Ta isdykeliu suvedimo ideja - puiki, tik as pagalvoju o kaip mes patys istversim ta ju dukima. As tai tikrai negaliu garantuot kad koks nors kivircas tarp ju nekils , o ar jus patys istversit(as sunkiai)?Kadangi as is Joniskio tai man i visur bus toli vaziuot ir tiks ten kur dauguma.Seksiu jusu susirasinejima.Bandziau kalbint dar viena mama su savo padauza prisijungč bet ji atsake čkad jai ir jos vieno per akis o ka reiks daryt kaip bus visa kruva...
O kam mums į tai žiūrėt? Taisyklės tokios, kad vaiką nuo ketverių Euroopoj gali palikti vieną. Tegu duodasi, o mes kokios kavos
Siaip jau tie pasiuteliai kai susitinka, turi ka veikti tai lengvaiu priziuret, nei po viena.
Va artja sventes, jei visa ilga savaitgali nebusit kur isvaziave per gimines butu galima suorganizuoti turbo vaiku Susitikimo dienotvarke: kaip nemazinant degalu sunaudojimo kiekio isgauti mazesni gyvenimo greiti
Tai gal koki sekmadieni susitinkam? Euroopoj Akroplyje?
Kam tinka pakelkite rankas
Aš auginu trijų metų dukrytę. Tikras gyvsidabris. Galėčiau pasakoti jos išdaigas iki begalybės. Bandome įvairius auklėjimo būdus, tačiau rezultatas visada panašus..
sveikute as du tokius turiu,tiesa vienas ne mano,as aukliauju..bet i kompanija gal tiksiu.mano vaikas gal truputi ramesnis nei taviskis,gal del to kad mes abu su teciu griezti esam.bet prigimtis ta pati.o vat kitas tai ir judrus ir oziukas,o svarbiausia pestukas..raunasi net pries 4-5 metu bernus,nors jam tik 2,5
Kokio amžiaus tavo ramesnis...
Mano jau isaugo
tai tiesiog reik vit.b pagert?man reiktu,nes kartais imu nervintis.tada geriu tokiu raminanciu is kazkokiu zoleliu pagamintu,bet gal vit.b geriau but?
QUOTE(neramioji @ 2005 07 26, 19:21) Kaip gerai butu, kad po baseino aprimtu.... As vis tikiuosi, kad isaugs iki mokyklos, bet labai nekontroliuojamas pasidaro prie kitu zmoniu, tuomet pasirodo visam savo grazume. Tai manau daugelis musu vengia po to su vaiku kur nors kviestis. Ir kas blogiausia, kad budamas su mumis lygtai sukalbamas, bet vos tik kazkas ateina, tada Kartais nebezinau ne kaip elgtis ir paciai, ir piktuoju bandau, ir graziuoju ir daro tai kas sauna i galva.... Skaitau ir galvoju....ar čia apie mano vaiką ar apie kitą pasakyta...analogiška situacija...ar čia kitų dėmesys taip veikia tikras klaustukas....Jeigu norite...parašykite man....pasitarsime QUOTE(Evavirg @ 2005 12 20, 09:44) Kokio amžiaus tavo ramesnis... mano 3 metu,berniukas.nenusimink,kartais visko buna..juk ir pati ne visada jau tokia ideali esi:tai vyra apstaugi,tai tvarkytis tingi..na ar ne taip? QUOTE(sandralita @ 2005 12 20, 17:11) mano 3 metu,berniukas.nenusimink,kartais visko buna..juk ir pati ne visada jau tokia ideali esi:tai vyra apstaugi,tai tvarkytis tingi..na ar ne taip? Aš vis bandau nenukabinti nosies....
Mano vaikas taip pat didelis padauža, sunku su juo susitvarkyti, nebuvo nė vienos dienos, kad nesusimuštumę ar nesusibartumę, tiesiog sugeba išvest iš kantrybės, pailsiu tik kai jis nueina miegot arba aš išeinu į darbą. Tai gerai, kad dar prie svetimų žmonių jis man auksinis, visi galvoja, kad jis labai ramus, tikus, bet tai iki tol kol apsipranta, o po to....
Taigi merginos, mano vaikas kiek aprimo, darzelyje sake, kad pazanga labai didele padares ir bendravimo ir siaip su vaikais draugavimo, bet uz tai nauju zbitku vis prisigalvoja...
