ryt parsivesiu 5 kg melyniu... ka daryti su juom? kokius receptus zinot?? kokias uogienes darot???
kazkiek gali susisaldyt.Ziema po to skanu i jogurta,i arbatas.
Tik jau nevirk jokių marmalų, o valgykit šviežias! Šaldytos, beje, man irgi neskanios. Labai skanu 'šaltanosiai' - virtinukai su mėlynėmis, mmmm, net seilės susikaupė... Arba paprasčiausiai - nusiperki daug tikro plombyro ledų ir gausiai apiberi mėlynėmis. Labai skanu.
As irgi jas suvalgyciau sviezias. Na galima sutrint ir susaldyt, bus ziemai saltanosiam melyniu. Truputi zirniukais saldyt. Tik jokiu budu nevirt ir negadint vitaminu. Labai noriu melyniu...
Vat, radau delfi.lt
Keksiukai su mėlynėmis Gaminimo laikas: 40 min. Keksiuke: apie 260 kcal (12 keksiukų) 200 g miltų, 60 g smulkių avižinių dribsnių, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, 0,5 šaukštelio maistinės sodos, stiklinė šviežių mėlynių, 2 kiaušiniai, 180 g cukraus, 150 g minkšto sviesto, pakelis vanilinio cukraus, 300 g grietinės. 1. Miltus persijojame į dubenį ir sumaišome su avižiniais dribsniais, kepimo milteliais ir maistine soda. 2. Mėlynes suverčiame į kiaurasamtį ir paliekame nudžiūti. 3. Dideliame dubenyje išplakame kiaušinius. Suberiame cukrų, vanilinį cukrų, sudedame sviestą, grietinę ir gerai išmaišome. Suberiame miltų mišinį ir vėl išmaišome. Paskiausiai į tešlą sudedame mėlynes ir sumaišome. 4. Tešlą sudedame į popierines keksiukų formeles. Jas sudedame į skardą. 5. Kepame 180( C karštumo orkaitėje 20-25 minutes. 6. Iškepusius keksiukus 5 minutes vėsiname formelėse. Paskui išimame ir sudedame į lėkštę. Tiekiame šiltus
dEKUI MERGAITES... AS SUSISALDYSIU KELETA KG ZIRNIUKAIS ZIEMAI ,NORS PAS MUS VISUS METUS JU YRA PIRKTI GAN PRIEINAMOM KAINOM, TACIAU DIDZIAJA DALI SUTASYSIU PER PASTARASIAS DIENAS...
SKAICIAU , KAD MELYNES YRA PATYS GERIAUSI ANTIOKSIDANTAI IR PUIKIAUSIAI VALO SLAUKUS IS ORGANIZMO...
Nu a6 irgi bent dalį uogų užšaldyčiau, tikrai nevirčiau uogienių
QUOTE(Shalimar @ 2005 07 22, 14:09) Vat, radau delfi.lt Keksiukai su mėlynėmis Gaminimo laikas: 40 min. Keksiuke: apie 260 kcal (12 keksiukų) 200 g miltų, 60 g smulkių avižinių dribsnių, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, 0,5 šaukštelio maistinės sodos, stiklinė šviežių mėlynių, 2 kiaušiniai, 180 g cukraus, 150 g minkšto sviesto, pakelis vanilinio cukraus, 300 g grietinės. 1. Miltus persijojame į dubenį ir sumaišome su avižiniais dribsniais, kepimo milteliais ir maistine soda. 2. Mėlynes suverčiame į kiaurasamtį ir paliekame nudžiūti. 3. Dideliame dubenyje išplakame kiaušinius. Suberiame cukrų, vanilinį cukrų, sudedame sviestą, grietinę ir gerai išmaišome. Suberiame miltų mišinį ir vėl išmaišome. Paskiausiai į tešlą sudedame mėlynes ir sumaišome. 4. Tešlą sudedame į popierines keksiukų formeles. Jas sudedame į skardą. 5. Kepame 180( C karštumo orkaitėje 20-25 minutes. 6. Iškepusius keksiukus 5 minutes vėsiname formelėse. Paskui išimame ir sudedame į lėkštę. Tiekiame šiltus labai neblogas receptas,reiks pabandyti nes mėlynių iš kaimo privežė
Tortas su miško uogų kremu
