Tai nukeliavau šiandien į "Senukus" ir galva apsisuko...
Kokį Jūs turite namuose? Kaip dėjote? Laminatas su "Click" sistema ar klijuojamas?
Pasimečiau visiškai
Ačiū iš anksto
Galų gale susitaupėm grindims
Tai nukeliavau šiandien į "Senukus" ir galva apsisuko... Kokį Jūs turite namuose? Kaip dėjote? Laminatas su "Click" sistema ar klijuojamas? Pasimečiau visiškai Ačiū iš anksto QUOTE(zujkiz @ 2005 07 21, 17:20) Galų gale susitaupėm grindims Tai nukeliavau šiandien į "Senukus" ir galva apsisuko... Kokį Jūs turite namuose? Kaip dėjote? Laminatas su "Click" sistema ar klijuojamas? Pasimečiau visiškai Ačiū iš anksto Svarbiausia - gera kokybė.Nes "pigią mėsą šunys ėda".Klikinti žymiai patogiau, ypač jei nuomojame bute gyveni ir kada nors išimti reikėtų, tačiau esant blogai kokybei tie kanteliai apsilaužo.Be to, turi būti tobulai lygu apačioje, esant mažiausiam nelygumui ta vieta vaikštant išluš per kantelį.Jei apačioje kas gyvena, turi būti gera garso izoliacija, nes pas kaimynus girdisi kaip su plaktuku, kai vaikštai.Dabar gaminamas laminatas, kur tas skuoksnis jau priklijuotas - čia kokybės skirtumo nesama, kaip kišenė leidžia, nes brangiau išeina negu atskirai garso izoliaciją tiesiant ir po to paprastą laminatą ant viršaus. Klijuojant nelieka tarpelių - ką išliejus nereikia panikuoti, kad į tarpą sutekės, išburks ir nutrupės - visada spėsi nušluostyt.Tad jei mažų vaikų turi ar ateity numatai turėti, klijuoti būtų geriau, nes jie ir pasisioja ant grindų, ir išlieja ką laiks nuo laiko. Tačiau klijuojant reikia būti labai atsargiam, kad klijų ant lentelės paviršiaus nepatektų, reikia labai greitai labai švariai nuvalyti, nes lieka biaurios dėmės.Surašiau visą litaniją, ką man vyras susakė, nes čia jo specialybė.Jis pats laminato ne draugas, sako, kad geras laminatas pagal kainą mažai nuo parketo skiriasi, bet čia jo nuomonė, ne mano.
Mes susidėjom laminatą visur
dejom laminata, per kelis metus kelis kambarius. tai is patyrimo klijuojamas-3 metai dar neissiziojo, o tas klikintas,,,,,,,,per metus skeciasi jau ten kur prie kompo visi sedim.......nors paskutinis laminatas buvo is brangesniu.......
mano galva geriau grindys o ne sitas popierius-nes ypac lepios grindys-kas nukrinta, tuoj pat luzis QUOTE(skriste @ 2005 07 22, 10:10) Mes susidėjom laminatą visur O kiek tas brangesnis? Kiek jūs mokėjot už ta brangesnį? Katyte mamyte, pritariu, bet kai nėra daug pinigėlių ir laminatas gerai Beje, merginos, 30Lt už kvadratą laminato daug ar mažai?
tikrai nedaug
Reiketu atsizvelgti, kur desit si laminata. Jei miegamas, tai gali but kiek pigesnis, bet jei " sunkaus naudojimo " kambary, tai reikia pirkt atsparu. Jei neklystu stiprumo klase turi but maziausiai 31. (Kuo didesnis skaicius, tuo stipresnis. Mes dejom ofisini, tai jei ir nukrenta kas, nelieka jokios zymes.
