Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikai nevalgiukai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Tekila
Labas vakaras, mergaitės. Auginu ketveriu metukų mergytę.Kiekvieną dieną susiduriu su didelia problema- maisto ruošimu. Tiek vyrui, tiek dukrytei turiu gaminti atskirai, nes mergytė visko nevalgo. Maistą, kurį ji mėgsta, galiu lengvai išvardinti ant rankų pirštų: varškėčiai, pieniškoas dešrelės, agurkai(daugiau jokių daržovių), sumuštiniai tik su margarinu, pupelių sriuba, keptas kiaušinis. Uogų visiškai nevalgo, tik juoduosius serbentus.Jokių padažų. Nebežinau ką ir daryti. Kito maisto ji net neragauja. Bijau, kad ji su maistu negauna reikiamų vitaminu( juos nuolat geriam papildomai). Glabūt jūs susidūriate su šia problema?Prašau, patarkite kaip pripratinti merginą prie "mūsų" maisto.L. ačiū.
langana
Labai labai užjaučiu ir suprantu, nes maniškis labai panašus sad.gif Iki šiol aš jį maitinu(ne krūtim, žinoma, bet su šaukšteliu ar šakute), nes kai valgo pats, tai po pirmų 2-3 kąsnių pareiškia, kad yra sotus ir nori saldainio (ar kokio kito saldumyno mad.gif )
Kurį laiką buvo gyvas tik kiaušiniais : blynai, omletas, kiaušinis virtas, kiaušinis keptas. Pradėjau į omletą ar blynų tešlą dėti po truputį įvairius produktus : varškę, smulkiai supjaustytą vištieną, džiovintus vaisius. Taip po truputį vis apgaudinėjau. Vėliau pradėjo valgyti daugiau produktų, bet ir dabar dar nevalgo daug ko. Ir kaip minėjau, maitinu. Žinau, kad tai negerai, bet neturiu galimybės vaikui leisti išalkti. Gyvenam su vyro močiute, kuri jau yra labai sena ir ,matyt, todėl nebesupranta, kad vaiko maitinti negalima vien saldumynais sad.gif Jei aš tik nesuskumbu vaiko pamaitinti normaliu maistu, tai jis vos tik kiek praalkęs lekia pas močiutę ir ten gauna saldainį ar pan. mad.gif

Beje, sako, kad vaikai, kol dar nesugadinti tėvų maitinimosi įpročių, patys atsirenka, kiek ir ko jiems valgyti. Tai būtų gal šioks toks nuraminimas dėl tavo baimės, kad vaikas negauna jam reikalingų medžiagų. Tuo labiau, kad papildomai geriate vitaminus. Bet, žinoma, vis tiek labai erzina, kad reikia gaminti jam atskirą maistą
daivava
Kodel neina nusiusti zinutes?
Papildyta @ [mergetime]1089109605[/mergetime]
Pagaliau pavyko nusiusti...Nesuprantu,du kartus buvau parasiusi ilgiausias litanijas,bet nepavykdavo issiusti...Tai va,auginu dvi mergytes.Vyresniajai greit seseri ir ji labai isranki maistui:is darzoviu valgo tik bulves,morkas,salotas ir agurkus,vaisiu jokiu(net bananu ar obuoliu),uogu jokiu.Tiesa,stengiuosi duoti atsigerti sv,uogu gerimo(ziemai prisisaldau pilna saldikli) ir tai neturi buti ne vienos sekleles.Dziaugiuosi,kad bent mesa ir pieno produktus valgo.Nezinau,gal cia del to,kad ilgai maitinau krutimi(1,8) ir velai pradejo papildomo maisto valgyt?Dabar auga mazyle,jai jau tuoj 7 men,jauciu ,kad istorija kartojasi,nes nieko nenori,isskyrus papa.Tai va,taip ir vargstam... rolleyes.gif
Makarska
Mano vaikas taip pat yra labai isrankus maistui, todel pietus labai daznai deriname prie jo skonio. Kadangi megiamiausias jo patiekalas blynai, tai i blynus stengiuosi primakaluoti visko, ko imanoma, bet aisku taip, kad nepastebetu.
Pastebejau, kad nauja patiekala pavyksta ismeginti, kai bunam kokioj kompanijoje su vaikais. Pvz. neseniai paragavom pistaciju. Mano nuostabai, dabar ju niekada neatsisako.

P@nter@
Mano irgi toks pats nevalgiukas g.gif ir pastebejau, kad megstamiausias nevalgiuku patiekalas blynai smile.gif jai paklausi ko noretum valgyti gausi vieninteli atsakyma kiekviena diena ir istisas savaites BLYNŲ blink.gif BLYNŲblink.gif su ragavimu tos pacios problemos nieko neragauja nes kaip jis sako "as gi nuo gimimos (vieno ar kito patiekalo) nemėgstu blink.gif
Gal nuskambes baisiai, bet nauja patiekala ragauja tik tuo atveju kai pazadu, kad jai nepatiks gales isspjauti i siuksline blink.gif na kartais buna kad patinka clap_1.gif taip siais metais pirma karta paragavo braske doh.gif kiek pastangu reikejo kol prikalbinom, kad isisdetu i burna,
Todel ir gyvenam va taip va kaip daktare sako neprikaupe jokio riebalinio sluoksnio tongue.gif
spaNguolė
oj kaip as jus visas suprantu, mano vaikui tai geriausias maistas butu SALDAINIAI doh.gif galetu vien jais maitintis. dziaugiuosi tik tuo, kada valgo visokios sriubas, tai prikraunu visokiu darzoviu, mesytes tai zinau kad bus soti uzvalgius sriubos , is darzoviu tai agurkus grauzia kaip obuolius (kaip ir as beje smile.gif ) varsketukus megsta, cepelinus smile.gif (bet juk negaminsiu as ju kasdien) na ir dar arbuzus dievina, o braskes g.gif paragauja viena kasneli ir viskas. tai taip ir vargstam. visa diena gali buti nevalgius, bet kai reikia miegoti, tai tada reikia - sriubytes doh.gif ir tai buna apie 22.30 val. blink.gif
langana
QUOTE (jolanta @ 2004 07 07, 08:13)
bet kai reikia miegoti, tai tada reikia - sriubytes doh.gif ir tai buna apie 22.30 val. blink.gif

