Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Keturmečio lavinimas
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Ankstyvasis ugdymas
Pages: 1, 2
jurate
Labai prasau, brangiosios, pasidalinti savo mintimis apie keturmetuko lavinima, neleidziant i darzeli. Vaikas labai aktyvus, gal net hiper aktyvus, namie su aukle nuobuodziauja (aukle labai gera, bet neturi nei tinkamo issilavinimo, nei fantazijos), leidau i Nykstutku mokyklele - jis nedalyvauja tose dainelese, sokiuose (darbas su vaikais toje mokykleleje man nepatiko). Megsta piesti, vaidinti mini sprektakliukus. I darzeli leisti nenoriu ir nelabai galiu (turim sveikatos problemu). Pati jam, kaip ir daugelis musu, galius skirti tik vakarus (del ko jauciuosi bloga mama, bet toks jau gyvenimas). Gal zinote i kokius uzsiemimus, mokykleles galima vaika nuo rudens butu leisti?
širšė
nzn, kiek tai padetu, bet pabandyk auklei nupirkt didziaja darbeliu knyga darzelinukams ir mokyklinukams. jau yra antras leidimas, kaina apie 30Lt. Super daiktas, jei aukle gera, tik be fantazijos, tikrai ras kuom vaika uzimti. keturmetis jau pakankamai didelis, kad sugebes daug ka is ten pasidaryt- ir vaikui smagus uzsiemimas, ir pirstukai miklinas, ir vaizduote laveja. Jei aukle tinges, tai nors pati vakarais galesi pora valandu su vaiku tikslingai uzsiimt.
širšė
bandykit. mano trimetukas pats renkas ir su aukles pagalba daro visokiu "pabaisiukus"  :) paskui palanges "luzta" nuo parodu smile.gif
jurate
As nusipirkau, tik nezinau ar tikrai ta. Bet irgi atrodo neblogai. Didzioji vaiku darbeliu ir zaidimu knyga. O gal ir ta?
Iva
maciau ir as ta knyga atrodo neblogai, o dar yra visokie darbeliu sasiuviniai, maciau knygyne, i darzeli pirkom, ten 3-4m, 4-5m, 5-7m vaikams yra, gerai sake aukletoja kad panasiai mokyklose buna, to pacio autoriaus vadoveliai, tai kaip ir testinumas gaunasi, ir siaip pratybu tokiems vaikams yra pakankamai. ;D

O apie sestadienines mokykleles kazkur Gosh rase, ji saviske veda Pasilaiciose labai patenkinta ;D

O jeigu judrus labai - i sportus kokius nenorit leist? gal sveikatele leistu? ir dar klausimukas, - o kodel i darzeli nenori?

P.S. nesijausk bloga mama, nes tada puse musu tokios, dirbam, vakarais tik griztam pavargusios ir t.t. kad viskas OK
jurate
Darzelio as bijau. Jam yra pavojingos persalimo ligos, ypac susijusios su slapimo takais, pusle ir pan. Kai paskaitau, kokie issikamse tie vaikai vaiksto, tokie pat ir i lauka, be to megejas siuksioti i kelnes. Zodziu. Galim sau leisti aukle, taciau vien jos neuztenka. As galvoju, gal i darza pusdieniui galima leisti? Tiesa sakant, visiskai esu neistyrusi darzeliu rinkos, priimtiniausia butu Zverynas, centras. Gal ka nors girdejot?
Sportas irgi variantas, moksleiviu rumuose nuo rudens siulo baseina-sporta. OK, bet 1 karto per savaite mazai. Galvoju apie piesima, kazka girdejau apie Stauskaites mokykla. Gal jus ka nors girdejote?
širšė
Ta knyga vadinasi: Simtas nauju zaislu ir patarimai, kaip juos pasigaminti 2 (naujausia darbeliu knyga darzelinukams ir moksleiviams) . Leidykla Lektura, 2000. Versta is vengru kalbos. Tikrai rekomenduoju  wink.gif

