Turiu 40 aru zemes ukio paskirties sklypa Vilniaus rajone, Rudaminos kaime. Noreciau kaip ir pasistatyti nama ant jos, bet.. Visgi vargo tikriausia su tais popieriais per akis, tad.. vargas tam, kas rengia visus popierius individualaus namo statybas, tai buciau as, ar viskuo gali apsiimti architektas? Ar jis neatlieka tokiu darbu? Kiek kainuoja gauti leidima statyti? (na bent mazdaug, kad bendras vaizdas susidarytu) ..
Aš tai gal siūlyčiau šį forumuką rimtai paskaitinėti
Klausiančių nuo ko pradėti ir kiek kas kainuoja tikrai labai daug, nagi nepatingėkit, pasiskaitinėkit "popierizmas" ir "statom nama" ir tikrai daug kas paaiškės, nes jei kiekvienas kurs naują temą, tai kiekvienam vis tą patį rašyt reikės O čia tikrai laaabai daug šia tema pridiskutuota, tad sėkmės darbuose
Vienintelis klausimas - ar architektas pradeda savo darbus nuo zemes ukio paskrities zemes ? ta prasme ar jis detaluji plana pats gali padaryt ?
QUOTE(zaraznas @ 2007 06 10, 11:24) Turiu 40 aru zemes ukio paskirties sklypa Vilniaus rajone, Rudaminos kaime. Noreciau kaip ir pasistatyti nama ant jos, bet.. Visgi vargo tikriausia su tais popieriais per akis, tad.. vargas tam, kas rengia visus popierius individualaus namo statybas, tai buciau as, ar viskuo gali apsiimti architektas ? Ar jis neatlieka tokiu darbu ? Kiek kainuoja gauti leidima statyti? (na bent mazdaug, kad bendras vaizdas susidarytu) .. Pradet nuo to kad vilniaus rajone nepastatysi ukininko namo be ha zemes . Teks pradet nuo paskirties keitimo deja .
O tas detalusis planas, ka jis duoda ?
QUOTE(zaraznas @ 2007 06 12, 08:24) Tada klausimas, ar paskirti galiu keisti tik as, begiot su popieriais po visokias instancijas, ar tai gali atlikti kokia nors imone ar architektas? Pagal igaliojima gali bet kas , turit zeme , parasote igaliojima tvarkyt dokumentus be teises parduot ir gali tvarkyt jusu vardu .
Specialiai tai nėra, yra detaliuosius planus rengiančios firmos.
Bet vistiek savininkui teks palakstyti....Tik biškį mažiau ir trumpesniais atstumais
O Vilniaus rajone, Rudaminos kaime ... Zemes paskirties keitimas + - uztrunka kiek ?
To ZARA:
Kuriem galam Rudaminos Kaime tą paskirtį keisti? Kiba neužtenka 80m2 trobikės? Ar ten išviso galima keisti? Ar turite Leidimą keitimui? QUOTE(ūkio bitė @ 2007 06 13, 12:14) To ZARA: Kuriem galam Rudaminos Kaime tą paskirtį keisti? Kiba neužtenka 80m2 trobikės? Ar ten išviso galima keisti? Ar turite Leidimą keitimui? Papildyta: o 80m2 trobikei kiba nereikalingas nei planas, nei paskirties keitimas, nei niekas? paimi ir is dangaus nulipdai namuka? Ir sitai.. rengiamas detalusis planas .. http://www.vilniaus-r.lt/index.php?id=3153 .. nors jus ka, nieko nesuprantu
Pasiskaitykit STR "Nesudėtingi statiniai" ten viskas parašyta, ko reikia trobikei iki 80m2. O jei neužtenka ploto, statykit ūkininko trobą.