Va va. Mano lygiai toks pats. Visą dieną gali vien saldumynais misti, o kai sakau, kad einam dantų valytis, tai pradeda šaukti, kad nori valgyti, valgys "rimtą maistą". Tai dažniausiai irgi būna jau po 22 val. Bandžiau kelis kartus neduoti, aiškindama, kad reikia valgyti tada, kai yra tam skirtas laikas, bet... unsure.gif Nu neatlaikau aš, kai vaikas nelaimingu balseliu paklausia, kada jis galės pavalgyti. Arba kai pradeda verkti sakydamas, kad negali miegoti, nes pilvelį iš alkio skauda mad.gif Žinau, kad čia šantažas, bet vistiek neatlaikau ir ką nors greitai paruošiu, bent sumuštinį. Tiesa, pastaruoju metu pradėjau su tuo kovoti, pasiūlydama naktipiečius apie 21 val. Kartais suveikia. wink.gif
Rigedora
oi, kaip man tai pažįstama wink.gif baisus alkis, kai reik eit miegoti-dažniausiai negauna, bet prieš tai pati pamąstau ar tikrai galėjo išalkti-būna, kad tikrai, pagalvoji, va senai valgė-gali būt alkanas-o kartais matau, kad tai tiesiog laiko tempimas... smile.gif
dėl maitinimo-vyresnėlį ilgai pati maitinau, nes užknisdavo-jis labai jau lėtas, o ir terlius biškį.... wink.gif rolleyes.gif bet paskui supratau, kad dariau klaidą-užtat mažius gavo šaukštą anksti, kai tik sugebėjo jį nulaikyti-tai dabar valgo pats, kol nusibosta-o paskui kai jau brolis pavalgęs greičiau pabėga iš virtuvės, tai tas su lėkšte pas mamą atsirioglina-PADĖK MAN.... biggrin.gif tai tuomet padedu, kartais liepiu pačim pabaigti...
dėl produktų įvairumo.... taip vargstu su dičkiu... labai padėjo šiuo klausimu darželis-ten išmoko su kompanija daug ko valgyti-matyt bandos jausmas ir išsilakstymas padėdavo. O šiaip tai kartais tekdavo gudrauti-pvz. balandėliuose nevalgo kopūsto... tai aš taip smulkiai tą kopūstą su peiliu susmulkindavau, mėsą ir bulves sumaišydavau ir kartu ir dar rimtą veidą nutaisiusi sakydavau, kad kopūstą aš suvalgiau-taip viską ir sumatindavau-o jei pastebėdavo kokį gabliuką-sakydavau netyčia čia turbūt nuo šaukšto pakliuvo... thumbup.gif ir ramiai išimdavau wink.gif
Tiesiog manau, kad ateis laikas ir ims daugiau valgyti-be to kitų vaikų pavyzdys labai užkrečia. wink.gif
gaisia
sveiki, maniškis irgi nedaug ką valgo, tik avižinę košę, blynus ir makaronus. o jau mėsos ar žuvies tai niekaip. Keisčiausia, kad darželį beveik viską valgo kartu su visais vaikais, ir sriubą, ir mėsą (kartą pati mačiau, kalbėjau su auklėtoja, kol pusryčiavo vaikai, tai maniškis net nemirktėlėjęs prarijo sumuštinį su dešra, o namie net gabaliukus nurankioja). o naujo nieko negaliu pasiūlyti, veau sako ir iš karto spjauna... jokių daržovių nepripažysta.. sad.gif

o dėl tų naktinių valgymų - tai irgi buvo, kol pastebėjau, kad daugiausia laiko norima laimėti, o ne pavalgyti. Padėdavau puoduką vandens ir pora sausainių prie loveles - jei nori valgyti ar gerti, prašau, tik jokių vaikščiojimų.. per pora savaičių atprato.
kasiopeja
QUOTE (gaisia @ 2004 08 20, 09:35)
sveiki, maniškis irgi nedaug ką valgo, tik avižinę košę, blynus ir makaronus. o jau mėsos ar žuvies tai niekaip. Keisčiausia, kad darželį beveik viską valgo kartu su visais vaikais, ir sriubą, ir mėsą (kartą pati mačiau, kalbėjau su auklėtoja, kol pusryčiavo vaikai, tai maniškis net nemirktėlėjęs prarijo sumuštinį su dešra, o namie net gabaliukus nurankioja). o naujo nieko negaliu pasiūlyti, veau sako ir iš karto spjauna... jokių daržovių nepripažysta.. sad.gif

Pas mus tas pats buvo, darzely daugmaz viska valge, o namie - ne per kur mad.gif
Bet dabar jau pamazu ispletem patiekalu rata. Darem taip:
susitarem, kad viena diena VISI valgom, tai ko nori vaikas, sekancia diena - ko nori tetis, o trecia - ko noriu as. Vaikas is pradziu raukydavosi, kai tekdavo valgyti tai, ko jis nemegsta, bet pvz. vyras issirenka "savo" diena. Budavo kad tik pakrapstydavo mazumele ir viskas. Tada reikdavo griebtis grieztumo "Mes tai "tavo" diena valgom tai, ko tu nori (tarkim manu kose) tai ir tu turi buti vyras ir nesioziuoti!". Itariu sitas metodas vaikui patiko, nes jis pajuto savotiska lygybe, t.y. kad jo nuomones yra klausoma. Ir gal savotiska valdzia, kad "jo" diena mes priversti valgyti tai, ko nori jis, o ne mes.

Aisku, vyras po tokiu "vaiko" dienu, kai VISI valgydavom pieniska sriuba vakarienei, paslapciom eidavo i saldytuva dar uzkandziauti laugh.gif , bet su vaiku dalis problemu issiprende.

Tiesa, dabar buvo vasara ir vaiko beveik nebuvo namie, tai sito metodo netaikem. "Lauzem" nenora valgyti tam tikrus patiekalus grieztumu. Pvz. yra du patiekalai. Viena vaikas kazkada valge, bet pastaruoju metu uzsioziavo ir nebe, o kito ne uz ka i burna neima. Tada grieztai liepiam rinktis is tu dvieju ir jokiu nuolaidu. Vaikas kuri laika pasioziuoja, kad ne vieno nenori, tada nusiunciam i kambari 5 minutes pagalvoti ir grizes dazniausiai jis pasirenka ta, kuri kazkada valgydavo. Taip senus patiekalus "grazinam" naujam gyvenimui. thumbup.gif

Gal ir jums pravers kurios nors mano mintys...
kasiopeja
QUOTE (Makarska @ 2004 07 07, 05:01)
Pastebejau, kad nauja patiekala pavyksta ismeginti, kai bunam kokioj kompanijoje su vaikais.

