Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kada vaikučiai pradeda kalbėti?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3
Metana
Sveikos Mielos mamytės. As cia dar visai naujokė,todel turiu daug klausimėlių. tikiuosi,kad man padėsite.. ax.gif Auginu dukrytę 1m9mėn,gyvą sidabriuką,bet ji mažai šneka. Savo kalba čiauška be perstojo, o normaliai tik tiek: kas čia yra?,kas čia atėjo?,ate,duok,tetis,au, mūma (karvytė),papis (as dar maitinu pati)..ir viskas lyg būtų.. verysad.gif as galvoju,kad mažoka tokio amžiaus vaikiukui..o gal aš klystu? patarkit man..būčiau labai dėkinga.. 4u.gif smile.gif
odette
manau kad tavo vaikas labai normaliai šneka, juk jam tik 1 ir 9mėn
kai kurie vaikai ir trijų būdami vos keletą žodžių tepasako
ar buvai pas gydytoją, ką ji atsakė į tavo problemą
linxmute
Labas,
mano sūnus panašus amžiaus, bet nepasako net Tavo minėtų frazių, tik atskirus žodelius (mama, tėtė, dėdė, teta, au, ir dar keletą), nors savo kalba kalba nesustodamas. Kaip tik šiandien buvom pas gydytoją (ne dėl kalbėjimo), o ji kaip tik sako, kad šaunu, jog pradeda kalbėti. Manau, jei būtų kas negerai, ji būtų pasakiusi g.gif
Kažkaip nepergyvenu dėl to. Kasdien vis ką nors išmoksta, lavėja vaikas. O kalba - individualus dalykas. Svarbiausia, kad netyli. Išmoks jie kalbėti, manau neverta skubinti įvykių 4u.gif
Astulka*
QUOTE(linxmute @ 2009 01 07, 17:39)
Labas,
mano sūnus panašus amžiaus, bet nepasako net Tavo minėtų frazių, tik atskirus žodelius (mama, tėtė, dėdė, teta, au, ir dar keletą), nors savo kalba kalba nesustodamas. Kaip tik šiandien buvom pas gydytoją (ne dėl kalbėjimo), o ji kaip tik sako, kad šaunu, jog pradeda kalbėti. Manau, jei būtų kas negerai, ji būtų pasakiusi  g.gif
Kažkaip nepergyvenu dėl to. Kasdien vis ką nors išmoksta, lavėja vaikas. O kalba - individualus dalykas. Svarbiausia, kad netyli. Išmoks jie kalbėti, manau neverta skubinti įvykių  4u.gif
*

Na, berniukai visada veliau pradeda sneketi, bet tikrai sutinku , kad neverta skubinti ivykiu drinks_cheers.gif
Tiomama
QUOTE(Metana @ 2009 01 07, 15:11)
as galvoju,kad mažoka tokio amžiaus vaikiukui..o gal aš klystu? patarkit man..būčiau labai dėkinga.. 4u.gif  smile.gif
*

Manau, dar gali labai nepergyventi 4u.gif Aš kažkada irgi labai nerimavau. Kai mano mažiui buvo apie 1.6, tepasakydavo vos kelis žodelius, nes jis bėgdavo, bėgdavo... neturėdavo laiko nei knygutėms, nei žaidimams, reikalaujantiems susikaupimo..... Kai buvo 1.7, nutraukiau maitinimą MP ir nori-nenori skaitydavom prieš miegą knygutes, kad papulio neprisimintų.... Nuo tol tarsi persilaužė vaikas..... Be knygučių skaitymo niekada nenueinam miegučio, pradėjo kalbėti po truputėlį... Dar mama - ''beširdė'' lotuliukas.gif vis apsimesdavo, kad nesupranta jo parodymų ir mykimų ir prašydavo pasakyti lotuliukas.gif Dabar jis šneka labai daug, sakinukus dėlioja, kartoja viską iš eilės..... Kai prisimenu savo nerimavimus prieš pusmetį, tai juokas ima..... Jokiu būdu nesakau nutraukti maitinimo (pati norėjau maitinti MP iki 2m. verysad.gif ), tiesiog tokia mano patirtis.... ax.gif O vaikučiai labai imlūs, gal taviškis kaupia viską galvelėj, o jau kai pradės kalbėti.... biggrin.gif
Metana
QUOTE(odette @ 2009 01 07, 18:07)
manau kad tavo vaikas labai normaliai šneka, juk jam tik 1 ir 9mėn
kai kurie vaikai ir trijų būdami vos keletą žodžių tepasako
ar buvai pas gydytoją, ką ji atsakė į tavo problemą
*