o didzioji darbeliu ir zaidimu knyga ( kuri taip ir vadinas) mums nelabai patiko- bet cia kaip  kam  smile.gif
Ingaaa
Jurate
mes irgi turim vengti persalimo ir visokiu infekciju nes turim rimtu problemu su inkstais bei slapimtakiais. Tik va pastebejau ar namie ar darzelyje vistiek serga, netgi sakyciau kai pradejo eit i darzeli tai pradejo maziau sirgt. Mes leidzaim iki pietu tai labai gerai su vaikais pabendrauja pasilavina o paskui grizta namo ir miega kiek nori. Tikrai labai patenkinta darzeliu lankom montesori grupe. O auklem labai nusivyliau paprasciausiai pamaciau kad vaikas degraduoja vistiek reikia su vaikuciais bendraut.
Vilniuj apie darzelius nieko nezinau nes mes is alytaus.
tik va jei puse  dienos darzely vistiek reikai moket uz visa diena  :(
Springlet
Labai prasau, brangiosios, pasidalinti savo mintimis apie keturmetuko lavinima, neleidziant i darzeli. Vaikas labai aktyvus, gal net hiper aktyvus, namie su aukle nuobuodziauja (aukle labai gera, bet neturi nei tinkamo issilavinimo, nei fantazijos), leidau i Nykstutku mokyklele - jis nedalyvauja tose dainelese, sokiuose (darbas su vaikais toje mokykleleje man nepatiko). Megsta piesti, vaidinti mini sprektakliukus. I darzeli leisti nenoriu ir nelabai galiu (turim sveikatos problemu). Pati jam, kaip ir daugelis musu, galius skirti tik vakarus (del ko jauciuosi bloga mama, bet toks jau gyvenimas). Gal zinote i kokius uzsiemimus, mokykleles galima vaika nuo rudens butu leisti?

Na pergyventi del to, kad vaikams gali skirti tik vakarus tikrai neverta, juk dar ir savaitgaliai laisvi wink.gif
Jei mazasis megsta piesti, tai lai jis su aukle piesia, belieka pasirupinti priemonemis: guasas, kreideles, piestukai... Svarbu, kad jis pats pasiruostu savo darbo vieta (pasiklotu klijuote ar laikrasti, atsinestu vandens, teptukus, dazus ir popieriaus), tada galima susigalvoti pavasariska tema ir pirmyn. Pabaigus darbo vieta reiketu t.p. paciam pagal galimybes susitvarkyti.  
Pasaku skaitymas tokiame amziuje t.p. daug duoda, jei aukle negali, tai gal pavyktu nors vakarais pries miega.
Na o savaitgaliais i teatra, gal pavyktu ir kine nusedeti.
Iva
Zveryne girdejau yra labai geras darzelis, va tik gatves nezinau pavadinimo, latviu ar pan ??? o diena darzelyje bent jau Vilniuje kainuoja 5Lt ??? kazkiek centu

as nezinau jusu ligu bet ar grudinimas nepadeda?ir dar jeigu pavojinga persalti baseinas baisu man butu, gal kokie kitokie sportai geriau wink.gif

Individualus reikalas aisku su aukle, bet mano pana jauciu isprotetu visa diena vien su aukle but, jai kolektyvo reik, ir siaip man atrodo kad vaikams geriau kai yra daugiau bendraamziu, o jeigu nera galimybes - tai bent mokykleles kokios gal? Bet cia tik mano tokia subjektyvi nuomone wink.gif
jurate
Aciu uz atsiliepimus.
Del buvimo su aukle: tai vat tas ir yra, kad jis jau is proto eina ir mane veda, nes per diena neissikrauna.  Eina laukan, piesia ir t.t., bet vaiku matyt truksta. Vakarais visada skaitau, kitaip yra zirziama iki pamelynavimo ir neinama miegoti.
Del grudinimo ir persalimo: grudinimas musu situacijoje nepades, tiesiog  rimtos problemos su inkstais. Bet gal del to ir neverta laikyti jo namie. Tiesa sakant problema ir manyje, matyt: pati nekenciau darzelio + aukle labai patogu man + negaliu as darbe imti tu nedarbingumo lapeliu.
Del  nykstuku mokykleles: ten, pirma, mane nervina apmokejimo salygos, bet cia dar nieko, antra, dirbama su patogiais vaikais, t.y. su vaikais, kurie noriai viska daro. Maniskis trinasi kampais, jis neisitraukia, bet nera ir jokiu pastangu ji itraukti, yra pasakoma ai tas jusu vaikas nieko nedaro ir va. Tai gal pacios s... daro, kad vaikas ka nors darytu. Jokio rezultato ant jo paties nematau, nei jis ka ismoko, nei ka pasakoja apie ta mokyklele. Tai va tokia mokyklele.
Del darzelio - jei suzinotumete konkreciau gatve Zveryne, buciau labai dekinga. Apskritai dekinga uz bet kokia informacija apie darzus Vilniuje.
Ingaaa
[
Jurate matau turim panasiu problemu norejau asmenine parasyt bet kad tu svecias  ??? tai va paklausiu cia pas kokius urologus lankotes gal kartais pas PUZina ar Griciu?
Tau tikrai reiketu pasieiskot darzelio kur i vaika ziuretu kaip i asmenybe, pamatysi ir vaikui patiks ir naudos daug daugiau bus negu kad su aukle mano mergiote kai pabuna su aukle arba mociute tai pasidaro nervinga neimanoma susikalbet, o is darzelio grizta linksma issikrovusi pilna ispudziu ir beje aukletojos labai atsizvelgia i vaikuciu nuomone ir net uz paprasciausia terlione gauna priza pvz saldainiu popieriuka  ;D arba atvirute padaryta is popieriaus kartais saguti atrodo tai toks niekutis o vaikui tai aukso vertes neikainuojamas Prizas.
jurate
Na ka gi, reikia ieskoti darzo. Bet kur? Zveryne bent 5, o kuris normalus? As kai paziuriu, kaip pora moteriskiu ant vieno vezimo susodina 4 vaikus ir dardina i viena is salia manes esanciu darzu (ir moteriskes, ir vaikai svariai tikrai neatrodo), tai i toki darza as nenoriu vaiko vest.
Na turbut reikia laukt atostogu ir darzelius apeiti...
Iva
As zinau tik 2 darzus zveryne - vienas - tragedija, vien asocialus, savaitinis jis, yra jis vaziojant Narbuto g. nuo spaudos rumu po kaire tarp namu.
O kitas girdejau labai geras, jis yra jeigu prie Ikiuko sukt i desine, uz mokyklos i kaire ir ta gatve iki pat galo.

