Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: " cipciuko receptai "
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Fertility
QUOTE(Masiania* @ 2009 01 07, 22:39)

ačiū 4u.gif vaikui bus 5 metai biggrin.gif o jis laistomas alkoholiu smile.gif

o kaip manot šokoladinis tortas ir mano noras tortą puosti guminukais dera? g.gif bijau, kad mano siurpriizas ištirpo šokolade ir guminukų teks atsisakyti sad.gif
@adrij@
QUOTE(violence @ 2009 01 07, 22:52)
ačiū  4u.gif vaikui bus 5 metai biggrin.gif o jis laistomas alkoholiu smile.gif

o kaip manot šokoladinis tortas ir mano noras tortą puosti guminukais dera? g.gif  bijau, kad mano siurpriizas ištirpo šokolade ir guminukų teks atsisakyti sad.gif
*



Nepilk alkoholio , nebūtina .
Gera idėja thumbup.gif
Tikrai neištirps , juk nebūtina deti ant tik užpilto , palaukite , kal sukietės , tada išdėliokite ka sumanėte smile.gif
@adrij@
" ŠOKOLADINĖ PIRAMIDĖ " TORTAS

Receptas

Biskvitui :

4 kiaisiniai
200 g.cukraus
50 g. miltu
50 g. krakmolo
2 arb. saukšteliai kep.miltelių
40 g. kakavos .

Kremui :

2 pokiukai kremo šokoladinio milteliu ( pusfabrikačio)
400 g. sviesto ( galima saulutę )
500 ml. pieno .

Dubenyje , mikseriu , visu greiciu plakite kiausinius su 4 saukstais karsto vandens , kol mase smarkiai suputos ( 1min.)
Suberkite per du kartus cukrų , ir dar plakite 2 min.

Miltus ,kakava , mkrakmola ir kep. miltelius sumaisote . Lečiausiu mikserio greičiu per du kartus viska iplakate i kiausinių masę .

Skarda isklojate kep . popieriumi ir supilate tešlą ( biskvito skersmuo 40-25 staciakampis ) .
Kepate jau ikaitintoje orkaitėje 200-220 karstyje , apie 12 -15 min.

Iskelusi biskvita is karto isimame is skardos , nulupame popierių , padedate atausti .
Ataususį sypjaustome i keturias dalis , 4 juostos po 25 -10 cm.

Gaminame krema .

I dubenį supulame kremo miltelius ir salta piena , plakame kol sutirstes ( 1 min) , tada sudedame kambariu temperatūros sviestą ir vel plakame ( 1-2 min, ) .
Bandykite kremo daryti iš pusantros normos , jei truks dasidarysite likusį .

Kiekviena juosta aptepame kremu ( negailėkite) , dedame viena ant kito , truputi spustelname , kad neliktų tusciu tarpų .
Dedame i saldytuvą ( kad būtų greiciau , i kamera ).
Pasiimame gerai istengusi staciakampį , dabar atįdziai klausykite .....su ilgu peiliu pjaunate iš virsutinio dešinio kampo istrižai , i apatinį kairijį kampą .....gavosi du trikampiai , dabar jus turesite taip ji sukinėti ir dėlioti , kak susidėtu piramidė ( patarimas , pasidaryti is popieriaus , kvadratinį šablona , ji sulyniuokite , lygtai tai butu pertepti biskvitai , perkirpti i du trikampius , ir iskelus prieš sviesa matysite kaip jis susideda ) , jei nesigaus , aš parodysiu su foto pagalba .

Sudėta piramidę aptepate likusiu kremu ir puošiate pagal savo norą , arba kaip pas mane , tada jums dar reikės tarkuoto šokolado ( burokine tarka ) ir keletos sokoladiniu lapelių .

user posted image

user posted image

SKANAUS .... smile.gif
BRYI
cipciukai,
Nors vengiu tokių temų, mat esu baisi saldumynų gerbėja, mėgėja, net priklausoma nuo šito gardumėlio su juoda kava - tai net dabar svaigsta galva:)
Turiu problemą nes esu linkusi tukti ir saldumynai man eina "į kūną"

Ir koks velnias nešė mane į tą temą......nebegaliu viskas pavergė mane tavo superiniai ,gražūs ir neabejotinai skanūs ,nuodėmės verti skanėstai.
Esi tikrai visokia kokia šaunuolė, prisijungiu prie pagyrų tau kurias išsakė merginos.
Man labai tavo tema priimtina ir ja labai džiaugiuosi, viskas čia aišku, atrodo net kartais pakankamai paprasta.... Matyt kol dar nedariau:)

Šimtalapis jau stovi eilėje, gal net šį savaitgalį imsiuosi:)

O tie suktiniukai, tortukai man irgi tokie na patys tie naujokui:)
DAr noriu PAPRAŠYTI PATARIMO, KOKIUS KREMUS PERKATE ???? JŲ tiek daug, esu pirkusi IKI šokoladinį, ten buvo 3 jo paruošimo variantai ,riebesnis, ne toks riebus ir liesas:)
KOkie Jūsų išbandyti ir rekomenduotini kremukai?

