Aš taip ilgai laukiau... man taip sunku judėti ... o jai taip gera mamos pilvelyje ... Paskyrė skatinimo dieną 09.19 9.30 ryto. Atsikėlėm su tatuku 8 ryto, sėdim lovoje ir žiūrim vienas į kitą, suvokiam, kad tai paskutinis rytas kai pabundam tik dviese  Susiruošėm į taip ilgai lauktą žygį  Dar nusifotkinom atminčiai, aš su gigantišku pilvu, o tėtukas šiektiek pasimetęs Siūlau tatukui pėdinti į ligoninę pėstute, sakau gal ir skatinamųjų neprireiks, bet jis išsigando. Sutikau važiuoti autobusu, kad gerai pakratytų  Atvykom į ligoninę šiektiek anksčiau, kavinukėje papusryčiavom. Nuotaika puiki, nejaučiu jokios baimės,o tik džiaugsmą, kad pagaliau TA DIENA ! Lygiai 9.30 stovime su plačiom šypsenom ir didele taše gimdymo skyriaus priimamąjame. Patikrino mane, kaklekis kaip ir paskutines 2 savaites 1 cm  Kamštis irgi prieš dvi savaites pasišalinęs. Ką gi, gavau rubelius persirengimui ir nupėdinome į gimdyklą. Niekas nieko daryti neskubėjo, supavausi sau ramiai supamoje kėdėje, kol tatukas išmėgino gimdymo lovą  Pažiūrėjom tv. širdelė jau šiektiek dreba  bet didelės baimės taip ir nepajutau. Atėjo gydytoja, įdejo man kažka į kaklelį, kas turėjo jį suminkštinti, o tik po 12 valandų turėjo pradėti leisti skatinamuosius vaistus, deja ... Jau po pusvalandžio pajutau skausma, is pradziu kenciau, bet po to pradejo akyse zaliuoti  suleido morfijaus nes dar tik 2 cm ir epidurui anskti. palengvejo, net numigau valandele. po kiek laiko skausmai atsinaujino, tik dar stipresni. keista, bet aparatas saremiu nefiksavo, o kaklelis jau iki 4 cm atsidares. gavau epidura, vel numigau. atejo gydytoja apziurai jau 6 cm  skausmas nemenkas, bet kenciu, neuzilgo turiu gauti dar viena epiduro doze. po pusvalandzio nebegaliu kenteti, rekiu, kad noriu i tualeta. vyras blaskosi, as rekiu, gydytojos salia nera. galiausiai prisisaukem ir o Dieve, jau 10 cm  per pusvalandi is 6 cm i 10cm  skubiai pradure vandenmaisi. gydytoja nesuvoke, kodel aparatas ir toliau nerodo saremiu o as klykiu is skausmo  taip ir stumiau nezinodama kada stumti, savo nuovoka. net ranka pridejus prie pilvo nesujaute saremio. nesiseke man stumti, puoliau i nevilti, rekiau, kad pjautu. taip pusantros valandos. kai buvau visiskoje neviltyje gydytoja pastate veidrodi, kad pamatyciau vaikiuko galvyte ir patikeciau, kad AS GALIU . suveike  dar pora stipriu, net perstipriu stumiu ir ji isleke kaip raketa. ta sekunde jauciausi extazeje. vyras sake nera gyvenime mates tokios palaimos zmogaus veide.nepraejo net pilnu 12 valandu, po kuriu turejo pradeti leisti skatinamuosius, o as pagimdziau ir be ju 09.20.2003 4.22 ryto tevelis laike maziuke rankose, negalejo atsigrozeti, o man atmintyje isliko placiai atmerktos melynos akys ir ryzkiai raudonos lupytes  isnese ja skubiai i inkubatoriu del mano prakeikto diabeto. neleido net pamaitinti pirma karta laike ja ten 24 valandas. kas valanda ime krauja is kulniuko. jau po valandos sedejau salia jos, tokios vienisos didziuliame inkubatoriuje ir verkiau  uz ka tokiai mazytei tiek kanciu  taip norejau zindyti, bet nemokejau, bijojau. taip nejauku tame inkubatoriuje, o ji vargse viena, be mamos  mano palata visai kitame korpuse, tai eidavau kas valanda kas dvi ir verkdavau .. bet galiausiai atveze ja pas mane  nuo tada prasidejo mudvieju draugyste  dievinu ta maza zmogeliuka, kiekviena ryta prabundu issiilgusi, puolu buciuoti putlius zandukus ir kartoti, kad be galo myliu ...
Tai as tavo istorija iki gimdymo skaitysiu ir skaitysiu  Lauksim Gretutes broliuko ar sesytes gimimo istorijos
| QUOTE (baltic*girl @ 2004 03 13, 05:51) | Tai as tavo istorija iki gimdymo skaitysiu ir skaitysiu Lauksim Gretutes broliuko ar sesytes gimimo istorijos |
delfinas
2004 03 13, 07:05
Idomi Tavo istorija. Nemazai skausmo patyrei, bet labai didvyriskai kazkaip, be paverkslenimu. Saunuole.
