QUOTE(dowiliuke @ 2009 01 11, 20:52)
Grupiokas Milvydas,na man tai labai gražu
Draugai norėjo sudurti dukrytei vardą iš Justas+Jovita=Jusvita,bet taip kažkaip ir neuždėjo to vardo
Aš tai nieko blogo negalvoju apie sudurtinius vardus, jei jie gražiai ir daugmaž logiškai skamba bei nesunku ištarti.
Pvz.: pažįstu žmogų, kuriam toks vardas duotas. Tėvai buvo Edmundas ir Rima, bendras vardas Edrimas. Man visai gražu ir išsiskiria. Kiek žinau dabar tokių vardų yra daugiau, bet tada jis buvo pirmas
Jo mano sūnūs galėjo būti Aldevitas ir Vitaldas
o man labai grazu, pazinojau mergyte kurios vardas Tyja (nezinau kaip rasosi) mama rusu tautybes o vardas reiskia rusiskai tu ir as, man labai ispudi padare, labai jautriai nuskambejo, jei tik tevai tiki to vardo reiksme ir jis nera kazkoks nesamoningas as uz, is musu su vyru vardu anei kaip nieks nesigautu, gal ir neeksperementuosim nekada
As pati irgi buvau sugalvojus,kad musu pirmagyme reiktu pavadint Rida,kadangi vyras RIcardas,as-DAna-tik kad vyrui tas vardas nepatiko tai ir nepavidinom.
Kad ir kaip dėjau mūsų vardus, bet visaip kvailai skambėjo...
Nusipirkau naują darbo knygą ir vasario 4 Arvilės vardadienis
jei gražiai susiklijuoja sudurtiniai vardai,visai gera idėja
vieną sudurtinį vardelį žinau,iš Laimio ir Vitos - Vilantė QUOTE(muminukas @ 2009 01 15, 13:12) Ane? Va tai tau Papildyta: Va, radau: Arvila, Arvilė (02.04, 07.13), Arvilas (07.13) lietuvių: ar- (ar taip pat, irgi) + vil- (viltis)
Zinau ir as viena sudurtini varda: Deimante + Raimundas = Deira
QUOTE(qwee @ 2009 01 17, 12:55) nematau cia nei laimio nei vitos vita -vi,ir laimis-la ,iš po dvi pirmąsias raides,ir kad būtų panašu į žmogišką,o ne šunišką vardą,dar pagražintas VILAntė QUOTE(laukianti_stebuklo:) @ 2009 01 19, 13:17) Bus Andžleonas (Andželeonė arba Andželeona), Napolinas (Napolina), Leonandžis arba Leonandžas (Leonandžė) ir vienas, kad būtų įdomiau, dvigubu vardu - Napis Andžis ačiū ------------- jei rimtai, tai įžiūriu vienintelį man priimtiną vaikų vardų darymo iš tėvų vardų variantą - kai tėvų vardai yra lietuviški. na, koks Vytautas ir Mingailė, tai, sakykime, vaikas Tautgailė ar Vygailė, ar Mintautas. galbūt įmanoma ir šių dienų variantas: Giedrius ir Danguolė, išeina, pvz., Giedruolė. bet tokiu atveju tai tiesiog yra normali lietuviškų vardų daryba
is mano ir vyro vardu visai grazūs vardeliai iseina: Vilgintas ir Gintvilė
QUOTE(muminukas @ 2009 01 19, 16:49) jei rimtai, tai įžiūriu vienintelį man priimtiną vaikų vardų darymo iš tėvų vardų variantą - kai tėvų vardai yra lietuviški. na, koks Vytautas ir Mingailė, tai, sakykime, vaikas Tautgailė ar Vygailė, ar Mintautas. galbūt įmanoma ir šių dienų variantas: Giedrius ir Danguolė, išeina, pvz., Giedruolė. bet tokiu atveju tai tiesiog yra normali lietuviškų vardų daryba Jei vardas turi prasmę, gal ir nėra blogai toks sudūrimas. Na, juk dauguma tikrųjų lietuviškų dvikamienų vardų ir sudaryti savotišku reikšmių jungimo principu. Vardas PRIVALO turėti reikšmę
aš už, kai vaikas turi SAVO varda, o ne trcio ir mamos darini
jei sudurus tevu vardus gaunasi grazus vardziukas,tai as nieko pries
QUOTE(pupele99 @ 2009 01 20, 11:09) o cia nuo manes klausimukas,kaip jums vardas Girius? man tai gal ir grazus,bet labiau tinka berniukui is kokios pasakos... taip mano drauge nori vaika pavadinti,tai bandau atkalbet ja man Girius visai patinka, tiesiog pažįstu suaugusį žmogų tokiu vardu, gyvenimu ir vardu nesiskundžia
