Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Galimi/negalimi vaistai
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
drugelis.
Sveikos, nėštumo pradžioje ( kai dar nežinojau, jog laukiuos) man rovė 4 protinius dantis. Gėriau Ospamox po dvi tabletes 5 dienas.
Kaip manot, ar galėjo pakenkti vaisiui?
Šiaip, maniau, kad daugmaž žinau savo pastojimo datą ir ji buvo daugiau nei savaitė po antibiotikų kurso, bet ginekologė sako, kad nėštumas didesnis, tą ir echoskopas parodė, tai vadinas tuo metu gėriau antibiotikus... verysad.gif Dėl to dabar nerimauju...
sileste
QUOTE(drugelis. @ 2010 11 25, 00:03)
Sveikos, nėštumo pradžioje ( kai dar nežinojau, jog laukiuos) man rovė 4 protinius dantis. Gėriau Ospamox po dvi tabletes 5 dienas.
Kaip manot, ar galėjo pakenkti vaisiui?
Šiaip, maniau, kad daugmaž žinau savo pastojimo datą ir ji buvo daugiau nei savaitė po antibiotikų kurso, bet ginekologė sako, kad nėštumas didesnis, tą ir echoskopas parodė, tai vadinas tuo metu gėriau antibiotikus...  verysad.gif  Dėl to dabar nerimauju...
*

nu jau tikrai, bukit rami ir auginkit pilvuka, ne viena is musu nezinodamos jog laukias, krete visokius pokstus, ir paruke ir pagere ir vaista prarijo, jus tikrai neisskirtine, nes pirmas savaites dar ''taskiukas '', nekontaktuoja su mamyte smile.gif , jis tik ruosias prisitvirtint
mamytes pilvelyje. nesijaudinkit nes tikrai jusu negeros emocijos, leliukui nepatinka 4u.gif
drugelis.
QUOTE(sileste @ 2010 11 25, 16:57)
nu jau tikrai, bukit rami ir auginkit pilvuka, ne viena is musu nezinodamos jog laukias, krete visokius pokstus, ir paruke ir pagere ir vaista prarijo, jus tikrai neisskirtine, nes pirmas savaites dar ''taskiukas '', nekontaktuoja su mamyte smile.gif , jis tik ruosias prisitvirtint
mamytes pilvelyje. nesijaudinkit nes tikrai jusu negeros emocijos, leliukui nepatinka 4u.gif
*

Dėkui už paguodą, liūdniausia tai, kad antibiotikų paprastai metų metus negeriu, o va kada tik išgėriau - pastojau doh.gif kodėl visada taip viskas būna... g.gif
sileste
QUOTE(drugelis. @ 2010 11 25, 23:41)
Dėkui už paguodą, liūdniausia tai, kad antibiotikų paprastai metų metus negeriu, o va kada tik išgėriau - pastojau  doh.gif kodėl visada taip viskas būna...  g.gif
*

man irgi taip pat, as pastovei esu ka nors prisidirbus doh.gif , niekada negali buti taip kaip zmogus kad noretu. Ir as nestumo pradzioje prisitasiau vaistu, bet lekiau darytis Priska, del sventos ramybes, rodikliai geri, siek tiek aprimau, mes ne vienos tokios, nestukes kitos ne tokius stiprius vaistus geria, ir viskas liuks, kitos mamytes, kad ir kaip gyvena pagal taisykles, o ziurek nelaime vistiek tuno ir laukia, tiesa pasakius kas yra zadeta, tas yra kaip padeta. Bet juk zinot , kad viskas bus gerai smile.gif 4u.gif saules ir ramybes laukiant stebuklo smile.gif
HappyMam
Sveikos mamytes,
Esu naujoke cia. smile.gif Dar tik 3-4 savaiteles kai laukiuosi o stai jau gavau persalima. doh.gif Temperaturos lyg ir neturiu bet skauda galva ir gerkle,taip pat kamuoja sloga. Nuo mazens negaliu gerti vaistazuoliu arbatu su medumi - iskart vemiu o nezinau kuo gydytis. kaip manote jei:
-skalauciau nosi juros vandeniu
-gerciau paprasta vaisine arbata
-ir ciulpciau lokec ledinukus su medumi
ar nepakenkciau? neturiu normalaus gydytojo su kuriuo galeciau pasitarti nes gyvenu anglijoje. Cia kvailiai iki 3 menesiu nesirupina isvis. verysad.gif Labai bijau prarasti vakeli, nes viena jau esu praradus per nezinojima, kad laukiuosi ir imuniteta stiprinancius vaistus. Jo ilgai laukem su draugu ir po metu va turim dziauksmeli.
taip pat norejau pasiteirauti apie imbiera, cia labai daug raso, kad jis gerai o kap ji pasiruosti? ir kokio jo ieskoti pirkti? g.gif

