Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Galimi/negalimi vaistai
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Požiūris
Gal kam pravers wink.gif

Pykinimui, vėmimui, seilėtekiui slopinti:

Imbieras
Medetkų užpilas
Erškėčių vaisių nuoviras
Pipirmėčių silpnas užpilas

Kepenų, tulžies latakų ligoms gydyti:

Šlamučių žiedynų užpilas
Pipirmėčių lapų užpilas
Kmynų vaisių nuoviras
Kalendrų vaisių nuoviras

Aktyvinti žarnyno veiklą:

Erškėčių lapai
Dilgėlių lapai

Inkstų, šlapimo takų ligos:

Rugiagėlių žiedynai
Beržų lapai ir pumpurai (negalima esant inkstų nepakakankamumui)
Care-lady papildas
Cranberry papildo NEGALIMA

Augalai GALIMI nėščioms:

Sukatžolė
Trikertė žvaginė
Medetkos
Erškėčiai
Valerijonai
Beržų lapai
Dirvinis asiūklis
Gudobelės vaisiai
Rugiagėlė
Petražolė
Spanguolė

Augalai, NEGALIMI nesčioms dėl abortinio bei toksinio poveikio:

Čiobrelio
Raudonėlio
Ugniažolė
Alijošius
Amalas
Kadagys
Kartusis pelynas
Senos lapai
Rabarbaras
Šaltekšnis
Šalpusnis
Taukė

SAUGŪS vaistai(nepraeinantys pro placentą)( bet tai nereiškia, kad juos galima gerti kiek nori!Tik labai reikiant):

Penicilinai(antibiotikų grupė)
Cefalosporinai(antibiotikų grupė)
Paracetamolis
Narkotiniai analgetikai(morfinas, tramadolis ir t.t - manau jų tikrai neprireiks)
Metildopa (antiparkinsoninis vaistas)
Polivitaminai
Maža ir vidutinė dozė gliukokortikoidų (nuo astmos pusrškalai)

Teratogeniški vaistai( praeina pro placentą, kenkia kūdikiui):

AKF inhibitoriai(vaistai nuo spaudimo pagrinde)
alkoholis
Nuo epilepsijos
Litis(nuo depresijų, manijų)
Visi xanax, relanium, bromazepamas, diazepamas - raminantys benzodiazepinai
Estrogai (lyt mot hormonai)
Tetraciklinai (antibiotikai)
vaistai nuo cukrinio diabeto
Chinolonai(antibiotiku grupė)
vaistai nuo vėžio

Laktacijai didinti:

Anyžių vaisiai+kmynai+pankoliai+dilgėlė= (visus lygiom dalim paimti reikia) 1 arbatinį šaukštelį 1 puodeliui užpilti karštu vandeniu ir gerti 1-2 kartus per dieną.

Laktacijai mažinti:

Graikinio riešutmedžio lapai (20 dalių)+apynių spurgai (20 dalių)+šalavijo lapai (40 dalių) Gerti po 1 arb šaukstelį užpylus verdančiu vandeniu 1 puodelį per dieną.

p.s. copy-paste iš kito tinklapio 4u.gif
Kvaksytė
Ot tai velnias, nežinojau kad čiobreliai kenkia sad.gif Kadangi gripas puola, atsikosėti negaliu, tai gėriau čiobrelių arbatą. Negersiu daugiau. Tikiusi leliukas nesupyko ant manęs, kad vartojau netinkama arbatą... verysad.gif
Ugnies_liepsna
Oj kokia naudinga informacija thumbup.gif as tai vemiu doh.gif
Požiūris
QUOTE(Kvaksytė @ 2008 12 29, 18:59)
Ot tai velnias, nežinojau kad čiobreliai kenkia sad.gif Kadangi gripas puola, atsikosėti negaliu, tai gėriau čiobrelių arbatą. Negersiu daugiau. Tikiusi leliukas nesupyko ant manęs, kad vartojau netinkama arbatą... verysad.gif
*

su tais ciobreliais.. nors sita atmintine turiu seniai, bet, kai buvau persalus uosviene irgi ciobreliais mane girde, o pati arbata, kai dariaus ir raudonelio dejaus.. Kas cia dabar zino ar tai paskatino persileidima ar taip turejo buti.. g.gif
Bet sekanti karta tu visu negalimu zoliu nebevartociau schmoll.gif
Bet tavo leliukas gal tikrai neuzpyko 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Arfėja @ 2008 12 29, 19:07)
Oj kokia naudinga informacija  thumbup.gif  as tai vemiu  doh.gif
*