Tešlai: 125 g sviesto arba margarino, 75 g cukraus, 1 valg. š. nutarkuotos citrinos žievelės, 1 pak. vanilinio cukraus, 4 kiaušinių, žiupsnelio druskos, 1/2 stiklinės pieno, 150 g miltų, 1/2 pak, kepimo miltelių, riebalų ir 2-3 valg. š. džiuvėsių formai. Uogų kremui: 200 g miško uogų (mėlynių, aviečių, gervuogių), 200 g grietinės, 4 arb. š. želatinos, 1/2 stiklinės vyšnių sulčių, 1/2 valg. š. vyšnių likerio, 1 pak. vanilinio cukraus pagal skonį, melisos šakelės (papuošimui). Kambario temperatūros riebalus su cukrumi, citrinos žievele bei vaniliniu cukrumi išsukti iki vientisos masės. Sukant toliau, po vieną mušti kiaušinius, suberti druską ir supilti pieną. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais persijoti ir įmaišyti į išsuktą masę. 26 cm skersmens tortinę ištepti riebalais, pabarstyti maltais džiuvėsiais, supilti tešlą, išlyginti paviršių. Kepti 20-25 min. 180C orkaitėje. Iškepusį biskvitą išimti iš formos ir padėti ant grotelių, kad atauštų. Želatiną 20 min. brinkinti šaltame vandenyje. Uogas suberti į dubenį, sukrėsti ant jų iki standumo išplaktą grietinę, supilti likerį ir gerai išmaišyti. Nusunktą želatiną supilti į pakaitintas vyšnių sultis ir nuolat maišant ištirpinti. Kai vyšnių sultys atšals ir pradės stingti, sumaišyti su uogų mase. Pagardinti pagal skonį cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tolygiai užtepti ant ataušusio biskvito. Tortą atšaldyti.
o gal koki pyraga zinot is melyniu
mes taip pat su mama turėjom tokį vargą, tai labai daug suvalgėm šviežių, o likusias užsišaldėm
Ant mėlynių uogų užpyliau cukraus, truputį sumaišiau ir ant ugnies, žiūrėjau, kad nepradėtų svilti kol tirpsta (labai skubėjau, nenorėjau laukti kol pačios sutirps nuo cukraus), kai užvirė - išjungiau dujinę 10 min., vėl kaitinu kol užverda, išjungiu 10 min., ir vėl užvirinu- nugraibai, jei yra, puteles, ir pilstau į paruoštus stiklainėlius. na, čia tai uogienė, šeimyna labai mėgsta, šaldiklio neturiu, mus vaišino atšaldytom uogom, man negardu. mėlynių uogienės arbata mane vaikystėj vaišindavo mano močiutė, nuostabus kvapas bei skonis.
Šiemet į visas verdamas uogienes dedu vanilinio cukraus QUOTE(irmulia @ 2009 07 29, 16:19) Atrodo super ir kaip tik tai, ko ieškojau
Faina man Tavo problema.. aš nešaldyčiau.. šaldytos mėlynės visai nepanašios į šviežias... aš sutrinčiau su cukrumi, tačiau reikia tokias šviežias laikyti tik šaldytuve, kitaip gali surūgti.
Visai gerai, kad išvirei uogienę.
Virtinukai su mėlynėm
na vat ir as turiu daug melyniu suku galva ka paruosti is ju. noreciau dali melyniu pasilikti ziemai, sventem. esu girdejus kad galima jas uzkoncervuoti tik uzpylus cukrum ir i stiklainiukus. gal kas nors zinot kaip tiksliai reikai uzkoncervuoti kad nereiktu virti?
Geros bedos - 5 kg melyniu
As tai dali uzsisaldyciau sveiku (labai gerai i keksiukus ibert ziema), dali saldyciau trintu su cukrum, kiek imanoma daugiau stenciausi suvalgyti (sveika akims, ir sako organizmas irgi sukaupia vitaminu doze ziemai), na ir jei liktu kokiems uogu ir ledu desertams ar pyragui sunaudociau Papildyta: QUOTE(emiliuxas @ 2010 08 06, 10:51) noreciau dali melyniu pasilikti ziemai, sventem. esu girdejus kad galima jas uzkoncervuoti tik uzpylus cukrum ir i stiklainiukus. gal kas nors zinot kaip tiksliai reikai uzkoncervuoti kad nereiktu virti? O kam konservuot jei nereikia uogienes? As tiesiog nuplautas ir jau sausas suberiu i indeli ir i kamera. Uzsala sveikos uogytes, i pyraga ar keksiukus oj noreciau ir as tokios bedos... visos cia pries saldyma, bet as manau, jau geriau saldyt, nei uogiene virt. |