kai buvom prieš porą mėn daryti paskutinio skiepuko,mūsų pediatrė paklausė ar šneka ką nors. pasakiau,ką pasako,tai ji nieko nepasakė. supratau,tik,kad normos ribose viskas. unsure.gif
mammka
Maniškiui 2 metukai ir nekalba schmoll.gif .Tete,ate...net mama nesulaukiu doh.gif .Klausiau savo daktarės kada jau pradėt jaudintis,sakė,iki trijų metų palaukti.... Svarbu vaikas supranta ir girdi ką sakai.Didelis nepatogumas kai toks dičkis bliauna ir negali pasakyt kas jam yra verysad.gif .
Atisar
Na mano sunelis taip pat yra 1m9men,bet savo kalba zvebeldoja be perstojo,o is suprantamu zodeliu tai-mama,tete,iens du tys sesi(vienas du trys sesi),avavau(tipo suo),mee(miau),kaka(kai pakakoja smile.gif ,daaa(duok),opa,ate,nega(negalima),niam niam(valgyti),gas gas gas(is dainos zodziu-gaus gaus gaus)ir tikriausiai viskas.Man tai siek tiek neramu,ypac kai pamatau,kad tokio amziaus vaikiukai vos ne sakinukais po du ar tris zodzius kalba. verysad.gif
Metana
tai vat ir aš sakau,kad truputį neramu. unsure.gif dag kas sako,palauk,kai pradės kalbėt,nesustabdysi.. biggrin.gif lauksim iki 2 metukų,tada,jei padėtis nesitaisys,važiuosim pas pediatrę klausti patarimo. g.gif
odette
QUOTE(Metana @ 2009 01 08, 10:11)
kai buvom prieš porą mėn daryti paskutinio skiepuko,mūsų pediatrė paklausė ar šneka ką nors. pasakiau,ką pasako,tai ji nieko nepasakė. supratau,tik,kad normos ribose viskas.  unsure.gif
*

jei būtų buvę kas blogai tai manau tikrai būtų pasakiusiu, todėl nesinervuok ir nesijaudink, neverta
dangausvaivorykste
Oi paskaitau as jusu parasytas zinutes ir galvoju kad jusu dar maziukai vaikiukai mano berniukui balandi jau 3metukai ir negaleciau pasigirti kad jis daug sneka,,,savo kalba varo nesustodamas,zodzius pilnus ir taisiklingai pasako nedaug-----mama,teti,einam,einu,kaku,sysiu,motiute(mociute),au,mu,miau,ate duok,cia,sitas,ne ,gerti,lele,ir dar yra tu zodeliu bet kaip eikia negaliu prisiminti ka jis dar aiskiai pasako.....
Nuejusi pas gydytoja as pakalbejau su juo ir jis sako:
tavo sunu labai jau gerai jauciasi ir taip,jis zino kad jus ji suprantate ir jis nesistengia,kaip kiti vaikai labai kartoja zodzius o sis ne(nebutu avinas pagal horoskopa),jei paprsai kad pakartotu sako ne nenoriu.
Ir i darzeli eina ir aukletojos sako jis kategoriskai atsisako pakartoti zodzius.
Ir kazkaip gydytojas vis ramina kad ateis laikas ateis ir prakalbes berniukas.

Tad nebezinau ir ka galvoti.....
ciuke
Mano sunelis pradejo kalbeti apie 1m2men, dabar jau kalba visai aiskiai, kuo ilgesnis zodis tuo tiksliau atkartoja. Daiktus vadina ju vardais, suniukas-suniukas, katyte-katyte, sriubyte - sriubyte ir tt. Labai smagu klausytis jo zodeliu:wub:
Elenchik
Mano suneliui pavasari bus 3,o jis kalba labai mazai,tik pagridinius zodzius mama,tete,baba,ate,lialia...Buvom pas gydytoja,tai pasirodo niekoblogo,kartais taip buna.Vienas anksciau,kitas veliau pradeda kalbeti
Ramsius
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2009 01 08, 15:10)
Oi paskaitau as jusu parasytas zinutes ir galvoju kad jusu dar maziukai vaikiukai mano berniukui balandi jau 3metukai ir negaleciau pasigirti kad jis daug sneka,,,savo kalba varo nesustodamas,zodzius pilnus ir taisiklingai pasako nedaug-----mama,teti,einam,einu,kaku,sysiu,motiute(mociute),au,mu,miau,ate duok,cia,sitas,ne ,gerti,lele,ir dar yra tu zodeliu bet kaip eikia negaliu prisiminti ka jis dar aiskiai pasako.....
Nuejusi pas gydytoja as pakalbejau su juo ir jis sako:
tavo sunu labai jau gerai jauciasi ir taip,jis zino kad jus ji suprantate ir jis nesistengia,kaip kiti vaikai labai kartoja zodzius o sis ne(nebutu avinas pagal horoskopa),jei paprsai kad pakartotu sako ne nenoriu.
Ir i darzeli eina ir aukletojos sako jis kategoriskai atsisako pakartoti zodzius.
Ir kazkaip gydytojas vis ramina kad ateis laikas ateis ir prakalbes berniukas.

