Griaustinė
2005 02 13, 09:52
QUOTE(maliuke @ 2005 02 10, 10:36) super pyragas  Psipažinsiu - skeptiškai žiūrėjau į visas pyrago liaupses, tuo labiau, kad pati moku kepti tipo (dabar jau tipo) labai skanų varškės pyragą, ne bet kai iškepiau, tai ohoho koks skanumynas (į tešlą dėjau grietinės pagal save), na tiesiog fantastika
hmm paskaiciau ir susigundziau ir as iskepti si varskes pyraga:) drauga jau issiunciau i parduotuve pirkti pudingo
laisviausia
2005 02 13, 19:32
Žinot, mamutytės, aš labai nustebinta, šitame forume ko tik nori. Net akys raibsta, kada gi viską perskaityti? Labai smagu
Aš delfi puslapyje radau labai panašų receptą. Skirtumas, kad vietoj varškės naudoja baltą sūrį ir skiriasi tik kai kurių sudedamųjų dalių kiekis. http://www.delfi.lt/archive/article.php?id...date=1067269692Rezultatas turėtų būti panašus, kaip manote?
Alexandra.R.
2005 02 15, 12:19
MARTYNA, o as noreciau kepti tik puse to pyrago, nes viso su vyru nesuvalgysim. Tai noriu paklausti, o jei kepsiu ji perpus mazesni, ar irgi kepti 1 val. ar maziau? Bijau, kad jei kepsiu val., tai pagrindas bus labai kietas, o jei kepsiu maziau, tai neiskeps.
gerai, prisipazinsiu, suviliojot  Tik klausimelis pries kepant, kuris geriau gaunasi, su pudingu ar su krakmolu? Gal kas bandet abu atvejus? Bijau, kad nesijaustu per daug to pudingo specifinis skonis...
Griaustinė
2005 02 16, 16:29
QUOTE(snoopy @ 2005 02 16, 16:22) gerai, prisipazinsiu, suviliojot  Tik klausimelis pries kepant, kuris geriau gaunasi, su pudingu ar su krakmolu? Gal kas bandet abu atvejus? Bijau, kad nesijaustu per daug to pudingo specifinis skonis... Man tai skaniau su pudingu, bet aš dedu grietinėlės skonio, o ne vanilinį, su krakmolu na gaunasi toks prigesusio skonio, kažko lyg trūksta
QUOTE(Guglia @ 2005 02 16, 16:30) Man tai skaniau su pudingu, bet aš dedu grietinėlės skonio, o ne vanilinį, su krakmolu na gaunasi toks prigesusio skonio, kažko lyg trūksta Aciu Guglia uz greita atsakyma  bandysiu tada su pudingu, o kokiu, priklausys nuo nuotaikos, kai pirksiu  !
Vakar kepiau pyragą pagal receptuką iš delfio. Bet darydama įdarą vietoj 5 trynių, dėjau 2 kiaušinius, o vietoj 1 pak. vanilinio cukraus, dėjau 2 pak. vanilinio pudingo. Visa kita pagal receptą. Taigis, mano pyrage buvo ir krakmolo, ir vanilinio pudingo  Man tai labai skanu buvo
Gerbera
2005 02 20, 18:38
nu siandien kepsiu as sita isliaupsinta pyraga, jau visko nusipirkau, butinai parasysiu kaip eisis.
diamona
2005 02 20, 21:08
mmmmm koks skanus martynos varskes pyragas nerealu tik as dariau dvi porcijas pagrindo ir tik viena porcija idaro, o ir kepiau tik 30 min ir dar 15 laikiau orkaiteje isjungtoj. O galimas dar ir toks variantas dar vienam sluoksniui tai ant virsaus isdeliot ananaso mrinuoto ir kokios nors jau pradedancios stingt zele o tada i saldytuva, gaunasi nerealu P.S. as dejau kivi želę(2 pakelius 0.5l )
Niam niam kox skanus. Labai labai saldus, Sviesa, o kai maziau cukraus vis tiek tox pat skanus  As kita karta idesiu saldytu juodujun serbentu. Bus saldu ir rugstu
niu iskepiau antra karta si pyraga. kazkaip pirma karta kai kepiau, tai neisejo  kepiau su krakmolu, tai gal per mazai jo idejau, o gal per trumpai kepiau, o dar aisku nenorejom laukti kol praves, tai zodziu varskes mase buvo nepakankamai sustingusi- tai gavosi iskepes apadas su karsta varskes mase  bet va dabar tai jau matau, kad bus geresnis pyragas  , nes kepiau su pudingu ir kepiau vos ne 2 valandas. nes praejusi karta tikrai maciau kad per trumpai, nors kepiau tada vos ne 1,5val. tai va tikiuosi, kad brangiajam patiks, o ir pati jau nekantrauju paragauti
Alexandra.R.
