Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Blogi draugai...
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2
Iva
Turi mano pana tokia sakyciau bloga drauge, t.y akivaizdziai daranti jai bloga itaka, stengiuosi su saviske sneket, aiskint, kad butu stirpi ir galvotu savo galva, bet vaikas lieka vaiku, ta drauge vyresne, matyt jai sunku atsispirti.
Paprasciausiai turbut butu grieztai pasakyti kad su ja nedraugautu, vengt jos, bet tokios situacijos juk gali kilti ir kitoj aplinkoj, su kitais vaikais, be to nenoriu kad paaugusi dukra pasakytu kad ji man draugu nerenka, kad ir as  jos draugu rata nesikisciau. Ka daryt? nezinau, gal ir jus kas turejot panasia situacija?
Libra
Pabandyk susipazinti su dukros drauges tevais, o tada jau galima daryti isvadas.
INGRID
Iva, o kaip pasireiškia ta bloga taviškės draugės įtaka, ar labai jau ta draugė "kenksminga"?Vaikai gi kartu būna ne visą laiką, o pabendravusi savaitėj kokį kartą visiškai kitokia netaps.Kai bendrauja keli vaikai, jie visada tuo metu kažką vienas iš kito išmoksta, prisitaiko žaisdami, dalinasi savo išmone ar kopijuoja dar iš kažkur pamatytą sceną, netgi mūsų šeimoj maniškės-sesės bendraudamos , tai vyresnėlė kopijuoja mažąją, tai mažoji perima vyresnėlės idėjas, netgi labai kvailas, visko būna...O šiaip tai maniškės draugų, išskyrus darželinius, neturi, na, tik su vyro sesers vaiku matosi, dar pora draugių turi po 1 vaiką, dar su viena kita mama iš interneto susibendraujam su vaikais ir viskas...Joms užtenka viena kitos kompanijos, dar negirdėjau iš jų žodžio "nuobodu" ar "nėra , ką veikti".
Iva
pazistu ir labai gerai tevus tos mergaites, atrodo labai faini zmones ??? ne pakeist dukra tai ne nepasakyciau kad pakeicia, bet tarkim zaidzia ir jiegu ka blogo padaryt reikia - tai ja siuncia, aisku jeigu kas bart gauna - tai maniske, dar toks atvejis buvo - ta mergaite nusivede manaja uz pavesines ir pasake kad is ten neiseitu kol ji neateis, maniske apsizliumbe, sake man  jau po to namuose, kad ji galvojo kad as jos nesurasiu ir ji ten liks amzinai sad.gif
Iva
Zodziu kol kas mes su pana snekames.