Pas mus taip buna, kai vaikas uzsimirsta. Pvz. pasiulom naujo patiekalo - tresniu. Neima i burna ne uz ka. Tada mes su vyru pradedam valgyt, kalbetis, TV ziuret, atbega vaikas i kompanija ir ziurek uzsimirses tas tresnes kad slamscia laugh.gif

Arba dar mano mama vaikui yra autoritetas didziulis, tai nauja patiekala pavyksta isiulyt paragaut pasakius, kad man mama vaikystej toki patiekala gamindavo clap_1.gif
P@nter@
QUOTE (Rigedora @ 2004 08 16, 09:46)
  dėl produktų įvairumo.... taip vargstu su dičkiu... labai padėjo šiuo klausimu darželis-ten išmoko su kompanija daug ko valgyti-matyt bandos jausmas ir išsilakstymas padėdavo. O šiaip tai kartais tekdavo gudrauti-pvz. balandėliuose nevalgo kopūsto... tai aš taip smulkiai tą kopūstą su peiliu susmulkindavau, mėsą ir bulves sumaišydavau ir kartu ir dar rimtą veidą nutaisiusi sakydavau, kad kopūstą aš suvalgiau-taip viską ir sumatindavau-o jei pastebėdavo kokį gabliuką-sakydavau netyčia čia turbūt nuo šaukšto pakliuvo... thumbup.gif ir ramiai išimdavau wink.gif
Tiesiog manau, kad ateis laikas ir ims daugiau valgyti-be to kitų vaikų pavyzdys labai užkrečia. wink.gif

Va va ir as taip paciai svarbu pasakyti kad tam patiekale tikrai tikrai nera kokio tai "nemegstamo" produkto rolleyes.gif

O va mes tik siais metasi pradesim eiti i darzeli tai oi nezinau kaip ten bus su tuo valgymu g.gif
Ode
Mes tu problemu neturejom, bet norejau pasakyti, kad ilgas maitinimas krutimi tikrai nekenkia. Manishke dazhnai ir daug maitinosi mano pienu: iki 6 men tik juo, o po to dar iki 1 m. 4 men. Vienintelis dalykas, kuo tikrai rupinausi - iki metu jokiu saldumynu (neskaitant vaisiu) ir shiaip prieskoniu. Anyta vis myne man: na idek nors truputi druskos i darzhoves, juk preska... O ash jai: jei vaikas valgo taip, tai kam tos druskos? Iki shiol - valgo daug mazh viska, labai noriai ragauja. Girdejau, kad ish dalies tai paveldima. Mes su vyru irgi labai megejai paragaut nauju patiekalu.
Kiek skaichiau apie ishrankuolius vaikus, tai rasho, kad reikia visai sheimai valgyti kartu, padet vaikui lekshte, kaip ir visiems, idet maisto, kaip ir visiems, ir visai nekreipt demesio, ar jis valgo, ar ne. Kai baigiasi pietus, nurink visas lekshtes, nepaisant, ar vaikas savo suvalge, ar ne. O po to laukt tik kito bendro valgymo - pietu ar vakarienes. Nepataria ir jokiu uzhkandzhiu - sausainiu, vaisiuku - tame tarpe - nes ir tai apetita labai uzhmusha.
O jau su saldainiais tai visai beda... Patarchiau ish viso namie neturet. Juk jie duoda tik negeru kaloriju, gadina dantis ir jau apetitui tai visai peilis...
P@nter@
QUOTE (Ode @ 2004 08 30, 17:18)

O jau su saldainiais tai visai beda... Patarchiau ish viso namie neturet. Juk jie duoda tik negeru kaloriju, gadina dantis ir jau apetitui tai visai peilis...

Tai va o ka daryt su bobulem fejom geradejom mad.gif kurios sako kaip tu gali sitaip vaika traumuoti tu jam nervus sugadinsi kai pasakai kad nepirksi saldainio, arba kai paklausi vaiko ar valgysi pietus vaikas pradeda rekti oziuotis kad jis nemegsta to ar kito patiekalo ir cia prieina bobule mad.gif ir sako einam Arnuti as tau saldainiuka duosiu blink.gif neverk mazuli. Nu negaliu susinervavau is pacio ryto mad.gif mad.gif mad.gif Ir dar kai pasakai kad vaiko dantys isgede ir kad tai nuo saldainiu tai pasako kad saldaines vaiko dantim tikrai nekenkia blink.gif
Nu issipasakojau gun_bandana.gif bash.gif frusty.gif
DAINAN
Radau šią seniai užmirštą temą ,bandysiu pratęsti ,nes turiu tokią pačią problemą - labai išrankią dukrą.Kiek atsimenu problemos prasidėjo ,kai reikėjo primaitinti - ilgai ieškojom tinkamo mišinuko...Na ,o pati kramtyti ir žinoma mūsų maistą pradėjo valgyti tik kokių dviejų metų.Dabar , tradiciškai jos mėgstamiausi patiekalai yra iš miltų ,varškės ir visa kita kas nelabai sveika - čipsai ,saldainiai,sausainiai. ,limonadas. Iš daržovių mėgsta tik agurkus.Problema yra tame ,kad nuo miltinių patiekalų ,saldumynų ir t.t. dukra jau ėmė kaupti riebaliukus.Kai pagaminu mėsos patiekalą vos pamačiusi ji sako "fui ,tuoj apsivemsiu". Žinoma ,ne visada susilaikau nepasakiusi pamokslo,bet paragauti nepriverčiu nei piktuoju ,nei geruoju neįkalbu.Jei namuose nėra nieko saldaus tai dukra vaikšto iš kampo į kampą ir niršta.Jai saldumynai kaip narkotikai.Tai mane labai gąsdina.Labai prašau mamų turinčių panašių problemų pasidalinti patirtimi ir laimėjimais "išrankiukų maitinimo fronte" essen.gif
laiva
Mes irgi prie tų išrankiųjų, o gal tiesiog nevalgiukų. doh.gif
Mano pypliaus meniu gan siauras, pasiūlius kažką naujo, "pareina" atsakymas: "Nieko nenoliu, nieko nevalgysiu ir negelsiu" biggrin.gif. Jokie lydymaisi, kad tai yra be galo skanu, nepadeda. Nuo pusės metų, kai jau kaip ir laikas primaitint buvo, sekėsi sunkiai, nevalgydavo jokios daržovienės ar mėsytės. Taip iki 8-9 mėnesių gyvi buvom pienu ir kartais pagriauždavom obuoliuką. Pradėjau maitint grūdines košes. Jas suvalgydavo tik tokiu atveju, jei jose būdavo bene 60 proc trinto obuolio, apgaulė, kitaip tariant, kad košės nesijaustų. Mėsą pradėjom valgyt nuo metų ir 3 mėnesių. Iš esmės meniu iki šiol nepakitęs: ryžiai, grikiai, makaronai, mėsytė, sriubytė (jei tik joje akivaizdžiai neplaukioja morkos ir petražolės), sausi oho pusryčiai su pienu ir, aišku, blyyyynai. Daržovių nė pro kur doh.gif visiškai. Vaisių, uogų jokių neišprašau paragauti cry.gif . Obuolio valgymas pasibaigė sulig mėsos valgymo pradžia. Jis net čipsą atgal padėjo į lėkštelę, kai pasakiau, kad tai bulvytė doh.gif Prieš savaitę užrašiau vaiką į daržą ir po to susimąsčiau, o kasgi bus su jo valgymu, t.y. nevalgymu doh.gif Daržan dar ne taip ir greit, labai tikiuosi, kad kažkaip įsivažiuosim su tuo maistu 4u.gif
Spurga01
Mano laabai jau nevalgiai mergaitei 14 menesiu pediatre israse fermentu virskinimui pagerinti - po 10 grudeliu isardzius kapsule 3 k i diena. Atrodo jie pradejo padeti - bet as galvoju, ar tik organizmas ju neprades pats maziau gaminti kai baigsim juos vartoti? Ar nebus dar blogiau nei buvo pries tai? Gal kas esat susidure su fermentu vartojimu, ir kiek laiko juos vartojote? Dar mes geriam vitaminus ir gerasias bakterijas.
mamymamy
QUOTE(Spurga01 @ 2006 08 29, 10:53)
Mano laabai jau nevalgiai mergaitei 14 menesiu pediatre israse fermentu virskinimui pagerinti - po 10 grudeliu isardzius kapsule 3 k i diena. Atrodo jie pradejo padeti - bet as galvoju, ar tik organizmas ju neprades pats maziau gaminti kai baigsim juos vartoti? Ar nebus dar blogiau nei buvo pries tai? Gal kas esat susidure su fermentu vartojimu, ir kiek laiko juos vartojote? Dar mes geriam vitaminus ir gerasias bakterijas.
*