2005 03 08, 21:29
O as kepiau si pyraga jau 2 kartus, tik dvigubai mazesni ir gavosi puikiai. Labai skanus.
Vakar as irgi kepiau isgirtąjį pyragą, tačiau negalėčiau pasakyti, kad jis man gavosi...  Kepiau ilgai, beveik dvi valandas, tai padas vos nesudege, o varskes mase vistiek liko skysta, nors dariau viska pagal recepta, dejau pudingu, pieno pyliau maziau nei parasyta ir vis tiek skysta, o be to brangusis sake, kad tas pudingas cia isvis nesamone, nu zodziu, norejau pasirodyti gera kepeja, o visai nesigavo...
dadaida
2005 03 09, 20:54
aš kepiau bea varškės pyragą. pasaka  vyras prašė kad dar iškepčiau
QUOTE(nicas @ 2005 03 09, 15:18) Vakar as irgi kepiau isgirtąjį pyragą, tačiau negalėčiau pasakyti, kad jis man gavosi...  Kepiau ilgai, beveik dvi valandas, tai padas vos nesudege, o varskes mase vistiek liko skysta, nors dariau viska pagal recepta, dejau pudingu, pieno pyliau maziau nei parasyta ir vis tiek skysta, o be to brangusis sake, kad tas pudingas cia isvis nesamone, nu zodziu, norejau pasirodyti gera kepeja, o visai nesigavo...  gal reikejo ant silpnesnes ugnies kepti. nes as irgi kepiau ilgai vos ne 2 val., bet nedideleje temperaturoje, tada ir padas nesudega ir mase speja sutirsteti.
Šaltmėtė
2005 03 10, 09:39
merginos, bukit geros, pasakykit, 2 pakeliai grietineles - tai kiek jos gramais ar mililitrais? Cia Remkos tortui reikia. O as niekaip neprisimenu kokie ten tie lietuviski pakeliai Ir kokio riebumo grietinele reikia pirkt? Ir dar - sakykit vienas pakelis zeles tai kiek ten tos mases buna? na koks pakelio svoris?
QUOTE(Šaltmėtė @ 2005 03 10, 09:40) merginos, bukit geros, pasakykit, 2 pakeliai grietineles - tai kiek jos gramais ar mililitrais? Cia Remkos tortui reikia. O as niekaip neprisimenu kokie ten tie lietuviski pakeliai Ir kokio riebumo grietinele reikia pirkt? Ir dar - sakykit vienas pakelis zeles tai kiek ten tos mases buna? na koks pakelio svoris? grietinėlė standartiškai būna po 200 ml. želė svorio nepasakysiu, bet vienas pokelis yra skirtas pusei litro vandens.