as va ka norejau paklaust, kaip jusu vaikai draugauja su kitais, ar noriai? ar leidziate ateit pas jus i svecius? ar leidziate saviskiams eiti pas kitus? Ar ribojate draugu rata?
Springlet
Dazniausiai i svecius einame kartu, taip, kad kaip ir draugu parinkimas gaunasi. Bet vis tik manau, kad tokiame amziuje draugai dar nevaidina tokio svarbaus vaidmens kaip mama. Va paauglysteje tai noretusi pazinti vaiko draugus, nes tada gali jau jaustis didesne ju itaka.
Iva
pas mus jau draugai, drauges pilnu tempu, ir namuose buna, kartais nakvot lieka, jeigu ju tevai leidzia, ir mano sveciose viena buna. ;D
Springlet
Iva, tai smagu taviskei ;D
O pacios ar jausdavote draugu itaka vaikysteje ar paauglysteje? Ar jusu tevai itakodavo draugu pasirinkima?
Iva
uzsigalvojau, net nezinau kaip ten buvo, man atrodo kad per daug itakos neturejo, bet gal tevams kitaip atrode, siaip stengiausi( paauglysteje) kad kuo maziau tevai apie draugus zinotu, gal todel kad praktiskai vien mama mus augino, tevas jureivis, retai budavo, mama uzsiemusi labai buvo, nebuvo mum laiko, arba gal tik man nebuvo to jos laiko ir demesio kaip vyresnelei, brolis 8m jaunesnis. Nezinau ar ka nors is to ka parasiau supratot ??? bet ka is vaikystes ir paauglystes atsinesiau tai tvirta nuostata, kad kai turesiu savo vaikus stengsios kaip imanoma, kad jie nesijaustu kaip man teko jaustis, ir labai bijau kad neiseis :'(
arbuziuke
mes neleidziam vaikam draugauti su vienu berniuku.
kai su juo susideda,tai visko pridaro,viena kart su juo is namu buvo dinge.tik pusvalandziui,bet labai baisu buvo,nes ipratinti jie yra,pasisakyti kur eina,atsiliepti kai saukiam juos,o be to savam kieme buti...o tada jie issinesdino per lietu radau juos visai kitoj gatvej kazkokiam darze.tasvaikas aisku pasislepe,o maniskiai kaip visciukai stovejo...jis vyresnis pora metu.
manau teisingai darau neleisdama buti su juo.jis nuolat meluoja,apgaudineja,issisukineja.ta prasme jis visada geras nori likti tai vis kaltina kitus.cia nesenai buvo pas mus atejes,zaide visi ir maniskis vienas verkti pradejo paskui atejes sake kad deivydas ji uzgavo o deivydas atejes visiskai priesingai aiskina sako as nedaviau jam kokio tai zaislo o jis supyko atejes specialiai taip sako.ir ziuri i akis ir sako jis meluoja.o tas apsiasarojes -nemeluoju.
kai kito paklausem papasakojo,kad deivydas maniski stume smarkiai jis atsitrenke i siena,ir uzsigavo.
dabar varau ta vaika lauk kai ateina i musu namus.
Lisa
O mano dukros darzelyje grupeje yra viena mergaite, kuri man labai nepatinka, bet su kuria dukra draugauja, kai nebuna jos geriausios daruges.
Ta mergaite yra melage, pripasakoja visokiu dalyku mano dukrai, tai gerai, kad ji mums pasako, tai paaskinu, kad cia melas.
Pavyzdziui dabar ji jau apsvietinejo mano dukra, kad nera kaledu senio ir sako, tu atnesk pinigu, as nupirksiu tavo tevams dovana. Gerai, kad mano dukra dar tiki kaledu seneliu (na aisku jau prasideda itarinejimai ir snipinejimai smile.gif ).
Paskui pasirodo, kad ji lytinio svietimo pamokas veda netgi. O tevai atrodo normalus, padorus. Ir kaip jai uzdrausti draugauti? Juk vistiek yra vienoj grupej viename darzelyje. Taciau sakiau isisaiksinsiu, kad neitu i ta pacia mokykla blink.gif
Iva
Geras, pamokeles sakai, tai pati dukrai pravesk, tegu ji ta mergaite apsviecia, ir niekur mes nuo tu tiesu nepabegsim, viska vaikai issiaiskint wink.gif smile.gif ir be musu
Jurgulė
su blogais vaikais neleidžiu prasidėti. O jei labai nori nueiti pas drauges, tai geriau tada leidžiu, kad pas mus ateina, tai bent žinau koks tas kitas vaikas. O ten kur nueis gi nepamatysiu į kokią ten šeimą pakliūna.
Tetrahidro
Taip, kol maži, labai reikia kontroliuoti su kuo bendrauja.
cikaga
Iš kiemo dukra kartais parbėga su drauge,manišė į tualetą ,o draugė apeina visus kambarius,darinėja spinteles,apžiūri žaislus,man nelabai patinka,bet negi svetimam vaikui aiškinsi kas galima ir ko negalima,savajai jau sakiau,kad tavo draugės svečiuotis turi tavo kambary,tai kas darysis,kai aš nebūsiu namuose.
manga
Mes irgi turim toke problema schmoll.gif .Vyresnele draugauja su savo bendraamze,bet mes su vyru matom kad ji musu dukrai daro bloga ytaka verysad.gif .Sugalvoja visokiu nesamoniu ir kad svarbiause mes bendraujam su tevais ir puikei juos pazystam smile.gif Kitamet jos eis i pirma klase tada nezinau ka reikes daryti doh.gif
Pangasija
QUOTE(ligitabutk @ 2007 09 18, 23:05)
Mes irgi turim toke problema schmoll.gif .Vyresnele draugauja su savo bendraamze,bet mes su vyru matom kad ji musu dukrai daro bloga ytaka  verysad.gif .Sugalvoja visokiu nesamoniu ir kad svarbiause mes bendraujam su tevais ir puikei juos pazystam smile.gif Kitamet jos eis i pirma klase tada nezinau ka reikes daryti doh.gif
*

o jūs tikri kad tai būtent ta draugė nesąmonių prisigalvoja? Nes dažnai būna kai savas vaikas zbitkas krečia, lengviausia suverst viską ant kito vaiko.
manga
QUOTE(Dios @ 2007 09 19, 18:10)
o jūs tikri kad tai būtent ta draugė nesąmonių prisigalvoja? Nes dažnai būna kai savas vaikas zbitkas krečia, lengviausia suverst viską ant kito vaiko.
*

Taip mes patys nekarta esam girdeja ju pokalbius blush2.gif Ir kaip ji vadovauja musu dukrai,jei si atsisako jai paklusti tada prasideda visoks santazas blink.gif g.gif .As su tavim nedraugausiu ir panasei,kai kieme jos nebuna,o musiske buna su kitais draugais viskas buna thumbup.gif .Bet mes gi negalim uzdrausti vaikui bendrauti su kuo jis nori g.gif.Ir as nesakau kad mano vaikas idialas schmoll.gif schmoll.gif
-MŠ-
o pas mus, itariu, didesne problema unsure.gif
mano penkiamete ypatingai sunkaus ir nevaldomo charakterio, linkusi vadovauti g.gif todel su savo bendraamziais nesutaria visai - vieni piktumai, vaikai jos nemegsta ir .t.t doh.gif Tuo tarpu su vyresnem mergaitem sutaria puikiai, na jos yra -7-10 metu amziaus.. taciau... tos mergaites ja zemina, tyciojasi, isnaudoja... o ji jas laiko idealais ir kruvinom asarom voliojasi ant grindu jei i lauka pas jas neleidziu doh.gif taciau matau, kad ji ten durneles vietoje, be to ir isleidus lauke jas nuseka, pabega, pries tai simtakart pazadejus nuo kiemo NEITI . doh.gif vel atsiprasineja, rauda, zada - vel tas pats... jausmas toks, kad jai patinka buti tarp vyresniu pastumdeles vietoje, jaumas toks, kad sulaukus vos dvylika pabegs is namu... baisu... nezinau kaip elgtis... verysad.gif
aurila
as irgi auginu dukra- tikrai baisu g.gif ,,dabar tie vaikai tikrai sunkiai suvaldomi
Papildyta:
QUOTE(cikaga @ 2007 09 17, 14:35)
Iš kiemo dukra kartais parbėga su drauge,manišė į tualetą ,o draugė apeina visus kambarius,darinėja spinteles,apžiūri žaislus,man nelabai patinka,bet negi svetimam vaikui aiškinsi kas galima ir ko negalima,savajai jau sakiau,kad tavo draugės svečiuotis turi tavo kambary,tai kas darysis,kai aš nebūsiu namuose.
*

