužių sūnui atnešti biggrin.gif

Visiškai neprisireikė įkoltų į liemenėlę, nei ligoninėj, nei grįžus į namus. Niekada nesiliejo pienas laisvai, nors jo turėjau pakankamai. Visa pakuotė net nepraplėšta stovi spintoj ax.gif

Vaikiuko užpakaliukui tepti buvau nusipirkus Bepanteno (bent dvi tūteles doh.gif ir dar ligoninėj davė doh.gif )... bet juo tik sau spenelius nugriaužtus gydžiau, o mažiukui nelabai... gydytoja patarė SebaMed Special Healing Cream. Tas tai thumbup.gif Po šiai dienai tepam ir vargo nematom, tik kad branguuuuss...

Į ligoninę nenusivežiau jokių vaistų žaizdai tept po susiuvimo... kitą dieną vyras nupirko,irgi gydytojos patartą, "Octenisept". Na, tepa ta "zelionka" periodiškai, bet griaužia, peršti... O jis nesukelia jokio skausmo thumbup.gif , negriaužia, šiek tiek apramina žaizdelę. Purškliojausi po kiekvieno nuėjimo į tualetą, apsiprausimo, po dušo. Rekomenduočiau pasiimt į ligoninę... vėliau ir namuose toks dalykas praverčia nusibrozdinus, įsipjovus ax.gif
LINCE
Matai ,kaip viskas priklauso nuo gydymo įstaigos ,man jokių vaistų teptis nereikėjo ,nes tepdavo ir tepdavo akušerės valdiškais smile.gif Tačiau būtent tokie asmeniniai dalykai ir gali labai skirtis,man,pvz.,tie spec.paketai po gimdymo nepatiko ,nes esu mažiukė,o jie tokie dideli pasirodė.jaučiausi nepatogiai,daugiau naudojau ligoninės palų.
helli
Dar prisiminiau. Jau ligoninėj labai pasigedau elastinio diržo. Buvo labai didelis poreikis suveržti pilvą ir tikrai ne dėl grožio ar bobučių prietarų. Tiesiog kažkoks nenusakomas nelabai malonus jausmas kankino (ne skausmas, o tiesiog kažkoks diskomfortas), kuris apmažėjo tik diržą užsidėjus. Bandžiau pradžioje rankšluoščiu susiveržti, bet kažkaip nelabai tas variantas tiko. Tiesa, turėjau kelnaitės su elastingu juosmeniu, bet jos irgi nelabai tiko, nes jos pačios kažkokios sintetinės, o juosmuo pasirodė per žemas. Taigi geriausiai tiko diržas, kurį nešiojau ir neštumo metu pilvukui prilaikyti.
Loretta
QUOTE(LINCE @ 2005 07 19, 13:00)
Daug kas priklausys nuo to,ar pati žadi maitinti.Jei taip ,tai tikrai nepirk jokių pientraukių ,buteliukų ir pan.Jei prireiks -bet kada įsigysi.Mums neprireikė čiulptuko,nes  beveik niekada jo ir dabar neduodu(nebent nervai nelaiko:) )Aš nenaudoju drėgnų servetėlių,nes gyd.patarė to nedaryt.o turiu tiek ,kad žadu pradėt valytis makiažą(čia rimtai).
*

Kodel negalima naudoti dregnu serveteliu? sad.gif
jovka
Beveik viska pirkau is anksto. Bet vistiek po gimdymo pamaciau, kad kai ko truksta, o kai ko visai nereikia.

Truko:
1. Per mazai marliuku, nes jie labai greit burnoj atsiduria, o tokiu jau nevalysi veidelio (bet cia jau kai biski paaugo);
2. Flaneliniu vystyklu, nes jie labai gerai nusausint uzpakaliuka, kai pakeiti pampersa ir nuplauni uzpakaliuka. Tuo labaiu, kad kartais buna tokiu "nelaimiu", kai pradeda kalot, kai jau uzpakaliukas svarus smile.gif
3. Sau per mazai iklotu po gimdymo. Reikejo vyra siusti.
4. Tinkliniu kelnaiciu. Turejau tik 2, tai man jiu buvo per mazai.

Nenaudoju:
1. Vaikiskos pudrus, ir net neisivaizduoju kam ji man.
2. Vaikisko kremuko, bet manau prireiks veliau. Bet vistiek dabar jei laukciausi is anksto nepirkciau.
3. Soskute, netiko ne viwenos firmos. Spjauna per 2 metrus i sona. O as kai pirkau tai iskart dvi nusipirkau. Tai ir guli nenaudojama.