na jo,kai pazisti zmogu kazkokiu vardu,man tada vardas igauna prasme.. pavyzdziui,kiek pazistu Karolinu,visos baisiai nemalonios asmenybes,todel savo vaiko nevadinciau tokiu vardu... neisizeiskite tik,jei kas turite toki varda ,cia tiesiog mano kely tokios pasitaike gal
QUOTE(pupele99 @ 2009 01 20, 11:09) jei sudurus tevu vardus gaunasi grazus vardziukas,tai as nieko pries na tikrai Giriu isivaizduoju miško senuką su barzda ir lazda
tevai mano Gediminas ir Dalia, gerai kad be fantazijos buvo - o juk galejau but uzregistruota kaip Gėda
QUOTE(muminukas @ 2009 01 06, 06:40) Va ir man tokia mintis kilo QUOTE(madaja @ 2009 01 07, 16:38) seimoje gime trynukai. Tevas atejo uzregistruoti ir pats isrinko vardus is pasakos ,,trys parsiukai", nes jam pati graziausia pasaka vaikysteje buvo. Tipo Nifnifas, Nafnafas ir Nufnufas ? QUOTE(skorpionė @ 2009 01 12, 12:28) Dar variantas - mano teta Maryte, o pusbrolis Martynas. Na ir pan. Ten pvz. butu tetis Aurimas ir dukra Audra. Labai patiko tokia ideja.
didziausia nesamone sie dariniai
QUOTE(pupele99 @ 2009 01 20, 12:18) na jo,kai pazisti zmogu kazkokiu vardu,man tada vardas igauna prasme.. pavyzdziui,kiek pazistu Karolinu,visos baisiai nemalonios asmenybes,todel savo vaiko nevadinciau tokiu vardu... neisizeiskite tik,jei kas turite toki varda ,cia tiesiog mano kely tokios pasitaike gal man irgi tas pats su Karolinom Papildyta: QUOTE(pupele99 @ 2009 01 20, 12:09) jei sudurus tevu vardus gaunasi grazus vardziukas,tai as nieko pries Girius grazus lietuviskas vardas
As pazistu mergina Alnija, jos vardas sudarytas is tevu vardu- Alfonsas ir Nijole. Is pradziu sis vardas man skambejo kiek keistai, bet dabar jau pripratau.
QUOTE(Chippie @ 2009 03 15, 00:50) didziausia nesamone sie dariniai Aš pritarčiau šiai nuomonei...
Skaitydama sia tema pabandziau is savo ir vyro vardu sudeti vardeli savo antrajam vaikui, kurio dabar kaip tik laukiames. Tai stai, pasidalinsiu rezultatais:
Vladita Vlarita Ritavla Net firmos taip nevadinciau
na pabandziau ir as sudeti savo dukrai varda
Pazystu mergaite vardu Gražvile,tetis GRAŽvidas-mama VILĖ ir gavosi Gražvilė
Mindaugas + Egle= Migle
QUOTE(gutte86 @ 2009 03 15, 15:35) Labai O kuo blogi vardai: Rimvydas, Vidmantas, Kristijonas? Galima sakyti, kad irgi kažkada juos kažkas sudūrė. Gal ir ne abu tėvai savo, bet vardai sudurtiniai. Man labai gražu QUOTE(dowiliuke @ 2009 01 05, 20:02) Auginam beveik pustrečių dukrytę. Teko ilgai pasukt galvą, kol išrinkom vardelį. Kai laukiaus, buvau "užsiciklinus" ties Emos vardu, bet MB nelabai patiko. Kai gimė pupa, mano mama sugalvojo ARVILĖS vardelį, kuris susideda iš mūsų su vyru vardų (ARūnas + doVILĖ). Mums labai patiko O kaip jums? Kai gimiau aš ir kai mane pavadino Dovile, tėvai sugalvojo JOVILĖS (JOnas + VILĖ) vardą, bet aišku jau buvo per vėlu Gal dar yra tokių vardų istorijų? Būtų tikrai smagu išgirsti, o gal kam bus ir naudinga Dauguma tokiu vardu buna visiskas absurdas ir man nepriimtini. Kaip jaustis vaikui su vardu Ritvaldas arba Smiltandrė
Jeigu gaunasi grazus derinys kodel gi nepavadinus. Bet kartais tokia pieva iseina.Draugai turi mergaite Lika.Man sis vardas tiktu labiau suniui nei vaikui.
|