Tad nebezinau ir ka galvoti.....
*

Nu tip top tas pats, tik mum gegužį bus 3...
balbatuoja savo kalba nesustodamas, o normaliai ne...ir net nebando kartoti, tiesiog ziuri i akis ir sako savo ...Is tokiu normalesnių žodžių tai būtų mama, teti, teta, enia (tai eina), mane (aš), mano, auau, mau (kate)...mamo (tai namo), mamy (tai medis) kaku (tas galioja ir sysiui ir kakui), kaka(šalta ir karšta)...Ir viskas..Visi žmones (išskyrus mamą, tetį ir senelį (senelis - niani) yra teta. Ir brolis, ir sesuo, ir teta, ir dedė, ir visi vyrai ir moterys, ir vilkas iš na palauk, ir kiti dideli stačiom stovintys gyvūnai yra teta blink.gif lotuliukas.gif
Lėktuvas, paukštis, vabalai, kirminai, drugeliai, na, sliaužiantys ir skraidantys padarai yra kar blink.gif Vanduo ir viskas kas su vandeniu susiję - praustis, plauti, vonia - papapou blink.gif Uždegti, užgesinti, deganti lempa, šviesa, uždaryti, atidaryti - pate blink.gif Vienu žodžiu,vaikinas sau maksimaliai pasilengvino gyvenimą...Ir kategoriškai atisako kartoti normalius žodžius, Jau greičiau mes taip ir liksim kalbėti jo kalba lotuliukas.gif
Metana
QUOTE(Ramsius @ 2009 01 08, 17:06)
Nu tip top tas pats, tik mum gegužį bus 3...
balbatuoja savo kalba nesustodamas, o normaliai ne...ir net nebando kartoti, tiesiog ziuri i akis ir sako savo ...Is tokiu normalesnių žodžių tai būtų mama, teti, teta, enia (tai eina), mane (aš), mano, auau, mau (kate)...mamo (tai namo), mamy (tai medis) kaku (tas galioja ir sysiui ir kakui), kaka(šalta ir karšta)...Ir viskas..Visi žmones (išskyrus mamą, tetį ir senelį (senelis - niani) yra teta. Ir brolis, ir sesuo, ir teta, ir dedė, ir visi vyrai ir moterys, ir vilkas iš na palauk, ir kiti dideli stačiom stovintys gyvūnai yra teta blink.gif  lotuliukas.gif
Lėktuvas, paukštis, vabalai, kirminai, drugeliai, na, sliaužiantys ir skraidantys padarai yra kar blink.gif Vanduo ir viskas kas su vandeniu susiję - praustis, plauti, vonia - papapou blink.gif Uždegti, užgesinti, deganti lempa, šviesa, uždaryti, atidaryti - pate blink.gif Vienu žodžiu,vaikinas sau maksimaliai pasilengvino gyvenimą...Ir kategoriškai atisako kartoti normalius žodžius, Jau greičiau mes taip ir liksim kalbėti jo kalba lotuliukas.gif
*

biggrin.gif prisiminiau ir aš vieną atvejį. kartą per televizorių rodė kažkokią laidą apie gyvūnus. Ir rodė šliaužiantį krokodilą. Manoji žiūrėjo,žiūrėjo ir sako : babis (močiutė). biggrin.gif lotuliukas.gif galvojom nulūšim visi iš juoko. biggrin.gif
auksegi
MUMS IRGI 1M 9 MĖN, ŠNEKA sakyčiau nemažai: lepapabis (teletabis), sunia (šuo), kate (katė), labai gražiai pasako olioliuja (aleliuja), iš kažkur nugirdus, niam niam, kaka , sisi, tete, sese, mama, ir t.t. + daugybę skiemenų ir "prancūziškų" žodžių, kurių mama ar tėtė nevisai supranta smile.gif Palyginus sumano drauges vaiku, kuriam tuoj stuktels 5 metai, tai iš viso neįmanoma suprast ką šneka, tai lapyginus nemaži mūsų pasiekimai
Labai mėgstam knygutes skaityt smile.gif
Valmiera
Mano mažiui irgi 1 metai ir 9 mėn., bet maniškis kalba labai labai daug ir pakankamai aiškiai thumbup.gif . Mes tai kuo puikiausiai susišnekame. Jau pasako ir sakinuką iš 3 žodžių, jau nekalbu apie žodžius iš 3 skiemenų. Taria ir r bei l raides, tik dar ne kiekviename žodyje. Pvz., duona, bandejė (bandelė), pienas, bulvė, svieta (sviestas), dešra, mėsa, aguka (agurkas), podoras (pomidoras) - jau senokai mūsų žodyne, iš sudėtingesnių - žuytė (žuvytė), siubytė (sriubytė), debesi (debesis), kamina (kaminas), dūma (dūmai), mašina, raktas (rakte) mirksiukas.gif . Tokie gyvūnai kaip šuo, katė jau senai pamiršti, dabar pas mus jau atsirado ir dramblys (dramba), žirafa (giafa), gyvatė (gyatė), bezdžionė (bezionė). mirksiukas.gif .
Iš tokių įdomesnių žodelių: formulė (fomulė), lenktynės (letynė), tramplynas (tampyna), per Naujuosius kuo gražiausiai "šampano" reikalavo.
Šiuo metu mūsų mėgstamiausias užsiėmimas siurbti, tai kai paklausi, ką veiki, atsako: "aš diba, siubia (aš dirbu, siurbiu)" mirksiukas.gif Va ką tik numoviau batukus, tai bėgioja basom ir sako: "tete nežino aš basa" (tėtė nežino, kad aš basas) mirksiukas.gif . Mat tėtis tuo metu vonią vaikui ruošė.

