Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Galimi/negalimi vaistai
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
akwariuma
QUOTE(lori30 @ 2011 04 22, 08:10)
Raso alijosiaus negalima, tai kaip su tuo gerimu "zaliose bonkose" ten lyg alijosiaus gerimas???? g.gif
*

kas tau sake, kad negalima alijosiaus g.gif , galima ji naudoti ivairiais budais biggrin.gif
Crystalia
QUOTE(LIMIK @ 2011 04 06, 11:43)
Norejau paklausti, ar pats kosulys gali pakenkti vaisiui? mums 7 savaites,gydytojai prie plauciu nieko neranda, sako turi praeiti, bet kosulys kankina nuo pat nestumo pradzios ir niekaip juo neatsikratau schmoll.gif ir gal kas gali patarti kaip juo galima atsikratyti liaudiskais budais  ax.gif
*

stodal sirupas, kosuliui labai gerai padeda, sirupas skirtas vaikams, yra nekenskmingas, tinka ir nėščiosioms, greičiau sveik 4u.gif
liepaite_sun
mielos esamos ir busimos mamos,

Ka pasiulytumete nuo gerkles perstejimo ir slogos 4 sav nestumui?

aciu
Crystalia
QUOTE(liepaite_sun @ 2011 05 16, 18:01)
mielos esamos ir busimos mamos,
Ka pasiulytumete nuo gerkles perstejimo
*

pasidaryti tirpalą, daug druskos + vanduo, ir skalauti kuo galima dažniau juo gerklę 4u.gif
Astija
ibumetinas labai negerai nestumo metu.. schmoll.gif netgi ibumetino vaistiniame recepte yra nurodyta kad nesciosioms jo vartoti negalima blink.gif
*

[/quote]

QUOTE(Kristina A-A @ 2010 05 31, 21:34)
kai man uzeina migrenos priepoliai tariausi su savo gydytoja tai vietoj paracetamolio patare gert ibuprom, nes tipo dabar gydytojai linksta prie tos nuomones jeigu skauda mamai yra zymiai blogiau kenteti negu ta skausma nuimti vaistais.
*

QUOTE(pugaliuks @ 2010 07 10, 12:48)
šiaip ibumentino nėščiosioms negalima..Net informaciniame lapelyje rašoma, kad nepatartina yra  schmoll.gif  nes ten yra laaabai daug analgino blink.gif
Pati būdama nėščia tai paracetamolio puse tabletikės išgerdavau, jei reikėdavo dar pakartodavau kitą pusę.  rolleyes.gif
*

as suprantu, kad jeigu imanoma geriau vaistu nevartoti, taciau kai kankina migrena ir priepuoliai uzeina, kad net pajudeti negali, pykinimas, svaigimas ir t.t.... tai nemanau kad geriau yra kenteti iki samones praradimo ir laukti kol atvyks greitoji ir prileis vaistu.... o paracetamolio turbut galeciau isgerti pakeli ir jis vis tiek nepadedu - kaip saldainiai man tokie vaistai, nuo galvos skausmo padeda tik stiprus migreniniai vaistai, kurie nestumo metu tikrai negerai unsure.gif taciau labai tikiuosi, kad nestumo metu migrena ims mazeti ir prapuls visiskai kol pagimdysiu thumbup.gif Vakar irgi buvo uzeje skausmai, kentejau iki vidurnakcio, bet kai pajutau kad zeme slysta is po koju ir jokie kompresai ne kiek negelbeja tai teko net 2 ibumetino tab iskart isgerti verysad.gif (vis delto pabijojau savo stipriuju migreniniu vaistu), tai siandien kad ir skauda truputeli galva bet kenteti tikrai galiu
Mmilaa
Sveikos mamytės, turiu klausimėlį, o besilaukiant vaikelio galima citramoną gerti?
sileste
[quote=pugaliuks,2009 11 25, 04:04]
[quote=sandrutyte,2009 11 25, 17:40]
man kartais taip galva skauda,atrodo sprogs jei per nestuma viena,kita tablete ibumetino isgeri,ar nieko tokio?
user posted image

ibumetinas labai negerai nestumo metu.. schmoll.gif netgi ibumetino vaistiniame recepte yra nurodyta kad nesciosioms jo vartoti negalima blink.gif
*