P.S. atsiprasau jei pasirodysiu visai zalia bet tokia ir jautciuosi.. 4u.gif
ingeborg34
QUOTE(HappyMam @ 2010 11 29, 20:31)
Sveikos mamytes,
Esu naujoke cia. smile.gif  Dar tik 3-4 savaiteles kai laukiuosi o stai jau gavau persalima. doh.gif  Temperaturos lyg ir neturiu bet skauda galva ir gerkle,taip pat kamuoja sloga. Nuo mazens negaliu gerti vaistazuoliu arbatu su medumi - iskart vemiu o nezinau kuo gydytis. kaip manote jei:
-skalauciau nosi juros vandeniu
-gerciau paprasta vaisine arbata
-ir ciulpciau lokec ledinukus su medumi
ar nepakenkciau? neturiu normalaus gydytojo su kuriuo galeciau pasitarti nes gyvenu anglijoje. Cia kvailiai iki 3 menesiu nesirupina isvis. verysad.gif  Labai bijau prarasti vakeli, nes viena jau esu praradus per nezinojima, kad laukiuosi ir imuniteta stiprinancius vaistus. Jo ilgai laukem su draugu ir po metu va turim dziauksmeli.
taip pat norejau pasiteirauti apie imbiera, cia labai daug raso, kad jis gerai o kap ji pasiruosti? ir kokio jo ieskoti pirkti? g.gif

P.S. atsiprasau jei pasirodysiu visai zalia bet tokia ir jautciuosi..  4u.gif
*

Sveika,kai nestumo metu slogavau gydytoja man sake,kad galiu naudoti sinupret tabletytes 1x3k per d,dar buna purskalai su juros vandeniu(QUIXX,Hummer),gerkles skausmui malsinti pusksdavau su Mirhamille,bet Anglijos greiciausia jo nebus...Kai kas skalauja druskos tirpalu gerkle arba druska pakaitina susuka i skarele ir palaiko ant kaklo tik nezinau ar tai padeda.Imunitetui pastiprinti imbiero sakni nuvalyta reikia sutarkuot ir sumaisyt su medumi,kai kas dar deda ir citrinos.
HappyMam
QUOTE(ingeborg34 @ 2010 12 01, 00:15)
Sveika,kai nestumo metu slogavau gydytoja man sake,kad galiu naudoti sinupret tabletytes 1x3k per d,dar buna purskalai su juros vandeniu(QUIXX,Hummer),gerkles skausmui malsinti pusksdavau su Mirhamille,bet Anglijos greiciausia jo nebus...Kai kas skalauja druskos tirpalu gerkle arba druska pakaitina susuka i skarele ir palaiko ant kaklo tik nezinau ar tai padeda.Imunitetui pastiprinti imbiero sakni nuvalyta reikia sutarkuot ir sumaisyt su medumi,kai kas dar deda ir citrinos.
*

Atciu labai 4u.gif per ta visa dziaugsma ir jaudoli jog nestuke.gif visai galva tuscia blush-anim-cl.gif , o apie druska juk zinojau. doh.gif
Sianiena pirmas vizitas pas gydytoja clap.gif pasitarsiu dar su juo.
feofania
Tikrai gerai, kad tai suzinojau.
shventoji
sveikos ... klausimas gal ir ne i tema ,bet as katik uzsiregistravau pas jus ir nelabai zinau kur paklausti. taciau klausimas man neapsakomai svarbus... gal kuri nors zinote kokia itaka vaikuciui daro didelis ivairiu vaistu kiekis? suprantu kad siaubinga,tai mano pirmasis nestumas ,labai noriu vaikelio ,laukiu jo ,nors tik pries savaite suzinojau kad laukiuosi .visi pozymiai atitinka ,taciau pas gydytoja eisiu tik gruodzio 16 d. pries mazdaug 3 savaites isgeriau labai labai daug vaistuku..nuo skausmo ,raminanciu...dar nezinojau kad esu nescia ,tikrai buciau to nedariusi ..! taigi dabar labai bijau visokiu komplikaciju ,negimdinio nestumo ,persileidimo ...nors kita vertus juk buna kad ir alkoholikes ar narkomanes isnesioja ir pagimdo sveikus vaikus... as jau nebegaliu naktim uzmigt ,prasideda depresija ,pastoviai save griauziu ir kaltinu del to ... maldauju parasykit kanors ,nes isprotesiu iki tol kol nueisiu pas gydytoja .seip jauciuosi gerai ,testai visi teigiami ,pozymiai yra ,paskaiciavau ,kad tureciau lauktis apie 34 dienas ... verysad.gif
sileste
QUOTE(shventoji @ 2010 12 03, 17:58)
sveikos ... klausimas gal ir ne i tema ,bet as katik uzsiregistravau pas jus ir nelabai zinau kur paklausti. taciau klausimas man neapsakomai svarbus... gal kuri nors zinote kokia itaka vaikuciui daro didelis ivairiu vaistu kiekis? suprantu kad siaubinga,tai mano pirmasis nestumas ,labai noriu vaikelio ,laukiu jo ,nors tik pries savaite suzinojau kad laukiuosi .visi pozymiai atitinka ,taciau pas gydytoja eisiu tik gruodzio 16 d. pries mazdaug 3 savaites isgeriau labai labai daug vaistuku..nuo skausmo ,raminanciu...dar nezinojau kad esu nescia ,tikrai buciau to nedariusi ..! taigi dabar labai bijau visokiu komplikaciju ,negimdinio nestumo ,persileidimo ...nors kita vertus juk buna kad ir alkoholikes ar narkomanes isnesioja ir pagimdo sveikus vaikus... as jau nebegaliu naktim uzmigt ,prasideda depresija ,pastoviai save griauziu ir kaltinu del to ... maldauju parasykit kanors ,nes isprotesiu iki tol kol nueisiu pas gydytoja .seip jauciuosi gerai ,testai visi teigiami ,pozymiai yra ,paskaiciavau ,kad tureciau lauktis apie 34 dienas ...  verysad.gif
*