peledziuke
2005 03 12, 14:05
Manau, kad iseitu labai panasus Varškės pyragas su persikais Tešlai5 kiauš.tryniai 250g margarino 3 š. cukr.pudros; 3 a.š. kepimo miltelių 3 stikl. miltų Įdaras 750g varškės 1 kiaušinis 1/2 stikl. cukraus 100g margarino 1 pak. pudingo miltelių 1 š. krakmolo indelis kons. persikų 1. 5 trynius išplakti su cukr.pudra. Gabaliukais dėti minkštą margariną, vis plakant. Po to kepimo miltelius ir miltus. Baigti minkyti rankomis. 1/4 tešlos įdėti į šaldiklį, 3/4 pakočioti ir iškloti skardos dugną, skardą iškloti kepimo popieriumi. 2. Kiaušinį išplakti su 1/2 st. cukraus. Sudėti margariną, tada pudingo miltelius, krakmolą, galiausiai varškę ir išplakti iki vientisos masės. Įdarą dėti ant tešlos į skardą. 3. Ant varškės įdaro sudėti persikus (supjaustyti gabalėliais). 4. 5 baltymus išplakti su 1 stikline cukraus iki standžių putų, įdėti 1 šaukštą krakmolo ir dar paplakti iki vientisos masės. Šią masę dėti ant persikų sluoksnio. 5. Iš šaldiklio išimti tešlą ir užtarkuoti (per burokinę tarką)ant batymų masės. Kepti 200 laips.C apie 1 valandą. Po 20 min. pridengti kepimo popieriumi arba folija, kad nedegtų viršus, nes pyragas storas ir kol iškepa gali viršus labai sudegti. Pyragą geriausiai valgyti kitą dieną, nes ką tik iškepto skystokas varškės sluoksnis, jis turi "subręsti".
nu apsigėdinau nerealiai su martynos pyragu. kaip kepiau pirmą kartą viskas buvo gerai. o antrą kartą kepiau mamos gimkei ir dartaip gražiai papuočiau citrinom, braškėm ir jūros akmenėliais. tai plem, kai nuvažiavau, mama kažkodėl įgrūdo į šaldytuvą. ir nepatikėsit - jis ant smūgio išsileido ir sutežo  (((((((((((((((((
Prasom palaikyti kumscius - einu sio super duper pyrago kepti... Tikiuosi dar siandien teks paragauti
QUOTE(Ladute @ 2005 03 19, 19:38) Prasom palaikyti kumscius - einu sio super duper pyrago kepti... Tikiuosi dar siandien teks paragauti  Nagi nagi? prashom pasigirti  Kaip ten sekesi su tuo super duper pyragu, a?
poskriptum
2005 03 20, 13:12
Aš irgi vakar kepiau. Lyg visi forume ir giria jį...bet man tai nelabai patiko. Tešla nebloga, bet ta varškė su pudingu nelabai... Pati nevalgiau, bet vat vyrui jau taip išgyriau, tiek nuomonių iš forumo jam perdaviau, kad jis valgė ir gyrė...  O kas jam beliko? Kažkas juk turi tą pyragą suvalgyti...
Nu susigundžiau ir aš tuo pyragu, bet kad jis būtų super  Vyras pasakė:"Svečiams" . Pats varškės kremas tai nieko, bet tie kieti kraštai tai  Visdėl to mano firminis varškės pyragas skanesnis
Merginos, o gal jus zinot recepta varskes pyrago kur Maximoj parduoda. jis is varskes, razinu, sausainiu.... Gal Bea?
ar apie karališką kalbi, kur juodas, o vidurys baltas? yra temoje naminiai pyragai 2. man rodos pats pirmas receptas.
peledziuke
2005 03 22, 11:53
QUOTE(elia @ 2005 03 20, 22:46) Nu susigundžiau ir aš tuo pyragu, bet kad jis būtų super  Vyras pasakė:"Svečiams" . Pats varškės kremas tai nieko, bet tie kieti kraštai tai  Visdėl to mano firminis varškės pyragas skanesnis  Tai prasome pasidalinti savo recepteliu
sprinza
2005 03 22, 15:27
visus skanius atsiliepimus perskaiciau ir bandysiu Velykom. Tik klausimelis? Kas kepat el. orkaitese, kokia programa naudojat? Ten ju lab.daug ir visos pyragam tinka. Gal del to kai kurioms taip ir gavosi - tesla per kieta, o mase per skysta, vienos 2val., o kitos 0,5val.kepe?
o gal kas žino kuršėnų vyniotinio receptą? visose parduotuvėse jo būna, bet visur skonis skirtingas. pvz iki tai fe.. kokį neskanų kepa. ten biskvitinis vyniotinis, o viduj varškės pertepimas.niam niam
Gal tas pyragas gaunasi panasaus skonio kaip IKI "Varskes pyragas su vaisiais"?