[/quote]
o katram vaiste nebuna parasyta jog nesciom vartot negalima, visuose iki vieno, tad retkarciais isgerta kokia nors tablete, tikrai nieko blogo nenutiks, kentejimas giliau veikia nei tablete
suntea7
QUOTE(sileste @ 2011 07 11, 21:55)
o katram vaiste nebuna parasyta jog nesciom vartot negalima, visuose iki vieno,
*

Na tikrai ne visi vaistai griežtai draudžiami nėštumo metu, tereikia skaityti informacinius lapelius, o dar geriau pasitarti su savo gydytoju (vaistininku).
Brigitarimkuviene
gal kuri jau susidure su pienlige? Man tik 7 savaites pradzia, daktare prirase Clotrimazolum GSK 100 mg. maksties tableciu, nors jokiu niestejimu nejauciu, tik retkarciais buna daugokai isskyru. Informaciniame vaistu lapelyje raso, kad negalima vartoti pimaji nestumo trimetra. Net antra ir trecia trimestra gali pakenkti vaisiui. Tai dabar ne nezinau ka bedaryti. g.gif
sileste
QUOTE(suntea7 @ 2011 07 12, 02:02)
Na tikrai ne visi vaistai griežtai draudžiami nėštumo metu, tereikia skaityti informacinius lapelius, o dar geriau pasitarti su  savo gydytoju (vaistininku).
*

nu ne ne, as apie ka ir kalbu, kad palei info lapelius, nesciom apart vandens nieko daugiau negalima, bet kokia tabletyte padedanti, pasalinti negalavima, karta isgerus, tikrai nieko blogo nenutiks
Papildyta:
QUOTE(sileste @ 2011 07 23, 09:12)
nu ne ne, as apie ka ir kalbu, kad palei info lapelius, nesciom apart vandens nieko daugiau negalima, bet kokia tabletyte padedanti, pasalinti negalavima, karta isgerus, tikrai nieko blogo nenutiks. na o jei ryjat saujom, tai cia jau tik jusu paciu reikalas
*

kinju
Ladee Pregna
Vitaminų ir mineralų kompleksas, specialiai subalansuotas moters organizmo poreikiams nėštumo ir žindymo laikotarpiu bei gerai besivystančio vaisiaus savijautai

Maisto papildas, 30 kapsulių

• Nėščiosioms ir žindyvėms rekomenduojamas folio rūgšties kiekis;
• Omega - 3 riebiosios rūgštys, reikalingos vaisiaus nervinei sistemai;
• Kalcis būtinas vaisiaus kaulų formavimuisi;
• Jodas, kurio trūkumas nėštumo metu gali būti viena iš vaiko
žemesnio intelekto, blogesnio mokymosi priežasčių;
• Nėra vitamino A, galinčio sukelti vaisiaus raidos sutrikimus.

Rekomenduojamas vartojimas: po vieną kapsulę per dieną po valgio.
Maisto papildas neturėtų būti vartojamas kaip maisto pakaitalas.
samantila
unsure.gif Sveikos ką daryt su danties skausmeliu tarpais užeina smarkiai nervus ištrauke bet yra uždegimas ir deda vaistus tačiau vistiek skauda ir taip sake teks kentet iki gimdymo nes negali daryt nuotraukos danties schmoll.gif
Žinau kad skalaut druska bet ji nenuima o dezinfekuoja kas del vaistukų tai vaitineje siulė Apapp tipo vienintelis mažom dozem galimas nieščioms g.gif gal kas kt yra Tiesa nieštumas jau pilni 6 men eina 7
jurgita...
QUOTE(samantila @ 2011 08 03, 00:36)
unsure.gif Sveikos ką daryt su danties skausmeliu tarpais užeina smarkiai nervus ištrauke bet yra uždegimas ir deda vaistus tačiau vistiek skauda ir taip sake teks kentet iki gimdymo nes negali daryt nuotraukos danties schmoll.gif
Žinau kad skalaut druska bet ji nenuima o dezinfekuoja kas del vaistukų tai vaitineje siulė Apapp tipo vienintelis mažom dozem galimas nieščioms  g.gif gal kas kt yra Tiesa nieštumas jau pilni 6 men eina 7
*