As dabar pradejau gerti zuvies taukus su tom Omega 3 rugstimis, gal pades nervus islaikyti ramesnius..O siaip vaikas dar pas logopeda vedziojamas..irgi kartais vos ne apsiverkiu, kaip jis elgiasi, o kartais graziausiai mokosi. Gerai, akd logopede visada islieka rami..tai bent matau, kad zmogus supranta, koks vaikas yra. Del tu, kurie ziuri ir galvoja, kad nemokam vaiku auginmti ar aukleti..tiesiog paliekam juos sau galvoti, o jei pakomentuos, galima pasakyti, akd niekas neapsaugotas nuo judriu vaiku, jei jie tokius tures, tegu pasiulo ispresti problemas:) Dazniausiai priekaistai is kokiu senmergiu bobuliu ar issipusciusiu poniu, kurios zalio supratimo neturi apie siuolaikine aktyviaja karta. Siaip norejau Jums visoms palinketi Naujiems metams, kantrybes, sviesos akyse, supratimo is aplinkiniu ir varikliuku, kad spetumete su savo atazalomis gyventi ir nepavargti.
Labukas
As ir prisijungsiu prie jusu ir pasidalinsiu sia tema. Skaitinejau jusu komentarus. Pas mane ta pati problema. Jis vaikscioti apskritai nebemoka. Sakau nebegiok, o jis sako" as tyliai ant koju pirstu". Siaip is harakterio nepasakyciau, kad jis blogas, na bet kai uzsispiria, tai oi oi kas namuose dedasi:
Mano keturmetis, tai irgi tarsi ant zariju sedetu
nesutramdau ir aš savo vaikėzo
Oi draugės, galvojau, kad aš čia viena tokia nelaiminga, o pasirodo ir daugiau yra tokių nežinančių ką daryti... Mano vaikinas 4 metų, judrus ir energingas. Tik viena beda jau kia supyksta visiškia nesivaldo, kalba nesamones, kaip visus nušaus ir pats nusišaus ir išeis iš namų iir panašiai. Nuo tokių jo šnekų piestu plaukai šiaušiasi....nebežinau. Atrodo juk mes nešnekame, bet matyt tai tokia patogi manipuliacijos priemonė, kad į tokius jo žodžius aš negaliu nereaguoti. Tai ir kalbu visaip ir žaidžiame ir maitinau pati iki 2 metų tai va baisu kas laukia ateityje neviltis apima.
Maniskis buvo 2 metu man uzpykes taip pasakes: as nukasiu tau galva
sveikos visos mamos
mano viena pazistama turi vaika, kuriam jau virs 1 metu ir jos vaikas nenustygsta vietoj.jam reikia vis kazka veikti,daryti.ir jis eina miegot velai nakti. Gal kas galit duoti kokiu patarimu, kaip palengvinti mamai vaiko priziurejima. buciau labai dekinga QUOTE(kornelijosmama @ 2006 09 28, 20:59) sveikos visos mamos mano viena pazistama turi vaika, kuriam jau virs 1 metu ir jos vaikas nenustygsta vietoj.jam reikia vis kazka veikti,daryti.ir jis eina miegot velai nakti. Gal kas galit duoti kokiu patarimu, kaip palengvinti mamai vaiko priziurejima. buciau labai dekinga O tai būtent kokios problemos? Ar jis turi elgesio problemų? Nekoncentruoja dėmesio? Laksto ir šokinėja visą dieną? Kaip reikalauja dėmesio? Reikia daugiau info žinot norint kažką patart
As galiu patarti, ka man gydytoja patare
- Jus vitamino B kompleksa isgerkit ir dar magnio - maziau kreipsit demesi Tai maziau nervuotis ir keisti zaislus: viena maisa viena savaite, kita sekancia, sudominti puzlem (aisku, reiks kartu delioti, bet vis nebegios aplinkui)... Ir dar geras budas - baseinas, kai pavargsta pora valandu beveik ramu QUOTE(kornelijosmama @ 2006 09 28, 21:59) mano viena pazistama turi vaika, kuriam jau virs 1 metu ir jos vaikas nenustygsta vietoj.jam reikia vis kazka veikti,daryti.ir jis eina miegot velai nakti. Gal kas galit duoti kokiu patarimu, kaip palengvinti mamai vaiko priziurejima... Nugi manasis - irgi toks pats!... Nežinau, ar yra kokios naudos iš šitų mano "prisiminimų", nes su labai aktyviais vaikais tėvams niekada lengva nebūna (nebent, jei vaikų priežiūra atiduodama į senelių ar auklių rankas
manasis irgi toks, nenustugstantis vietoj. jam reikia lekt begt, zaidimai patinka tik judrus, kamuolio spardymas metymas, nesedi atsisedes kad zaist ka ar piest, pasedi minute, jei ir tiek issedi ir toliau lekia. tai mamai tenka ir sokt, ir fule zaist ir panasiai. bet po namus tegu jis duodas, sveika lakstyt, bet viesoj vietoj tai man tikras vargas
Auginu 2 sunelius, kuriems jau pirmomis dienomis vos gimus buvo nustatytas HYPERAKTYVUMAS.