Mano sūnus, būdamas 10 mėn., visai metė valgyti, gėrė tik mišinuką. Labai buvom išsigandę ir lėkėm pas gydytoją. Tai irgi prirašė fermentų, Gefilus bakterijų. Gamintis mažiau tikrai niekas nepradėjo, man atrodo, tik paskatinta gamyba buvo smile.gif . Visą kompleksą gėrėm gal 1 mėn. Paskui vaikas vėl pradėjo valgyti, tai ir nebedaviau daugiau. Gal ir reikėjo profilaktiškai tęsti, bet kažkaip nusibodo davinėt. Tikrai nereikia bijot 4u.gif
lyra
Aš tai vyresnėliui duodu gerti PIKOVIT vitaminų ir apetitas pagerėja.
Kam
mums ir tokia problema neaisku del ko imam ir nebevalgom tai daktare ir PIKOVIT vitaminu israse bet nuo ju mums nei silta nei salta Jauciu reikes eit i vaistine ir fermentu pirkt gal pades verysad.gif
Gelyteee
Sveikos, mamyte,

turbut kiekviena turejom sunkumu su vaiko valgiu. Mes irgi vargstam - siaip berniukas musu nevalgiukas. Isigudrino valgyti su filmukais - visokiais teletabiais ir rusiskais. Zinau, kad tai negerai, kaip kad ir zinau, jog jis jau per didelis valgyti trinta (kaip kudikeliams) maista. Bet kad kitaip nei krust! Jei duodu kasniais - kavoja viska uz zando ir nekramto, net nesvarbu kad filmukas eina.
Gal sakau veliau jis isaugs is to valgymo su TV?

Ar jus taip darot? blush2.gif
Perlute
Musu ir ziauriai noretu prie tv gyventi,bet kai valgo isjungiu.o jai isigudrina visai nevalgyti apriboju uzkandzius ir po pusdienio pats praso niam thumbup.gif o jai prikerta kokiu duoniuku ar vaisiu tai gali visa diena nieko nevalgyti
smile.gif
Gelyteee
QUOTE(Perlute @ 2008 04 09, 11:19)
Musu ir ziauriai noretu prie tv gyventi,bet kai valgo isjungiu.o jai isigudrina visai nevalgyti apriboju uzkandzius ir po pusdienio pats praso niam thumbup.gif o jai prikerta kokiu duoniuku ar vaisiu tai gali visa diena nieko nevalgyti
smile.gif
*

O kiek jus siaip laiko per visa diena praleidziate prie filmuku?
Mes siaip TV neturim, bet yra kompas ir auksinis zodis "TABIAI" - kuris istariamas vos pramerkus akis, pries valgi ir dar ilgai po jo. ax.gif
Kartais labai kremtuosi, kad vaikui daznai nusileidziu ir duodu spoksot, kad ir i l.grazius filmukus (rusiskus 4u.gif ), reiketu daugiau uzsiimti su berniuku... Nu bet cia kita problema.
O va del maitinimo tai biski kitaip. Kazkaip sunkiai mes su maistu draugaujam, tai ir "tabius" tenka kviestis.
joviliukste
QUOTE(Gelyteee @ 2008 04 09, 17:47)
Mes siaip TV neturim, bet yra kompas ir auksinis zodis "TABIAI" - kuris istariamas vos pramerkus akis, pries valgi ir dar ilgai po jo.  ax.gif
Kartais labai kremtuosi, kad vaikui daznai nusileidziu ir duodu spoksot, kad ir i l.grazius filmukus (rusiskus  4u.gif ), reiketu daugiau uzsiimti su berniuku... Nu bet cia kita problema.
O va del maitinimo tai biski kitaip. Kazkaip sunkiai mes su maistu draugaujam, tai ir "tabius" tenka kviestis.
*

gelytee, jau apie tai buvo kalbeta nevalgiuku temoje 4u.gif junkis prie musu jei tavo mazylis nevalgiukas mirksiukas.gif zinok daug tokiu mamyciu, kaip tu (ir as) vargstanciu su maitinimu mazuju.zinok mano panele, teletabius anksciua visa diena galejo ziureti, as jai leidau ziureti kiek nori, bet ne sav.netruko, db visai tv neziuri schmoll.gif jau geriau i lauka einam su kamuoliu zaisti thumbup.gif o valgyt su tv, nera gerai, nepratink geriau schmoll.gif mes stengiames valgyt visi prie vieno stalo, ir mazoji jau sedi normalioj kedej (nebe maitinimo kedutej) ir pati su sakute bando vagyt, o dar kol pasismeigia, taj as kasneli ikisu koki mirksiukas.gif neduok uzkandziaut, ir palauk kol pats paprasys niam niam, tada daug ir sauniai, be jokiu filmuku kemsa thumbup.gif
sypsnis2
Teisybę sakai joviliukste. Kai praalgsta tai viską beveik valgo biggrin.gif mano mergytei ryt 8 mėn., bet kartais tikrai sunku įsiūlyti košytę. Jei jau nevalgo, ati palaukio kokia 15-30 min ar daugiau kol praalks ir tada duodu. Praalkus kerta košyte išsijuosus. Žinau, kad nemėgsta grikių košės, jai bloga nuo jos, tai grikius maišau su kitomis košytėmis, nes juose yra nemažai vertingų mineralinių medžiagų. O pradėkim prigalvoti visokių pamaloninimų kad valgytų, tai paskui išsilepinsime to net nepastebėdamos, paskui visai nebesusikalbėsime, nebeklausys ir nebekreips dėmesio į pastabas blush2.gif
Jei nevalgo pusryčių, vadinasi nespėjo prasibudinti, arba vakare eidamas miegoti daug prisikirto, todėl pusryčių nebenori. Jei pietu nenori, gal užkandžiavo, gal saldumynų prisibvalgė. Paprasčiausiai, manau, reikia pakoreguoti vaikučio valgymo įpročius (kad valgytu vienu laiku, kad mažiau valdytų saldumynų, kad daugiau judėtų, kad daugiau pabūtų gryname ore, tuomet daugiau praalktų). Kaip vaikučius pratinate valgyti ir ką valgyti, taip jie ir įpranta. Kaip vienas garsus filosofas yra pasakęs: vaikas - tai balta lenta, kurioje galime kažaką įrašyti. Čia jau mano nuomonė smile.gif mano mergytė dar maža, daug negaliu kalbėti apie vaikų auklėjimą, bet, kadangi dirbu mokytoja, tai jau iš praktikos su mokinias šiek tiek žinau rolleyes.gif
Jei jau neturi apetito, tai jau tikrai reikėtų pavartyti nevalgiukų temą. SĖKMĖS biggrin.gif
Margareta
maniske tai isigudrino valgyti knygeles "skaitydama" nes jei neduodu jokio uzsiemimo nei zaislo, nei knygeles tai lipa lauk is kedutes ir buna kova o ne valgymas doh.gif

