Dabar bandome viska is naujo ragauti, ziuresime kaip seksis
aciu Jums uz atsakimus
Dabar bandome viska is naujo ragauti, ziuresime kaip seksis
Labas mamytes, turim tokia problemele,gal ka patarsite,mano dukrytei vienas zandukas raudonas kaip ir pabertas,norejau jusu paklausti ar tai alergija nuo kokio maisto,suprantu jei butu abu zandukai paberti,bet cia tai vienas
QUOTE(marmazetka @ 2009 04 24, 10:02) Labas mamytes, turim tokia problemele,gal ka patarsite,mano dukrytei vienas zandukas raudonas kaip ir pabertas,norejau jusu paklausti ar tai alergija nuo kokio maisto,suprantu jei butu abu zandukai paberti,bet cia tai vienas manyciau, kad alergija... pas mus visada vienas maziau buna, kitas daugiau...bet taip pat gali buti alergija dulkems, minkstikliui, jei tuo zanduku daugiau pasitryne i lovyte ar zaisla, tai ir suerzino
o kokiais tepaliukais mamytes tepat tokias paraudusias ir papleiskanojusias vietas,tokias kaip zandukai?
QUOTE(marmazetka @ 2009 04 27, 08:41) o kokiais tepaliukais mamytes tepat tokias paraudusias ir papleiskanojusias vietas,tokias kaip zandukai? mums gydytojas israse hormonini tepaliuka, bet ir pats pasake, kad jau kritiniais atvejais, jei niezti maziukui ar panasiai.... tai tepiau gal pora kartu, bet zandukai is kart nubala grazus tokie... bet kai issiklaide alergenas, tai nrmalus ir taip jie.... bet vat praejusia diena daviau zuvytes baltos, o siandien jautiena su rope valge,ziu vel raudoni zandukai...
buvom mes tirtis, eme maziukui krauja is venos - kaip baisu buvo
as jau bandziau varskytes pati padarius duot su grietine ir cukrum, tai nesualergino - manau jau gal po truputi nyksta o siaip duosiu patarima neduokit vaikuciams nieko pirktinio (isskyrus misinuka aisku) nes pastebejau kad dazniausiai nuo tokiu dalyku ir sualergina kaip pirktines tyreles, sultys, koses, net vaisiai geriau obuolkys pirktas is bobutes kokios, nes tiek obuoliai tiek bananai kur atveztiniai iskart isberia ir jau ne is vienos gydytojos girdejau kad beria ne nuo produkto, o nuo chemijos kur jie supurksti musu racionas: naturalus zemaitijos jogurtas kartais varskyte su grietine ir cukrum baltas suris perline kose (puikiai tinka ir patinka) avizu kose bulve, kopustas, svogunas kalakutiena, kartais jautiena, kiauliena duona su sviestu, putpeles kiausinis, kiausinio trynys dziuveseliai aptamil ha3 kaip beveik metinukui tai irgi sakyciau skurdoka, bet ka padarysi...
mamytes, o koki misinuka duodate- davete savo vaikuciams?
Mums alergologe liepe duoti Aptamil Alergy care, bet viduriukai kieteja, tada vieno maitinimo metu daveme Aptamilo HA. Nuo to HA viduriukai atlaivejo. Siandien sukakojo 6men, o ant Aptamilo alergy care raso kad misinys tinka 4-6men vaikams. Nebezinau ka daryt tada. Bandyt duoti is HA kur yra nuo 6men? QUOTE(baggyra @ 2009 04 29, 05:40) buvom mes tirtis, eme maziukui krauja is venos - kaip baisu buvo as jau bandziau varskytes pati padarius duot su grietine ir cukrum, tai nesualergino - manau jau gal po truputi nyksta o siaip duosiu patarima neduokit vaikuciams nieko pirktinio (isskyrus misinuka aisku) nes pastebejau kad dazniausiai nuo tokiu dalyku ir sualergina kaip pirktines tyreles, sultys, koses, net vaisiai geriau obuolkys pirktas is bobutes kokios, nes tiek obuoliai tiek bananai kur atveztiniai iskart isberia ir jau ne is vienos gydytojos girdejau kad beria ne nuo produkto, o nuo chemijos kur jie supurksti o mus pasirodo vel alergizavo nuo ropes QUOTE(Meduvė @ 2009 04 18, 10:45) Man rodosi, kad mano vaikui netinka bulve. Gal kas zinote is mamyciu, ar alergija kaskokiam alergenui iskart turi pasireiksti ar gali praeiti kad ir pora dienu ir tik tada pasireiskia? Turbut kad ir mano mazge alergiska bulvei ir daugeliui kitu darzoviu, jau net nebezinau, ka duoti Alergologe sake, kad reikia nauja produkta ivedinejant vaikiuka stebeti savaite, per ta laika, jei nepasireiskia alergijos poveikis, tai viskas gerai. Bet vel gi manau, kad viskas lb individualu, nes nuo moliugo mus isbere po poros val, o nuo mano koses po 1,5sav. QUOTE(Meduvė @ 2009 04 20, 08:50) Iskilo, mamytes, man toks klausimas: o gali kudikiams skirtos tirpios arbatytes alergizuoti as tik uz naturaluma. gal jusu vaikiukas paciai arbatelei nealergiskas, bet kt sudedamosioms medz. Sakyciau ir neduokit, nes jose vistiek nieko naudingo nera. Geriau kazka sveikesnio. QUOTE(mano_svajone @ 2009 04 20, 