sveika, suprantu tavo nerima, as taip pat kol nezinojau jog laukiuos vartojau raminamuosius lexatonili, vaistus nuo kraujo spaudimo,su ta diena kai suzinojau jog laukiuos, meciau visus vaistus, labai delto pergyvenau ir pergyvenu dabar, man jau 23sav, priziurinti ginekologe ramina, kad nepergyvenciau, narkomanes gimdo, kitos nestukes dar ne tokius stiprius vaistus vartoja ir viskas gerai. bet del sventos ramybes savo noru dariaus PRISKA 1 tyrima, rodikliai geri. o ir tu labai nepergyvenk, nei viena nesam apsaugotos nuo nelaimes, kad ir kaip sveikai gyventumem. dabar iki vizito pas gyditoja, turi megautis ramybe smile.gif , vartok folio rugsti, jau nuo ritojaus smile.gif ir nebeglvok visokiu nesamoniu, zinau kad yra sunku , negalvot, bet cia dar ne pasaulio pabaiga, nes viskas bus liuks smile.gif o 12 savaite pasidaryk ta tyrimuka, kad tikrai ramu butu, sekmes
j_j
g.gif Sveikutes, norejau paklausti, mano pilvukui yra 18 savaiciu, beda ta kad persalau, temperatura pirma diena numusinejau tik arbatelem, bet nepadejo, tai pradejau vartoti ir paracetamoli, tai viskas lyg ir gerai, bet man skauda pilvuko sonus (tai kairi, tau desini) tai gydytojas padares slapimo tyrima nustate, kad ten yra proteinu ir kazkokia tai infekcija ir israse antibijotiku KEFLEX (ceflexin grupe), kuriu as LAABAI nenoriu gert, nes man nera tie skausmai tokie jau baisus, o juos liepe gert 7 dienas po 3 kapsules kasdien. As tarp kitko gyvenu UK, tai nezinau ar tai is tikruju nepakenks mano mazyliui. Gal kuri turite kokios informacijos??? Aciu
tekila41
QUOTE(j_j @ 2010 12 04, 16:58)
g.gif  Sveikutes, norejau paklausti, mano pilvukui yra 18 savaiciu, beda ta kad persalau, temperatura pirma diena numusinejau tik arbatelem, bet nepadejo, tai pradejau vartoti ir paracetamoli, tai viskas lyg ir gerai, bet man skauda pilvuko sonus (tai kairi, tau desini) tai gydytojas padares slapimo tyrima nustate, kad ten yra proteinu ir kazkokia tai infekcija ir israse antibijotiku KEFLEX (ceflexin grupe), kuriu as LAABAI nenoriu gert, nes man nera tie skausmai tokie jau baisus, o  juos liepe gert 7 dienas po 3 kapsules kasdien. As tarp kitko gyvenu UK, tai nezinau ar tai is tikruju nepakenks mano mazyliui. Gal kuri turite kokios informacijos??? Aciu
*

As zinau viena, jog infekcija yra pavojingiau nei antibiotikai, kurie yra leidziami nesciosioms. Konkreciai del siu nezinau, taciau paciai teko gerti 19 sav. del gerkles su vienu vaiku ir 25 sav. del bronchito, su kitu. Svarbu, kad butu tinkami antibiotikai.
j_j
QUOTE(tekila41 @ 2010 12 05, 18:37)
As zinau viena, jog infekcija yra pavojingiau nei antibiotikai, kurie yra leidziami nesciosioms. Konkreciai del siu nezinau, taciau paciai teko gerti 19 sav. del gerkles su vienu vaiku ir 25 sav. del bronchito, su kitu. Svarbu, kad butu tinkami antibiotikai.
*

Aciu labai, as irgi vakar daug kur skaitinejausi, ir dabar jau nebetaip bijau tu antibijotiku
shventoji
QUOTE(sileste @ 2010 12 03, 18:56)
sveika, suprantu tavo nerima, as taip pat kol nezinojau jog laukiuos vartojau raminamuosius lexatonili, vaistus nuo kraujo spaudimo,su ta diena kai suzinojau jog laukiuos, meciau visus vaistus, labai delto pergyvenau ir pergyvenu dabar, man jau 23sav, priziurinti ginekologe ramina, kad nepergyvenciau, narkomanes gimdo, kitos nestukes dar ne tokius stiprius vaistus vartoja ir viskas gerai. bet del sventos ramybes savo noru dariaus PRISKA 1 tyrima, rodikliai geri. o ir tu labai nepergyvenk, nei viena nesam apsaugotos nuo nelaimes, kad ir kaip sveikai gyventumem. dabar iki vizito pas gyditoja, turi megautis ramybe smile.gif , vartok folio rugsti, jau nuo ritojaus smile.gif ir nebeglvok visokiu nesamoniu, zinau kad yra sunku , negalvot, bet cia dar ne pasaulio pabaiga, nes viskas bus liuks smile.gif o 12 savaite pasidaryk ta tyrimuka, kad tikrai ramu butu, sekmes
*

o ka tas tyrimas rodo ?ir kiek kainuoja ? aciu labai uz atsakyma ,truputeli nusiraminau smile.gif is tu nervu iszyziau talona siandienai tai va uz poros valandu jau zinosiu ar viskas ok ... negaliu sulaukti smile.gif
Dzada
Laba diena,

man 11 savaiciu, padare slapimo tyrima ir rado leukocitu 70, ale labai padideje.. Labai persti pusle.. ims paseli ryt, sake reikes gerti antibitokus, siuo amoxicilina arba nitrofurantoina. Labai bijau pakenkt vaikeliui unsure.gif