Ar buvote savivaldybės ŽŪ skyriuje dėl ūkio registravimo? Pas mane jokių apribojimų sklypo plotui nebuvo, bet čia ne Vilniaus raj.... Svarbiausia, kad sklypas būtų Nedalintas, baisingai pyksta dėl to JIE.. QUOTE(ūkio bitė @ 2007 06 13, 16:49) Pasiskaitykit STR "Nesudėtingi statiniai" ten viskas parašyta, ko reikia trobikei iki 80m2. O jei neužtenka ploto, statykit ūkininko trobą. Ar buvote savivaldybės ŽŪ skyriuje dėl ūkio registravimo? Pas mane jokių apribojimų sklypo plotui nebuvo, bet čia ne Vilniaus raj.... Svarbiausia, kad sklypas būtų Nedalintas, baisingai pyksta dėl to JIE.. Na sklypas yra TIK 40 aru, o as neesu ukininkas, neturiu ukininko pazymejimo. Sklypas nedalintas. Turiu juos 6, tai vienas is didziausiu, 40 aru. Kiti mazesni, 15;14 aru.. Net nezinau.. Jusu nuomone ka daryti ? Keisti paskirti / ar reikia issimti ukininko pazymejima ar dar kokios kitos iseitys galimos ?
1.Nusipirkit pažymėjimą
2.Sudėkite visus turimus (nuosavybė arba nuoma) arus į krūva ir pateikit prašymą ūkiui įregistruoti. Jei atsisakys registruoti ūkį, reikalaukit raštiško atsakymo, kodėl neregistruojamas (įstatymas nereglamentuoja ūkio dydžio, galite kvietkelius auginti ir ant 10a), tada- į teismą civiline tvarka. Dėl paskirties keitimo - tik Blatnieji tuo užsiima, jei toks esate, tai pirmyn. Papildyta: Keitimo kaina skaičiuojama 10-imis t.Lt. Orientaciniai 1/2 skirtumo tarp namų valdos ir žū paskirties sklypo vertės. QUOTE(zaraznas @ 2007 06 13, 17:51) Na sklypas yra TIK 40 aru, o as neesu ukininkas, neturiu ukininko pazymejimo. Sklypas nedalintas. Turiu juos 6, tai vienas is didziausiu, 40 aru. Kiti mazesni, 15;14 aru.. Net nezinau.. Jusu nuomone ka daryti ? Keisti paskirti / ar reikia issimti ukininko pazymejima ar dar kokios kitos iseitys galimos ? Ar tikrai nereglamentuoja? o kaip ten del 1ha?
Ūkininko įstatymas, kur buvo 1ha, pakeistas, berods 2004metais, tiksliai nepamenu
QUOTE(ūkio bitė @ 2007 06 14, 11:16) 1.Nusipirkit pažymėjimą 2.Sudėkite visus turimus (nuosavybė arba nuoma) arus į krūva ir pateikit prašymą ūkiui įregistruoti. Jei atsisakys registruoti ūkį, reikalaukit raštiško atsakymo, kodėl neregistruojamas (įstatymas nereglamentuoja ūkio dydžio, galite kvietkelius auginti ir ant 10a), tada- į teismą civiline tvarka. Dėl paskirties keitimo - tik Blatnieji tuo užsiima, jei toks esate, tai pirmyn. Papildyta: Keitimo kaina skaičiuojama 10-imis t.Lt. Orientaciniai 1/2 skirtumo tarp namų valdos ir žū paskirties sklypo vertės. O su pardavimu kokie reikalai, jei issiimi ukininko pazymejima, gauni leidima pasistatyt, pasistatai ir uzsinori parduoti ? Kokie dar tada sunkumai kyla? Labai aciu, kad atsakote
Čia tai jau nžn.
O koks tolkas statyti, jei jau dabar galvojate parduoti? Navaro tai gal ir būtų, ale smilkiniai tai tikrai pražils nuo šytų lietuviškų biurokratų. Palaikykit 3metus tuos pleciukus ir prastumkit.