na as tikrai netyleciau, negalima NUTYLET TO
gupija
Pas mus irgi panaši problema. Dukra turi draugę, kuri visaip ją išnaudoja. Atnešk tą iš namų, duok tą. Iš pradžių tylėjau, o dabar nieko neleidžiu tai mergytei duoti, į namus jos taip pat nepriimu. Paaiškinau, kad galima į namus atsivest tik 2 mergaites, su kurių mamom pati draugauju.
manga
QUOTE(gupija @ 2007 09 20, 11:31)
Pas mus irgi panaši problema. Dukra turi draugę, kuri visaip ją išnaudoja. Atnešk tą iš namų, duok tą. Iš pradžių tylėjau, o dabar nieko neleidžiu tai mergytei duoti, į namus jos taip pat nepriimu. Paaiškinau, kad galima į namus atsivest tik 2 mergaites, su kurių mamom pati draugauju.
*

Taigi ir mes nezinom ka daryti g.gif ,ji taippat visko praso,kad musiske atnestu.Ir dar mes bendraujam su tos mergaites tevais.O kai ji buna pas mus su savo tevais tai vaizduoja labai jau kuklute blush2.gif blush2.gif .Is salies kai pasiziuri tai auksas,o ne vaikas.Bandziau mamai uzsiminti,kad ji kiemo bose,tai si tik nusijuoke.Labiause su vyru bijom, kaip reikes pradeti i mokykla leisti,nesiusi gi vaiko uz keliu kvartalu verysad.gif ,kai makykla nuo namu tik keli zingsniai doh.gif doh.gif
Paranormali
QUOTE(Jurgulė @ 2007 08 30, 13:48)
su blogais vaikais neleidžiu prasidėti. O jei labai nori nueiti pas drauges, tai geriau tada leidžiu, kad pas mus ateina, tai bent žinau koks tas kitas vaikas. O ten kur nueis gi nepamatysiu į kokią ten šeimą pakliūna.
*

blush2.gif Kaip zinot kurie blogi.....? Kai vaikui tik 3eji? g.gif Arba kad ir seseri g.gif
Tai tik vaikai.......... rolleyes.gif Visi mes esam buve ir blogi, ir geri, gal kazkada kamynas sake apie mus tas blogas ir neklusnus???!
gupija
QUOTE(Paranormali @ 2007 09 20, 23:44)
blush2.gif  Kaip zinot kurie blogi.....?