Dabar prisiminiau, kad mama darydavo kazkoki saknu gerima su citrinom ir imbieru, tai gal nuo pykinimo padetu, vakare paklausiu recepto. ax.gif
Eudora
QUOTE(metaxa @ 2008 12 29, 18:01)
Gal kam pravers wink.gif
Teratogeniški vaistai( praeina pro placentą, kenkia kūdikiui):
vaistai nuo cukrinio diabeto

Nu o va čia tai jau propaganda schmoll.gif Nereikia painioti dviejų skirtingų dalykų ir klaidinti žmonių (nors labai tikiuosi, kad visi suinteresuoti tą seniai žino). Tikiu,k ad taip atsitiko ne dėl blogos valios, tiesiog jei kažko nežinot iki galo - tai geriau rašyt su klaustuku, nei kategoriškai teigti.
Vaistai nuo cukrinio diabeto būna dviejų tipų: insulinai ir geriamos tabletės.
Tai insulinai yra natūralūs preparatai (daugiausiai gaminami iš kiaulių,kurios yra artimiausios savo fiziologija žmogui, kasos fermentų) ir vaisiui tikrai nekenkia. O va geriamos tabletės nuo cukrinio diabeto - tai gal būt ir kenkia. Tačiau jei kuriai nestuke.gif išlystų gestacinis diabetas ir skirtų ne tik dietą, bet ir insulinus - tikrai nereikia dėl to jaudintis. Ir šiuos vaistus vartoti būtina, nes jie nekenkia vaisiui, o priesingai padeda jam ir lengvina jo kasos veiklą.
Požiūris
QUOTE(Dalissime @ 2008 12 30, 10:20)
Nu o va čia tai jau propaganda schmoll.gif Nereikia painioti dviejų skirtingų dalykų ir klaidinti žmonių (nors labai tikiuosi, kad visi suinteresuoti tą seniai žino). Tikiu,k ad taip atsitiko ne dėl blogos valios, tiesiog jei kažko nežinot iki galo - tai geriau rašyt su klaustuku, nei kategoriškai teigti.
Vaistai nuo cukrinio diabeto būna dviejų tipų: insulinai ir geriamos tabletės.
Tai insulinai yra natūralūs preparatai (daugiausiai gaminami iš kiaulių,kurios yra artimiausios savo fiziologija žmogui, kasos fermentų) ir vaisiui tikrai nekenkia. O va geriamos tabletės nuo cukrinio diabeto - tai gal būt ir kenkia. Tačiau jei kuriai  nestuke.gif išlystų gestacinis diabetas ir skirtų ne tik dietą, bet ir insulinus - tikrai nereikia dėl to jaudintis. Ir šiuos vaistus vartoti būtina, nes jie nekenkia vaisiui, o priesingai padeda jam ir lengvina jo kasos veiklą.
*

Na cia nukopinau busimos farmacininkes paskaitu uzrasus. O jei info klaidinga, tai ja visada galima pataisyti, kaip ir padarei wink.gif

p.s. kokia pikta is pat ryto 4u.gif
Eudora
QUOTE(metaxa @ 2008 12 30, 11:40)
Na cia nukopinau busimos farmacininkes paskaitu uzrasus. O jei info klaidinga, tai ja visada galima pataisyti, kaip ir padarei wink.gif