Dar patariu is anksto neprisipirkti daug pampersu, nes pavyzdziu mums nuo libero pradejo uzpakaliukas raudonuot. O rubeliu mazesnio dydzio tai tikrai reikia kokius 3poras, o kitus didesniu, nes jei turi daugiau tai po vieno uzdejimo kartais netgi sugeba isaugti. smile.gif
jovka
QUOTE(Loretta @ 2005 07 20, 13:34)
*

Nu as is savo patirties galiu pasakyt, kad dregnos serveteles tik tuo atveju jei keiti pampersa gamtoje ar kokiam sode kur nera silto vandens. Nes jei namie tai po kranu daug geriau ir sveikiau smile.gif
Rode
Ligoninėj pritrūkau iklotų po gimdymo. Reikejo vyra siusti.
o namie-didesnio dydžio rūbelių,nes dukrytė dručkė gimė tongue.gif
Redane
Grįžus iš ligoninės jau pirmąją savaitę išaugom visus rūbelius biggrin.gif , mes gimėm labai ilgos ir 56 cm. dydžio rūbeliai greitai buvo išaugti, todėl jeigu dabar pirkčiau vaikui rūbelius, tai jau didesnio dydžio.
ir dar pirkčiau tik rūbelius kasdienai, nes gražesnių, pasipuošti pridovanoja svečiai smile.gif .
Rode
QUOTE(Redane @ 2005 07 20, 17:21)
Grįžus iš ligoninės jau pirmąją savaitę išaugom visus rūbelius biggrin.gif , mes gimėm labai ilgos ir 56 cm. dydžio rūbeliai greitai buvo išaugti, todėl jeigu dabar pirkčiau vaikui rūbelius, tai jau didesnio dydžio.
ir dar  pirkčiau tik rūbelius kasdienai, nes gražesnių, pasipuošti pridovanoja svečiai  smile.gif .
*

Lėkiau į Kotryną didesnių smėlinukų pirkt jau antrą dieną gryžus iš ligoninės doh.gif
Mona
QUOTE(danq @ 2005 07 19, 19:47)
o mums AVENT čiulptukas buvo per didelis- rėmėsi į nosį biggrin.gif Tai vyras nulėkė ir nupirko paparastą NUK, nors tiesą sakant tai mažoji juos bau dabar sėkmingai spjauna kuo toliau g.gif
*

Mano mažei irgi Avent čiulptukas rėmėsi į nosį taip, kad vargšiukė net kvėpuot negalėjo doh.gif. Tik tiek, kad mes iš pat pradžių čiulptuko nedavėm - tik nuo 2 mėnesių ax.gif.

Prieš gimdymą prisipirkau spec. paketų, tai gal jie ir stori, ir daugiau sugeria, bet man nepatiko schmoll.gif, nes nėra sparnelių ir kažkaip pro šonus praleisdavo sad.gif. Teko siūsti vyrą paprastų Always'ų su sparneliais nupirkt ax.gif.
Valerija
Man draugė atidave GERMASTAN tepala krutu priežiūrai. Mane tai nuo klaikių skausmų išgelbėlo, nes žiauriai spenelius nukramtė pirmomis dienomis cry.gif .
Pirmiausiai pasiklausinėk gimdžiusių draugių gal naudojo, duotų, nes tūbelė 20 g, o sunaudosi labai nedaug ( bent jau aš tik apie 3 g sunaudojau).
mažulka
QUOTE(Loretta @ 2005 07 20, 13:34)
*

Drėgnos servetėlės turi visokių kvapų ir kitokių "navarotų", kurie gali alergizuoti jautrią kūdikio odelę mirksiukas.gif . Sveikiau iš tikro yra vanduo, tačiau gamtoje servetėlės- nepamainomas dalykas thumbup.gif .
Frosta
Mums neprireikė drėgnų servėtėlių, buteliuko, nes mažylė dar iki dabar negeria iš buteliuko. Pientraukį taip pat panaudojom daug vėliau.
Man įklotai po gimdymo taip pat nepatiko. Teko daugiau nusipirkti "Always night" paketų. smile.gif
Mariposa
Tikrai padauginom kepuryciu ir pirstineliu smile.gif Jau pirma diena teko i maisa sukraut daug dovanotu rubeliu vaikams iki 3,4 kg, nes maniske gime 3,9 kg. Visi per mazi buvo.

