Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Varškės pyragai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Griaustinė
QUOTE(maliuke @ 2005 02 10, 10:36)
super pyragas  thumbup.gif
*

Psipažinsiu - skeptiškai žiūrėjau į visas pyrago liaupses, tuo labiau, kad pati moku kepti tipo (dabar jau tipo) labai skanų varškės pyragą, ne bet kai iškepiau, tai ohoho koks skanumynas (į tešlą dėjau grietinės pagal save), na tiesiog fantastika thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
dolile
hmm paskaiciau ir susigundziau ir as iskepti si varskes pyraga:) drauga jau issiunciau i parduotuve pirkti pudingo blush2.gif
agnute
Super pyragas. Iskepiau vyro gimtadieniui. Pakilau anyyos akyse 100% thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
laisviausia
Žinot, mamutytės, aš labai nustebinta, šitame forume ko tik nori. Net akys raibsta, kada gi viską perskaityti? Labai smagu thumbup.gif
Audry
Aš delfi puslapyje radau labai panašų receptą. Skirtumas, kad vietoj varškės naudoja baltą sūrį ir skiriasi tik kai kurių sudedamųjų dalių kiekis.
http://www.delfi.lt/archive/article.php?id...date=1067269692
Rezultatas turėtų būti panašus, kaip manote?
Alexandra.R.
MARTYNA,
o as noreciau kepti tik puse to pyrago, nes viso su vyru nesuvalgysim. Tai noriu paklausti, o jei kepsiu ji perpus mazesni, ar irgi kepti 1 val. ar maziau? Bijau, kad jei kepsiu val., tai pagrindas bus labai kietas, o jei kepsiu maziau, tai neiskeps.
snoopy
gerai, prisipazinsiu, suviliojot rolleyes.gif Tik klausimelis pries kepant, kuris geriau gaunasi, su pudingu ar su krakmolu? Gal kas bandet abu atvejus? Bijau, kad nesijaustu per daug to pudingo specifinis skonis...
Griaustinė
QUOTE(snoopy @ 2005 02 16, 16:22)
gerai, prisipazinsiu, suviliojot  rolleyes.gif Tik klausimelis pries kepant, kuris geriau gaunasi, su pudingu ar su krakmolu? Gal kas bandet abu atvejus? Bijau, kad nesijaustu per daug to pudingo specifinis skonis...
*

Man tai skaniau su pudingu, bet aš dedu grietinėlės skonio, o ne vanilinį, su krakmolu na gaunasi toks prigesusio skonio, kažko lyg trūksta
snoopy
QUOTE(Guglia @ 2005 02 16, 16:30)
Man tai skaniau su pudingu, bet aš dedu grietinėlės skonio, o ne vanilinį, su krakmolu na gaunasi toks prigesusio skonio, kažko lyg trūksta
*