p.s. kokia pikta is pat ryto  4u.gif
*

Na, nepikta aš, tikrai ne schmoll.gif Tiesiog kartais tokiuose "ale medicininuose" postuose pasigendu aiškumo ir atsakomybės. Jei būtum iš karto parašius, koks info šaltinis, tikrai būčiau sureagavus kitaip. Tiesiog būčiau pataisius info, be jokių papildomų komentarų. Tačiau ... kadangi pati turiu CD, ir mūsų skyrely dažnai apsilanko merginos, kurioms nustato gestacinį diabetą, aš matau kokiom baimės ir ašarų pilnom akim jos ateina, kiek nerimo ir nežinios jos yra kankinamos. Ir, manau, kad perskaitę pateiktą info, jos nusiraminimo tikrai nerastų. Priešingai, nerimo ir nervų tik dar labiau padidėtų doh.gif O neigiamos emocijos ir stresas tik dar labiau sukelia cukraus kiekį kraujyje. O to joms mažiausiai reikia.
Bet kuriuo atveju, dabar info papildyta mirksiukas.gif
O idėja sudėt tokią info kompaktiškai ir vienoje vietoje, žinoma, yra pagirtina ir dėl to tikrai neketinu ginčytis ar diskutuoti irnesakyk.gif
Ir jei įsižeidei ar supykdžiau - atsiprašau 4u.gif
Ugnies_liepsna
QUOTE(metaxa @ 2008 12 30, 10:58)
Dabar prisiminiau, kad mama darydavo kazkoki saknu gerima su citrinom ir imbieru, tai gal nuo pykinimo padetu, vakare paklausiu recepto. ax.gif
*

Lauksiu labai 4u.gif
Papildyta:
o as turiu biski kitokia atmintine blush2.gif
http://public.fotki.com/Gaudancios/arfeja/img-1.html
VaiPė
Merginos,nepergyvenkit dėl tų čiobrelių 4u.gif Su saiku tikrai galima.Gi negeriat kibirais tos arbatos.Nėštumo metu aš ją šiaip gėriau su medum retkarčiais.Man skanu ax.gif Ir tikrai nieko blogo nenutiko.
Požiūris
QUOTE(Dalissime @ 2008 12 30, 10:56)
... Jei būtum iš karto parašius, koks info šaltinis, tikrai būčiau sureagavus kitaip.
*

As gi paminejau, kad cia copy+paste buvo padaryta, o ne pati savo zinias desciau. As tikrai nesu siu dalyku zinove blush2.gif Tiesiog gal kazkam, kazkas bus naudinga smile.gif Kad ir su tais ciobreliais, kazkas geria ir nieko nenutinka, o as persileidau ir dabar ciobrelius kaltinu doh.gif Juk ant kazko kalte reikia suverst ax.gif Nepykstu as ir tu nepyk friends.gif
Li
thumbup.gif dalykas. liepų žiedų nematau. vadinasi galima bigsmile.gif teta pridėjo visą maišą- tai jei kas, žinosiu kuo gydytis bigsmile.gif
dabar dar... aviečių lapai kenkia. o uogienė? blush2.gif
Požiūris
QUOTE(balta_lelija @ 2008 12 30, 14:43)
thumbup.gif  dalykas. liepų žiedų nematau. vadinasi galima  bigsmile.gif  teta pridėjo visą maišą- tai jei kas, žinosiu kuo gydytis  bigsmile.gif
dabar dar... aviečių lapai kenkia. o uogienė?  blush2.gif
*

Kik prabegdama pro forumus spejau uzmatyt, tai nestukes kemsa blynus su avieciu uogiene smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Arfėja @ 2008 12 30, 13:04)
Lauksiu labai  4u.gif
Papildyta:
o as turiu biski kitokia atmintine  blush2.gif
http://public.fotki.com/Gaudancios/arfeja/img-1.html
*

Issisaugojau ateiciai thumbup.gif
Li
QUOTE(metaxa @ 2008 12 30, 14:59)
Kik prabegdama pro forumus spejau uzmatyt, tai nestukes kemsa blynus su avieciu uogiene  smile.gif
*

va būtent, aš irgi blynus valgiau. bet ten avietėsmaišytos su agrastais buvo ax.gif
Požiūris
QUOTE(balta_lelija @ 2008 12 30, 15:02)
va būtent, aš irgi blynus valgiau. bet ten avietėsmaišytos su agrastais buvo  ax.gif
*

radau toki sakineli: "Kai buvau nescia, mane ispejo vaistininke, kad negalima ciobreliu ir avieciu arbatu gert, sako skatina persileidima." Tai tu del visa ko gal savo daktares pasiklausk g.gif
VaiPė
QUOTE(balta_lelija @ 2008 12 30, 14:43)
thumbup.gif  dalykas. liepų žiedų nematau. vadinasi galima  bigsmile.gif  teta pridėjo visą maišą- tai jei kas, žinosiu kuo gydytis  bigsmile.gif
*