10:40) Manyciau,kad gali.Gamtoj tirpiu augalu kaip ir nera,tai arbatos sudetis..... Nepykit mamos,bet ypac,kai vaikas alergiskas ,negi sunku paciai arbat uzplikint,kompota isvirt,kose,o ne ta sintetine gal galit parasyt kaip kompota verdat, is zaliu ar dziovintu vaisiu ir pan? QUOTE(marmazetka @ 2009 04 24, 13:02) Labas mamytes, turim tokia problemele,gal ka patarsite,mano dukrytei vienas zandukas raudonas kaip ir pabertas,norejau jusu paklausti ar tai alergija nuo kokio maisto,suprantu jei butu abu zandukai paberti,bet cia tai vienas mano drauges maziukui taip buvo, nes seilytes begdavo per ta zanduka, kai jis ant soniuko guledavo. taip pat gali but dulkem, pataliukams(medzigai, skalbimo priemon.), drabuziukams(viena vieninteli karta mazgei uzdejau ne medvilnini dzemperiuka, ir aplink visa veiduka, kur lietesi apykakle visa isbere nzn ar cia tiesa, bet gyd sake, kad jei pilviuka isberia, tai tikrai yra alergiska maistui, o jei kt kuno vietas, tai net nzn... QUOTE(dolly` @ 2009 04 29, 10:38) o mus pasirodo vel alergizavo nuo ropes gyd.nerekomenduoja jokiu veztiniu vaisiu, tad liepe neduoti net bananu, nors jie ir su zieve. QUOTE(ssauleno @ 2009 04 30, 10:35) na maistui lb abejociau nzn ar cia tiesa, bet gyd sake, kad jei pilviuka isberia, tai tikrai yra alergiska maistui, o jei kt kuno vietas, tai net nzn... nesutinku QUOTE(dolly` @ 2009 04 30, 14:15) nesutinku Pritariu. Mano dukryte irgi turi alergija maistui ir beria ja TIK veiduka.Mes ir pas alergologus lankemes,ir piktuosius maisto produktus isgaudem,tad veidelis dabar lygus grazus
Sveiki.
Mano dukrytei trys su puse menesio. maitinu vis dar mp, taciau buvo labai stipriai uzkieteje viduriai. Klaipedoje padare tyrimus, ir liepe man nevartoti pieno produktu, bei primaitinti misisniu aptamil lactose free. dar liepe duoti sinlac kose. Viduriukai susitvarke. Bet iskilo kita problema, atrodo, jau pieno gaminiu nevartoju, bet mazyles veidukas nubertas, lyg ir spuogeliais ir raudonomis demelemis QUOTE(lina_25 @ 2009 05 09, 19:54) Sveiki. Mano dukrytei trys su puse menesio. maitinu vis dar mp, taciau buvo labai stipriai uzkieteje viduriai. Klaipedoje padare tyrimus, ir liepe man nevartoti pieno produktu, bei primaitinti misisniu aptamil lactose free. dar liepe duoti sinlac kose. Viduriukai susitvarke. Bet iskilo kita problema, atrodo, jau pieno gaminiu nevartoju, bet mazyles veidukas nubertas, lyg ir spuogeliais ir raudonomis demelemis mum sinlac kose tinka, bet zinau keleta mamu, kuriu maziukams ji visai netiko
atrodo mano maziukas alergiskas ir kiausiniui
mes Sinlac koses atsisakeme - vaikas nuo jos pradejo labiau tukti.
vakar bandeme avizines koses. Atrodo tinka QUOTE(Dhalija @ 2009 02 02, 00:38) Sveikos, panasu ne as viena galva suku kuom maitinti... Mums alergija nuo trecios gyvenimo savaites... Konsultavomes kauno klinikose pas alergologe - vaikiska alergija, isaugama iki 3 metu, rupintis reikia, bet kol zaisdu nera i panika nepulti patare. Virs metuku daro tyrimuka ir pati gydytoja aiskino kad gali ir nelabai nustatyti nuo ko. Primaitinant viena produkta liepe ragauti apie 1 savaite, bet mums jau po trecios dienos buna aisku, jei jis alergizuoja. Taip ir renku juodaji sarasa. Jei isberia - paskui kol baigiasi berimas nieko naujo nealgom, kad matytume ar kitas produktas nebers. Galim valgyti bulve ir kalafiora. Pirkta cukinija, brokolis beria. Kitos darzoves nelabai rekomenduojamos alergiskiem kudikiam. Tai maisau skirtingais kiekiais, kartais grynu bulviu duodu, kartais grynu kalafioru. Maisau su misinuku, kad skaniau butu. Neseniai kruopas pradejom. Yra tokia Nestle Sinlac kose alergiskiem vaikuciam. Na ji musu nebere, bet siaip sutriko virskinimas - atpylineti daugiau pradejo, nerami buvo, saldoka ji man pasirode - gal nuo saldumo? Tai kol kas atsisakem, nors musu puseserei ji puikiai tinka ir patinka. Valgem avizas - isbere. Dabar valgom ryzius - lyg ir nieko. Bet ryt tik trecia diena, bus matyti. Stai tokia atmintine ir mums dave gydytoja, kai buvom 2,5 menesiu pas ja pasirodyti, tai ir bandom pagal ja maisto produktus rinktis. Gal pravers ir jums. HIPOALERGINĖ DIETA DIDIEJI ALERGENAI Šokoladas, kakava, chalva, medus, sirupai, spalvoti ledinukai, saldainiai guminukai, spalvota kramtomoji guma, riešutai, žuvis, vėžiagyviai ir jūros gėrybės, tomatų padažas, majonezas, cipsai, limonadas, sultys iš tetrapakų, citrusiniai