Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kažkaip viskas greitai:)
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
lolita77
Gimdžiau prieš pusmetį, bet pamaniau gal kam pravers ir mano istorija.
2008-06-20 5val.ryte išlydėjau MB į darbą (paskutinė pamaina prieš atostogas), jis išeidamas dar į mane žvilgtelejo ir pasakė "Kažkaip keistai atrodai, ar tik negimdysi šiandien... g.gif " (o terminas tik liepos 5d.), o ką aš žinau kaip tos gimdyvės atrodo...nieko nejaučiu, tempimas pilvo apačioj kaip visada..ai dar miego noriu...Nuejau dar pamiegot.
9val. atsibundu kažkokia ne tokia - ne tai vidurius raižo, ne tai strėnas skauda, hm...galvoju matyt vakar kažko užvalgiau...Ai tiksliai, reikia gi papusryčiaut ax.gif ...Pavalgiau, lauke lyja kaip iš kibiro, man pilvas vis paskaudena...ai galvoju - pasiimsiu pieštuka, popieriaus lapeli ir užsirasysiu tuos vadinamus "skausmus"(kaip visos gimdžiusios drauges ir daktarė mokė)...guliu, laukiu...skausmai lygtais kas 10-15minučių kartojasi, bet tokie ten ir skausmai... visam name aš viena, visi darbe...Apie 11val. man skambina mano mama ir sako "Žinai suradau pažįstama akušerę, duosiu tau jos mob., kai jau artėsi prie termino galėsi jai paskambinti ir susitarti kad priimtų tave...". g.gif g.gif Skausmeliai vis kartojasi, kažkaip ant miego vėl patraukė, pakritau dar pamiegot cool.gif . Atsibundu kažkur 11,30 nuo skausmo... schmoll.gif, ai galvoju paskambinsiu aš tai akušerei Laimutei, kur mama mob.davė.paskambinau, viska jai susakiau, kada terminas, kokie skausmai, kas kiek laiko...ji sako - "Ai žinai netoli esi (gyvenu Tauralauky), tai atvažiuok į GN, aš kaip tik budžiu, pažiūrėsiu, jei nieko baisaus - galesi važiuot sau namo". o kaip gerai - galvoju, nors nuramins mane. Vyras kaip užburtas skambinėja kas valanda ir įkyriai klausinėja "nu kaip tu, nu kaip tu.. cool.gif " matyt kažka nujaučia žaltys....
13,30 - šiaip ne taip išsikviečiau taksi ir nusiboginau iki GN. Priėmime viskas kaip ir tikėjausi - kas kiek laiko skausmai, kada terminas, temepratūra pasimatuot, sexy baltinukus užsidėt...Priimamajam dar pasisakiau kad manes laukia akušerė, laabai malonios merginos pasakė - žinom, žinom, palydėsim....
Pakylam su liftu į kažkelintą aukštą, koridorius, o virš duru parašyta - "Mažos rizikos gimdymo skyrius"...Vauuuu.... blink.gif g.gif Na galvoju, manęs čia ilgai vis tiek nelaikys tuoj Laimutė patikrins ir varysiu aš namo (gal net pėščiom nes jau lietus baigėsi)...Pasitinka Laimutė, nuveda i palata, tokią šviesią, jaukią, tvarkingą (iš kurios manęs jau aišku nieks nebeišleido tongue.gif ). Patikrina kakla - 2cm...pati pradžia..bet sako vakare jau ka nors turėsi...Betikrinant nubėgo karštas skystis per kojas (vandenys tipo)...skausmai - kaip čia pasakius, na ne daugiau negu per mėnesines...Nėr kas veikt pradėjau visiems rašinėt SMS arba skambinėt, vyrui liepiau kad netrukdytų, kai pagimdysiu pati pranešiu (bet kur tau - skambinėjo kas puse val.....) Ai, dar kai buvau nėščia buvau tikra kad kas jau kas, bet aš tai TIK su epidūra gimdysiu, o mažos rizikos palatose, kadangi akušerės dirba praktiškai vienos be gydytojų ir iš viso tenai stengiasi kuo natūraliau viską daryt...tai nuo epidūros mane atkalbėjo...kuom labai džiaugiuosi.
15,30 laiks nuo laiko ateina Laimutė, patikrina kaklą, jau 4-5cm...pasėdi šalia..ir vis klausia - Ar tau rimtai visai neskauda, ar čia tu tokia kantri?Atsakau - kad laukiu dar didesnio skausmo, taupau nervus (savo ir jos) ateičiai...Užeina skausmeliai ir praeina, tik jau gana dažnai, kas 1-3min...Laimutė vis patikrina kaklą, tonusai matuojami nuolat, matyt kai užeina sąrėmis aparatas kažka ten rodo, o Laimutė į mane vis pažiūri, o aš kad kvėpuoju, kad kvėpuoju...
Palatos kampe stovi dušo kabina, akušerė pasiūlo kai užeis stipresnis skausmas nueiti pastovėti po karšta dušo srove.
o dabar keli patarimai kurios nuspręs gimdyti tose palatose:
1,Mielosios būtinai pasinaudokit karštu dušu...aš kai tik sąrėmiai užeidavo, taip ir lysdavau į dušą...srovę karšto vandens nukreipti reikia į strėnas arba į papilvę..vanduo turi būt ne šiaip šiltas, o karštas...tada greičiau kaklas atsidaro ir vaikelis juda žemyn...