O tik grizus is ligonines reikejo vystykliuku begt pirkt, nes visai neturejau. O dabar puikiai susinaudoja pervystymui, oro vonioms be pamperso. O ir valgant pravercia: ypac pirma menesi burbule nemazai atpylinedavo, tai minksti vystykliukai tikrai naudingi.

*Jura*
Man labai pravertė Bpanthen tepalas. Ir krūtų speneliam patept, ir mažylės užpakaliukui (juk tik gimęs nepratęs būt su pampersais, gali paberti) ir iki šiol dar pateplioju keisdama pamperį, odelė visad švelni būna. Ypač gerai jis, jei odelė linkus šusti.

Čiulptuko 2.gif nepanaudojau ir lig šiolei nenauduju.

Vykstikliukai išėjo į naudą (oro voniom), po jais dar nusipirkau padengt klijuote, kad lovos neapšapintų.

Liko daug nepanaudotų mažų rūbelių.
gintale
QUOTE(Jura 22 @ 2005 07 22, 10:27)
Man labai pravertė Bpanthen tepalas. Ir krūtų speneliam patept, ir mažylės užpakaliukui (juk tik gimęs nepratęs būt su pampersais, gali paberti) ir iki šiol dar  pateplioju keisdama pamperį, odelė visad švelni būna. Ypač gerai jis, jei odelė linkus šusti.

Čiulptuko  2.gif  nepanaudojau ir lig šiolei nenauduju.

Vykstikliukai išėjo į naudą (oro voniom), po jais dar nusipirkau padengt klijuote, kad lovos neapšapintų.

Liko daug nepanaudotų mažų rūbelių.
*

gal kvailai nuskambes, bet ka jus vadinat oro voniomis? blush2.gif
introdusa
QUOTE(gintale @ 2005 07 22, 12:10)
gal kvailai nuskambes, bet ka jus vadinat oro voniomis?  blush2.gif
*

užpakaliuko vėdinimas, numovus sauskelnes.....
Almuka
man neprireike tik naturaliu seriu sepetuko plaukams - ir kur mano galva buvo g.gif kas, kad labai ilgi plaukai - kam juos sukuoti, kol jis toks mazas ir pastoviai malasi?
labai geros zirklutes nuko bent musms - tikrai astrios.
flaneliniu palu turiu gal 8, pravercia, nes ir prisiusioja nuplautas, o mazesnis ir prikakodavo. serveteles naudoju nakti ir kai nera karsto vandens. ir gamtoj.
kvaila buvau, kad nebuvau nusipirkus klijonkes tiesti po pala pampersu keitimui.

tinkliniu kelnaiciu man uzteko 2, tada 3 didziausiu ir 3vid. iklotu po gimdymo ("tena"), tada sunaudojau 2 berods pakelius libress paketu (jie is naturaliu medizgu tipo), o paskui reikejo laaaaabai daug tu kasdieniniu iklotu, nes ne kraujavau, o tepliojau po biski.

atpylimui naudoju marles gabaliukus.

pirstinyciu usteko 2 poru, nes turejau dar 2 siaustinukus su pirstinytem, be to, nuo 3sav tais dalykais nesinaudoju.

pritrukau kojinyciu, nes turejau tik tas pirmas vilnones ir vienas medvilnines. dabar turiu 3 poras medvilniniu - sociai.
san
QUOTE(Aira25 @ 2005 07 29, 14:25)
man neprireike tik naturaliu seriu sepetuko plaukams - ir kur mano galva buvo g.gif kas, kad labai ilgi plaukai - kam juos sukuoti, kol jis toks mazas ir pastoviai malasi?
*

mes ir po siai dienai beveik neturim ka sukuoti, bet as vistiek kasvakara "pasukuoju" grazuole - kas priprastu.

visiskai nenaudojom ciulptuku, buteliuku, pientraukio. buteliuka pradejom naudoti tik kazkur apie metus - na musu aukle taip norejo...

pirstinyciu irgi nenaudojom - turejom pora siaustinuku su pirstinytem, ir tai panaudojom tik kol ligoninej buvom.

iklotu sau - tai tikrai labai individualu: man beveik nereikejo specialiu (vieno butu uzteke).

