Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Auginu nenuoramą
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2
Smilgė
Ta isdykeliu suvedimo ideja - puiki, tik as pagalvoju o kaip mes patys istversim ta ju dukima. As tai tikrai negaliu garantuot kad koks nors kivircas tarp ju nekils , o ar jus patys istversit(as sunkiai)?Kadangi as is Joniskio tai man i visur bus toli vaziuot ir tiks ten kur dauguma.Seksiu jusu susirasinejima.Bandziau kalbint dar viena mama su savo padauza prisijungč bet ji atsake čkad jai ir jos vieno per akis o ka reiks daryt kaip bus visa kruva...
Dilma
O kam mums į tai žiūrėt? Taisyklės tokios, kad vaiką nuo ketverių Euroopoj gali palikti vieną. Tegu duodasi, o mes kokios kavos ax.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Alchemie
Siaip jau tie pasiuteliai kai susitinka, turi ka veikti tai lengvaiu priziuret, nei po viena.
Va artja sventes, jei visa ilga savaitgali nebusit kur isvaziave per gimines butu galima suorganizuoti turbo vaiku angel.gif ir ju dar turbesniu mamyciu susitikima. gathering.gif
Susitikimo dienotvarke: kaip nemazinant degalu sunaudojimo kiekio isgauti mazesni gyvenimo greiti rolleyes.gif
Žiedė
4u.gif tai kada jus organizuojate?? tik musu nepamirskit thumbup.gif Klausykit o jus nemanot jei vaikus suvesim gal jie uzsiims tik savais reikalais ir bus uzmirstas baiku darymas? ka gali zinot?
Alchemie
Tai gal koki sekmadieni susitinkam? Euroopoj Akroplyje?
Kam tinka pakelkite rankas clap.gif
Evavirg
Aš auginu trijų metų dukrytę. Tikras gyvsidabris. Galėčiau pasakoti jos išdaigas iki begalybės. Bandome įvairius auklėjimo būdus, tačiau rezultatas visada panašus.. rolleyes.gif Pastaruoju metu vengiame kartu lankytis viešose vietose dėl neapsakomo vaiko judrumo bei užsispyrimo. Parduotuvėse visų akys krypsta į mus. Turbūt galvoja, kad nemokame auginti vaikų, nes ji eina kur nori, varto prekes ir pan. Drausminimai geruoju ir griežtesni visiškai nepadeda. Iki šiol galvojome, kad dar maža, dar išaugs, bet palyginus kitus tokio amžiaus vaikus akivaizdu - auginame hiperaktyvų vaiką. Labai norečiau susipažinti su šeimomis, auginančiomis panašaus amžiaus 3-4 m. vaikus nenuoramas. Manau, kad galėtume vieni iš kitų pasimokyti, pasitarti.
sandralita
sveikute as du tokius turiu,tiesa vienas ne mano,as aukliauju..bet i kompanija gal tiksiu.mano vaikas gal truputi ramesnis nei taviskis,gal del to kad mes abu su teciu griezti esam.bet prigimtis ta pati.o vat kitas tai ir judrus ir oziukas,o svarbiausia pestukas..raunasi net pries 4-5 metu bernus,nors jam tik 2,5 doh.gif biggrin.gif
Evavirg
Kokio amžiaus tavo ramesnis... rolleyes.gif ?? Ar berniukas, ar mergytė? Manau, kad mes irgi būname griežti. Kartais tokia neviltis užeina... verysad.gif kad verkti norisi...tai tėtį apdraskė, nes rengtis nenorėjo, tai darželyje "gavėnios vakarėlį" sugadino....kartais toks pasiutimas užeina...
#Mia#
Mano jau isaugo biggrin.gif , o taip man gydytoja (kai nusprendziau pas psichiatra vaiku nevesti, nes tik vaistus pasiulys) sake, kad vitaminu B kompleksas labai padedada - mamai, kad maziau nervuotusi thumbup.gif . Isbandziau, tikrai padeda.
sandralita
tai tiesiog reik vit.b pagert?man reiktu,nes kartais imu nervintis.tada geriu tokiu raminanciu is kazkokiu zoleliu pagamintu,bet gal vit.b geriau but?