2,Tose palatose stovi tokie patogūs odiniai foteliai, na asmeniui kuris jus palydėjo - bet jie laaabai laabai patogūs gimdyvei..Įkrenti į juos ir kažkaip skausmas apmažėja..
3 - kvėpuot, kvėpuot, kvėpuot - dažnais intervalais (va taip kaip per serialus rodo, kaip tos vadinamos žvaigždės ten gimdo), ypač koncentruotis ant kvėpavimo kai užeina sąrėmis.
4- klausytis ką sako akušerė ir tiksliai vykdyti visus jos nurodymus...
na va, po kelių karšto dušo seansu pasivadinu akušerę ir pareiškiu kad jau noriu stumti...Laimutei akys ant kaktos blink.gif , sako patikrinsiu kakla - 7cm...na sako jei nori stumti tai ir stumk po truputi....
17,30 akušerė jau pradeda ruoštis vaikelio atėjimui...vat tik tada man "daėjo" kad čia nebe juokai ir kelio atgal nebėra doh.gif doh.gif
18,00 Ant pilvo tonu matavimo juostos, lova kurioje gulėjau transfomavosi į patogią gimdymo lovą. Man sąrėmiai jau nežinau kas kiek sekundžių ar minučių...aš dar akušerės paklausiau "Ar galiu dar nueiti į dušą", ji tik nusijuokė (aš tik paskui supratau kodėl smile.gif ) Laimutės dažniausi žodžiai - "Jau greitai, greitai, pakentėk dar ir kvėpuok...Įsitaisyk kaip tau patogu". Taip ir gimdžiau (t.y. kaip man patogu - gulėdama ant šono viena ranka sulenktą koją laikydama).
Skausmas kažkur dingo ir iš viso viskas atrodo kaip kosmose....liko tik begalinis nors stumti stumti stumti...ka ir dariau...Į pagalbą atėjo dar viena be galo maloni akušerė, kuri padėjo man stumti....Rėkti nebuvo kada o ir įvyko TAI labai jau greitai...Visalaik buvau užsimerkusi, tik viena kartelį po stipraus stūmimo išdįsau pramerkti vieną akį - pamačiau sūnaus galvutę...Po kelių sekunčių - Op.... thumbup.gif ir Rokas rūpestingosios Laimutės rankose...
19,20 viskas buvo baigta, ūgis 53cm, svoris3,250kg, pagalAPGAR 10balų....Žinot pagimdžiau kaip visad ir norėjau- paprastai, kasdieniškai, nesijaučiau nei kažkokia ligone, nei visiška nevykėle ar išlepinta plerza....tiesiog atrodo taip ir turėjo būti...Jaučiausi gerai, jei kas būtų liepęs atsistoti ir eiti namo, bučiau atsikėlusi pasiėmusi į glėbį Roką ir išėjusi...
Visoms būsimoms mamytėm kuriom tik sveikata leidža ir drąsos užtenka, rekomenduočiau gimdyt Mažos rizikos gimdymo skyriuje 4u.gif biggrin.gif
Sėkmės ir kantrybės ax.gif
Prula
Ar aš nesakiau, kad gimdyti nėra taip sunku ir skausminga, kaip kartais kitos moteriškės sako... svarbiausia nusiteikimas kad viskas bus ok bigsmile.gif Linkim užaugt Rokui gražiam protingam vyrukui, o mamkai dar ir brolį/sesę padovanot neužilgo biggrin.gif

GudriLapė
thumbup.gif super, sėkmės jums augant 4u.gif
Dykuma5
Smagu, kad viskas puiku 4u.gif
Aukite stipručiai ir didučiai 4u.gif
Na, ir turbūt už patarimus 4u.gif
perlixike
QUOTE(Prula @ 2009 01 02, 19:46)
Ar aš nesakiau, kad gimdyti nėra taip sunku ir skausminga, kaip kartais kitos moteriškės sako... svarbiausia nusiteikimas kad viskas bus ok  bigsmile.gif Linkim užaugt Rokui gražiam protingam vyrukui, o mamkai dar ir brolį/sesę padovanot neužilgo  biggrin.gif
*

as irgi po pirmojo vaikelio maniau, kads nera jau taip nepakeliama ir kentet galima biggrin.gif bet po antro taip nebemanau cool.gif
Papildyta:
Smagu, kad viskas taip greit 4u.gif Sėkmės 4u.gif
mazukas
Sveikinimai lengvai pagimdžius sūnelį, sveikatėlės ir gražių akimirkų augant 4u.gif
Beje, mes irgi gyvenam Tauralauky mirksiukas.gif Ir Rokas yra, tik ne sūnus, o mano vyras drinks_cheers.gif
indica
Va cia tai bent!! Man irgi taip bus tongue.gif Aciu uz istorija - labai ikvepe ir padrasino 4u.gif
zundyte
svarbiausia gimdyme yra GERA akušerė,AUKIT SVEIKUČIAI... 4u.gif
laukianti_stebuklo:)
Šauni istorija clap.gif Sveikinimai vaikučio gimimo proga 4u.gif Aukit sveikučiai, didučiai, gražučiai, geručiai ir pan. smile.gif
sterra
saunuole mamyte wub.gif wub.gif , labai ramiai ir optimistiskai nusiteikus wub.gif thumbup.gif
jurslan
geras! dziaugiuosi uz tave, kad viskas taip gerai ir greitai pavyko! reiks pasidomet tais namais, kai ateis laikas smile.gif 4u.gif
Sacra
saunuole!
kaip grazu
as irgi taip noreciau smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.