Aviečių lapų arbatą rekomenduojama gerti nuo 35 savaitės kažkur.Ji minkština gimdos kaklelį ir pan.Tad pradžioj nėštumo manyčiau nevertėtų jos gerti.
Kvaksytė
QUOTE(Tomulyte @ 2008 12 30, 18:51)
Aviečių lapų arbatą rekomenduojama gerti nuo 35 savaitės kažkur.Ji minkština gimdos kaklelį ir pan.Tad pradžioj nėštumo manyčiau nevertėtų jos gerti.
*

Ot tai ir aviečių negalima g.gif Negersim daugiau ir tokios arbatos doh.gif
Ugnies_liepsna
Is tiesu labai gera tema, as po pirmo vaikelio praradimo dabar supratau kodel man ivyko tas persileidimas 12 savaiciu jau buvau, gydytojai priezasties nerado. O dabar paskaiciusi supratau, as kiekviena diena po 1,5 litru isgerdavau avieciu arbatos unsure.gif ir darman skaudejo gerkle ir tepiausi kamparo aliejumi o tik neseniai suzinojau, kad negalima kad jis patektu ant odos nes irgi skatina persileidima, ex mokomes is savo klaidu doh.gif nestumo vadove turiu surasytus tuos aliejus kurie netinka nestukei, idesiu kada 4u.gif
Požiūris
QUOTE(Arfėja @ 2008 12 30, 13:04)
Lauksiu labai  4u.gif

Stai receptukas, kuri zadejau:

Reikia isvirti stipria metu arbata
Siek tiek atvesinti
Tada i arbata ispausti citrinos sulciu (i 2l arbatos apie viena citrina)
Per burokeliu tarka itarkuoti imbiero ( i 2l itarkuot mazdaug senovinio trintuko dydzio imbiero, bet cia pagal skoni, jei daugiau, bus aitriau)
Ideti cukraus arba medaus (pagal skoni) ir palikti atausti.
Paskui reikia nukosti, tirscius galima isspausti, nes ten daug skonio buna, o tada jau galima megautis gerimu.
Nezinau ar toks gerimas slopintu pykinimus, bet, kad skanu ir sveika, tai tikrai smile.gif
Del stiprios metu arbatos gal kas nors is forumo dalyviu gales pakonsultuot ar nekenkia nestukem, nes as tai maza eksperte ax.gif
Ugnies_liepsna
metaxa aciu labai oro_buckis.gif
Požiūris
QUOTE(Arfėja @ 2008 12 31, 13:12)
metaxa aciu labai  oro_buckis.gif
*

Nera uz ka irnesakyk.gif
Požiūris
QUOTE(Arfėja @ 2008 12 31, 13:23)

Mama sakė, kad kai su manim nescia buvo paskutini menesi (po cernobilio sprogimo) joda i piena lasinos ir gere nuo radiacijos. smile.gif
VilijaVVK
Puikus patarimai smile.gif
Ugnies_liepsna
Niu gal dar kas ko naudingo ides blush2.gif
Požiūris
QUOTE(Arfėja @ 2009 01 05, 21:57)
Niu gal dar kas ko naudingo ides  blush2.gif
*

Kai lankiausi privaciame ginekologijos kabinete, tai gavau tokia, kaip ir nesciosios atmintine (net pati nebepamenu kas ten parasyta), tai pabandysiu ryt nuskanuot ir idet info arba perrasyt. Gal ir is ten kas nors pravers, juk ne visur tokias dalina. ax.gif
Požiūris
Nuskanavau siokios tokios info, tai gal kas nors gali padeti nuotraukytes ideti su nuskanuotu tekstu? blush2.gif
Ugnies_liepsna
QUOTE(metaxa @ 2009 01 07, 12:48)
Nuskanavau siokios tokios info, tai gal kas nors gali padeti nuotraukytes ideti su nuskanuotu tekstu? blush2.gif
*