nu tai pastebėk iš šono, kaip bendrauja ir suprasi, ar nori tokios draugystės arne. Aš nenoriu ir man nepatinka, kai mano vaiką išnaudoja. Aišku, nenusaugosiu visą gyvenimą, bet kol galiu tol ir saugau smile.gif
mamulka-zuikiene
Mano vaikui 5 m. irgi pradejo eiti i lauka vienas. Manau, kol jis tokio amziaus, ji reikia akylai stebeti, nes visi jo draugai 9 metu ir kartais is vaikisko nesupratingumo, net ir ne is piktos valios linke isnaudoti. Jauciu kaip pragariskai sunku stebeti, ar ju zaidimas nepalinko i blogaja puse (kai esi namuose) ir laiku islysti i lauka ir pasakyti "STOP STOP STOP" jau nebe gerai sugalvojote...KA mano penkiametis patyre: vyresneliai bande numauti kelnes, sumaitinti nevalgomu uogu, pasupo taip, kad mazis "skrido i krumus", jau nekalbu kiek jo zaislu yra sulauze...TAI GERAI KAD MANISKIS VISKA MAN PASAKOJA>>> O as einu, juos pasigaunu ir aiskinu, kad TAIP YRA NEGERAI... Galu gale yra vienas geros dusios vaikas, kuris tikrai nuosirdus (stebiuosi, kad apskritai tokiu vaiku buna - ypac berniuku) tai su juo isleidziu i lauka... Bet ir jam kartais sauna tokiu kvailu "ideju" - todel kad ir jis truputi nepriziuretas...Taigi MAMOS BUKITE AKYLOS - STEBEKITE SAVO ATZALAS...Nu dabar nebeledziu vaiko vieno ilgiau nei pusvalandziui i lauka...einu as kaip Mere Popins su kruva devynmeciu, ir savo penkiameciu bei 2 men. dukryte - VISI KARTU i lauka... visi zaidziam, mokomes raides...nepatikesit...visi laimingi...As ne stebiuosi, kaip berniuksciams idomu bendrauti su kazkokia teta...man sunku buti aukle 4 devynmeciams ir dar saviskiams - bet ramu del vyresnelio...
Ir jokiu ejimu i namus - atsistoju prie duru ir naglai uzstoju vaizda...Kol maniskis tuolete, jo draugai laukia uz duru...GRIEZTAI...Laukas yra bendra erdve - tgu ten ir susitinka bei zaidzia...kam skatinti svetima vaika pagundai ka nors pavogti???
Dar papasakosiu liudna vieno mano giminaicio istorija, kai vyresni vaikai nusiviliojo penkiameti i rusi ir rode savo ten visokias "grozybes", bei bande lytiskai isnaudoti...tai gerai, kad nieko neįvyko...
MAMOS BUKIT ATSARGIOS - ziurekit ka daro jusu vaikai...
chikko
Visškai sutinku su išsakyta nuomone. Maniškiui irgi 5 m. , leidžiu į lauką vieną, bet pro langą visada stebiu, neleidžiu jam net dingti man iš akiračio, turiu visada jį matyti, jis tą žino ir supranta. Vaikų kieme pas mus nėra daug 4 mergaitėsir 2 berniukai ,su maniškiu jau būtų 3 . Ir nepatikėsit, bet tos "blogos" yra būtent mergaitės, o ypač viena, gydytojų duktė. Tai tik nuo jos ir saugau savo vaiką, nes jau labai linkusi išnaudoti vaikus, o jai gal kokie 6-7 m. nes dar į mokyklą neina. sakiau kažada motinai, kad ji ten elgėsi nelabai gerai, o mama,man atsakė, žinau, ji labi pasiutusi, ir viskas,sauprask, mano problemos ir yra tik mano problemos dėl vaiko.
kalina
Na man tai kazkaip dar sunku ji isleisti viena i kiema.kazkaip manau kad dar per anksti jog vaikai vaika saugotu. kai jau gales pakankamai pasisaugoti ir supras kad reikia save saugoti tada jau gales lekti i kiema vienas.
O dabar arba as bunu drauge arba pasikviecia jis draugus i savo namus, kiema. tada viska matau ir man ramu ir vaikai nesiskundzia.
emanacija
Norėčiau mamų pasiklausti, kaip jos reaguoja į nepriimtino elgesio, netikusius, "blogus" vaiko draugus. Su tokia problema dažniausiai susiduriama paauglystėje, o mums ji iškilo kaip tik dabar, kai sūnus dar tik keturių metų.
Problemos priešistorė yra tokia: mano tėvai drausdavo man draugauti su mano geriausia drauge, todėl, kad ji... pernelyg garsiai ir dažnai juokdavosi. Ji ištikrųjų buvo tikras juokutis, bet labai miela, apvalutė, geraširdė būtybė. O mano tėvams atrodydavo, kad ji taip juokiasi specialiai - kad atkreiptų vaikinų dėmesį... unsure.gif
Taigi maniau, kad jau savo vaikams tai tikrai leisiu patiems rinktis draugus. Deja... Pasakoju situaciją: pas sūnų nuolat vakarais ateina metais už jį vyresnis kaimynų berniukas. Na, vaikas kaip vaikas atrodo. Bet kai prasižioja, tai tokie riebūs rusiški keiksmažodžiai "pareina"... verysad.gif Matyt, taip kalba jo tėvelis, kuris kartas nuo karto namo parsvirduliuoja gerokai įkaušęs.
Na, keiksmažodžius anksčiau ar vėliau vistiek sužinos, čia tai dar nieko. Bet man nerimą kelia keisti šio vaiko žaidimai: pvz.: dabar tu mane mušk, o paskui aš tau trenksiu... laksto ir kriokia po visą butą nesavu balsu, kaip skerdžiamas, tiesiog pagaunu save penkto kampo beieškančią ir besislepiančią nuo to monstriuko (mano sunus tikrai judrus ir skardžiabalsis, ir aš su malonumu klausausi vaikų krykštavimo, dūkimo ir šūkavimo - bet patikėkit, čia visai kas kita blink.gif ) Maniškis eina į darželį, bendraujam su draugų vaikais - matau, KAIP žaidžia vaikai...
Blogiausia, kad vaikis tikrai piktybinis - vis taikosi nuskriausti mūsų mažąją dukrytę, negaliu atsipalaiduoti nei sekundei. Manau, kad jos skriaudimas ir erzinimas jam teikia didžiulį malonumą g.gif . Nuolat girdžiu "nušaukim", "nužudykim", "išgąsdinkim", "išvykim" ją!!!! Aišku, pastumia kartais ją stiprokai, tada jau kantrybė neišlaiko aiškint kaip jis blogai pasielgė ir liepiu jam eiti namo.
Žodžiu, to vaiko negaliu pakęst, o sūnus nori, kad jis ateitų. Nors iniciatyva labiau iš to vaiko pusės... Kartais pagaunu save galvojant važiuojančią iš darbo: "ir vėl TAS ateis...košmaras" Esu terorizuojama nuosavuose namuose - savo tvirtovėje doh.gif doh.gif
AgnePagne
QUOTE(emanacija @ 2007 10 24, 21:01)
Norėčiau mamų pasiklausti, kaip jos reaguoja į nepriimtino elgesio, netikusius, "blogus" vaiko draugus. Su tokia problema dažniausiai susiduriama paauglystėje, o mums ji iškilo kaip tik dabar, kai sūnus dar tik keturių metų.
Problemos priešistorė yra tokia: mano tėvai drausdavo man draugauti su mano geriausia drauge, todėl, kad ji... pernelyg garsiai ir dažnai juokdavosi. Ji ištikrųjų buvo tikras juokutis, bet labai miela, apvalutė, geraširdė būtybė. O mano tėvams atrodydavo, kad ji taip juokiasi specialiai - kad atkreiptų vaikinų dėmesį... unsure.gif
Taigi maniau, kad jau savo vaikams tai tikrai leisiu patiems rinktis draugus. Deja... Pasakoju situaciją: pas sūnų nuolat vakarais ateina metais už jį vyresnis kaimynų berniukas. Na, vaikas kaip vaikas atrodo. Bet kai prasižioja, tai tokie riebūs rusiški keiksmažodžiai "pareina"...  verysad.gif Matyt, taip kalba jo tėvelis, kuris kartas nuo karto namo parsvirduliuoja gerokai įkaušęs.
Na, keiksmažodžius anksčiau ar vėliau vistiek sužinos, čia tai dar nieko. Bet man nerimą kelia keisti šio vaiko žaidimai: pvz.: dabar tu mane mušk, o paskui aš tau trenksiu... laksto ir kriokia po visą butą nesavu balsu, kaip skerdžiamas, tiesiog pagaunu save penkto kampo beieškančią ir besislepiančią nuo to monstriuko (mano sunus tikrai judrus ir skardžiabalsis, ir aš su malonumu klausausi vaikų krykštavimo, dūkimo ir šūkavimo - bet patikėkit, čia visai kas kita blink.gif ) Maniškis eina į darželį, bendraujam su draugų vaikais - matau, KAIP žaidžia vaikai...
Blogiausia, kad vaikis tikrai piktybinis - vis taikosi nuskriausti mūsų mažąją dukrytę, negaliu atsipalaiduoti nei sekundei. Manau, kad jos skriaudimas ir erzinimas jam teikia didžiulį malonumą  g.gif . Nuolat girdžiu "nušaukim", "nužudykim", "išgąsdinkim", "išvykim" ją!!!! Aišku, pastumia kartais ją stiprokai, tada jau kantrybė neišlaiko aiškint kaip jis blogai pasielgė ir liepiu jam eiti namo.
Žodžiu, to vaiko negaliu pakęst, o sūnus nori, kad jis ateitų. Nors iniciatyva labiau iš to vaiko pusės... Kartais pagaunu save galvojant važiuojančią iš darbo: "ir vėl TAS ateis...košmaras" Esu terorizuojama nuosavuose namuose - savo tvirtovėje  doh.gif  doh.gif
*