vaisiai. Pienas ir pieno produktai Vengti Karvės ir ožkos pienas, varškė Sūreliai, desertinė varškė, fermentinis ir lydytas sūris Rekomenduojama Rūgštūs pieno produktai (kefyras, rūgpienis, grietinė), kalcinuota varškė (kūdikiams), natūralus jogurtas, sviestas, sutirštintas pienas be cukraus Mėsa ir mėsos pakaitalai Vengti Veršiena, vištiena, kiaušiniai, soja Pieniškos dešrelės, rūkyti ir konservuoti mėsos bei žuvies gaminiai Rekomenduojama Jautiena, kiauliena, kalakutiena, triušiena, nutrijos mėsa Kruopos Vengti Grikiai, kviečiai (manų kruopos, makaronai, pyrago gaminiai) Rekomenduojama Ryžiai, rugiai, avižos, miežiai, kukurūzai Daržovės Vengti Morkos (ypač žalios), ankštinės daržovės (pupelės, žirniai, lęšiai) Pomidorai, paprikos Rekomenduojama Bulvės, kopūstai, kalafiorai, brokoliai, cukinijos, moliūgai, ropės, agurkai (daržo), salotos, svogūnai Vaisiai ir uogos Vengti Ananasai, abrikosai, persikai, papaja, arbūzai, kriaušės, braškės, žemuogės, juodieji serbentai, vyšnios, vynuogės, šaltalankiai, alyvuogės Rekomenduojama Obuoliai (be žievės), bananai, (individualiai), kivi (individualiai), raudonieji ir geltonieji serbentai, mėlynės, bruknės, spanguolės, slyvos Prieskoniai ir prieskoninės daržovės Vengti Vanilė, cinamonas, gvazdikėliai, garstyčios, lauro lapai, pipirai, krienai, prieskoninių daržovių mišiniai Rekomenduojama Krapai, petražolės, svogūnai Gėrimai Vengti Limonadas, sultys (iš tetrapakų), gira, kisielius, alkoholiniai gėrimai (ypač vynas, alus) Rekomenduojama Vanduo, mineralinis vanduo, silpna arbata, obuolių sultys (be konservantų) KITI ALERGOLOGO PATARIMAI Nevartoti: vaistų sirupiniame pavidale, B gr. Vitaminų (išskyrus vit. B6), polivitaminų, penicilino, biseptolio! Kalcinuota varškė kūdikiams nuo 8 mėn. amž. Ruošiama: stiklinė karvės pieno + 2 arbat.š. Ca Cl2 ir pakaitinti iki virimo. Kūdikiui maudyti: krakmolo vonia (paruošti krakmolo klesterį ir supilti į maudymo vandenį); kviečių sėlenų vonia (sauja kviečių sėlenų drobiniame maišelyje pavirti 1,5 val. ir supilti į maudymui skirta vandenį) Muilas: Sebamed, Mini risk Šampūnas: Sebamed Drėkinantys losjonai / tepalai (emolientai) odos priežiūrai: Essex, Excipial, Citibaza, Dermobaza, Locobaza (preparato forma losjoną / tepalą pasirinkti pagal odos sausumą; emolientais odą reikia tepti 4-6 kartus per dieną; po vandens procedūrų emolientu odą reikia ištepti per 3 min.)) Skalbimui: ūkiškas muilas (apatiniams rūbams), skalbimo priemonės Neutral, Ringuva (viršutiniams rūbeliams) Labai vertinga ir naudinga informacija QUOTE(dolly` @ 2009 05 07, 17:12) Galiu - obuolys,kalafioras,kalakutiena,kukuruzai,kvieciai,grikiai,kolkas daug naujo neduodu,tiklsiau duodu labai atsargiai,apie kiausini ar zuvi dar net negalvoju QUOTE(mano_svajone @ 2009 05 13, 14:35) Galiu - obuolys,kalafioras,kalakutiena,kukuruzai,kvieciai,grikiai,kolkas daug naujo neduodu,tiklsiau duodu labai atsargiai,apie kiausini ar zuvi dar net negalvoju aaaa, tikrai kad jau nekaltiem produktam
Pas mus ta pati beda
mergytei 7 men beria beveik nuo visko: nuo vistienos, panasu kad ir nuo kalakutienos, netinka jokie raudoni/geltoni vaisiai ar darzoves, grikiai, misinukai alergiskiem vaikam irgi netinka, nuo visu beria, jau nebezinau koki bepirkti varom ryt i santariskes per gydytojus, odos, pediatrus ir pan. bus matyt ka pasakys ka patars QUOTE(ingute111 @ 2009 03 26, 23:02) aciu uz patarima:) siandien buvau pas gydytoja, tai zodziu vel esu pasimetusi... jau men, kaip geriam sojos misini ir reikalai negeraja, netgi sakyciau zandukai dar labiau paberti.. tai mums gydytoja pasiule pabandyti tikro pieno pagerti nesąmonė duoti alergiškam vaikui karvės pieno Papildyta: QUOTE(dolly` @ 2009 04 28, 18:32) mums gydytojas israse hormonini tepaliuka, bet ir pats pasake, kad jau kritiniais atvejais, jei niezti maziukui ar panasiai.... tai tepiau gal pora kartu, bet zandukai is kart nubala grazus tokie... bet kai issiklaide alergenas, tai nrmalus ir taip jie.... bet vat praejusia diena daviau zuvytes baltos, o siandien jautiena su rope valge,ziu vel raudoni zandukai... greičiausiai žuvytė QUOTE(dolly` @ 2009 05 13, 17:59) aaaa, tikrai kad jau nekaltiem produktam Isauga,aisku visko pasitaiko,bet daznai isaugama,jei priziuri,blogiau,kai neziuri ir alergija persimeta i astama QUOTE(justukė @ 2009 07 13, 17:58) Karves pieno duot nesamone,bet ozkos piena ramiai.Jie labai skirias.