Evavirg
QUOTE(neramioji @ 2005 07 26, 19:21)
Kaip gerai butu, kad po baseino aprimtu.... sad.gif  Turiu taip pat nenuorama ir neklauzada. Vargstu, bet tuo paciu ir zaviuosi ta jo energija, bet pastoviai reikia galvot, kuo uzimti ji...  doh.gif
As vis tikiuosi, kad isaugs iki mokyklos, bet labai nekontroliuojamas pasidaro prie kitu zmoniu, tuomet pasirodo visam savo grazume. Tai manau daugelis musu vengia po to su vaiku kur nors kviestis. Ir kas blogiausia, kad budamas su mumis lygtai sukalbamas, bet vos tik kazkas ateina, tada doh.gif  doh.gif
Kartais nebezinau ne kaip elgtis ir paciai, ir piktuoju bandau, ir graziuoju ir daro tai kas sauna i galva....
*

Skaitau ir galvoju....ar čia apie mano vaiką ar apie kitą pasakyta...analogiška situacija...ar čia kitų dėmesys taip veikia tikras klaustukas....Jeigu norite...parašykite man....pasitarsime
sandralita
QUOTE(Evavirg @ 2005 12 20, 09:44)
Kokio amžiaus tavo ramesnis... rolleyes.gif ?? Ar berniukas, ar mergytė? Manau, kad mes irgi būname griežti. Kartais tokia neviltis užeina... verysad.gif kad verkti norisi...tai tėtį apdraskė, nes rengtis nenorėjo, tai darželyje "gavėnios vakarėlį" sugadino....kartais toks pasiutimas užeina...
*

mano 3 metu,berniukas.nenusimink,kartais visko buna..juk ir pati ne visada jau tokia ideali esi:tai vyra apstaugi,tai tvarkytis tingi..na ar ne taip? mirksiukas.gif taip ir vaikam,kartais buna blogiukai ir tiek.
Evavirg
QUOTE(sandralita @ 2005 12 20, 17:11)
mano 3 metu,berniukas.nenusimink,kartais visko buna..juk ir pati ne visada jau tokia ideali esi:tai vyra apstaugi,tai tvarkytis tingi..na ar ne taip? mirksiukas.gif taip ir vaikam,kartais buna blogiukai ir tiek.
*

Aš vis bandau nenukabinti nosies.... bigsmile.gif vis tikiuosi, kad dar užaugs... O kolkas...... gun_smilie.gif ir wub.gif ir clap_1.gif ir mad.gif
sandralita
QUOTE(Evavirg @ 2005 12 20, 15:47)
Aš vis bandau nenukabinti nosies.... bigsmile.gif vis tikiuosi, kad dar užaugs... O kolkas...... gun_smilie.gif  ir  wub.gif ir clap_1.gif ir mad.gif
*

IR VISKAS BUS thumbup.gif thumbup.gif
Poli1
Mano vaikas taip pat didelis padauža, sunku su juo susitvarkyti, nebuvo nė vienos dienos, kad nesusimuštumę ar nesusibartumę, tiesiog sugeba išvest iš kantrybės, pailsiu tik kai jis nueina miegot arba aš išeinu į darbą. Tai gerai, kad dar prie svetimų žmonių jis man auksinis, visi galvoja, kad jis labai ramus, tikus, bet tai iki tol kol apsipranta, o po to.... doh.gif Radau keletą būdą kad diena ar vakaras ramiai praeitų: mėgsta labai visur vaikščioti, tada pradeda daug šnekėti, klausinėti ir tuo pačiu manęs klausyti; be proto dievina vandenį, dabar jau nebebijo vienas maudytis vonioj, tik labai dažnai kviečia ateiti pasižiūrėti kokią nesamonę jis yra sugalvojęs; o taip pat mėgsta kad su juo žaistum, nesvarbu ar su mašinėlėm, ra su raidėm, svarbu kad tik būtų įdomiai. Tad pastebėjau, turbūt vaikai būna padūkę todėl, kad jiems trūksta dėmesio, o mums labai trūksta to laiko kad suteikti jiems tą didelį dėmesį, todėl ir tampa su jais sunku susitvarkyti. Tik kaip viską suderinti - ir darbus atlikti ir dėmesį skirti ? g.gif
Alchemie
Taigi merginos, mano vaikas kiek aprimo, darzelyje sake, kad pazanga labai didele padares ir bendravimo ir siaip su vaikais draugavimo, bet uz tai nauju zbitku vis prisigalvoja...