Kas turi patirties ir galetu ja pasidalint? 4u.gif Nelabai tikiu viska ka sako gyd, ale nekenkia vaisiui... apie vaiko sveikata sake tas pats skiepas nekenekia, sedim su komplikacijom 7 savaite blink.gif
sileste
QUOTE(Dzada @ 2010 12 08, 20:58)
Laba diena,

man 11 savaiciu, padare slapimo tyrima ir rado leukocitu 70, ale labai padideje.. Labai persti pusle.. ims paseli ryt, sake reikes gerti antibitokus, siuo amoxicilina arba nitrofurantoina. Labai bijau pakenkt vaikeliui unsure.gif

Kas turi patirties ir galetu ja pasidalint? 4u.gif Nelabai tikiu viska ka sako gyd, ale nekenkia vaisiui... apie vaiko sveikata sake tas pats skiepas nekenekia, sedim su komplikacijom 7 savaite blink.gif
*

infekcija daugiau rizikos sukelia, nei keletas isgertu tableciu, jei nepasitikit sia gyditoja, uzsukit pas kita, daugiau nuomoniu daug geriau
Papildyta:
QUOTE(shventoji @ 2010 12 07, 15:08)
o ka tas tyrimas rodo ?ir kiek kainuoja ? aciu labai uz atsakyma ,truputeli nusiraminau smile.gif is tu nervu iszyziau talona siandienai tai va uz poros valandu jau zinosiu ar viskas ok ... negaliu sulaukti smile.gif
*

sveika, kaip tavo rezultatai?
shventoji
QUOTE(sileste @ 2010 12 08, 20:24)
infekcija daugiau rizikos sukelia, nei keletas isgertu tableciu, jei nepasitikit sia gyditoja, uzsukit pas kita, daugiau nuomoniu daug geriau
Papildyta:

sveika, kaip tavo rezultatai?
*

sveika ,nieko visiskai nesuzinojau ,daktare pasitaike tai kazkokia nevisprote ! nieko isvis neklausinejo manes ,i jokius mano klausimus neatsake ,echo padare per 5 sekundes ,sako nematau nieko .net tyrimu nedare jokiu.. israse hormonu kazkokiu ir liepe po savaites ateit . negersiu as jokiu hormonu o kuo skubiau leksiu pas kita daktare schmoll.gif gal kas zinot gera daktare kaune ? unsure.gif
Ruby Tuesday
QUOTE(shventoji @ 2010 12 09, 13:29)
sveika ,nieko visiskai nesuzinojau ,daktare pasitaike tai kazkokia nevisprote ! nieko isvis neklausinejo manes ,i jokius mano klausimus neatsake ,echo padare per 5 sekundes ,sako nematau nieko .net tyrimu nedare jokiu.. israse hormonu kazkokiu ir liepe po savaites ateit . negersiu as jokiu hormonu o kuo skubiau leksiu pas kita daktare  schmoll.gif gal kas zinot gera daktare kaune ? unsure.gif
*

Gal israse Duphastono? Nezinau jokiu kitu hormonu, kuriuos israsinetu nestumo pradzioje g.gif
eliukė
gal kas žinote ar galima nėštukėms nešioti kosmodiską?
RRamunė
Gal galite pasakyti, ar galima nėštumo pradžioje gerti Ospamox?
Turiu dažnai pasikartojantį sinusitą, ir tik šie antibiotikai man padeda..
cioma
QUOTE(Požiūris @ 2008 12 29, 17:01)
Gal kam pravers wink.gif
Pykinimui, vėmimui, seilėtekiui slopinti:

Imbieras
Medetkų užpilas
Erškėčių vaisių nuoviras
Pipirmėčių silpnas užpilas
Kepenų, tulžies latakų ligoms gydyti:

Šlamučių žiedynų užpilas
Pipirmėčių lapų užpilas
Kmynų vaisių nuoviras
Kalendrų vaisių nuoviras

Aktyvinti žarnyno veiklą:

Erškėčių lapai
Dilgėlių lapai
Inkstų, šlapimo takų ligos:

Rugiagėlių žiedynai
Beržų lapai ir pumpurai (negalima esant inkstų nepakakankamumui)
Care-lady papildas
Cranberry papildo NEGALIMA
Augalai GALIMI nėščioms:

Sukatžolė
Trikertė žvaginė
Medetkos
Erškėčiai
Valerijonai
Beržų lapai
Dirvinis asiūklis
Gudobelės vaisiai
Rugiagėlė
Petražolė
Spanguolė