Aciu Guglia uz greita atsakyma 4u.gif bandysiu tada su pudingu, o kokiu, priklausys nuo nuotaikos, kai pirksiu smile.gif !
Audry
Vakar kepiau pyragą pagal receptuką iš delfio. Bet darydama įdarą vietoj 5 trynių, dėjau 2 kiaušinius, o vietoj 1 pak. vanilinio cukraus, dėjau 2 pak. vanilinio pudingo. Visa kita pagal receptą. Taigis, mano pyrage buvo ir krakmolo, ir vanilinio pudingo biggrin.gif Man tai labai skanu buvo thumbup.gif
Gerbera
nu siandien kepsiu as sita isliaupsinta pyraga, jau visko nusipirkau, butinai parasysiu kaip eisis. biggrin.gif ax.gif
diamona
mmmmm koks skanus martynos varskes pyragas
nerealu
tik as dariau dvi porcijas pagrindo ir tik viena porcija idaro, o ir kepiau tik 30 min ir dar 15 laikiau orkaiteje isjungtoj.
O galimas dar ir toks variantas dar vienam sluoksniui tai ant virsaus isdeliot ananaso mrinuoto ir kokios nors jau pradedancios stingt zele o tada i saldytuva, gaunasi nerealu
P.S. as dejau kivi želę(2 pakelius 0.5l )
šviesa
Sveikos. ACIU uz tikrai puiku recepta. Ji kepiau jau 2 kartus. Antra kart idarui emiau ne 200, o 100 cukraus. Dejau Otker 1 grietinini, 1 vanilini pudingus. O nuo saves - kokia stikline saldytu melyniu. Kepiau truputi virs valandos. Toks skanus, kad galeciau viena visa suryti biggrin.gif essen.gif thumbup.gif
Pupsas
Niam niam kox skanus.
Labai labai saldus, Sviesa, o kai maziau cukraus vis tiek tox pat skanus smile.gif As kita karta idesiu saldytu juodujun serbentu. Bus saldu ir rugstu thumbup.gif
dolile
niu iskepiau antra karta si pyraga. kazkaip pirma karta kai kepiau, tai neisejo cry.gif kepiau su krakmolu, tai gal per mazai jo idejau, o gal per trumpai kepiau, o dar aisku nenorejom laukti kol praves, tai zodziu varskes mase buvo nepakankamai sustingusi- tai gavosi iskepes apadas su karsta varskes mase blush2.gif bet va dabar tai jau matau, kad bus geresnis pyragas thumbup.gif , nes kepiau su pudingu ir kepiau vos ne 2 valandas. nes praejusi karta tikrai maciau kad per trumpai, nors kepiau tada vos ne 1,5val. tai va tikiuosi, kad brangiajam patiks, o ir pati jau nekantrauju paragauti clap.gif essen.gif yahoo.gif
Alexandra.R.
O as kepiau si pyraga jau 2 kartus, tik dvigubai mazesni ir gavosi puikiai. Labai skanus. thumbup.gif
nicas
Vakar as irgi kepiau isgirtąjį pyragą, tačiau negalėčiau pasakyti, kad jis man gavosi... g.gif Kepiau ilgai, beveik dvi valandas, tai padas vos nesudege, o varskes mase vistiek liko skysta, nors dariau viska pagal recepta, dejau pudingu, pieno pyliau maziau nei parasyta ir vis tiek skysta, o be to brangusis sake, kad tas pudingas cia isvis nesamone, nu zodziu, norejau pasirodyti gera kepeja, o visai nesigavo... cry.gif
dadaida
aš kepiau bea varškės pyragą. pasaka thumbup.gif vyras prašė kad dar iškepčiau tongue.gif
dolile
QUOTE(nicas @ 2005 03 09, 15:18)
Vakar as irgi kepiau isgirtąjį pyragą, tačiau negalėčiau pasakyti, kad jis man gavosi... g.gif  Kepiau ilgai, beveik dvi valandas, tai padas vos nesudege, o varskes mase vistiek liko skysta, nors dariau viska pagal recepta, dejau pudingu, pieno pyliau maziau nei parasyta ir vis tiek skysta, o be to brangusis sake, kad tas pudingas cia isvis nesamone, nu zodziu, norejau pasirodyti gera kepeja, o visai nesigavo... cry.gif
*

gal reikejo ant silpnesnes ugnies kepti. nes as irgi kepiau ilgai vos ne 2 val., bet nedideleje temperaturoje, tada ir padas nesudega ir mase speja sutirsteti.
Šaltmėtė
merginos, bukit geros, pasakykit, 2 pakeliai grietineles - tai kiek jos gramais ar mililitrais? Cia Remkos tortui reikia. O as niekaip neprisimenu kokie ten tie lietuviski pakeliai doh.gif
Ir kokio riebumo grietinele reikia pirkt?
Ir dar - sakykit vienas pakelis zeles tai kiek ten tos mases buna? na koks pakelio svoris?
bea
QUOTE(Šaltmėtė @ 2005 03 10, 09:40)
merginos, bukit geros, pasakykit, 2 pakeliai grietineles - tai kiek jos gramais ar mililitrais? Cia Remkos tortui reikia. O as niekaip neprisimenu kokie ten tie lietuviski pakeliai doh.gif
Ir kokio riebumo grietinele reikia pirkt?
Ir dar - sakykit vienas pakelis zeles tai kiek ten tos mases buna? na koks pakelio svoris?
*

grietinėlė standartiškai būna po 200 ml.
želė svorio nepasakysiu, bet vienas pokelis yra skirtas pusei litro vandens.
peledziuke
Manau, kad iseitu labai panasus biggrin.gif
Varškės pyragas su persikais
Tešlai