Is pradziu idek tas foto i koki inernetini albuma o tada cia nuoroda arba kur rasai posta yra toks staciakampiukas ir ant jo uzrasyta IMG, ten iterpi nuoroda ir tada turi buti viskas tvarkoj 4u.gif pvz. www.public.fotki.com albumas
Požiūris
QUOTE(Arfėja @ 2009 01 07, 12:22)
Is pradziu idek tas foto i koki inernetini albuma o tada cia nuoroda arba kur rasai posta yra toks staciakampiukas ir ant jo uzrasyta IMG, ten iterpi nuoroda ir tada turi buti viskas tvarkoj  4u.gif  pvz. www.public.fotki.com albumas
*

Blyn, tai dabar tas fotkes man i intika kazkur reikia sukist. Reiks pagalvot g.gif
Sandrozka
QUOTE(balta_lelija @ 2008 12 30, 15:43)
*

man su pirmu nestumu buvo tempa apie 38, tai tik avieciu lapu arbata su medumi ir tegeriau kad ta tempa numusti. TAi gal nekenkia tie lapai, nes duktyte tai gime sveika kaip ridikas g.gif
Požiūris
1
2
3
4
5
6

Tikiuosi gerai pavyko sukelt smile.gif
Pirmose dvejose nuotraukose yra info, kas atliekama per kiekviena apsilankyma pas gydytoja (cia butent toje istaigoje, kurioje as lankiausi, gal bus kam idomu palygint) ax.gif Kitose nuotraukose siaip truputis informacijos, gal kam pravers, tik ko gero gausit atsisiusti i savo kompiuteri ir pasididint, kitaip neis suskaityti. 4u.gif
Ugnies_liepsna
Saunu thumbup.gif
Pieva*
Sveikos, o gal kas nors is jusu zino, ar 1 nestumo trimestre galima gerti angliuka? Mano skrandis kazko daznokai ant manes pyksta, pavalgius buna toks kietas ir sunkus... Atrodo, kad angliukas naturalus vaistas, bet ka gali zinoti?
softly
QUOTE(egleegle @ 2009 01 11, 13:46)
Sveikos, o gal kas nors is jusu zino, ar 1 nestumo trimestre galima gerti angliuka? Mano skrandis kazko daznokai ant manes pyksta, pavalgius buna toks kietas ir sunkus... Atrodo, kad angliukas naturalus vaistas, bet ka gali zinoti?
*

sveikute 4u.gif
siaip sako, kad anglies tabletes galima gerti. kazkur ir forume taip rase. stai :
4.6Nėštumo ir žindymo laikotarpis
Preparatas neveikia vaisiaus. Jį galima vartoti žindymo laikotarpiu.

Taciau apie aktyvinta angli phs 250 raso, kad nestumo ir zindymo laikotarpiu negalima vartoti.

tad... iseitu, kad priklauso nuo gamintojo, vienur vienaip, kitur kitaip.
pasiklausk vaistinej ir atidziai pasiskaityk lapeli 4u.gif
jurguze
Gal galit man atsiust ivairiu praktiksu patarimu nestumo metu? Man rodos, pastojau, esu truputi pasimetus blush2.gif jurgavilk@yahoo.com Aciu
fresija
sveikutes,o kaip vizinas,tie lasai akims,ar kenkia nescioms arne?
Požiūris
QUOTE(fresija @ 2009 01 11, 16:17)
sveikutes,o kaip vizinas,tie lasai akims,ar kenkia nescioms arne?
*