Bet jei baisiai skauda, tai gal tos nuotraukos žala mažesnė, juk dar prieš kokia 20 metų nėščias šviesdavo rentgenu, nu nzn, bet jei kentėt gali tai kentėk, o ką daryt, nerausi gi danties. Be ti juk toms nėščioms visvien ką nors dažnausiai skauda, tai galvą, tai pilvą, tai kodėl negali dantį
Mane tai nuolat pykina, net žandikaulis aptirpęs, tai jei ir skaudėtų dantį turbūt nepajausčau biggrin.gif
optmizmo mielosios, optimizmo ir, kad ir kaip kartais viskas aplink nervina pasijuokim iš savęs 4u.gif
Siera-Leone
Labas mergaites,
as irgi turiu bedeliu su burnos higiena...
Man dar tik 11 savaiciu, ir pradejo labai skaudet vienoj pusej uz protinio danties esancias dantenas, viena diena bandziau pati gydytis, skalavau ramunelem, druska, bet nieko...
Pratempiau ziauria nakti be miego del skausmo ir besinervuodama kas ten yra, prisigalvojau visokiu puliniu ir pan. ir kita diena nulekiau pas odontologa. Tai ji pasiziurejus pasake kad dantenu uzdegimas (nors man vistiek neiseina is galvos kad ten gali but koks pulinys) ir liepe skalaut tokiu tirpaliuku...
Skalauju jau diena, bet kaip skauda taip skauda, net valgyt sunku, aisku gal nera ko tiketis kad taip greit padetu bet gal kuri dar zinot kokiu skalavimo budu nes vaistu kaip suprantu visai nepatartina gert? rolleyes.gif
Deimantilija
man buvo tas pats baisiai pradejo skaudeti tai dantiste ten iskarpe apipjauste ta danti ir liepe ospamoksa gert, (nors sakiau kad gali but niestumas kokia pora sav. ) dar ir ant gerkles perejo nieko nuryt negalejau,
siulyciau ir tau dar karteli pasirodyti dantistui ax.gif
Surya
Ir man buvo pūlinys dantenose. Kaip reikiant pjaustė, spaudė, valė dvi dienas iš eilės doh.gif Čia kokią 18 gal savaitę buvo. Net paracetamolio gert nepatarė, nebent labai skaudės. Tai apie visokius ibumetinus net nekilo minties klaust biggrin.gif O šiaip profilaktikai, kad daugiau bėdų nekiltų, liepė vandeniu su druska skalaut (arbatinis šaukštelis druskos stiklinei vandens) ir labai gerai valyt ne tik dantis, bet ir visą burnos ertmę. Taip pat primygtinai patarė burnos higieną pasidaryt.
tijukas123
man senai ramybės neduoda vienas klausimukas...nėštumo pradžioje buvau gavusi narkozę, kad laukiuosi dar nežinojau verysad.gif vaikelis iššivystė normaliai( sprendžiant pagal gydytojų pasakymus), tačiau man vistiek neramu ar tai negalėjo kaip nors pakenkti jo raidai unsure.gif gal kas nors buvote susidūrę su tuo, ar bent žinote panašių atvejų..būtų smagu išgirsti jūsų nuomones.
Nelitux
sveikutes mamytes, turiu problemele, sukilo bronchitas, vaistininke pasiule stodal sirupa gerti vaikiskom dozem, bet man niekiek negereja, gal zinote ar galiu gerti suaugusiu doze? ir gal dar zinote kuo galeciau pasigydyti, baisiai bijau del maziuko savo sad.gif
Tic-Tac
QUOTE(Nelitux @ 2011 09 09, 13:01)
sveikutes mamytes, turiu problemele, sukilo bronchitas, vaistininke pasiule stodal sirupa gerti vaikiskom dozem, bet man niekiek negereja, gal zinote ar galiu gerti suaugusiu doze? ir gal dar zinote kuo galeciau pasigydyti, baisiai bijau del maziuko savo sad.gif
*