be to man labai patogu buvo tureti daug "bodziu" ir sliauztinuku - nereikejo skalbti kasdien. skalbem karta i savaite kai prisirinkdavo pilna masina (jei butu maziau atpylinejus - butu uzteke ir dviem savaitem). bet nepamirskit nusipirkti spec. skalbimo priemoniu.

na vaikiskos kosmetikos, tai mum ilgam uzteko: prausikli ir aliejuka dar tebenaudojam ta pacia pakuote doh.gif. su uzpakalio sutimais problemu buvo mazai - tai Desitin tepalo (cinko oksido) taip pat dar neisbaigta tutele.
dar nuo sutimu labai gerai pataisu sporos - va tu tai turiu uzsisandeliavus doh.gif laugh.gif- padave vaistinej toki maza pakuti - galvoju, na cia tai vienam kartui, ir nusipirkau tris. o jos kazkaip taip neitiketinai taupiai naudojasi - tai koki desimtadali pakelio teesu sunaudojus...
gintale
QUOTE(san @ 2005 08 01, 11:30)
mes ir po siai dienai beveik neturim ka sukuoti, bet as vistiek kasvakara "pasukuoju" grazuole - kas priprastu.

visiskai nenaudojom ciulptuku, buteliuku, pientraukio. buteliuka pradejom naudoti tik kazkur apie metus - na musu aukle taip norejo...

pirstinyciu irgi nenaudojom - turejom pora siaustinuku su pirstinytem, ir tai panaudojom tik kol ligoninej buvom.

iklotu sau - tai tikrai labai individualu: man beveik nereikejo specialiu (vieno butu uzteke).

be to man labai patogu buvo tureti daug "bodziu" ir sliauztinuku - nereikejo skalbti kasdien. skalbem karta i savaite kai prisirinkdavo pilna masina (jei butu maziau atpylinejus - butu uzteke ir dviem savaitem). bet nepamirskit nusipirkti spec. skalbimo priemoniu.

na vaikiskos kosmetikos, tai mum ilgam uzteko: prausikli ir aliejuka dar tebenaudojam ta pacia pakuote  doh.gif. su uzpakalio sutimais problemu buvo mazai - tai Desitin tepalo (cinko oksido) taip pat dar neisbaigta tutele.
dar nuo sutimu labai gerai pataisu sporos - va tu tai turiu uzsisandeliavus doh.gif  laugh.gif- padave vaistinej toki maza pakuti - galvoju, na cia tai vienam kartui, ir nusipirkau tris. o jos kazkaip taip neitiketinai taupiai naudojasi - tai koki desimtadali pakelio teesu sunaudojus...
*

pataisu sporos? vat neesu apie tai nieko girdejusi... idomu g.gif papasakoki 4u.gif
san
QUOTE(gintale @ 2005 08 01, 12:56)
pataisu sporos? vat neesu apie tai nieko girdejusi... idomu  g.gif papasakoki  4u.gif
*

na ner ka labai pasakoti - milteliai tokie, tikriausiai kaip talkas ar pudra (na nesu macius talko). pirkti yra vaistinej.
as tai ikisu pirsta i juos ir patepu potencialiai suntancias vietas (pas mus tai alkuniu ir keliu linkiai ir sprandas). naudoju jas kai atsiranda vos vos paraudimas, t.y. mintis, kad gali issusti. arba jei buvo rimtai issute, tai jau apsigydzius su cinko tepalu, tepu su tom sporom "kad neatkristu".
Estrella...
Kadangi auginu antrą sūnų,tai jau patirties turiu.Tiesiog yra labai daug nereikalingų daiktų .Jei vardinti,tai būtų labai ilgas sąrašas. mirksiukas.gif
janna
Neprireike; sukuciu, zirkluciu, termometro vandens temperaturai matuoti, kriausytes, pienelio, kremo, aliejuku.
pasigedau ir begau pirkti" ramuneles ir liepziedzius - vonelems maudyti, espumizano lasiuku, vuburcol arba eferalgano zvakuciu, kmynu arbatelei puciant pilvukui.

zindukas jei jau nusprendete kudikeliu ji duoti tai patogu, kurio ziedelis tamsoje svieciasi. jis nera brangus, bet mamai labai patogu.

sauskelniu daug nepirkyte iskarto. geriau po ne daug pradzioje ir ivairiu firmu. tokiu budu atsirinksite tinkamiausias. tarkim mano mergaitei tiko tik Huggies, nuo visu kitu ja isberdavo.