o del baltos lentos tai nesutinku schmoll.gif zmogeliukai jau gimsta kazka atsinesdami i si pasauly savito..vienas, ziurek, vaikas gali vagyti kiek duosi vos ne iki apsivemimo o kitas visai nevalgus ir turi uzzaisti kad valgytu...ir t.t.
luckylein
QUOTE(sypsnis2 @ 2008 05 04, 22:01)
Teisybę sakai joviliukste. Kai praalgsta tai viską beveik valgo  biggrin.gif 
*

drinks_cheers.gif tikra teisybe,o be to reikia dar i savo iprocius atsizvelgti,jei mama,tetis valgo prie televizoriaus,tai vaikas ir nori ta pati daryti.Jei tevai limonada ar ka nors kita geria is butelio,tai vaikas ir ta pati darys.
Aprile
QUOTE(Gelyteee @ 2008 04 09, 19:47)
Mes siaip TV neturim, bet yra kompas ir auksinis zodis "TABIAI" - kuris istariamas vos pramerkus akis, pries valgi ir dar ilgai po jo.
Kartais labai kremtuosi, kad vaikui daznai nusileidziu ir duodu spoksot, kad ir i l.grazius filmukus (rusiskus  4u.gif ), reiketu daugiau uzsiimti su berniuku... Nu bet cia kita problema.
*

Kaip fain, kad atsirado tokia temukė norėjau pati užvesti ir sužinoti ar dar kas nors taip elges, bet pasidrovėjau blush2.gif
Šeip žinau, kad tai yra labai blogai nes ,mum tik du metukai doh.gif Sesuo mano sako vajetus nuo dviejų metukų prie pc doh.gif nes jis jau moka ir įjungti jį ir paspaust įdėt kompaktą doh.gif Mes pc piknaudžiaujam tiuk valgant blush2.gif nes maniškis didelis nevalgiukas doh.gif tai kai Makvynas suka ratus mes kertam ir mėsytę ir sriubytę blush2.gif
Prie bendro stalo mano sunytis noriau valgo, bet, kad taip būna tik vakarienė savaitgaliais su tėtuku. O šeip jei mes vieni be šansų jį žmoniškai pamaitinti unsure.gif Beje padeda grynas oras ir laukas tada tik spėk pro duris įžengti thumbup.gif tai pirmu taikymu nusirengiam nusiplaunam rankas ir aš lekiu į virtuvę lotuliukas.gif Tad jau pietukus būnu iš anksto pasiruošusi prieš einant į laukutį mirksiukas.gif nes maniškis toks nekantruolis rolleyes.gif doh.gif
Mamytės norėjau užduot klausimėlį, o jūsų vaikučiai irgi tokie nekantrūs doh.gif nes maniškis tai visai neturi kantrybės blush2.gif o gal tai priklauso nuo auklėjimo g.gif nes aš palepinus savąjį esu blush2.gif
Gelyteee
QUOTE(luckylein @ 2008 05 05, 08:17)
reikia dar i savo iprocius atsizvelgti,jei mama,tetis valgo prie televizoriaus,tai vaikas ir nori ta pati daryti.Jei tevai limonada ar ka nors kita geria is butelio,tai vaikas ir ta pati darys.
*

Teliko pas mus visai namuose nera. Per intera paziuriu zinias ir man gana is to ka jis siulo. Prie kompo vaikas musu net nemato, jei juo naudojames, tai tik kai jis miega.
Lauke kasdien po 2-3val! Cia jau butinai.
Pati visada gaminu namie, sveika maista. Nemegstu uzkandziauti ir ne vienam is musu seimyneleje to neleidziu. Neesam su vyru ir saldumynu megejai, tai ju namuose nebuna (arba tik tada kai man niestumas paliepia - bet ir tai l.retai mirksiukas.gif ).

Nu ko dar bereiketu... Ogi cia ir galiu teigti, kad tie musu vaikai ne balta lenta - jie turi savo norus, savo uzsispyrimus, savo poziuri i tai ka daro teveliai. Neprikisi tu jiems visa ko tik uzsigeidei (ir ne tik maisto prasme). Sakyciau Mokytoja tai turetu kaip tik buti realiai patyrusi.
Zinoma, svarbu auklejimas, ugdomos manieros, iprociai - cia nekvestionuojama. Bet per tam tikrus dalykus neperlipsi ir auksciau bambos neissoksi. Tada kartais ir nusikalsti pries savo isivaizduojamai idealu auklejima - bent multika per pc paleidi. Zinoma ir tai ne visada, ir ne kiekv.valgyma, bet kartais tai gelbsti - nes kiek gali patiekalu pridaryti vienam pavalgymui: pirmas - netiko, antras - neskanus, trecias - negrazus.... o jau su penktu ir jungi kompa.
Tarp kitko, nevalgumas - paveldimas. Vyras ziuri i musu berniuka ir sako: "atsimenu ir as taip dariau!"

Wikonda, ka tu turejai omeny sakydama nekantrus. Cia kai valgo neisedi ir nekantraudamas bega nuo stalo?
Artulia
QUOTE(Gelyteee @ 2008 04 09, 12:55)
Sveikos, mamyte,

turbut kiekviena turejom sunkumu su vaiko valgiu. Mes irgi vargstam - siaip berniukas musu nevalgiukas. Isigudrino valgyti su filmukais - visokiais teletabiais ir rusiskais. Zinau, kad tai negerai, kaip kad ir zinau, jog jis jau per didelis valgyti trinta (kaip kudikeliams) maista. Bet kad kitaip nei krust! Jei duodu kasniais - kavoja viska uz zando ir nekramto, net nesvarbu kad filmukas eina.
Gal sakau veliau jis isaugs is to valgymo su TV?