5 kiauš.tryniai
250g margarino
3 š. cukr.pudros;
3 a.š. kepimo miltelių
3 stikl. miltų
Įdaras
750g varškės
1 kiaušinis
1/2 stikl. cukraus
100g margarino
1 pak. pudingo miltelių
1 š. krakmolo
indelis kons. persikų
1. 5 trynius išplakti su cukr.pudra. Gabaliukais dėti minkštą margariną, vis plakant. Po to kepimo miltelius ir miltus. Baigti minkyti rankomis. 1/4 tešlos įdėti į šaldiklį, 3/4 pakočioti ir iškloti skardos dugną, skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Kiaušinį išplakti su 1/2 st. cukraus. Sudėti margariną, tada pudingo miltelius, krakmolą, galiausiai varškę ir išplakti iki vientisos masės.
Įdarą dėti ant tešlos į skardą.
3. Ant varškės įdaro sudėti persikus (supjaustyti gabalėliais).
4. 5 baltymus išplakti su 1 stikline cukraus iki standžių putų, įdėti 1 šaukštą krakmolo ir dar paplakti iki vientisos masės. Šią masę dėti ant persikų sluoksnio.
5. Iš šaldiklio išimti tešlą ir užtarkuoti (per burokinę tarką)ant batymų masės.

Kepti 200 laips.C apie 1 valandą. Po 20 min. pridengti kepimo popieriumi arba folija, kad nedegtų viršus, nes pyragas storas ir kol iškepa gali viršus labai sudegti.

Pyragą geriausiai valgyti kitą dieną, nes ką tik iškepto skystokas varškės sluoksnis, jis turi "subręsti".
thumbup.gif
Shiduh
nu apsigėdinau nerealiai su martynos pyragu. kaip kepiau pirmą kartą viskas buvo gerai. o antrą kartą kepiau mamos gimkei ir dartaip gražiai papuočiau citrinom, braškėm ir jūros akmenėliais. tai plem, kai nuvažiavau, mama kažkodėl įgrūdo į šaldytuvą. ir nepatikėsit - jis ant smūgio išsileido ir sutežo sad.gif(((((((((((((((((
Ladute
Prasom palaikyti kumscius - einu sio super duper pyrago kepti... Tikiuosi dar siandien teks paragauti tongue.gif
Asta
QUOTE(Ladute @ 2005 03 19, 19:38)
Prasom palaikyti kumscius - einu sio super duper pyrago kepti... Tikiuosi dar siandien teks paragauti  tongue.gif
*

Nagi nagi? prashom pasigirti rolleyes.gif Kaip ten sekesi su tuo super duper pyragu, a? ax.gif
poskriptum
Aš irgi vakar kepiau. Lyg visi forume ir giria jį...bet man tai nelabai patiko. Tešla nebloga, bet ta varškė su pudingu nelabai... Pati nevalgiau, bet vat vyrui jau taip išgyriau, tiek nuomonių iš forumo jam perdaviau, kad jis valgė ir gyrė...essen.gif O kas jam beliko? Kažkas juk turi tą pyragą suvalgyti... tongue.gif
elia
Nu susigundžiau ir aš tuo pyragu, bet kad jis būtų super schmoll.gif Vyras pasakė:"Svečiams" . Pats varškės kremas tai nieko, bet tie kieti kraštai tai schmoll.gif Visdėl to mano firminis varškės pyragas skanesnis tongue.gif
Erdve
Merginos, o gal jus zinot recepta varskes pyrago kur Maximoj parduoda. jis is varskes, razinu, sausainiu....
Gal Bea?
Shiduh
ar apie karališką kalbi, kur juodas, o vidurys baltas? yra temoje naminiai pyragai 2. man rodos pats pirmas receptas.
peledziuke
QUOTE(elia @ 2005 03 20, 22:46)
Nu susigundžiau ir aš tuo pyragu, bet kad jis būtų super schmoll.gif Vyras pasakė:"Svečiams" . Pats varškės kremas tai nieko, bet tie kieti kraštai tai  schmoll.gif  Visdėl to mano firminis varškės pyragas skanesnis tongue.gif
*

Tai prasome pasidalinti savo recepteliu smile.gif
sprinza
visus skanius atsiliepimus perskaiciau ir bandysiu Velykom. Tik klausimelis? Kas kepat el. orkaitese, kokia programa naudojat? Ten ju lab.daug ir visos pyragam tinka. Gal del to kai kurioms taip ir gavosi - tesla per kieta, o mase per skysta, vienos 2val., o kitos 0,5val.kepe?
Mally
o gal kas žino kuršėnų vyniotinio receptą? visose parduotuvėse jo būna, bet visur skonis skirtingas. pvz iki tai fe.. kokį neskanų kepa. ten biskvitinis vyniotinis, o viduj varškės pertepimas.niam niam
kioske
Gal tas pyragas gaunasi panasaus skonio kaip IKI "Varskes pyragas su vaisiais"?
Ladute
Pirmas įspūdis tai buvo OJ sad.gif Ir antras toks pats. Nors dariau laaaaabai pagal instrukcijas, bet skonis tai schmoll.gif . Mergaitė mano sako: geriau jau būtum varškės apkepą iškepus (kurį ji dievina). Na, ka darysi - del skonio nesiginčijama smile.gif
Erdve
QUOTE(hobo @ 2005 03 22, 10:15)
ar apie karališką kalbi, kur juodas, o vidurys baltas? yra temoje naminiai pyragai 2. man rodos pats pirmas receptas.
*