Taip kad sulaukę 2 metelių tikrai kalbėsime kuo gražiausiai thumbup.gif .
Ilcia
Na, aš kaip pelėda apie savo vaikus... Negaliu nepasisakyti... 4u.gif Sūneliui - 1 metai ir 9 mėn. Sakyčiau, kad žodžių moka nemažai (daugiau nei 200), tačiau sakinukais kol kas nekalba. Ypatingai mėgsta pasakas, tad vakarais tą pačią doh.gif (čia visa ir esmė) skaitau 5 kartus. Labai patinka atsakinėti į klausimus, pats užduoda tik vieną: "Kas cia?". Moka 7 eilėraštukus (na, aš deklamuoju, o jis žinomus žodelius įterpia). Kažkaip greitai įsidėmi sudėtingesnius žodelius: majoja (mojuoja), ėmale (mėsmalė), majūnė (malūnėlis) ir pan. Išgalvoja ir pats savo žodelių, paskutinysis - bobausis (bobaušis - pati nežinau). Jeigu kambary netvarka arba būna ką pridirbęs būtinai pasakys, kad tai bobausis buvo biggrin.gif
Metana
Tikrai aš jums pavydžiu Mielosios... blush2.gif verysad.gif
odette
su vaiku reikia labai daug bendrauti, daug kalbėti aiškinti, tada jis pradeda ankščiau ir pats kalbėti biggrin.gif
mano kleckas nuo šešių mėnesių sako: tete ate ate
dabar du netai, bet net nebeduskaičiuočiau kiek jis sako žodžiū ir jau normaliais sakiniais pradeda kalbėti
sako aš noriu gerti, aš noriu sūlio (sūrio) ir t.t., dešlytės
Ilcia
QUOTE(Metana @ 2009 01 09, 18:25)
Tikrai aš jums pavydžiu Mielosios... blush2.gif  verysad.gif
*

Lukterk truputį, juk savo kalba mažylė kalba biggrin.gif , kad Jūs jos nesuprantate, tai dar nieko nereiškia lotuliukas.gif . Sutinku, visi tie patarimai, kad vaiku užsiimti reikia, kalbinti ir bla bla bla sukelia dar daugiau neigiamų emocijų... Kuri iš mūsų savo lialiuku neužsiima, paprasčiausiai vieni vaikučiai pradeda mus džiuginti anksčiau, kiti - išbando mūsų kantrybę ir tyli doh.gif . Gal daugiau mamytei gerų emocijų, muzikos vaikučiui (yra super gerų disko takelių tokiems mažiams) ir dar truputį laiko... 4u.gif
Metana
QUOTE(Ilcia @ 2009 01 09, 20:55)
Lukterk truputį, juk savo kalba mažylė kalba  biggrin.gif , kad Jūs jos nesuprantate, tai dar nieko nereiškia  lotuliukas.gif . Sutinku, visi tie patarimai, kad vaiku užsiimti reikia, kalbinti ir bla bla bla sukelia dar daugiau neigiamų emocijų... Kuri iš mūsų savo lialiuku neužsiima, paprasčiausiai vieni vaikučiai pradeda mus džiuginti anksčiau, kiti - išbando mūsų kantrybę ir tyli  doh.gif . Gal daugiau mamytei gerų emocijų, muzikos vaikučiui (yra super gerų disko takelių tokiems mažiams) ir dar truputį laiko...  4u.gif
*