Ar jus taip darot?  blush2.gif
*

Vajei, parašei mūsų situaciją doh.gif Mėsytę ir kitus rimtus valgius valgom žiūrėdami Teletabius, gyvūnų paveikslėlius, mažylių nuotraukas ir pan. doh.gif Aš jai visai neduodu saldumynų, ir jokių užkandžiavimų tarp valgių, išskyrus vandenuką. Atrodo, išalksta, pirmus kąsnius sukramto, nuryja, o paskui nė krust. Vargo vakarienė doh.gif
Bet šiandien ryte vyras dukrą maitino, tai jis neturėjo kantrybės su ja terliotis, tai po pusryčių išsivedė laukan, o kai grįžo prieš pietus, dar nebuvau spėjus sriubą išvirti. Tai mažoji buvo tokia išsilaksčius lauke, tokia peralkus, trynėsi aplink mane, zyzė valgyt norėdama blink.gif Kai pasodinau į kėdę, į rankas daviau virtą vištienos blauzdelę, tai žiūriu, tik kanda dideliais kąsniais ir kramto, kramto, kramto bigsmile.gif Ir dar žiūri, kad aš čia to buljono duosiu užsrėbt bigsmile.gif Tai čia pirmas kartas toks. O po pokaičio miego vėl ėjom į lauką, išsidūko, ir dar grįžus neskubėjau duot valgyt. Bet ir vėl mėsytę su kruopom valgėm su Teletabių pagalba doh.gif
Gelyteee
QUOTE(Gytr @ 2008 05 05, 16:37)
Vajei, parašei mūsų situaciją  doh.gif  Mėsytę ir kitus rimtus valgius valgom žiūrėdami Teletabius, gyvūnų paveikslėlius, mažylių nuotraukas ir pan.  doh.gif Aš jai visai neduodu saldumynų, ir jokių užkandžiavimų tarp valgių, išskyrus vandenuką. Atrodo, išalksta, pirmus kąsnius sukramto, nuryja, o paskui nė krust. Vargo vakarienė  doh.gif
Bet šiandien ryte vyras dukrą maitino, tai jis neturėjo kantrybės su ja terliotis, tai po pusryčių išsivedė laukan, o kai grįžo prieš pietus, dar nebuvau spėjus sriubą išvirti. Tai mažoji buvo tokia išsilaksčius lauke, tokia peralkus, trynėsi aplink mane, zyzė valgyt norėdama  blink.gif  Kai pasodinau į kėdę, į rankas daviau virtą vištienos blauzdelę, tai žiūriu, tik kanda dideliais kąsniais ir kramto, kramto, kramto  bigsmile.gif  Ir dar žiūri, kad aš čia to buljono duosiu užsrėbt  bigsmile.gif  Tai čia pirmas kartas toks. O po pokaičio miego vėl ėjom į lauką, išsidūko, ir dar grįžus neskubėjau duot valgyt. Bet ir vėl mėsytę su kruopom valgėm su Teletabių pagalba  doh.gif
*

Isivaizduoju, kaip jums faina!!! Tokie mazyliu - nevalgiuku pokstai teveliams biski dangu priartina clap.gif

Mudvieju vaikuciai tokio pat amziaus - mano tik 4dienom veliau gimes victory.gif

Kazkaip kai pradejau i sm rasineti, gal biski apsiraminau, gal siaip geras oras veikia, bet namuos daugiau ramybes del tu valgymu atsirado. Dabar berniukas islaukia tetes is darbo ir sedasi su juo valgyt - tai su kiekv.isiziotu kasniu plojam clap.gif , visaip dalyvaujam - giriam, aikciojam ir atsizaveti negalim, kaip jis cia susimaste valgyti PATS. yahoo.gif As jau nevalgiuku temoj minejau, kad cia daug kas turbut nuo manes priklauso ir nuo mano poziurio i sita nevalgymo reikala. Kai pati nepanikuoju, tai atrodo ir vaikas apsiramina, net valgyt be tabiu pradeda.

Kartais taip sunku atrasti raktus i Ismintinga Motinyste....
Bandysim tobulet toliau yess.gif
Rodinka
Maniskiui 2.5, valgo virtuveje. Retkarciai gali pasiprasyti pavalgyti svetaineje prie teliko ar kompo su filmukais, kartais leidziu (tik jei laiko mazai yra ir reikia, kad greiciau ir pan.), nors stengiuosi, kad tai neperaugtu i sistema. Maniskis iki siol valgo maitinimo keduteje, bet megsta joje stoveti ir ziureti pro langa i masinas (bet nepamirsta valgyti).

O siaip, kai vaikas alkanas, jis valgo. Galima paeksperimentuoti ir nemaitinti per prievarta. Suvalge 3 saukstus koses, nenori - nereikia. Bet tarp valgymu nieko neduoti isskyrus vandeni. Per pietus tikrai valgys. Yra labai nedaug tokiu tikru nevalgiuku, kuriems, kaip Coliukei, pakanka puses grudo per diena wink.gif Dazniausiai, toki isbandyma sunkiau pakelia mamytes ir dar sunkiau mociutes (kaip gi vaikas liks nevalges!!!) wink.gif O vaikas greitai supranta nauja tvarka.

Kitas variantas, kuris man yra priimtinas, kai matau, kad aktyvumo lygis didelis ir vienoje vietoje mazius tikrai neissedes - vaikas laksto, zaidzia ir atbega maisto kas pora minuciu (t.y. kramto begiodamas ar zaisdamas). Bet jis atbega pats. Dazniausiai, kai vyras pareina veliau is darbo ir norisi su juo pakalbeti, sedim virtuveje, kol jis valgo, o mazius "prisijungia" laiks nuo laiko. As su saukstu is paskos tikrai nelakstau, o jis su malonumu pavalgo.