Sveiki,
Mano mergyte labai alergiska pieno prodiktams,kai jai buvo 10men pirma karta daviau puse mazo saukstuko varskytes,tai teko net i ligonine vaziuoti
Mes nuo 6 mėn. pradėjom valgyti košeles tokia tvarka (pagal Europos gyd.rekomendacijas, nes Amerikiečių gyd. rekomenduoja kitą tvarką): 4 d. bulvytė, 4 d. bulvytė plius morkytė (žinoma, tik virta, nes žalios - labai linkusios alergizuoti), 4 d. bulvytė, morkytė, kopūstas, 2 d. bulvytė, morkytė, kalafijoras, 2 d. bulvytė, morkytė, brokolis (aš pamaišiau, jūs galite rinktis vieną iš šių kalafijoras/brokolis/moliūgas/cukinija - visi jie nepriskiriami alergiškiems). Kruopų košės: po 4 d. avižiniai dribsniai, ryžiai, kukurūzų kruopos, grikiai (va dėl grikių atidžiai stebėkite, vėliau, t.y. 7 mėn. galite pabandyti duoti kelių dribsnių košelę ir stebėkite alergizuos ar ne kvietinėms kruopoms). Tiek daržoves, tiek kruopų košeles duoti su alyvuogių aliejum. Su viskuo sutelpam į 6-tą mėn. Nuo 7 mėn. prasidės jau vaisiai (obuolys ir bananas, kiti kol kas nerekomenduojami, nes priskiriami alergiškiems), mėsytė (jautiena, kiauliena, kalakutiena) ir tos pačios daržovių ir vaisių košytės. Tik nesugalvokite kruopų košelių paskaninti karvės pienu, o jei būtinai norite - nusitraukite savo ar įpilkite mišinuko.
Kadangi alergiškiems vaikučiams duodame ne viską, tai aišku labai svarbu išsaugoti kuo daugiau vitaminų. Kaip tai darote?
Kiek girdėjau, tai tarkim daržoves reikia virti uždengtame ar bent pridengtame puode, kad kuo mažiau vitaminų "nugaruotų" ir šiaip reikia virti ne metaliniam (ar kaip tiksliau pavadint mūsų blizgančius puodus, aliuminiai gal) puode, o tarkim stikliniam??? Ar taip darote? Ir dar aš viską malu su smulkintuvu (mažajam 7 mėn.), tai daržovės/vaisiai liesdamiesi su geležim vėl praranda vitaminų... Taigi kartais pagalvoju, kažin kiek jų belieka tam galutiniam maistelyje g.gif
Įdomu, kaip vitaminai gali nugaruoti? Vanduo tai išgaruoja.
Jei norit, kad nesiliestų su geležim, paimkit plastmasinę tarką, o šiaip trumpiau laikykit susilietimą su geležim. QUOTE(Axxa @ 2009 10 28, 17:02) Mes nuo 6 mėn. pradėjom valgyti košeles tokia tvarka (pagal Europos gyd.rekomendacijas, nes Amerikiečių gyd. rekomenduoja kitą tvarką): 4 d. bulvytė, 4 d. bulvytė plius morkytė (žinoma, tik virta, nes žalios - labai linkusios alergizuoti), 4 d. bulvytė, morkytė, kopūstas, 2 d. bulvytė, morkytė, kalafijoras, 2 d. bulvytė, morkytė, brokolis (aš pamaišiau, jūs galite rinktis vieną iš šių kalafijoras/brokolis/moliūgas/cukinija - visi jie nepriskiriami alergiškiems). Kruopų košės: po 4 d. avižiniai dribsniai, ryžiai, kukurūzų kruopos, grikiai (va dėl grikių atidžiai stebėkite, vėliau, t.y. 7 mėn. galite pabandyti duoti kelių dribsnių košelę ir stebėkite alergizuos ar ne kvietinėms kruopoms). Tiek daržoves, tiek kruopų košeles duoti su alyvuogių aliejum. Su viskuo sutelpam į 6-tą mėn. Nuo 7 mėn. prasidės jau vaisiai (obuolys ir bananas, kiti kol kas nerekomenduojami, nes priskiriami alergiškiems), mėsytė (jautiena, kiauliena, kalakutiena) ir tos pačios daržovių ir vaisių košytės. Tik nesugalvokite kruopų košelių paskaninti karvės pienu, o jei būtinai norite - nusitraukite savo ar įpilkite mišinuko. Aš patarčiau atsargiau su alyvuogių aliejum, mums nuo jo pati baisiausia alergija, kaip ir nuo kitų kaulavaisių (slyvų, abrikosų, vyšnių). Pradžiai bandykit su rapsų, kai jau tikrai išsiaiškinsit, kad nealergiškas bandomoms daržovėms, tai galit eksperimentuot su aliejais QUOTE(Axxa @ 2009 10 28, 17:02) Mes nuo 6 mėn. pradėjom valgyti košeles tokia tvarka (pagal Europos gyd.rekomendacijas, nes Amerikiečių gyd. rekomenduoja kitą tvarką): 4 d. bulvytė, 4 d. bulvytė plius morkytė (žinoma, tik virta, nes žalios - labai linkusios alergizuoti), 4 d. bulvytė, morkytė, kopūstas, 2 d. bulvytė, morkytė, kalafijoras, 2 d. bulvytė, morkytė, brokolis (aš pamaišiau, jūs galite rinktis vieną iš šių kalafijoras/brokolis/moliūgas/cukinija - visi jie nepriskiriami alergiškiems). Kruopų košės: po 4 d. avižiniai dribsniai, ryžiai, kukurūzų kruopos, grikiai (va dėl grikių atidžiai stebėkite, vėliau, t.y. 7 mėn. galite pabandyti duoti kelių dribsnių košelę ir stebėkite alergizuos ar ne kvietinėms kruopoms). Tiek daržoves, tiek kruopų košeles duoti su alyvuogių aliejum. Su viskuo sutelpam į 6-tą mėn. Nuo 7 mėn. prasidės jau vaisiai (obuolys ir bananas, kiti kol kas nerekomenduojami, nes priskiriami alergiškiems), mėsytė (jautiena, kiauliena, kalakutiena) ir tos pačios daržovių ir vaisių košytės. Tik nesugalvokite kruopų košelių paskaninti karvės pienu, o jei būtinai norite - nusitraukite savo ar įpilkite mišinuko. Pirmiausia nesupratau prie ko cia apskritai amerikieciai gydytojai Turedama alergiska vaika( o tokius auginau du,aciu Dievui,jau islipom is alergijos), tikrai nekisciau naujo produkto kas keturias dienas,o dar tokiam mazam Po tokiu makalyniu paskui ir neatsirenka mamos nuo ko beria. Apskritai,auginant alergiuka,reikai rasytis i sasiuvini kasdien ka vaikas valgo,net menkiausia uzknadi,tada lengviau susekt ,jei atsiranda reakcija.