As dabar pradejau gerti zuvies taukus su tom Omega 3 rugstimis, gal pades nervus islaikyti ramesnius..O siaip vaikas dar pas logopeda vedziojamas..irgi kartais vos ne apsiverkiu, kaip jis elgiasi, o kartais graziausiai mokosi. Gerai, akd logopede visada islieka rami..tai bent matau, kad zmogus supranta, koks vaikas yra.
Del tu, kurie ziuri ir galvoja, kad nemokam vaiku auginmti ar aukleti..tiesiog paliekam juos sau galvoti, o jei pakomentuos, galima pasakyti, akd niekas neapsaugotas nuo judriu vaiku, jei jie tokius tures, tegu pasiulo ispresti problemas:) Dazniausiai priekaistai is kokiu senmergiu bobuliu ar issipusciusiu poniu, kurios zalio supratimo neturi apie siuolaikine aktyviaja karta.
Siaip norejau Jums visoms palinketi Naujiems metams, kantrybes, sviesos akyse, supratimo is aplinkiniu ir varikliuku, kad spetumete su savo atazalomis gyventi ir nepavargti. newyear.gif
Kotri
Labukas 4u.gif

As ir prisijungsiu prie jusu ir pasidalinsiu sia tema. ax.gif
Skaitinejau jusu komentarus. Pas mane ta pati problema. verysad.gif Mano bernuzeliui jau virs 5 m. Na judrumas neispasakytas, apie klausyma tai sunku ka ir pasakyti. As su juo ir geruoju ir bloguoju, jis manes tiesiog negirdi. Judrumas, tai as bijau ka nors ir sneketi.
Jis vaikscioti apskritai nebemoka. Sakau nebegiok, o jis sako" as tyliai ant koju pirstu". Siaip is harakterio nepasakyciau, kad jis blogas, na bet kai uzsispiria, tai oi oi kas namuose dedasi: doh.gif doh.gif Bandeme atsisesti visa seima ir pasneketi, bet pasnekame tik tam laikui, nes kazkaip jis turbut viska pamirsta po valandos. Ko labiausiai bijau, tai, kad jis nesusikaupia ne 10 min. Mokykla ant nosies o jis nenurimsta, net kai mes raideles pradedame mokytis. Bijau zinokite as tos mokyklos, manau, kad teks raudonuoti pries aukletoja:) Nenuorama tikru tikriausias:) biggrin.gif
gebene
Mano keturmetis, tai irgi tarsi ant zariju sedetu verysad.gif Kartais nei kantrybe nei nervai nebelaiko. Jis labai mazai valgo, tai taip ir nesuprantu is kur jis ta energija semia mirksiukas.gif Ypac vakarais jam siutas kaip kokiam kaciukui uzeina lotuliukas.gif Kai gime mazyte tai siek tiek sutramdomesnis tapo, matyt is begalines meiles sesei bigsmile.gif As, kaip ir daugelis, atiduodu viska tokiam amziui ir viliuosi kad isaugs, nes siaip jis labai geras, svelnus vaikas smile.gif
Etina
nesutramdau ir aš savo vaikėzo doh.gif blink.gif o ypač su zyzimu nesusitvarkom schmoll.gif blink.gif mušti nesinori, o kai kalbam- neklauso ir vis zyzia, kad kažko nori... o kai neleidi doh.gif unsure.gif
AMELY
Oi draugės, galvojau, kad aš čia viena tokia nelaiminga, o pasirodo ir daugiau yra tokių nežinančių ką daryti... Mano vaikinas 4 metų, judrus ir energingas. Tik viena beda jau kia supyksta visiškia nesivaldo, kalba nesamones, kaip visus nušaus ir pats nusišaus ir išeis iš namų iir panašiai. Nuo tokių jo šnekų piestu plaukai šiaušiasi....nebežinau. Atrodo juk mes nešnekame, bet matyt tai tokia patogi manipuliacijos priemonė, kad į tokius jo žodžius aš negaliu nereaguoti. Tai ir kalbu visaip ir žaidžiame ir maitinau pati iki 2 metų tai va baisu kas laukia ateityje neviltis apima.