nea, toki pati moku kepti.
kalbu apie toki balta. jie tokie mazuciai bet sunkus buna...
ten matosi, kad deta sausainiu ir razinu, kurios imaisytos i varske, o virsus bespalve zele uzpiltas. vat man idomu kaip ta varske paruost?
filifjonka
QUOTE(sprinza @ 2005 03 22, 15:28)
visus skanius atsiliepimus perskaiciau ir bandysiu Velykom.  Tik klausimelis? Kas kepat el. orkaitese, kokia programa naudojat?  Ten ju lab.daug ir visos pyragam tinka.  Gal del to kai kurioms taip ir gavosi - tesla per kieta, o mase per skysta, vienos 2val., o kitos 0,5val.kepe?
*

Velykom bus pats tas mirksiukas.gif

pas mane viena orkaite yra tik su ventiliatorium. tik nezinau ar visose toks dalykas yra g.gif
pas mane tai apie 200 C. g.gif
bet kuriuo atveju, sulyciau su ventiliatorium funkcija rinktis, tai kokia 170 - 180 C. g.gif
tokiu principu kepant nesvyla, labai gerai kyla ir nedziusta... thumbup.gif

bet shiaip tai siulyciau pagal savo patirti spresti...
kokioj visokius keksus ir obuolinius pyragus kepi, tokios ir shitam reikia... mirksiukas.gif
poskriptum
QUOTE(sprinza @ 2005 03 22, 15:28)
visus skanius atsiliepimus perskaiciau ir bandysiu Velykom.  Tik klausimelis? Kas kepat el. orkaitese, kokia programa naudojat?  Ten ju lab.daug ir visos pyragam tinka.  Gal del to kai kurioms taip ir gavosi - tesla per kieta, o mase per skysta, vienos 2val., o kitos 0,5val.kepe?
*

Aš kepiau pyragą tokiu būdu: tešlos visą porciją, o kremo pusė. Išėjo kaip tik. Tešla labai putli,pakilo gražiai. Visai nekieta ir neapdegus, gelsvos gražios spalvos gavos.
Aš kepiau 175 laipsnių, su ventiliatorium, per vidurį(neprisimenu antra ar trečia padėtis), 30 min. Ir dar 15 min palikau orkaitėj pabūti. thumbup.gif
kioske
niu ka velykoms ir as pabandysiu ta stebukliuka issikept doh.gif
Germante
Pyragas tikrai super thumbup.gif
Kadangi cia pas mus iprastos varskes nerasta, tai naudojau grudetaja (ta skysti nupyliau). O po to dar ta varskes mase su spec mikseriu sutryniau. Isejo tikrai labai skanus pyragas. Tik grudetaja varske naudojant reikia siek tiek daugiau cukraus pilti. Tik aisku, labai nepadauginti.
SuperBaba
O as formos neturiu cry.gif keptuve irgi netiks musiske :(taip noriu pyraga isbandyt sad.gif
Leksa
Kepiau. Labai skanu. Aciu Martynai uz puiku recepta.
sirse
Visada kepiau skanų varškės pyraga. Nu bet va, prisiskaičiau apie šitą stebuklingąjį pyragą ir nutariau pati išbandyti g.gif . Ot kvaiša doh.gif ! Ir dar svečių laukiau cry.gif . Nu nepatiko jis man.. kiek supratau ir svečiam ne kažin koks pasirodė.... dar ir dabar stovi dalis.. reiks išmesti cry.gif . Kažkoks gavosi šlapias.. nu, vienu žodžiu- neskanus .
Tikrai nekritikuoju recepto . Šaunuolės kurios mokate skaniai jį iškepti! Bet, kuriom jis taip pat nesigavo - siūlyčiau išbandyti mano varianta wink.gif : tešla tinka kaip ir šito recepto (kadangi aš darau tešlą "iš akies " tai ir nerašysiu tešlos produktų kiekių) . Varškės kremą darau taip :
2-3 pokeliai varškės
1 pokelis pudingo (mano mėgstamiausias - vanilinis)
2-3 kiaušiniai
cukraus
razinų