@adrij@

DAr noriu PAPRAŠYTI PATARIMO, KOKIUS KREMUS PERKATE ???? JŲ tiek daug, esu pirkusi IKI šokoladinį, ten buvo 3 jo paruošimo variantai ,riebesnis, ne toks riebus ir liesas:)
KOkie Jūsų išbandyti ir rekomenduotini kremukai?
*

[/quote]
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Labai malonu girdeti , nors ne visi kepinukai yra lengvai pagaminami , keletas yra ir krapstymosi reikalaujancių ax.gif

Na tie kremai visi tikrai kokybiski , tik pardese nera tokio didelio pasirinkimo kaip Urmo bazeje , ten visokių yra doh.gif .....bet populiariausi ( bent man ) grietinėlės , vaniliniai , sokoladiniai , skanus ir kiti , tik va man su romu nelabai patiko kvapas schmoll.gif ....labai stiprus alkohokio kvapas buvo , ....braskinis , riesutinis , konjakinis irgi labai skanus , be to jie lengvai paruosiami , galima rinktis riebuma is 3 variantu , ir tortai su jais puikiai islaiko formą ....man patinka su jais dirbti .....nors vertinu labiau namu darbo rolleyes.gif

Pavyzdžiui i grietinėlės , vaniliny , galima daug ko dadėti : riešutų , džiovintų vaisiu , aguonų , šviežių vaisiu . I sokoladinį dar itarkuoti sokolado drožliu ( gabaliukų ) , dėti tirpia kavą .....na daug ką .
BRYI


Labai malonu girdeti , nors ne visi kepinukai yra lengvai pagaminami , keletas yra ir krapstymosi reikalaujancių ax.gif

Na tie kremai visi tikrai kokybiski , tik pardese nera tokio didelio pasirinkimo kaip Urmo bazeje , ten visokių yra doh.gif .....bet populiariausi ( bent man ) grietinėlės , vaniliniai , sokoladiniai , skanus ir kiti , tik va man su romu nelabai patiko kvapas schmoll.gif ....labai stiprus alkohokio kvapas buvo , ....braskinis , riesutinis , konjakinis irgi labai skanus , be to jie lengvai paruosiami , galima rinktis riebuma is 3 variantu , ir tortai su jais puikiai islaiko formą ....man patinka su jais dirbti .....nors vertinu labiau namu darbo rolleyes.gif

Pavyzdžiui i grietinėlės , vaniliny , galima daug ko dadėti : riešutų , džiovintų vaisiu , aguonų , šviežių vaisiu . I sokoladinį dar itarkuoti sokolado drožliu ( gabaliukų ) , dėti tirpia kavą .....na daug ką .
*

[/quote]

Net neabejoju ,kad tos piramidės nepagaminčiau niekaip:) Mano rankos iš kito galo augusios:)
Kai daraiau malakas po sniegu gavosi šieno kupeta, uždengta brezentu lotuliukas.gif

O aš tiesiog padaryčiau kaip vyniotinį , man pradinukei būtų ir tiek labai gera.
Šiaip pati idėja yra superinė, jaučiu imsiuosi visų kremų iš eilės.


DAr noriu paklausti, yra toks tortas MAXIMOJE AMBASADORIUs, man labai skannus ,gal teko ragauti ir kažką panašaus gal galima namie sukurti.

O dar vienas mėgiamas iš RIMI KArališkas
Irgi man labai skanus:)
Norėčiau pati susimeistrauti:)
witalyli
Cipciuk, norėjau Jūsų paklaust o beze ar išsiplaktų su blenderiu ar būtinai reikia plakt su mikseriu? g.gif
@adrij@
QUOTE(witalyli @ 2009 01 08, 13:10)
Cipciuk, norėjau Jūsų paklaust o beze ar išsiplaktų su blenderiu ar būtinai reikia plakt su mikseriu? g.gif
*



Blenda - jokiu būdu ne schmoll.gif , tik mikseris , kuo galingesnis tuo geriau ( greiciu daugiau , kad būtu ) .