Alchemie
Maniskis buvo 2 metu man uzpykes taip pasakes: as nukasiu tau galva blink.gif g.gif doh.gif Nezinau is kur tai pasigavo, bet man buvo labai baisu...pasakiau, kad man labai skaudes ir labai verksiu..tai susimaste ir daugiau tai nesake..manau, kad viso baisumo siu zodziu ir nesuvoke. Dabar tai jei buna konfliktai, as pakeliu balsa, arba pagrasinu, akd supyksiu ir jis puola taikytis, nes abiems kazkaip skaudu pasidaro..apsikabinam, pasibuciuojam ir susitaikom.
kornelijosmama
sveikos visos mamos smile.gif
mano viena pazistama turi vaika, kuriam jau virs 1 metu ir jos vaikas nenustygsta vietoj.jam reikia vis kazka veikti,daryti.ir jis eina miegot velai nakti. Gal kas galit duoti kokiu patarimu, kaip palengvinti mamai vaiko priziurejima.
buciau labai dekinga mirksiukas.gif
Getter
QUOTE(kornelijosmama @ 2006 09 28, 20:59)
sveikos visos mamos  smile.gif
mano viena pazistama turi vaika, kuriam jau virs 1 metu ir jos vaikas nenustygsta vietoj.jam reikia vis kazka veikti,daryti.ir jis eina miegot velai nakti. Gal kas galit duoti kokiu patarimu, kaip palengvinti mamai vaiko priziurejima.
buciau labai dekinga  mirksiukas.gif
*

O tai būtent kokios problemos?
Ar jis turi elgesio problemų? Nekoncentruoja dėmesio? Laksto ir šokinėja visą dieną? Kaip reikalauja dėmesio? Reikia daugiau info žinot norint kažką patart ax.gif
#Mia#
As galiu patarti, ka man gydytoja patare biggrin.gif . Norejo israsyti kazkokiu vaistu, kad tipo ramesnes butu (nes psichologas nelabai pagelbejo, o kai nueinam i poliklinika be eiles visur patenkam - kad nenuverstu pastato, bent taip sesutes juokiasi). As atsisakiau, nes nera taip blogai, juk normalu, kad vaikai duodasi, jiems reikia vis naujos veiklos ir neperilgai. Nu tai gydytoja pasake:
- Jus vitamino B kompleksa isgerkit ir dar magnio - maziau kreipsit demesi tongue.gif .
Tai maziau nervuotis ir keisti zaislus: viena maisa viena savaite, kita sekancia, sudominti puzlem (aisku, reiks kartu delioti, bet vis nebegios aplinkui)...
Ir dar geras budas - baseinas, kai pavargsta pora valandu beveik ramu biggrin.gif
ratna
QUOTE(kornelijosmama @ 2006 09 28, 21:59)
mano viena pazistama turi vaika, kuriam jau virs 1 metu ir jos vaikas nenustygsta vietoj.jam reikia vis kazka veikti,daryti.ir jis eina miegot velai nakti. Gal kas galit duoti kokiu patarimu, kaip palengvinti mamai vaiko priziurejima...