gaila tiksliu adresu nezinau, bet tikiuosi paaiskinau ???
Springlet
Galvoju apie piesima, kazka girdejau apie Stauskaites mokykla. Gal jus ka nors girdejote?

Jei teisingai supratau, tai kitiems mokslo metams jau galima registruotis ir registracija vyksta iki birzelio 10d.
O ka girdejai apie sia mokykla?
Springlet
Jei idomu, tai pasiskaitykit apie cia mineta Jurates Stauskaites dailes mokykla. http://www.vaikas.lt/daile/
Placiau aprasiau temoje apie burelius.
langana
O gal kas patars, ką daryti su keturmečiu, kuris lanko darželį, bet nenori nei piešti, nei lipdyti ar spalvinti. Jo darbeliai patys prasčiausi visoje grupėje(kai jau auklėtojos priprašo ką nors daryti), nors yra ir gerokai mažesnių vaikų. Auklėtojos sako, o ir pati puikiai matau, kad nesugeba susikaupti nors kiek ilgesniam laikui.
Perkam įvairius žurnaliukus su užduotėlėm "Penki", "Mikė Pūkuotukas". Visus lapus, kur yra spalvinimo užduotėlės praleidžia, sprendžia galvosūkius, bet man liepia įrašyti atsakymus. Rankomis nori dirbti tik su pjūklu, plaktuku ir pan. Bet net ir tokiems darbams, kurie jam patinka, ilgam nesusikaupia sad.gif Tai, aišku neblogai, bet tik kad retai yra galimybė(gyvename bute). Be to, ar tokie darbeliai padės išmokti rašyti. Juk jei darželyje praeina ir taip, nėra prievartos rašyti, piešti lipdyti, tai mokykloje reikės. Gal ir per anksti pradedu panikuoti, dar trys metai, bet vistiek.
Beje, pati nebuvau, o ir nesu dailininkė ar pan., ir rašau kaip vištos koja. Dėl to mokykloj turėjau krūvą problemų sad.gif
Linas nėra kvailas. Viską, ką reikia daryti liežuviu, daro puikiai tongue.gif Deklamuoja eilėraščius, įsimena pasakas, knygelių skaitymo gali klausytis be galo. Auklėtoja visada stebisi, kad jis išmoksta eilėraščius nesimokydamas ir net atrodo, kad nesiklauso, kai kiti vaikai mokosi, vaikšto sau, bet paklaustas visada padeklamuoja.
Gal kas turi patirties ir padės patarimais?
Iva
Langana, na ne visiems gi buti dailininkais lemta wink.gif va ir pati rasei kad sudetinga mokykloje buvo.

o daryti sakyciau reiketu stai ka: jeigu yra klausimas del demesio koncentracijos- psichologu reiktu paklausti ar butent taip yra, nes kaip patirtis rode, tai ka mano aukletojos ( mums jos "nustate" hiperaktyvuma) ne visada buna tiesa, kaip buvo ir musu atveju. O ir siaip kiek atsimenu 4meciu ar ne 5 min. susikaupti moketi priklauso? g.gif
Springlet
QUOTE (langana @ 2004 06 26, 18:55)
Be to, ar tokie darbeliai padės išmokti rašyti.