AMBASADORIŲ as valgiau kitos firmos , daugiau as jo nenoriu , kito irgi neragavus schmoll.gif , as visada pati darau ax.gif , perku retai , tik napoleonus .

Reikes pardese atkreipti demesį i Karalisko vidų , as kazkur tai viena receptuka turejau g.gif tokiu pavadinimu .
Shalimar
Uzsimaniau slapio obuoliu pyrago doh.gif Neturiu, o ir nemegstu brukniu... Kuo galima jas pakeisti? Jokiu svieziu uogu dabar nera sad.gif
Ir dar - pyragas atrodo kaip is dvieju sluoksniu, na obuoliai per viduri g.gif O slapias jis nuo zele? 4u.gif
Olesta
clap.gif clap.gif clap.gif clap.gif Jau ką radau-atskirą Cipciuko temą, kaktą lenkiu žemai prie grindų ir nuoširdžiai dėkoju wub.gif wub.gif wub.gif
BRYI
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 08, 14:24)
Blenda - jokiu būdu ne  schmoll.gif , tik mikseris , kuo galingesnis tuo geriau ( greiciu daugiau , kad būtu ) .

AMBASADORIŲ as valgiau kitos firmos , daugiau as jo nenoriu , kito irgi neragavus  schmoll.gif , as visada pati darau  ax.gif , perku retai , tik napoleonus .

Reikes pardese atkreipti demesį i Karalisko vidų , as kazkur tai viena receptuka turejau g.gif tokiu pavadinimu .
*


AČIŪ širdingai:)
auksegi
na cipsiuko šedevrai mane verčia iš koto, kaskart vieni už kitą gražesni... bigsmile.gif Pavarvinu seilę, bet dar nedrįsau kažką išsikept, bet receptus persirašau, būtinai reiks išsikept.

Gal žinote, kur yra nusipirkt konditerinių švirkštų?
Kikaxx
QUOTE(auksegi @ 2009 01 08, 14:42)
na cipsiuko šedevrai mane verčia iš koto, kaskart vieni už kitą gražesni...  bigsmile.gif  Pavarvinu seilę, bet dar nedrįsau kažką išsikept, bet receptus persirašau, būtinai reiks išsikept.

      Gal žinote, kur yra nusipirkt konditerinių švirkštų?
*



as pirkau Kaune Hyper Maximoj konditerini svirksta ax.gif
BRYI
QUOTE(auksegi @ 2009 01 08, 15:42)
na cipsiuko šedevrai mane verčia iš koto, kaskart vieni už kitą gražesni...  bigsmile.gif  Pavarvinu seilę, bet dar nedrįsau kažką išsikept, bet receptus persirašau, būtinai reiks išsikept.

      Gal žinote, kur yra nusipirkt konditerinių švirkštų?
*


Cipsiukas Kaunietė, tai ji kiek skaičiau perka http://www.arevitosiranga.lt/products/JzUEoMG2.jpg

o aš esu mačiusi dideliuose prekybos centruose:)
@adrij@
QUOTE(Shalimar @ 2009 01 08, 14:13)
Uzsimaniau slapio obuoliu pyrago doh.gif Neturiu, o ir nemegstu brukniu... Kuo galima jas pakeisti? Jokiu svieziu uogu dabar nera sad.gif
Ir dar - pyragas atrodo kaip is dvieju sluoksniu, na obuoliai per viduri g.gif O slapias jis nuo zele? 4u.gif
*



Bruknes keisk kuo tik nori , as tada ju po ranka turėjau tai ir padariau su jom , o uogos tiks ir saldytos .

Taip , jis slapias nuo zele , taip buvo recepte nurodyta .

Papildyta:
QUOTE(auksegi @ 2009 01 08, 14:42)
na cipsiuko šedevrai mane verčia iš koto, kaskart vieni už kitą gražesni...  bigsmile.gif  Pavarvinu seilę, bet dar nedrįsau kažką išsikept, bet receptus persirašau, būtinai reiks išsikept.