Klijuojamas -daug darbo. O kai sudedi klijus ir taip toliau tikrai neiseina pigiau. O klikint galite ir patys. Nereikia labai daug ismanyt, kad sudetumet laminata. Tik nepamirst surisimo.
gal kas esat susidėję fimos Quick step laminatą? Jis yra ne pigus -apie 100 lt už kvadratą aišku yra ir pigesnių, labai mums jį pardavėja išgyrė. Jis yra iš storų lentų ir atrodo gan rimtai. Niekaip negalim apsispręst ar laminata ar parketlentes dėt
QUOTE(Fretka @ 2005 08 06, 17:31) gal kas esat susidėję fimos Quick step laminatą? Jis yra ne pigus -apie 100 lt už kvadratą aišku yra ir pigesnių, labai mums jį pardavėja išgyrė. Jis yra iš storų lentų ir atrodo gan rimtai. Niekaip negalim apsispręst ar laminata ar parketlentes dėt Aš tokiu atveju dėčiau parketlentes. Vistiek natūralu. Nebent jau tas laminatas labai jau kokybiškas QUOTE(Fretka @ 2005 08 06, 17:31) gal kas esat susidėję fimos Quick step laminatą? Jis yra ne pigus -apie 100 lt už kvadratą aišku yra ir pigesnių, labai mums jį pardavėja išgyrė. Jis yra iš storų lentų ir atrodo gan rimtai. Niekaip negalim apsispręst ar laminata ar parketlentes dėt Mes sita jau nusipirkom,tik dar nesusidejom Na siaip tai man labai grazios tos ju grindys-labai naturaliai atrodo. Kai pirma kart pamaciau,tai ir susizavejau O ir garantija toms grindims -20 metu (na aisq,nekondicinems jie tos garantijos neisduoda,alia atsparumas gi ju visviena vienodas,ar kondicines,ar nea Na ir tas ju surakinimas kazkox spec.,patentuotas. Ir antistatiskos tos grindys, na ir tikiuosi,kad cia tiek girdama nepasigailesiu
esam susidėję dviejų rūšių, tik pavadinimų jau neatsimenu. Vienas vaiko kambary pigesnis ir klijuojamas, toks glotniu paviršium, tai man jis nelabai patinka, matosi dulkės ir pan. O štai tas kitas Click tipo, mokėjom apie 40 lt/kv.m tai man patinka. Pakraščiais dar apvadų nesusidėjom, tai matosi, kad jis šiek tiek "vaikšto", bet siūlės per kurias jis sunertas tai laikosi stabiliai. Ir dar mes pirkom jį ne glotniu paviršium, o tokį su lengva faktūra, bangelės medžio lentų imitacija, tai išsirūšiavus dedant paaiškėjo, kad yra įvairūs raštai ir labai gražiai galuose lentas duriant susiveda tie raštai. Žodžiu greitą žvilgsnį užmetus atrodo kaip ąžuolinės lentos būtų sudėtos. Ir dėl to truputuką banguoto paviršiaus trupinukai ar dulkės ne taip matosi
QUOTE(Fretka @ 2005 08 06, 17:31) gal kas esat susidėję fimos Quick step laminatą? Jis yra ne pigus -apie 100 lt už kvadratą aišku yra ir pigesnių, labai mums jį pardavėja išgyrė. Jis yra iš storų lentų ir atrodo gan rimtai. Niekaip negalim apsispręst ar laminata ar parketlentes dėt Jei tik kišenė leidžia geriau jau parketlentes/parketą/medines grindis dėt. Pas mus svetainėj ąžuolo parketlentės, o kitur laminatas - tai kaip diena ir naktis Tiesa, tais brangiais laminatais, kur jau 100 ir daugiau kainuoja nesidomėjau
mes nusipirkome firmos "egger", 60Lt/m2 kainavo, 32 klasė, dar neišklojome, tai negaliu pasakyti kaip ten viskas bus, bet šiaip tai labai gražios, atrodo kaip lentos, spalva antikinio ąžuolo, gražumo tai labai gražios, bet kaip nešiosis tai nežinau ir tie tarpeliai mane gąsdina, kad ten šiukšlių gali prisikaupti
Sveikutės
Nusprendžiau nebesidėti laminato Ačiū visoms už patarimus QUOTE(ievuzyte @ 2005 08 12, 12:53) būtinai išvaškuoti su specialia laminato priemone reikia. Ir gerai būtų buvę dedant sutepti su specialia hermetine priemone... Gaila, ir mes tai sužinojom tik susidėję laminatą
musu meistrai tai ir su click sistema klijuoja- tai pas tevus ir pas senelius nera problemu del tarpeliu ir del siuksliu pribyrejimo i juos.