Tai kad tas kaimynų vaikis, kaip supratau, stipri asmenybė formuojasi, jei jau jus suaugusią moterį įbaugino g.gif Dabar klausimas iškilo, kodėl jūs tą vaiką apskritai įsileidžiate į namus, jei jis netgi jūsų mažąją dukra skriaudžia? Dėl to, kad nori sūnus, ar todėl, kad bijote susipykti su kaimynais? Nes jei todėl, kad nori sūnus, tada jūsiškis pripras, kad vykdysite visas jo užgaidas ir ims jus terorizuoti, ka, beje, puikiausiai moka kaimynų vaikas. O tokie mokslai nesunkia išmokstami ir tai gali atsisukti prieš jus pačią jau iš jūsų vaiko pusės. O jeigu jūs bijote susipykti su kaimynais, tai gal ir jūs apmąstykite mintyse, ar jie jau tokie patys idealus, kad ant jų pačių nėra ko pykti. Nemanau, kad normalu, jog suaugusi moteris turi taikytis tiek prie svetimo, tiek prie savo vaiko. Kas galų gale šeimininkas, kas pinigus uždirba, kas kuria materialinę ir ne tik gerovę? Tai gal mažieji piliečiai turėtų žinoti savo vieta? Aš už tai, kad mūsų vaikai nebendrautų su draugais, kurie daro blogą įtaką jiems.
jovitn
[quote=emanacija,2007 10 24, 20:01]
na as manau jei nepatinka tas vaikas tai ir neisileisk jo i savo namus.....nes ypac berniukams visi blogi dalykai labai patinka ir net nepajusit kaip jusu sunus prades megdzioti kaimynu vaika...tada jau bus velu....
as turejau tokia problema su draugu vaiku....jis yra visiskai nevaldomas isterikas....keiksmazodziai tai neatsiejamas nuo jo dalykas ir palyginus smulkmena su jo elgesiu....jis visiskai negerbia nei savo tevu nei aplinkiniu iskolioti svetima zmogu jam yra niekis,o mama labai kulturinga moteris tik buciuoja ji ir sako ,kad jis paaugs ir supras kad negerai daro blink.gif ,nors jis jau pirmokas g.gif .,...zodziu gavosi taip, kad mano ziopliukas jis jaunesnis 3 metais ir jam tas vaikas buvo autoritetas doh.gif labai daug numegdziojo...nes mate tuos dalykus kaip formavosi jo charakteris....visa laime,kad dabar mes ji matom labai retai ir tikiuosi tokiu vaiku kuo maziau pasitaikys musu kely....aiskinu,kad tai labai negrazu ir t.t. bet indelis i jo charakteri buvo padarytas
Katukė
Ir mano mažylis mėgsta susidėti su "padaužiukais", o paskui ir pats šunybes krečia. Ir baisias.. ohmy.gif . Labai mėgo degtukus iš močiutės imti, lauželius kūrenti..namie... ir šuniukui kliuvo doh.gif . Ateina škadnikai į kiemą, tai net bijau ko prisigalvos.
AgnePagne
QUOTE(mamike @ 2007 10 27, 16:07)
Ir mano mažylis mėgsta susidėti su "padaužiukais", o paskui ir pats šunybes krečia. Ir baisias.. ohmy.gif . Labai mėgo degtukus iš močiutės imti, lauželius kūrenti..namie... ir šuniukui kliuvo doh.gif . Ateina škadnikai į kiemą, tai net bijau ko prisigalvos.
*