Kad ismoktu graziai rasyti visai nebutina mokyti spalvinti, tiesiog yra vaiku, kurie nekencia sio uzsiemimo, dazniausiai, tai buna judrus, siek tiek padyke, protingi berniukai wink.gif
Panikuoti tikrai neverta, kaip ir lyginti jo darbu su kitu vaiku darbeliais. Keturmetis neprivalo rasyti wink.gif o ranka rasymui ruosia ir konstravimas is smulkiu detaliu, ir karpymas, pjaustymas... siulyciau atrasti jam patinkancia veikla, gal veliau pamegs ir jam nepriimtinas.
langana
Ačiū, merginos už palaikymą. Būtinai pabandysiu sudominti savo klecką kokiu konstravimu, nors kol kas visi žaidimai, susidedantys iš smulkių detalių, tik paskleidžiami po kambarį ir tuo susidomėjimas baigiasi unsure.gif
Pas psichologę buvom vieną kartą prieš porą metų, bet man kažkaip nesukėlė pasitikėjimo. Net pati nežinau, kodėl g.gif
O gal tiesiog pavydas apėmė, kad ji sugebėjo mano vaiką prikalbint surinkti išmėtytus žaislus, ko aš beveik niekada nesugebu padaryti mad.gif
Beje, o jūsų vaikai, jei yra panašaus amžiaus, ar tvarkosi žaislus? Kaip įkalbinat?
Iva
langana maniskei beveik 7m priversti susitvarkyti beveik beviltiska sad.gif del tvarkos palaikymo yra patarimu vaiku psichologes konsultaciju skyrelyje, bet mum nelabai kas padeda.

zinai kas labai mums padejo del demesio koncentravimo ir smulkiu detaliu- deliones 4m vaikui tiktu tokios su labai dideliom detalem (24 maksimum kad butu) mes turejom is liuto karaliaus multiko delione, labai patiko ir pirma karta su ja maniske sedejo ramiai ir deliojo thumbup.gif clap.gif berniukui gal labiau su kokiom masinytem patiks g.gif ai gal geriau kartu nueiti , tegu isirenka, ir pirma karta kartu deliot, abejoju ar atsisakys wink.gif
langana

Dėl susitvarkymo, tai man pačiai dažniausiai kantrybė trūksta beprašant, tai paimu ir sutvarkau. Kai lieka su tėčiu, tai su ašarom, bet dažnai ir pats susitvarko. O man gaila vaiką virkdyt, tai ir lepinu.(O kas kitas jį palepins? rolleyes.gif )
Dėlionę didelę turim apie tris paršiukus. Tiksliau turėjom, bet jau suplyšo. Būdavo taip:"mama, tu sudėliok ir man pasek pasaką apie 3 paršiukus" Jei aš sakau, kad tu sudėliok ir tada aš paseksiu pasaką, netinka, supyksta, meta viską į šalį.
Reikės pabandyti dabar naują nupirkti, gal jau dabar didesnis ir susidomės.
Labai džiaugiuosi aptikusi šį forumą, nes anksčiau buvau susidariusi nuomonę, kad tik mano vaikas nesuvaldomas biggrin.gif
Letta
QUOTE (langana @ 2004 06 29, 18:35)
Beje, o jūsų vaikai, jei yra panašaus amžiaus, ar tvarkosi žaislus? Kaip įkalbinat?

Maniškiui tuoj, tuoj 5 metai, tai apie 4-mečius turim šiokios tokios informacijos rolleyes.gif
Niekaip iki šiol nepriverčiam susitvarkyti daiktų. Turi savo kambarį. "Išrašydami" jį tikėjomės tvarkos nors kituose blink.gif , bet... Jo kambary tai neįmanoma praeiti, kol neįsisukų smile.gif O žaislų užtenka ir kituose... Kad susirinktų daiktus iš mūsų kambarių- daug bartis nereikia, o dėl jo kambario tai pakariaujam. Bet man užtenka pasakyti, kad "einu į virtuvę, pasiimu šiukšlių maišą, ir viską, kas ne vietoj sumetu į jį", kaip stebuklingai kambarys tampa švarus thumbup.gif . Aišku, bent kartą per mėn. pereinu per stalčius ir spintas, nes ten, kaip per filmus, kai atidaro duris ir viskas nukrenta ant galvos laugh.gif .