Zinoma visada geriau pasikonsultuoti su gydytoja. o kaip pectoral sirupas? jis tinkamas vaikuciams nuo 2 metu.
Nelitux
QUOTE(Tic-Tac @ 2011 09 09, 17:38)
Zinoma visada geriau pasikonsultuoti su gydytoja. o kaip pectoral sirupas? jis tinkamas vaikuciams nuo 2 metu.
*

aciu reikes pabandyti sita, pas gydytoja vaziuosiu tik po savaites na nebent jau ir sitas sirupelis nepadetu, tada tex paankstinti susitikima smile.gif
Chardonnay
Nuojauta ir keletą dienų vėluojančios mmm sako, jog galiu būti nėščia. Sergu, peršti gerklę, sloguoju. Ar galiu gerti theraflu?
Sunny Day
Ar galimi nėščiai gelomyrtol ir sinupret? Dar nežinodama jog laukiuosi savaitę jais gydžiausi? rolleyes.gif
juliok80
QUOTE(Sunny Day @ 2011 10 08, 21:49)
Ar galimi nėščiai gelomyrtol ir sinupret? Dar nežinodama jog laukiuosi savaitę jais gydžiausi? rolleyes.gif
*

taip, situos vaistukus nesciai galima smile.gif
nkarolina
mane irgi visa laiko gripas norejo pulti, tai avieciu sirupo karsta arbatele.... super ...
Gabrieliaus mama
QUOTE(Chardonnay @ 2011 10 08, 10:25)
Nuojauta ir keletą dienų vėluojančios mmm sako, jog galiu būti nėščia. Sergu, peršti gerklę, sloguoju. Ar galiu gerti theraflu?
*

geriau manau nereikia... as nestumo metu kai sirgau, gydytoja leido vartoti influcid, homeopatiniai vaistukai nuo persalimo, tai gal geriau juos pabandyk...
** Svaja**
QUOTE(Brigitarimkuviene @ 2011 07 20, 11:16)
gal kuri jau susidure su pienlige? Man tik 7 savaites pradzia, daktare prirase Clotrimazolum GSK 100 mg. maksties tableciu, nors jokiu niestejimu nejauciu, tik retkarciais buna daugokai isskyru. Informaciniame vaistu lapelyje raso, kad negalima vartoti pimaji nestumo trimetra. Net antra ir trecia trimestra gali pakenkti vaisiui. Tai dabar ne nezinau ka bedaryti. g.gif
*

galima naudoti , naudojau du nestumus pirmus 4 men mirksiukas.gif viskas oki 4u.gif butu negalima neskirtu . kartais ka ten raso puse ismest.
Papildyta:
QUOTE(Elee @ 2011 01 18, 17:44)
Gerai,kad neišgėriau  doh.gif
*

Seip nuo 1 tabletes tikrai nieko nenutiks , is kur tos baimes pas nestuke.gif pilnos kelnes , Bijot visko blink.gif net nagus lakuot lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Gabrieliaus mama
QUOTE(Chardonnay @ 2011 10 08, 10:25)
*

geriau ka nors homeopatinio... nereiketu rizikuoti, jei nuojauta sako, kad gali buti nestuke.gif
Simbulis
O kokius vaistus galima gerti nuo galvos skausmo nestukei?
Sunny Day
QUOTE(Simbulis @ 2011 11 28, 15:13)
*

Paracetamolį.
Simbulis
QUOTE(Sunny Day @ 2011 11 28, 21:52)
Paracetamolį.
*

O jis ne receptinis? Vaistineje parduotu be problemu?
Sunny Day
QUOTE(Simbulis @ 2011 11 29, 21:16)
O jis ne receptinis? Vaistineje parduotu be problemu?
*

Parduoda smile.gif
stirna_Liu
Dovanoju geležį TOTHEMA (ampulės). Galioja iki 2012 5 mėn. Pilna pakuotė. Reiktų pasiimti iš Užliedžių (Kauno r.).

p.s. pasiūlymas galioja iki gruodžio 8 d., paskui išmesiu, nes kraustomės

agnuzele
sveikutes...esu nestuke.gif 4 sav,uzpuole ligos..as geriu tokius vaistus-ar nepakenks mano nestuke.gif ...3 kartus per diena PROSPAN lasiuku-po 20 lasiuku-nuo kosulio-....i gerkle purskiu po 3,4 purskimus- 4 kart dienoi-TANTUM VERDE,belekiek medetu,ramuneliu,liepziedziu,ir citrina imbieras medus arbatas,nuo vakar dar nuo temp.pradejau paracetamoli-temp 37.7-38.2....skalauju kerkle su suriu vandeniu...ka dar galeciau pasidaryti...neissikapstau niekaip is ligos..
agnuzele
gyd israse amoxicillin..ar galina juos nestuke.gif ...,nes gyd zinojo kad as laukiuosi 4 sav...
docinfo
QUOTE(Simbulis @ 2011 11 28, 15:13)
*