Taip jaudinanciai ir pazistamai... MAn irgi teko patirti issiskyrima pirma para...del dukrytes sirdeles... tad puikiai tave suprantu, nes jauciausi, lyg ja kas butu is manes isplese... Tik pagimdzius, tai labai baisu... Bet - aciu Dievuliui, viskas gerai, ir augat jus - NUOSTABIAI!!!
Na zinai, apsiasarojau, ypac apie Gretute inkubatoriuje skaitydama. Saunuoles jus
RAMAŠKA
2004 03 13, 11:55
Man graudziausia vieta- kai Gretute inkubatoriuje. Sugryzta prisiminimai kai gime namo Arnas.2 paras vargseli laike atskirta nuo manes ir nueiti tik kelis kart per para pas ji galejau. Kaip skaudejo sirdi tada... Bet gerai, kas gerai baigiasi Maladiec ,Taure, kad taip greit pamirsai visus skausmus ir jau sukasi mintys apie antra vaikeli...
TauRe - musu labai pacios gimdymo istorijos!!!!!! Man irgi gimdyma skatino zele sutepant gimdos kakleli!!! Si procedura buvo atlikta apie 9 h ryte. Visko finale kitos dienos 4 h ryte jau turejau rankose savo nuostabiaja dukryte!!!!! Skirtumas sakyciau, tik tas, kad man saremiai prasidejo apie 6 h, tai as dar galejau ilgiau pailseti. Taciau, kai prasidejo saremiai, tai kaip reikiant!!! Be jokio atokvepio!!! Tad epiduras tikrai pagelbejo... Tai - argi panasumu nera??????
| QUOTE (kauke2 @ 2004 03 13, 20:15) | | TauRe - musu labai pacios gimdymo istorijos!!!!!! Man irgi gimdyma skatino zele sutepant gimdos kakleli!!! Si procedura buvo atlikta apie 9 h ryte. Visko finale kitos dienos 4 h ryte jau turejau rankose savo nuostabiaja dukryte!!!!! Skirtumas sakyciau, tik tas, kad man saremiai prasidejo apie 6 h, tai as dar galejau ilgiau pailseti. Taciau, kai prasidejo saremiai, tai kaip reikiant!!! Be jokio atokvepio!!! Tad epiduras tikrai pagelbejo... Tai - argi panasumu nera?????? |
aha  bet man ne zele, o kazkki ilga, bet susukta siula idejo
Taure... skaiciau skaiciau, atrodo taip gaila taves...kiek turejai iskesti (tiesa pasakius neisivaizduoju ir labai aciu dievui, kas ten per skausmas nepakeliamas  ) o pabaigoj apsizliumbiau...vis tie hormonai...
Na va,kaip Tauryte norejo greiciau ateit i si pasauli, net mamai teko iskentet nemazai.Kadangi daug jau laiko praejo,po sio ivykio,mazoji jau didele (xixixi),tai mamyte net skausmus pamirso is laimes
aciu mergytes
Ech...  nuzliumbiau ir as posma.... Ypac kai skaiciau apie judvieju issiskyrima.... Man labai artima Gretute ir tu TauRe,.... nes diena dienon gale ejo tas mudvieju nestumas  O jau puse metu kaip auga kleckiukai.... Saunuole,kad aprasei...
zuikelee
2004 03 14, 20:15
uch ta ta makalaika  malonu prisimint tokias akimirkas
ech ir man asarele nuredejo..suprantu tave TauRe, as su saviskiu irgi buvau atskirta viena para  o as taip norejau patirti ta dziaugsma kaip tu patyrei, kai pirma karta pamatei savo auksiuka..man nepavyko, mane operavo.. bet dabar, sakyk, viskas tiesiog nuostabu!?  Motinyste neispasakomas dziaugsmas ir laime!  Augit diduciais ir sveikuciais!
tikrai neisivaizdavau tos meiles stiprumo  ta mazyte, kvepianti mergyte uzvalde mano mintis ir sirdi
Sėdžiu apsiašarojus, net gerklę suspaudė nuo ašarų, pabučiuok nuo manęs Gretutę  . Viskas atminty man taip sukylo, jaučiu reikės ir man parašyt savo gimdymo istoriją.
Taure, Tu tokia nuostabi mama !! Neveltuj Gretute Tave isirinko !