kai mums buvo 1 menesiukas atsidurem ligonineje ir padarytame kraujyje rado daug alergenu, tuomet iki 5 menesiu maitinau savo pienuku, o nuo 5 menesiu pradejau duoti kosytes darzoviu. Mano butu klausimas, kaip zinoti, ar vaiko tai nealergizuoja, ta prasme kokie pozymiai gali buti dabar valgem bulve, morka, moliuga, siandien pirma diena daviau HIPP kosytes darzoviu, ta prasme i ka is karto atkreipti demesi, nes gydytojos pasakymas "stebekite" tai nieko man nesako, nes pvz. jau turim du dantukus ir kiti dygsta, tai irzli gali buti nuo dantuku, seilytes irgi nuo dantuku ir netgi slogyte buna nuo dantuku, labai laukciau patarimu, kokie tie buna pirmi pozymiai, nes tai ka patyriau kai buvo vienas menuo tai nelabai noreciau....aciu uz atsakymus
QUOTE(rainak @ 2009 12 16, 19:54) kai mums buvo 1 menesiukas atsidurem ligonineje ir padarytame kraujyje rado daug alergenu, tuomet iki 5 menesiu maitinau savo pienuku, o nuo 5 menesiu pradejau duoti kosytes darzoviu. Mano butu klausimas, kaip zinoti, ar vaiko tai nealergizuoja, ta prasme kokie pozymiai gali buti dabar valgem bulve, morka, moliuga, siandien pirma diena daviau HIPP kosytes darzoviu, ta prasme i ka is karto atkreipti demesi, nes gydytojos pasakymas "stebekite" tai nieko man nesako, nes pvz. jau turim du dantukus ir kiti dygsta, tai irzli gali buti nuo dantuku, seilytes irgi nuo dantuku ir netgi slogyte buna nuo dantuku, labai laukciau patarimu, kokie tie buna pirmi pozymiai, nes tai ka patyriau kai buvo vienas menuo tai nelabai noreciau....aciu uz atsakymus Dazniausia alergija pasireiskia berimu yvariose kuno vietose,dar zarnyne nelaboji isisuka,tada vaikutis tustinas su gleivem.Seilejimasis nera alergijos pozymis.Siaip,neskubek duot kuo daugiau yvairesnio maisto,geriau po truputi,mazais zingsneliais. Stebek,jei tik pamatysi kazka ne taip,nei yprasta,tada perzvelk raciona ir ir to atsiradusio pokycio poslinki i kuria nors puse.
Sveikos, mamytės
Mano maziukas alergiskas nuo 3savaiciu,maitinu tik MP.Pastoviai sedejau ant hipoalerginiu dietu,niekas nepadedevo...Dabar valgau viska isskirus vistiena ir kiausinius,antra savaite, bet berimai baigia isnykti,labai dziaugiuos.Skambinau gydytojai tai leido duoti obuoliu sulciu,kadangi noreciau ivesti kosyte tai noreciu zinoti geriau pradeti nuo darzoviu ar avizu.
Pasimetus ir as jau kelios dienos, tik suejo 6 men pradejau primaitinti, 3d daviau virta morka, poto imaisiau bulve ir kita diena atsirado berimai ant zandu
tai ka dabar daryt patarkit, nes berimai isnyks tik po kokiu 2-3 sav, ar toliau testi maitinima darzovem ir stebet ar berimai dides ar pradeti duoti kokias koses (dar ju nebandem) QUOTE(giedrrute @ 2010 01 05, 17:59) Pasimetus ir as jau kelios dienos, tik suejo 6 men pradejau primaitinti, 3d daviau virta morka, poto imaisiau bulve ir kita diena atsirado berimai ant zandu tai ka dabar daryt patarkit, nes berimai isnyks tik po kokiu 2-3 sav, ar toliau testi maitinima darzovem ir stebet ar berimai dides ar pradeti duoti kokias koses (dar ju nebandem) Neskubek su tom darzovem,pirma palauk kol isnyks berimas,kad zinotum kas tinka,o nuo ko beria,nes jei isivaziuos berimai,nuo didesnes maisalynes sunkiau viska susekt bus.