Nusprendem pas save detis- tai pirksiu min 31 klases, 2 atsparumo ar ko ten... ir ne brangesni nei 25 lt uz kvadrata QUOTE(Onora @ 2005 08 22, 22:21) musu meistrai tai ir su click sistema klijuoja- tai pas tevus ir pas senelius nera problemu del tarpeliu ir del siuksliu pribyrejimo i juos. Nusprendem pas save detis- tai pirksiu min 31 klases, 2 atsparumo ar ko ten... ir ne brangesni nei 25 lt uz kvadrata Na dėl tarpelių tai čia bijom ne dėl tų,kur atsirastų,jei grindys išsiskėstų, o dėl tų,kurie specialiai gaunasi, tiksliau ten ne tarpeliai,o tokie grioveliai susidaro,mat lentų briaunos nusklembtos ir jas sudėjus,gaunasi V formos griovelis.
Kaip išsirinkti laminuotas gindų plokštes ?
Nagrinėdami vartotojų skundus dėl laminuotų grindų plokščių netinkamos kokybės nustatėme, kad vartotojų sudarytose plokščių pirkimopardavimo sutartyse nemažai taisytinų dalykų. Tiekėjas nenurodo prekės norminių dokumentų reikalavimų, pirkimopardavimo sutartyse neaptarti kokybiniai rodikliai, pardavėjas nesuteikia išsamios ir teisingos informacijos apie kokybę, ženklinimo etiketėse nenurodo rūšies, neišduoda kokybę patvirtinančių dokumentų. Vartotojas, nusipirkęs tokią prekę nusivilia, kreipiasi į pardavėją dėl prastos jos kokybės , o problemos neišsprendęs - į Valstybinę ne maisto produktų inspekciją. Pardavėjas vadovaujasi pirkimopardavimo sutartimi, kurioje dažniausia būna aptartas prekės artikulas, matmenys, kaina, pristatymo terminai, o apie kokybę - nė žodžio. Išvada aiški: pirkėjas turi mokytis sudaryti pirkimopardavimo sutartį. Vartotojų teisių gynimo ir Prekybos įstatymai nustato, kad vartotojai turi gauti išsamią informaciją apie perkamą prekę. Suteikti tokią informaciją yra kiekvieno pardavėjo pareiga. Informacija apie prekes bei jų pardavimo sąlygas rinkoje turi būti teisinga, išsami, tiksli ir aiški. Ji privalo būti suteikta, kol vartotojas įsigyja ar naudoja prekę. Visa informacija vartotojui turi būti pateikta raštu valstybine kalba. Prekės turi būti saugios. Jų saugos reikalavimus bei dėl nesaugių prekių naudojimo atsiradusios žalos atlyginimo tvarką nustato Produktų saugos ir kiti įstatymai. Prekė turi būti tinkamos kokybės, t. y. jos savybės neturi būti blogesnės nei yra numatyta prekės pirkimopardavimo sutartyje. Prekės savybės atitinka pirkimopardavimo sutarties sąlygas, jeigu ji atitinka gamintojo nurodytus pateikiamų norminių dokumentų reikalavimus, tinka naudoti tam, kam paprastai tokios rūšies prekės naudojamos, atitinka kokybinius rodiklius, kurių galima tikėtis atsižvelgiant į prekės prigimtį bei gamintojo, jo atstovo ar pardavėjo viešai paskelbtus pareiškimus dėl prekės kokybės. Šie reikalavimai taikomi perkant bet kokią prekę. Perkant laminuotą grindų plokštę, patarčiau atkreipti dėmesį į jos struktūrą. Plokštė yra kokybiška, kai tvirtas, atsparus dėvėjimuisi viršutinis sluoksnis bei nepažeista dekoratyvinė, medieną imituojanti plėvė, impregnuota atsparia ultravioletiniams spinduliams derva. Papildoma danga sustiprina paviršių ir briaunas, padidina viršutinio sluoksnio stiprumą ir atsparumą smūgiams. Apatinė plokštės pusė turėtų būti impregnuota derva, kuri neleidžia prasiskverbti drėgmei ir jos deformuoti. Kokios struktūros yra parduodama plokštė, patartina išsiaiškinti su pardavėju prieš sudarant pirkimo pardavimo sutartį. Perkant plokštę privalu pasitikrinti, ar tiksliai suleistos siūlės