Sveiki,
Esu naujoke, todel noreciau suzinoti pradmenu. Ruosiames statyti nama, taciau nezinome nuo ko pradeti. Skaiciau visa foruma, tai kai ka suzinojau, taciau ar kas galetu paaiskinti nuo ko viska pradeti. suprantu, kad reikia tureti projekta, gauti leidima, taciau kokiu budu pasidaryti ta projekta, ar uztenka tik pagrindiniu "busimo" namo duomenu, plocio ilgio, ar turi buti tiksliai kuriame sklypo gale kiek cm nuo krasto jis stoves, juk labai sunku is karto nuspresti kokio namo vidaus noresi,isplanavimo, jei butina pateikti uzbaigta projekta. kas ta toponuotrauka. Gal kas galetu papunkciui isvardinti pagrindinius principus, nes pilnas forumas temu apie statytas, medziagas ir pan., taciau tokios temos neradau. Buciau labai dekinga, ir manau pagelbetu tai daugeliui
[quote=zalia_22,2008 02 28, 23:35]
Sveiki, Esu naujoke, todel noreciau suzinoti pradmenu. Ruosiames statyti nama, taciau nezinome nuo ko pradeti. Skaiciau visa foruma, tai kai ka suzinojau, taciau ar kas galetu paaiskinti nuo ko viska pradeti. suprantu, kad reikia tureti projekta, gauti leidima, taciau kokiu budu pasidaryti ta projekta, ar uztenka tik pagrindiniu "busimo" namo duomenu, plocio ilgio, ar turi buti tiksliai kuriame sklypo gale kiek cm nuo krasto jis stoves, juk labai sunku is karto nuspresti kokio namo vidaus noresi,isplanavimo, jei butina pateikti uzbaigta projekta. kas ta toponuotrauka. Gal kas galetu papunkciui isvardinti pagrindinius principus, nes pilnas forumas temu apie statytas, medziagas ir pan., taciau tokios temos neradau. Buciau labai dekinga, ir manau pagelbetu tai daugeliui ilindote i foruma apie statybas, todel ir nerandat informacijos apie popierizma. siulyciau pirmiausiai ten pasiskaityti, tikrai rasit begales informacijos. http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showforum=166 cia daznai zmones uzgrybauja su klausimais "nuo ko pradeti" "ka daryti", atleiskit, taciau pakartojus ta pati sesis kart septinta kart tiesiog nebesinori va kai jau ir popierizme savo klausimui nerasite atsakymo tadu ir klauskite sekmes besisemiant supermamu patirties, bent jau as cia labai daug naudingos informacijos randu
Dekui uz info...
QUOTE(Gorada @ 2008 02 28, 22:38) Esu naujoke statybose, bet ne forume, tiesiog susikuriau antra varda, kad artimieji, gimines, kol kas nieko neuztuostu.. o patirties is forumo semiuosi ir pakankamai geros QUOTE(Gorada @ 2008 02 28, 22:38) cia daznai zmones uzgrybauja su klausimais "nuo ko pradeti" "ka daryti", atleiskit, taciau pakartojus ta pati sesis kart septinta kart tiesiog nebesinori va kai jau ir popierizme savo klausimui nerasite atsakymo tadu ir klauskite kas yra statybu projekto savadas, leidimas ir pan. rasoma, kad gauti leidima reikia projekto, o apie projektus popierizme nera, jus cia apie juos diskutuojat, tai ir nesuprantu nuo ko pradet, nes juk namas statomas ne vieniems metams. ar uztenka tik kokio pirminio projekto. na nesuprantu Papildyta: projektuojant nama reikia zinoti koks bus sildymas, apsispresti del daugeliu kitu dalyku, kuriais irgi reikia gerai pasidometi, todel ir nzn kokio projekto reikia statybu leidimui gauti.
