2008-06-20 5val.ryte išlydėjau MB į darbą (paskutinė pamaina prieš atostogas), jis išeidamas dar į mane žvilgtelejo ir pasakė "Kažkaip keistai atrodai, ar tik negimdysi šiandien...
9val. atsibundu kažkokia ne tokia - ne tai vidurius raižo, ne tai strėnas skauda, hm...galvoju matyt vakar kažko užvalgiau...Ai tiksliai, reikia gi papusryčiaut
13,30 - šiaip ne taip išsikviečiau taksi ir nusiboginau iki GN. Priėmime viskas kaip ir tikėjausi - kas kiek laiko skausmai, kada terminas, temepratūra pasimatuot, sexy baltinukus užsidėt...Priimamajam dar pasisakiau kad manes laukia akušerė, laabai malonios merginos pasakė - žinom, žinom, palydėsim....
Pakylam su liftu į kažkelintą aukštą, koridorius, o virš duru parašyta - "Mažos rizikos gimdymo skyrius"...Vauuuu....
15,30 laiks nuo laiko ateina Laimutė, patikrina kaklą, jau 4-5cm...pasėdi šalia..ir vis klausia - Ar tau rimtai visai neskauda, ar čia tu tokia kantri?Atsakau - kad laukiu dar didesnio skausmo, taupau nervus (savo ir jos) ateičiai...Užeina skausmeliai ir praeina, tik jau gana dažnai, kas 1-3min...Laimutė vis patikrina kaklą, tonusai matuojami nuolat, matyt kai užeina sąrėmis aparatas kažka ten rodo, o Laimutė į mane vis pažiūri, o aš kad kvėpuoju, kad kvėpuoju...
Palatos kampe stovi dušo kabina, akušerė pasiūlo kai užeis stipresnis skausmas nueiti pastovėti po karšta dušo srove.
o dabar keli patarimai kurios nuspręs gimdyti tose palatose:
1,Mielosios būtinai pasinaudokit karštu dušu...aš kai tik sąrėmiai užeidavo, taip ir lysdavau į dušą...srovę karšto vandens nukreipti reikia į strėnas arba į papilvę..vanduo turi būt ne šiaip šiltas, o karštas...tada greičiau kaklas atsidaro ir vaikelis juda žemyn...
2,Tose palatose stovi tokie patogūs odiniai foteliai, na asmeniui kuris jus palydėjo - bet jie laaabai laabai patogūs gimdyvei..Įkrenti į juos ir kažkaip skausmas apmažėja..
3 - kvėpuot, kvėpuot, kvėpuot - dažnais intervalais (va taip kaip per serialus rodo, kaip tos vadinamos žvaigždės ten gimdo), ypač koncentruotis ant kvėpavimo kai užeina sąrėmis.
4- klausytis ką sako akušerė ir tiksliai vykdyti visus jos nurodymus...
na va, po kelių karšto dušo seansu pasivadinu akušerę ir pareiškiu kad jau noriu stumti...Laimutei akys ant kaktos
17,30 akušerė jau pradeda ruoštis vaikelio atėjimui...vat tik tada man "daėjo" kad čia nebe juokai ir kelio atgal nebėra
18,00 Ant pilvo tonu matavimo juostos, lova kurioje gulėjau transfomavosi į patogią gimdymo lovą. Man sąrėmiai jau nežinau kas kiek sekundžių ar minučių...aš dar akušerės paklausiau "Ar galiu dar nueiti į dušą", ji tik nusijuokė (aš tik paskui supratau kodėl
Skausmas kažkur dingo ir iš viso viskas atrodo kaip kosmose....liko tik begalinis nors stumti stumti stumti...ka ir dariau...Į pagalbą atėjo dar viena be galo maloni akušerė, kuri padėjo man stumti....Rėkti nebuvo kada o ir įvyko TAI labai jau greitai...Visalaik buvau užsimerkusi, tik viena kartelį po stipraus stūmimo išdįsau pramerkti vieną akį - pamačiau sūnaus galvutę...Po kelių sekunčių - Op....
19,20 viskas buvo baigta, ūgis 53cm, svoris3,250kg, pagalAPGAR 10balų....Žinot pagimdžiau kaip visad ir norėjau- paprastai, kasdieniškai, nesijaučiau nei kažkokia ligone, nei visiška nevykėle ar išlepinta plerza....tiesiog atrodo taip ir turėjo būti...Jaučiausi gerai, jei kas būtų liepęs atsistoti ir eiti namo, bučiau atsikėlusi pasiėmusi į glėbį Roką ir išėjusi...
Visoms būsimoms mamytėm kuriom tik sveikata leidža ir drąsos užtenka, rekomenduočiau gimdyt Mažos rizikos gimdymo skyriuje
Sėkmės ir kantrybės