Ačiū Tau labai. 4u.gif tikrai reikia šiokio tokio palaikymo. blush2.gif
Ilcia
QUOTE(Metana @ 2009 01 10, 20:38)
Ačiū Tau labai. 4u.gif tikrai reikia šiokio tokio palaikymo. blush2.gif
*

Visada prašom mirksiukas.gif . Nepatikėsi, pradžioje aš taip pat jaudinausi, kad mano vaikas nekalba doh.gif . Lauke, tiksliau smėlinėje, maniškis būdavo jauniausias. Visi lialiukai aplinkui tai žodelį, tai sakinį, o mano... stovi...žiūri..tyli. Pavydėdavau jų mamytėms. Kartais atrodydavo, kad neakivaizdžiai dalyvauju lenktynėse: šitas pirmas prakalbėjo, kitas - jau sėdi ant puoduko, dar vienas moka tai - ko man mokyti savo vaiką ir į galvą neateitų... doh.gif. Žodžiu, stiprybės, kantrybės ir suvokimo, kad kiekvienas vaikutis savo mamai - YPATINGAS 4u.gif
aukaja
Na tikrai, pritariu ilciai, kiekvienas vaikas ypatingas ir kiekvienas pradeda kalbėti tuomet, kuomet ateina jo laikas, nes kiekvienam vaikui yra atskiras užkoduotas biologinis laikas prasidėti vieniems ar kitiems procesams ax.gif Mums 1,7 mėn, bet susikalbėti įmanoma, nors žodžius iškraipo labai, kitas žmogus nesupranta, bet namiškiai suprantame. pvz koja sako "koka", nes neištaria garso "j", biggrin.gif kitas nesupranta kas ta koka, o mums aišku. lotuliukas.gif Muilas sako "mūma", bulvė "būba" ir pan. sakinukus jau dėliojam, pvz kai nori miego sako "mama, aaaa pupa", bet tas aaa taip juokingai skamba lotuliukas.gif Man atrodo kalba nelabai daug, o draugė sako, kad daug, nes jos mergytė dar nieko nesako, tik savo kalba kalba. Bet juk tai normalu, nes jie visi ypatingi ir tuo žavūs wub.gif tad tikrai nereikia jaudintis.
P.s manp pusseserė iki 3 metų sakė tik garsą "si", bet paskui pradėjo berti sakiniu, ir viskas buvo gerai ir dabar gerai thumbup.gif thumbup.gif
Metana
QUOTE(Ilcia @ 2009 01 11, 11:00)
Visada prašom mirksiukas.gif . Nepatikėsi, pradžioje aš taip pat jaudinausi, kad mano vaikas nekalba  doh.gif . Lauke, tiksliau smėlinėje, maniškis būdavo jauniausias. Visi lialiukai aplinkui tai žodelį, tai sakinį, o mano... stovi...žiūri..tyli. Pavydėdavau jų mamytėms. Kartais atrodydavo, kad neakivaizdžiai dalyvauju lenktynėse: šitas pirmas prakalbėjo, kitas - jau sėdi ant puoduko, dar vienas moka tai - ko man mokyti savo vaiką ir į galvą neateitų... doh.gif. Žodžiu, stiprybės, kantrybės ir suvokimo, kad kiekvienas vaikutis savo mamai - YPATINGAS  4u.gif
*

Dėkui. 4u.gif būtų malonu su tavim ir šiaip pabendrauti. Gal galetum savo numeriuka man atsiusti i el pašta:ausraugne@gmail.com? blush2.gif
vaivora193
QUOTE(Metana @ 2009 01 07, 17:11)
Sveikos Mielos mamytės. As cia dar visai naujokė,todel turiu daug klausimėlių. tikiuosi,kad man padėsite.. ax.gif Auginu dukrytę 1m9mėn,gyvą sidabriuką,bet ji mažai šneka. Savo kalba čiauška be perstojo, o normaliai tik tiek: kas čia yra?,kas čia atėjo?,ate,duok,tetis,au, mūma (karvytė),papis (as dar maitinu pati)..ir viskas lyg būtų.. verysad.gif as galvoju,kad mažoka tokio amžiaus vaikiukui..o gal aš klystu? patarkit man..būčiau labai dėkinga.. 4u.gif  smile.gif
*