gerti paracetamolio nescioms negalima - labai kenksmingas vaistas. Nescios gali be baimes vartoti tik homeopatinius vaistus. Vaistinese ju galima be recepto gauti beveik nuo visu uzgriuvusiu pablogejimu: slogos, gerkles skausmo, galvos skausmo (SPIGELON), slapimo pusles uzdegimo, nevirskinimo, nemigos ir visokiausiu nestukiu problemeliu.)
SEKMES ieskant!
Sunny Day
QUOTE(docinfo @ 2011 12 12, 22:02)
gerti paracetamolio nescioms negalima - labai kenksmingas vaistas. Nescios gali be baimes vartoti tik homeopatinius vaistus. Vaistinese ju galima be recepto gauti beveik nuo visu uzgriuvusiu pablogejimu: slogos, gerkles skausmo, galvos skausmo (SPIGELON), slapimo pusles uzdegimo, nevirskinimo, nemigos ir visokiausiu nestukiu problemeliu.)
SEKMES ieskant!
*

4u.gif
pipiriuke30
QUOTE(docinfo @ 2011 12 12, 23:02)
gerti paracetamolio nescioms negalima - labai kenksmingas vaistas.
*

Kiek žinau, vienintelis vaistas nėštukėms nuo tempos ir skausmo, yra skiriamas tik paracetamolis 4u.gif Nes jis nepereina per placentą. Apskritai Airijoj ir uk, tai tik šitą ir leidžia nėščioms, plius peniciliną, jei yra infekcija ir renie nuo skrandžio rūkščių.Esu girdėjus, ad homeopatiniai kartais dar blogiau, nes ten pilna visokių žolių, kurios ne visos yra galimos nestuke.gif Jų be gydytojo naudot šiukštu negalima 4u.gif
Simbulis
QUOTE(docinfo @ 2011 12 12, 23:02)
SEKMES ieskant!
*

Klausiau gydytojos ar galima gerti paracetamoli, tai ji pasake, kad paciu blogiausiu atveju. geriau gerti visokias arbateles arba vartoti homeopatinius vaistus, pries tai pasitarus su gydytoju arba vaistininku, paciai nesirinkti ir neklausyti kokiu draugiu ar giminaiciu kad padejo tie ar anie.
agnieska203
Sveikos, rasau su tokia beda. Tik vakar suzinojau, kad laukiuosi 4u.gif labai lauktas leliukas, bet kad vat persalusi esu ir angina uzpuole, bet temperatura nekyla ir organizmas sunkiai kovoja. Kojas kaitinti prisibijau. Gal kam nors tokia situacija buvo ir galit patarti, kaip gydytis. Gydytoja israse BIOPAROX ir GELOMYRTOL.
Cansado
QUOTE(agnieska203 @ 2012 01 10, 12:09)
Sveikos, rasau su tokia beda. Tik vakar suzinojau, kad laukiuosi  4u.gif  labai lauktas leliukas, bet kad vat persalusi esu ir angina uzpuole, bet temperatura nekyla ir organizmas sunkiai kovoja. Kojas kaitinti prisibijau. Gal kam nors tokia situacija buvo ir galit patarti, kaip gydytis. Gydytoja israse BIOPAROX ir GELOMYRTOL.
*

o gydytojai sakėt, kad laukiatės? gelomyrtol tikrai galit, jis homeopatinis, galima nestuke.gif o bioparox'as - vietinio veikimo antibiotikas, neturėtų pakenkt, o anginą gerai gydo.. 4u.gif
agnieska203
Aciu uz informacija.
Simbulis
QUOTE(agnieska203 @ 2012 01 10, 13:09)
Sveikos, rasau su tokia beda. Tik vakar suzinojau, kad laukiuosi  4u.gif  labai lauktas leliukas, bet kad vat persalusi esu ir angina uzpuole, bet temperatura nekyla ir organizmas sunkiai kovoja. Kojas kaitinti prisibijau. Gal kam nors tokia situacija buvo ir galit patarti, kaip gydytis. Gydytoja israse BIOPAROX ir GELOMYRTOL.
*