Nugi manasis - irgi toks pats!... tongue.gif Vienerių metų jis jau gana gerai vaikščiojo, tai mes į lauką eidavom be jokių vežimukų ir leisdavom jam "pavargti": 3-4 val. "ant savo kojelių" lauke iki pietų ir tiek pat - popiet; leisdavau jam kabarotis ant visų lipynių (aišku, prilaikydama), čiuožyklų, siausti ir duotis kiek tik nori lotuliukas.gif ... O jei tekdavo trūnyti namie, tai, kad "sienom neliptų" tekdavo irgi visokiausios aktyvios veiklos jam duoti (deja, vienas jis iki šiol nelabai užsiima, tenka mamai dalyvauti): kamuolius, balionus "gainiodavom" po namus, gaudynes žaisdavom, "šokius" darydavom... Tiesa, labai mėgdavo stumdyti po namus visokius sunkius daiktus (kėdes, dėžes, etc.), tuščiais puodais "groti" ir su kreidelėm visur paišyti - aš ir leisdavau ax.gif .... O jei namie vietos daug ir tėveliai neaptingę, tai galima vaikui visokiausių "tunelių", takelių "su kliūtimis" prigaminti - kad galėtų pats ten ropoti, lipinėti ir dūkti biggrin.gif Žinau, kad kai kurie vaikai mielai užsiima visokių pupelių, žirniukų dėliojimais iš vieno indo į kitą, lipdymo tešlos minkymais, knygelių ir žurnalų "skaitymu", popieriaus plėšymu ir pan. (mūsiškiui tas netiko, nebent - pusei minutės lotuliukas.gif )....
Nežinau, ar yra kokios naudos iš šitų mano "prisiminimų", nes su labai aktyviais vaikais tėvams niekada lengva nebūna (nebent, jei vaikų priežiūra atiduodama į senelių ar auklių rankas unsure.gif ). Vistiek vaikui reikia duoti išsikrauti, fiziškai pavargti - nemanau, kad gera mintis - dirbtinai juos "tramdyti" ar slopinti vaistais schmoll.gif ....
victoria
manasis irgi toks, nenustugstantis vietoj. jam reikia lekt begt, zaidimai patinka tik judrus, kamuolio spardymas metymas, nesedi atsisedes kad zaist ka ar piest, pasedi minute, jei ir tiek issedi ir toliau lekia. tai mamai tenka ir sokt, ir fule zaist ir panasiai. bet po namus tegu jis duodas, sveika lakstyt, bet viesoj vietoj tai man tikras vargas doh.gif
aukseklaipeda
http://www.hiperaktyvumas.lietuvoje.info
Jurlin
Auginu 2 sunelius, kuriems jau pirmomis dienomis vos gimus buvo nustatytas HYPERAKTYVUMAS. doh.gif
Nelengva kai 2 tokie namuose, bet ka as galiu pakeisti? jie duodasi, o as sedziu ir ziuriu tv, nes jau nebeisgaliu su jais kartu lakstyt.
laikas nuo laiko ir raminanciu reikia. Gal ne ne visos mamos gyvena taip, kad lygiai nuo metuku, vaikas laipioja per sienines lentynas, spintas, karstosi palangemis, o valgant ir tai judina uzpakali, nes sunku issedeti ramiai. to neina nupasakot.
Sito niekad neisaugsi, tad kantrybes ir pirmyn.
Nusiraminsit, kai vaikai uzaugs, nes tokie daug pasiekia thumbup.gif
aukseklaipeda
Pasiekia ir labai daug, bet ne tada, kai mama laukia, kad jie isaugs. Hiperaktyviam vaikui reikalinga ir hiperaktyvi mama. Jam reikalingas ypatingas auklejimas, tada mama sakys:"as turiu hiperaktyvu sunu". Antraip jis isaugs, bet isaugs ne i ta geraja puse, bet atvirksciai, kai mama sakys:"man geda, as turiu hiperaktyvu sunu". SOS mamos, ka jus galvojat, tokiam vaikui reikalinga strukturuota diena:lavinimas, laikas lakstymui... Jis turi zinoti, kad taisykles yra visiems, kad ju reikia laikytis ir jiems.Ka jus sakysite ir darysite, kai vaikai prades eiti i mokykla? Negalima abejingai ziureti TV, kai jie laksto, patikekit, as pati auginu du hiperaktyvius sunus.