kiaušinių trynius išplaku su cukrumi, sudedu varškę, pudingo miltelius, viską išmaišau. Atskirai išplaku kiaušinių baltymus, ir atsargiai sudedu į varškės masę. Viską atsargiai išmaišau. Kadangi mėgstu razinas, tai dar ir jų pridedu į varškės masę.( Kas dėsite razinas- atsiminkite,- kad razinos ( o taip pat ir kitiem vaisiam tai galioja) nesusmegs į pyrago apačia, jeigu prieš tai jas apvoliosite miltuose.)
Pyraga kepu kaip trupininį,- t.y. didžiąją dalį tešlos sutrupinu į kepimo formą, supilu varškės masę, ir ant viršaus dar šiek tiek užtrupinu tešlos. Iškepusį pyragą apibarstau cukraus pudra. Skanaus wink.gif
Beje, lygiai tokį patį varškės kremą darau kepdama varškės apkepą thumbup.gif
Išbandykit wink.gif

astaba
O man tai labai labai patiko sis varskes pyragas. I darba nusinesiau, tai visi bendradarbiai gyre ir greitai pyrago neliko biggrin.gif
Labai geras skonis thumbup.gif
lile
Jus man kvailai paaiskinkite, kokio dydzio tie pudingo pokeliai turi buti. Pirkti yra ir dideliu ir mazu. Paskaiciau, kad reik 0,5 l pieno, tai pagalvojau, kad vieno didelio pakelio uzteks. Bet kad gavosi ganetinai skystas, net kepant 1,5 val.
šviesa
QUOTE(lile @ 2005 06 01, 14:16)
Jus man kvailai paaiskinkite, kokio dydzio tie pudingo pokeliai turi buti. Pirkti yra ir dideliu ir mazu. Paskaiciau, kad reik 0,5 l pieno, tai pagalvojau, kad vieno didelio pakelio uzteks. Bet kad gavosi ganetinai skystas, net kepant 1,5 val.
*

Reik pilti tik miltukus pudingo i tesla,negaminant pacio pudingo. As dejau Otker pudingo miltukus 2 pakelius, kaip ir parasyta.
lile
Na o tie pakeliai kiek gramu
šviesa
QUOTE(lile @ 2005 06 01, 17:56)
Na o tie pakeliai kiek gramu
*

45g
lile
Šviesa labai aciu
Maja Di
QUOTE(Martyna @ 2004 03 13, 01:23)
Varskes pyragas

Pagrindas:
100 g sviesto
100 g cukraus
1 kiausinis
200 g miltu
1 saukstelis kepimo milteliu.

Įdaras:
800 g liesos varskes
2 kiausiniai
200 g cukraus
3-4 saukstai aliejaus
2 pakeliai pudingo (vanilinio, avietinio ar kt., tik sokoladinis nelabai tinka, bet cia skonio reikalas)
0,5 l pieno.

Pirmiausia pasidarom pagrinda. Istirpinam sviesta, sumaisom su cukrumi, kiausniu, miltais ir kepimo milteliais ir padedame saltai. Tesla turi gautis tokia, kad butu galima islipdyti forma, t.y. nelabai kieta.
Kol tesla sala, pasidarome idara. Istriname kiausinius su cukrumi ir aliejumi, sudedame varske ir gerai ismaisome. Kitame inde sumaisome piena su pudingu ir abi mases gerai sumaisome. Neissigaskite, kad mase gausis gana skysta (mazdaug kaip kefyras).
Pasiimame atsidarancia forma, ja islipdome pagrindo tesla taip, kad krastuose butu apie 2 cm, tam kad neisbegtu idaro mase. Supilame idara ir dedame i 175 laipsniu orkaite. Kepame mazdaug valanda.
Skanaus!  thumbup.gif
*

Tikrai super skanus.Šiandien kepiau ir jau beveik neliko. Ypač skanus viršutinis sluoksnis.Ačiū už receptą birthday.gif
Sunflower
Dabar orkaitėj šitas pyyyyyraaagas.... tongue.gif
Žiūrėsim, kaip gausis....
Na tikiuosi tikiuosi..... nes man labai įtartina ta skysta masė g.gif ....
Parašysiu ir aš kaip man gavos smile.gif

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.