man atrodo normaliai ji čia kalba, nesuprantu ko jaudinies..... mirksiukas.gif
Amiletta
Tikrai čia dar normali kalba. smile.gif Maniškė pradėjo kalbėti (jau taip suprantamai) nuo dviejų metukų. smile.gif
Ice
Aš irgi kolkas nerimastingai laukiu...Nes su saviškiu susikalbėti dar visai negaliu unsure.gif . Bamba, marmaliuoja sava kalba pastoviai, bet labai labai minimaliai kažką suprantamo. Mama, tete, kaka, ati (ačiū), ate, mū (karvytė), ateik ir viskas verysad.gif Daugiau - tik "užsienietiškai" cool.gif
Amiletta
Maniškė tau jau normaliai kartais suskelia. Pvz per Naujuosius atsisėdo ant kėdės ir sėdi patenkinta. Močiutė ir klausia:
-ką darai?
-laukiu.
-o ko lauki?
-aptiobusio.
laugh.gif
Uodegyte
mano maziukui 2m ir menuo.tai jis supranta,o pasakyti negali.irgi kaka,leli,mane vadina mami,teti graziai raiskiai pasako.o kita uf,puf.meskiuka savo vadina ba.masina ma.sakyciau nerimauti visom nera ko ,jie patys kada nori tada pradeda kalbeti.nieko lauksim wub.gif
vidikė
O gal kas zinot logopede vilniuje privaciai dirbancia?

As irgi nerimastingai vis dar laukiu kada mano vaikas prades ka nors delioti i sakinukus ir aiskiau zodelius tarti, nors jam jau 2,5 metu. Savo kalba burbuliuoja daug, bet zodelius pasako tik pavienius...
Kazkaip nesinori laukti iki tu triju metu, kaip dazniausiai sako valdiskose poliklinikose...
gobsiukas
QUOTE(vidikė @ 2009 01 13, 12:09)
O gal kas zinot logopede vilniuje privaciai dirbancia?

As irgi nerimastingai vis dar laukiu kada mano vaikas prades ka nors delioti i sakinukus ir aiskiau zodelius tarti, nors jam jau 2,5 metu. Savo kalba burbuliuoja daug, bet zodelius pasako tik pavienius...
Kazkaip nesinori laukti iki tu triju metu, kaip dazniausiai sako valdiskose poliklinikose...
*

as jum siulyciau nueiti ANKSTYVASIOS REABILITACIJOS TARNYBA ten jums nustatys ar vaikas vystosi normaliai jei kas negerai duos siuntima kur reikia ir jum ramiau ir vaikui geriau jei kazkas negerai anksciau prades dirbti su juo ir greiciau graziau kalbes sekmes dideliausios 4u.gif
Papildyta:
paprasykit savo daktares siuntimo ir keliaukit ax.gif
edita74
as irgi pritariu,kad kiekvienas vaikas individualybe,ateina laikas prasikala pirmas dantukas,ateina laikas pradeda sedeti,vaikscioti,taip pat ateina laikas pradeda tarti pirmus zodelius.maziui dabar 1.3men jis savo kalbele megina daug pasakyti.pusseseres vaikis nekalbejo nieko iki 3metu,kreipesi i gydytojus niekuo nepadejo,o va sukako 3metukai 7men. ir pasipyle zodeliai kaip is pypkes,ir su kiekviena diena vis geriau ir geriau taria zodzius.
gobsiukas
QUOTE(edita74 @ 2009 01 13, 13:40)
as irgi pritariu,kad kiekvienas vaikas individualybe,ateina laikas prasikala pirmas dantukas,ateina laikas pradeda sedeti,vaikscioti,taip pat ateina laikas pradeda tarti pirmus zodelius.maziui dabar 1.3men jis savo kalbele megina daug pasakyti.pusseseres vaikis nekalbejo nieko iki 3metu,kreipesi i gydytojus niekuo nepadejo,o va sukako 3metukai 7men. ir pasipyle zodeliai kaip is pypkes,ir su kiekviena diena vis geriau ir geriau taria zodzius.
*

sutinku su tavimi bet is dalies labai sunku laukti kol vaikas prakalbes o jei jis trieju neprakalba 4 ir 5 as manau jei iki2 vaikas nekalba reikia ziureti kad kazkas nebutu rimciau smile.gif
ingauk
maniskei bus geguzi 3 m, bet beveik nekalba ir kas ir pykciausia visai nekartoja zodziu is paskos nors ir kaip prasytum schmoll.gif buvom pas logopede net bet jai nei vieno zodzio nepasake net, visa laika pratylejo blink.gif nors siaip yra gan drasi jinai unsure.gif sake vis zaisti, kalbet su ja, bet nezinau ka tai duos g.gif
Ajara
Musu mazulia 1,9 m. bando tarti daug zodziu, bet turi ir savu zodyneli - desra - tytle, merliukas - niunia, o juokingiausiai savo varda taria - Aja Kakaja, tai reikstu - Svaja Vakare thumbup.gif
Ramsius
QUOTE(ingauk @ 2009 01 16, 16:35)
maniskei bus geguzi 3 m, bet beveik nekalba ir kas ir pykciausia visai nekartoja zodziu is paskos nors ir kaip prasytum  schmoll.gif  buvom pas logopede net bet jai nei vieno zodzio nepasake net, visa laika pratylejo  blink.gif  nors siaip yra gan drasi jinai  unsure.gif  sake vis zaisti, kalbet su ja, bet nezinau ka tai duos  g.gif
*