Tai taip iseina kad primaitinima reikia nutraukt ir laukt kol berimai isnyks taip
berimai tokie bjaurus buna, is pradziu tik keli spuogiukai atsiranda, o kuo toliau tuo labiau uzrausta ir susilieja i viena vieta ir belieka laukt kol prades nykti, pas mus tik ant veiduko QUOTE(giedrrute @ 2010 01 07, 10:57) Tai taip iseina kad primaitinima reikia nutraukt ir laukt kol berimai isnyks taip berimai tokie bjaurus buna, is pradziu tik keli spuogiukai atsiranda, o kuo toliau tuo labiau uzrausta ir susilieja i viena vieta ir belieka laukt kol prades nykti, pas mus tik ant veiduko As ne gydytoja,tiesiog as taip daryciau - nutraukciau primaitinima.Zinoma,jei tu jau maitintum kosytem ne maziau 3sav.,tada jau sunku butu gryzt tik prie pieno,bet jei tik pradejai,taip butu lengviau.Extra atveju issirink koki super nekalta produkta ir bandyk skysta kosyte duot,bet ta kose tik yvedinejama ir viena kart per diena po truputi. O ateiciai,kad butu lengviau suprast nuo ko beria,o nuo ko ne,geriausia vest dienorasti,kur viska uzsiarasai ka vaiikas valgo,net menkus uzkandzius,tada isberus lengviau atseksi nuo ko.Su abiem vaikais taip dariau ir tikrai paprasciau,nes atrodo viska prisimeni,oi dar mazas ka as cia duodu,bet bac ir praleidi koki kasneli. Jei gauna pastoviai alergena,tai ir plinta,o labiausia gaila vaiko,nes niezti gi veideli
Sveikos,
Mano mažoji tai pat alergiška ir dar turim atopinį dermatitą. Bent jau tokia diagnozė buvo. Kartais jau puolu į neviltį, nes atrodo jau tuoj 1-asis gimtadienis, o toks skurdus meniu, bijau,kad per mažai ji visokių medžiagų gauna Meniu toks : Mišinukas - NAN HA2 Miežiai, kukurūzai, ryžiai, bulvės, kalafiorai, brokoliai, kopūstas, duoniukai spelta, arba ruginiai,obuoliai (įtariu dabar ir juos) Anksčiau gadavo daugiau įvairesnių daržovių bet dabar visas išėmiau. Ar gali ta alergija pasireikšti vėliau QUOTE(plato @ 2010 01 08, 17:09) Anksčiau gadavo daugiau įvairesnių daržovių bet dabar visas išėmiau. Ar gali ta alergija pasireikšti vėliau Alergija gali atsirast vis naujam produktui,taip pat gali ir praeit jau esanciam. O pabraukto klausimo nelabai supratau Kas sukelia alergija sunku pasakyt,nes visiems skirtingai ir ypac sunku,kai reaguoja i maziau alergizuojancius produktus.Is tavo isvardintu mano dukrai netiko kukuruzai,obuoliai,ju sultys taip suprantama,kalafioras ir kalakutas.Kalafioras ir kalakutas pradejo nereaguot gan greit,pabandziau po kokio 1,5men..Dar vienu metu labai ytariau ryzius ir ju nedaviau,bet nesu tikra,kad jie laergizavo.Tiesa,mieziu irgi neduodavau,bet ne todel ,kad alergizuotu,tiesiog zinodama kas tinka,stengiaus neskubet duot kuo daugiau. Apie spelta nieko negaliu pasakyt,bet yra mamu kas naudoja ir tinka. QUOTE(mano_svajone @ 2010 01 08, 23:34) Alergija gali atsirast vis naujam produktui,taip pat gali ir praeit jau esanciam. O pabraukto klausimo nelabai supratau Kas sukelia alergija sunku pasakyt,nes visiems skirtingai ir ypac sunku,kai reaguoja i maziau alergizuojancius produktus.Is tavo isvardintu mano dukrai netiko kukuruzai,obuoliai,ju sultys taip suprantama,kalafioras ir kalakutas.Kalafioras ir kalakutas pradejo nereaguot gan greit,pabandziau po kokio 1,5men..Dar vienu metu labai ytariau ryzius ir ju nedaviau,bet nesu tikra,kad jie laergizavo.Tiesa,mieziu irgi neduodavau,bet ne todel ,kad alergizuotu,tiesiog zinodama kas tinka,stengiaus neskubet duot kuo daugiau. Apie spelta nieko negaliu pasakyt,bet yra mamu kas naudoja ir tinka. Žodžiu iš pat pradžių kai tik daviau pabandyti morkos, ją bėrė, tada nedaviau porą sav. tada vėl bandžiau, vėl išbėrė, tada jau daviau tik po mėnesio, ir nebėrė, taip tas morkas valgė maždaug nuokokio 7-o mėn iki 10,5 gal. Ir kai atsirado tie bėrimai, buvom vėl pas alergologę ir ji patarė išimti visus oranžinius produktus taip pat. Nors alergiją tai iššaukė greičiausiai tie sirupai. TAigi galvoju ar gali taip būt, kad atsiradus bėrimams nuo vieno produkto, pvz. tokia morka anksčiau alergizavusi, vėl gali pasidaryt pavojinga QUOTE(plato @ 2010 01 14, 02:10) Žodžiu iš pat pradžių kai tik daviau pabandyti morkos, ją bėrė, tada nedaviau porą sav. tada vėl bandžiau, vėl išbėrė, tada jau daviau tik po mėnesio, ir nebėrė, taip tas morkas valgė maždaug nuokokio 7-o mėn iki 10,5 gal. Ir kai atsirado tie bėrimai, buvom vėl pas alergologę ir ji patarė išimti visus oranžinius produktus taip pat. Nors alergiją tai iššaukė greičiausiai tie sirupai. TAigi galvoju ar gali taip būt, kad atsiradus