ir grioveliai. Tikslus siūlių ir griovelių suleidimas apsaugo plokštę nuo drėgmės ir išbrinkimo. Nėra matomų pažeidimų ir pakitimų nuo baldų ratukų ir kėdžių kojų Tinka šildomoms grindims įrengti Higieniškos, lengvai prižiūrimos Atsparios smūgiams, įsispaudimui Neblunka Plokštė priskiriama E1 emisijos klasei, sunkiai degi Atspari buitinių chemikalų poveikiui Tinka žemo intensyvumo gyvenamosiose patalpose (miegamajame, svečių kambaryje) Tinka vidutinio intensyvumo gyvenamosiose patalpose (svetainėje, valgomajame) Tinka didelio intensyvumo gyvenamosiose patalpose (svetainėje,vaikų kambaryje, prieškambaryje) Tinka mažo intensyvumo visuo-meninėse patalpose ir didelio intensyvumo gyvenamosiose patalpose (svetainėje, viešbučio kambaryje, mažoje įstaigoje) Tinka vidutinio intensyvumo visuomeninėse patalpose Atsparios smilkstančiai cigaretei Perkant plokštę patarčiau atidžiai išstudijuoti čia pateikiamus ženklinimo simbolius. Jei ženklinimo etiketėje nerasite nė vieno iš nurodytų ženklinimo simbolių, turite pagrindo suabejoti parduodamų plokščių kokybe. Kokių savybių plokščių pageidaujate nusipirkti, būtina nurodyti pirkimopardavimo sutartyje. Pirkimopardavimo sutartyje patarčiau nurodyti perkamos plokštės tankį, stiprį lenkiant ir vandens įgėrimą, nes šiuos rodiklius tiekėjas privalo deklaruoti. Taip pat patartina paprašyti plokščių sumontavimo instrukcijos ir laikytis joje nurodytų reikalavimų. Pagrindas, ant kurio klojamos laminuotos grindys, turi būti lygus, švarus, sausas ir tvirtas. Ant pagrindo pirmiausia klojama instrukcijoje nurodyta apsauginė danga nuo triukšmo ir drėgmės. Pirmąją laminuotų plokščių eilę rekomenduojama kloti iš kairės į dešinę, įpjova į sieną. Nuo sienos paliekamas 8 mm tarpas, plokštėms įtvirtinti ir atstumui išlaikyti naudojami pleištai. Klojant plokštės suspaudžiamos specialiais įrankiais, sutvirtinamos pleištais. Pirmosios 2 -3 eilės suklojamos be klijų. Plokščių išilginės ir skersinės viršutinės siūlės ištepamos instrukcijoje nurodytais klijais ir suduriamos taip, kad klijai iškiltų į paviršių. Suklijavus pirmąsias tris eiles, grindys paliekamos 2 valandoms džiūti, po to klijuojamas likęs plotas. Klijų likučiai nuvalomi drėgnu skuduru, sudžiuvę klijai valomi specialiu valikliu. Paskutinės eilės plokštė lygiai dedama ant priešpaskutinės plokštės, pamatuojama, nupjaunama nereikalinga dalis ir, sutepus klijais, klojama. Klojant plokštes, būtinai naudojami suspaudimo įrankiai: diržai, pleištai, pritrauktuvai. Durų staktų apvadai sutrumpinami, o po jais pakišama grindų plokštė, išlaikant 8 mm atstumą nuo sienos. Jei trukdo vamzdžiai, išgręžiamos reikalingo skersmens skylės, plokštės įpjaunamos, susidariusios siūlės suklijuojamos ir suspaudžiamos suspaudimo įrankiais. Paklojus grindis, ant jų negalima vaikščioti 12 val. Vėliau išimami pleištai ir pritvirtinamos grindjuostės. Grindjuostės neturi prispausti plokščių, jas reikia pritvirtinti prie sienos, o ne prie grindų. Kur plokštės sujungiamos su aukštesnėmis grindimis ar susidaro tarpeliai tarp plokštės ir kitos dangos, naudokite aliuminines arba medines užbaigimo bei sujungimo juostas. Saugokite visus dokumentus, susijusius su plokščių ir kitų medžiagų įsigijimu. Vanda Kerulienė Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos Vyriausioji valstybinė inspektorė
gal kas dėjosi "KRONOPOL", Sp.z.o.o., Lenkija įmonės laminatą?