Tas pats...ir amzius tas pats, gegužį 3 bus...Žodžių nekartoja užsispyręs..Tiesiog tada tyli...
liuce
labas.mano mazylei metai ir beveik 5men. tai ji pasako mama,tete,dede,teta,atiu-aciu,pode,niu niu,pute ir papai 4u.gif lotuliukas.gif ,duok,lia lia-sokti nori smile.gif,baba..kazkaip daugiau neatsimenu.
liuce
kazkaip dar as pergyvenau kad maniske mazai kalba smile.gif pasirodo viskas normoj lotuliukas.gif thumbup.gif
Saulės pūga
QUOTE(ingauk @ 2009 01 16, 16:35)
maniskei bus geguzi 3 m, bet beveik nekalba ir kas ir pykciausia visai nekartoja zodziu is paskos nors ir kaip prasytum  schmoll.gif  buvom pas logopede net bet jai nei vieno zodzio nepasake net, visa laika pratylejo  blink.gif  nors siaip yra gan drasi jinai  unsure.gif  sake vis zaisti, kalbet su ja, bet nezinau ka tai duos  g.gif
*

O tai buvo visi logopedės patarimai, sakė laukti? Maniškiui 2 metai, bet jis kalba nekalbėdamas. Specialia kalba tokia smile.gif Šeimos gydytoja sakė, kad pas logopedą anksti, nebet šiaip, kad ramiau būtų galime apsilankyti. Na bet su juo mes bendraujam nuolat ir visaip, kalbamės, žaidžiam, skaitom, lipdom, klijuojam, pirštukais žaidžiam ir pan. kokių dar stebuklingų žaidimų galima rasti? O kad kartotų žodžius jau nebeprašau, nes kai prašydavau - net lūpas stipriau suspausdavo...
gobsiukas
QUOTE(ingauk @ 2009 01 16, 17:35)
*