Sunkiausia yra hiperaktyvus paauglys, o iki to jus turite ji lipdyti kaip plastelina, lavinti ir tobulinti, slifuoti, antraip jums bus geda, kad turite hiperaktyvu vaika.
Atogrąža
Aš nežinau, ar maniškis hiperaktyvus ar ne, nes gydytojam apie tai nesiskundžiau ir diagnozės jokios nenustatinėjo irnesakyk.gif bet nuo gimimo jis visiems panašėjo į berniuką su nesibaigiančiom baterijom. lotuliukas.gif Dar nesėdintis visur aplink dairydavosi, sukdavosi persisukdavo, turėjo būti nuolat kalbinamas, nuolat vis kažkas kitkas rodoma. Net ant rankų nešiojamam ar ant kelių pasisodintam per 2-3 min jam mirtinai nusibosdavo viskas, ką aplink mato. Tekdavo neštis į kitą kambrį, kur ,,naujesni" daiktai ir taip ratu, ratu blink.gif . Vežime aišku nesėdėdavo visai, savo kojom kilometrą ne vieną jau iki metų per dieną nueidavom. Aišku, kai pradėjo vaikščioti, o tai įvyko 8 mėn., viską aplink griebdavo. Buvau irgi puolus į neviltį, nes kojos stiprios, o protelis menkas: jei akių lygy tuščia, po kojom nežiūri, puola doh.gif Metukų po namus bėgiojo dar ir su kėde rankose, kad galėtų pasilipti, ten, kur jam reikia. Tai ,,gyvenom" pagal galimybes lauke lotuliukas.gif - ne mažiau 2jų kartų po kelias valandas per dieną, bet kokiu oru. Paskui prie vienos ar kitos progos ne vienas rajono gyventojas pasigyrė, kad mane ir mano vaikiuką seniai iš matymo jau pažįsta lotuliukas.gif Tik aš nė vieno nemačiau, nes akių nuo to vaikiuko nuleist nebuvo įmanoma, per dalį sekundės kaip dūmas dingdavo ar ką nors iškrėsdavo.

Žodžiu, supratot- judėjimo laisvės niekad neribojau. Ir žinot, beveik išaugo. Dabar jam 10m., aišku, judrūs žaidimai - jo mėgiamiausi, bet ir nusėdi, kai reikia, ir mokykloj didelio vargo nėr, tik susikaupti, kai aplink kas nors vyksta lig šiol sunkoka... bet šiaip, vaikas, kaip vaikas - niekas nebesistebi galvų nebekraipo ir prie smilkinio pirštų nebesukinėja lotuliukas.gif
Papildyta:
Beje, turiu draugę, kuri tokius, ar dar ,,geresnius" dvynius dabar nepilnų dviejų metų turi irnesakyk.gif . Gyvena. raminamų nekiša, nebent gal pati geria... hihihi.gif
Alchemie
Merginos, mielai kvieciame prisijungti prie musu diskusijos
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...p;#entry6540661
Cia skyrelis "Klausimas vaiku psichologui" manau, akd jusu rupesciai ir patirtis visoms pades, o ir jums, kad nesate vienos tokios su tokiais judriais vaikais.