Pirmas įspūdis tai buvo OJ  Ir antras toks pats. Nors dariau laaaaabai pagal instrukcijas, bet skonis tai  . Mergaitė mano sako: geriau jau būtum varškės apkepą iškepus (kurį ji dievina). Na, ka darysi - del skonio nesiginčijama
QUOTE(hobo @ 2005 03 22, 10:15) ar apie karališką kalbi, kur juodas, o vidurys baltas? yra temoje naminiai pyragai 2. man rodos pats pirmas receptas. nea, toki pati moku kepti. kalbu apie toki balta. jie tokie mazuciai bet sunkus buna... ten matosi, kad deta sausainiu ir razinu, kurios imaisytos i varske, o virsus bespalve zele uzpiltas. vat man idomu kaip ta varske paruost?
filifjonka
2005 03 23, 13:26
QUOTE(sprinza @ 2005 03 22, 15:28) visus skanius atsiliepimus perskaiciau ir bandysiu Velykom. Tik klausimelis? Kas kepat el. orkaitese, kokia programa naudojat? Ten ju lab.daug ir visos pyragam tinka. Gal del to kai kurioms taip ir gavosi - tesla per kieta, o mase per skysta, vienos 2val., o kitos 0,5val.kepe? Velykom bus pats tas pas mane viena orkaite yra tik su ventiliatorium. tik nezinau ar visose toks dalykas yra pas mane tai apie 200 C. bet kuriuo atveju, sulyciau su ventiliatorium funkcija rinktis, tai kokia 170 - 180 C.  tokiu principu kepant nesvyla, labai gerai kyla ir nedziusta...  bet shiaip tai siulyciau pagal savo patirti spresti... kokioj visokius keksus ir obuolinius pyragus kepi, tokios ir shitam reikia...
poskriptum
2005 03 23, 13:34
QUOTE(sprinza @ 2005 03 22, 15:28) visus skanius atsiliepimus perskaiciau ir bandysiu Velykom. Tik klausimelis? Kas kepat el. orkaitese, kokia programa naudojat? Ten ju lab.daug ir visos pyragam tinka. Gal del to kai kurioms taip ir gavosi - tesla per kieta, o mase per skysta, vienos 2val., o kitos 0,5val.kepe? Aš kepiau pyragą tokiu būdu: tešlos visą porciją, o kremo pusė. Išėjo kaip tik. Tešla labai putli,pakilo gražiai. Visai nekieta ir neapdegus, gelsvos gražios spalvos gavos. Aš kepiau 175 laipsnių, su ventiliatorium, per vidurį(neprisimenu antra ar trečia padėtis), 30 min. Ir dar 15 min palikau orkaitėj pabūti.
niu ka velykoms ir as pabandysiu ta stebukliuka issikept
Germante
2005 03 30, 23:33
Pyragas tikrai super Kadangi cia pas mus iprastos varskes nerasta, tai naudojau grudetaja (ta skysti nupyliau). O po to dar ta varskes mase su spec mikseriu sutryniau. Isejo tikrai labai skanus pyragas. Tik grudetaja varske naudojant reikia siek tiek daugiau cukraus pilti. Tik aisku, labai nepadauginti.
SuperBaba
2005 04 06, 15:29
O as formos neturiu keptuve irgi netiks musiske :(taip noriu pyraga isbandyt
Kepiau. Labai skanu. Aciu Martynai uz puiku recepta.