Ar patenkinti kokybe? nusižiūrėjau Senukuose 1 m2 - 37 Lt QUOTE(jolaxus @ 2005 08 11, 07:32) Ir dar mes pirkom jį ne glotniu paviršium, o tokį su lengva faktūra, bangelės medžio lentų imitacija, tai išsirūšiavus dedant paaiškėjo, kad yra įvairūs raštai ir labai gražiai galuose lentas duriant susiveda tie raštai. Žodžiu greitą žvilgsnį užmetus atrodo kaip ąžuolinės lentos būtų sudėtos. Ir dėl to truputuką banguoto paviršiaus trupinukai ar dulkės ne taip matosi Truputi nuraminai, mes ir nusipirkom panašes tik aš iškarto nepastebejou. Jos dar pas mane nesudetos tai net nežinau kaip atrodys ir kaip kokybe. Tai vis pergyvenu kad kaškokios netokios kaip pas visus. Na bet jeigu jus patenkinta, gal bus gerai ir pas mane. QUOTE(jolaxus @ 2005 08 11, 07:32) Pakraščiais dar apvadų nesusidėjom, tai matosi, kad jis šiek tiek "vaikšto", bet siūlės per kurias jis sunertas tai laikosi stabiliai. O del to vaikščiojimo tai taip išeina kad i grindys nieko ikalti negali, jai jos vaikšto. O pas mus kai isidesim grindis iškarto turi atvežti spinta stumdamom durim, ojinai tvirtinasi prie žemes . Tai kaip dabar bus
Man laminatas nepatinka, nes saltas, basom kojom negaliu vaiksciot
QUOTE(studente @ 2005 12 15, 17:00) Nežinau, aš pirmam aukšte gyvenu, sudėjom laminatą ir 2 ar 3mm izoliacinę plėvelę, neprisimenu jau dabar. Bet plėvelė pagrinde eina ne dėl šilumos, o dėl garso. I nieko visai, man tos grindys nėra šaltos
Man tai laminatas labai grazu, graziau net uz naturalias lentas
Bet maniskis grieztai pries laminuotas grindis Jam grindys turi buti tvirtos ir vos ne visam gyvenimui skirtos (vat ir surimavau Tai nusprendem deti naturalaus azuolo parketlentes...
O mums, kai pirkom laminatą, kaip tik sakė, kad lygint grindų nereikia. Ir nelyginom. Jau 2 metus turim tą laminatą, bet jokių tarpų ar bangų neatsirado. Pirkom tą, kur ofisams, sporto salėms tinka (mokėjom 45 Lt/m2), nes turim didelį šunį su dideliais nagais, tad bijojom, kad neapgadintų. Ir valosi lengvai. Išririnkom margą, tai ir smulkios šiukšlės nelabai matosi. Šiaip esu labai patenkinta. Kartais tik nervina, kai kas nors ant grindų nukrenta, tai garsas stiprus buna.