Nelengva kai 2 tokie namuose, bet ka as galiu pakeisti? jie duodasi, o as sedziu ir ziuriu tv, nes jau nebeisgaliu su jais kartu lakstyt. laikas nuo laiko ir raminanciu reikia. Gal ne ne visos mamos gyvena taip, kad lygiai nuo metuku, vaikas laipioja per sienines lentynas, spintas, karstosi palangemis, o valgant ir tai judina uzpakali, nes sunku issedeti ramiai. to neina nupasakot. Sito niekad neisaugsi, tad kantrybes ir pirmyn. Nusiraminsit, kai vaikai uzaugs, nes tokie daug pasiekia
Pasiekia ir labai daug, bet ne tada, kai mama laukia, kad jie isaugs. Hiperaktyviam vaikui reikalinga ir hiperaktyvi mama. Jam reikalingas ypatingas auklejimas, tada mama sakys:"as turiu hiperaktyvu sunu". Antraip jis isaugs, bet isaugs ne i ta geraja puse, bet atvirksciai, kai mama sakys:"man geda, as turiu hiperaktyvu sunu". SOS mamos, ka jus galvojat, tokiam vaikui reikalinga strukturuota diena:lavinimas, laikas lakstymui... Jis turi zinoti, kad taisykles yra visiems, kad ju reikia laikytis ir jiems.Ka jus sakysite ir darysite, kai vaikai prades eiti i mokykla? Negalima abejingai ziureti TV, kai jie laksto, patikekit, as pati auginu du hiperaktyvius sunus.
Sunkiausia yra hiperaktyvus paauglys, o iki to jus turite ji lipdyti kaip plastelina, lavinti ir tobulinti, slifuoti, antraip jums bus geda, kad turite hiperaktyvu vaika.
Aš nežinau, ar maniškis hiperaktyvus ar ne, nes gydytojam apie tai nesiskundžiau ir diagnozės jokios nenustatinėjo
Žodžiu, supratot- judėjimo laisvės niekad neribojau. Ir žinot, beveik išaugo. Dabar jam 10m., aišku, judrūs žaidimai - jo mėgiamiausi, bet ir nusėdi, kai reikia, ir mokykloj didelio vargo nėr, tik susikaupti, kai aplink kas nors vyksta lig šiol sunkoka... bet šiaip, vaikas, kaip vaikas - niekas nebesistebi galvų nebekraipo ir prie smilkinio pirštų nebesukinėja Papildyta: Beje, turiu draugę, kuri tokius, ar dar ,,geresnius" dvynius dabar nepilnų dviejų metų turi
Merginos, mielai kvieciame prisijungti prie musu diskusijos
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...p;#entry6540661 Cia skyrelis "Klausimas vaiku psichologui" manau, akd jusu rupesciai ir patirtis visoms pades, o ir jums, kad nesate vienos tokios su tokiais judriais vaikais.
Jeigu vaikučiai labai judrūs, pagalvokite, gal jie valgo daug saldainių ir pan. maisto. Jau ir taip žinoma, kad saldumynai suaktyvina vaikus. TAčiau dabar, britų mokslininkai nustatė, kad saldumynuose, gėrimuose, ir kt. panašiame maiste yra dirbtinių priedų, kurie vaikus daro ypač judrius, verčia juos elgtis impulsyviai ir trukdo jiems susikaupti
ŠTAI ČIA STRAIPSNIS apie tai (kas supranta angliškai)
sveikutes,turiu ir as tokia problema.......
QUOTE(donli @ 2009 04 03, 21:52) sveikutes,turiu ir as tokia problema....... Tai, kas yra mamos viduje, vaike pasireiškia išorėje...Jeigu mama gyvena tarsi voverė rate, jai nevertėtų tikėtis turėti ramų vaiką... Kai mama viduje pasikeičia, nurimsta ir vaikas...
bet kad nepasakyciau kad as esu nerami,o vaikas nenuorama siaubingas.....