Augalai, NEGALIMI nesčioms dėl abortinio bei toksinio poveikio:

Čiobrelio
Raudonėlio
Ugniažolė
Alijošius
Amalas
Kadagys
Kartusis pelynas
Senos lapai
Rabarbaras
Šaltekšnis
Šalpusnis
Taukė

SAUGŪS vaistai(nepraeinantys pro placentą)( bet tai nereiškia, kad juos galima gerti kiek nori!Tik labai reikiant):

Penicilinai(antibiotikų grupė)
Cefalosporinai(antibiotikų grupė)
Paracetamolis
Narkotiniai analgetikai(morfinas, tramadolis ir t.t - manau jų tikrai neprireiks)
Metildopa (antiparkinsoninis vaistas)
Polivitaminai
Maža ir vidutinė dozė gliukokortikoidų (nuo astmos pusrškalai)
Teratogeniški vaistai( praeina pro placentą, kenkia kūdikiui):

AKF inhibitoriai(vaistai nuo spaudimo pagrinde)
alkoholis
Nuo epilepsijos
Litis(nuo depresijų, manijų)
Visi xanax, relanium, bromazepamas, diazepamas - raminantys benzodiazepinai
Estrogai (lyt mot hormonai)
Tetraciklinai (antibiotikai)
vaistai nuo cukrinio diabeto
Chinolonai(antibiotiku grupė)
vaistai nuo vėžio

Laktacijai didinti:

Anyžių vaisiai+kmynai+pankoliai+dilgėlė= (visus lygiom dalim paimti reikia) 1 arbatinį šaukštelį 1 puodeliui užpilti karštu vandeniu ir gerti 1-2 kartus per dieną.
Laktacijai mažinti:

Graikinio riešutmedžio lapai (20 dalių)+apynių spurgai (20 dalių)+šalavijo lapai (40 dalių) Gerti po 1 arb šaukstelį užpylus verdančiu vandeniu 1 puodelį per dieną.
p.s. copy-paste iš kito tinklapio  4u.gif
*

Labas vakaras visoms! As cia kazko nesuprantu , kodel Cranberry papildo negalima, o spanguoles galima, juk tai tas pats! Mano gydytoja man liepe gerti spanguoliu ekstrakta, kai buvo bedos su pusle. Ir dar vienas idomus dalykas - rabarbaras. Juk yra rabarbaru kapsules, kai uzkieteje vuiduriai nestumo metu. Man gydytoja rekomendavo isgerti jei jau visai prastai, tam kad nenuodyt organizmo slakais. Gal kas pasidalinsit mintimis su manimi? mirksiukas.gif
Tiesa, kas del medetku, tai irgi neaisku, nes as taip pat gavau palaiminima is daktarytes. unsure.gif
cioma
QUOTE(Furya @ 2009 05 06, 20:26)
Gal kas galėtų paaiškinti, kodėl negalima gerti Cranberry papildo? Man gydytoja nuo leukocitų šlapime išrašė būtent šitas tabletes.
*

Na taip. Man irgi g.gif
Lotos'ik
O gal kas zino ar galima vartoti sinupreta ar gelomyrtoli?
Mums 35 savaites.
Aciu.
flysky
QUOTE(Lotos'ik @ 2010 12 16, 13:00)
O gal kas zino ar galima vartoti sinupreta ar gelomyrtoli?
Mums 35 savaites.
Aciu.

*

ir viena ir kita galima. naturalus vaistukai. gelomirtolis labai gerai ir nuo sinusito ir gerkles.
Ditė*
Labas smile.gif

Perskaičiau visą šią temą, bet nelabai daug buvo kalbėta apie ramunėlių arbatą, todėl noriu jūsų paklausti: mano pilvukui 5 sav., aš kiekvieną rytą išgeriu po puodelį ramunėlių žiedų arbatos. Ar galima ir ar toks kiekis nepakenks mažyliui? unsure.gif

Iš anksto ačiū už atsakymus ir patarimus 4u.gif
sileste
QUOTE(Tėja* @ 2010 12 17, 11:57)
Labas smile.gif

Perskaičiau visą šią temą, bet nelabai daug buvo kalbėta apie ramunėlių arbatą, todėl noriu jūsų paklausti: mano pilvukui 5 sav., aš kiekvieną rytą išgeriu po puodelį ramunėlių žiedų arbatos. Ar galima ir ar toks kiekis nepakenks mažyliui? unsure.gif