Visada kepiau skanų varškės pyraga. Nu bet va, prisiskaičiau apie šitą stebuklingąjį pyragą ir nutariau pati išbandyti  . Ot kvaiša  ! Ir dar svečių laukiau  . Nu nepatiko jis man.. kiek supratau ir svečiam ne kažin koks pasirodė.... dar ir dabar stovi dalis.. reiks išmesti  . Kažkoks gavosi šlapias.. nu, vienu žodžiu- neskanus . Tikrai nekritikuoju recepto . Šaunuolės kurios mokate skaniai jį iškepti! Bet, kuriom jis taip pat nesigavo - siūlyčiau išbandyti mano varianta  : tešla tinka kaip ir šito recepto (kadangi aš darau tešlą "iš akies " tai ir nerašysiu tešlos produktų kiekių) . Varškės kremą darau taip : 2-3 pokeliai varškės 1 pokelis pudingo (mano mėgstamiausias - vanilinis) 2-3 kiaušiniai cukraus razinų kiaušinių trynius išplaku su cukrumi, sudedu varškę, pudingo miltelius, viską išmaišau. Atskirai išplaku kiaušinių baltymus, ir atsargiai sudedu į varškės masę. Viską atsargiai išmaišau. Kadangi mėgstu razinas, tai dar ir jų pridedu į varškės masę.( Kas dėsite razinas- atsiminkite,- kad razinos ( o taip pat ir kitiem vaisiam tai galioja) nesusmegs į pyrago apačia, jeigu prieš tai jas apvoliosite miltuose.) Pyraga kepu kaip trupininį,- t.y. didžiąją dalį tešlos sutrupinu į kepimo formą, supilu varškės masę, ir ant viršaus dar šiek tiek užtrupinu tešlos. Iškepusį pyragą apibarstau cukraus pudra. Skanaus  Beje, lygiai tokį patį varškės kremą darau kepdama varškės apkepą Išbandykit
O man tai labai labai patiko sis varskes pyragas. I darba nusinesiau, tai visi bendradarbiai gyre ir greitai pyrago neliko Labai geras skonis
Jus man kvailai paaiskinkite, kokio dydzio tie pudingo pokeliai turi buti. Pirkti yra ir dideliu ir mazu. Paskaiciau, kad reik 0,5 l pieno, tai pagalvojau, kad vieno didelio pakelio uzteks. Bet kad gavosi ganetinai skystas, net kepant 1,5 val.
QUOTE(lile @ 2005 06 01, 14:16) Jus man kvailai paaiskinkite, kokio dydzio tie pudingo pokeliai turi buti. Pirkti yra ir dideliu ir mazu. Paskaiciau, kad reik 0,5 l pieno, tai pagalvojau, kad vieno didelio pakelio uzteks. Bet kad gavosi ganetinai skystas, net kepant 1,5 val. Reik pilti tik miltukus pudingo i tesla,negaminant pacio pudingo. As dejau Otker pudingo miltukus 2 pakelius, kaip ir parasyta.
Na o tie pakeliai kiek gramu
QUOTE(lile @ 2005 06 01, 17:56) Na o tie pakeliai kiek gramu 45g
Maja Di
2005 08 20, 18:07
QUOTE(Martyna @ 2004 03 13, 01:23) Varskes pyragasPagrindas:100 g sviesto 100 g cukraus 1 kiausinis 200 g miltu 1 saukstelis kepimo milteliu. Įdaras:800 g liesos varskes 2 kiausiniai 200 g cukraus 3-4 saukstai aliejaus 2 pakeliai pudingo (vanilinio, avietinio ar kt., tik sokoladinis nelabai tinka, bet cia skonio reikalas) 0,5 l pieno. Pirmiausia pasidarom pagrinda. Istirpinam sviesta, sumaisom su cukrumi, kiausniu, miltais ir kepimo milteliais ir padedame saltai. Tesla turi gautis tokia, kad butu galima islipdyti forma, t.y. nelabai kieta. Kol tesla sala, pasidarome idara. Istriname kiausinius su cukrumi ir aliejumi, sudedame varske ir gerai ismaisome. Kitame inde sumaisome piena su pudingu ir abi mases gerai sumaisome. Neissigaskite, kad mase gausis gana skysta (mazdaug kaip kefyras). Pasiimame atsidarancia forma, ja islipdome pagrindo tesla taip, kad krastuose butu apie 2 cm, tam kad neisbegtu idaro mase. Supilame idara ir dedame i 175 laipsniu orkaite. Kepame mazdaug valanda. Skanaus!  Tikrai super skanus.Šiandien kepiau ir jau beveik neliko. Ypač skanus viršutinis sluoksnis.Ačiū už receptą
Sunflower
2005 08 28, 17:20
Dabar orkaitėj šitas pyyyyyraaagas.... Žiūrėsim, kaip gausis.... Na tikiuosi tikiuosi..... nes man labai įtartina ta skysta masė  .... Parašysiu ir aš kaip man gavos
|
|