      Gal žinote, kur yra nusipirkt konditerinių švirkštų?
*



Švirkstas nera patogus daikciukas schmoll.gif , patariu isigyti antgalių ir maiseliu , AREVITOJE , TUPPERWARE .
Masiania*
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 08, 13:24)
Reikes pardese atkreipti demesį i Karalisko vidų ,
*


Jei manes atmintis neapgauna, tai vidus panasus i Juodaji miska ax.gif
@adrij@
QUOTE(Masiania* @ 2009 01 08, 15:41)
Jei manes atmintis neapgauna, tai vidus panasus i Juodaji miska  ax.gif
*



O as radau .....pasirodo pas mane ne KARALIŠKAS , o KUNIGAIKŠČIŲ..... bigsmile.gif ......bet jis man užkliuvo wink.gif wink.gif wink.gif ....ateis ir jo eilė tongue.gif
BRYI
QUOTE(Masiania* @ 2009 01 08, 16:41)
Jei manes atmintis neapgauna, tai vidus panasus i Juodaji miska  ax.gif
*


ne ten pertepimas rudas ir toks kaip kokiasi smulkiai vafliukais, traškučiaia kažkokie yra, o šiaip jis visas šokoladinis:)
O tas Ambasadorius šokoladinis ,karamelisnis ir su graikiniai riešutais, tai man graikiniai yra labai skanūs ir viskas dažniausiai skanu kas su tais riešutukais:)
Masiania*
QUOTE(BRYI @ 2009 01 08, 15:58)
ne ten pertepimas rudas ir toks kaip kokiasi smulkiai vafliukais, traškučiaia kažkokie yra, o šiaip jis visas šokoladinis:)
O tas Ambasadorius šokoladinis ,karamelisnis ir su graikiniai riešutais, tai man graikiniai yra labai skanūs ir viskas dažniausiai skanu kas su tais riešutukais:)
*


Gali buti blush2.gif Labai jau seniai ji valgiau.
Ambasadoriu irgi viena karta kazkada seniai valgiau, tai pasakiskas skonis buvo thumbup.gif , veliau kiek ragaudavau, visai nebe toks jau schmoll.gif
ingauk
nu kokie groziai 4u.gif thumbup.gif wub.gif wub.gif
BRYI
QUOTE(Masiania* @ 2009 01 08, 17:36)
Gali buti blush2.gif  Labai jau seniai ji valgiau.
Ambasadoriu irgi viena karta kazkada seniai valgiau, tai pasakiskas skonis buvo  thumbup.gif , veliau kiek ragaudavau, visai nebe toks jau schmoll.gif
*


MAn tai patiko, pirkau Naujakui iš Maximkos:)
O seniau buvau labai apsišovus, nes keletą kartų vedama skanių prisiminimų nusipirkau tortą, bet supainiojau, vietoje Ambasadoriaus nusipirkau "kitų pareigybių" advokato. O tai nusivyliau,o kai supratau klaidą tai apsidžiuginau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
@adrij@
Tortas " PRINCAS REGENTAS "

Lakšteliams : ( formos skersmuo 28 cm. )

250 g . sviesto ( dėjau 82 p .)
250 g . cukraus
4 kiašiniai
200 g . miltų
50 g . krakmolo
2 arb . šaukšteliai kepimo miltelių
1 palelis vanilino .

Kremui :

3 pakeliai šokolsdinio kremo pusfabrikačio
300 ml. salto pieno
200 g. minkšto sviesto ( dėjau saulutę ).

Papuošimui :

1,5 plytelė balto šokolado "PRINCAS "
6 gabaliukai juodo šokolado "KARŪNA"
5 dideli šaukštai vandens .

Voratinkliui :


4 gabaliukai juodo šokolado
2 did š. vandens .

Dubenyje mediniu šaukštu į 250 g. sviesto palaipsniui įtrinkite ( įsukite ) 250 g. cukraus , vanilę ir kiaušinius .
Miltus , krakmola ir kepimo miltelius sumaišome .
Juos , dedant po šaukštą imaišome i sviestą , ipilame 2 šaukštus pieno ir viską gerai išmaišome .

Reikės iškepti 8 paplotėlius .
Formą išklojeme popieriumi , patepame aliejumi , dedame šaukštu pirma dalį tešlos , islyginame paviršių , kepame jau ikaitusioje orkaitėje 175-200 l. apie 8 10 min .( tešlos storis , kai sviestu užteptas sumuštinis ).
Išimame lakštą kartu su popieriumi , formą vėl klojame popieriumi , ir tepame aliejumi , pilame tašlą ......taip visus 8 lakštelius .
Kai jie atvėsta , galima nuimti popieriu ( bet man ir nuo karštų puikiai nusiėmė ) .

I aukštoką dubenį supilame kremo miltelius , šaltą pieną ir gerai išplakame , tada dedame minkštą sviestą ir vėl gerai išplakame .