esu naturaliu medziagu salininkas, taigi, mano namuose laminato nera. Pirkdami
laminata, atkreipkite didziausia demesi i atsparumo dilumui klase. Siulau rinktis ne zemesnes, kaip ofisam skirtos, 32, ar 42(dabar jau tiksliai neprisimenu) klases. sekmes! QUOTE(zujkiz @ 2005 07 21, 18:20) Galų gale susitaupėm grindims Tai nukeliavau šiandien į "Senukus" ir galva apsisuko... Kokį Jūs turite namuose? Kaip dėjote? Laminatas su "Click" sistema ar klijuojamas? Pasimečiau visiškai Ačiū iš anksto QUOTE(Albinas @ 2006 01 09, 21:35) Siulau rinktis ne zemesnes, kaip ofisam skirtos, 32, ar 42(dabar jau tiksliai neprisimenu) klases. sekmes! O tai gerai . O kaip kaina. Pavyzdžiui daugiausei yra 31 klases laminato, o kaina ju skyresi nuo 20 iki 45 litu ir daugiau. O buna ir 32 klases pigiau. Tai i ka dabar atkreip demesi. QUOTE(iingri @ 2006 01 10, 04:45) O tai gerai . O kaip kaina. Pavyzdžiui daugiausei yra 31 klases laminato, o kaina ju skyresi nuo 20 iki 45 litu ir daugiau. O buna ir 32 klases pigiau. Tai i ka dabar atkreip demesi. Nepamenu kokios klases, bet atsparus braizymui ir dregmei, uz kvadrata mokejome po 39lt, tai buvo pernai vasara. Na, bet gyveni ir mokaisi, daugiau laminato nedeciau, nesvarbu kokios aukstos kokybes jis bebutu. Vandens lasas nulasa- isdziuva ir deme matosi, kol nepavalai. Meistras atejo roletus kabinti, vaiksciojo tik su kojinemis, jos prakaituotos, tai kur ejo ten pedos lieka, o tas riebalu demes, tik su laminato valikliu is plauni. Tokia mano nuomone. Next time - kai bus namas, bus ir naturalios grindys! Kaina daugmaz panasi, kaip laminato, tik tie lakavimai ir slifavimai daugiau laiko atima ir pinigu!
Na o mes visame bute pakloję laminatą. Greitai bus 5 metai. Laminatas skirtas mažiems ofisams. Labai esu patenkinta ir nenorečiau kitokių grindų, nes: patogu prižiūrėti, patvarios, galiu vaikščioti ir su "kablukais". Vasarą vaikštau basa, malonu kojoms. Žinoma man patiktų ir medinės, kietmedžio lentų grindys, tačiau labai jau brangu...
Mes pirkome laminatą už 50Lt/m2.Jis atsparus dregmei, žalios spalvos, viršus ąžuolo emitacija. atrodo labai gražiai, šiltas, jokių tarpų ir t.t. labai patinka tai, kad vaikas kartais numeta kokį sunkesnį žaislą arba pvz mėsmalę, ir nelieka jokių žymių, kaip pvz ant medinių grindų. Kol vaikas mažas tai yra idealiausias variantas. Vienas dalykas man nepatinka, gal galite kažką patarti. Grindų plovimas - beviltiškas dalykas. nuolat kažkokios dėmes lieka. trinu-trinu ir vistiek idealiai neatrodo. ir vaškavom iškart po to kai sudėjome ir šepetį specialu nupirkau, ir plovimo priemones specialios... kaip pas jus su valymu?