Mano galva, tragedijos, kad vaikas ziuri TV ir valgo nera, jei jis gali valgyti ir be TV. Mes su vyru irgi kartais piktnaudziaujam (as megstu paskaityti valgydama, vyras - prie kompo pasedeti), todel reikalauti visiskai kito elgesio is sunaus neturiu moralines teises wink.gif bet kol auga ir formuojasi iprociai, bandysiu formuoti juos teisingai. Neteisingu iprociu pats po to prisigaudys wink.gif
Vitaliux 31
QUOTE(luckylein @ 2008 05 05, 11:17)
drinks_cheers.gif tikra teisybe,o be to reikia dar i savo iprocius atsizvelgti,jei mama,tetis valgo prie televizoriaus,tai vaikas ir nori ta pati daryti.Jei tevai limonada ar ka nors kita geria is butelio,tai vaikas ir ta pati darys.
*

mes visi valgom virtuvej, o vyresniajam sunui turi buti ijungtas televizorius nors kitam kambary, kad girdetu multikus, kitaip nevalgo schmoll.gif
Raistė
QUOTE(Rodinka @ 2008 05 07, 17:54)
Bet tarp valgymu nieko neduoti isskyrus vandeni. Per pietus tikrai valgys.
*

Va, čia tai teisybė. Sultys labai numuša apetitą. Aš savo nevalgiukau jokių užkandžių ir gėralų neduodu tarp maitinimų,, nes kitaip visai nevalgo
rimulia12
Na as issprendziu lengvai si problema. Buna ir mus nevalgadieniu ir nieko nevalgymu. Tiesiog pasiulau, o jei nenori ( buvo kad dvi dienas per visa diena pora sauksciuku tesuvalge), bet po to ir pusrycius ir pietus ir vakariene slamste net ausys krutejo. na juk ir mums dienu nevalgadieniu, tad kantriai islaukiu ir tiek mirksiukas.gif
luka78
oj gera tema...psiguodziau perskaicius... ne mano vienas. ishtikro manishkis fazem nevalgo...kartais dantis kaltinu kartais savo tingejima itikti vaikui....nors zinau kas jam patinka g.gif bet negali maitinti 3im megstamiausiais pateikalais.... doh.gif
pvz pas mus beda ta, kad jam kas kart ivairaus maisto norisi....jei valge blynus shiandien nevalgys ju rytoj, reik palaukt ir tada siulyt..palauki kokias 3 dienas ir vel mielai valgo...vat cia laime. bet shiaip fazes jam uzeina...vienakart valgo kaip praplyshes, kitakart nieko....o ir su skoniu neitiksi....valgo viska kas nu labai specifishka, pvz, menkiu kepeneles, silke, sushi, ikras, alyvuoges....nu bet gi tokiu maistu nemaitinsi.....
sriubas megsta labai, bet vel....sriubom gyvas nebusi...juk nera labai sotu...
saldumynai...kol kas neduodu. jam 1.5 metu o galvoja kad saldainiai tik zaidimams, nes atsikast nebando. manau tai prieshas visai mitybai. del to stengsiuos iki 3 metu ishlaikyt neragavusi. mociutes jau prigrasintos nenesht ir nesiulyt...kol kas laikosi lotuliukas.gif
bandziau uzkandziu sumazint ir duot vitamino C........berods taisosi apetitas ir valgo kas paduota.... unsure.gif tfu ftu tfu rolleyes.gif
urgit@
Mamytės, ar buvo kam taip, kad vaikas iš viso nesižioja pamatęs šaukštelį, sukasi nuo jo ir dar tranko per rankas, kai pamato jį. Nu kažkos košmaras doh.gif Nebežinau net ką bedaryti verysad.gif Ir šaukštelius keičiau visokius ir bliudeli duodu pačiai, nu nesižioja ir sukinėjasi nors tu ką doh.gif
Prie viso to, per mėnesį nieko nepriaugom, tai gydytoja krūva siuntimų davė, baisu, kad kas blogo nebūtu verysad.gif

Night
Sveikos,
Pagaliau radau temą dūšiai išlieti.
Nevalgo mano mergina doh.gif
Ji pripažįsta tik MP. Daržovienės su mėsa suvalgo kokius 30ml, kruopienės kaip kada 30-80ml. Jau nebeįsivaizduoju kaip jai įtikti doh.gif
Svorio kolkas priauga normaliai, ačiū Dievui.

Einu jūsų praitą temą paskaitinėsiu, gal kokių minčių rasti kaip pamaitinti nevalgiukę smile.gif

QUOTE(urgit@ @ 2009 01 07, 17:47)
Mamytės, ar buvo kam taip, kad vaikas iš viso nesižioja pamatęs šaukštelį, sukasi nuo jo ir dar tranko per rankas,  kai pamato jį. Nu kažkos košmaras  doh.gif 
*

Pas mus tas pats, tik dar per šaukštelį netranko doh.gif
neju
Labas smile.gif Maniskis irgi nesizioja, tai nors ir taip negalima, bet rodau vis kitus daiktus (zaislai neidomu schmoll.gif ) ir taip valgom. Dabar pratinames prie jogurto ir varskytes, bet nenoriai schmoll.gif , vos ant sauksto galiuko duodu, tai susiraukia. Ir dar nemokam kramtyt doh.gif
urgit@
Nu ir pas mus kazkoks pravalas doh.gif
Pamato sauksteli ir viskas, sukasi, susiciaupia nors tu ka verysad.gif
Neduoda nei paziureti ar dantukai dygsta, nei patepti.
Zodziu prie burnos geriau nelysk verysad.gif
Raile
QUOTE(urgit@ @ 2009 01 07, 18:47)
Mamytės, ar buvo kam taip, kad vaikas iš viso nesižioja pamatęs šaukštelį, sukasi nuo jo ir dar tranko per rankas,  kai pamato jį. Nu kažkos košmaras  doh.gif  Nebežinau net ką bedaryti  verysad.gif  Ir šaukštelius keičiau visokius ir bliudeli duodu pačiai, nu nesižioja ir sukinėjasi nors tu ką  doh.gif
Prie viso to, per mėnesį nieko nepriaugom, tai gydytoja krūva siuntimų davė, baisu, kad kas blogo nebūtu  verysad.gif
*

Mums taip buvo doh.gif ...Sirgom, todel kruva vaistuku sauksteliu duodavom, tai paskui labai saukstuko bijojo schmoll.gif Tik praejus keliems menesiams vel pradejo paimt duodama juo maista..Nepadejo nei sauksteliu keitimas, jo nepripazino kaip irenginio schmoll.gif Zinok, as rankom duodavau i burnyte maisteli..Aisku, vaizdas buvo labbbai neestetiskas doh.gif
Papildyta:
QUOTE(urgit@ @ 2009 01 08, 14:02)
Nu ir pas mus kazkoks pravalas  doh.gif
Pamato sauksteli ir viskas, sukasi, susiciaupia nors tu ka  verysad.gif
Neduoda nei paziureti ar dantukai dygsta, nei patepti.
Zodziu prie burnos geriau nelysk  verysad.gif
*