Jei

siūlau paskaityti čia (rekomendacijos tėvams ir pedagogams): http://www.kpsc.lt/pat7.html
Limcamca
Jeigu vaikučiai labai judrūs, pagalvokite, gal jie valgo daug saldainių ir pan. maisto. Jau ir taip žinoma, kad saldumynai suaktyvina vaikus. TAčiau dabar, britų mokslininkai nustatė, kad saldumynuose, gėrimuose, ir kt. panašiame maiste yra dirbtinių priedų, kurie vaikus daro ypač judrius, verčia juos elgtis impulsyviai ir trukdo jiems susikaupti doh.gif Tie priedai dažniausiai būna maistiniai dažai.
ŠTAI ČIA STRAIPSNIS apie tai (kas supranta angliškai) 4u.gif
donli
sveikutes,turiu ir as tokia problema....... verysad.gif auginu 8m sunu,mokykloj problemos,namie taspats.judrus nesvietiskai,nebezinom ka daryt verysad.gif gal kas galetu patart.........?
vaižgantė
QUOTE(donli @ 2009 04 03, 21:52)
sveikutes,turiu ir as tokia problema....... verysad.gif auginu 8m sunu,mokykloj problemos,namie taspats.judrus nesvietiskai,nebezinom ka daryt verysad.gif gal kas galetu patart.........?
*

Tai, kas yra mamos viduje, vaike pasireiškia išorėje...Jeigu mama gyvena tarsi voverė rate, jai nevertėtų tikėtis turėti ramų vaiką... Kai mama viduje pasikeičia, nurimsta ir vaikas...
donli
bet kad nepasakyciau kad as esu nerami,o vaikas nenuorama siaubingas..... verysad.gif nieks nepadeda jau:ir graziai kalbam ir piktai ir gudraujam ir aplinkiniai padeda bet tokio nenuoramos nieks nesustabdo......... verysad.gif
Siguldencija
Mamytes jus nesusitvarkot su savo pagimdytais, o as su savaja netiketai taip gyvenime atsiradusia, cia visai ne prie ko mamos uzimtumas ir pan, radau cia kad prie kitu zmoniu pasiutimas uzeina, tai maniskei lygiai taip pat, buna su manim viena duodu ka veikti ka klausia paaiskinu, jei kas negalima irgi ir taip lyg grazu ziureti, bet neduok die dar kas nors bus tada pasidaro ne vaikas, o tikras velnias, nekalbu apie i svecius vaziavima, nes daug kur labai tiesiai pasako ka mano ir mieliau be jos priima. Kiti vaikai nemegsta su ja buti nes ji akiplesa, na kai pas mane ji papuole truputi taisomes ax.gif ne vien gerais norais tai pasiekiu, bet tikrai geriau, jau jeigu jos mociute pripazino, kad as vienintele, kuri turi itakos tam vaikui tai as tikrai ir tokiau ja pratinsiu prie drausmes. Triju metu pana tada nei apsirengdavo nei batu audavosi is tinginio, o pas mane nu graziai paduota ir man kad ir valanda ji gali kuistis, bet apsirengia, kai pasakiau nepatikejo, kad moka blush2.gif nemanau kad mokykloj bus lengva su ja ir nzn kaip ji pamokas ruos nes labai jau issiblaskius ir per ilgai viena veikla neuzsiima, nebent tai butu siutimas lakstymas ir vertimasis per viska. Dar vienas pasiekimas buvo kad mergina pradejo piesti, na neduodavo jai niekas rasymo priemoniu nes ji butinai lauzo ar kramto, bet sugebu priziureti, kada jau duodu ir jei taip elgiasi kuri laika negauna, kita karta tvarkingai piesia, bet po keliu kartu vel uzsimirsta. Nu vargstam mamytes, o ka darysi doh.gif
gigi5
kas cia per nesusitvarkymai, kodel anksciau susitvarkydavo o dabar jau niekas nesusitvarko? doh.gif
Siguldencija
as sutvarkau mygom ja, kitiem gali kiek artais ziauroka pasirodyti tik lotuliukas.gif