O tai sklypa jau turit? Ar yra kadastriniai matavimai? (stulpiukai sukalti)
Reikia detalaus projekto. Ir kur namas stoves, ir kaip kambariai isdestyti bus.Susiplanuokit pirmiausiai namuka .Kreipkites i architekta, jis jums viska isaiskins. Savadas-savivaldybeje, kurioje stoves namas,isduodamas susnis popieriu apie technines salygas komunikacijom tavo sklype. T.y. koks bus vandentiekis, kanalizacija, is kur bus pajungta elektra ir kiek galios kW iki jusu ateis, jei yra dujos,tai taip pat. Toponuotrauka-tavo sklypo aukstingumo "zemelapis".Ja daro pvz. Matininkai ir kitos panasios organizacijos.
Dovi, matau, kad kabi....
QUOTE(mirksiux @ 2008 03 02, 20:28) Ar, pvz, kol architektas braižo projektą, aš galiu jau kreiptis dėl geodezinių ir visų topo nuotraukų? Nu, ta prasme, kad laiko sutaupyčiau, ar čia reikia eiliškumo laikytis?Sorriukas, bet paaiškinkit, prašau.... Galiu ir aš atsakyti,gal nepyksit.Dėl toponuotraukos ir geodezinių matavimų gali kreiptis į geodezininkus pati,niekas kitas to nepadarys. Dėl namo vietos,tai manau turėtų būti detaliam plane numatyta.Jei tokio nėra,tai aš nežinau,kaip pas ūkininkus tai būna.Mieste tai reikalingas detalusis planas.
mirxiuk, nesu spece tame reikale,tik jau mano tas etapas praeitas, dabar leidimo laukiam.Mums savas arch padare projektuka. Musu rajonelyje, visuose sklypuose atzymeta kur turi stoveti namai.Tai mes kaip ir neturejom jokio pasirinkimo.Namuka uzstatome sklypo siaurineje-rytineje puseje.O pietineje- vakarineje bus kiemas.Kai jau turejome projekta, kreipemes i vietini miesto arch,daremes topo nuotrauka ir ejom i savivaldybe del savado. Dabar visi popieriai pas arch ir laukiam kol gausim leidima. Tuo paciu rupinames pamatu blokais, blokeliais bei zemes darbais. Tokios mano zinios.
Is patirties galiu patarti, kad pirmiausiai reikia toponuotraukos ir eiti i savivaldybe prasyti salygu. Be toponuotraukos prasymo nepriims. (Del detaliojo plano nezinau - pas mus buvo, kai pirkom sklypa). Salygu isdavimas paprastai uztrunka nemazai, taigi, kol gausit salygas galesit ramiai susirade arhitekta susiprojektuoti namuka. Kai gausit savada, architektas ji prisegs prie projekto ir bus likes tik suderinimas - tai paprastai daro architektas ir leidimas. Dar svarbus dalykelis - jei statotes kaip ukininkai, tikriausai nera elektros ir vandens salia. Taigi norint gauti leidima statyboms turi buti parengti ir situ dalyku projektai.