O tai kokia forma tie lauželiai sukuriami? Bandau įsivaizduoti blink.gif Nu gautų mano piercas subinikėn už tokias baikas g.gif
Balanda
Jei draugas tikrai blogietis,nieko gero draugystė su juo neduos schmoll.gif Žinau iš savo patirties,nes brolis turėjo tokį draugą,pirmiausiai atitraukė nuo mokslų,o brolis buvo labai gabus,paaugo,apie 14m buvo,rūkyt išmokė blink.gif
Prie gero vaikai sunkiai linksta,o prie blogo juos traukte traukia unsure.gif
Dabar tėvai gailisi,kad leido jiems draugauti doh.gif Nors brolis paskui jį šunkeliais ir nenuėjo,bet galėjo geriau susitvarkyt gyvenimą.
Liutaure
su lig diena tokiai draugystei butu galas blink.gif ir dar sikna tokiam pirdziui isspardyciau, tikrai.... tokiu dalyku negalima toleruot, juolab savuose namuose, kas kad vaikas bet ribos visur turi buti, be to jau nemazas blink.gif
emanacija
QUOTE(AgnePagne @ 2007 10 26, 17:01)
Tai kad tas kaimynų vaikis, kaip supratau, stipri asmenybė formuojasi, jei jau jus suaugusią moterį įbaugino  g.gif Dabar klausimas iškilo, kodėl jūs tą vaiką apskritai įsileidžiate į namus, jei jis netgi jūsų mažąją dukra skriaudžia? Dėl to, kad nori sūnus, ar todėl, kad bijote susipykti su kaimynais? Nes jei todėl, kad nori sūnus, tada jūsiškis pripras, kad vykdysite visas jo užgaidas ir ims jus terorizuoti, ka, beje, puikiausiai moka kaimynų vaikas. O tokie mokslai nesunkia išmokstami ir tai gali atsisukti prieš jus pačią jau iš jūsų vaiko pusės. O jeigu jūs bijote susipykti su kaimynais, tai gal ir jūs apmąstykite mintyse, ar jie jau tokie patys idealus, kad ant jų pačių nėra ko pykti. Nemanau, kad normalu, jog suaugusi moteris turi taikytis tiek prie svetimo, tiek prie savo vaiko. Kas galų gale šeimininkas, kas pinigus uždirba, kas kuria materialinę ir ne tik gerovę? Tai gal mažieji piliečiai turėtų žinoti savo vieta? Aš už tai, kad mūsų vaikai nebendrautų su draugais, kurie daro blogą įtaką jiems.
*