Gal mazuliui skauda? Mums taip buvo...Tai, pasirodo, kad gerkles bedos buvo, o mes nesupratom, kol neuzkimo, nes viskas be temperaturos ..
Dviveide
Mano mergaite irgi nevalgiukas, nemegsta nei MP, nei tyreliu. Dviese su vyru pamaitinam - kai teti pamato issizioja. Padeda ir valgymas pries veidrodi smile.gif Reikia, matyt, kompanijos valgymui biggrin.gif
Mintė
Sveikos 4u.gif
ir aš pagaliau atradau temelę labai aktualią. Nuo gimimo mano mažė nevalgi. Kiekvienas valgymas tai kova. Vis dar MP maitinu, pradžioje pavalgo kelias minutes, paskui žviegia, tai raminu, nešioju, per langą žiūrim. Paskui apsnūsta ir vėl traukia, bet dažnai reik krūtį judinit tapšnoti,kad veiksmas vyktų. Ir priaugam mažai po 300-400 g. paskutinį mėn iš viso tik 200 priaugom. Gimė mažytė 2,84 kg, o dabar 5 mėn. sveria tik 5,5 kg.
Dabar nauja atrakcija žindant nešioti,tūpinėti arba žiūrėti per langą į varnas ar vakare į šviesas. Tai šiek tiek padeda.
Aš iš tų mamų, kurios yra įsitikinę, kad iki 6 mėn. nereik nieko papildomai duoti, bet... nedaug svorio priaugam, tai liepė jau nuo 5 mėn. primaitinti. Gyd. primygtinai liepė pradėti nuo banano, o ne nuo bulvės g.gif man taip baisu, kai ji tokia nevalgi, kad bulvė bus neskanu po saldaus banano ir iš vis atsisakys valgyti. O kaip bus su MP jo dar labiau nevalgys blink.gif
Dar tik vieną kartą daviau paragauti banano, nepuolė žiotis, tai palei lūpas paterliojau, nulaižė, paskui lyg prasižiojo.
Aš kaip ir jūs bandau susitaikyti, kad bus ir toliau nevalgiukė, bet vis dar turiu viltį, kad gal paaugs ir pasitaisys valgymas. Nors ir aš ir MB buvom nevalgiukai doh.gif
neju
Labas smile.gif Man irgi teko primaitinet anksciau- 4.5 men. Taip rekomendavo gydytoja, nors kaip dabar galvoju, gal reikejo duot papildomai misinuko, o ne kieto maisto. Nes matyt skrandukas ilgiau virskindavo kad nenoredavo mp ilgiau. Pries primaitinima priaugom 500 g, pradejus primaitint- 300g doh.gif Pradejom nuo bulves-morkos. Bet kad ir papildomo maisto vaikas suvalgydavo nedaug. Sunui kaip tik nepatinka saldziai valgyt- kruopu koses turi but be priedu, is tyreliu tik moliugo-obuolio pripazista doh.gif Banano valgydavo kelis saukstelius, jei daugiau-apsivemdavo schmoll.gif . Manau, kad reikia vadovautis nuojauta, pagal vaika ziureti kas jam patinka, ne visada gydytojai teisus.
Mintė
QUOTE(neju @ 2009 01 12, 12:53)
Labas smile.gif Man irgi teko primaitinet anksciau- 4.5 men. Taip rekomendavo gydytoja, nors kaip dabar galvoju, gal reikejo duot papildomai misinuko, o ne kieto maisto. Nes matyt skrandukas ilgiau virskindavo kad nenoredavo mp ilgiau. Pries primaitinima priaugom 500 g, pradejus primaitint- 300g  doh.gif Pradejom nuo bulves-morkos. Bet kad ir papildomo maisto vaikas suvalgydavo nedaug. Sunui kaip tik nepatinka saldziai valgyt- kruopu koses turi but be priedu, is tyreliu tik moliugo-obuolio pripazista doh.gif Banano valgydavo kelis saukstelius, jei daugiau-apsivemdavo schmoll.gif . Manau, kad reikia vadovautis nuojauta, pagal vaika ziureti kas jam patinka, ne visada gydytojai teisus.
*

MP aš turiu pakankamai, kad tik ji valgytų daugiau doh.gif iš buteliuko negeria iš vis. Šiandien antrą dieną daviau banano truputį, tai apsivėmė unsure.gif gal ir ji nemėgsta saldžiai, kažkaip nuo pradžių norėjau nuo bulvės pradėti, jaučiu ryt taip ir darysiu, neklausysiu ką ta pediatrė kalba. Juk bananai ne mūsiškis augalas, chemikalų prisotintas, gal jau geriau lietuviškas obuolys iš močiutės sodo.
Ryt ekspermentuosiu žiūrėsiu kaip valgys ax.gif
daivuteklp
mano sūnus prastai labai valgydavo,nesižiodavo maitinamas.Valgant padėdavau dubenėlį su vandeniu,kad nors kiek užsižaistų ir aš galėčiau primaitinti doh.gif o po kiekvieno,tokio pavalgymo,kelis kartus per dieną, tekdavo virtuvę plauti,nes visur pritaškydavo rolleyes.gif Dabar jis jau mokyklinukas,bet taip ir liko nevalgus verysad.gif Viskas neskanu,nepatinka..aš jus labai gerai suprantu 4u.gif Dabar pas mus auga mažoji,tai ji,draugauja su šaukšteliu smile.gif
bimkutele
mano nevalgiukė,šiandien tik sūrelį suvalgė ir daug skysčių gėrė.jau taip nevalgi,dabar kai dantukai dygsta,visai nevalgo verysad.gif unsure.gif doh.gif
tylavakare
Atrodo, ir mano mazoji "susipyko" su saukstu. Nesizioja, nors tu ka. Ir dar tranko, stumia, zodziu, ne nebandyk lyst su saukstu. Tai siek tiek pavalgom, kai uzsizaidzia su kokiu keistu daiktu (na, pvz ledu formelem). O ka gauna i ranka, tai viska valgo, tad i ranka duodu ir virta morka, virtas kitas darzoves, mesyte, bet ka daryt su varske, jogurtu, kruopom???
Mintė
QUOTE(tylavakare @ 2009 01 13, 01:08)
Atrodo, ir mano mazoji "susipyko" su saukstu. Nesizioja, nors tu ka. Ir dar tranko, stumia, zodziu, ne nebandyk lyst su saukstu. Tai siek tiek pavalgom, kai uzsizaidzia su kokiu keistu daiktu (na, pvz ledu formelem). O ka gauna i ranka, tai viska valgo, tad i ranka duodu ir virta morka, virtas kitas darzoves, mesyte, bet ka daryt su varske, jogurtu, kruopom???
*

o šaukštelio pakeitimas nepadeda? jei kokį su žvėriuku ant galo pasiūlyti, gal susidomėtų g.gif arba su šakute vaikiška bandyt valgyt ....
tylavakare
QUOTE(Mintė @ 2009 01 13, 10:47)
o šaukštelio pakeitimas nepadeda? jei kokį su žvėriuku ant galo pasiūlyti, gal susidomėtų  g.gif  arba su šakute vaikiška bandyt valgyt ....
*

Nepadeda schmoll.gif Jei koks idomesnis saustukas, tai atima, nes jai reikia apciupinet, apziurinet... Su sakute tai taip, kas pasmeigiama... bet ka daryt su jogurtu, varskyte... Labai tikiuosi, kad cia kazkokie oziukai, kurie greit baigsis, arba gal pati ismoks kabint su saukstu...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.