QUOTE(zaizda @ 2008 03 05, 16:54) Is patirties galiu patarti, kad pirmiausiai reikia toponuotraukos ir eiti i savivaldybe prasyti salygu. Be toponuotraukos prasymo nepriims. (Del detaliojo plano nezinau - pas mus buvo, kai pirkom sklypa). Salygu isdavimas paprastai uztrunka nemazai, taigi, kol gausit salygas galesit ramiai susirade arhitekta susiprojektuoti namuka. Kai gausit savada, architektas ji prisegs prie projekto ir bus likes tik suderinimas - tai paprastai daro architektas ir leidimas. Dar svarbus dalykelis - jei statotes kaip ukininkai, tikriausai nera elektros ir vandens salia. Taigi norint gauti leidima statyboms turi buti parengti ir situ dalyku projektai. Mums salygom isimti toponuotraukos nereikejo. Cia Vilniaus raj. savivaldybeje. Nes kai gausit salygas toponuotraukos plotas gali zenkliai pasikeisti, jai salygose bus nurodyta, kad pvz, jungstis elektra uz keliu simtu metru, ar dar kas nors tokiam styliui. O nuotekas ir vandens grezini mums reikia projektuotis t.p. nors satysim sode
Sveiki,
esu labiau zalia, negu zalia, tad mano klausimas bus taip pat zalias. Turiu sklypa soduose 6 aru su 15 metu senumo pamatais, kurie turetu buti nugriauti. Bet vat nenutuokiu nuo ko pradeti. Ar man reiktu kreiptis i savivaldybe del statybu salygu, ar visu pirma reikia geodeziniu ismatavimu ir topo nuotraukos? Kazkur skaiciau, kad sode 6 aru sklype gali statyt tik sodo nameli,jo gyvenamui namui per mazai aru??? Kada man reiktu kreiptis i arcitekta? kokiu jam reikia popieriu, isvadu it t.t. ir kas tie geodeziniai matavimai, kam jie reikalingi? ir kas tie kadastriniai ismatavimai ir kuo jie skiriasi nuo sklypo plano, ar cia vienas ir taspats. Zodziu, klausiu zaliai, nes tokia ir esu QUOTE(gieruze @ 2008 03 14, 22:36) Sveiki, esu labiau zalia, negu zalia, tad mano klausimas bus taip pat zalias. Turiu sklypa soduose 6 aru su 15 metu senumo pamatais, kurie turetu buti nugriauti. Bet vat nenutuokiu nuo ko pradeti. Ar man reiktu kreiptis i savivaldybe del statybu salygu, ar visu pirma reikia geodeziniu ismatavimu ir topo nuotraukos? Kazkur skaiciau, kad sode 6 aru sklype gali statyt tik sodo nameli,jo gyvenamui namui per mazai aru??? Kada man reiktu kreiptis i arcitekta? kokiu jam reikia popieriu, isvadu it t.t. ir kas tie geodeziniai matavimai, kam jie reikalingi? ir kas tie kadastriniai ismatavimai ir kuo jie skiriasi nuo sklypo plano, ar cia vienas ir taspats. Zodziu, klausiu zaliai, nes tokia ir esu Na visu pirma 6 aru pakanka, kad galima butu statytis vienbuti gyvenamaji nama (nebent kazkas pasikeite). Nes mes pries pora menesiu gavom tokiam salygas. Pradeti reikia nuo to, kad reikia uzsakyti sklypo geodezinius matavimus (kuriu deka jums nustatys tikslias sklypo ribas ir sukals kuoliukus). Tuo paciu reikia daryti sklypo toponuotrauka, kuroje atsispindes esama situacija sklype, t.y. uzstatymas, reljefas, privaziavimai ir t.t. Toponuotraukos reikes architektui, ant jos projektuosis jusu namas. Tuo paciu reikia kreiptis i savivaldybe del planavimo salygu savado. Tam reikes uzpildyti prasyma, sklypo nuosavybes dokumentu ir sklypo planelio. (Tiksliau kokiu dokumentu reikes gali paaiskinti saviv., nes tvarka kaip pastebejau visur skiriasi P.s. geodeziniai ir kadastriniai matavimai yra tas pats QUOTE(tikurila @ 2008 03 15, 09:29) Na visu pirma 6 aru pakanka, kad galima butu statytis vienbuti gyvenamaji nama (nebent kazkas pasikeite). Nes mes pries pora menesiu gavom tokiam salygas. Pradeti reikia nuo to, kad reikia uzsakyti sklypo geodezinius matavimus (kuriu deka jums nustatys tikslias sklypo ribas ir sukals kuoliukus). Tuo paciu reikia daryti sklypo toponuotrauka, kuroje