Koju kaitinti negalima jokiais budais. Nueikite i vaistine ir pasiklauskite vaistineje, kokius vaistukus galite naudoti
agnieska203
Kojas kaitinti nustojau smile.gif tik paskalavau gerkle ir garu pakvepavau (bulve su lupenom ir truputukas sodos) ir viskas pasitaise pagaliau 4u.gif
docinfo
QUOTE(pipiriuke30 @ 2011 12 13, 16:05)
Kiek žinau, vienintelis vaistas nėštukėms nuo tempos ir skausmo, yra skiriamas tik paracetamolis 4u.gif  Nes jis nepereina per placentą. Apskritai Airijoj ir uk, tai tik šitą ir leidžia nėščioms, plius peniciliną, jei yra infekcija ir renie nuo skrandžio rūkščių.Esu girdėjus, ad homeopatiniai kartais dar blogiau, nes ten pilna visokių žolių, kurios ne visos yra galimos  nestuke.gif  Jų be gydytojo naudot šiukštu negalima 4u.gif
*

Deja, tai netiesa - pereina viskas, kas pakliuva ant odos, gleivines (gerkles, nosies, akiu, skrandzio, maksties) - kraujo sistema tai viena, ne dvi atskiros- placentai ir kitkam:)
Uzjauciu Airijoj sergancias nestukes - turi buti stiprus tevu genai, kad besivystantis vaikelis atlaikytu toki daktaru poziuri:)

Esu girdėjus, ad homeopatiniai kartais dar blogiau, nes ten pilna visokių žolių, kurios ne visos yra galimos

nemaisykit homeopatijos ir fitoterapijos!
zuvixxe
Mums beveik 14 savaite ir pries kelias dienas prasidejo kosulys, bei sloga, tai geriau karsta piena su medum, o vakar ciobreliu arbatos issirviriau vakare, o db paskaiciau, kad ciobreliu negalim schmoll.gif jetau kaip pergyvenu verysad.gif verysad.gif verysad.gif tikiuos leliukas lb nesupyks...
M.u.n.i.
QUOTE(zuvixxe @ 2012 02 01, 19:09)
Mums beveik 14 savaite ir pries kelias dienas prasidejo kosulys, bei sloga, tai geriau karsta piena su medum, o vakar ciobreliu arbatos issirviriau vakare, o db paskaiciau, kad ciobreliu negalim  schmoll.gif  jetau kaip pergyvenu  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  tikiuos leliukas lb nesupyks...
*

Del to, kad isgeret 1 ar 2 puodelius ciobreliu arbatos - nieko nenutiks 4u.gif Jei gertumet ja kasdien, butu kitas reikalas. Taip, kad nusiraminkit, nes Jusu baimes labiau kenkia mazyliui, nei puodelis ciobreliu arbatos mirksiukas.gif Sveikateles Jums!
agnuzele
QUOTE(zuvixxe @ 2012 02 01, 15:09)
Mums beveik 14 savaite ir pries kelias dienas prasidejo kosulys, bei sloga, tai geriau karsta piena su medum, o vakar ciobreliu arbatos issirviriau vakare, o db paskaiciau, kad ciobreliu negalim  schmoll.gif  jetau kaip pergyvenu  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  tikiuos leliukas lb nesupyks...
*

As su pirmu nestumu labai stipriai sirgau 12 sav,gerkle,kosulys,labai auksta temperatura,ir nuo kosulio geriau,tiksliau jau ne geriau bet net nezinau kaip ivardinti...be sustojimo geriau ciobreliu arbata,ir gyd nebezadejo man nieko gero,bet va! viskas tvarkoi! ir pasveikau ir dabar mergaitei 3,5metuku smile.gif Taip kad del keliu puodeliu visai nereikia pergyventi,o del persalimo gerk imbiero sakny su citrina ir medum-labai padeda,ir stiprina imuniteta..
zuvixxe
oj aciu mergaites - nuraminot 4u.gif db zinosiu, kad nuo ciobreliu geriau laikytis atokiau biggrin.gif aciu uz patarimus nestuke.gif
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.