Va šito man ir reikėjo... Ačiū už taiklius žodžius. thumbup.gif Padėjo!!! Atsikvošėjau kaip nuo šalto dušo ir ėmiausi veiksmų: vietoj nuolatinio kantraus aiškinimo (kuris kol kas puikiai veikia mano sūnui) po eilinio konflikto liepiau kaimynų monstriukui DINGTI: dukrelė eidama pro duris užsigavo ir pradėjo garsiai verkti. Mažasis kaimynas stipriai stūmė ją sakydamas: "jei verki, dink iš čia". Matyt, jam taip šeimoje sako... O aš ir sakau: "O dabar tu dink". Taip palengvėjo... Jau kuris laikas nesirodo. Pati nepastebėjau, kaip į savo namus įsileidau tokį teroristą doh.gif .
Lora12
na jusu atvejis taik tikrai, kodel jus ji i namus leidotes, as tai aplamai nelinkus vaiku be tevu i savp namus isileist, bet mum buvo kazkuo panasi situacija, tim pas mane dukra, mes pakeitem gyvenama vieta ir is praxziu dar dukra nejo i darzeli, nes nebuvo viettu taigi dienas leido kieme prie namo, pas mus i kiema pradejo ateidinet kaimynu mergaite, man is karto keista pasidare, kad ji vien ataip laisvai atejo i musu kiema ir nei prisistacius nei ka nei, bet nieko, ko, mano dukra nepradejo daiktu metyt is gana aukstai zemyn, na aip is antro aukso i pirma, (pas mus yra tokia kaip ir terasa ant slaitelio), bet ji tai darydavo tik kai ta kaimynu mergaite budavo, ir viena kart man su mazuoju bunam namie prie atviro lango(jis buvo naujagimis) girdziu kaip ta mergiote (ji 2 metais vyresne) jei liepia tu uzkelt trirati ten ir mesk zemyn, o ta manoji ir daro tada ji buvo tik3,5 taigi vyresnes ir klause, tada jau isejau ir pasakiau, kad taip daryt negalima, ebt nenorejau as u mergiote pyktis, nes vistiek nauji kaimynai galvojau nereikia, cia uzsirekomduot, kaip raganai, kad veliau su mano vaikais nieks nebendrautu, bet atejo ruduio, dukra pradejo eit i darzeli, nor ir ta kita ejo( pas mus grupese ivaraus amziaus vaikai) tai bijojau, kad ji jos nepasirinktu kaip i geriausias drauges, nes jau pazista, bet ji pasirinko, panasaus amziaus mergaite tikrai geru tevu, ji labai daug gero is jos ismoko ir su ta visai nebendrauja, tai manau, toki amziaus, gal vaikaims tiesiog reikia sutiek galimybe pazint ir kitu vaiku ir tiesiog gali mus nustebint kaip mano atveju
Jūratė36
Draudimas bet kokiu atveju atkrenta-reikia kalbeti ir kad tas pokalbis butu atviras,nuosirdus 4u.gif
Egle22
QUOTE(emanacija @ 2007 10 31, 21:24)
Va šito man ir reikėjo... Ačiū už taiklius žodžius.  thumbup.gif Padėjo!!! Atsikvošėjau kaip nuo šalto dušo ir ėmiausi veiksmų: vietoj nuolatinio kantraus aiškinimo (kuris kol kas puikiai veikia mano sūnui) po eilinio konflikto liepiau kaimynų monstriukui DINGTI: dukrelė eidama pro duris užsigavo ir pradėjo garsiai verkti. Mažasis kaimynas stipriai stūmė ją sakydamas: "jei verki, dink iš čia". Matyt, jam taip šeimoje sako... O aš ir sakau: "O dabar tu dink". Taip palengvėjo... Jau kuris laikas nesirodo. Pati nepastebėjau, kaip į savo namus įsileidau tokį teroristą  doh.gif .
*

Saunuole. Yra tokia anglu patarle : when in rome, do as Romans do. Jei vaikas sveciuose atsisako elgtis pagal tu namu taisykles - jis rodo nepagarba jusu namams. lotuliukas.gif

Laimei, su tokiomis krastutinemes problemomis dar neesame susidure. Blogiausia kas yra nutike, tai kad isiduke mergos nutrauke uzuolaidas su karnizais (palapinei) ir is torsero pasidare sijona. Bet toks buvo tik vienas atvejis, is kurio visi pasimoke ir daugiau tokie siautimai nepasikartojo. thumbup.gif
Pangasija
nu kai vaikai be priežiūros, tai ir patys geriausieji sugebės zbitkų prisigalvot. kažin ar prie tėvų jie kurtų lauželius ar svaidytųsi daiktais pro balkoną.
bet va piktybiniai vaikai -- tai tokių geriau į namus neįsileist.
kita vertus, ar jūsų vaikas tikrai šimtu procentu "geras"?
Jūratė36
QUOTE(Dios @ 2007 11 03, 17:07)
nu kai vaikai be priežiūros, tai ir patys geriausieji sugebės zbitkų prisigalvot. kažin ar prie tėvų jie kurtų lauželius ar svaidytųsi daiktais pro balkoną.
bet va piktybiniai vaikai -- tai tokių geriau į namus neįsileist.
kita vertus, ar jūsų vaikas tikrai šimtu procentu "geras"?
*

schmoll.gif Netikiu,kad yra tokių g.gif
Athena
Neįsileisti tokio į namus schmoll.gif Jūsų namai - jūsų tvirtovė, todėl ir taisykles diktuojat jūs. Mane jau irgi viena tokia draugelė buvo užnervinus, iš pradžių dar kentėjau, bet paskui griežtai paaiškinau, kas čia vadas ir kieno taisyklės cool.gif

Iš kitos pusės gaila tų "blogų" vaikų verysad.gif Juk jie tokie, nes tėvai su jais blogai elgiasi..
iloniux
Na jei man nepatiktu toks draugo elgesys ir as turbut neisileisciau jo i savo namus, o kaip kieme ar jie nesusitinka, ar nezaidzia, juk ten irgi turbut dar baisiau elgiasi kai niekas nemato.
Pangasija
QUOTE(Lane @ 2007 11 03, 17:43)
Iš kitos pusės gaila tų "blogų" vaikų verysad.gif Juk jie tokie, nes tėvai su jais blogai elgiasi..
*