atsispindes esama situacija sklype, t.y. uzstatymas, reljefas, privaziavimai ir t.t. Toponuotraukos reikes architektui, ant jos projektuosis jusu namas. Tuo paciu reikia kreiptis i savivaldybe del planavimo salygu savado. Tam reikes uzpildyti prasyma, sklypo nuosavybes dokumentu ir sklypo planelio. (Tiksliau kokiu dokumentu reikes gali paaiskinti saviv., nes tvarka kaip pastebejau visur skiriasi P.s. geodeziniai ir kadastriniai matavimai yra tas pats Labai labai dekui, dabar man viskas aiskiau pasidare. Bet va, kazkur perskaiciau, kad gyvenamo namo statybai soduose reikia pakeisti zemes ukio paskirti i namu valda. Ar jus keitete? Jei keitet, tai kur kreiptis ir kokiu reikia dokumentu? Tiesa, gal galit pasidalinti info, kiek daugmaz laiko uztrunka sitas visas popierizmas ir kokios to popierizmo ~ islaidos? QUOTE(gieruze @ 2008 03 15, 20:49) Labai labai dekui, dabar man viskas aiskiau pasidare. Bet va, kazkur perskaiciau, kad gyvenamo namo statybai soduose reikia pakeisti zemes ukio paskirti i namu valda. Ar jus keitete? Jei keitet, tai kur kreiptis ir kokiu reikia dokumentu? Tiesa, gal galit pasidalinti info, kiek daugmaz laiko uztrunka sitas visas popierizmas ir kokios to popierizmo ~ islaidos? paskirties tikrai nereikia keisti. mes leidima gavom tad tikrai zinau o ka turit omeny visas sitas popierizmas? iki statybu leidimo? anagi priklauso nuo architekto, musiskis nameli piese metus laiko... tai gretai kaip ir nieko... bet kokiu atveju manau per pors menesiu niekas nepasidarys o del pinigeliu, tai mums isejo 10t. bet tik todel kad architekturine dali pigiai padare. daug susideda is visokiu topofoto, grunto tyrimu, inzineriniu projektu ir t.t.t.t.t.
Gieruze, o tie pamatai buvo uzregistruoti? ta prasme, ar jie egzistuoja kiur nors dokumentuose?
jei ne, tai tada galite juos ramiai griauti, jei taip irgi reikes gauti leidima jiems griauti, man atrodo is kadastro, jei neklystu
Sveiki. Mano situacija tokia: sia savaite nusipirkau sklypa
QUOTE(zalia_22 @ 2008 05 14, 15:50) Sveiki. Mano situacija tokia: sia savaite nusipirkau sklypa Pirmiausiai tai sveikinimai įsigijus tokį pirkinį 1. parašyk mamai įgaliojimą (notariškai patvirtintą), kad ji galėtų už tave tvarkyti visus popierizmus. Tada pati užpildyk prašymą projektavimo sąlygoms, o mama galės paimti. 2. susirask normalų architektą, kuris su tavimo bendrautų interneto pagalba - el.paštu, skype ir pan. Mūsų architektas buvo iš kito miesto (mes - Vilniuje, jis - Klaipėdoje), ir dėl komunikavimo nebuvo jokių bėdų . Buvom susitikę pasižiūrėti vienas į kitą kaip atrodome Jei kažką gali pradėti, tai ir pradėk, nes ir taip atsiranda nenumatytų aplinkybių ir viskas užsitempia... Tik dabar nenoriu suklaidinti, bet be toponuotraukos tau sąlygų niekas neišduos manau QUOTE(axa @ 2008 05 14, 15:10) Pirmiausiai tai sveikinimai įsigijus tokį pirkinį 1. parašyk mamai įgaliojimą (notariškai patvirtintą), kad ji galėtų už tave tvarkyti visus popierizmus. Tada pati užpildyk prašymą projektavimo sąlygoms, o mama galės paimti. 2. susirask normalų architektą, kuris su tavimo bendrautų interneto pagalba - el.paštu, skype ir pan. Mūsų architektas buvo iš kito miesto (mes - Vilniuje, jis - Klaipėdoje), ir dėl komunikavimo nebuvo jokių bėdų . Buvom susitikę pasižiūrėti vienas į kitą kaip atrodome Jei kažką gali pradėti, tai ir pradėk, nes ir taip atsiranda nenumatytų aplinkybių ir viskas užsitempia... Tik dabar nenoriu suklaidinti, bet be toponuotraukos tau sąlygų niekas neišduos manau Dekui uz info. taciau va manau, kad reikia toponuotraukos, taciau ji galios 1metus, o statybas tikrai pradesime po 1m. na gal isduos be toponuotraukos, tikiuosi..