Iš anksto ačiū už atsakymus ir patarimus 4u.gif
*

net nesugalvociau kad negalima smile.gif tai juk tik zolytes
Tekantisaule
As irgi siaubingai isisirgau, o dar tik 16 sav. unsure.gif Ir ausys skaudejo, ir nesibaigianti sloga jau 2 sav., ir galva spaudzia, net viena vakara jau i temperatura buvo sukilusi 37.7C, o dabar dar ir visa kakta palei antakius skauda, apie akis ir nosi taip pat, tai ko gero dar ir sinusitas isitaise,,, doh.gif Zodziu, visa puokste ligu. doh.gif Tai pagrinde garinuosi, geriu karstas arbatas su citrina ir medumi (gyd,klausiau, tai sake galima gerti visas tas vaistazoles, nieko blogo, tik stipriai neuzsiplikyti), Sinupreta vartojau, bei Euphorbium ir Humer vandeni i nosi. Kosuliui numalsinti dar ir garstycias ant krutines dejau, labai padeda. thumbup.gif
Dabar jau viskas butu kaip ir gerai, jei ne tas sinusitas. doh.gif Tai sildau tas vietas kur skauda ir dar Gelomirtol vaistu nusipirkau pasitarusi su vaistininke.
Bet man taip neramu, tikiuosi, kad lelytei nepakenke mano tos ligos ir visi tie vaistai... unsure.gif
eliukė
aš kai buvau peršalus tai taip pat darydavau arbatą su medum ir citrina ir dar padidintu kiekiu imbiero. gydytoja sakė kad jei mėgstu tai gerai... o dar imbiero gabaliuką ir į nosi kišdavau kokiom 10 min. nes sloga varvanti buvo. gal tai tik isitikinimas bet man padėjo smile.gif
Ruby Tuesday
QUOTE(eliukė @ 2010 12 20, 14:40)
aš kai buvau peršalus tai taip pat darydavau arbatą su medum ir citrina ir dar padidintu kiekiu imbiero.  gydytoja sakė kad jei mėgstu tai gerai... o dar imbiero gabaliuką ir į nosi kišdavau kokiom 10 min. nes sloga varvanti buvo. gal tai tik isitikinimas bet man padėjo  smile.gif
*

Nezinojau, kad imbiera i nosi ikisti galima nuo slogos. Jei ji mane vel uzpuls, pabandysiu smile.gif
Pumpure
sveikos, noriu paklausti kaip del avieciu lapu? drauge gyvena Anglijoje jai grieztai uzdraude gerti avieciu lapu arbata o man mano gydytoja sako viskas gerai gali gerti. kaip jums del tu avieciu, nes turiu pora arbatu misiniu su avieciu lapais, tai biau kad kas nenutiktu.
beje del ciobreliu jei nestipriai uzsiplikai ir su meduciu nera ko jaudintis. ir geriau gerti ta arbata pavargius. apskritai zoleliu arbatas sako geriau gerti bent kazko sukramcius, kad skrandukas tuscias nebutu, kitaip gal ir teisybe del tu persileidimu.
bet... tai kaip del tu avieciu lapu? g.gif

beje tas arbatas geriau gerti is viso jau kokiam antram trimestre geriau. zaliaja arba roibos pirmajame trimeste geriau gerti. Roibos raudonoji arbata visai neturi tonizuojamo poveikio ir po teisybei man gal pati skaniausia arbata palyginus su zaliaja ir su juodaja arbatomis rolleyes.gif
kaulazole
QUOTE(Požiūris @ 2008 12 29, 16:01)
Gal kam pravers wink.gif
Pykinimui, vėmimui, seilėtekiui slopinti:

Imbieras
Medetkų užpilas
Erškėčių vaisių nuoviras
Pipirmėčių silpnas užpilas
Kepenų, tulžies latakų ligoms gydyti:

Šlamučių žiedynų užpilas
Pipirmėčių lapų užpilas
Kmynų vaisių nuoviras
Kalendrų vaisių nuoviras

Aktyvinti žarnyno veiklą:

Erškėčių lapai
Dilgėlių lapai
Inkstų, šlapimo takų ligos:

Rugiagėlių žiedynai
Beržų lapai ir pumpurai (negalima esant inkstų nepakakankamumui)
Care-lady papildas
Cranberry papildo NEGALIMA
Augalai GALIMI nėščioms:

Sukatžolė
Trikertė žvaginė
Medetkos
Erškėčiai
Valerijonai
Beržų lapai
Dirvinis asiūklis
Gudobelės vaisiai
Rugiagėlė
Petražolė
Spanguolė

Augalai, NEGALIMI nesčioms dėl abortinio bei toksinio poveikio:

Čiobrelio
Raudonėlio
Ugniažolė
Alijošius
Amalas
Kadagys
Kartusis pelynas
Senos lapai
Rabarbaras
Šaltekšnis
Šalpusnis
Taukė

SAUGŪS vaistai(nepraeinantys pro placentą)( bet tai nereiškia, kad juos galima gerti kiek nori!Tik labai reikiant):

Penicilinai(antibiotikų grupė)
Cefalosporinai(antibiotikų grupė)
Paracetamolis
Narkotiniai analgetikai(morfinas, tramadolis ir t.t - manau jų tikrai neprireiks)
Metildopa (antiparkinsoninis vaistas)
Polivitaminai
Maža ir vidutinė dozė gliukokortikoidų (nuo astmos pusrškalai)
Teratogeniški vaistai( praeina pro placentą, kenkia kūdikiui):

AKF inhibitoriai(vaistai nuo spaudimo pagrinde)
alkoholis
Nuo epilepsijos
Litis(nuo depresijų, manijų)
Visi xanax, relanium, bromazepamas, diazepamas - raminantys benzodiazepinai
Estrogai (lyt mot hormonai)
Tetraciklinai (antibiotikai)
vaistai nuo cukrinio diabeto
Chinolonai(antibiotiku grupė)
vaistai nuo vėžio

Laktacijai didinti:

Anyžių vaisiai+kmynai+pankoliai+dilgėlė= (visus lygiom dalim paimti reikia) 1 arbatinį šaukštelį 1 puodeliui užpilti karštu vandeniu ir gerti 1-2 kartus per dieną.
Laktacijai mažinti:

Graikinio riešutmedžio lapai (20 dalių)+apynių spurgai (20 dalių)+šalavijo lapai (40 dalių) Gerti po 1 arb šaukstelį užpylus verdančiu vandeniu 1 puodelį per dieną.
p.s. copy-paste iš kito tinklapio  4u.gif
*

Nenoriu izeisti autores, bet pateikta informacija daugel vietu yra tikrai neteisinga. Jus rasot, kad nukopijavot farmacininkes paskaitu uzrasus. Gal neteisingai nukopijavot ar neteisinga informacija buvo.
1. JOKIU VAISTU IR VAISTINIU ZOLELIU SAVO NUOZIURA NAUDOTI NEGALIMA. Reikia tarti su gyd ar vaistininku.
2. Nereikia maisyti terminu pereina pro placenta ir teratogeniski. Tai visai skirtingi terminai.
3. Is analgetiku galimas tik vienintelis paracetamolis ir nurodytom dozem (max 2g/24h) ir tik trumpam laikotarpui. Ilgalaikis naudojimas kenkia mamos kepenim ir dar labiau inkstam. JOKIU NARKOTIKIU ANALGETIKU NEGALIMA NAUDOTI. Imetu linka del tramadolio. Tai oficialus saltinis apie visus vaistus. http://www.medicines.org.uk/EMC/medicine/1...ules/#PREGNANCY (anglu kalba)
4.Jokiu vaistu, naudojamu ilgalaikem ligom gydyti, be gydytojo patarimo nutraukti vartojimo negalima. T.y. antiepileptiniu, antidiabetiniu ir.t.t. Yra skirtingi vaistai, tinkantys sioms ligoms gydyti ir saugus nestumo metu. Epilepsijos priepolis sukelia didesni oavoju mamai ir vaikuciui, nei antiepileptiniu vaistu vartojimas.
5. Ne visi vitaminai yra saugus nestumo metu. Negalima naudoti polivitaminu kuriuose yra A ir E vitaminu. Naudoti galima tik folio r. ir vitaminus skirtus nesciosioms.
6. Metildopa komplekse su kitais antiparkinsoniais vaistais yra naudojama parkinsonizmui gydyti, bet gryna metildopa yra vienintelis vaistas naudojams nestumo metu mazinti kraujo spaudimui.
7. Jokiu antibiotiku be gydytojo recepto savarankiskai naudoti negalima tiek nesciom, tiek ir ne. Nezinot kokia infencija jus gydot. Paprasciausia sukeliam organizmo rezistencija ir kita karta, sergant paprasciausiu bronchitu reikes platesnio spekro antibiotiku, o tai slopina musu imunine sistema.
8. NEREIKIA UZSIIMINET SAVIGYDA

just77
kad ir kaip sunku būdavo gėriau kelis kartus tik dėl venų plėtimosi
Oresta3
Sveikos, as cia buvau sunegalavus, tempa buvo iki 38.6 uzkilus, baisiai kosejau na ir aisku bekosint smarkiai supykindavo, tai man gydytojas leido gerti "Paracetamoli" nuo temperaturos, ir israse penicilino, bet liepe palaukti pora dienu, jei bus blogiau tada antibus gerti, kadangi man eme gereti, tai ir negeriau biggrin.gif ir be ju pasveikau. Aisku gerkle medum gydziaus.
milaknike
Gal kas žino apie BISAKODIL vaistų poveikį? g.gif
sileste
QUOTE(milaknike @ 2011 01 12, 19:20)
Gal kas žino apie BISAKODIL vaistų poveikį?  g.gif
*

tai laisvinancios tabletes, jas vartojau kai nesilaukiau po vienos operacijos. Kiek suprantu, laukiates, ir yra uzkieteje viduriai? man taip pat, tai kad negrt vaistu, karts nuo karto isgeriu arbatos FIGURA 1, reikia nors karta i savaite zmogumi pasijust smile.gif
Nors nemanau kad kas nutiktu jei isgerciau ir sia tabletyte, o beje yra ir zvakuciu, informacijoj nera parasyta kad draudziama nesciom, atvirksciai , jas gerai pavartot pries gimdyma, kad issivalytu viskas.
milaknike
QUOTE(sileste @ 2011 01 13, 18:26)
tai laisvinancios tabletes, jas vartojau kai nesilaukiau po vienos operacijos. Kiek suprantu, laukiates, ir yra uzkieteje viduriai? man taip pat, tai kad negrt vaistu, karts nuo karto isgeriu arbatos FIGURA 1, reikia nors karta i savaite zmogumi pasijust smile.gif
Nors nemanau kad kas nutiktu jei isgerciau ir sia tabletyte, o beje yra ir zvakuciu, informacijoj nera parasyta kad draudziama nesciom, atvirksciai , jas gerai pavartot pries gimdyma, kad issivalytu viskas.
*