Visus lakštelius sutepame kremu ( aš tepiau formoje ) , kad tortas butų lygus ,3 šaukštus pasiliekame papuošimui , dedame šaltai ( pusdieniui ) ( torto viršų taip pat aptepame ) .

Jeigu Jums patiko mano papuošimas prašau juo pasinaudoti :

Baltą ir juodą šokoladus užpilame vandeniu ir ištirpiname ( pastoviai sukant ) karšto ( ne verdančio schmoll.gif ) vandens vonelėje , istačius į ją bliūdelį su sulaužytu šokoladu .
Pilame i centra torto viršaus , peiliu dastumeme iki kraštų , lai nubėga , nubėgusiu aptepame šonus .
Laikome virtuvėje ( i šaldytuva nededame schmoll.gif ) , paskubėdamos išlydome voratinkliui skirtą šokolada , supilame i popierinę tūtelę , nukerpame maža galiuka , ir tuoj pat paišote voratinklį ( tiksliau apskritimus ) , imate pagaliuką ir su juo braukete per linijas viena kryptim , paskui kita kryptim .

Pasiliktą kremą dedate i maišelį su norimu antgaliu , padarote roželes , barstote kuo turite .

---------------------------------------------------------------------------------

Nežinau kaip nupasakoti jo skonį schmoll.gif .....žiūrint -lyg biskvitas , bet tešla tai kitokia .....tortukas ne kasdieninis ," maloniai nuteikia gomurį " lotuliukas.gif .....na jis man prie "poniškų " tortų .....(mažas puodelis kavutės , mažas gabalėlis tortuko ir koja ant kojos ..... ) kitaip nemoku apipasakoti tongue.gif

Tiesa ....nėra labai šlapias , bet galima valgyti neužsigeriant , neriebus ( per viduriuką ) , nepersaldus ..........vertinu 9 balais ( vieną atimu už tai , kad veeeeeeeeeeeeeeelniškai daug darbo su biskvitų kepimu doh.gif ) .

Tai ne tinginiu tortas schmoll.gif SKANAUS biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif [COLOR=purple]

user posted image

user posted image
daividija
Cipciuk!!!!Pagaliau ir as suradau jus su jusu puikia temele!!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Paskutinis tortas is koju verciantis,bet kadangi ne tinginiams,tai liksiu be jo cry.gif
Einu dar paverksiu,jau ir taip siandien nuotaikos nera cray.gif
Masiania*
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 08, 17:51)
Tortas  " PRINCAS  REGENTAS "
*


user posted image Koks tortas
praeiviene
Labai sauni temuke thumbup.gif . Cipsiuk, jau nuo rudens paskaitineju tavo receptukus ir groziuosi tavo kepiniais, bet tik siandien nusprendziau parasyti. Net nesitiki, kad tiek daug ivairiu tortuku galima prikepti ir taip daznai... Kasdien vis po nauja nuotraukele. Saunuole tu musu!!!! Sveikinimai dideliausi 4u.gif . Laukiu kol vaikiukai pasveiks, tada teks pradeti ir man bandyti tavuosius receptukus.
Sikste
Cipciuk, tortas neraliai grazus, o jau skonis ir puikus(turputi paragavau per ekrana blush2.gif ) gelytes atrodo thumbup.gif
@adrij@
QUOTE(daividija @ 2009 01 08, 18:26)
Cipciuk!!!!Pagaliau ir as suradau jus su jusu puikia temele!!!! 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Paskutinis tortas is koju verciantis,bet kadangi ne tinginiams,tai liksiu be jo cry.gif
Einu dar paverksiu,jau ir taip siandien nuotaikos nera cray.gif
*



Sveikutė Daividuk biggrin.gif : .....aš čia .....mane išprievartavo moteros lotuliukas.gif lotuliukas.gif .....sakė " kurk , ir baikta ".....tai dabar didžiulę atsakomybę turiu blush2.gif

Šis tortas tokioms , kurios čia susirinkusios ......visoms forumietėms 4u.gif

( Ta proga dadėsiu dėl naujojo torto .....nelaikykite jo šaldytuve schmoll.gif .......jis toks skanus kambario tmp...... wub.gif wub.gif wub.gif ) kaip pūkelis wub.gif ( kaži , kaip ta viena bala atgal dadėti rolleyes.gif ).