Teja 2
Maniau kad čia tik mano merginos tikri velniukai,bet pasirodo kad ir daugiau tokių.Mano didesnė labai užsispyrusi,nesukalbama,tokia zyzlė kad net baisu,jeigu ko nors negauna tai spiegia,klykia visas kaimas skamba.O jeigu aš nepasiduodu jos riksmui,tai tuyomet zyzia nesustodama,iki to kad pradeda skaudėti galvą ir norisi tik verkti,nes nebežinau ką daryti.Nepadeda nei gražiuoju nei piktuoju.Ji neklauso ne tik manęs,bet ir vyro.Patarkit ką daryti,nes jau ir stogas gali nuvažiuoti 000189.gif
Limcamca
Kažkaip pastebėjau, kad labai daug mamų, nesusitvarkymą su vaikais, "nurašo" vaiko judrumui. Aš, nemanau taip. Manau, čia yra auklėjimo spraga ir tiek rolleyes.gif
gigi5
Tai aisku, kad cia auklejimo spraga, ber dar ziurint kiek vaikams metu jei daugaiu nei 6 tai reiskias kad kazko nepadarete kaip jiems buvo 2-3m. na o jei vaikams tiek metu tai laikas paskubeti, nes ant galvos kuo toliau tuo labiau jos..;] siulyciau nekreipti demesio i vaiku spiegimus, paaiskinti, kad jei nesiliaus negaus kokio nors daikto o jeigu ir tai nepadeda tiesiog numauti kelnes ir... fart.gif
braske101
o dive, manai ujuoakis numirsiu.."nukasiu tau galva"??? ko tik tie vaikai nperisneka.. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
*valdonė*
QUOTE(gigi5 @ 2009 05 12, 15:38)
siulyciau nekreipti demesio i vaiku spiegimus, paaiskinti, kad jei nesiliaus negaus kokio nors daikto o jeigu ir tai nepadeda tiesiog numauti kelnes ir... fart.gif
*

doh.gif doh.gif doh.gif
Bekasė
QUOTE(gigi5 @ 2009 05 08, 17:21)
kas cia per nesusitvarkymai, kodel anksciau susitvarkydavo o dabar jau niekas nesusitvarko? doh.gif
*

o is kur istraukei, kad anksciau visi su vaikais susitvarkydavo?
Nezinau kaip reaguociau, jeigu mano vaikai iskrestu kazka panasaus i tai, ka as vaikysteje/paauglysteje kresdavau.

QUOTE(Limcamca @ 2009 05 12, 08:15)
Kažkaip pastebėjau, kad labai daug mamų, nesusitvarkymą su vaikais, "nurašo" vaiko judrumui. Aš, nemanau taip. Manau, čia yra auklėjimo spraga ir tiek  rolleyes.gif
*

daug kas priklauso nuo situacijos.
su dukra tikrai lengviau "susitvarkyti" tapo, kai jinai ismoko isreiksti savo mintis ( turejo vidutini kalbos neissivystyma). O tai budavo pasako kazka, o tu spelioji - jeigu nepataikai vaikas supyksta ir prasideda uzburtas ratas: kuo labiau pyksta, tuo neaiskiau kalba, tuo sunkiau suprasti, kuo sunkiau suprasti, tuo labiau pyksta, nes jos nesupranti.... o dar kai ir demesio demesio sutrikimas prisideda.
Ir auklek cia neauklejus - kai ne tame suo pakastas, tai mazai itakoja.
Man labai idomu, kaip mokytoja su ja mokykloje susitvarkys, nes jau esu maciusi, kas buna su vaiku, kai aukletoja darzelyje nemoka su juo dirbti.
j.vika
MANOJI TAI ISDYKUS, BET KARTAIS EINA SUSITART lotuliukas.gif
rasiuks30
Labukas,
man atrodo, kad visais gyvenimo tarpsniais turetu buti tam tikros taisykles,kuriu privalo laikytis ir tada problemu nebuna.Labai patiko vienos mamytes forume issakyta mintis,PASAKAU KO NEGALIMA,BET TUOJ PASAKAU KA GALES DARYTI,VIENOJ AR KITOJ VIETOJ . smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.