Kiparise
2004 03 20, 02:07
Grazi istorija-tik ant galo susigraudinau-kai Gretute isnese i inkubatoriu  Aukit dideles ir sveikutes!
| QUOTE (Kriaka @ 2004 03 19, 20:09) | Sėdžiu apsiašarojus, net gerklę suspaudė nuo ašarų, pabučiuok nuo manęs Gretutę . Viskas atminty man taip sukylo, jaučiu reikės ir man parašyt savo gimdymo istoriją. |
butinai parasyk
Nu va zliumbu daba atsisedus........ hormonu audros musiet Primine mano gimdymo istorija, tie patys isgyvenimai... Bet va rezultatas tai laaaabai jau saunus  . Jei dabar laukciaus mergaites tikrai noreciau tokios kaip Gretux
Taure, motin, zinok skaiciau skaiciau, o kai paskutinius sakinius perskaiciau ir ... azsizliumbiau - del visko,: del to kad zinau kaip jos laukei, kad zinau, kas tai yra gimdymo skausmas, kad zinau kokia palaima apima isvydus maza SAVO zmogeliuka ir del to, kad zinau kaip tu jos pasiilgsti prabudusi is ryto...
Nuoširdžiausi sveikinimai
Strielka
2004 03 26, 22:50
o ka... negi gaila tokiai martelei
aciu uz grazius zodzius  p.s. ir uz butuka
Manaska
2006 03 07, 21:05
Tik pasijungus skaiciau tavo  zinutes,o dabar pamacius gimdymo istorija,puoliau ja skaityti Saunuole TauRe  ir tavo dukriukas
Vaidavb
2006 03 15, 16:48
Vakar kaip tik ziurejau tavo mergytes nuotraukas  ji labai grazi  Jau broliuko jai reiketu
Manaska
2006 03 15, 17:16
QUOTE(Vaidavb @ 2006 03 15, 18:48) Vakar kaip tik ziurejau tavo mergytes nuotraukas  ji labai grazi  Jau broliuko jai reiketu  Aga ir as taip pagalvojau
sigitac
2006 05 14, 21:37
Labai grazu
Maloniai nustebau pamačius, kad dar kažkas skaito taip seniai rašytą mano istoriją O mintys apie broliuką ar sesutę jau aplanko. Nors nedrąsiai , bet jau galvojam
Elenele Raganele
2006 09 04, 16:23
 su veidrodziu tai geras buvo:)gaila,kad man taip nepasiule:)idomumo delei bent jau:)
GudriLapė
2008 06 15, 18:54
Jetus kaip laikas lekia, sunku patikėti. Makalaika jau ir sesutę mažą "mančkinuką" turi Papildyta:QUOTE(Taurė @ 2006 09 01, 15:11) Maloniai nustebau pamačius, kad dar kažkas skaito taip seniai rašytą mano istoriją O mintys apie broliuką ar sesutę jau aplanko. Nors nedrąsiai , bet jau galvojam  Geeras, rašiau šią žinutę ir net neįtariau, kad jau laukiausi antros lelytės
BrandNewSmile
2009 06 17, 08:18
Taip miela :} Draugyste tarp mamos ir kudikio ypatinga  Speju,kad taip pat grazus vaizdas buvo,kai vyras laike mazyle
EDITUKA2004
2009 06 17, 11:50
aukit
Antra mano mergina gimė labai lengvai ir greitai. Antrą prisimenu visą, nes nepatyriau jokio rimto skausmo. Visą laika praskaičiau žurnalus, o tatukas aplamai vos spėjo atlėkti į palatą, nes stumimo noras užejo vėl labai staigiai ir netikėtai, o jis buvo išsiųstas nupirkti masažo žele  Tai aš dar laukiau 10 minučių kol jis parbėgs atgal  Stūmimą lyginant su pirmu. Pirmas buvo žiaurus pilna ta žodžio prasme. Antras buvo 1 2 ir yra, o aš šypsausi  Jei nebūtų nėštumai tokie sunkūs, gimdyčiau trečią. Tik deja man persunku nešioti lelias, su trečiu gali liūdnai baigtis
Labai graži istorija, tokias istorijas paskaičius nėra baimės net gimdyti. Nes atrodo kad mamos visagalės ir viskas iškenčiama ir nėra ten taip baisu kaip kalbama.  Šaunuolė
QUOTE(Taurė @ 2011 06 05, 07:30) Antra mano mergina gimė labai lengvai ir greitai. Antrą prisimenu visą, nes nepatyriau jokio rimto skausmo. Visą laika praskaičiau žurnalus, o tatukas aplamai vos spėjo atlėkti į palatą, nes stumimo noras užejo vėl labai staigiai ir netikėtai, o jis buvo išsiųstas nupirkti masažo žele  Tai aš dar laukiau 10 minučių kol jis parbėgs atgal  Stūmimą lyginant su pirmu. Pirmas buvo žiaurus pilna ta žodžio prasme. Antras buvo 1 2 ir yra, o aš šypsausi  Jei nebūtų nėštumai tokie sunkūs, gimdyčiau trečią. Tik deja man persunku nešioti lelias, su trečiu gali liūdnai baigtis  Nu kaip smagu, kad antras gimdymas buvo toks lengvas
*Amberr*
2011 06 05, 20:10
alyvmedis
2011 06 12, 14:19
Sauni gimdymo istorija
|
|