mes ir tokie pat mum geguzi 3 ir mes jau daug ka aplankem( specelistus ) bet mum nepasake kad anksti ir mes jau darzeli logopedine grupe lankom jei nekartoja tai vadinasi kazkas negerai nes maziukas turi kartoti manau pabandykit nueiti pa kita logopede 4u.gif
gedrule
cia tikriausiai taip su berniukais, aisku ne visi tokie mazakalbiai, musu berniukstis 1,6men., labai mazai ka tepasako :ma-ma, te-te, au-au, apu(aciu), vi-vi (py - py nosyte paspausti), ka? (tipo nesupratau klausimo) gydytoja sake kad normalu supranta kalba, kad ir tiek, bet kalba.
tai kazkiek nusiraminau, ir laukiu kada tie zodeliai pasibers blush2.gif
joviliukste
Mes buvom 2 metuku vystymosi patikrinime, taj sake 2 metinukas turi moketi iki 50 normaliu zodziu, nors ir labai trumpu, tarkim taip , ne , ir , mama, tete , kate, pele, ir pan. ir zinoti ka jie tikrai reiskia, tada pradejom rasyti viska ka ji moka, nes man atrode kad per mazai kalba, taj priraseme virs 100, plius moka visa abicele ir skaiciuot iki triju, taj nusiraminau, o per paskutinius du menesius zodeliu turbut dar padvigubejo, nes pagaliau pradejo kartoti, nors ir netaisyklingai, netaria r, bet zodynas pleciasi ir mum lengviau susikalbeti ax.gif karta lektuve sutikau 2.2 metu mergyte, kuri kalbejo visiskai laisvai ir tare r, ir tiesiog jau kalbejo normalia suaugusiuju kalba , tad manau viskas labai priklauso nuo pacio vaikucio, as iki 3 metu net nesijaudinciau, mano krikstasunis pirmus zodzius pradejo sakyt 3 metu, tuo tarpu jo sesuo 2 metu jau labai daug kalba, tad viskas priklauso nuo paciu vaiku.....
fillipa
O maniske vakar pirma karta kalbejo su teveliu telefonu. Visada tik klausydavo ji ir tik pora zodziu atgal sake. O vakar 2 minutes kalbejo savo kalba lotuliukas.gif kaz ka apie mama sake kad pastoviai su pirsciuku i mama rode kalbedama lotuliukas.gif
Atskirus zodzius pasako: mama, sese, eiti, tenai, nea. Bando kartoti ir gana daug pasako, bet paskui vel pamirsta doh.gif
Princesei 16 menesiu 4u.gif
kristegri
maniskei 2metukai, bet sakineis tikrai nekalba dar, nebent savo kalba, ja visa eilerasti pasako,o seip tai mama,tete ,alio, aciu ir t.t. sako. bet ne apie tai,mano geros drauge mergyte tik 4metuku pradejo kalbet zmogiska kalba, kalbejo iki tol savo kalba,aisku mes ja supratom ir ji labai nesivargyno teisingai sakyt,vede pas logo ir isigande teveliai llabai buvo,patikekit kaip prakalbo tai super,jai reikejo tik jos pacios noro,grazi ir protinga,miela iki negaliu blush2.gif mergyte. todel nemanau,kad problema ,kad nekalba 2 metuku vaikiukas,jei aisku nera ta problema,kokia tai labai akivaizdi. kiekvienas vaikiukas individuolus,vienas anksciau,kitas veliau pradeda kalbet,kaip ir sedet,vaiksiot ir dantukai ne visiems vienu metu išdygsta,o juk nebuvo taip,kad neišdyktu blush2.gif 4u.gif
lunde
Viena mergaite iki 3m.visai nieko nekalbejo.Nuo 3 gimtadienio liezuvis atsiriso.Pradejo kalbeti vos ne sakiniais ir labai greitai ismoko labai graziai,taisyklingai kalbeti.Svarbu,tevams nepradeti per anksti nervintis.
Mano seses dukra nuo 1,5m.kalbejo sakinukais trumpais.Maniskei 1,8.Sako tik zodzius.Kai kurie net nepanasus..Pvz.zuikis-dzidi.Suo-avas.Kai kuriuos pasako labai graziai.
liuce
pritariu kad kiekvienas vaikas individualus,pvz mano vyro giminej tarp dvieju sesiu tai yra lenktynes kurios vaikas geriau pasako zodi,kiek ju moka ir pan doh.gif doh.gif
Cobretti
mano sunui tuoj 2 metukai,bet jis visai nekalba,o tik cypia,jei kazko nori doh.gif ,o as taip laukiu,kad jis pradetu kalbet,kiek sakau,kad pakartotu koki zodi,tai nieko schmoll.gif nebando.mano puseseres berniukas vyresnis menesiu,tai ir nieko nesneka,o vat kitos puseseres mergaite1m6men,kuo graziausiai taria zodzius ax.gif ir zinok nuo ko cia priklauso g.gif
iinnggaa
na va pasiskaiciau jusu atsakymu ir nurimau, nes jau galvojau ,kad mano mazius tik toks nesnekus jam 1,5m. kartais pradeda bandyt tart zodius,bet po to kelias dienas vel tik spygauja ir taip isireikalauja ko jam reik doh.gif ax.gif
aaidaa
Sveikos, mamytės smile.gif
Neverta taip labai nerimauti. Pati esu vaikų psichologė, todėl galiu pasakyti, kas vaiko raidoje yra normalu, kalbant apie kalbą. Iki metukų vaikas taria pavienius įvairius garsus, raides jungia i skiemenis, sulaukęs metukų, gali pasakyti vieną kitą žodį. Dažniausiai tai būna mama, tete, baba ( tokie dviskiemeniai, lengvi žodeliai ). Ir tie pirmi vaiko žodžiai greičiau yra taip noriai kartojami dėl sulaukiamo teigiamo suaugusiųjų paskatinimo. Sulaukęs maždaug 18 mėnesių, gali jau žinoti iki 20 žodžiu, bet nebūtinai juos tarti mums visiškai aiškiai ir suprantamai. Dvejų metų vaikas jau supranta 100 - 200 žodžių. Vėlgi, pasakyti juos visus greičiausiai pats dar nesugeba. Iš kitos pusės, iki dvejų metų labiau už patį kalbėjimą vaikui yra svarbiau kalbos suvokimas. Jeigu vaikas supranta ką jūs kalbate, reaguoja i jūsų pastabas, vadinasi viskas yra gerai. Iš pradžių vaikas perpranta visą kalbos struktūrą, žodžių, sakinių sudarymo principus. Paskui tik pradeda pats šnekėti. O apie antruosius metus, naudodamas jau žinomus žodžius, vaikas gali pradėti jungti dvižodžius sakinius.
O svarbiausia yra tai, kad vaikas pradeda šnekėti tada, kai tėvai yra pasiruošę jį išgirsti. Todėl su vaiku reikia nuolat bendrauti, reaguoti į jo kad ir dar neaiškią kalbą, atsakyti, klausti. Ar pastebite, kaip vaikas atidžiai klausosi, kai su juo kalbate? Va tada jisai ir mokosi kalbėti. Sėkmės visoms ir kantrybės wink.gif smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.