Masiania .....imk gabalėli , kiba man gaila mirksiukas.gif

Praeiviene ....greičiau gydyk savo vaikiukus .....daug jiems sveikatėlės 4u.gif 4u.gif
Laura777
Labas vakaras. 4u.gif

Jau senokai skaitinėju šią temą ir stebiuosi, kaip gražiai jūs visos kepate.
Norėjau paklausti, gal kuri žinote Torto „Naktelė“ receptą. Būčiau labai dėkinga. smile.gif
@adrij@
QUOTE(Laura777 @ 2009 01 08, 19:52)
Labas vakaras. 4u.gif

Jau senokai skaitinėju šią temą ir stebiuosi, kaip gražiai jūs visos kepate.
Norėjau paklausti, gal kuri žinote Torto „Naktelė“ receptą. Būčiau labai dėkinga. smile.gif
*



Nebandei paguglinti ? smile.gif
bravada
cipciukas vis grazesnius tortus mums parodo. Uzkretei mus kepimo manija biggrin.gif aciu cipciuk uz visas atskleistas kepimo paslaptis.
Laura777
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 08, 21:38)
Nebandei paguglinti ? smile.gif
*



Bandžiau, yra vienas, bet ten su sausainiais. Tai ne tas.
Ir dar nerandu Advokato recepto niekur verysad.gif
RiMami
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 08, 17:51)
Tortas  " PRINCAS  REGENTAS "
*



Cipciuk, kaip visada - NUOSTABU wub.gif wub.gif wub.gif Kad skanu - net neabejoju wub.gif

Laura777, o "Naktelė" ar tik nebus kažkas panašaus tik kitokiu pavadinimu kaip tortas Otelas (čia jo gamybos fotkės) arba į tortą "Juodasis princas. Čia labai panašūs receptai - kaip pavadinsi taip nepagadinsi lotuliukas.gif O gal čia dar koks kitas tortas mastau.gif
Masiania*
Man tai Naktele asocijuojasi su pyragu (sokoladinis biskvitas, grietininis kremas) g.gif Ar vel kazka painioju? ax.gif
@adrij@
QUOTE(Laura777 @ 2009 01 08, 20:51)
Bandžiau, yra vienas, bet ten su sausainiais. Tai ne tas.
Ir dar nerandu Advokato recepto niekur verysad.gif
*



Aš radau ....." Naktelę " ....kakaviniai biskvitai pertepti plakta parūgštinta grietinėle " Bijoloje " .....ar toks buvo ??? bigsmile.gif
rugiagele26
Sedziu jau su "isvarvejusiomis" akimis... kokie groziai, kokie tortai, kokie.... wub.gif
daivaP
Cipciuk , tortai vienas už kitą gražesni 4u.gif
Laura777
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 08, 23:30)
Aš radau ....." Naktelę " ....kakaviniai biskvitai pertepti plakta parūgštinta grietinėle " Bijoloje " .....ar toks buvo ??? bigsmile.gif
*



Labas rytas.

Taip, tikrai šitas. Ir jo yra Bijoloje, tik bėda, kad recepto nerandu.
Gal galite pasakyti, kur radote? ax.gif
Neryte
Dekojam cipciukui uz begaline kantrybe mus mokant tokiu grozybiu wub.gif
@adrij@
QUOTE(Laura777 @ 2009 01 09, 07:42)
Labas rytas.

Taip, tikrai šitas. Ir jo yra Bijoloje, tik bėda, kad recepto nerandu.
Gal galite pasakyti, kur radote? ax.gif
*



Per google , BIJOLOS reklama , paciame pirmame puslapi , bet ten recepto nera , tik apraso kas viduje : ...7 kakaviniai biskvitai ( gali issikepti pagal koki nori recepta ) ir jie sutepti isplakta grietinele ( sita irgi gali nasidaryti ) dar ji citrinos sultimis parukstinta ( citrinu pirkti irgi yra ) ,.....jie savo receptu gamybos nesako schmoll.gif
BRYI
Cipsiukai,
na iš kur tiek naujų tortųsmile.gif Naujų idėjųsmile.gif
Kokia tu šaunuolėsmile.gif
O kaip su jų valgymu, kas juos valgo?
Aš dievinu tortą, puodelį juodos kavos ,tokį derinį keisčiau į bet kokį kepsnįsmile.gif
Bet aš tunku labai sparčiai nuo torto, nes negaliu pasitenkinti vienu mažu kąsneliu noriu daug ir visokių.....smile.gif
Noriu Cipsiukai torto si minusinemis kalorijomis:)))) lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
pragiedruliai
QUOTE(BRYI @ 2009 01 08, 16:58)
ne ten pertepimas rudas ir toks kaip kokiasi smulkiai vafliukais, traškučiaia kažkokie yra, o šiaip jis visas šokoladinis:)
O tas Ambasadorius šokoladinis ,karamelisnis ir su graikiniai riešutais, tai man graikiniai yra labai skanūs ir viskas dažniausiai skanu kas su tais riešutukais:)
*