bėrimams nuo vieno produkto, pvz. tokia morka anksčiau alergizavusi, vėl gali pasidaryt pavojinga Sveiki sunku pasakyt, bet, manau, kad visko gali būti. Reikia labai sekti ir, jei yra įtarimas, neskubeti visko į krūvą suduoti. Palaukt kol bėrimai apmažės, o tada vėl bandyti po truputį duoti ir žiūrėti. pati pastebėjau, ir alergologė tą patį sakė, kad jei duodi ką naujo ar "pavojingo", tai į dienos galą išlenda - tos bėrimų vietos labiau parausta. ir neduoti "pavojingų" kelias dienas išeilės o mes irgi labai alergiški -darėm kraujo tyrimus gal 7 mėn., rodė labai aukštą alergijos klasę net bulvėms. o meniu tai toks, tiesa, mums ką tik suėjo metukai: mišinukas Neocate, ryžiai, avižos, buvo kukurūzai (bet nebeduodu, nes įtariu, kad alergizuoja), triušiena, paprastas kopūstas, žiedinis kopūstas, kartais biški su morkos ar moliūgu. kartais tarkuotas obuoliukas, kai gražesnis būna. ir dar ruginės duonos gabaliukas pagriaužt. ir viskas o tie sirupai alergizuoja, pridėta visokių ten, kad skaniai gertųsi
Isivaizduoju kaip nelengva mamytems,kuriu vaikuciams pasireiskia alergija vieniems ar kitiems produktams.Mano sunelio tfu tfu kol kas nebuvo isbere,nors valgom nemazai produktu,nes mums jau daugiau nei 6men.Idomu kas lemia,kad vienus vaikus beria nuo daugelio produktu,o kitas valgo viska ir nieko
mielosios, nors esu jau toli grazu nebe pirmakarte, bet iskolo toks klausimas ar gali bananas alergizuoti??Vakar abiem daviau jo, ir veliau pastebejau, kad panelytes keliukai paberti, siandien berimu nebera suvalge tikrai nedaug, tai mastau, ar galejo reakcija tokia buti daugiau nieko, isskyrus mp, nevalgom aciu is anksto uz pasisakymus
QUOTE(Veitė @ 2010 01 20, 14:02) mielosios, nors esu jau toli grazu nebe pirmakarte, bet iskolo toks klausimas ar gali bananas alergizuoti??Vakar abiem daviau jo, ir veliau pastebejau, kad panelytes keliukai paberti, siandien berimu nebera suvalge tikrai nedaug, tai mastau, ar galejo reakcija tokia buti daugiau nieko, isskyrus mp, nevalgom aciu is anksto uz pasisakymus man alergologė sakė, kad gali. nes jie užpurškti būna. ji pati turi irgi AD, tai pasakojo, kad kartais kai suvalgo bananą, kurio vidus baltas, o ne juodas (jei nemaišau), tai pradeda galvą niežtėt. nors šiaip bananai tai nealergizuojantys skaitosi. kaip ir bulvė, nors mes, pavyzdžiui, bulvei aukštą alergijos klasę turim. jei maitinamas vaikas mp, tai gal pati ką nors alergizuojančio suvalgei? kitąkart duosit banano, bet ne daug, kai nebus bėrimų ir bus matyt ar tai kartosis, ar ne Papildyta: QUOTE(Vaiduliux25 @ 2010 01 18, 21:34) Isivaizduoju kaip nelengva mamytems,kuriu vaikuciams pasireiskia alergija vieniems ar kitiems produktams.Mano sunelio tfu tfu kol kas nebuvo isbere,nors valgom nemazai produktu,nes mums jau daugiau nei 6men.Idomu kas lemia,kad vienus vaikus beria nuo daugelio produktu,o kitas valgo viska ir nieko visų pirma, manau, lemia genetika. man vaikystėje AD buvo žiaurios formos, mane tėvai su specialiai siūtom pirštinėm pririšdavo mano rankas prie lovytės grotelių, kad miegodama nesikasyčiau. o draskiausi tai iki kraujo. po to išaugau, apie paauglystę, nors kai užvalgydavau kokių mandarinų ar šokoladų, tai pasikasydavau.o dabar kaip ir dingo, bet turiu šienligę tai ir mano vaikas paveldėjo AD, kaip ir aš iš mamos, močiutės, prosenelės. genai galingas dalykas QUOTE(Vaiduliux25 @ 2010 01 18, 21:34) Isivaizduoju kaip nelengva mamytems,kuriu vaikuciams pasireiskia alergija vieniems ar kitiems produktams.Mano sunelio tfu tfu kol kas nebuvo isbere,nors valgom nemazai produktu,nes mums jau daugiau nei 6men.Idomu kas lemia,kad vienus vaikus beria nuo daugelio produktu,o kitas valgo viska ir nieko Musu seimoj abu vaikai alergiski,o nei as ,nei vyras ne.Vat ir suprask ,kad nori nuo ko.Maitinames tikrai tik geros kokybes maistu. Taip ir nezinau priezasties kodel mano vaikai vargsta. QUOTE(Veitė @ 2010 01 20, 14:02) mielosios, nors esu jau toli grazu nebe pirmakarte, bet iskolo toks klausimas ar gali bananas alergizuoti??Vakar abiem daviau jo, ir veliau pastebejau, kad panelytes keliukai paberti, siandien berimu nebera suvalge tikrai nedaug, tai mastau, ar galejo reakcija tokia buti daugiau nieko, isskyrus mp, nevalgom aciu is anksto uz pasisakymus Gali.Tiesiog alergija kiekvienam gali pasireikst skirtingai.Siaip,bananas,vienas is nekalciausiu produktu alergiukams,taip aiskino musu alergologe. Dar gerai pamastyk,gal pati ka ne taip suvalgei - riesutu,juros gerybiu ir pan.