Anotacijoje rašoma, kad jei įtariate esanti nėščia arba žindote kūdyki, tai dėl vaisto vartojimo būtina pasitarti su gydytoju ar vaistininku.
O šiaip kitam forume esu mačius, kad nėštukei gydytojas jokiu būdu neleido naudoti visine.
shining_star
sveikutes, o, sakykit, galima vartoti Candi Lact (cia tos gerosios pieno rugsties ir greipfrutu seklu eekstrakto bakterijos)? ir eco vag (taip pat gerosios pieno bakterijos) i maksti, nestumo pradzioje? cia sitie vaistukai kaip ir stiprina organizma bei apsaugo nuo visokiu virusiuku.... g.gif as siaip nesu nescia, bet susimasciau, nes jei netycia pastociau ir to nezinociau...o visgi vartoju siuos vaistukus.... g.gif o nieko ant pakuotes neparasyta, ar nestukem galima ar ne g.gif
plius, gal kuri nestuke taip pat juos vartoja ar vartojo.... 4u.gif
egliuks_p
nu as kazkaip del medetku abejoju ar galima g.gif , nes kai nestumo pradzioj as geriau medetku arbata del inkstu ir apie tai uzsiminiau daktarytei, tai ji sake grieztai negalima verysad.gif . o veliau suzinojau kad 20 metu atgal moteriskes gerdavo medetkas maisytas su rutomis noredamos isvengt nestumo arba jei menesines uzsilaikydavo ir galvodavo kad pastojo blush2.gif . tai as daugiau neberizikuoju gert.
Pieva*
QUOTE(egliuks_p @ 2009 01 16, 13:06)
nu as kazkaip del medetku abejoju ar galima  g.gif , nes kai nestumo pradzioj as geriau medetku arbata del inkstu ir apie tai uzsiminiau daktarytei, tai ji sake grieztai negalima  verysad.gif . o veliau suzinojau kad 20 metu atgal moteriskes gerdavo medetkas maisytas su rutomis noredamos isvengt nestumo arba jei menesines uzsilaikydavo ir galvodavo kad pastojo  blush2.gif . tai as daugiau neberizikuoju gert.
*

Kaip įdomiai... O man kaip tik anyta pasakojo, kad kai jai buvo gresiantis, tai išgėrė keletą litrų medetkų ir padėjo... Nuo vaistų negerėjo, o va medetkos buvo tikras išsigelbėjimas blink.gif
dija78
QUOTE(balta_lelija @ 2008 12 30, 15:43)
*

Aš irgi geriu liepžiedžių arbatą drinks_cheers.gif , ir niekur neradau kad negalima.
Požiūris
Na del rutu, tai kazkaip nekyla abejoniu, kad ju nuoviras persileidima sukelti gali, bet va medetkos.. nezinau nezinau, dar niekur neteko uzmatyt, kad kenktu g.gif
spengla
QUOTE(egleegle @ 2009 01 11, 13:46)
*

Labas,
tikiuosi (ir linkiu), jog skrandžio bėdos po truputį rimsta bei norėčiau paklausti, kodėl manai, jog angliukas padėtų? Gal greičiau šie simtomai reiškia I trimestrą? Vietoj pykinimo tiesiog kamuoja skrandžio sunkumas g.gif pabandyk valgyt labai lengvą maistą, mažom porcijom ir gerti daug skysčių, gal padės.
Sėkmės.
Balandė
[quote=metaxa,2008 12 30, 09:58]
su tais ciobreliais.. nors sita atmintine turiu seniai, bet, kai buvau persalus uosviene irgi ciobreliais mane girde, o pati arbata, kai dariaus ir raudonelio dejaus.. Kas cia dabar zino ar tai paskatino persileidima ar taip turejo buti.. g.gif
Bet sekanti karta tu visu negalimu zoliu nebevartociau schmoll.gif

Metaxa, manau nebutinai ciobreliai kalti del sios nelaimes. Jeigu tai buvo nestumo pradzia tai bet koks virusas ar infekcija gali sukelti perseleidima arba nesivystanti nestuma. Galejo pakenkti ir auksta temperatura, tada vaisiaus vandenu temperatura irgi kyla ir tai gali vaikeliui pakenkti. Bet del viso ko aisku geriau negerti tu ciobreliu.
Sekmes! 4u.gif
Balandė
Be to dar radau tokios informacijos http://www.emedicina.lt/site/files/farmaci...ir_nestumas.pdf

Labai keista, bet cia kaip tik siulo gydytis liepziedziu, avieciu, ciobreliu arbatomis (ziur. sk. GYDYMAS), bei rekomenduoja ciobreliu sirupa nuo kosulio.
Vat ir suprask kaip nori. Kiek mediku tiek nuomoniu. smile.gif
Linukas-0131
QUOTE(egliuks_p @ 2009 01 16, 13:06)
nu as kazkaip del medetku abejoju ar galima  g.gif , nes kai nestumo pradzioj as geriau medetku arbata del inkstu ir apie tai uzsiminiau daktarytei, tai ji sake grieztai negalima  verysad.gif . o veliau suzinojau kad 20 metu atgal moteriskes gerdavo medetkas maisytas su rutomis noredamos isvengt nestumo arba jei menesines uzsilaikydavo ir galvodavo kad pastojo  blush2.gif . tai as daugiau neberizikuoju gert.
*