is visu tepaliuku, kremuku ir pan. pakanka bephantin tepaliuko, na jei gims berniukas tai gal ir pudro prireiks, bet neesu tikra.
janna
na, dar si bei ta prisiminiau.

uzuolaideliu lovytei ir laikiklio nepirkciau - tik dulkes renka. vertingas daiktas - apsauga aplink lovele, kad leliukas neuzsigautu. tai grazu, bet tik teveliams.

as labai norejau virs loveles grojanciu ir besisukanciu zaisliuku. bet mano pupa jie nesuzavejo. ji i juos visiskai nereagavo. bet tai gal daugiau nuo vaiko prklauso individualiai. jai jau 2 ir kol kas ji su zaislais nebezaidzia.
Almuka
maniskis dievina ta karusele virs lovos smile.gif
la vita
laukiuosi antros dukrtyės, o jaučiuos taip viską pamiršusi tongue.gif kaip gerai kad yra toks skyrelis thumbup.gif
pas mane namuose vis dar mėtosi pomputė nosytei- visiškai nereikėjo.
O šiaip ir manau kad per daug daiktų nereikia.
O dėl tepaliukų- aš tik už bepanten ir speneliam tinka ir užpaliukui patepti gerai kai šunta.
Ligute
Kadangi visi patare nepirkti daug 56 dydzio drabuzeliu, man ju ir pritruko... 62 dydis buvo ziauriai per didelis. Dar pirstinyciu per mazai turejau ir paluciu (dabar turiu 15 - man pats tas). Idekliuku i liemenele turejau 1 dezute - per mazai.
gintale
QUOTE(Ligute @ 2005 08 19, 13:41)
Kadangi visi patare nepirkti daug 56 dydzio drabuzeliu, man ju ir pritruko... 62 dydis buvo ziauriai per didelis. Dar pirstinyciu per mazai turejau ir paluciu (dabar turiu 15 - man pats tas). Idekliuku i liemenele turejau 1 dezute - per mazai.
*

o kiek 56 ir 62 dydzio turejai nusipirkusi is anksto? labai padetum toms, kurios ruosia kraiteli... biggrin.gif o pirstinyciu ir paluciu? blink.gif
Redane
Dar prisiminiau ko niekada nebepikčiau, o gi liemenuko maitinančioms, to kur vaikiškų prekių parduotuvėj yra pirkti. Mano buvo toks nevykęs, kad krutinės neprilaikė ir išsitampė po kelių plovimų schmoll.gif . Veltui išmesti pinigai.
Geriau naudoti ne specialų, o paprastą kur per priekį atsisega.
Indrijana
QUOTE(Redane @ 2005 08 19, 16:15)
Dar prisiminiau ko niekada nebepikčiau, o gi liemenuko maitinančioms, to kur vaikiškų prekių parduotuvėj yra pirkti. Mano buvo toks nevykęs, kad krutinės neprilaikė ir išsitampė po kelių plovimų schmoll.gif . Veltui išmesti pinigai.
Geriau naudoti ne specialų, o paprastą kur per priekį atsisega.
*

Tikrai nevertas liemenukas tų pinigų schmoll.gif .
Daug visokių dalykų neprireikė, bet labiausiai pritrūko tai vystymo lentos (kur ant lovytės dedasi). Pradžioje buvau nusprendusi, kad aš tikrai išsiversiu be jos ir kuo puikiausiai pervystysiu mažylį ant savo lovos. Tačiau po mėnesio jau lėkiau į "Nuką" ir net nežiūrėdama į kainą nusipirkau. Po nėštumo ir gimdymo labai nusilpusi nugara buvo, užtat po vaiko vystymo, jo nešiojimo galvojau, kad vieną dieną visai nebeatsitiesiu doh.gif
Bony
QUOTE(Ligute @ 2005 08 19, 14:41)
*

juk niekas ir nesako, kad uzteks 56dydzio 2vnt sliauztuku doh.gif kalba eina apie tai, kad viska ko pritruksite, galesite dasipirkti. taip geriau nei nepanaudoti nupirktu.
Bony
pirstinyciu net nepirkau. turejau pora siaustinuku su jomis, o kadangi mergina gime vasara, tai ir tas naudojau tik ligonineje.