O šiaip, kas dėl vaikų pomėgių, tai kiekvienam savo. Bent jau mūsiškiui nuo 2-jų metų labai rūpėjo dėlionės, labai mėgsta sėdėti prie kompo ir žaisti žaidimus, bet ne šiaip kokius paprastus, o loginius, pvz.: jis labai susidomėjęs šiuo metu šachmatais. Jau nuo rugsėjo vesime jį į priešmokyklinę grupę. Galima būtų pagalvoti, kad jis labai ramus ir tik sėdi vienoj vietoj. Anaiptol, jis be galo judrus, vis ko nors prisigalvoja. Dabartinė auklėtoja net nenori, kad jį vestume į kt.grupę, nes kaip ji sako:"Jis grupės siela"
O yra vaikų, kuriems norisi su mašinėlėm, lėlėm pažaisti ir į loginius žaidimus net pažiūrėt nenori.
Taigi, kaip minėjau:"Kiekvienam savo"
Kalinka
Maniskis irgi prie hiperaktyviu, pernai darzelyje tai aukletoja nuolat skusdavosi, kad tingi piesti, spalvinti ir t.t. Bet uztat kaip netingi karpyti ir klijuoti "knygutes", deliones delioti net labai smulkias, ir siemet atradom, kad jam laaaabai patinka suvedzioti punktyrais paveiksliukus, raides, skaicius... IKIMOKYKLINUKO ABC tokiu uzduociu daug tai jas atliek su upu, ir kai daro kas jam patinka gali ir 30 minuciu uzsiemes buti...o kas nepatinka tai ir demesio tam dalykui neskiria.
Iva
langana, jus pabandykit katu delione sudeti ir deliodami gali pasaka sekti, mazdaug taip dabar sudesim viena parsiuka, papasakosiu apie ji, tada kita, seksim apie ji, o kai sudesim viska- bus pasaka apie visus 3 rolleyes.gif kazin ar atsisakys, o gal kompiniai variantai tiks? kad ir cia vaiku kampellyje yra paprastos labai deliones ir linksmos, bent pora min. pasedeti tures wink.gif
Letta
Yra labai įdomių internetinių svetainių vaikams. Mažiesiems patarčiau
ČIA
Bent jau maniškis neatstoja, jau turbūt visur išlandžiojo. Ten galima ir visokių įdomių dalykėlių patiems pasidaryti. Daug pavaiksliukų esu parsitraukusi į kompą, o po to atspausdinu ir vaikas turi ką spalvinti, nereikia pirkti knygučių. Dar pridarydavau daug ir į darželį nunešdavau, tai labai auklėtojoms patikdavo... thumbup.gif
langana

Dėkinga už nuorodą. Reikės pabandyti, kai namie internetas bus smile.gif Nors mane kažkodėl nelabai džiugina vaiko besaikis smaksojimas prie kompiuterio. Žinoma, čia ne ta tema, kurioje reikėtų apie tai diskutuoti.
Iva
kazkur cia forume, o gal net sitam skyrelyje g.gif yra daug nuorodu i vaikiskus psl.
Apie besaiki sedejima prie kompo taip ir prie teleko nieks nesneka, taciau galima pabuti nedaug prie jo ir vietoj saudyt- gaudyt ( nors irgi koordinacija vysto) kokius lavinamuosius zidimus duoti. Yra tikrai daug nuorodu is pagrindinio www.supermama.com puslapio
Burbulytis
QUOTE(Kalinka @ 2004 06 30, 09:04)
Maniskis irgi prie hiperaktyviu, pernai darzelyje tai aukletoja nuolat skusdavosi, kad tingi piesti, spalvinti ir t.t. Bet uztat kaip netingi karpyti ir klijuoti "knygutes", deliones delioti net labai smulkias, ir siemet atradom, kad jam laaaabai patinka suvedzioti punktyrais paveiksliukus, raides, skaicius... IKIMOKYKLINUKO ABC tokiu uzduociu daug tai jas atliek su upu, ir kai daro kas jam patinka gali ir 30 minuciu uzsiemes buti...o kas nepatinka tai ir demesio tam dalykui neskiria.
*

Mamytes,
nuosirdziai rekomenduoju lauko tenisa, galima pradet nuo 4 metuku iki bet kada, pati buvau trenere (dabar jau nebe), tai galeciau parekomenduoti ka nors, rasykite burbulytis17@one.lt
Yra daug sauniu treneriu, galima net savaitgaliais lankyti, draugiska aplinka ir uzsiemimas geras. Tik beda, brang, apie 160 lt men 2 kartai per savaite. Jei ne i tenisa, tai vis tiek leiskit sportuot, as asmeniskai tai savo vaikus leisciau i karate ar aikido, ir gerai, ir pigu.
antose
labas, gal kas ka nors zino apie savatgalines mokykleles Pasilaiciuose ar kur nors aplink smile.gif
Pūkelis
QUOTE(Letta @ 2004 06 30, 11:38)
Yra labai įdomių internetinių svetainių vaikams. Mažiesiems patarčiau
ČIA
*