man gaila vaikų, kurie yra "blogi" todėl, kad jų tėvų žemesnė socialinė padėtis, ar yra kokios tai problemos šeimoj. liūdna, kai darželinukas jau nurašomas iš "padorios visuomenės" nes perdaug laksto ir triukšmauja, ar sugalvoja kokią darželinukišką kvailystę. (nemanau kad daiktų mėtymas ar degtukų ėmimas yra toks blogis už kurį reikėtų bausti socialine atskirtim) nes jei vaikui klijuoji "blogo" etiketę, jis paskui ir nesuvokia savęs kitokio.
kita vertus, yra tiesiog nelabai gero charakterio vaikų -- piktybiškų, grubių, tokių kurie skriaudžia kitus. ir tas tikrai nepriklauso nuo tėvų socialinės padėties. Aišku, kiekvienai mamai savo vaikas yra auksinis, bet reikėtų kartais pagalvoti, ar jo vaikas labai jau nekaltas tam tikrose situacijose.
Athena
QUOTE(Dios @ 2007 11 03, 22:47)
kita vertus, yra tiesiog nelabai gero charakterio vaikų -- piktybiškų, grubių, tokių kurie skriaudžia kitus. ir tas tikrai nepriklauso nuo tėvų socialinės padėties. Aišku, kiekvienai mamai savo vaikas yra auksinis, bet reikėtų kartais pagalvoti, ar jo vaikas labai jau nekaltas tam tikrose situacijose.
*

Aš kažkaip abejoju, kad yra natūraliai blogų vaikų g.gif Vaikas formuojasi pagal aplinką, kurioje yra. Gali bandyt kaimynai ar mokytojai juos auklėt, bet įdomu, kas gausis, jei patys artimiausi žmonės, darantys didžiausią įtaką viską žlugdys g.gif

Bet aš irgi prieš tai, kad tokius vaikus "izoliuoja". Jiems reikia pagalbos. Ai, bet socialinė sistema kol kas labai menkai išvystyta. Ir dar negreit situacija gerės...
Pangasija
QUOTE(Lane @ 2007 11 03, 22:57)
Aš kažkaip abejoju, kad yra natūraliai blogų vaikų g.gif Vaikas formuojasi pagal aplinką, kurioje yra. Gali bandyt kaimynai ar mokytojai juos auklėt, bet įdomu, kas gausis, jei patys artimiausi žmonės, darantys didžiausią įtaką viską žlugdys g.gif
*

žiūrint pagal ką vertinsim tą "blogį". kad natūraliai blogų yra aš irgi netikiu. bet būna natūraliai problematiškas charakteris. ir jeigu dar nėra imamasi veiksmingų priemonių, toks vaikas ir tampa "blogu". be to, nėra ir tėvų, kurie elgtųsi ir auklėtų vaikus absoliučiai nepriekaištingai.
iloniux
QUOTE(Dios @ 2007 11 04, 00:47)
man gaila vaikų, kurie yra "blogi" todėl, kad jų tėvų žemesnė socialinė padėtis, ar yra kokios tai problemos šeimoj. liūdna, kai darželinukas jau nurašomas iš "padorios visuomenės" nes perdaug laksto ir triukšmauja, ar sugalvoja kokią darželinukišką kvailystę. (nemanau kad daiktų mėtymas ar degtukų ėmimas yra toks blogis už kurį reikėtų bausti socialine atskirtim) nes jei vaikui klijuoji "blogo" etiketę, jis paskui ir nesuvokia savęs kitokio.
*

Na ir man gaila tokiu vaiku, bet turbut vistiek nepakesciau tokio elgesio savo namuose juk man ir savo vaiku gaila. Juk skaiciau kad tas kaimynu berniukas ir jos vaikiukus skriaudzia. Net nezinau ka daryciau tokiu atveju.
Pangasija
QUOTE(iloniux @ 2007 11 04, 19:44)
Na ir man gaila tokiu vaiku, bet turbut vistiek nepakesciau tokio elgesio savo namuose juk man ir savo vaiku gaila. Juk skaiciau kad tas kaimynu berniukas ir jos vaikiukus skriaudzia. Net nezinau ka daryciau tokiu atveju.
*

tas tiesa. neprivalu į savo namus įsileisti svetimo vaiko kuris chuliganauja. kita vertus, darželinukas tai dar nėra toks susiformavęs niekšas, kurio negalima būtų kaip nors sugėdint.
Jurgulė
buvo ir mums panašių situacijų,su kaimyniuku,..... tada neleisdavau bendrauti. Jis pasižymėjo ne tik kad buvo mušeika batareika, ar keikūnas, bet turėjo pomėgį laužyti mūsų žaisliukus. Kai tik vaikukas ateidavo ir prašydavosi į svečius, tuo metu aš su vaikais susiruošiu išeiti, arba pasakydavau, kad dabar negalim tavęs priimti , nes vyksta tvarkymosi darbai. tai ir atsikabino tas vaikis. Susirado kitas šeimas.
O šiaip tai jį priimdavau kai su juo mama ateidavo, tai prie mamos jis taip nesielgdavo.
kiwi*
QUOTE(Lane @ 2007 11 03, 18:43)
Neįsileisti tokio į namus schmoll.gif Jūsų namai - jūsų tvirtovė, todėl ir taisykles diktuojat jūs. Mane jau irgi viena tokia draugelė buvo užnervinus, iš pradžių dar kentėjau, bet paskui griežtai paaiškinau, kas čia vadas ir kieno taisyklės cool.gif

*

Būtent.
Kas čia vadas? - mama. Mamos ir klausyk cool.gif
Leja01
Issiaiskinti ar ta drauge tikrai daro bloga itaka,jei taip yra isties,bandykite su jos drauge pasikalbeti,tiesiog draugiskai pasakykite kas nepatinka jos elgesyje,ieskokite iseites visos trys
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.