pas mane yra neblogas sarasiukas ka reikia veztis i ligonine ir nusipirkti vaikiukam. jis vaiksciojo per visas. negaliu pasakyti, kad pirkau viska kas parasyta, bet ligonines sarasas gan tikslus thumbup.gif

jei kam reikes, parasykit i AZ, nes cia uzsuku retai ax.gif
Bony
Sveikos,

Sulaukiau nemažai prašymų atsiųsti sąrašą.. įmetu jį čia. su visai komentarais, kurios padarė mamos iki mūsų ir mūsų 4u.gif

Vaikučiui:
 +vežimukas
 +krepšys vaikučio daiktams - neblogas dalykas, bet nusipirksi vėliau jei atsiras poreikis
 +kėdutė automobilinė – pasilik dovanoms. Na o jei jau niekas nepadovanos, tai pati nusipirksi
 +lovytė
 apsaugos lovytei – tu apsaugu tau reikes kai vaikas ims vartytis, t.y. nuo 4 men man atrodo, anksciau jos tikrai nera butinos
 +čiužinys
 +kaldrytė
 +adialiukas – gerai kai kaldrytė per šilta arba vežimėlyje apkloti
 +pagalvytė – sita tik nuo kokiu 6 men…
 užvalkaliukai su paklodytemis ( 2 kompl.) –as pirkau 1, o kita paprašiau kad padovanotų
 žaisliukas su muzikyte ant lovytės – irgi gali veliau nusipirkti, o dar geriau – uzsiprasyk dovanu, +kubiliukas /vonelė
 stovas, kad vaiko galvytę prilaikytų vonelėje
 vaikiškas muiliukas
 termometras vandeniui
 + švelnus minkštas rankšluostis (2vnt.) – turiu viena ir I valias (didelį), gerai dar keli mažesni užpakaliukui valyti
 +vilnonės kojinytės (1 pora)
 +paprastos kojnytės (2 poros) – nu situ tai man nereikejo, nes vaikas su slaiusciais buvo, gal vienas ir gali nusipirkti jei uzkepins ziauriai…
- siaustinukai su pirštinytėmis (2 vnt.)
 +smėlinukai – gerai vasarą
 +šliaužtinukai (2 vnt. 56 dydžio, 2 vnt. 62 dydžio) – vėliau dasipirksi. Šaltesniu oru labai gerai šlaiužtukai su rankovytėmis
 +megstukas (2 vnt.) – ir vieno bus per akis, nusimegzk… vasarą man jo iš vis nereikėjo
 kelnytės (2 vnt.) – cia tipo ant sliausciu mauti??? 1 vnt per akis…
 + kepurytė (2 vnt., 1 šiltesnė)
 +vystymo stalas – nepirkau.. pakeičiu sauskelnes ant skalbimo mašinos 
 žirklutės – tos bukais galais…
 termometras – yra neblogų elektroninių (10-20sek), temperatūra matuojasi visur, kaina apie 20 Lt
 vaikiška kosmetika:
o vatos pagaliukai , nosytei
o +kremukas užpakaliukui – nepirkau.. gali reiketi nuo pašutimų, bet nusipirksi reikalui esant
o jūros vanduo nosytei - nenaudoju
o kriausyte nosytei – paskaityk.. jų nerekomenduoja
o +muiliukas vaikiškas – lietuviska nusipirk…
o dar nusipirk aliejuko I vonia ipilti, nes nereikia visada su muilu bvaiko prausti. Yra geras, bet brangokas. Jis reikelingas tuo met kai vaiko odelė pleiskanoja
 +merliukai
 +sauskelnės
 Palutės – medvilniniai vystikliukai

Bambutės priežiūrai gausi receptus išidama iš ligoninės.

Į ligoninę:
Turek 4 maišiukus:

1. - pasą;
- soc.pazymejima;
- neščiosios lapą.
- Šlepetes (sau ir tėčiui);
- didelį rankšluostį (jei su vandens proceduromis gimdysi);
- negazuoto vandens buteliuka;
- ir svarbiausia – fotiko ar kameros….
- Mobilus telefonas
- Plytelė šokolado tėčiui, nes gali išalkti
- pinigai

2. Dėk į atskirą, kad tėčiui nereikėtų knistis ir ieškoti kai reikes vaikutį rengti:
- vaikui kepurytę ir kojines vilnones;
- Sauskelniu vaikui, dregnu serveleliu (jos ir tau pravers),
- Šliaustiniai su marškinėliais (jei šaltesnis sezonas)
- siaustinukai su pirštinytėmis;

3. po gimdymo – į palatą.
Savo chalata;
Tinklinės kelnaitės; kojinės
Įklotu nemazai
Ranksluosciai
savo visas prausimosi piremones ir higieneines….
Liemenuka ir kelis iklotus kad pienas nevarvetu (jei prireiks)
Man reikėjo vienkartinių servetėlių ir tulikinio
Drabužių nereikėjo, nes apie kelnes net nenorėjau pagalvoti.