Na, esu ragavusi "Elguvos" "Karališką" - liuks thumbup.gif
O jis susideda iš 4 riebaus kakavinio biskvito sluoksnių, dviejų šokoladinio pertepimo sluoksnio ir vieno tokio ypatingai skanaus pertepimo - šokoladas, migdolinė pasta (ne marcipanas, veikiau nuga..) ir feletės (tokie traškūs dribsniukai). Jei įdomu, į a.ž. galėsiu išsamiau parašyti mirksiukas.gif
Saulėgrąža
Ar ne labai vėluoju su sveikinimais? 4u.gif 4u.gif 4u.gif šaunumėlis,,,,
Jau išbandžiau pora receptų - super, o patarimai dar geresni mirksiukas.gif Linkiu sekmės ir kantrybės (nes pastarosios man pritrūktų, tik ne virtuvėje, o prie kompiuterio, rašant ir dedant nuotraukas). Dideliausias ačiū !
Mupi
Pasom ir mane itraukti i gerbeju gretas ax.gif
@adrij@
QUOTE(Asio @ 2009 01 10, 19:09)
Pasom ir mane itraukti i gerbeju gretas  ax.gif
*



O kur ta panele , kuriai pirde begemotas musa ?? hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif .....as tai toki maciau rolleyes.gif

Su didziausiu malonu priimame , junkis , kepk , dalinkis ispudziais !!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Saulėgrąža
nu aš su klausimu jau.. tongue.gif kai kurie želė tortai mačiau padaryti ant biskvito arba sausainių "biskvito" ir viršus graži forma, kaip suprantu išversta - tai kaip tą padą padaryt, jis gausis viršuj ( na kol forma neišversta) tai kaip galima jį suspaust? g.gif Atleiskit jei kvailas klausimas, nu nesugalvoju aš tongue.gif
@adrij@
QUOTE(Saulėgrąža @ 2009 01 10, 19:36)
nu aš su klausimu jau.. tongue.gif kai kurie želė tortai mačiau padaryti ant biskvito arba sausainių  "biskvito"  ir viršus graži forma, kaip suprantu išversta - tai kaip tą padą padaryt, jis gausis viršuj ( na kol forma neišversta) tai kaip galima jį suspaust? g.gif  Atleiskit jei kvailas klausimas, nu nesugalvoju aš tongue.gif
*



Ka reiskia " suspaust "? g.gif nelabai supratau , gai ji ten " iterpt "?

Tu turbut kalbi apie " Marguti ".....jis daromas isardomoje formoje , ant dugno dedi biskvita ar sausainukus ( iskloji dugna ) , tada pili pagaminta mase , vel ant tos mases dedi biskvita , ir ant jo pili vel mase .....kai sustingsta , su peiliu ( geriau plastmasiniu ) uzkisi prie formos sono ir apipjauni , tada atidarai forma ir isimi , viskas .

Jei darai i ornamentine forma , ji yra neisardoma .....pili viena sluoksni zele , kai ji apstiksta pili kita ir taip kol supili visa .....sustenguse isverti is fomos ( pasildzius karstam valndeni ) , kai zele sluoksniuoji , gali prideti ko tik nori , vaisiu , uogu , gali per viduri ( kol forma pripilta tik puse , ideti biskvita ar sausainiu .....tai labai dideles fontazijos gaminys .....gali supilti visa zele , o ant virsaus uzdeti biskvita , kai isversi jis liks ant torto dugno .
Mupi
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 10, 21:17)
Ka reiskia " suspaust "?  g.gif nelabai supratau , gai ji ten " iterpt "?

Tu turbut kalbi apie " Marguti ".....jis daromas isardomoje formoje , ant dugno dedi biskvita ar sausainukus ( iskloji dugna ) , tada pili pagaminta mase , vel ant tos mases dedi biskvita , ir ant jo pili vel mase .....kai sustingsta , su peiliu ( geriau plastmasiniu ) uzkisi prie formos sono ir apipjauni , tada atidarai forma ir isimi , viskas .