Sveikos,
Mes taip pat seniai jau šia nuorodą naudojame, bet dar dukrelei nepabodo. Kai nenusitveria, ka veikti visada žaidžia, ar daro darbelius pagal pavyzdžius ir visai neblogai gaunasi (dažniausiai nuorodas ant galvos) labai jau jos juokingai atrodo.:pvz. varlės arba karalaitės ir t.t. ir linksma ir įdomu. Dar labai patinka išsiprintinti pačiai. Pabandykite, manau patiks.
ALMUKAS
Smagu thumbup.gif , kad dauguma ieškot kaip vaiką lavinti. Man tai irgi aktuali tema. Kadangi auginu dvi panas, amžių matot, tai irgi reik kiekvienai parinkti ką veikti. Didžioji jau pakankamai didelė ir daug tongue.gif ką sugeba padaryt. Gana daug piešiam, dalyvaujam konkursuose ir jau laimim prizus. Nuo 4m pradėjo lankyt muzikos mokyklą. Ten irgi puikiai jaučiasi, myli savo mokytoją ir jau spėjo jos pasiilgti. O išmoko gana nemažai. Spėjo sudalyvauti keliuose koncertuose. Namie puikiai išplauna pati indus {jau be priekaištų}, supranta, kad mamytė pavargsta ir pati siūlosi padėti. Moka pasikloti lovą, ir sesei pakloja. O įdomiausia, kad pati jau ne kartą kepė biggrin.gif Blynus. Žino kaip pasidaryt tešlą. Tik dar ugnelė atrodo karštoka ir bijo nudegt. O mažoji apsigimus thumbup.gif dailininkė. Be dažų nė sekundės.
Kuculis
Merginos,pasidalinkite doh.gif
Ar jusu keturmeciai jau pazista spalvu pavadinimus?
Vakar turejau nerealu stresa...Pasirodo,mano vaikas (4,5m) nezino spalvu pavaidinimu.Vienintelis grupeje.Aukletoja net spelioti pradejo,ar jis ne daltonikas.
Na,bet del sito esu rami - paprasytas sudelioti skirtingu spalvu kaladeles i skirtingas kruveles ,visada sudelioja jas 100 proc. tiksliai ,net skirtingus atspalvius atskiria.Bet kai reikia pasakyti,kaip kokia spalva vadinasi....Tragedija! schmoll.gif
Visos buna raudonos verysad.gif ...
Bandziau vakar ismokyt geltona spalva.Praleidom zaisdami ir pykdamiesi apie 3val.Lyg ir prisimine,kaip ta geltona vadinasi.Nutarem padaryti pertraukele.Po 15 min. parodziau geltona ir paklausiau kaip sita spalva vadinasi.Zinot,ka atsake? verysad.gif ...rausva...Vos neapsiverkiau...
Toks ispudis,kad jis ne prisiminti bando ,kaip spalva vadinasi,o atspeti,nes sako spalva ir ziuri i tavo reakcija:atspejo ar ne....Su atmintim problemu taip pat nepastebejau,nes kuo puikiausiai atsimena vardus,vietas ,eilerascius...
Merginos,patarkit,ka man daryti?Kaip ismokyti vaika spalvu pavadinimu?... verysad.gif
zuza
QUOTE(Asta78 @ 2006 01 27, 15:27)
Merginos,pasidalinkite doh.gif
Ar jusu keturmeciai jau pazista spalvu pavadinimus?
Vakar turejau nerealu stresa...Pasirodo,mano vaikas (4,5m) nezino spalvu pavaidinimu.Vienintelis grupeje.
Merginos,patarkit,ka man daryti?Kaip ismokyti vaika spalvu pavadinimu?... verysad.gif
*

Pabandyk jo paprašyti, kad iš krūvos spalvotų žaislų išrinktų ir atneštų žalią, geltoną ir t.t. Gal kol kas neliepk, kad įvardytų spalvą, juk svarbu, kad skirtų, o pavadinimus įsimins kai reiks. Ir nereikia per daug sureikšminti. Tai kas, kad vienintelis grupėje. Visai normalu, kad tokio amžiaus vaikai spalvų pavadinimus dar supainioja. Ateis laikas, ir nepainios.
Gal kitos mamytės dar ką patars.
Kuculis
Aciu ,Zuza...Isbandysiu ir toki buda...
Getter
As esu montessori mokytoja ir mes spalvom mokyti turim tam tikra metoda kuris susideda is 3 daliu.
Reikia: 2 skirtingu kaladeliu (ar kazko panasaus) tarkim raudonos ir zalios spalvos.
Sedeti prie stalo.
1 dalis : parodyti vaikui 1 kaladele (kita paslepta) tarkim raudona ir sakyti vaikui Raudona...ir pakartoti RAUDONA 3 -4 kartus, paprasykite vaiko pakartoti irgi, jei pats nesusigalvos..
Nuimkite Raudona kaladele, padekite zalia ir vel sakykite ir kartokite pavadinima ZALIA.
2 dalis : Padeti abi kaladeles ant stalo ir paprasyti parodyti Raudona, po to Zalia, sumaisykite ir vel paprasykite parodyti viena po to kt spalva.
3 dalis : Vel dekite tik vienos spalvos kaladele (kita paslepta) ir klauskite kokia cia spalva...kai atsako padekite kita kaladele ir vel paklauskite.
Padekite vel dvi kaladeles ant stalo ir sakykite, kad siandien ismokote spalvas Zalia ir Raudona, paprasykite vaiko surasti ir parodyti tas spalvas namuose..