Oj, žinokite, nepadeda man nei arbatos nei žvakutės.. praradau viltį jau ką ir bedaryt doh.gif
sileste
QUOTE(milaknike @ 2011 01 13, 23:28)
Oj, žinokite, nepadeda man nei arbatos nei žvakutės.. praradau viltį jau ką ir bedaryt  doh.gif
*

Viltis ateis po 9men mirksiukas.gif , zinau kad noris kad ta viltis butu dabar, bet nestumas daro savo. O vien tik SENOS lapu arbata ar bandet? manau ji tikrai turetu pagelbet.
milaknike
QUOTE(sileste @ 2011 01 14, 11:24)
Viltis ateis po 9men mirksiukas.gif , zinau kad noris kad ta viltis butu dabar, bet nestumas daro savo. O vien tik SENOS lapu arbata ar bandet? manau ji tikrai turetu pagelbet.
*

Oj, žinokit, arbatos man absoliučiai jokio poveikio nedaro...
sileste
QUOTE(milaknike @ 2011 01 14, 14:59)
Oj, žinokit, arbatos man absoliučiai jokio poveikio nedaro...
*

hm g.gif , tada nezinau, bandykit ta vaista, nieko nenutiks jei isgersit koki karteli. Jeigu man yra jau kas labai labai negerai, isgeriu man padedanti vaista(aisku negalima piknaudziaut), bet kartais yra geriau tabletyte, negu negera savijauta, kuri daugiau kenkia paciai ir pilvelio gyventojui. Sekmes susidraugaut su "' pasaku nameliu"" smile.gif
*Lukro*
sveikos,neradau info apie ibumetina.informac. lapelyje raso,kad jo sudedamoji dali - ibuprofenas ir kad pirmus tris menesius jo nerekomenduojama gerti,o kitus menesius-draudziama bet mano ginius man leido jo isgerti,nes paracetamolis nenumusa tempos g.gif nu kazkaip idomiai man cia,viena tablete isgeriau,bet taip neramu,daugiau jo negersiu schmoll.gif
sileste
QUOTE(*Briggitte* @ 2011 01 15, 20:48)
sveikos,neradau info apie ibumetina.informac. lapelyje raso,kad jo sudedamoji dali - ibuprofenas ir kad pirmus tris menesius jo nerekomenduojama gerti,o kitus menesius-draudziama bet mano ginius man leido jo isgerti,nes paracetamolis nenumusa tempos  g.gif nu kazkaip idomiai man cia,viena tablete isgeriau,bet taip neramu,daugiau jo negersiu  schmoll.gif
*

laba, buk rami, del vienos tabletytes nieko blogo tikrai nenutiks, temperatura daug blogiau , daug daug blogiau. Yra nestukiu kurios tikrai vartoja stiprius vaistus, nes reikia, ir viskas yra gerai. sveikit ramiai smile.gif
*Lukro*
QUOTE(sileste @ 2011 01 15, 20:39)
laba, buk rami, del vienos tabletytes nieko blogo tikrai nenutiks, temperatura daug blogiau , daug daug blogiau.  Yra nestukiu kurios tikrai vartoja stiprius vaistus, nes reikia, ir viskas yra gerai. sveikit ramiai smile.gif
*

oi kaip gerai,nuraminai mane smile.gif tikiuosi rytoj gydytoja jau paskirs normalu gydyma smile.gif
Elee
O tai pati analginą galimą? Niekur nerandu paracetamolio namie, o galvą kaip skaudą doh.gif
ekona
QUOTE(Elee @ 2011 01 17, 23:28)
O tai pati analginą galimą? Niekur nerandu paracetamolio namie, o galvą kaip skaudą  doh.gif
*

Analgino info lapelyje raso, kad negalima ypac pirmus ir paskutinius tris menesiukus 4u.gif
Elee
QUOTE(ekona @ 2011 01 18, 12:16)
Analgino info lapelyje raso, kad negalima ypac pirmus ir paskutinius tris menesiukus  4u.gif
*

Gerai,kad neišgėriau doh.gif
-Alice-
QUOTE(Elee @ 2011 01 18, 16:44)
Gerai,kad neišgėriau  doh.gif
*

jei neturite paracetomolio, pabandykite išgerti stiprios juodos arbatos. Jei galvą nestipriai skauda, tai turėtų padėti 4u.gif
Elee
QUOTE(Beštuliukas @ 2011 01 19, 18:54)
jei neturite paracetomolio, pabandykite išgerti stiprios juodos arbatos. Jei galvą nestipriai skauda, tai turėtų padėti  4u.gif
*

Dėkui 4u.gif Net nežinojau apie tokį dalyką ax.gif
ingeborg34
Sveikos,gal kas zinote,kodel negalima vartot zemuogiu?Daug turiu trintu su cukrum atsargu ir negaliu valgyt.O seile net varva.. smile.gif
ekona
QUOTE(ingeborg34 @ 2011 01 20, 15:51)
O seile net varva.. smile.gif
*

man irgi... smile.gif
su saiku manau viskas galima
Ruby Tuesday
QUOTE(ingeborg34 @ 2011 01 20, 18:51)
Sveikos,gal kas zinote,kodel negalima vartot zemuogiu?Daug turiu trintu su cukrum atsargu ir negaliu valgyt.O seile net varva.. smile.gif
*

O kas sake, kad negalima? g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.