Jei darai i ornamentine forma , ji yra neisardoma .....pili viena sluoksni zele , kai ji apstiksta pili kita ir taip  kol supili visa .....sustenguse isverti is fomos ( pasildzius karstam valndeni ) , kai zele sluoksniuoji , gali prideti ko tik nori , vaisiu , uogu , gali per viduri ( kol forma pripilta tik puse , ideti biskvita ar sausainiu .....tai labai dideles fontazijos gaminys .....gali supilti visa zele , o ant virsaus uzdeti biskvita , kai isversi jis liks ant torto dugno .
*


Na cia tai viskas aisku smartass.gif bet va mane vis kamuoja vienas dalykas, planuoju daryti torta su maskarpone TW zele ziede, ten pagrindas trupinti sausainiais su sveistu, ta zele ziede juos reiketu deti ant virsaus o kaip tada gerai suspausti g.gif dal zinote kokiu gudrybiu mastau.gif
@adrij@
"MARGI PUTESIAI "

Kam pabodo zele , siulau pasidaryti putesiu rolleyes.gif

Vienai spalvai :!!!

300 ml. virinto vandens
5 saukstai cukraus
12 g . zelatinos
1 nubrauktas saukstelis rugsteles
( pagal nora : kvapai , spalvos ).

Padaroma paprasta zele ( i 700ml . stiklainy ), kai ji prades " drebeti " , pajudinus tyvuliuos , mikseriu visu greiciu plakame kal padauges ( iki stiklainio virsaus ) ir suputos . Jei kartais zele per daug sustingtu , ja reikia istirpinti , ir vel laukti , kol " tyvuliuos " .

Pilame i forma , sustangdiname .
Darome kita spalva , pilame , stangdiname .....taip visas kiek turite ( kiek jums reikia i jusu turima forma ). As forma varciau ( palekdavau ), tai luoksniai gavosi kreivi .

Isverciame , palaike karstam vandenyje ( inardiname forma 6 sekundem ).

user posted image

Noriu perspeti , kad zele koncentratas ( rugsties ir cukraus skonis ) turi buti stipresnis nei iprastos zele , plakant jis susvelneja .

SKANAUS mirksiukas.gif
neramuole
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 10, 23:29)
"MARGI PUTESIAI "

Kam pabodo zele , siulau pasidaryti putesiu  rolleyes.gif

Vienai spalvai :!!!

300 ml. virinto vandens
5 saukstai cukraus
1 nubrauktas saukstelis rugsteles
( pagal nora : kvapai , spalvos ).

Padaroma paprasta zele ( i 700ml . stiklainy ), kai ji prades " drebeti " , pajudinus tyvuliuos , mikseriu visu greiciu plakame kal padauges ( iki stiklainio virsaus ) ir suputos . Jei kartais zele per daug sustingtu , ja reikia istirpinti , ir vel laukti , kol " tyvuliuos " .

Pilame i forma , sustangdiname .
Darome kita spalva , pilame , stangdiname .....taip visas kiek turite ( kiek jums reikia i jusu turima forma ). As forma varciau ( palekdavau ), tai luoksniai gavosi kreivi .

Isverciame , palaike karstam vandenyje ( inardiname forma 6 sekundem ).

user posted image

Noriu perspeti , kad zele koncentratas ( rugsties ir cukraus skonis ) turi buti stipresnis nei iprastos zele , plakant jis susvelneja .

SKANAUS  mirksiukas.gif
*




o dieve kaip skaniai atrodo thumbup.gif greiciau pjaukit imu gabaliuka mirksiukas.gif
@adrij@
QUOTE(Asio @ 2009 01 10, 22:21)
Na cia tai viskas aisku  smartass.gif bet va mane vis kamuoja vienas dalykas, planuoju daryti torta su maskarpone TW zele ziede, ten pagrindas trupinti sausainiais su sveistu, ta zele ziede juos reiketu  deti ant virsaus o kaip tada gerai suspausti  g.gif dal zinote kokiu gudrybiu  mastau.gif
*



Aaaaaaaaaaaaa....cia kitas variantas ....daryk kremo sluoksni , ji supilk , ant virsaus - saisainiu sluoksni , bet jis turi buti lygus ar net ciut auksciau formos iskiles ( na 1 mm. ) , tada dedi koki lygu dangtely , ir paslegi ( ant virsaus statai didesni 1 l. ) stiklaini su vandeniu , ar taip koki svori , tie trupinukai tau ir susispaus , kai isversi , jie bus apacioje . SEKMES smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.