Sveikos,
Na pasirodo, kad ir mano vaikas alergiskas. Iki 6 men., jo neberdavo nei nuo morku, nei nuo kosiu, nuo nieko. Viskas prasidejo, kai ant veiduko, ties smilkiniu iki zanduko issausejo oda. Parodziau gydytojai, pasake, kad cia tik odos issausejimas, tepti kremuku ir praeis. Bet nepraejo, jis kasesi, nudraske iki sasu. Vel nuejom pas gydytoja, pasake, kad odos uzdegimas, israse tepaliuko ir sake, kad praeis. Po keliu dienu praejo raudonumas, maziau kasesi, bet greit vel pasikartojo ta pati situacija, raudonumas, nusidraskymas iki krauju ir pan. Paskambinau gydytojai paklausti ka daryti, ji pasake, kad gali buti alergija, o kai pasakiau, kad ji liepe tepti tepaliuku, ji neprisimine. Liepe sekti maista. Bet man reikejo kuo greiciau kazka daryti, nes buvo subjaurotas vaiko veidukas. Tada nelaukusi uzregistravau i privacia klinika, pas alergologa. Gydytoja pasake, kad jei buciau ilgiau laukusi, tai vaikui tos zaizdeles ant veiduko galejo pradeti puliuoti, nes ten jau infekcijos zidinys. Is karto pasake, kad vaikui atopinis dermatitas. Israse vaistu, tai dabar gyjam. Padare kraujo tyrima bendra lgE, tai pas mano vaika padidejes. Surasiau gydytojai dienos meniu uz visa savaite. Tai pirmiausiai liepe keisti misini i APtamil Alergic care. Pasake, kad namie daryciau tyreles ir koseles is kuo sveikesniu produktu. Darzovines tyreles su mesa gaminu pati. Sake, kad duoti kuo maziau pirktiniu tyreliu (as duodu tik vaisines pirktines tyreles). Nezinau ka daryti su kruopu kosem. Kyla dar vienas klausimas, jei vaikas alergiskas, tai kodel tik dabar pasireiske alergija, nors nuo 4 men., kai pradejau duoti tyreles darzoviu ir vaisiu, nuo 5 men.pradejau duoti kruopu koses...
Svaja27,manau suaugusiems,kurie nugyvena daug metu be alergijos ir ji staiga islenda taip pat kyla klausimas kodel nebuvo anksciau.Sunku atsakyt i ta klausima.Mano abu vaikai alergiski,nors seimoj alergija niekam nera pasirodzius. Svarbiausia optimizmas ir stengtis,tada alergija daznai atsikabina. Sekmes
Labas supermamytes,
pas mus visai kitokia istorija, nei pas jus visas Dukrytei 5men., maitinu kol kas tik MP. Nuo 2 menesio vaikas eme viduriuoti, t.y. kakoti zaliai su gleivem, kartais net kraujo gyslutemis. Jokiu rimtu berimu nebuvo, man net nekilo itarimas, kad tai alergija , nei as nei vyras neesame alergiski. Kai apsilankeme pas gastroenterologe paaiskejo, kad tai zarnyne pasireiskianti alergija, tad emiau laikytis grieztos dietos.. po 1,5men pagaliau sulaukeme geru rezultatu, vaikutis ramesnis, kakutis grazesnis Valgau tik kalakutiena, jautiena,kiauliena, bulves, ryzius, avizinius dribsnius, bananus, juoda duona, melynes, meginau juodus serbentus... bandau eksperimentuodama issikepti aviziniu sausainiu, nes "sveiki produktai" kosmines kainos... O va savaitgali buvo mamos gimtadienis ir rodos laikiausi ir nieko tokio nesuvalgiau baisaus, bet vel viskas is pradziu Ar tiesa kad jeigu vaikutis alergiskas kad ir nuo maziausio trupinelio kyla alergija? Papildyta: mastau, tiek prisikaiciusi siame forume, kaip bus mums kada reikes primaitinti ? gal ir mums prasides visokie berimai Kaip jums buvo kai dar maitinote MP ? QUOTE(viltrake @ 2010 03 03, 11:50) Labas supermamytes, pas mus visai kitokia istorija, nei pas jus visas Dukrytei 5men., maitinu kol kas tik MP. Nuo 2 menesio vaikas eme viduriuoti, t.y. kakoti zaliai su gleivem, kartais net kraujo gyslutemis. Jokiu rimtu berimu nebuvo, man net nekilo itarimas, kad tai alergija , nei as nei vyras neesame alergiski. Kai apsilankeme pas gastroenterologe paaiskejo, kad tai zarnyne pasireiskianti alergija, tad emiau laikytis grieztos dietos.. po 1,5men pagaliau sulaukeme geru rezultatu, vaikutis ramesnis, kakutis grazesnis Valgau tik kalakutiena, jautiena,kiauliena, bulves, ryzius, avizinius dribsnius, bananus, juoda duona, melynes, meginau juodus serbentus... bandau eksperimentuodama issikepti aviziniu sausainiu, nes "sveiki produktai" kosmines kainos... O va savaitgali buvo mamos gimtadienis ir rodos laikiausi ir nieko tokio nesuvalgiau baisaus, bet vel viskas is pradziu Ar tiesa kad jeigu vaikutis alergiskas kad ir nuo maziausio trupinelio kyla alergija? Papildyta: mastau, tiek prisikaiciusi siame forume, kaip bus mums kada reikes primaitinti ? gal ir mums prasides visokie berimai Kaip jums buvo kai dar maitinote MP ? Na,musu mazajai gleives ismatose atsirado po 2men. berimo,bet su alergija zarnyne mes irgi susipazine is arciau QUOTE(mano_svajone @ 2010 03 04, 01:50) Buvo momentas,kai mazajai viena duona tikdavo,kita- ne. Dar gali reaguot i mieles,kuriu yra visoje duonoje. Paskaityk alergiuku temas,mamos yra sudeje receptukus,kaip kept duona be mieliu,yra yv. sausainiu receptu ir visa kita, ir nepasiduok,nes kovoji uz savo turto sveikata DEKUI didziulis uz padrasinima ir palaikyma o juoda duona man tetis atrado be miele ir be koncervantu |