Dar vienas klausimukas: o pildant prasyma reikia butinai nurodyt namo plocius, bendra, naudinga, stogo kontrukcija, kokie bus pamatai ir t.t. o realiai statant nama galima visa sita keisri, ka nurodei prasyme ar ne. nu neturiu omenyje apie kardinalius pokycius, taciau jei tarkim pasirodys, kad viena detale ar medziaga geresne ir as ja noriu pakeisti, ar nebus problemu,nes kiek supratau savado prasyme reikia nurodyti mazdaug koks bus namas, kokia elektros galia ir pan. tai manau, kad tada man geriau ziema su architektu tartis,ir jis pades uzpildyti prasyma, o poto popierizma gales mama sutvarkyti (paimti savada ir t.t.).
problemų nebus, svarbu į tą pusę nes pvz statant rąstinį namą yra vieni priešgaisriniai atstumai, o mūrinį - kiti. mums padėjo architektas užpildyti, nes ten tokių nesąmoningų klausimų yra, apie vandens sunaudojamus kiekius ir pan. Jis ten kažką standartiškai parašė.
Sveiki, norejau suzinoti kiek laiko praeina, (per kiek laiko, menesiu) galima gauti statybu leidima.
priklauso nuo to per kiek laiko projekta padarys.statybu leidimas yra paskutinis zinksnis.
Spekit kiek dabar kainuoja statybos leidimas... ogi 860lt. mama buvo savivaldybei prasyma savadui gauti pildyti, tai jai pasake, kad pakito kainos. nu bet kad tiek 6kartus
Sveiki,
ir as cia su kvailais klausimais... as suprantu: 1. pasidaryti geodezini 2. su nuosavybes dok ir geodeziniu i savivaldybe rasyti prasymo del paskirties keitimo. 3. kai vysksta keitimo procesas ar mes galime pas architekta namuka pradeti paisyti??? QUOTE(akvadigi @ 2008 07 12, 13:58) Sveiki, ir as cia su kvailais klausimais... as suprantu: 1. pasidaryti geodezini 2. su nuosavybes dok ir geodeziniu i savivaldybe rasyti prasymo del paskirties keitimo. 3. kai vysksta keitimo procesas ar mes galime pas architekta namuka pradeti paisyti??? Jus galite eiti pas architekta del namuko, taciau ar jus uztikinti, kad bus pakeista paskirtis. jei ne kas tada?
kaip suprantu sklypas yra zemes ukio paskirties ar as klystu? jei taip tai esu girdejusi, jog and tokio zemes sklypo gali stoveti vienas gyvenamasis pastatas nedaugiau. kiti pagalbiniai gali but. tai tokiu atveju keitimas net ir nebutu butinas nebent zadat kelis namus statyt ar koki kotedza (nezinau ar jis skaitomas kaip du manai bet visko gali but). manau tokia info galetu patikslint bet kuris archtektas ar geodezininkas
Sveiki, buvom pas architekte ir ji pasake, kad reikia pasidaryti geologini (ar koki ten) plana. Mes turim kadastrinius, topo nuotrauka. Maniau kad to uztenka. Dabar jau nzn..
Sake butinai reikia detaliojo plano. taciau ar tikrai butinai? gal kas zinote
Snekejau siandiena su projektuotoju, tai sake, kad neaisku kada dar gausim projekto savada, nes sake juodai issidirbineja... Tai ne cia kablelis padetas, tai tasko nera ir liepia taisyti viska ir atnesti, o jie nepasako kur yra tos klaidos....Tai vargu vargelis...
|