Kita diena vel pasirinkite 2 spalvas pvz geltona ir melyna...nepamirskite pries pradedami jo paklausti spalvu pavadinimus kur jau ismoko...

Po siu pamokeliu tada jau galma prasyti vaiko atnesti is kruvos zaislu tam tikros spalvos zaisliuka...
Beja mokydama islaikykite vidine ramybe ir apsisarvuokite kantrybe, vaikas jaucia jusu nerima ir jo mokymuisi tas atsiliepia!
Linkiu sekmes!
Stiprioji
Mano irgi 4.5m nelabai su spalvom draugauja. Kartais lyg pataiko pasakyti teisingai spalvas, po kelių minučių tą pacią spalvą kitaip pavadina. doh.gif
Kartais pasako spalva "raudona", kartais sako "kraujinė" ir pan. Bandžiau su spalvotom kaladėlėm aiškinti, bet gal man kantybės pritūksta. O jis net nesigilina per daug, gali visas kaladėles pavadinti mėlynom ir bėgti "rimtesniais" dalykais užsiimti.
Kuculis
Noriu pasidalinti dziugia naujiena ,ir padekoti visoms ,davusioms patarimus !!! thumbup.gif
Pagaliau pajudejo musu "spalvu traukinys".Supratau tik viena dalyka :nereikia per daug spausti,reikia neikyriai ,po truputeli aiskinti,kad saulute geltona,zolyte zalia ,o sniegas baltas ir pan.Aisku,momentalaus rezultato nera,bet praeina dvi savaites ,ir pipiras staiga prisimena,kad saulute geltona!!!
Manau,kad panasiai mokysimes ir raideliu smile.gif
ulija
Tokiu būdu įtariu maniškį darželyje mokino, saulytė geltona ,žolytė žalia ir t.t..Tai dabar kai parodai žalią mašiną ir klausi kokia spalva atsako kad kaip žolytė .Pati pradėjau dažniau klausinėti ir pasakinėti spalvas ir manau kad tik kartojant išmoks. g.gif kelias jau tvirtai žino ,o dėl kelių dažnai klysta ,abejoja.
Poli1
Aš taip pat galiu pasigirti, mes taippat pažįstame spalvas, dabar mokinames atspalvius, su jais truputį sunkoka. Su spalvom taip pat mokinomės rodant į žolytę, saulutę, po to į mašinas, kaladėles... O praeitą savaitę mes jau pradėjome skirti raides ČŠĖŽ. Taip visas raides mokėjome jau nuo 2 metų, labai jau pats norėjo pažinti raides, tačiau tie paukštukai ant raidžių jam vis nieko nesakė, o dabar štai.... Raides ir skaičius mes mėginom įsiminti vaikščiojant lauke ir apžiūrinėdami mašinų valstybinius numerius, sustojam, aš jam rodau į raides ir į skaičius, o jis man atsako, jei suklysta - pataisau. Dabar jau puikiai pažįsta raides ir skaičius iki 30. O skaičius gerai dabar įsimena žiūrint kiekvieną dieną į kalendorių. Tik va norisi, kad jau ir žodelius galėtų sudėti, bet...Tik mėgina atspėti kas parašyti, tačiau pačios raidelės jam į vieną krūvą nekimba. Kaip jūs mokinote skaityti?
Raideles
Pastaruoju metu ir as galvoju, kaip cia skaityti pamokius. Atrodo, kas mokysiu skiemenu, nes raideles pasako po viena o dvi iskarto neisina...
daniele
Gal čia ne į temą, bet prie ugdimo. ax.gif Mes pradėjome lankyti tikrą muzikos mokyklą! 4u.gif ( o sūnui tik 3.9 metų). Ten išmoko baltą ir juodą spalvos. Ir daug kitų dalykų.
Poli1
QUOTE(daniele @ 2006 03 04, 19:47)
Gal čia ne į temą, bet prie ugdimo. ax.gif Mes pradėjome lankyti tikrą muzikos mokyklą! 4u.gif  ( o sūnui tik 3.9 metų). Ten išmoko baltą ir juodą spalvos. Ir daug kitų dalykų.
*