4. sukrauk tečiui, kad atneštų ateinant jūsų pasiimti
Kokį adijaliuką
Šiltesnė kepurytė
Drabužiukai vaikui
Drabužiai tau

Dar siūlau nusipirkti Microlax klizmučių. Super važiuojant gimdyti. O paskui ir po gimdymo.

Lali
Palutes thumbup.gif thumbup.gif

Kai laukiausi, man mama mazylei prisiuvo kokiu 20 palu, o as ju kategoriskai atsisakiau pareiksdama, kad auginsiu vaika siuolaikiskai... doh.gif doh.gif

O dabar liuks, kad turiu tas palutes thumbup.gif

O visiskai nereikejo soskes, nes mazoji iki siol jos neima...
Vitana
iLGOJO SĄRAŠO KOMENTARAS biggrin.gif TIKRAI NEREIKIA PAGALVĖLĖS. BE JOS REKOMENDUOJAMA VAIKELIUI MIEGOTI IKI 2 METUKU. MANO ANYTA LAAAABAI NORĖJO PAGULDYTI ANT PAGALVĖS MAŽĄJĄ, BET AŠ NE IR VISKAS.
MAUDYMUI YRA NE TIK STOVAS GALVYTEI PRILAIKYTI, BET IR TOKIA DIDELĖ KEMPINĖ VISAM VAIEKLIUI PAGULDYTI. KAINUOJA APIE 10 LITŲ, O LABAI GERAS DALYKAS. IKI ŠIOL ANT JOS PASODINUSI MAUDAU. MESLIDINĖJA UŽPAKALIUKAS biggrin.gif . DĖL DRABUŽĖLIŲ. LABAI PATOGŪS YRA SMĖLINUKAI. DAUG GERIAU NEI MARŠKINĖLIAI NAUJAGYMIUI. JOKIŲ RAUKŠLIŲ IR TT. PIRŠTINYČIŲ VISAI NEREIKIA. TEGUL VAIKIUKAS BŪNA LAISVAS. NA TIK Į LAUKĄ, KAI ŠALTA UŽMAUDAVOM. PALUTĖS MUMS BUVO REIKALINGOS TIK KUR NORS PASITIESTI. SĖKMĖS.
anzu
Suzinojau, kad mano lelius bus nemazas apie 4kg. Esu prisipirkus 56 ir 62 dydzio rubeliu, o kepurytes 34cm. Bijau, kad netilpsim schmoll.gif Prasau patarkit. Liko savaitele, tai dar speciau nusipirkti didesniu tongue.gif Aciu.
Indrijana
QUOTE(anzu @ 2005 08 26, 15:40)
Suzinojau, kad mano lelius bus nemazas apie 4kg. Esu prisipirkus 56 ir 62 dydzio rubeliu, o kepurytes 34cm. Bijau, kad netilpsim schmoll.gif Prasau patarkit. Liko savaitele, tai dar speciau nusipirkti didesniu tongue.gif Aciu.
*

Maniškis tik gimęs jau netilpo į keletą porų šliaužtinukų ir marškinėlių. 62 dydžio turėtų būti pats tas. O jeigu ką visada spėsi nusiųsti ką nors iš artimųjų į parduotuvę (man taip teko) ir nupirks ko pritrūksi. Be to reikia turėti bent jau po 3 kompl., nes mažieji kažkaip ir pro pampersus sugeba prasiūsioti doh.gif . Sėkmės 4u.gif
Helxa
Sveikos busimos mamos as norejau paprasyti jusu patarimo,mano angelelis isvys si pasauly jau po keliu savaiteliu, o as nzn kaip ji aprengti vezant namo. Jug rugseji netaip ir salta bet ir silta nera. Nejau kombinzonuka ir dar i vokeli ji ideti nebus perkarsta? As cia visai zale.Gal galit patarti labai dekinga busiu. smile.gif smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.