O gal kas esate susidėję Ollo grindis? Buvom pasižiūrėti, tai kokybė pasirodė nebloga iš pirmo žvilgnio. Turiu omeny laminatą, nes ten jie ir natūralaus medžio parketlentėm prekiauja. Aš, aišku, mielu noru susidėčiau medines grindis, bet finansai nelabai paveža, tai teks pasitenkinti laminatu
QUOTE(lovely @ 2006 01 11, 06:14) Nepamenu kokios klases, bet atsparus braizymui ir dregmei, uz kvadrata mokejome po 39lt, tai buvo pernai vasara. Na, bet gyveni ir mokaisi, daugiau laminato nedeciau, nesvarbu kokios aukstos kokybes jis bebutu. Vandens lasas nulasa- isdziuva ir deme matosi, kol nepavalai. Meistras atejo roletus kabinti, vaiksciojo tik su kojinemis, jos prakaituotos, tai kur ejo ten pedos lieka, o tas riebalu demes, tik su laminato valikliu is plauni. Tokia mano nuomone. Next time - kai bus namas, bus ir naturalios grindys! Kaina daugmaz panasi, kaip laminato, tik tie lakavimai ir slifavimai daugiau laiko atima ir pinigu! Pas mus namie kolkas tamsus plastiko- laminatas.... tas kur naudojamas ofisams, ir siaip dideliam judejimui skirtose vietose. Lovely- tu teisi su valymu tai daug vargo...
o mes kai susidejom laminata, vaikam uždraudem važinet su paspirtuku. Kaškaip truputi bijau kad ko nepridarytu, ypač kai paleidžia paspirtuka tai su tom geležinem rankenom gali pridarytu sbitku.
Sveiki!
Norėčiau pasiteirauti, gal kas esate susidėję jūrų žolės imitacijos laminatą, gaminamą vokiečių firmos TARKETT. Pavyzdį galite pamatyti puslapyje : http://www.gerosgrindys.lt/ Kokios nuomonės apie šį laminatą?
Man tai labai grazu, as planuoju deti miegamajam tokias grindis
Sveiki,
Mums irgi dilema del tu grindu. Buta reiks greitu laiku isirengineti, tai irgi labai domimes laminatu. Pas mano tevus laminatas jau kokie 5 ar daugiau metu, jokiu problemu Bet is kitos puse medis - naturalu, mazsiau alergenu. Kiek girdejau tai labai geri atsiliepimai apie OLLO, bet ten kaineles kandziojasi
Norėčiau pasiteirauti, gal kas esate susidėję jūrų žolės imitacijos laminatą, gaminamą vokiečių firmos TARKETT.
Pavyzdį galite pamatyti puslapyje : http://www.gerosgrindys Nu moterytes zinot ka.Ligoninese pvz.Kauno kliniku vaiku skyriuje naujai isklotas taip vadinamas tarketas.Man tai jis eilinis linoliaumas, plius kaina labai nemaza.Tfu QUOTE(vikulija @ 2006 01 23, 11:00) Mes pirkome laminatą už 50Lt/m2.Jis atsparus dregmei, žalios spalvos, viršus ąžuolo emitacija. atrodo labai gražiai, šiltas, jokių tarpų ir t.t. labai patinka tai, kad vaikas kartais numeta kokį sunkesnį žaislą arba pvz mėsmalę, ir nelieka jokių žymių, kaip pvz ant medinių grindų. Kol vaikas mažas tai yra idealiausias variantas. o kur pirkot ir kokios atsparumo klasės?
kažką panašaus nusižiūrėjom: 32 klasė, sendintas ąžuolas
![]() Papildyta: ![]() Papildyta: dar kelios nuotraukėlės ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Papildyta: ![]()
yra iš ko rinktis laminatą čia
Musu bute jau 5 m. sendintas azuolas, 33 klase. Fantastika: jokio nusitrynimo, buvo uzpiltas holas - neisisbangavo. Tik kai pries saule ziuri dulkes labai matosi
QUOTE(#Mia# @ 2006 03 20, 10:09) Musu bute jau 5 m. sendintas azuolas, 33 klase. Fantastika: jokio nusitrynimo, buvo uzpiltas holas - neisisbangavo. Tik kai pries saule ziuri dulkes labai matosi kur pirkai? man taip sendintas ąžuolas patinka
Sveikos,
Mes pirkom naturalu uosio parketa ir tikrai net nebuvo minciu pirkt laminata. laminatas saltas, nusitrina ir visgi nenaturalus medis, o dulkes kiek matosi
Pas mus jau 5 metai sudetas uosio perketas. Labai
eikit girtis į medinių grindų temą
pasirinkusios laminatą turi savų motyvų tokiam pasirinkimui |