O kaip muzika sekasi? Grojat ar dainuojat?
maruka
bigsmile.gif Sveikos. as auginu tris vaikelius, Viena yra didesne jau trylikos, tad mazuosius ikimokyklinukus truputi sutempia. Ji "ikurusi" vaiku mokykla lotuliukas.gif , o siaip naudojuosi zurnaliuku pagalba. Ten daug originaliu uzduotelu. mirksiukas.gif
miegelis
QUOTE(Raideles @ 2006 02 27, 15:21)
Pastaruoju metu ir as galvoju, kaip cia skaityti pamokius. Atrodo, kas mokysiu skiemenu, nes raideles pasako po viena o dvi iskarto neisina...
*

Aš irgi pritarčiau tau. krikštasūnį tik taip pramokiau. Žaizdavom kai tik kartu būdavom su raidelėm, pasakydavau jam dvi raides, o jis atsakydavo sujungęs. Sūnus irgi jau domisi žodžiais, moka skiemenuot, bet antrosios skiemens raidės dar nepasako. Viskam savas laikas smile.gif
daniele
QUOTE(Poli1 @ 2006 03 06, 19:05)
O kaip muzika sekasi? Grojat ar dainuojat?
*

Kol kas buvo tik 2 užsiemimai. Tai išmokom nota Do, kaip taisiklyngai laikyti nugarą, rankos, kaip atsipalaidoti, ir dar 3 daineles 4u.gif
Poli1

Nu šaunuolis drinks_cheers.gif Gal ir man jį kur nors prastumt g.gif Ir kiek vaikui metų?
daniele

3,9m. bus 4u.gif
Tutė
Maniškė irgi visas raides kaip žirnius beria, skiemenuot moka, o kai parodai suskiemenuotus žodžius, raides, antros niekaip nepasako, t. y. negali sujungti jų tarpusavy. Darželio beveik nelanko, tai intensyviai kas rytą žaidžiam mokyklą namuose. Auginam mažą sesė, todėl galim abi būti namuose. Pamokos labai įvairios - tokios kokių ji užsimano, bet raidžių , skaičių ir anglų pamokos privalomos. Dar mokomės dainų, piešti ( visokiom primonėm), karpyti, rašyti brūkšnelius, rutuliukus ir pnš.(įžanga raštui)logines užduotėles, fizinius pratimus, lipdom. O kartais tik šnekamės. Žiūriu pagal jos nuotaiką ir norus. O dėl skaitymo, manau viskam savas laikas. Kantriai laukiu, kol "dašils". ir dar... noriai mokosi, domisi tik ryte, t. y. iki 10-11val. po to gali net nesiūlyti žaisti jokių mokyklų.
Šaltmėtė
QUOTE(Poli1 @ 2006 02 23, 22:32)
Aš taip pat galiu pasigirti, mes taippat pažįstame spalvas, dabar mokinames atspalvius, su jais truputį sunkoka. Su spalvom taip pat mokinomės rodant į žolytę, saulutę, po to į mašinas, kaladėles... O praeitą savaitę mes jau pradėjome skirti raides ČŠĖŽ. Taip visas raides mokėjome jau nuo 2 metų, labai jau pats norėjo pažinti raides, tačiau tie paukštukai ant raidžių jam vis nieko nesakė, o dabar štai.... Raides ir skaičius mes mėginom įsiminti vaikščiojant lauke ir apžiūrinėdami mašinų valstybinius numerius, sustojam, aš jam rodau į raides ir į skaičius, o jis man atsako, jei suklysta - pataisau. Dabar jau puikiai pažįsta raides ir skaičius iki 30. O skaičius gerai dabar įsimena žiūrint kiekvieną dieną į kalendorių. Tik va norisi, kad jau ir žodelius galėtų sudėti, bet...Tik mėgina atspėti kas parašyti, tačiau pačios raidelės jam į vieną krūvą nekimba. Kaip jūs mokinote skaityti?
*

mamos, o jūs nemanot, kad nė 3 su puse neturinčiam vaikui per anksti mokintis skaityti?unsure.gif Maniškiui štai keturi ką tik suėjo, ir dabar jau matau, kad pradeda domėtis raidėmis ir kai kurias pažįsta, bet iki to tikrai neverčiau ir specialiai nieko nemokinau.... nebent pats susidomėjimą rodo... smile.gif Spalvas seniai visas pažįsta, skaičius irgi kai kuriuos...
vis tik manau, kad viskam savas laikas turi būti smile.gif Vikystė su savo žaislais, mokyklinis amžius su raidelėm ir skaičiukais, rašymu ir skaitymu....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.