Sveikutes, mergaites, 4u.gif

Atleiskit, kad isiterpiau i pokalbi, bet per "nuostabius" orus kazkur stipru persalima sugebejau pasigauti. doh.gif Nuvaziavau pasikonsultuoti su gydytoja ka vartoti, ko nevartoti ir nusprendziau savo dar svieziomis ziniomis su jumis pasidalinti. 4u.gif

Taigi, turbut visos zino, kad bet kuriuo atveju bent jau nestumo pradzioje reikia vartoti daug skysciu - sulciu, arbatu ar nors vandens, po 2-3 litrus per diena. Zinoma, vengti bet kokios chemijos (tiek vaistu, tiek buitines chemijos). Man ji rekomendavo skalauti gerkle tomis paciomis medetkomis (del ju gerimo tiesa neklausiau), druska arba soda. O gerti citrina su medum ir imbieru, liepziedziu arbata su medumi ir t.t. Kadangi mes dar labai mazi tai tiek ligos, tiek vaistai nuo ju gali pakenkti... Tai sedziu dabar su biuleteniu namie blush2.gif
Požiūris
QUOTE(Balandė @ 2009 01 22, 13:47)
Be to dar radau tokios informacijos http://www.emedicina.lt/site/files/farmaci...ir_nestumas.pdf

Labai keista, bet cia kaip tik siulo gydytis liepziedziu, avieciu, ciobreliu arbatomis (ziur. sk. GYDYMAS), bei rekomenduoja ciobreliu sirupa nuo kosulio.
Vat ir suprask kaip nori. Kiek mediku tiek nuomoniu. smile.gif
*

Tai jau tikrai, kad sunku ir besusigaudit, vieni daktarai rekomenduoja, kiti draudzia, taip ir lieka viskas musu paciu apsisprendimui doh.gif
Linukas-0131
QUOTE(metaxa @ 2009 01 22, 17:06)
Tai jau tikrai, kad sunku ir besusigaudit, vieni daktarai rekomenduoja, kiti draudzia, taip ir lieka viskas musu paciu apsisprendimui doh.gif
*

drinks_cheers.gif teks nuojautomis pasikliauti... va vakar kaip tik MB siule skaudama gerkle kamfaro aliejumi patepti... tai kazkodel atsisakiau kategoriskai... schmoll.gif nezinau pati kodel blush2.gif O siandien cia paskaiciau, kad kamfaro aliejus - blogai... o as ir nezinojau.... pasirodo tiek visko reikia zinoti... doh.gif
Požiūris
QUOTE(Linukas-0131 @ 2009 01 22, 18:00)
drinks_cheers.gif teks nuojautomis pasikliauti... va vakar kaip tik MB siule skaudama gerkle kamfaro aliejumi patepti... tai kazkodel atsisakiau kategoriskai...  schmoll.gif nezinau pati kodel  blush2.gif  O siandien cia paskaiciau, kad kamfaro aliejus - blogai... o as ir nezinojau.... pasirodo tiek visko reikia zinoti...  doh.gif
*

O atrodo ka cia blogo tas kamparo aliejus gali padaryt.. doh.gif
Linukas-0131
QUOTE(metaxa @ 2009 01 23, 17:33)
O atrodo ka cia blogo tas kamparo aliejus gali padaryt.. doh.gif
*

Va butent blink.gif Tikrai nebuciau blaiviai sumasciusi, kad gali kazka negero padaryti... Gerai, kad moteriska (o gal jau ir motiniska 4u.gif ) intuicija isijunge 4u.gif
Požiūris
QUOTE(Linukas-0131 @ 2009 01 23, 19:34)
Va butent  blink.gif  Tikrai nebuciau blaiviai sumasciusi, kad gali kazka negero padaryti... Gerai, kad moteriska (o gal jau ir motiniska  4u.gif ) intuicija isijunge  4u.gif
*

Tai linkiu, kad ir toliau ta moteriska/motiniska intuicija taip gerai veiktu mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.