Mamytes jus nesusitvarkot su savo pagimdytais, o as su savaja netiketai taip gyvenime atsiradusia, cia visai ne prie ko mamos uzimtumas ir pan, radau cia kad prie kitu zmoniu pasiutimas uzeina, tai maniskei lygiai taip pat, buna su manim viena duodu ka veikti ka klausia paaiskinu, jei kas negalima irgi ir taip lyg grazu ziureti, bet neduok die dar kas nors bus tada pasidaro ne vaikas, o tikras velnias, nekalbu apie i svecius vaziavima, nes daug kur labai tiesiai pasako ka mano ir mieliau be jos priima. Kiti vaikai nemegsta su ja buti nes ji akiplesa, na kai pas mane ji papuole truputi taisomes
kas cia per nesusitvarkymai, kodel anksciau susitvarkydavo o dabar jau niekas nesusitvarko?
as sutvarkau mygom ja, kitiem gali kiek artais ziauroka pasirodyti tik
Maniau kad čia tik mano merginos tikri velniukai,bet pasirodo kad ir daugiau tokių.Mano didesnė labai užsispyrusi,nesukalbama,tokia zyzlė kad net baisu,jeigu ko nors negauna tai spiegia,klykia visas kaimas skamba.O jeigu aš nepasiduodu jos riksmui,tai tuyomet zyzia nesustodama,iki to kad pradeda skaudėti galvą ir norisi tik verkti,nes nebežinau ką daryti.Nepadeda nei gražiuoju nei piktuoju.Ji neklauso ne tik manęs,bet ir vyro.Patarkit ką daryti,nes jau ir stogas gali nuvažiuoti
Kažkaip pastebėjau, kad labai daug mamų, nesusitvarkymą su vaikais, "nurašo" vaiko judrumui. Aš, nemanau taip. Manau, čia yra auklėjimo spraga ir tiek
Tai aisku, kad cia auklejimo spraga, ber dar ziurint kiek vaikams metu jei daugaiu nei 6 tai reiskias kad kazko nepadarete kaip jiems buvo 2-3m. na o jei vaikams tiek metu tai laikas paskubeti, nes ant galvos kuo toliau tuo labiau jos..;] siulyciau nekreipti demesio i vaiku spiegimus, paaiskinti, kad jei nesiliaus negaus kokio nors daikto o jeigu ir tai nepadeda tiesiog numauti kelnes ir...
o dive, manai ujuoakis numirsiu.."nukasiu tau galva"??? ko tik tie vaikai nperisneka..
QUOTE(gigi5 @ 2009 05 08, 17:21) o is kur istraukei, kad anksciau visi su vaikais susitvarkydavo? Nezinau kaip reaguociau, jeigu mano vaikai iskrestu kazka panasaus i tai, ka as vaikysteje/paauglysteje kresdavau. QUOTE(Limcamca @ 2009 05 12, 08:15) Kažkaip pastebėjau, kad labai daug mamų, nesusitvarkymą su vaikais, "nurašo" vaiko judrumui. Aš, nemanau taip. Manau, čia yra auklėjimo spraga ir tiek daug kas priklauso nuo situacijos. su dukra tikrai lengviau "susitvarkyti" tapo, kai jinai ismoko isreiksti savo mintis ( turejo vidutini kalbos neissivystyma). O tai budavo pasako kazka, o tu spelioji - jeigu nepataikai vaikas supyksta ir prasideda uzburtas ratas: kuo labiau pyksta, tuo neaiskiau kalba, tuo sunkiau suprasti, kuo sunkiau suprasti, tuo labiau pyksta, nes jos nesupranti.... o dar kai ir demesio demesio sutrikimas prisideda. Ir auklek cia neauklejus - kai ne tame suo pakastas, tai mazai itakoja. Man labai idomu, kaip mokytoja su ja mokykloje susitvarkys, nes jau esu maciusi, kas buna su vaiku, kai aukletoja darzelyje nemoka su juo dirbti.
MANOJI TAI ISDYKUS, BET KARTAIS EINA SUSITART
Labukas,
man atrodo, kad visais gyvenimo tarpsniais turetu buti tam tikros taisykles,kuriu privalo laikytis ir tada problemu nebuna.Labai patiko vienos mamytes forume issakyta mintis,PASAKAU KO NEGALIMA,BET TUOJ PASAKAU KA GALES DARYTI,VIENOJ AR KITOJ VIETOJ . |